דיאטה ותזונה רפואית בשיטת Diet2All

פרוטוקול טיפולי לדושן ניוון שרירים

בבוקר על בטן ריקה (לפני המזון, או על בטן ריקה):

1.       קריאטין אטיל אסתר – 750 עד 2000 מ"ג
שיפור הכוח הפיזי ורמות האנרגיה-ATP, וצמצום תהליך דלדול העצמות-אוסטיאופורוזיס.

2.       N-אציטיל ציסטאין – 600 עד 1200 מ"ג
הגברת רמות הגלוטטיון פרוקסידאז-אנטיאוקסידנט ראשי המצוי בתוך התאים.

3.       תמצית תה ירוק (רכיבים פעילים: EGCG וקטכינים) – 500 מ"ג (מינון יומי 1000 עד 2000 מ"ג ליום.
בהשפעת הפוליפנולים הינה צמצום הלחץ לרקמת השריר, כך השפעה ישירה על הפחתת רמות האנזים CPK, כלומר השפעה ישירה על צמצום "פציעת" רקמת השריר.
 
ארוחת 10 או בארוחת הצהריים עם המזון מעל 25 ק"ג פעמיים ביום (אחר הצהריים):

1.       תמצית תה ירוק (רכיבים פעילים: EGCG וקטכינים) – 500 מ"ג

2.       ויטמין  C 500 עד 1000 מ"ג (פעמיים ביום עם המזון, או אסתר-C פעם אחת ביום).

3.       ויטמין E 400 עד 800 מ"ג ליום – פעם ביום.
נוגד חמצון, שומר על ממברנות התאים בשרירים, מקטין כאבי שרירים ע"י שיפור ניצור החמצן ברקמות השרירים.

4.       תמצית כורכום – כורכומין – 1000 מ"ג (1000 עד 3000 מ"ג ליום).
בעל השפעה אנטי-דלקתית על השרירים והגידים.

5.       חומצה אלפא-ליפואית 600 מ"ג (עד 1200 מ"ג ליום).
בעל פעילות אנטי-אוקסידנטית, שומרת על תפקוד בכבד, כך מצמצמת את תופעות הלוואי של הקורטיזון, פרדניזון וכו' על רקמות הכבד. מצמצם את התנגודת לאינסולין אשר נוצרת כתוצאה המשמוש בקורטיזון, מהשמנה ועוד...

6.       סלדרין – 500 מ"ג פעמיים ביום (500 מ"ג עד 2000 מ"ג ליום).
השפעה אנטי-דלקתית ברקמות השריר, מפחיתה כאבי שרירים.

7.       ויטמין D – 400 עד 1000 IU וסידן – סידן 600 מ"ג פעם ביום רצוי לפני השינה (יש להוסיף מגנזיום ציטראט וויטמין B6 בדכי למנוע אבנים בכליות ובדרכי השתן, מניעת התכווצויות השרירים וכך עלייה בכאבי השרירים.
בכדי למנוע אוסטיאופורוזיס, שהינה אחד מהתסמינים בדושן ניוון שרירים, בנוסף לשימוש בקורטיזון, פרדניזון, אשר מחריף את הפרשת הסידן, והורדת רמת ויטמין D.

8.       אומגה-3 – 1000 עד 3000 מ"ג ליום.
לאומגה-3 (EPA ו- DHA) השפעת אנטי-דלקתית.

9.        מולטי-ויטמין אשר יכיל ויטמיני-B בריכוז של 15 עד 50 מ"ג.
המולטי-ויטמין נועל לאזן את המטופל ולמנוע חסרים של מיקרו אלמנטים שונים.
 
יחד עם זאת יש לשמור על צריכת מזונות המכילים נוגדי חמצון שונים ומגוונים, כגון ירקות (גם פירות), צריכה מספקת של חלבונים, וחומצות שומן חיוניות, כגון: אומגה-3, המצויים באבוקדו, זרעי פשתן, אגוזים וזרעים לסוגיהם.
יש להעדיף את השימוש בשמן זית על פני שמנים אחרים, היות ושמן הזית מכיל חומצה אולאית, אומגה-9 וחומצות שומן חד בלתי רוויות.

מחלת ניוון שרירים על שם דושן

 

logo בניית אתרים