בניית אתרים
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

מתכונים  מהמטבח

הערבי בישראל
 

  
   מדריך הדפסה וחיפוש    צור קשר    פורום    המומלצים    הטחינה    כתבות    תן חיוך    זכויות נכים ומוגבלים
 
    דף הבית
    תרבות האוכל הערבי
    על המאכלים המסורתיים
    תבלינים
    מילון ערבי-עברי-ערבי
    סלטים שונים
    סלטים דגנים וקטניות
    סלטים וירקות מבושלים
    מתכונים - ביצים וירקות
    מתכונים - דגנים וקטניות
    מתכונים - בצקים מאפים
    מתכונים - עם יוגורט
    מתכונים - מרקים
    מתכונים - דגים
    מתכונים - עוף
    מתכונים - ממולאים
    מתכונים - בשר /עגל
    מתכונים - טלה וכבש
    מתוקים, עוגיות ועוד
    תרופות בית !
ד ג י ם
חיפוש באתר
הקלדו צירוף מילים/מילת מפתח
המנוע ימצא עבורכם את הדף/דפים שבה מופיעה המילה
חיפוש בדף זה
הקלדו צירוף מילים/מילת מפתח,
המנוע ימצא עבורכם את המיקום המדויק שבה מופיעה המילה.
כל לחיצה נוספת בחיפוש תעביר אותכם למיקום נוסף שבה מופיעה המילה !
לחיצה כפולה בעכבר תחזיר אותכם למנוע החיפוש.

 

כל המתכונים שבדף זה
 
דג בטחינה
בורי בסבנח וטחינה
קציצות דגים בטחינה
דג מבושל
דג צלוי על גחלים או בטבון או בתנור
דג מבושל ברוטב סומסום
דג מטוגן
דג מבושל בפלפל אדום
סָיַאדִיָה דג באורז
דג ביוגורט
 
 
 

דג בטחינה
חומרים ל-6 סועדים:
6 סטייקים של דגים
שמן לטיגון
כוס טחינה מוכנה
מלח ופלפל שחור
רבע כוס לימון סחוט טרי
כפית סומק
2 שיני שום כתושים
אופן ההכנה:
ממליחים את הדג
מחממים במחבת את השמן ומטגנים את הסטייקים
לאחר הטיגון מניחים על נייר סופג
מכינים את הטחינה כך שתהיה דלילה ומוסיפים מלח ופלפל
מחממים תנור ל- 200 מעלות צלסיוס
מניחים את הדגים בתבנית תנור
מוספים את השום הכתוש
יוצקים את הטחינה הדלילה מעל לדגים ומכניסים לתנור ל-10 דקות
מוציאים מן התנור ומוסיפים את הלימון והסומק
מגישים חם או קר.
 
מקור המתכון : מתכון של חוסאם עבאס ממסעדת אלבאבור

בורי בסבנח וטחינה
מתכון גורמה של דג בורי

החומרים :
2 ק"ג סבנח (תרד בר)
3 ק"ג מנגולד קצוץ גס
4 כפות בהרט
2 כפית קינמון
8 שיני שום קצוצות
8 בצלים פרוסים דק
10 כפות שמן זית
1 כוס דבש
2 פלפל חריף אדום
4 דגי בורי מפולטים ונקיים מעצמות
1 כוס טחינה גולמית מדוללת ב-1 כוס מים 1/2 כוס מיץ לימון וכפית מלח
צרור גדול פטרוזיליה קצוץ
8 כפות צנוברים קלויים
1 כפית סומק
1/2 כוס צנוברים קלויים
1/2 כוס בפטרוזיליה קצוצה

הכנה:
מטגנים את הבצל בשמן זית עד השחמה ומוסיפים את השום, הפילפל והבהרט.
מוסיפים את הסבנח והמנגולד, מערבבים היטב מוסיפים הדבש ומבשלים על אש קטנה כ-20 דקות.
מטגנים את הפילטים של הדג במעט שמן זית, תחילה על הצד של העור, כ- 3 דקות מכל צד.

