בניית אתרים
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 
  מתכונים -כי זה הכי טעים  
מתכונים טעימיים מנבחרי השפים
 
 

   אפליקציה לאתר    צור קשר
    דף הבית
    אפליקציה לאתר
    בשר/דגים/חמין
    תוספות
    עוגות / עוגיות/לחמים
    מתכוני גבינה למיניהם
    מרקים
    פשטידות/ לביבות
    סלטים
    פסח
    מתכונים לילדים ועוד
    כל מיני מתכונים טעימים
    עוגות שוקולד יאמי
    ספרי בישול
    דברים בלי בייצים-לאלרגים
    בישול ואפיה ללא גלוטן
    אתרים מומלצים
    תדמור מתכונים
    בישול עירקי
    בישול מרוקאי
    בישול טריפוליטאי
    מתכונים הונגריים
    חמוצים
    כל מיני מתכונים
    ספרי מתכונים

 

סלט גזר

 

 אל חיז'ו

 

 

חומרים הדרושים:

5-7 גזרים קלופים

5 שיניי שום

פטרוזליה קצוצה

1 לימון סחוט

כפית כמון

כפית סחוק

מעט שמן

מלח

 

 

אופן ההכנה:

מרתיחים את הגזרים עד להתרככותם.

חותכים את הגזרים לעיגולים

מוסיפים את כל התבלינים+ השמן + הפטרוזיליה+ הסחוק

 

 


זיתים שחורים בתפוזים

ד לים בזיתון

 

 

 

חומרים הדרושים :

חצי כוס זיתים שחורים מצומקים

3-4 תפוזים

5 שיני שום

שמן

כפית כמון

כפית סחוק

מלח

 

 

 

אופן ההכנה :

קולפים את התפוזים וחתכים אותם לריבועים.

מוסיפים את הזיתים ואת כל שאר המרכיבים.

 

 


סלט סלק לבן- מנגולד

 

חומרים:

חבילת עלי סלק לבן - גבעולים ועלים

כף גדושה אריסה ביתית

6-7 שיני שום כתוש

כף כמון

רבע כוס שמן

רבע כוס חומץ - מי שמעדיף לימון טרי - מיץ מלימון שלם

מלח לפי טעם

 

 

אופן ההכנה:

לשטוף היטב את עלי הסלק ולחתוך לחתיכות גסות. להרתיח אותם בסיר עם מים עד לריכוך.

לצנן, לסנן ולסחוט בידיים היטב היטב את כל שאריות המים.

לחמם במחבת טפלון את השמן, להשחים 10 שניות!(לא לשרוף) את השום ולשים את הסלק לאידוי ולטיגון קל תוך ערבוב מתמיד כדקה. להוסיף את התבלינים ולהוסיף דקה של ערבוב ולהוריד מהאש. לצנן ולאכול קר כסלט.

 


חצילים מטוגנים בתחמיץ

חומרים הדרושים:

חצילים שטוגנו כפרוסות
צ'לי אדום טרי חריף אם רוצים
הרבה כוסברה טרייה קצוצה
או פטרוזיליה טרייה
או שניהם.
שום טרי כתוש- הרבה
חומץ
מעט שמן רגיל
מלח
סוכר
או שום יבש פרוס, זה ניראה כמו

שקדים מולבנים פרוסים.
אם אוהבים אז גם ג'ינג'ר מקולף חתוך לגפרורים.

אופן ההכנה:
מטגנים חצילים כרגיל בשמן עמוק.
אני משתמשת בחצילים סגולים ארוכים מאד שיש פה אז הפרוסות שאני מקבלת הן לא גדולות ודי יפות, אך גם חציל רגיל ייתן את אותה התוצאה תבחרו חציל לא גדול מדי.

כך הפרוסות לא תהיינה ענקיות.
מכינה קערה של כוסברה קצוצה קערית עם צ'ילי פרוס, אני משתמשת במספרים למטבח ופשוט גוזרת עיגולים וג'ינג'ר אם רוצים.
בכלי או צינצנת שאפשר לנער בה את המרינדה:
למלא חומץ רגיל מלח, הרבה שום טרי,סוכר למיתון החמיצות. מעט שמן, יש  מספיק מהטיגון.

לנער טוב כדי לקשור הכל.
בכלי פיירקס או כל כלי שישמור על זה לאורך זמן.
בתחתית- לפזר כוסברה , צ'ילי ומעט רוטב, להניח שכבת חצילים.
מעל לפזר כוסברה, צ'ילי, ורוטב . אני יוצקת את הרוטב בעזרת כך שיש שום בכל שכבה.
וכך להכין שכבות עד שמסיימים ברוטב.
אם אין מספיק רוטב . להכין עוד. עם חומץ סוכר ומלח. לכיסוי.

 


חציל אדום

 

חומרים דרושים:
 1 חציל
6
שיני שום
6
גבעולי פטרוזיליה טרייה
כפית שטוחה כמון
פלפל ומלח לפי טעם
2  
כפות שמן מהולות בכפית

פפריקה מתוקה
מיץ מחצי לימון טרי

אופן ההכנה:

 לשרוף את החציל - או בתנור או על האש עד שיהיה קלוי מכל צדדיו.
לקלף אותו ולמעוך במזלג את תוכן החציל.

לנקות את הפטרוזיליה ולקצוץ ולהוסיף את כל החומרים.

