x
בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

מתכונים  מהמטבח

הערבי בישראל
 

  
   מדריך הדפסה וחיפוש    צור קשר    פורום    המומלצים    הטחינה    כתבות    תן חיוך    זכויות נכים ומוגבלים
 
    דף הבית
    תרבות האוכל הערבי
    על המאכלים המסורתיים
    תבלינים
    מילון ערבי-עברי-ערבי
    סלטים שונים
    סלטים דגנים וקטניות
    סלטים וירקות מבושלים
    מתכונים - ביצים וירקות
    מתכונים - דגנים וקטניות
    מתכונים - בצקים מאפים
    מתכונים - עם יוגורט
    מתכונים - מרקים
    מתכונים - דגים
    מתכונים - עוף
    מתכונים - ממולאים
    מתכונים - בשר /עגל
    מתכונים - טלה וכבש
    מתוקים, עוגיות ועוד
    תרופות בית !
מתוקים ועוגיות

חיפוש באתר
הקלדו צירוף מילים/מילת מפתח
המנוע ימצא עבורכם את הדף/דפים שבה מופיעה המילה
חיפוש בדף זה
הקלדו צירוף מילים/מילת מפתח,
המנוע ימצא עבורכם את המיקום המדויק שבה מופיעה המילה.
כל לחיצה נוספת בחיפוש תעביר אותכם למיקום נוסף שבה מופיעה המילה !
לחיצה כפולה בעכבר תחזיר אותכם למנוע החיפוש.
המתכונים בדף זה

גלילי קדאיף (בורמה)
"עטייף" ממתק אגוזים
"מלאתית" עיגולי סומסום
"מעמול "
"מעמול" סולת
"כנאפה"
ממתק לחם עם קינמון
"רחת לוקום"
"לדר" ממתק משמש "אסלי"
"בסבוסה" עוגת סולת
"בסבוסה" עם תמרים
עוגיות רחת לוקום
זָלַאבִּיָה (או עָוָואמָה)

 
 

"בורמה"
גלילי קדאיף ממולאי פיסוק חלאבי
מתכון בנוסח "מוטראן נצרת"


החומרים :
לקדאיף:
1 קילו איטריות קדאיף (ניתן לרכוש בלוינסקי או ברשתות
הגדולות)
2.5 כוסות פיסטוקים טחונים גס
2.5 כוס פיסטוקים שלמים
250 גרם חמאה מומסת
5 כפות אבקת סוכר
(ניילון ניצמד בגודל 10 30X למקצוענים)
לחובבים תבנית בינונית משוחה היטב במרגרינה
לסירופ:
3 כוסות סוכר
2.5 כוסות מים
מיץ מ 2 לימונים
2.5 כפות דבש
2 כפיות מי ורדים

אופן ההכנה :
1. מערבבים בקערה את אטריות הקדאיף, חמאה מומסת ואבקת סוכר.
2 . למיקצוענים משטחים את אטריות הקדאיף תוך דחיסה על הנילון הניצמד שיכבה בעובי1/2 ס"מ.
2. לחובבים משטחים שכבה של איטריות הקדאיף על תחתית התבנית בעובי 1/2 ס"מ
3 . מפזרים במרכז פיסטוקים טחונים גס ופיסטוקים שלמים.
4 . מגלגלים תוך הידוק את הנילון עם שיכבת הקדאיף מעל ויוצרים גליל
4. לחובבנים משטחים עושכבת איטריות קדאיף
5. מסירים בעדינות את הניילון הנצמד
6. חורצים כל גליל במרחקים של 4 ס"מ בסכין חדה
7 . מברישים תבנית במעט חמאה ואופים 20 דקות או עד השחמה בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות צלזיוס.
8 . ביציאה מהתנור בעוד המאפים חמים, מוזגים מעליהם מעט סירופ.
9 . לאחר שיתקרר חותכים חיתוך סופי של הגלילים או את ריבועים עם מכשיר חד כמו שפכטל

הדפס מדפיס את כל המתכונים שבדף זה !

