בניית אתרים
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

מתכונים  מהמטבח

הערבי בישראל
 

  
   מדריך הדפסה וחיפוש    צור קשר    פורום    המומלצים    הטחינה    כתבות    תן חיוך    זכויות נכים ומוגבלים
 
    דף הבית
    תרבות האוכל הערבי
    על המאכלים המסורתיים
    תבלינים
    מילון ערבי-עברי-ערבי
    סלטים שונים
    סלטים דגנים וקטניות
    סלטים וירקות מבושלים
    מתכונים - ביצים וירקות
    מתכונים - דגנים וקטניות
    מתכונים - בצקים מאפים
    מתכונים - עם יוגורט
    מתכונים - מרקים
    מתכונים - דגים
    מתכונים - עוף
    מתכונים - ממולאים
    מתכונים - בשר /עגל
    מתכונים - טלה וכבש
    מתוקים, עוגיות ועוד
    תרופות בית !
סלטים מבושלים 1
 
חיפוש באתר
הקלד צירוף מילים/מילת מפתח
המנוע ימצא עבורך את הדף/דפים שבו מופיעה המילה

חיפוש בדף זה
הקלידו צירוף מילים/מילת מפתח,
המנוע ימצא עבורכם את המיקום המדויק שבו מופיעה המילה.
כל לחיצה נוספת בחיפוש תעביר אתכם למיקום נוסף שבו נמצאת המילה !
לחיצה כפולה בעכבר תחזיר אתכם למנוע החיפוש.

 
 
כל המתכונים שבדף זה

חומוס ותוספות לחומוס
"סבנח" (תרד בר) וגרגירי חומוס
סלט בורגול וחומוס
סלט עילת (עולש בר)
מטבל מעלי רג'לה
מטבל מעלי רג'לה
סלט עדשים חומים או ירוקים
חצילים כבושים
"טרשי" תערובת חמוצים
כרובית בטחינה
פול "מדמס"
בורגול עם חציל ועגבנייה
סלטה משוויה

 

 
 
 

  


ה ח ו מ ו ס
לחומוס במטבח הערבי אלף מתכונים והכל עניין של טעם וניסיון, ניסיון, ועוד
פעם ניסיון.
לכן אני מעדיף לתת לכם לבחור את הטעם המועדף עליכם.
אכוון אותכם למאמר "היה גם אתה מלך של חומוס" מאתר
וואלה.
http://food.walla.co.il/?w=/906/1176398


המתכון המועדף עלי גם הוא מאתר מצוין המוקדש לחומוס
"חומוס להמונים" -
http://humus101.com/?p=4


חומוס

המצרכים:
3 כוסות גרגרי חומוס בלדי (קטנים).
1 כוס טחינה גולמית מאיכות טובה -
"הגמל" או "היונה הלבנה" עם משתמשים בטחינה ישראלית מומלץ להוסיף
עוד 1/2 כוס טחינה גולמית,
מיץ סחוט מלימון או מעט מלח לימון (למלח לימון יש חומר משמר שמעריך את
זמן האחסנה של החומוס אך כמובן גם טעם שונה מלימון טבעי)
2 שיני שום גדולות
1 כפית גדושה כפית כמון
1 כפית מלח

להגשה:
שמן זית
פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:
א. שוטפים היטב את גרגירי החומוס.

ב. משרים את החומוס במים למשך 24 שעות, במקרר(בכדי שלא יחמיץ יפיץ ריח
    רע וטעם לואי) במהלך זמן ההשריה כדאי להחליף את המים פעמיים לפחות.