סלט מעניין. בתאבון

 


עגבניות ולימון כבוש

החומרים

4  עגבניות

2 גבעולי כרפס כולל העלים

1 בצל גדול

1 כף לימון כבוש קצוץ-עדיף ביתי

2 כפות שמן

מלח ופלפל לפי טעם

 

 

אופן ההכנה :

 

חותכים את העגבניות לקוביות קטנות, קוצצים את הבצל

והכרפס ומוסיפים את הלימון הכבוש והתבלינים ומערבבים הכל יחד

 


סלט שומר וסלט ברבה

סלט רצועות שומר-אל בישבאש

 

חומרים הדרושים:

3-5 ראשי שומר

1 לימון סחוט

מלח  פלפל לבן

שמן

 

 

אופן ההכנה:

חותכים את השומר לרצועות דקות.

מוסיפים לרצועות השומר - את הלימון , השמן והתבלינים

ומערבבים הכל.

 

 

ברבה - סלק אדום
חומרים הדרושים:

 סלק אדום
1
בצל קטן
5-6
 גבעולי פטרוזיליה
2
כפות שמן
מיץ מחצי לימון גדול
מלח פלפל לפי טעם
ניתן להוסיף כמון לפי הטעם

אופן ההכנה

שוטפים היטב את הסלק מכל שאריות חולחוצים לשניים ומבשלים במים.  מביאים לרתיחה ולאחר מכן מנמיכים  את האש כחצי שעה- 40 דקות עד לריכוך מלא של הסלק.
לאחר שמתקרר, מנקים את הקליפה וחותכים לחתיכות קטנות. מוסיפיםאת רצועות הבצל הדקות, את הפטרוזיליה  קצוצה ואת התבלינים ומערבבים.

 


מתכון נוסף למטבוחה

 

החומרים הדרושים :

10 עגבניות קלופות וחתוכות לריבועים קטנים.

2 פלפלים ירוקים בהירים- חתוכים לריבועים.

1 פלפל חריף חתוך לריבועים

כפית פפריקה

5-6 שיני שום כתוש

1/4 כוס שמן

מלח לפי הטעם

 

 

אופן ההכנה :

מאדים בסיר על אש בינונית את העגבניות

והפלפלים- כחצי שעה.

מוסיפים את השום הכתוש ואת

התבלינים - ללא השמן.

מערבבים ומאדים עוד כרבע שעה

- עד שבסיר כמעט ולא נשארים נוזלים.

יש להקפיד לערבב לקראת הסוף- כדי שלאיישרף הסלט.

בשלב הסופי- מוסיפים את השמן ומערבבים

לעוד חמש דקות.


זעלוק -חצילים

החומרים:

חציל גדול

5 שיני שום כתושות

7 גבעולי פטרוזיליה קצוץ

מיץ מלימון שלם

כף שטוחה כמון

כפית גדושה אריסה מוכנה

פלפל שחור ומלח לפי טעם

 

 

אופן ההכנה :

חותכים את החציל לקוביות, ממליחים ומשאירים במסננתכמה זמן שאפשר -אפילו יממה.מטגנים בשמן עמוק את קוביות החציל.

לרוטב מוסיפים את השום, הפטרוזיליה,הכמון, האריסה הכמוןהמלח והפלפל ומערבבים הכל יחד!

 


סחוק מרוקני ועריסה

סחוק מרוקני- סחקה

 

 

 

החומרים הדרושים:

20 פלפלים אדומים יבשים- חצי חריפים

וחצי מתוקים.

2 כפות כמון

1/2 כוס חומץ

1/2 כוס שמן

7-10 שיני שום

מלח

 

 

אופן ההכנה:

משרים את הפלפלים במים לכמה שעות.

מיבשים אותם, מנקים אותם מהגרגרים  וטוחנים אותם.

לאחר שהפלפלים נטחנו, מוסיפים אתכל  שאר החומרים ומערבבים.

 


סלטא משוויא

 

חומרים הדרושים 
 2
פלפלים מתוקים ירוקים בהירים
2
פלפלים מתוקים אדומים
2-3
פלפלים חריפים
5-6
שיני שום
2
עגבניות
10
גבעולי כוסברה קצוצים
1/4
כוס שמן
מיץ מלימון טרי שלם
מלח ופלפל - לפי טעם
 

אופן ההכנה

מפזרים את כל הפלפלים בתנור על חום גבוה  מאוד וקולים אותם מכל הכיוונים.

 כאשר הם מוכנים מוציאים אותם ישר לשקית  ניילון וסוגרים לכמה דקות -  כך יהיה קל לקלף אותם .

 לאחר הקילוף מוציאים להם את הגיבעול וקוצצים אותם לחתיכות קטנות. קולפים את העגבניות וקוצצים אותם  לתוך הסלט, מוסיפים את השום הקצוץ, הכוסברה  ושאר התבלינים. מערבבים והסלט מוכן.
גיוון: סלט זה טעים מאוד כרוטב לקוסקוס

 


מנות ראשונות


פלפלים ממולאים

כדי למלא פלפל חריף, יש צורך קודם לצלות אותו על אש פתוחה לקלף אותו ולהוציא את הגרעינים החריפים.

לאחר מכן, ניתן  למלא אותו בגבינה רכה וחצילים ולהכניס לתנור.

מילוי של אורז

כוס אורז

בצל מטוגן

1 גזר מגורד

הרבה כוסברה או פטרוזיליה

מלח לימון

כורכום

פלפל שחור

מלח

עגבנייה חתוכה ללא קליפה.