מקור המתכון : http://www.cookshare.co.il/modules.php?name=Recipes&op=viewrecipe&my=&recipeid=2305&queryid=2903




"עטייף"
מעדן פנקייק אגוזים מתוק, שאוכלים בארוחות המציינות את סוף הצום
במהלך חודש הרמדאן.

חומרים: (ל-20 כיסונים)
8 כפות קמח
1 כף שטוחה שמרים יבשים
1 כוס מים (לעיתים מעט יותר בהתאם לסמיכות הבלילה)
2 כפות סולת
1/2 כפית סוכר
1/4 כפית מלח
שמן או מרגרינה לטיגון
סירופ סוכר - 1 ק"ג סוכר מומס בליטר מים עם מי זהר

החומרים למלית:
200 גרם אגוזי מלך טחונים גס
כפית קינמון
3 כפות אבקת סוכר
מגרינה לטיגון

ההכנה :
מערבבים את 8 כפות הקמח עם 2 כפות סולת וכחצי כפית מלח.
ממיסים את השמרים במים עם חצי כפית סוכר וממתינים 10 דקות.
מערבבים את הקמח עם השמרים וממתינים כשעתיים עד שהבלילה תופחת, יוצקים
מהבלילה ומטגנים חביתיות טיגון קל במחבת משומנת.
מניחים מעט מהמלית על כל חביתית ומקפלים לחצי, כך שנוצרים סהרונים,
ומהדקים היטב בקצות האצבעות את הכיסונים,מטגנים
לאחר הטיגון שופכים עליהם סירופ סוכר ומגישים.

הדפס מדפיס את כל המתכונים שבדף זה !

מקור המתכון :
http://www.matok.net/modules.php?name=Recipes&op=rate&id=1023&score=5

"מלאתית"
עיגולי סומסום מתוקים


החומרים:
1 ק"ג קמח
1 כוס סוכר
1 כוס שומשום
2 וחצי כוסות שמן זית
1 שקית אבקת אפיה


אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר, השומשום, השמן ואבקת
האפיה עד שמתקבלת עיסה חלקה, ומשהים לכחמש דקות.
2. צרים מהתערובת כדור גדול ומרדדים לעובי חצי ס"מ.
3. חורצים עיגולים בכוס ואופים בתבנית משומנת בתנור שחומם מראש ל-180
מעלות במשך כרבע שעה, עד שהבצק מזהיב.



הדפס מדפיס את כל המתכונים שבדף זה !

"מעמול"
מלכת העוגיות של המזרח התיכון
הציג לכם כמה מתכונים ממבחר המתכונים "למעמול",מהעוגיות המפוארות בעולם המאפים המזרח-תיכוני. עוגייה עם מבחר מליות, מבושמת בניחוח מי ורדים ומי זהר, מצופה באבקת סוכר לבנה. יש שמקשטים במזלג או במלקחיים משוננים קטנים.
כלים להכנת מעמול

"מעמול" 1
מתכון מסורתי לעוגיות "מעמול" נימוחות, מבושמות במי ורדים ומי פריחת הדרים, ממולאות בשקדים ומצופות בהמון אבקת סוכר

המרכיבים (כ-35 מעמול):
1/2 2 כוסות קמח
קורט מלח
200 גרם חמאה, קרירה (מוציאים מהקירור 20 דקות לפני ההכנה), חתוכה לקוביות
5 כפות מי-ורדים (להשיג בחנויות טבע
אבקת סוכר, לקישוט

למלית:
1/2 1 כוסות שקדים מולבנים
4 כפות סוכר
1/2 1כפות מי-פריחת-תפוזים (אפשר "מי-זהר", להשיג בחנויות טבע)