ג. מבשלים את החומוס ללא מלח חצי שעה בסיר לחץ, פותחים את הסיר וממשיכים
    לבשל .
    (יש שמוסיפים לבישול סודה לשתיה, כדי לזרז את תהליך הבישול אבל זה משאיר
    טעם לוואי, לא מומלץ).
ד. כשגרגרי החומוס נמעכים בקלות בין שתי אצבעות, הם מוכנים. חשוב להימנע
    מבישול יתר.
    המהדרין מסירים את הקליפות, גרגר אחרי גרגר.
ה. מכניסים את גרגרי החומוס למעבד מזון, עם הטחינה הגולמית
    (כדאי לשמור קצת גרגרים בצד להגשה) וכוס אחת של מי הבישול. מפעילים את
    מעבד המזון למשך שתי דקות בערך, ואם התערובת נראית סמיכה מדי מוסיפים
    מעט מימיי הבישול.
    כותשים את השום ומוסיפים. מוסיפים את הכמון ואת המלח, ובהדרגה גם את
    הלימון -לפי הטעם ותוך כדי טעימה מתמדת של החומוס.
    אחרי ההכנה חייבים לאחסן במקום קר או במקרר (מומלץ יותר פשוט לאכול מייד).
    עם מאחסנים במקרר החומוס צריך להיות מעט פחות סמיך ממה שאתם
    רוצים אותו, כי יש לו נטייה להתעבות ולהסמיך בקירור.

הגשה:
"מגלגלים" את החומוס על צלחת עמוקה, ובמרכז שמן זית טוב, גרגירי חומוס,
ופטרוזיליה או כל מה שאתם אוהבים על החומוס שלכם.

הדהדפס דף זה מדפיס את כל המתכונים שבדף זה !

 
מקור המתכון :
http://humus101.com/?p=4

 
 


רוטב "תטבילה"

 החומרים:
מיץ מ- 2 לימונים טרי בלבד
5 שיני שום קלופות וכתושות
2 פלפל חריף ירוק טרי קצוץ דק דק
מעט מלח
3 כפות שמן זית

ההכנה:
מערבבים את כל החומרים , בהגשה מניחים במרכז צלחת החומוס כמות
נדיבה של "תטבילה"

רוטב "מסבחה"
החומרים:
חצי כוס גרגירי חומוס מבושלים וקצוצים דק.
2 פלפלים חריפים קצוצים דק
2 שני שום כתושות
מיץ מלימון טרי
מלח
שמן זית

ההכנה:
מערבבים את כל החומרים , בהגשה מניחים במרכז צלחת החומוס כמות
נדיבה של רוטב "מסבחה"

רוטב טחינה וגרגירי חומוס
החומרים:
1/2 כוס טחינה טובה
2 פלפלם חריפים קצוצים רק
2 שני שום כתושות
מיץ מלימון טרי
מעט מלח
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
מים

לקישוט:

פטרוזיליה קצוצה גס
1/2 כוס גרגירי חומוס מבושלים שלמים
 
הכנה:
מערבבים את כל החומרים יחד, ומוסיפים מים לפי הצורך
עד לקבלת המירקם והסמיכות הרצויה, בהגשה מניחים במרכז
צלחת החומוס כמות נדיבה של רוטב "טחינה"
ומעל מפזרים את גרגירי החומוס, והפטרוזליה.


רוטב טחינה עם צנוברים

החומרים:
1/2 כוס טחינה טובה
2 שני שום כתושות
מיץ מלימון טרי
מעת מלח
50 גר' צנוברים קלויים בשמן זית
מים

לקישוט:
פטרוזיליה קצוצה גס
100 גר' צנוברים קלויים בשמן זית

הכנה:
מערבבים את כל חומרי הרוטב יחד, ומוספים מים לפי הצורך
עד לקבלת המירקם והסמיכות הרצויה, בהגשה מניחים במרכז
צלחת החומוס כמות נדיבה של רוטב "טחינה"
ומפזרים מעל פטרוזיליה וצנוברים.

הדהדפס דף זה מדפיס את כל המתכונים שבדף זה !

מקור כל הרוטבים נאספו ע"י מורד

 

 
חומוס "סבנח" תרד
את המנה הזו מגישים כחלק משולחן המזה במיזרח התיכון.
 
החומרים :
1/2 ק"ג חומוס בלאדי או אורגני ( קטן), מבושל
1/2 ק"ג תרד ערבי (סבנח) או טורקי ורק אם אין ברירה- תרד רגיל
1/4 כוס מיץ לימון טרי
4\1 כוס שמן זית
מלח ופלפל שחור טחון טרי
כפית זרעי שומר שלמים או שבורים ( השבורים יתנו טעם שומר מודגש יותר)
אופן ההכנה:
+ מקפיצים את התרד במחבת ללא נוזלים עד שהוא נובל, סוחטים היטב וקוצצים גס.
+ מערבבים חומוס ותרד, מוסיפים שמן ומיץ לימון, מתבלים בפלפל,
מלח, זרעי שומר, ומחממים.
+ מגישים חמים או פושר.
הדהדפס דף זה מדפיס את כל המתכונים שבדף זה !