להגשה:
מחממים תנור לחום מקסימלי במצב של גריל עליון.
מעבירים את תבשיל המנגולד והסבנח לתבנית חסינת אש ומסדרים עליו את פילה הבורי. יוצקים את הטחינה ומכניסים לתנור לכ-4 דקות, עד שהטחינה מבעבעת.
מקשטים בפטרוזיליה קצוצה, צנוברים קלויים ומעט סומק ושמן זית.
מומלץ להגיש לצד אורז לבן

הדפס מדפיס את כל המתכונים שבדף זה !


מקור המתכון:
גולשים

 
ביטוח רכב – השוואת מחירים
בצע השוואה חכמה בין חברות הביטוח
וקבל את המחיר המתאים לך.

http://www.best-insurance.co.il
 
 
 
 


קציצות דגים בטחינה

החומרים:

1 ק"ג פילה דג טרי (פלמידה, לוקוס) טחון
6 שיני שום כתושות
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
4 כפות פירורי לחם
2 ביצים
מלח ופלפל שחור טחון טרי
1 כפית פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה לפי הטעם
1/4 כפית קינמון
1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
3 בצלים קצוצים דק מאוד ומטוגנים

לטיגון:
1 כוס קמח
שמן לטיגון חצי עמוק

לטחינה:
11/2 כוסות טחינה גולמית
לימונים 2סחוטים
6 שיני שום כתושות
מלח לפי הטעם
11/2 כוסות מים

לקישוט:
100 גרם צנוברים מטוגנים

אופו ההכנה:
שמים בקערה את כל מרכיבי הקציצות, מערבבים
היטב ומשהים במקרר לשעתיים.
מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס).
צרים קציצות עגולות ושטוחות במקצת,
מקמחים ומטגנים בשמן עמוק עד להזהבה.
מוציאים ומסדרים בתבנית אפייה בשכבה אחת.
מכינים טחינה דלילה . יוצקים את הטחינה על
הקציצות, זורים את הצנוברים
ואופים 10 דקות. מגישים חם עם פיתות.

הדפס מדפיס את כל המתכונים שבדף זה !


דג מבושל
גם במנה זאת משתמשים בדגים טריים,
כל אזור והעדפה שלו.
המועדפים ביותר הם :"ג'רבידה, לוקוס, בורי.

החומרים:
דג אחד במשקל 2 ק"ג
3 בצלים קצוצים
1 כוס שמן זית
1/4 כוס מיץ לימון טרי
1/2 כפית כורכום
1 כפית מלח

אופן ההכנה:
נקה וחתוך את הדג לפרוסות, המלח אותו והכנס למקרר למספר שעות.
טגנו את הבצלים בשמן הזית עד שישחימו , סננו את כל השמן מהבצל
והעבירו לסיר הבישול, הוסף את הכורכום, קורט מלח,
והנח את פרוסות הדגים על הבצל.
מזוג מים חמים עד לגובה הדגים, לאחר חצי שעה הוסף את מיץ הלימון ,
טעם והוסף מלח, כורכום או לימון , והמשך לבשל על אש נמוכה מאוד,
עד שהדג מתרכך והרוטב מסמיך.
להגיש עם לחם ערבי לספיגת הרוטב.

הדפס מדפיס את כל המתכונים שבדף זה !


מקור המתכון:
גולשים

רוצים להפסיק לעשן, אז תעשנו ב "קיאילו"
 
 
הפתרון האלטרנטיבי להתמכרות לסיגריות!
חדש חדש בישראל
סיגרייה אלקטרונית כתחליף לעישון!

http://www.tako.co.il

 


דג צלוי על גחלים או בטבון או בתנור

לוקוס דקר "חאפש" הדג המועדף לסוג זה של הכנה.
"פרידה" וגם "מוסר-ים"
"ברמונדי" דג מים מתוקים , אבל כמובן יש עוד סוגי
דגים שמתאימים לאפיה וגריל סגור.



