"בוזה"
גלידת מסטיק ערבית הגלידה הידוע מיפו ומירושלים העתיקה
החומרים : 4 כוסות חלב ניתן להמיר כוס חלב ב- כוס שמנת מתוקה. 1 כוס סוכר 3 כפות גדושות אבקת סחלב אמיתי (יש להסיג בחנות התבלינים של הטורקי בשוק לוינסקי בתל אביב) או 2 כפות גדושות קורנפלור רגיל (עמילן תירס) חצי כפית מיסטקה טחונה או כל מסטיקה ערבית (יש להשיג בחנויות התבלינים זהירות יקר מאוד !) 1/4 כוס מים רותחים להמסת המסטיקה. 1 כפית מי שושנים או ורדים קמצוץ צבע מאכל אדום לתת לגלידה צבע ורדרד בההיר בהיר (לא הכרחי)
אופן האכנה : מחממים 31/2 כוסות חלב בסיר בישול בנוני, עד לנקודת הרתיחה, להוצי מהאש, להוסיף את הסוכר ולהמיס אותו. להמיס את הקורנפלור או הסחלב ב- 1/2 כוס החלב הקר שנותר לנו, ולבחוש עד שהסחלב יתמוסס. את סיר החלב לחזיר לחימום על אש נמוכה, ולהוסיף את ,הקורנפלור/סחלב המומסים בזליפה תוך כדי בחישה מתמדת, עד שהתערובת מסמיכה ומוצאים מהאש. ממיסים את המסטיק במים הרותחים ומוסיפים לסיר ומערבבים מוספים את מי השושנים/ורדים ומערבבים נמרצות . מעבירים לקערת מעבד מזון (עדיפות לקערה זכוכית, מתכת או קראמית, לא מפלסטיק). ומניחים להתקרר. מכניסים לפריזר למשך 2 שעות. מוצאים מהקירור ומפעילים את מעבד המזון ל 2 דקות , ומחזירים את הקערה למקרר . את ההליך הזה מבצעים 4 פעמים לפחות. היום יש מכונת גלידה ביתיות שבעזרתם אפשר להיעזר לתהליך ההקפאה של הגלידה . כמובן שאפשר לשנות טעמים אך זה התעם של "הבוזה" "האסלית" במקום מי השושנים/ורדים להוסיף תמצית קפה או וניל או שקדים וכמובן סירופ פירות .
הדפס דף זה !
מקור המתכון גולשים
קורס חינם
אך לעשות כסף באינטרנט ללא ידע מוקדם !
|