 אופן ההכנה למילוי פלפל מתוק:

מטגנים את  הבצל בשמן זית מוסיפים את העגבנייה, גזר, כל העשבים והתבלינים מוסיפים את האורז עם מים ומבשלים למחצה.

לאחר מכן ממלאים את הפלפלים ומניחים בפיירקס או בסיר.

לערבב כוס מיץ עגבניות, סוכר, פפריקה, פלפל שחור ומלח ולשפוך על הפלפלים ולהכניס לתנור עד שיזהיב.

 


פסטלה עם שומן

דבי

פסטיליה דלידאם

לבצק:

600 גר' קמח, 2 ביצים, 1 כוס שומן עוף מומס או כוס שמן רגיל.

1/2 כפית מלח, 1 כוס מים פושרים , שמן לטיגון.

למילוי:

1/2 ק"ג בשר טחון, מעט אגוז מוסקט מגורד, 1/2 כפית משיה, 2 כפות חומץ, 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה, 1 בצל, עלה דפנה, 2 ליטר מים 1/4 כפית פלפל לבן, מעט מלח.

אופן הכנת הבצק:

להכין מכל החומרים בצק גמיש ויבש , לרדד לעלה ולמרוח 3-4 כפות שומן

או שמן לפזר מעט קמח, לקפל לשלה קיפולים ולכסות במגבת למנוחה למשך כ-30 דקות.

לרדד שוב לעלה בעובי 1/2 ס"מ , לקרוץ עיגולים להניח קציצה מהבשר ולהדק רק סביב המילוי כך שבעת הטיגון נוצרת מעין שושנה.

לטגן בשמן עמוק וחם.

אופן הכנת מילוי הבשר

בשיר לשים מים עלה דפנה ובצל , להרתיח ליצור מהבשר הטחון 2 קציצות ולהוסיף לשיר לבשל במשך כשעה.

לסנן מהנוזלים ולהעביר לסיר יבש ליבש את הבשר על להבה נמוכה כ-10 דקות.

להוסיף תבלינים וחומץ לערבב היטב ליצור קציצות ולמלא את הבצק.

 


פסטלה ומיגה

כמות ל-20 – 30 פסטלים

הבצק

600 גרם קמח

2 ביצים

1 כוס שומן עוף מומס (או כוס שמן רגיל)

½ כפית מלח

1 כוס מים פושרים

שמן טיגון

המלית

½ ק"ג מיגה (בשר למילוי פסטלים וסיגרים) המתכון למיגה בהמשך....

אופן ההכנה: מכינים מכל החומרים בצק גמיש ויבש, מרדדים לעלה. מורחים עליו 3-4 כפות שמן ומפזרים מעט קמח. מקפלים שלושה קיפולים, ומכסים במגבת למשך 30 דקות. מרדדים שוב לעלה גדול בעובי של ½ ס"מ לערך. חותכים עיגולים בקוטר של 6-8 ס"מ. במרכז כל עיגול מניחים קציצה קטנה של מיגה. מקפלים ומהדקים היטב רק סביב המילוי. בזמן הטיגון נפתחים הקצוות ונוצרת מעין שושנה. לאחר גמר הכנת כל הפסטלים מטגנים בשמן עמוק עד לקבלת צבע זהוב. מגישים חם.

 

 

 

 

 

 

 

 

מתכון למיגה

כמות ל-60 – 70 פסטלים

1 ק"ג בשר

½ אגוז מוסקט מגורר

1 כפית משיה (קושט)

4 כפות חומץ

¼ כוס פטרוזיליה

2 בצלים

3 עלי דפנה

3 ליטר מים

½ כפית פלפל לבן

¼ כפית מלח

אופן ההכנה: טוחנים את הבשר. מכינים סיר ובו מים, עלי דפנה ובצלים. מרתיחים את תוכנו. צרים 2-3 קציצות גדולות מכל הבשר הטחון (ללא תבלינים) ומכניסים לסיר הרותח. מבשלים במשך שעה. כאשר הקציצות מוכנות נועצים סכין או מזלג בקציצה. אם נפרשים נוזלים מתוכה יש להמשיך ולבשל. אם לא נפרשים נוזלים סימן שהיא מבושלת מבפנים. מסננים את הקציצות וטוחנים שנית עם הפטרוזיליה. מעבירים לסיר יבש ומניחים על האש ל-5-10 דקות, לספיגת לחות הבשר. מוסיפים את התבלינים והחומץ ומערבבים כל הזמן בכף עץ. מקררים. ממלאים פסטלים.

הערה: מי המרק אינם נחוצים, אפשר להכין מהם מרק אך ורק באותו יום עצמו.

 


אפונה עם ביצים

 

החומרים:

בצל גדול

חבילת אפונה סנפרוסט

כף מרק עוף

מעט כוסברה טריה+ 3 שיני שום

כורכום, מלח, פלפל שחור ומעט אגוז מוסקט- לפי טעם.

ביצים (על פי מס' הסועדים)

אופן ההכנה:

מטגנים את הבצל עד להשחמה (בשמן כמובן) לאחר מכן מוסיפים את האפונה השטופה ומטגנים קלות. מוסיפים את התבלינים ומוסיפים חצי כוס מים (לא הרבה). לאחר הרתיחה מבשלים את האפונה עד שהיא  מוכנה לאכילה. מפזרים את הכוסברה והשום הקצוץ מערבבים ושוברים את הביצים אחת ליד השניה. סוגרים את הסיר לחמש-עשר דקות עד שהביצים מוכנות (על פי טעם- רכות או קשות) ואוכלים...בתיאבון!!