מקור המתכון :
http://www.hashulchan.co.il/_Recipes/Recipe.asp?CategoryID=107&ArticleID=6415&RecipesCategoryID=316


סלט בורגול וחומוס


החומרים:
1 כוס בורגול טחון בינוני (לטבולה)
2-3 שיני שום מרוסקות
מיץ מ-2 לימונים גדולים
מלח
6-7 כפות שמן זית
1 כוס חומוס מושרה ללילה ומבושל במים עד שהוא רך,
או קופסת גרגירי חומוס מסונן ושטוף.
צרור גדול של עלי פטרוזיליה
צרור נענע

ההכנה:
1. שוטפים את הבורגול בקערה עם מים, מחליפים את המים כמה פעמים,
    ואז משרים אותו בתוכם למשך 20-30 דקות, מסננים וסוחטים קלות.
2. מערבבים בקערה גדולה את השום המרוסק במיץ הלימון ומעט מלח,
    מוסיפים את השמן ומערבבים. 3. מכניסים לקערה את גרגירי החומוס
    המסוננים ומשרים כעשר דקות.
4. מוסיפים את הבורגול ומערבבים.
5. את עלי הפטרוזיליה והנענע יש לפרוס דק ביותר ולא לקצוץ במעבד מזון
    או בדרך אחרת, על מנת שלא ייצאו מהם הנוזלים.
    השיטה היעילה ביותר היא לשמור את העלים בצרור, לשטוף בקערה
    גדולה מאוד, להשרות כמה פעמים, לנער ולייבש במגבת.
6. עכשיו אוחזים את הגבעולים ביד שמאל על קרש החיתוך ובעזרת
    סכין גדולה וחדה מאוד פורסים הכי דק שמצליחים. אחר כך,
    בעזרת שני סכינים, אוספים וחותכים את הקיצוץ ליותר דק על ידי כך
    שמעבירים את הסכין החד על ערימת הקיצוץ.
7. ממש לפני ההגשה מערבבים את העלים בסלט. טועמים ומוסיפים
    מלח ועוד שמן או מיץ לימון אם יש צורך.
8. אפשר להוסיף בצלים ירוקים קצוצים דק או חצי פלפל ירוק חריף מנוקה
    מגרעינים וקצוץ לקוביות זעירות.

הדהדפס דף זה מדפיס את כל המתכונים שבדף זה !

מקור המתכון :
http://www.nrg.co.il/online/12/ART1/585/989.html

 


סלט עילת (עולש בר)
המצרכים:
קילו עילת
2 בצלים גדולים קצוצים לרצועות
חצי כוס שמן זית
שני לימונים
2 ליטר מים

אופן ההכנה:
מביאים את המים עד לרתיחה חזקה.
קוצצים את העלת לחתיכות גדולות ושוטפים אותם מתחת לברז
מסננים את העלת ומוסיפים אותם למים הרותחים כ- 5דקות.
מוצאים מן המים ומסננים אותם ומועכים אותם בידיים עד שלא נשאר טיפת מים
מניחים את שמן הזית במחבת או בסיר מחממים את השמן ומוסיפים
את הבצל ומטגנים אותו עד שישחים.
מוסיפים את העלת, מערבבים ביחד כ- 5 דקות ומוסיפים את המלח לפני שמורידים.
מורידים מן האש ומוזגים אותו לצלחות.
חותכים את הלימונים כל לימון ל- 4 פלחים ומגישים בצלחת
לתוספת טעם חמצמץ ואוכלים.

יש מיגזרים שמוסיפים מעת פפריקה חריפה

הדהדפס דף זה מדפיס את כל המתכונים שבדף זה !