הכלים:
2 תבניות אפייה שטוחות, מרופדות בנייר אפייה

אופן ההכנה:
1. במעבד מזון שמים את הקמח והמלח, ומערבבים. מוסיפים את החמאה ומעבדים בתנועות "הפסק-הפעל",
עד לקבלת תערובת פירורית גסה. בעוד המעבד פועל, מוסיפים את מי-הוורדים, ומעבדים מעט,
רק עד לקבלת כדור בצק (הבצק יהיה רך).
2. המלית: במעבד מזון שמים את השקדים עם הסוכר, ומעבדים בתנועות "הפסק- הפעל", עד שהשקדים
קצוצים גס. מוסיפים את מי-פריחת-התפוזים במרית.
3. ההרכבה: לוקחים חתיכות בצק בגודל אגוז מלך ולשים מעט בידיים. מעצבים לכדור בקוטר 4 ס"מ.
בעזרת האגודל או האצבע עושים חור, ומעצבים את הדפנות עד שהן דקות ומתקבלת צורת גביע.
ממלאים את החור במלית עד ל-3/4 מהנפח. סוגרים ומהדקים את הפתח בבצק שנשאר למעלה. מעצבים לכדור
ומקשטים כל מעמול במזלג (או במלקחיים משוננים לקישוט) למעלה ומסביב,
ומניחים במרווחים מעל לתבניות, ומניחים את התבניות במקרר למשך 1-2 שעות.
4. מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות).
5. אופים 10 דקות עד שהחלק העליון של העוגיות בצבע בהיר מאוד ותחתיתן בצבע זהוב בהיר.
כדי לקבל את המרקם הנימוח האופייני העוגיות צריכות להישאר בהירות - אסור לתת להן להזהיב!
מצננים בתבנית על רשת 10 דקות. מעבירים את העוגיות לרשת לצינון מלא במרית מתכת. לאחר
הצינון בוזקים אבקת סוכר בנדיבות מעל.

מילוי תמרים :
250 גרם מחית תמרים
1/2 כפית קינמון
1 כפית תמצית וניל
1 כף שמן
50 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
1/2 כפית ציפורן טחונה

הכנת המילוי :
שמים בסיר את כל מרכיבי המילוי (תמרים, קינמון, ציפורן וכף שמן)
ומחממים על אש נמוכה תוך בחישה בכף עץ, עד שעיסת התמרים רכה

הדפס מדפיס את כל המתכונים שבדף זה !


מעמול 2

 

החומרים:
לבצק
:
400 גר חמאה
1 ק"ג סולת
1/2 כפית שמרים יבשים
1/2 כפית זנגביל טחון
1/2 כפית מי ורדים
4 גרגירי מסטיק ערבי, כתוש דק (להשיג בדוכני התבלינים בשווקים
מים לפי הצורך

למילוי:
1/2 ק"ג תמרים מגולענים
1/2 כפית אבקת קינמון
1/2 כפית אבקת אגוז מוסקט

לקישוט:
אבקת סוכר

אופן ההכנה:
הבצק:
1. ממיסים את החמאה בסיר, מוסיפים את הסולת ומערבבים היטב.
משרים במשך 24 שעות.
2. מערבבים את תערובת הסולת עם שאר החומרים לבצק עד לקבלת בצק אחיד.
יוצרים כדורים מהבצק ומרדדים לצורת נקניק.
המילוי:
1. מערבבים את כל החומרים למילוי.
2. פותחים את נקניק הבצק בעזרת האצבעות, מניחים את המילוי, סוגרים ומגלגלים.
3. אופים בתנור בחום נמוך של 150 מעלות כעשר דקות.
4. מקשטים באבקת סוכר.
הדפס מדפיס את כל המתכונים שבדף זה !

 

מעמול 3 (סולת)

 

מרכיבים :
לבצק:

* 1 כוס סולת
* 100 גר' חמאה מומסת
* 1.25 כוסות קמח
* 1/4 כפית מלח
* 2 כפות סוכר
* 2 כפיות אבקת אפייה
* 1 כף מי ורדים או כף מי פריחת הדרים
* 1 כף מים

למלית:
* 100 גר' אגוזי מלך קצוצים גס
* 100 גר' אגוזי פקאן קצוצים גס
* 100 גר' שקדים קצוצים גס
* 2 כפות שומשום
* 1/8 כפית ציפורן
* 1/8 כפית קינמון
* 1/8 כפית זנגביל טחון
* 1/2 אגוז מוסקט מגורר
* 2 כפות סוכר דק