 


שקשוקה חריף

החומרים:

עגבניות 6
4
שיני שום
2
פלפל ירוק חריף
3
ביצים
פלפל שחור
מלח
פפריקה מתוקה

אופן ההכנה:
לקלף את העגבניות ולפרוס אותן בסיר שטוח
לחתוך את הפלפל החריף לרצועות ולהוסיף לסירעם התבלינים והשום.
לבשל 5 דקות על אש גדולה
ולאחר מכן עם מכסה סגור עוד 10 דקות
להוסיף את הביצים לעוד 5 דקות

 


בשר, עוף, דגים


כבש עם תרפש

חומרים

ק"ג 1/2 כבש כתף- כארבע מנות

קופסת כמהין או שניים

בערך 1/2 כוס שמן

 מעט זעפרן או כורכום

מלח ופלפל לבן- לפי הטעם

מיים בגובה התבשיל

אופן ההכנה

את הכבש מכשירים ומבשלים כ-3/4 שעה על אש קטנה

לאחר הבישול - לחתוך לקוביות כמו גולש

להחזיר את החתיכות לסיר

להוסיף את התרפש הנקי ואת התבלינים ובסוף את המים

לבשל על אש קטנה על להתרככות מושלמת של הבשר והתאדות רוב הנוזלים.

 


צלי עם פטריות

חומרים הדרושים

1 ק"ג בשר פילה מדומה
קופסת פיטריות משומרות
3 בצלים גדולים
8 עלי דפנה
כפית כורכום
מלח
פלפל -לפי הטעם
1 כףאבקת מרק פטריות

כ- 5 שיני שום , ניתן להוסיף עוד או פחות מזה לפי הטעם

אופן ההכנה
מבשלים את הבשר שלם יחד עם מעט כורכום ועלי דפנה כ - שעה וחצי. מקררים את הבשר. רצוי לבשל אותו יום קודם
למחרת פורסים את הבשר דק , בסיר מטגנים את הבצלים מוסיפים את השום
,  פיטריות ומאדים הכל.  אחר כך מוסיפים את הבשר מאדים כ- 5 דקות על אש נמוכה ומוסיפים את המים של הבשר -מיום אתמול
כעבור כרבע שעה מוסיפים את אבקת מרק הפטריות מהולה במים רותחים ומבשלים עוד כ 10 דקות

 


מתכון לגידים מהמם

חומרים דרושים:

ראש שום

2 כפיות כמון

5 פלפלים אדומים יבשים- מז'יוד

חצי כפית פלפל לבן

כפית פפריקה או סחוג אדום

מלח לפי טעם.

אופן ההכנה:

מבשלים את הגידים כחצי שעה,  לאחר מכן זורקים את המים וחותכים כל גיד ל-3 חתיכות  (4 ס"מ כל אחד) מוסיפים את כל התבלינים + 2 כוסות מים, להביא לרתיחה ולאחר מכן אש נמוכה למשך שעה.

 


ארטישוק עם בשר

חומרים הדרושים:
5
ראשי ארטישוק חתוכים לרבעים
כמה חתיכות צלי בשר
4 תפוחי אדמה קטנים חתוכים לרבעים
1 בצל
5 שיני שום
1/4 כוס שמן
חצי צרור כוסברה טרי
1/2 כפית כורכום
מלח פלפל לפי טעם

אופן ההכנה

למעונינים להשתמש בארטישוק טרי להלן שיטת ניקוי קלה:
1. מוציאים כמה שכבות עלים מסביב לתחתית
2. חותכים את הארטישוק לשני חלקים
3. את חלק העלים זורקים ואל הראש מתחילים לנקות מעלים מיותרים
4. מוציאים את כל השערות והעלים הקוצניים הקטנים
5. חותכים לרבעים ושמים במי לימון עד לבישול


מטגנים את הבצל בשמן עד להשחמה ומוסיפים את חתיכות הבשר וממשיכים לטגן מכל הצדדים. מכסים את הבשר במים ומבשלים כחצי שעה.
לאחר מכן מוסיפים את הארטישוקים ותפוחי האדמה, מוסיפים את התבלינים , מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש וסוגרים את הסיר למשך כ- 30-40 דקות עד אשר המרכיבים מתרככים. לקראת סיום הבישול מפזרים את השום הקצוץ ואת הכוסברה הקצוצה.

מאכל מאוד אופיני לפסח...

 


קציצות בשר- קווארי

חומרים הדרושים:

1/2 ק"ג בשר טחון (בקר או עוף)

1 תפוח אדמה

1 בצל

1/2 חבילת פטרוזיליה קצוצה

1 ביצה

1/4 כוס פרורי לחם

3 כפות שמן

1/4 כפית כורכום

1/4 כפית קינמון

1/4 כפית משייה

1/4 כפית פלפל לבן

1/4 כפית מלח

 

אופן ההכנה

מגרדים את תפוח האדמה והבצל  במגרדת.

מוסיפים לבשר את כל המרכיבים ומערבבים תוך כדי עיסוי.

מניחים במקרר לשעה- כדי שהתבלינים יתמזגו בטעמם.

את הבשר לקציצות ניתן לשלב באופנים שונים.

