בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 

 
ברוכים הבאים לעולם המתכונים
פה תמצאו מתכונים מכל העמים והעדות
תודה מיוחדת לידידי גיורא }{
מחדר נשואים נשואות בצאט תפוז:)
תודה על תרומתך לאתר זה:))
תהנו ובאהבה מהפרפר על הD ובהצלחה:)

 
    דף הבית
    פורום עולם המתכונים
    תזונה נכונה חשוב לדעת
    לוח מידות ומשקלים
    ראש השנה
    חנוכה
    פורים
    פסח
    פסח בשר ושונות
    קינוחים לפסח
    ספרון מתכוני פסח
    מתכונים עם קמח מצה
    מהמטבח שלי לפסח
    מקבץ מתכונים לפסח
    מתכונים לשבועות
    ט'ו בשבט
    מנות חמות
    ספר מתכוני החורף/תוכן
    מתכוני חורף 1
    מתכוני חורף 2
    מתכוני חורף 3
    מתכוני חורף 4
    מתכוני חורף 5
    מרקים
    מאכלי חורף
    מתכוני דגים
    פשטידות ותוספות
    ממולאים
    ספר המתכונים של
    בורקסים
    מאפינס מכל הסוגים
    סלטים
    חמוצים וכבישות
    פשטידות
    מאפים מלוחים
    אוכל סיני
    מתכוניים תמניים
    ספר הבצקים1
    שום פלפל ושמן זית/תוכן עניינים
    המתכונים/שום פלפל ושמן זית1
    המתכונים/שום פלפל ושמן זית2
    ספרון מתכוני רוגע-לך
    ספרון מתכוני תותים
    עוגת גבינה
    מתכוני עוגיות
    סלטים 1
    מתכונים לקפה
    משקאות
    ליפתנים וקינוחים
    עוגות מכל מיני
    ספרון המתכונים למתכוני אגוזים
    מתכוני לימון
    ספרון מתכוני פילו
    ספר עוגות הקרם
    ספר מתכוני שוקולד

ספרון מתכוני דבש

לראש השנה

 

 

עוגיות שוקולד אגוזים ודבש

 

50 גר` צימוקים

50 מ"ל ברנדי

125 גר` חמאה

¼ כוס סוכר חום

½ כוס סוכר לבן

50 מ"ל דבש

1 ביצה

100 גר` אגוזי מלך קצוצים

100 גר` שוקולד לבן קצוץ

200 גר` שוקולד מריר קצוץ

1 כוס קמח תופח

 

בקערית מניחים צימוקים, יוצקים ברנדי ומשרים ללילה. מסננים היטב את

הצימוקים.

במעבד מזון טוחנים חמאה, סוכר חום, סוכר לבן ודבש. מוסיפים ביצה ומקציפים

כ- 1 דקות. מוסיפים את הצימוקים, אגוזי מלך, שוקולד לבן, שוקולד מריר, קמח

וטוחנים עד לקבלת תערובת אחידה.

בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה משומנת ומקומחת יוצרים ע"י כף עוגיות,

מניחים עוגיות במרווח של 5 ס"מ אחת מהשנייה, ביד רטובה משטיחים מעט את

העוגיות. אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 15 דקות עד השחמת

השוליים, מצננים ומגישים.

 

 

 

מאפה אטריות בדבש

 

המצרכים:

1 כוס דבש

1 כוס שקדים מקולפים וקצוצים

מרגרינה למריחת התבנית

500 גרם אטריות דקות 

  

 

....1 מבשלים את האטריות במים עם מלח, ומסננים. ממלאים את האטריות בתבנית מלבנית ודוחסים היטב

2 כשהאטריות מתקררות אפשר להוציא אותן מהתבנית והן תשארנה צמודות . חותכים לריבועים בגודל 5*5 ס´מ בערך.

3 משמנים תבנית אפיה גדולה יותר מהתבנית הקודמת, ומסדרים עליה את הריבועים. מכסים בשקדים, ומורחים בהרבה דבש..

.4 שמים בתנור חם למשך 20-30 דקות. מוציאים ושוב מפזרים שקדים ודבש 

 

 

 

 

 

 

פלאן אגסים ודבש  

 

250 גרם  אגסים משומרים בסירופ

1  ביצה טרופה קלות

2   ביצים

60 גרם  דבש

75 גרם  חמאה ללא מלח

1  טיפה תמצית וניל

אבקת סוכר  לקישוט

2 כפות  סוכר

40 גרם  סוכר

150 גרם  קמח לבן

1 כפית  קמח תירס

125 מלליטר  שמנת נוזלית

 

 

1. להכנת הבצק, מחממים את התנור לחום בינוני- גבוה של 200 מעלות. מנפים את הקמח, מוסיפים סוכר וחמאה ובעזרת האצבעות משלבים את המרכיבים עד שהתערובת מקבלת גוון אחיד ומזכירה בצורתה פירורי לחם. מנערים את הקערה כדי לוודא שכל החמאה שולבה בתערובת הבצק. צרים שקע במרכז. יוצקים את הביצה ותמצית הווניל לתוך השקע ומערבבים בכפות הידיים עד שמתחיל להיווצר בצק. מוסיפים מעט מים במידת הצורך. לשים את הבצק ליחידה אחת וצרים לצורת כדור. אין ללוש את הבצק יתר על המיד, אחרת הוא יהיה קשה מדי. מכסים את הבצק בניילון נצמד ומאפשרים לו "לנוח" במקרר 20 דקות.