 


מטבל מעלי רג'לה
עם גבינה לבנה ויוגורט
צמח בשרני חד-שנתי ממשפחת הרגלתיים.הוא מקובל מאוד
על ערביי הארץ כירק בר המשמש למאכל,
החומרים:
1 צרור גדול של רגלת הגינה (כ-½ ק"ג)
1 גביע גבינה לבנה 9% שומן
1 גביע יוגורט סמיך, לא דל-שומן
1-2 שיני שום קצוצות
¼ כוס בצל ירוק קצוץ דק
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם

הכנה:
שוטפים את גבעולי רגלת הגינה ומסירים את קצות הגבעולים.
קוצצים כל גבעול על עליו לפיסות גדולות.
בסיר גדול, מביאים לרתיחה מים עם 1 כפית מלח. מוסיפים לסיר
את הגבעולים הקצוצים ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את האש
ומבשלים כ-5 דקות. מסירים מהאש ומסננים. מעבירים את העלים
המבושלים לקערת מי קרח ומניחים להם להתקרר לגמרי.
בינתיים, מערבבים בקערה את הגבינה עם כל שאר החומרים.
מסננים את הגבעולים המבושלים מהמים, וסוחטים קלות. מוסיפים
לקערה ומערבבים שוב.
מגישים לצד פרוסות לחם מלא טרי.

הדהדפס דף זה מדפיס את כל המתכונים שבדף זה !

מקור המתכון :
http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtPE.jhtml?itemNo=602391&contrassID=2&subContrassID=7&sbSubContrassID=00

סלט עדשים חומים או ירוקים


החומרים:
1 כוס עדשים להשרות במים כ-8 שעות במקרר
יש להחליף את המים לפחות פעם אחת
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
3 כפות שמן זית
מיץ לימון טרי ומלח לפי הטעם
2 שיני שום קטוש.
1 בצל קצוץ

אופן ההכנה:
מבשלים את העדשים במים עם כפית מלח
עד שהן מתרככות,מסננים ומוסיפים את השום,
לימון,ומלח לפי הטעם.
מפזרים מעל העדשים את הפטרוזיליה ומגישים קר.
לבריאות טובה

הדהדפס דף זה מדפיס את כל המתכונים שבדף זה !


מקור המתכון:
גולשים

גם אני לא האמנתי עד...
 
 
קורס כסף באינטרנט בחינם
כולם מדברים על כסף באינטרנט... בוא
לעשות במקום לדבר! הירשם עכשיו בחינם

http://www.clickim.co.il/
 
חצילים מוחמצים

החומרים :
2 ק"ג חצילים בלאדי קטנים וכהים
200 גרם אגוזי מלך קצוצים דק (לא הכרחי)
1/2 כוס פלפל אדום חריף כתוש במעבד מזון
10 שיני שום כתושות
מעט מלח
1 כפית מלח לימון
1 כוס מיץ לימון טרי סחוט


אופן ההכנה:
1. בעזרת סכין קטנה וחדה חורצים את החציל מצד לצד לאורך, לעומקו של החציל.
2. מרתיחים סיר מים עם המלח לימון ומבשלים את החצילים ל - 10 דקות.
מוציאים את החצילים ושומרים את המים.
3. מערבבים את האגוזים, פלפל, שום ומלח, וממלאים את החריץ שיצרנו בחציל.
מסדרים את החצילים בצנצנת זכוכית בשכבות. מוסיפים את מי הבישול ומיץ הלימון
וסוגרים היטב.
מוכן לאחר 4 ימים.

הדהדפס דף זה מדפיס את כל המתכונים שבדף זה !

מקור המתכון :
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-31 32655,00.html


"טרשי" תערובת חמוצים

חומרים:
1 כוס חומץ אדרים
2 כפות מלח
2 כוסות מים
2 גזרים קלופים וחתוכים לעיגולים בעובי 1- 2 ס"מ
1 ראש כרובית קטנה לפורר לפרחים.
1 גמבה חתוך לרצועות
1 פלפל ירוק חתוך לרצועות
3 מלפפונים קטנים חתוכים לעיגולים בעובי 4- 5 ס"מ
1/2 י"ח כרוב לבן קטן חתוך לקוביות בנוניות
1 י"ח "בישבש" שומר חתוך
2 י"ח פלפל חריף ירוק או אדום חתך לטבעות
1 או 2 ראשי שום מקולף (שניים שלמות)
5 י"ח עלה דפנה
5 י"ח עלים של ענבים
5 י"ח פלפל אנגלי (לשבור את פלפל)