 

 


עוף ותפוח אדמה ירושלמי

החומרים

ללא העור- מספר חתיכות עוף כמספר הסועדים

20 פקעות תפוח אדמה ירושלמי מקולף ושטוף היטב

בצל קטן

1/2 כוס מים

1/2 כוס שמן

1/2 ראש שום

חצי צרור כוסברה

כפית שטוחה כורכום

מלח/פלפל לפי טעם

 

אופן ההכנה

מטגנים את הבצל עד להשחמה ומטגנים קלות את חתיכות העוף

מסדרים את חתיכות העוף כך שיכסו את תחתית הסיר ומעל את הקסביא כאשר היא חתוכה לאורך.

פורסים את השום ומפזרים, שמים את התבלינים מוסיפים 1/2 כוס מים או עד גובה העוף, מכסים ומרתיחים. לאחר ההרתחה מורידים את האש לנמוך - ללא הרמת המכסה-וממשיכים לבשל כ- 40 דקות, פותחים את הסיר.

 


עוף ושומר

חומרים דרושים:
 חתיכות עוף לפי מספר הסועדים
ראשי בישבש לפי מספר הסועדים
חתוכים לאורכם

בצל גדול
5
שיני שום
חצי כפית כורכום
מלח ופלפל לפי טעם
חצי כוס שמן
חצי כוס מים

אופן ההכנה:

 מטגנים את הבצל  בשמן. כאשר משחים מוסיפים את חתיכות העוף (עדיף ללא העור) ומשחימים אותם מכל הכיוונים לאחר מכן מוסיפים את רצועות הבישבש וממשיכים להשחים עוד כמה דקות. בסוף מוסיפים את התבלינים והמים מביאים לרתיחה בסיר עם מכסה ומורידים את האש לנמוכה למשך 20 דקות. מוסיפים את השום הקצוץ וממשיכים בבישול עוד כ-10 דקות. מגישים חם...

 


קציצות חזה עוף

 מתכון זה מיועד לאנשים הסובלים מכולסטרול  גבוה ובכל זאת רוצים להנות מקציצות בשר

חומרים דרושים:
חצי ק"ג חזה עוף טחון
1
בצל בינוני
2
שיני שום
2
כפות פירורי לחם
1
ביצה
כוסברה ופטרוזיליה לפי הטעם
פלפל שחור
אגוז מוסקט
קושט (מסיה)
פלפל אנגלי
שמן לחטיגון


אופן ההכנה:

 שמים בקערה את כל החומרים ביחד את הבצל לגרור על פומפיה גסה
את השום לגרור בפומפיה דקה לערבב הכל ולהשהות כשעה במקרר למיזוג הטעמים.

לאחר מכן, לוקחים מחבת ומחממים השמן, יוצרים קציצות ומטגנים טיגון קל.
לאחר מכן אפשר לבשל אותן עם עגבניות קצוצות ובצל, כמו שאתם רגילים.
זה יוצא מעדן, בלווית אורז לבן או פירה.

 


עוף בבצל

דז'אז'ה בל ביסלא

החומרים הדרושים:

עוף שלם מחולק לחלקים

4 בצלים

1/2 כוס שמן

2 כפיות קינמון

כף דבש

1/4 כפית כורכום

פלפל שחור

מלח

1/2 כוס מים

 

 

אופן ההכנה:

חותכים את הבצל לרצועות ומטגנים

אותו בשמן , עד שהוא הופך שקוף.

מוסיפים את העוף ומטגנים כמה דקות.

לאחר טיגון קל של העוף, מוסיפים

את כל התבלינים +חצי כוס מים

מערבבים היטב ומבשלים על להבה

 נמוכה מאוד כשעה וחצי.

 


דג עם לפת

החומרים:

פרוסות דג "נסיכה" כמספר הסועדים ועוד כמה לאורחים

1.5 ק"ג לפת צעיר וטרי

ראש שום

חצי צרור כוסברה

כף פפריקה מתוקה

כף פפריקה חריפה

פרוסות משתי עגבניות מקולפות

קמצוץ כורכום

כחצי כוס שמן      

מלח בישול (לפי הטעם) וחמישה פלפלים אדומים,מיץ מחצי לימון

 

אופן ההכנה:

לנקות את הדג להשרות בלימון ומלח גס.לקלף את הלפת ולפרוס ל6.לשים את השמן בסיר להוסיף חצי מכמות השום , גבעולי הכוסברה , הפפריקה המתוקה, הפפריקה החריפה והכורכום.לשים את פרוסות הדג לא צפוף- במירווחים בין הדג. לפזר את הלפת לפזר את פרוסות העגבניות מלמעלה להוסיף את שאר השום , הכוסברה והפלפלים מלמעלה. על הכל להוסיף מעט מים, להביא לרתיחה לבשל על אש קטנה עד שכל המים יתאדו...