הוראות הכנה :
1. משרים את הסולת למשך לילה עם החמאה המומסת.
2. מוסיפים את הקמח, המלח, הסוכר, מי הוורדים, אבקת האפייה והמים עד ליצירת בצק חלק רך
עשיר ולא דביק. מניחים לנוח כשעה.
3. מחלקים לכ-30 כדורים שווים בגודלם.
4. מערבבים את כל חומרי המלית. יוצרים בעזרת האצבע גומה עמוקה בכל כדור בצק, תוך
יצירת שוליים בעובי חצי ס"מ (זהירות לא לקרוע).
5. ממלאים כל גומה עד גובה שני שלישים מן המלית באמצעות כפית. סוגרים היטב ומגלגלים
בין כפות הידיים כך שייווצר כדור.
6. צובטים את הכדור בעזרת מצבטיים דקורטיביים משוננים. מניחים על נייר אפייה במרחק 3 ס"מ
לפחות זה מזה. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 170 מעלות כחמש-שבע דקות
רק עד שתחתית העוגות מזהיבה אך חלקן העליון נשאר לבן ובהיר.
7. מצננים, בוזקים הרבה אבקת סוכר ומאחסנים בכלי אטום.
טיפים:
- בימי הקיץ החמים ניתן להחליף את החמאה במרגרינה (לא בטעם חמאה מלאכותי) ע"מ
למנוע החמצת של החמאה במשך ההשריה למשך הלילה.
- מי ורדים ניתן להשיג כיום גם במרכולים המובחרים או בכל חנות תבלינים טובה בשוק לווינסקי
בתל אביב או בחנויות תבלינים ערביות בהדר חיפה, בנצרת, בעכו וביפו.
- ניתן להמיר את מי הוורדים במי פריחת הדרים או בתמצית פריחת הדרים אשר ניתן למצוא
בכתובות הנ"ל. ניתן להשתמש גם בשתי התמציות יחדיו.
- מצבט למעמול ניתן למצוא בחנויות כלי בית ישנות, בחנויות ערביות לכלי בית וניתן גם לאלתר
אחד ממכסה גזור של קופסת שימורים – זהירות חד!
- חשוב - את העוגיות בוזקים באבקת סוכר רק לאחר שהצטננו. פיזור אבקת סוכר כאשר העוגיות
חמות תגרום לאבקה הלבנה להיספג בחמאה המופרשת מן הבצק

הדפס מדפיס את כל המתכונים שבדף זה !

מקור המתכון :
http://www.ifeel.co.il/page/3056

"כנאפה"
מתכון מנצח לכאנפה , שף קונדיטור סמי רפיק הכין אצלי בבית
ללקק את האצבעות.

כנאפה רגילה
החומרים :
300 גרם איטריות קדאיף (מקורות בסוף המתכון)
250 גרם גבינת עיזים מתוקה (ג'בינה נובלסיה)
או 50% גבינת ריקוטה ו 50% גבינת מוצרלה מגורדת של "גד"
50 או 100 גרם פיסטוק חלבי גרוס ( קלוי ללא מלח )
11/4 כוס סירופ סוכר
הכנת הסירופ-
מרתיחים כוס וחצי מים, וממיסם במים כוס וחצי סוכר,
מבשלים כ - 5-10 דקות.
מורידים מהאש מוספים לפי הטעם המעודף מיץ לימון
או/גם תמצית שקדים או/גם מי ורדים או מי זהר (פריחת אדרים) .
מצננים היטב לפני ההגשה !
100 גרם "סמנה" (חמאה מזוקקת )
הכנת "סמנה" -
החומרים:
150 גרם חמאה רגילה חתוכה לקוביות
קמצוץ צבע מאכל כתום (או צהוב + אדום)
 