החומרים:
דג במשקל של 800 גרם
מלח
1 פלפל אדום קצוץ (לא הכרחי)
2 שיני שום קטוש
צרור כוסברה קצוצה דק
שמן זית
נייר כסף

אופן ההכנה:
מנקים את הדג מהכסכסים, עברים פנימיים, זימים, ועניים
חורצים חריצים אחדים לרוחבו של הדג.
שוטפים היטב, ממליחים ומכניסים למקרר למספר שעות.
מכינים עיסה מ- שמן זית, כוסברה, הפלפל והשום.
ממלאים את הדג, מניחים אותו על יריעת אלומיניום גדולה,
שתאפשר סגירה הרמטית של כל הדג.
מורחים את הדג בעיסה וסוגרים אותו ביריעת האלומיניום .
מכניסים לטבון או מניחים על הגריל פחמים למשך 15 דקות.
יוצרים חורים בעזרת שיפוד או מזלג במעטה האלומיניום.
והופכים את הדג שהחורים כלפי מטה (לניקוז נוזלים).
ואופים לעוד 10 דקות.
מגישים על מצע של חסה, עם פלחי לימון, פלפלים, עגבניות,
וקישואים שניצלו על האש.
 


דג מבושל ברוטב סומסום

גם במנה זאת משתמשים בדגים טריים,
כל אזור והעדפה שלו.
רך מהעודפים ביותר הם :"ג'רבידה, לוקוס, בורי

החומרים:
דג או שניים במשקל 2 ק"ג
1 כוס שמן זית
4 בצלים גדולים קצוצים
1/2 כוס שמן סומסום
3/4 מיץ לימון טרי
2 כפיות מלח
4 כפות סומסום קלוי
צרור פטרוזיליה קצוצה
מים

אופן ההכנה:
נקה וחתוך את הדג לפרוסות, המלח אותו והכנס למקרר למספר שעות.
הוצא את הדג לחימום לחום החדר. מרח בנדיבות שמן סומסום, הנח בתבנית לתנור,
ואפה עד שצבע הדג מזהיב , בינתיים טגנו בשמן זית את הבצלים עד שיזהיבו.
סננו את השמן, והוסיפו את מיץ הלימון, לבצלים, ערבבו הוסיפו קורט מלח.
ופזרו את הבצל על הדגים, הוסיפו מים חמים עד לגובה הבצל.
החזירו לתנור לבישול של 20 דקות או עד שהרוטב מצטמצם לרוטב סמיך.
להגשה הניחו פרוסות דג ומעל פזרו סומסום ופטרוזיליה קצוצה.

הדפס מדפיס את כל המתכונים שבדף זה !

מקור המתכון :
גולשים

 

דג מטוגן

סוגי הדגים מאוד תלוי באזור שממנו בא המתכון שלנו.
בכפרים/ערים שהאזור החוף כמובן דגי הים התיכון הם הפופולריים
ביותר, באזור הפנימי יותר ובגליל , דגי הנחלים ודגי מים מתוקים
יותר נפוצים.
דגים כמו סולטן אברהים , ברבוניה, סרדינים ... אלו דגים מהים התיכון
או אמנון, מוסאר, היום גם הדניס אלה דגי מים מתוקים.
כמובן שעם הדגים יש מבחר של רוטבים, או סתם לימון טרי.
שמוגשים עם הדג

 



החומרים :
דג בגודל מנה ובגודל המחבט שיש לנו
שמן זית לטיגון עמוק
קמח לציפוי הדג
מלח
פלפל לבן
לימון טרי

אופן ההכנה:
לנקות את הדג לגזור את הסנפירים אך להשאיר את הראש, (להוציא את הזימים)
והזנב (יש שמוצאים את העניים למען לא יסתכל הדג אליהם בזמן האכילה).
ליצור בסכין חתכים בחצי העומק, לרוחבו של הדג.
לתבל במלח ופלפל בפנים ובחוץ, להכניס למקרר למספר שעות
(בכדי שהתיבול יחדור לבשר הדג).
להוציא מהמקרר כשעה לפני הטיגון שהדג יקבל את חום החדר.
לחמם במחבט שמן זית לטיגון עמוק , לפני הגיעו לחום המרבי, צפה את הדג
בקמח, והכנס לשמן.
כדי שלא ידבק הזז את הדג בשמן (רק בתחילת הטיגון)
טגן משני הצדדים עד שעור הדג משחים .
להוציא את הדג ומיד למזוג עליו את הרוטב הרצוי או לסחוט עליו מיץ
מלימון טרי.
באותו השמן לאחר סיום טיגון הדגים, מטגנים פיתות ערביות
משני הצדדים עד שיזהיבו.
הניח את הדג על מצע של עלי חסה וקשט את צלחת הדג עם פטרוזיליה,
צנוניות, פלחי לימון ובצל ירוק.
להגיש חם

הדפס מדפיס את כל המתכונים שבדף זה !

