בניית אתרים
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

מתכונים  מהמטבח

הערבי בישראל
 

  
   מדריך הדפסה וחיפוש    צור קשר    פורום    המומלצים    הטחינה    כתבות    תן חיוך    זכויות נכים ומוגבלים
 
    דף הבית
    תרבות האוכל הערבי
    על המאכלים המסורתיים
    תבלינים
    מילון ערבי-עברי-ערבי
    סלטים שונים
    סלטים דגנים וקטניות
    סלטים וירקות מבושלים
    מתכונים - ביצים וירקות
    מתכונים - דגנים וקטניות
    מתכונים - בצקים מאפים
    מתכונים - עם יוגורט
    מתכונים - מרקים
    מתכונים - דגים
    מתכונים - עוף
    מתכונים - ממולאים
    מתכונים - בשר /עגל
    מתכונים - טלה וכבש
    מתוקים, עוגיות ועוד
    תרופות בית !
"בסבוסה" 1
עוגת מגש סולת בסירופ סוכר
מאותרת באגוזי מלך או שרדים
 

 
חומרים:
¾ כוס שמן תירס
2 ביצים
½ 3 כוסות סולת
½ 1 כוסות סוכר
¼ 1 כפית אבקת אפייה
1 כף תמצית וניל
¾ כוס מיץ תפוזים
100 גרם חצאי שקדים מולבנים או אגוזי מלך

לסירופ :
2 כוסות מים
2 כוסות סוכר
1 כוס דבש
1 כפית תמצית מי ורדים

 
הכנה:
מקציפים יחד את הביצים (החלבון והחלמון יחד) והסוכר במשך 5 דקות. מוסיפים את השמן בזילוף דק תוך כדי הקצפה.
מוספים לסירוגין את הסולת ,תמצית הווניל, כפית אבקת אפייה . ומיץ התפוזים לתוך קערת המיקסר וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים לתבנית משומנת היטב ומשטחים,
בעזרת סכין, מסמנים על העוגה פסים אלכסוניים שתי וערב, שיחלקו אותה למעוינים קטנים. להניח שקד 
וכ"ו  במרכז כל מעוין. אופים בתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות צלזיוס במשך 30-40 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
בינתיים מכינים את הסירופ. מרתיחים יחד את כל החומרים מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל עד שכל הסוכר נמס.
חותכים למעיינים לפי הסימון שעל העוגה. ויוצקים את הסירופ על פני העוגה, שכל הסירופ ייספג.
מגישים בחום החדר .
 



מקור המתכון :
גולשים

 
                                                 לעשן בכל מקום !
                                        ולהיפטר מהתמכרות לסיגריות !
 
לעשן במסעדה, בקניון ואפילו במטוס !
טאקו, סיגירה אלקטרונית ללא רעלים
וניקוטין , פשוט לעשן בכל מקום

http://www.tako.co.il
"בסבוסה" 2
עוגת מגש סולת עם תמרים
מאותרת באגוזי מלך או שרדים
 

החומרים :
ק"ג סולת
1 כוס סוכר
1 אבקת אפייה
2 אבקת וניל
1 כוס שמן
1 1/2 כוסות מים
כ-15 תמרים

לסירופ:
2.5 כוסות סוכר
3 כוסות מים
מעט לימון סחוט
תמצית מי זהר

אופן ההכנה :
1. מכניסים את כל המרכיבים לתוך קערה למעט התמרים, השקדים והאגוזים.
מעבדים את כל המרכיבים לעיסה אחידה ובסוף מחלקים אותה לשתיים.
2. משמנים בחמאה תבנית בקוטר 26*24 ס"מ. מניחים חצי מהכמות של הבצק בעדינות
    בתבנית ומהדקים לדפנות.
3. פותחים את התמרים ומגלענים. מניחים על מחבת עם מעט שמן על אש קטנה לכמה דקות
    (כדי שהם יתרכחו), מוספים את האגוזים והשקדים הקצוצים, ומערבבים למעין עיסה דביקה.
4.  מורחים/מניחים את התערובת מעל הבצק בתבנית. מניחים את החלק השני של הבצק מעל
    התמרים.
5.  חותכים/מסמנים את העוגה לריבועים ישרים או אלכסונים
    (על כל ריבוע אפשר להוסיף בוטנים,שקדים וכ"ו)
    ומכניסים לתנור בחום של  180, למשך 30 עד 40 דקות. 
6. במקביל מכניסים לסיר את חומרי הרוטב עם מעט מיץ לימון ובוחשים עד שמתקבל נוזל
    אחיד דבשתי.
 7. אחרי שהעוגה מוכנה (החלק העליון מזהיב ופנים העוגה יבש) מעמיקים את החיתוך/סימון
    שיש על העוגה ושופכים עליה את נוזל הדבש.
הדפס דף זה


מקור המתכון :
גולשים
 
 
תודתי ניתנת לכל הבשלנים וכותבי המתכונים שאת עמלם
אנו מפרסמים באתר זה
וכל המוסיף יבורך
תודה
 
האתר נבנה במערכת 2all   בניית אתרים