מכניסים את החמאה לכוס זכוכית שקופה (שיתאים לתנור או מיקרוגל). ומכניסים לתנור/מיקרו
ממסים את החמאה עד לכבלת נוזל בשני גוונים, בחלק העליון צהוב ובחלק התחתון לבן (חלב).
השומן הצהוב זה ה"סמנה" (חמאה מזוקקת ) מפרידים (ע"י מזיגה איתת) את השומן מהחלב.
נוסיף לשומן את צבע המאכל, זאת ה"סמנה" שלנו.
אופן ההכנה:
1. מכניסים את איטריות הקדאיף לקערה גדולה, מדללים ומאוררים את איטריות בעזרת הידיים.
2. מוזגים מעל את ה"סמנה" המומסת, ובתנועות דילול ואיוורור ומערבבים את האיטריות ב"סמנה",
עד שכל האיטריות מקבלות גוון כתום בהיר.
3. מוזגים 2/3 מאיטריות הקדאיף למגש או מחבת שטוחה . (אני השתמשתי במחבת מרובעת וכבדה
המיועדת לצליית סטקים, בכלי זה פיזור החום טוב יותר ממחבת דקה רגילה).
4. מעל ההאיטריות מפזרים את הגבינה המפוררת, מכסים ביתרת האיטריות ומהדקים היטב .
5. מבשלים על הגז או על פלטה חשמלית באש בנונית, מדי פעם בודקים את צבע התחתית (בעזרת מזלג)
עד שהמישטח התחתון יזהיב.
6. הופכים את המחבת לתוך צלחת גדולה מחזירים לכלי הבישול וממשיכים לבשל עד שיזהיב מהצד השני .
הופכים את המחבת/מגש לתוך כלי הגשה חותכים למנות.
7. מפזרים פיסטוק חלבי, מוסיפים את הסירופ הקר ! על הכנאפה החמה ומגשים מייד.
גירסת הכנה אחרת שאותה ניסיתי, ויצא מצויין :
להרכיב את שכבות הכנאפה בתבנית של "טוסטר אובן" . (התנור הקטן שעל השיש)
לאפות עד שפני הכנאפה מזהיבים .
להוציא מהתנור, לפזר את הפיסטוקים ולשפוך על הכנאפה את כל כמות הסירופ הקר
לחתוך למנות ולהגיש חם.

הדפס מדפיס את כל המתכונים שבדף זה !


ממתק לחם עם קינמון

החומרים :
1 לחם לבן – פרוס וחתוך לקוביות (בדומה לקרטונים למרק)
1 כוס סוכר חום
2 כוסות מים
3/4 כוס שמן זית
2 כפות פירורי מקלות קינמון ו כף קינמון טחון
100 גרם פירורי שקדים לבנים
50 גרם צנוברים קלויים
50 גרם פיסטוקים קטנים שלמים

אופן ההכנה:
מרתיחים את המים עם הקינמון 1/2 שעה, מסננים מהקינמון,
ומוסיפים את הסוכר ומבשלים עד שנוצר סירופ בכמות של כוס ורבע.
את הלחם מטגנים בשמן חם עד שיזהיב, מוסיפים ללחם את הסירופ,
השקדים, הצנוברים, והפיסטוקים, ממשיכים לבשל תוך כדי בחישה
למשך 5 דקות .
מעבירים לקעריות הגשה קטנות.
יש שמכינים את הממתק מפיתות במקום לחם.

הדפס מדפיס את כל המתכונים שבדף זה !


מקור המתכון גולשים

אני לא האמנתי עד ש...
 
 
קורס כסף באינטרנט בחינם
כולם מדברים על כסף באינטרנט... בוא
לעשות במקום לדבר! הירשם עכשיו בחינם

http://www.clickim.co.il/

רחת לוקום

החומרים:
2 כוסות קמח אורז או גבשי עמילן או עמילן תירס (קונפלור)
1 ק"ג סוכר
מיץ מ- 1 לימון
250 גרם פיסטוק חלבי קלוי וקלוף (או אגוזי מלך או אגוזי לוז)
3 כפיות מי ורדים
צבע מאכל (לא חייב)

אופן ההכנה :
מרדפדים תבנית אפייה בבד חיתול כך שהשוליים שלו יוצאים מהתבנית. מפזרים על התבנית כוס אחת מהאורז הטחון.
שמים את הסוכר בסיר. מוסיפים ליטר ורבע מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את מיץ הלימון ואת הכוס השנייה של האורז הטחון ואז ממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב. כשהנוזל מבעבע ומעלה קצף מנמיכים את הלהבה, ומבשלים כשעתיים. מערבבים מדי פעם.
(בדיקה: כעבור שעתיים לוקחים כפית מהתערובת ומכניסים אותה לקערית עם מים קרים מאוד. צריך לקבל כדור גמיש שניתן לעיצוב. אם נוצר כדור כזה מכבים את האש).
מוסיפים את הפיסטוקים או האגוזים, שלמים או קצוצים, ואת מי הוורדים. יוצקים את הבלילה לתוך התבנית ומשהים למשך 24 שעות בחוץ.
כעבור 24 שעות הופכים את התבנית על קרש חיתוך וזורים על הרחת לוקום אבקת סוכר. חותכים למלבנים ומגלגלים אותם באבקת סוכר.
הדפס מדפיס את כל המתכונים שבדף זה !


