בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

מתכונים  מהמטבח

הערבי בישראל
 

  
   מדריך הדפסה וחיפוש    צור קשר    פורום    המומלצים    הטחינה    כתבות    תן חיוך    זכויות נכים ומוגבלים
 
    דף הבית
    תרבות האוכל הערבי
    על המאכלים המסורתיים
    תבלינים
    מילון ערבי-עברי-ערבי
    סלטים שונים
    סלטים דגנים וקטניות
    סלטים וירקות מבושלים
    מתכונים - ביצים וירקות
    מתכונים - דגנים וקטניות
    מתכונים - בצקים מאפים
    מתכונים - עם יוגורט
    מתכונים - מרקים
    מתכונים - דגים
    מתכונים - עוף
    מתכונים - ממולאים
    מתכונים - בשר /עגל
    מתכונים - טלה וכבש
    מתוקים, עוגיות ועוד
    תרופות בית !
"בוזה"
 גלידת מסטיק ערבית
הגלידה הידוע מיפו ומירושלים העתיקה
 
 
 
החומרים :
4 כוסות חלב ניתן להמיר כוס חלב ב- כוס שמנת מתוקה.
1 כוס סוכר
3 כפות גדושות אבקת סחלב אמיתי (יש להסיג בחנות התבלינים של הטורקי בשוק לוינסקי בתל אביב)
או 2 כפות גדושות קורנפלור רגיל (עמילן תירס)
חצי כפית  מיסטקה טחונה או כל מסטיקה ערבית (יש להשיג בחנויות התבלינים זהירות יקר מאוד !)
1/4 כוס מים רותחים להמסת המסטיקה.
1 כפית מי שושנים או ורדים
קמצוץ צבע מאכל אדום לתת לגלידה צבע ורדרד בההיר בהיר (לא הכרחי)
אופן האכנה :
מחממים 31/2 כוסות חלב בסיר בישול בנוני, עד לנקודת הרתיחה, להוצי מהאש, להוסיף את הסוכר ולהמיס אותו.
להמיס את הקורנפלור או הסחלב ב- 1/2 כוס החלב הקר שנותר לנו, ולבחוש עד שהסחלב יתמוסס.
את סיר החלב לחזיר לחימום על אש נמוכה, ולהוסיף את ,הקורנפלור/סחלב המומסים בזליפה תוך כדי
בחישה מתמדת, עד שהתערובת מסמיכה ומוצאים מהאש.
ממיסים את המסטיק במים הרותחים ומוסיפים לסיר ומערבבים
מוספים את מי השושנים/ורדים ומערבבים נמרצות .
מעבירים לקערת מעבד מזון (עדיפות לקערה זכוכית, מתכת או קראמית, לא מפלסטיק).
ומניחים להתקרר.
מכניסים לפריזר למשך 2 שעות.
מוצאים מהקירור ומפעילים את מעבד המזון ל 2 דקות , ומחזירים את הקערה למקרר .
את ההליך הזה מבצעים 4 פעמים לפחות.
היום יש מכונת גלידה ביתיות שבעזרתם אפשר להיעזר לתהליך ההקפאה של הגלידה .
כמובן שאפשר לשנות טעמים אך זה התעם של "הבוזה" "האסלית"
במקום מי השושנים/ורדים להוסיף תמצית קפה או וניל או שקדים
וכמובן סירופ פירות .

הדפס דף זה !

מקור המתכון גולשים

 
  קורס חינם
אך לעשות כסף באינטרנט ללא ידע מוקדם !
 
קורס כסף באינטרנט בחינם
כולם מדברים על כסף באינטרנט... בוא
לעשות במקום לדבר! הירשם עכשיו בחינם

http://www.clickim.co.il/
 
תודתי ניתנת לכל הבשלנים וכותבי המתכונים שאת עמלם
אנו מפרסמים באתר זה
וכל המוסיף יבורך
תודה