 

 


דג עם פול

החומרים הדרושים:

6 פרוסות דג טרי -לוקוס,פרידה,דניס,בורי

1 קילו פול טרי קלוף

2 עגבניות

1 פלפל אדום מתוק

2-3 פלפל ירוק חריף

1 ראש שום

צרור כוסברה

חצי כפית כורכום

מלח לפי הטעם

3/4 כוס שמן -אפשר שמן זית לפי הטעם

ובתוכו לערבב 2 כפיות גדושות פפריקה אדומה מתוקה

 

 

 

 

אופן ההכנה:

 

בסיר דגים  מניחים לפי הסדר הבא את כל החומרים-

פרוסות העגבניות, רצועות פלפל מתוק, פלפל חריף , פול,

חצי מכמות השום וחצי מכמות הכוסברה, להוסיף הכורכום והמלח

ומעל הכל את פרוסות הדג. למלא מים עד גובה הירקות ולהרתיח עם

מכסה. לאחר שרתח להוסיף את השמן והפפריקה לעוד כמה דקות ברתיחה

ולאחר מכן להנמיך את האש עם מכסה פתוח מעט מאוד רק להוצאת האדים

ולהשאיר במשך כחצי שעה- 40 דקות עד שכל המים מתאדים.  5 דקות לפני

הסיום מוסיפים את חצי מכמות השום שנותרה וחצי מכמות הכוסברה שנותרה.

 

                                                         

 


דג טונה

המצרכים:

דג טונה פרוס - שוטפים היטב שמים בקערת מים עם מלח, חומץ ולימון

גזר - פרוס לעיגולים

פלפל אדום יבש ואם אין פרוסות גמבה יוצא מצויין

רבע או חצי לימון קלוף חתוך לקוביות (לפי הטעם)

שום כמובן 5-6 שיניים קלופות ופרוסות

כוסברה

אופן ההכנה

מסדרים את הגזר השום והפלפל בתחתית הסיר

מעל מסדרים את הדג ובין פרוסות הדג לפזר את הלימון

מפזרים כורכום מעל הדג.

מוסיפים מים קצת יותר ממחצית הסיר.

מרתיחים. לאחר ההרתחה מורידים את עוצמת האש ומכינים את התערובת לדג.

1/4 כוס שמן (אני משתמשת בשמן רגיל חנה ממליצה על שמן זית אף פעם לא ניסיתי).

מלח

פלפל

1 כף פפריקה אדומה חריפה או מתוקה לפי הטעם האישי

4 שיני שום כתוש

2 כפות רסק עגבניות

מערבבים היטב שופכים מעל הדגים ומבשלים עד שמוכן.

 

 

מאפים


עוגיות מיוחדות

מיוחד לפסח ולמימונה

חומרים דרושים:

1/4 ק"ג אגוזי בונדוק קלויים ללא קליפה
1
חבילת מחית תמרים (או אחד וחצי תלוי בעיסה)
כוס אגוזים קצוצים
כוס שקדים קצוצים
2
כוסות שומשום קלוי
2-3
כפות דבש
כפית גדושה מהתבלין המיוחד- רס דל חנות
כלומר: ראש החנות ובעצם התבלין המוביל בה' הידיעה

אם אין אפשרות לרכוש אותו מוכן אפשר להכינו כך:
לערבב 1/4 כפית מכל תבלין שלהלן:
קינמון, ציפורן, אגוז מוסקט, זנגוויל,בשיבשה

אופן ההכנה:

 לערבב את כל החומרים יחד חוץ מהשומשום.
ליצור נקניק בקוטר4-5 ס"מ ולגלגל אותו בתוך

 השומשום מכל הכיוונים.
מכניסים אותו לפריזר והוא נשמר היטב.

כשעה לפני ההגשה יש להוציא אותו לפרוס

כמו נקניק ולהגיש בתוך מנג'טים.

 


חרינגו

חומרים דרושים:

כוס קמח

חצי כוס חלב

חצי כוס מים

קורט מלח

כף אבקת סוכר

חלבון.

 

אופן ההכנה:

מחממים בסיר את החלב, המים, המלח והסוכר, עד לרתיחה.

מוסיפים את הקמח ובוחשים עד שנספג ולא נדבק לדפנות ומסירים מהאש.

מצננים מעט ובעודו פושר מוסיפים את החלבון, העושה אותו קליל.

את הבצק מוזגים לשקית זילוף עם צנטר עגול 1 ס"מ ומזליפים לשמן החם בעיגולים.

זורים אבקת סוכר ומגישים מיד, בעודם חמים.

להשלמת החגיגה - להכין שוקולטה חמה, לטבול ולהנות...........יאמי.....יאמי

 


מופלטה

החומרים הדרושים:

1 ק"ג קמח

3 כוסות מים

כף וחצי מלח

 

 

 

אופן ההכנה:

מערבבים את כל החומרים יחד ויוצרים בצק רך מאוד.

מהבצק יוצרים עיגולים בעזרת ידיים משומנות בשמן.

מניחים את העיגולים על השיש, כ- 3/4 שעה.

לאחר מכן, משמנים את מקום העבודה ו"פותחים" את הבצק בעזרת שמן לעיגול גדול ודק.

מחממים מחבת או מולטי שף, לחום בינוני גבוה ומניחים את המופלטה הראשונה.

הופכים אותה ומניחים עליה את המופלטה הבאה, שוב הופכים אותה על פניה ומוסיפים אחת נוספת- יש ליצור כ-15 מופלטות ואז ניתן להוציא את כולן ולהתחיל שוב לערום מופלטות זו על זו.

את המופלטות המוכנות ,יש לכסות במפית, שלא תתיבשנה.

על המופלטה מורחים, בדרך כלל, חמאה ודבש, אך ניתן למרוח כל מה שטעים.

 


סופגניות-אלספנז

 

החומרים הדרושים:

1 ק"ג קמח

1/2 3 כוסות מים

שמרית+משפר אפייה

מלח

1כף גרגירי אניס- אם אוהבים

שמן לטיגון

 

 

 

אופן ההכנה:

שופכים את הקמח לקערה.