מקור המתכון גולשים

"לדר" ממשמש "אסלי"

החומרים :
1 ק"ג משמש "בלדי" בשל ומגולען הפרי שניתן להסיג רק בתחילת העונה
משמש "בלדי", זה המשמש הקטן שהגלעין שלו מאורך ופנים הגלעין לא מר,
או משמש רגיל אבל בשל ושצבעו כתום.
300 גר' סוכר
5 ניצני ציפורן
1 כף שמן חמניות או כל שמן עדין
2 ימי חמסין עם מינימום לחות, או תנור חשמלי

ההכנה :
לרסק את הפרי למחית, בעזרת מכונת בשר או מעבד מזון (לא בבלנדר)
להוסיף את הסוכר ואת ניצני הציפורן ולבשל על להבה בינונית/קטנה
לערבב מידי פעם עם כף עץ עד להסמכה, הסמיכות הרצויה, כשהמחית מתחיל להתקשות,
וכאשר חורצים בכף עץ בתוך התערובת, מעין "תעלה" עד לתחתית הסיר, התערובת אינה חוזרת מייד ומכסה.
את השקע שיצרנו. מכנים תבנית או כל משטח חלק וגדול משומן קלות,
משטחים את המחית לשכבה דקה ע"י מעין "שפכטל" מעץ או מרית עץ לעובי של (3 מ"מ, (

הייבוש :
ביום חמסין שרבי מניחים לייבוש בחוץ (לא מתאים לשפלה בה יש אחוזי לחות גבוהים וטל בלילה),
במקום מוצל, פורסים מעל רשת צפופה (רשת זבובים) למנוע מחרקים ליהנות מהמעדן שלנו.
משך הייבוש יומיים שלושה.
בתנור בחום /60/80 מעלות עם דלת פתוחה מעט ליציאת אדים, למשך 4 שעות, לבדוק מידיי פעם,
אך לא לקרר עד לייבוש הרצוי.
מוציאים מהתבנית ומניחים על רשת לקירור ולייבוש נוסף.
כאשר הקריש יבש, משמנים קלות ומגלגלים למעין רולדה.

בקלנסווה תעמתי לדר מתותים המתכון יגיע בקרוב.
הדפס

הדפס מדפיס את כל המתכונים שבדף זה !

מקור המתכון גולשים

אפשר לעבור את הטיסה עם...
 
 
לעשן אפילו במטוס?
סיגירה שניתן לעשן בכל מקום
ללא רעלים וניקוטין , פשוט לעשן בכיף

http://www.tako.co.il
"בסבוסה" 1
עוגת מגש סולת ושקדים

חומרים:
¾ כוס שמן תירס
2 ביצים
½ 3 כוסות סולת
½ 1 כוסות סוכר
¼ 1 כפית אבקת אפייה
1 כף תמצית וניל
¾ כוס מיץ תפוזים
100 גרם חצאי שקדים מולבנים

לסירופ :
2 כוסות מים
2 כוסות סוכר
1 כוס דבש
1 כפית תמצית מי ורדים

הכנה:
מקציפים יחד את הביצים (החלבון והחלמון יחד) והסוכר במשך 5 דקות. מוסיפים את השמן בזילוף דק תוך כדי הקצפה.
מוספים לסירוגין את הסולת ,תמצית הווניל, כפית אבקת אפייה . ומיץ התפוזים לתוך קערת המיקסר וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים לתבנית משומנת היטב ומשטחים,
בעזרת סכין, מסמנים על העוגה פסים אלכסוניים שתי וערב, שיחלקו אותה למעוינים קטנים. להניח חצי שקד במרכז כל מעוין. אופים בתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות צלזיוס במשך 30-40 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
בינתיים מכינים את הסירופ. מרתיחים יחד את כל החומרים מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל עד שכל הסוכר נמס.
חותכים למעיינים לפי הסימון שעל העוגה. ויוצקים את הסירופ על פני העוגה, שכל הסירופ ייספג.
מגישים בחום החדר .
הדפס מדפיס את כל המתכונים שבדף זה !