2. מכניסים את הדבש לסיר, מביאים לרתיחה על להבה בינונית ומבשלים עד שצבעו של הדבש נעשה כהה יותר. מסננים את האגסים לקוביות ברוחב ס"מ, מוסיפים אותם לקרמל הדבש ומערבבים. בקערה, טורפים יחד את הביצים, קמח תירס, סוכר ושמנת ומניחים בצד.

3. מרדדים את הבצק לרדיד בעובי 3 מ"מ ומדפנים ברדיד בתבנית פלאן שטוחה בעלת תחתית הניתנת לפירוק בקוטר 18 עד 20 ס"מ. מכסים את הבצק בנייר אפייה עגול וממלאים בשעועית יבשה או אורז. מכניסים את התבנית עם הבצק למקרר ל-5 דקות, ולאחר מכן אופים בתנור 10 דקות. מוציאיןם את השעועית או האורז ונייר האפייה, מפזרים את קוביות האגסים על תחתית מעטה הבצק, אך שומרים את הדבש בסיר, ומכסים בתערובת ביצים. אופים 12 דקות לאחר מכן מפחיתים את חום התנור ל-170 מעלות ואופים עוד 25 דקות

4. מבשלים את הדבש יחד עם נוזל השימור של האגסים עד לקבלת מרקם סמיך דמוי סירופ. מברישים את הסירופ על פני הטארט. בוזקים אבקת סוכר מנופה לפני ההגשה. 

 

 

 

 

 

גלילת קרם דבש  

 

3  ביצים

2 כפות  דבש

125 גרם  חמאה ללא מלח

1/3 כוס  סוכר

2/3 כוס  סוכר חום רך

1/4 כוס  קוקוס טחון

3/4 כוס  קמח תופח

2 כפיות  תבלינים מעורבים

 

 

1. מחממים תנור ל 210 מעלות. מברישים תבנית גלילה שווצרית בגודל 30/25/2 ס,מ בחמאה מומסת או בשמן. מרפדים את בסיסה בנייר אפייה, הבולט מעבר לשוליים. מנפים קמח ותבלינים מעורבים שלוש פעמים על פיסת נייר אפייה. בקערה גדולה של מערבל חשמלי, מקציפים את הביצים במשך 5 דקות לתערובת סמיכה, אוורירית ובהירה. מוסיפים סוכר בהדרגה, ומקציפים בהתמדה עד שהסוכר נמס והתערובת בהירה ומבריקה... מקפלים פנימה את הקמח במהירות ובקלילות, בעזרת כף מתכת.

2. מעבירים את התערובת בשכבה אחידה אל תוך התבנית, ומחליקים את פני השטח. אופים במשך 12 דקות, עד שהעוגה מזהיבה מעט וקפיצית למגע. פורשים על משטח עבודה מגבת מטבח נקייה ויבשה, מכסים אותה בנייר אפייה ומפזרים על הנייר קוקוס. הופכים את העוגה אל תוך הקוקוס, ומותירים אותה כך דקה.

3. כשהמגבת משמשת כסימן, מגלגלים בזהירות את העוגה ביחד עם הנייר החל מהצד הקצר. משאירים כך 5 דקות, או עד שהעוגה מתקררת. פותחים את העוגה, ומשליכים את הנייר. מורחים בקרם הדבש, ומגלגלים מחדש. חותכים את הקצוות בסכין.... מגישים את העוגה פרוסה לפרוסות.

4. להכנת קרם דבש: בקערה קטנה של מערבל חשמלי, מקציפים חמאה, סוכר ודבש לתערובת בהירה וחלקה. מוציאים את הקערה מהמערבל. מכסים את התערובת במים קרים, מניעים את המים סביב הקערה ושופכים אותם. מקציפים שוב את תערובת במערבל החשמלי במשך 2 דקות. חוזרים על הפעולה הזו 6 פעמים, עד שהקרם לבן ואוורירי והסוכר נמס לחלוטין 

 

 

 

 

עוגת תמרים ודבש

 

חבילת מרגרינה ללא מלח

250 גרם תמרים מעוכים ללא גרעינים

3/4 כוס דבש

170 גרם פיצפוצי אורז

חבילת קוקוס טחון 

 

לבשל את המרגרינה התמרים והדבש על אש בינונית עד שהעיסה נעשית חלקה.