יוצרים גומה באמצע ומוסיפים את השמרים ומשפר האפייה.

את המלח מפזרים רחוק מהשמרים.

מוסיפים את המים בהדרגה ומערבבים עד ליצירת בצק דביק.

מתפיחים כשעה עם כיסוי ניילון.

לאחר שעה, מחממים היטב את השמן.

כשהשמן חם, מנמיכים את הלהבה.

את הספנז', יוצרים בעזרת ידיים רטובות-יוצרים עיגולים עם חור באמצע ומטגנים  בשמן.

יש להפוך את הספנז' וכשהואזהוב- הוא מוכן.

ניתן לפזר על הספנז'- סוכר, אבקת סוכראו דבש- על פי הטעם.

 

בתאבון

 


מציות מתוקות- אלרייף

החומרים הדרושים:

1 ק"ג קמח

1 מרגרינה

1/2 כוס שמן

1/4 1 כוסות סוכר

4 ביצים

2 אבקת אפיה

3 כפות אניס

3 כפות שומשום אדום

1 כוס מיץ תפוזים

כפית שטוחה מלח

 

אופן ההכנה:

מערבבים את מיץ התפוזים עםהביצים, הסוכר, המלח, האניס

והשומשום האדום.

מוסיפים את המרגרינה ומערבבים.

בסוף, מוסיפים את הקמח והאבקת האפייה ויוצרים בצק אחיד.

מחלקים את הבצק לשלושה חלקיםמרדדים כל חלק לעלה דק מאוד.

חורצים את כל העלה במזלג.

חותכים ריבועים או מעוינים ומכניסים לתנור מחומם- 200 מעלות.

האפייה מהירה, לכן יש להכין כמה תבניות מראש.

הצעת הגשה: עם כוס תה מהביל עם נענע או שיבה.

 


עוגיות ביתיות

חומרים דרושים

1 כוס סוכר
1 כוס קוקוס
1כוס שמן
1 מרגרינה
2 אבקת אפיה
2 סוכר וניל
1 כוס מיץ תפוזים
קמח כמה שנכנס


אופן ההכנה

את כל החומרים לבצק אחיד.
או שמכניסים חלק חלק למטחנה ויוצרים צורות,
או שמגלגלים ביד ויוצרים מקלות ארוכים,
אופים בתנור כ180 מעלות עד לקבלת גוון זהוב .

 

 


שבקייה

חומרים דרושים
1 ביצה
1 וחצי כוס מים
1 מרגרינה
קמח לפי הצורך


לסירופ:
3 כוסות מים
3 כוסות סןכר
מיץ מלימון אחד

אופן ההכנה:

ללוש את כל החומרים יחד לקבל בצק רך ועדין.
להניח בצד מכוסה למשך חצי שעה.
לרדד ולחתוך קוביות ולחתוך כל קוביה לפסים לאורך. לטגן בשמן עמוק כאשר השיטה היא: את הפסים שיצרנו לוקחים ביד- פס כן פס לא ומטגנים.

ישנה אפשרות להכין את הבצק החתוך  לתוך קופסת שימורים שפתוחה משני הצדדים כך העוגיה מתייצבת.
לאחר הטיגון טובלים בסירופ

 


מאפה מקרדת

חומרים דרושים 
1 ק"ג קמח
כפית מלח
50 גר' שמרים
3 כוסות מים פושרים

 

אופן ההכנה 
לערבב את הכל יחד עד לקבלת בצק.
נותנים לבצק לתפוח 20 דקות
חותכים את הבצק ל-3 חלקים
ופותחים אותו לעיגול גדול.
חותכים למשולשים ומתפיחים עוד חצי שעה .לטגן בשמן עמוק
ולפזר על זה סוכר או אבקת סוכר

מומלץ עם תה שיבא+נענע 

 


עוגיות מלוחות

החומרים הדרושים:

1 ק"ג קמח

1 כוס שמן

1 מרגרינה

1/2 1 כוסות מים פושרים

2 אבקת אפייה

100 גר' שומשום קלוי

חופן מלח

2 כפות סוכר

2 סוכר וניל

שומשום לקישוט

ביצה למריחה

אופן ההכנה:

מערבבים את כל החומרים ויוצרים בצק אחיד.

יוצרים כעכים קטנים בעזרת הידיים מורחים עליהם ביצה ומפזרים שומשום.

בתבנית משומנת, מניחים את הכעכים ואופים בחום של 200 מעלות.

הצעת הגשה: עם כוס תה מהביל עם נענע או שיבה

 


עוגת סולת

חומרים דרושים:
 3  ביצים
3/4
 כוס שמן
1
כוס סוכר
1
כוס מים
1 1/2
שקיות א. אפיה
1 1/2
שקיות סוכר וניל
1 1/2
כוסות קמח
1 1/2
כוסות סולת
צימוקים+אגוזים

סירופ
1 1/2
כוסות סוכר
1 1/2
כוסות מים
2-3
טיפות לימון

אופן ההכנה:
 טורפים את הביצים(חלבון+חלמון.  מוסיפים לפי הסדר הבא:
תוך כדי ערבוב את הסוכר, שמן, א. וניל, מים,,קמח,סולתואבקת האפיה   עד שמתקבלת בלילה אחת חלקה.
מוסיפים את הצימוקים והאגוזים.
משמנים תבנית מס' 26 או שתי תבניות אלומניום חד פעמיות  ואופים

