בניית אתרים
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

מתכונים  מהמטבח

הערבי בישראל
 

  
   מדריך הדפסה וחיפוש    צור קשר    פורום    המומלצים    הטחינה    כתבות    תן חיוך    זכויות נכים ומוגבלים
 
    דף הבית
    תרבות האוכל הערבי
    על המאכלים המסורתיים
    תבלינים
    מילון ערבי-עברי-ערבי
    סלטים שונים
    סלטים דגנים וקטניות
    סלטים וירקות מבושלים
    מתכונים - ביצים וירקות
    מתכונים - דגנים וקטניות
    מתכונים - בצקים מאפים
    מתכונים - עם יוגורט
    מתכונים - מרקים
    מתכונים - דגים
    מתכונים - עוף
    מתכונים - ממולאים
    מתכונים - בשר /עגל
    מתכונים - טלה וכבש
    מתוקים, עוגיות ועוד
    תרופות בית !
דג צלוי על גחלים
או בטבון
סוגים רבים של דגים יתאימו למנה זאת אך הדג המועדף לסוג זה של הכנה.
הוא לוקוס דקר קטן,  
גם "חאפש",  "פרידה",  וגם "מוסר-ים"
או דג מים מתוקים  "ברמונדי" ,
אבל כמובן יש עוד סוגי דגי מים מתטקים
שמתאימים לאפיה וגריל סגור.
 


החומרים: 4 מנות
דגים במשקל של 350 עד 500 גרם ליחידה
מלח
2פלפל אדום קצוץ (לא הכרחי)
6 שיני שום קטוש
צרור גדול כוסברה קצוצה דק
שמן זית
נייר כסף

אופן ההכנה:
מנקים את הדגים מהכסכסים, עברים פנימיים, זימים, וזנב
חורצים חריצים אחדים לרוחבו של כל דג.
שוטפים היטב, ממליחים ומכניסים למקרר למספר שעות.
מכינים עיסה מ- שמן זית, כוסברה, הפלפל והשום.
ממלאים את הדגים, מניחים אותם על יריעת אלומיניום גדולה,
שתאפשר סגירה הרמטית של כל דג בנפרד.
מורחים את הדג בעיסה וסוגרים אותו ביריעת האלומיניום .
מכניסים לטבון או מניחים על הגריל פחמים למשך 15 דקות.
יוצרים חורים בעזרת שיפוד או מזלג במעטה האלומיניום.
והופכים את הדג שהחורים כלפי מטה (לניקוז נוזלים).
ואופים לעוד 10 דקות.
מגישים על מצע של חסה, עם פלחי לימון, פלפלים, עגבניות, 
ובצל שניצלו על האש.
 
 
מקור המתכון:
גולשים

כמה כסף ובריאות ישארו לך בייד כל חודש, 
כשתעבור לסגרייה האלקטרונית ?
 
הפתרון האלטרנטיבי להתמכרות לסיגריות!
חדש חדש בישראל
סיגרייה אלקטרונית כתחליף לעישון!

http://www.tako.co.il


 
תודתי ניתנת לכל הבשלנים וכותבי המתכונים שאת עמלם
אנו מפרסמים באתר זה
וכל המוסיף יבורך
תודה
 
האתר נבנה במערכת 2all   בניית אתרים