מקור המתכון :
גולשים

"בסבוסה" 2
עוגת מגש סולת ותמרים

החומרים :
ק"ג סולת
1 כוס סוכר
1 אבקת אפייה
2 אבקת וניל
1 כוס שמן
1 1/2 כוסות מים
כ-15 תמרים

לסירופ:
2.5 כוסות סוכר
3 כוסות מים
מעט לימון סחוט
תמצית מי זהר

אופן ההכנה :
1. מכניסים את כל המרכיבים לתוך קערה למעט התמרים. מעבדים את כל המרכיבים לעיסה אחידה ובסוף
מחלקים אותה לשתיים.
2. משמנים תבנית בקוטר 26*24 ס"מ. מניחים חצי מהכמות של הבצק בעדינות בתבנית ומהדקים לדפנות.
3. פותחים את התמרים ומגלענים. מניחים על מחבת עם מעט שמן על אש קטנה לכמה דקות (כדי שהם ייפתחו).
לאחר מכן מניחים אותם מעל הבצק בתבנית. מניחים את החלק השני של הבצק מעל התמרים. חותכים את
העוגה לריבועים (על כך ריבוע אפשר להוסיף בוטנים מעל) ומכניסים לתנור בחום של 180.
4. במקביל מכניסים לסיר את חומרי הרוטב עם מעט מיץ לימון ובוחשים עד שמתקבל נוזל אחיד דבשתי.
אחרי שהעוגה מוכנה שופכים עליה את נוזל הדבש ומגישים
הדפס מדפיס את כל המתכונים שבדף זה !

מקור המתכון :
גולשים

 

אפשר ואפשר לפסיק לעשן עם...
 
 
הפתרון האלטרנטיבי להתמכרות לסיגריות!
חדש חדש בישראל
סיגרייה אלקטרונית כתחליף לעישון!

http://www.tako.co.il

"רוזטה"
תרכיז חלב שקדים אסלי

החומרים:
4 כוסות מים חמים
400 גרם שקדים (מקולפים לאחר השריה במים)
2 כוסות סוכר
1/4 כפית מסטיקה תחונה או כף קורנפלור
1 כפית שקדים מרים או תמצית שקדים
1 כפית מי זהר (מי אדרים)

הכנה:
מכניסים את כל החומרים לבלנדר למשך 10 דקות
או יותר לפי מהירות הבלנדר.
מסננים בבד , ושומרים במקרר.

להכנת המשקה:
מנערים היטב את בקבוק הסירופ ומדללים במים קרים
לפי התעם.

הדפס מדפיס את כל המתכונים שבדף זה !
מקור המתכון גולשים
 
עוגיות רחת לוקום

עוגיות קלות להכנה, פריכות וטעימות להפליא, שקצת קשה להפסיק לאכול. שימו לב לכך שיש להכין את הבצק לילה מראש ולאחסנו במקרר: התוצאה היא בצק
מאוד נוח לעבודה. אם קונים רחת לוקום בקוביות קטנות – יש לחתוך כל קוביה לשני חלקים, אם קניתם קוביות גדולות יותר – חתכו אותן לקוביות קטנות, במשקל 7 גרם לערך או בגודל 1 ס"מ על 1 ס"מ לערך. המתכון שלהלן מציע להכין את העוגיות בצורת רוגלך (כלומר: מגולגלות), אך ב"שֶמו" הן נמכרות כתוצר של גלילה קטנה, חתוכה. אם ברצונכם להכין גלילה, רדדו מלבן מהבצק, הניחו רחת לוקום לרוחבו וגלגלו פנימה, תוך כדי הידוק. ההמשך- זהה.