בחום בינוני כ-45 דקות

סירופ
שופכים לתוך סיר קטן את מצרכי הרוטב ומבשלים על אש קטנה בין 20דקות לחצי שעה עד שהרוטב מסמיך מעט.
שופכים על העוגה לאחר שמתקררת

 


עוגיות- רחה- מכונה

עוגיות מכונה "קלאסיות" שהמרוקאים  נוהגים לאכול בעת שתיית תה עם נענע

חומרים:
1 ק"ג קמח רגיל פחות כוס בדיוק!
2
מרגרינה- מחמאה
1 1/2
כוס סוכר
1
כוס קוקוס או סומסום
1
כוס מים
1
כפית וניל
2
אבקת אפיה


אופן ההכנה:

 לערבב את כל החומרים במיקסר.

 להכניס למכונה ידנית עם הלבשת  הצורה הרצויה וליצור פסי בצק בתבנית אפיה ולאפות בחום של 180 מעלות  כ- 20 דקות עד חצי שעה.
לגיוון: אפשר לסגור את העוגיה וליצור עיגולים.

 


עוגיות קוקוס

חומרים דרושים:

 קופסת אננס משומר קטנה
2
כוסות סוכר
מיץ לימון טרי מ- 1/2 לימון
קוקוס לבן - כמה שנכנס
1/2
עד 1 כוס מים

אופן ההכנה:

 טוחנים את האננס המשומר ומרתיחים עם המים והסוכר. בסוף מוסיפים את מיץ הלימון  כאשר העיסה מתקררת מוסיפים את הקוקוס כמה שנכנס עד לקבלת עיסה יחסית קשה לעבודה נוחה.
יש אינספור אפשרויות וחלקם כתובים להלן:
.1
לצבוע עם קצת צבע מאכל.
.2
ליצור עיגולים ולהניח במנג'טים.
.3
ליצור פירות וירקות מהקוקוס ולהניח במנג'טים.
4
.אפשק למלא פירות יבשים בעיסה זו -תמרים
.5
לגלגל את העיגולים או הצורות בסוכר- מוסיף יופי
.6
לטבול חצי צורה בעיסת שוקולד מומס
.7
ביום העצמאות בניתי בתבנית את דגל ישראל כולו מעוגיות קוקוס

 


אל גריבה – משקדים

חומרים הדרושים:
 300
גר' מחמאה
4
שקיות סוכר וניל
4
כפות סוכר רגיל
1
קמח אוסם קטן
100
גר' שקדים טחונים
אבקת סוכר - לזריה

אופן ההכנה:

 מערבבים את כל החומרים יחד- חוץ מהשקדים - עד שמתקבלת עיסה אחידה. לאחר שהעיסה אחידה מוסיפים את  שקית השקדים הטחונים עד לקבלת עיסה אחידה שוב.
שמים נייר אפיה בתבנית אפיה ומסדרים שורות עם רווחים סבירים  שהעוגיות לא ידבקו.
חשוב מאוד - ליצור ע י ג ו ל י ם  קטנים מהבצק (ללא מעיכה אפילו קלה) ומסדרים את העיגולים ואופים בתנור מחומם מראש למשך 20 דקות

 לערך בחום של 180 מעלות.
עוגיות עדינות ויש לבדוק שלא ישרפו באפיה.

לאחר שמתקררות יש לפזר אבקת סוכר.
לגיוון: לערבב אבקת סוכר עם אבקת

קינמון ולפזר- טעים!

 


יו - יו - עוגיות מסורתיות

חומרים הדרושים:

 1/2 ק"ג קמח
4
ביצים
4
כפות שמן
4
כפות סוכר
2
אבקת אפיה

שמן לטיגון עמוק

לסירופ
2 כוסות סוכר
2
כוסות מים
2
כפות גדושות מיץ לימון סחוט
קוקוס לציפוי


אופן ההכנה:

 לערבב את כל החומרים יחד.

 לחמם שמן עמוק לטיגון על אש בינונית וליצור עיגולים עם חור – בדיוק כמו הספינג'- ולטגן עד  לקבלת צבע חום. להניח בצד.

לסירופ - להרתיח את המים והסוכר ובסיום ההרתחה להוסיף  את הלימון.

להכין צלחת עם קוקוס ולאחר  טבילת העוגיות בסירופ לצפות אותם בקוקוס מכל הצדדים  .


 


עוגיות אגוזים

חומרים הדרושים:
 3
כוסות קמח רגיל
1
ביצה
1
סוכר וניל
ו אבקת אפיה
200
גר' מחמאה
1/4
כוס אבקת סוכר
שקית של 100 גר' –

אגוזים גרוסים
     
או
שקדים גרוסים
אבקת סוכר לזריה

אופן ההכנה:

 מערבבים את כל החומרים חוץ מהאגוזים ולאחר שמתקבלת עיסה אחידה מוסיפים את האגוזים ושוב מאחדים את העיסה.
לאפות בתנור מחומם מראש על חום 180 מעלות למשך 20-30 דקות.
יש ליצור עיגולים עם מעיכה קלה ליצירת הצורה הרצויה לאחר שמתקררות יש לפזר אבקת סוכר

 

 

 

 
האתר שייך להדסו'ש
 
האתר ניבנה בשנת 2007 ופעיל גם כיום
 
         
 
האתר נבנה במערכת 2all   בניית אתרים