אופן ההכנה:
להרתיח את החומץ עם המים והמלח
שהמים רותחים יש להכניס לסיר את הירקות ולהוציא
אחרי 5 דקות.
להכין צנצנת זכוכית גדולה עם מכסה אטום בגומייה,
(לשטוף את פנים הצנצנת במים רותחים)
ולהכניס את הירקות,
וביניהם לשים את השום, עלי הדפנה,
טבעות הפלפל החריף ועלי הענבים.
למזוג פנימה את המים עם החומץ, עד גובה פתח הצנצנת,
להישתדל לא להשאיר אוויר, לסגור ולהמתין 4 ימים בערך.
יש שמוסיפים מעת כורכום שנותן צבע צהוב לירקות.
הדהדפס דף זה מדפיס את כל המתכונים שבדף זה !

מקור המתכון:
גולשים

השוואת מחירי ניתוחים פלסטיים
טובי המומחים לניתוחים פלסטיים!
מלא טופס קצר קבל השוואה מהירה.

http://www.perfect-look.co.il
 

 
 
 


כרובית עם טחינה

הטחינה המומלצת היא זו המיוצרת בשכם, ג'ירפה או יונה. אם אין –
טחינה נצרת היא המומלצת. כמו שחוסאם אמר, יש המון סוגי טחינות בארץ וכולן טובות,
רק שיש כאלה שהן טובות יותר...
שימו לב לאופן הכנת הטחינה. ושימו לב גם לכך שאין בה שום!


מצרכים :
כרובית מחולקת לפרחים בינונים-קטנים
שמן צמחי לטיגון עמוק
טחינה גולמית
מלח
מלח לימון (אפשר מיץ לימון במקום)
מים קרים מאד
סומאק


הכנה :
לחמם שמן בסיר לטיגון עמוק
לטגן במחזורים את הכרובית בשמן חם, עד לצבע זהוב, להוציא למסננת
להכין טחינה: לערבב מים קרים עם מלח ומלח לימון בקערה גדולה. להוסיף
לזה את הטחינה ולערבב. להוסיף מים קרים עד לקבלת הסמיכות הרצויה. הסמיכות
למתכון זה היא כשל שמנת מתוקה, דהיינו – די דלילה.
לקצץ הכרובית המטוגנת לחתיכות קטנות (1/2 ס"מ),
לערבב עם הטחינה ולהוסיף סומאק.
לקרר במקרר לפחות '30.

הדהדפס דף זה מדפיס את כל המתכונים שבדף זה !


מקור המתכון : סדנת בישול עם השף חוסאם עבאס ממסעדת אל-באבור

 

פוּ‏ל "מֵדָ‏מֵס " فول مدمس

נחשב למאכל לאומי של מצרים. אבל השתרש גם באזור שלנו.
מאכל זה הכולל פול יבש מבושל בישול איטי,
ומוגש כחלק וכתוספת לחומוס וטחינה .
 
החומרים:
500 גרם פול מצרי יבש, מושרה ללילה במים קרים .
4-5 ביצים קשות לפי מספר הסועדים.
3/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי
פלפל חריף אדום קצוץ דק (הכמות לפי התעם)
4-5 שיני שום, כתושות
1 כפית כמון מזרחי
שמן זית טוב
רוטב טחינה מתובלת
פטרוזיליה קצוצה
3-4 בצלים, קלופים וחתוכים לשמניות
עגבניות חתוכות לשמיניות
חצילים מוחמצים
זיתים שבורים
מלפפונים חמוצים במלח
מלח שולחן


אופן ההכנה :
מבשלים את הפול במים, ללא מלח עד שיתרככו .
כשהפולים רכים, מסננים אותם מהמים.
מוסיפים את השום, מיץ הלימון, הכמון, הפלפל הקצוץ ומלח לפי הטעם,
מערבבים. מועכים בעזרת מזלג חלק מהפול לא את הכל,
מחממים ומכינים להגשה .


אופן ההגשה עם טחינה:
מוזגים פול לצלחת שטוחה יוצרים גומה במרכז, יוצקים טחינה, ובמרכז מנכים רבעי ביצה
ומפזרים מעל קצת מלח ופטרוזיליה קצוצה, ויוצקים בנדיבות שמן זית,
בצלחת נפרדת מגישים את העגבניות, הבצל, והחמוצים.
מגישים עם כמות של פיתות שעברו חימום על האש.