מקור המתכון:
גולשים



דג מבושל בפלפל אדום
לתבשיל זה הדג הטוב ביותר זה לוקוס דקר,או בורי ברכות
אך כל דג ים טוב לתבשיל זה.

החומרים:
דגים בנוניים לפי מספר הסועדים
1 כוס שמן זית לטיגון
2 בצלים קצוצים על כל דג
6 שיני שום קטוש על כל דג
1/4 כוס כוסברה קצוצה על כל דג
1/4 כפית סודניה או שטה טחונה
1/4 כפית פלפל יבש אדום מתוק טחון
1/4 כפית כמון
1/4 כוס מיץ מלימון טרי

אופן ההכנה:
נקה חתוך לפרוסות של 2 סמ' והמלח את הדג מספר שעות לפני הבישול.
טגן את הדג 5 דקות מכל צד ללא ציפי בשמן זית חם,
השגח שלא ידבק.
הפרידו את העצמות, העור, הראש מהדג והשאירו רק את הבשר הנקי.
את העצמות[ העור והראש הכניסו לסיר עם 2 כוסות מים ובשלו חצי שעה,
סנן ושמור את הרוטב.
טגנו את הבצל בשמן שבו טיגנו את הדג עד שהבצל יזהיב והכניסו את השום
לטיגון של דקה שניים שלא יחרך.
נקזו את יתרת השמן והעבירו לסיר רחב ושטוח.
סדרו את פלחי הדג על הבצל , הוסיפו את התבלינים, וקורט מלח לרוטב שיצרנו.
מיזגו את הרוטב על הדג, הוסיפו מים חמים עם יש צורך עד לגובה הדג.
ובשלו על אש קטנה כשעה, הוסיפו את מיץ הלימון, פזרו מעל את הכוסברה.
טעמו את הרוטב ועם יש צורך הוסיפו עוד תבלינים ולימון, כסו את הסיר,
ובשלו לעוד 15 דקות.
להגיש עם רוטב ולחם ערבי.

המתכון:
גולשים

 

סָיַאדִיָה דג באורז

מצרכים:
2 כוסות אורז ארוך שטוף במים ומסונן.
3 בצלים גדולים קצוצים דק.
מלח לפי הטעם.
1/4 כוס שמן זית.
4-6 פרוסות דג ים גדול צלוי או מטוגן.
1/2 כפות כורכום.
4 כוסות מים חמים
אופן ההכנה:
1. מטגנים את הבצל בשמן הזית עד שמקבל צבע זהוב, מוספים את התבלינים והמים,
    מבשלים את הבצל עד שהנוזלים מיצתמצמים ל 3 כוסות הערך.
2. מכניסים את האורז לסיר הבצל ומבשלים 5 דקות (חצי בישול של האורז).
3. בסיר בישול רכב ושטוח שמים את חצי הכמות של האורז .
4. מוצאים את העצמות והעור של הדג .
5. מפזרים את הדג על האורז שבסיר הבישול, ומעל הדג מוספים את יתרת
    האורז והנוזלים.
6. מבשלים כ- 1/2 שעה על אש קטנה.

מגישים חם
 
מקור המתכון:
גולשים

 

 


 
 

 

חברים תנו כמה דקות לחיים, כנסו רק לרגע
זה לא עולה כסף !
זה רק מציל חיים.

המרכז הלאומי להשתלות – אדי


 

 
תודתי ניתנת לכל הבשלנים וכותבי המתכונים שאת עמלם
אנו מפרסמים באתר זה
וכל המוסיף יבורך
תודה
 
האתר נבנה במערכת 2all   בניית אתרים