המרכיבים (ל-75 עוגיות):
240 גרם חמאה
1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה
4 חלמונים (מביצה מס' 1)
400 גרם (3 כוסות פחות 2 כפות) קמח לבן
1/2 שקיק (5 גרם) אבקת אפייה
קורט סוכר וניל (אני שמתי כף סוכר)
550 גרם רחת לוקום, חתוכות לקוביות בגודל 1 ס"מ על 1 ס"מ לערך

לעיטור: אבקת סוכר

אופן ההכנה:
לילה מראש, מכינים בצק: מעבדים במעבד מזון או במיקסר חמאה, שמנת וחלמונים.
בקערה נוספת מערבבים קמח, סוכר ואבקת אפיה ומוסיפים למסה שבמעבד מזון/מיקסר בהדרגה. מעבדים עד לקבלת בצק חלק. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר, ללילה.
למחרת: מחממים תנור ל-170 מעלות.
מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ בעזרת מערוך. מסמנים עיגול בבצק בעזרת כל תבנית עגולה או רינג בקוטר 24-26 ס"מ (שעוזר/ת לשרטט עיגול יפה) וחותכים סביב-סביב בעזרת סכין חדה. מסירים את עודפי הבצק (ומוסיפים ליתרת הבצק).
חותכים כל עיגול ל-12 משולשים קטנים, כלומר חותכים תחילה לארבעה משולשים- ואז חותכים כל משולש ל-3 משולשים קטנים.
מניחים פיסת רחת לוקום בבסיסו של כל משולש ומגלגלים פנימה, תוך שמהדקים את הבצק סביב הלוקום. סוגרים ומניחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, במרחק של 1 ס"מ בין עוגיה לעוגיה, כשהקצה של המשולש מונח כלפי מטה, כך שלא יפתח בזמן האפייה.
אופים במשך 20 דקות או עד להזהבה נאה או השחמה קלה מאוד, מוציאים ובוזקים מיד אבקת סוכר. מצננים מעט ומגישים.
הדפס מדפיס את כל המתכונים שבדף זה !
מקור המתכון גולשים
 
 

זָלַאבִּיָה (או עָוָואמָה)
כדורי בצק מטוגנים וטבולים בסירופ סוכר

רכיבים:
1 ק"ג קמח
½ כוס שמן
1 כוס סוכר
1 כף שמרים יבשים
2 - ½ 1 כוסות מים פושרים
שמן לטיגון עמוק

לדבש:
1 כוס דבש
1 כוס מים
1 מקל קינמון
1 ס"מ ג'ינג'ר טרי
1 כוכב אניס


אופן ההכנה:
מערבבים את השמרים עם כפית סוכר, כף קמח ומעט מים פושרים
ומניחים בצד ל - 10 דקות.
מניחים בקערת המיקסר את הקמח והסוכר,
מוסיפים את תערובת השמרים ואת השמן.
מפעילים את המיקסר ומוסיפים בהדרגה את המים עד שמתקבל בצק רך.
מכסים את הבצק במגבת לחה ומתפיחים במקום חמים כשעה
עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מרדדים את הבצק לעובי ½ ס"מ
וקורצים צורות בעזרת כוס או חותכן עוגיות.
מחממים על להבה בינונית שמן לטיגון עמוק,
מטגנים את הסופגניות השטוחות עד הזהבה, הופכים פעם אחת במהלך הטיגון,
לוחצים מעט את הסופגניות אל תחתית הסיר בעזרת מזלג
על מנת למנוע התנפחות יתר.

לדבש:
מבשלים יחד את כל החומרים על אש נמוכה 5 דקות.
טובלים את הסופגניות בדבש המתובל ל- 10 שניות ומגישים.

הדפס מדפיס את כל המתכונים שבדף זה !
 
 
 
 
 
 

 
 
 
חברים תנו כמה דקות לחיים, כנסו רק לרגע
זה לא עולה כסף !
זה רק מציל חיים.

המרכז הלאומי להשתלות – אדי


 

 
תודתי ניתנת לכל הבשלנים וכותבי המתכונים שאת עמלם
אנו מפרסמים באתר זה
וכל המוסיף יבורך
תודה