אופן ההגשה עם חומוס :
מוזגים חומוס לצלחת שטוחה ויוצרים בקצות הצלחת מין גלגל חומוס,
במרכז יוצקים פול ויוצרים גומה במרכז הפול, לגומה יוצקים טחינה,
ובמרכז מנכים רבעי ביצה
ומפזרים מעל קצת מלח ופטרוזיליה קצוצה, ויוצקים בנדיבות שמן זית,
בצלחת נפרדת מגישים את העגבניות, הבצל, והחמוצים.
מגישים עם כמות של פיתות שעברו חימום על האש.

 

הדהדפס דף זה מדפיס את כל המתכונים שבדף זה !

מקור המתכון:
גולשים
 

ביטוח רכב – השוואת מחירים
בצע השוואה חכמה בין חברות הביטוח
וקבל את המחיר המתאים לך.

http://www.best-insurance.co.il

 

 


בורגול עם חציל ועגבנייה
מאכל שמגיע ממצרים אבל אהוב ברוב האזורים בארץ.


החומרים:
500 גרם בורגול גס שטוף ומסונן
1 בצל גדול קצוץ
1 חציל גדול מקולף חתוך לקוביות בנוניות
4 עגבניות בשלות כלופות וחתוכות כמו לסלט
1/2 כוס שמן זית
מלח ופלפל שחור לפי תעם
מים חמים


אופן ההכנה:
מחממים את השמן ומטגנים את בצל עד שיזהיב.
מוספים ת העגבניות וחציל לבצל מערבבים ומבשלים
למשך 10 דקות, מוספים את המלח והפלפל לפי טעם.
מהדים על אש קטנה למשך 15 דקות.
מוספים את הבורגול לבישול של 10 דקות בוחשים,
טועמים, ומוספים תבלינים לפי הטעם.
טוב כתוספת למאכלי בשר ועוף.
 
הדהדפס דף זה מדפיס את כל המתכונים שבדף זה !

מקור המתכון:
גולשים
 
 

סלטה משוויה
הסלט הזה קרוי משוויה כי משווי בערבית זה שרוף. על האש.
את כל הירקות של הסלט ניצלה היטב על המנגל עד שישחימו.

 

החומרים :
4 עגבניות בינוניות אדומות (לא רכות)
2 פילפלים חריפים גדולים
2 פילפלים אדומים גדולים ועבים
2 פלפלים ירוקים גדולים ועבים
4 בצלים בינוניים
4 שיני שום טרי כתוש
פלפל שחור
כמון
מלח
1/2 כוס שמן זית

ההכנה :
צולים את כל הירקות על האש עד שישחימו איטב.
להוציא מהאש ולהעביר לקערה לקירור (טיפ - להעביר לשקית ניילון ולסגור את הפתח,
פעולה זאת תקל על קילוף הירקות)
לקלוף את כל הירקות , בבצל להשאיר קצת מהמעטפת השחומה (לא פחם),
להוריד מהפלפלים את הגרעינים ומהעגבניות את השורש.
את כל מה שקילפנו אנחנו מעבירים לקרש חיתוך ובסכין טובה קוצצים גס את הכול.
להעביר לקערה ובעזרת הידיים אנחנו מתחילים לתבלן. מוסיפים 1/4 כוס שמן זית,
שום טחון, מלח, כמון, פילפל שחור.
ממשיכים לערבב עם הידיים , טועמים ומתקנים תבלון.
(פעולת הערבוב עם הידיים עדינה יותר ולא "תקבצ'ץ" את הירקות)
מעבירים לצלחות הגשה ומזליפים מעל משמן הזית.

הדהדפס דף זה מדפיס את כל המתכונים שבדף זה !

מקור המתכון:
גולשים

 

 
 
חברים תנו כמה דקות לחיים, כנסו רק לרגע,
זה לא עולה כסף !
זה רק מציל חיים.

המרכז הלאומי להשתלות – אדי


 

 
תודתי ניתנת לכל הבשלנים וכותבי המתכונים שאת עמלם
אנו מפרסמים באתר זה
וכל המוסיף יבורך
תודה
 
האתר נבנה במערכת 2all   בניית אתרים