להוריד את הסיר מהאש, להוסיף את פיצפוצי האורז ולבחוש עד שיתערבבו היטב.

לפזר מחצית מהקוקוס על תבנית מרובעת, להוסיף את עיסת התמרים ןלהדק אותה בידיים לתבנית, לפזר את שארית הקוקוס, לחתוך לריבועים ולצננן במקרר עד שתתקשה. 

   

 

 

 

 

 

 

עוגת מוס שוקולד לבן ומוס דבש של בני סיידא  

 

בסיס עוגת שוקולד תופין בעובי ס"מ ובקוטר 28 ס"מ

 

למוס שוקולד לבן:

מיכל שמנת מתוקה

200 גרם שוקולד לבן שבור לקוביות

 

למוס דבש:

6 חלמונים

350 גרם דבש

3/4 1 כוסות חלב

14 גרם + כפית ג´לטין

2 שמנת מתוקה.

 

לסירופ דבש - וניל:

1/3 כוס מים

3 כפות דבש

2 כפיות תמצית וניל

2 כפות ליקר תפוזים,

 

לקישוט:

אבקת קקאו

100 גרם שקדים לבנים פרוסים וקלויים 

 

יום לפני הכנת העוגה מרתיחים בסיר את השמנת והשוקולד הלבן, מורידים מהאש ומצננים לילה במקרר.

 

למחרת:

מקציפים את החלמונים עם הדבש לקציפה בהירה ותפוחה. מחממים את החלב וממיסים את הג"לטין בחצי כוס חלב, ומוסיפים לתערובת דרך מסננת. מוסיפים את החלב הנותר

ומערבבים. מקציפים את השמנת לקצפת יציבה ומקפלים אל התערובת.

 

שמים את כל חומרי הסירופ בסיר, מביאים לרתיחה ומסירים מהאש.

 

שמים את בסיס העוגה בתבנית, ומזליפים מעל את סירופ הדבש. מקציפים את תערובת השוקולד הלבן לקציפה יציבה ומורחים על הבסיס. מקפיאים לשעה.

 

יוצקים מעל העוגה את מוס הדבש ומקפיאים ללילה. למחרת משחררים מהתבנית, ומקשטים עם

אבקת קקאו ושקדים. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

עוגת דבש עם שמרים  

 

בצק:

1/2 3 כוסות קמח רגיל

100 גרם מרגרינה רכה חתוכה

1/2 2 כפות שמרית

5 כפות דבש

2 כפות סוכר

2 ביצים

1 כוס מים פושרים

1 כפית קינמון

ציפורן טחון לפי הטעם

 

סירופ וקישוט:

1/2 כוס חלב

1 כף דבש

1 כף סוכר

אבקת סוכר לקישוט 

 

משמנים 2 תבניות מוארכות 10 על 35, שמים בקערת מערבל קמח מרגרינה ושמרית, מערבלים במהירות גבוהה כ-4 דקות. מעבירים לתבניות, מכסים במגבת ומתפ]יחים. מכניסים לתנור שחומם לחום בינוני ואופים.

מרתיחים חומרים לסירופ חלב, דבש וסוכר ויוצקים רותח על העוגה החמה. מצננים ומפזרים אבקת סוכר.

הערה: הבצק לפני האפיה דליל יחסית. 

   

 

עוגת דבש עשירה  

 

1 כוס דבש

1 כוס סוכר

200 גרם מרגרינה

 

ב

2 ביצים

1 כפית קינמון

1/2 כפית ציפורן

1 כף תמצית שקדים

1 כפית תמצית רום

1 כף תמצית וניל

1 כף קליפת תפוז מגוררת

 

ג

4 כוסות קמח

1 שקית אבקת אפיב

1/2 כוס אבקת קקאו

1 כוס צימוקים

1 כוס אגוזים קצוצים גס

1/2 כוס קליפות תפוזים מסוכרות

 

ד

1/2 כוס חלב

 

ציפוי

1/3 כוס אבקת סוכר

1/3 כוס אבקת קקאו

2 כפות מים

20 גרם מרגרינה מומסת 

  

 

1 להכניס חומרים לסיר בישול קטן, לחמם על אש קטנה, עד להמסת המרגרינה, להעביר את הנוזל לקערה גדולה ולקרר מעט

 

2 ערבב היטב את החומרים בנפרד, להוסיף לתערובת ולבחוש.

 

3 לערבב את החומרים היבשים להוסיף לתערובת ולבחוש.

 

4 להוסיף ולבחוש עד שמתקבל בצק אחיד. לצקת את הבצק לתבנית משומנתץ

לאפות בחום בינוני כ- 50-60 דקות. להוציא מהתבנית לאחר צינון של כ- 15 דקות.

 

ציפוי

לבחוש היטב ולמרוח על העוגה המוכנה. 

 

 

עוגת פרג, דבש ויוגורט  

 

150 גרם גרגירי פרג טרי טחונים (כ-1.5 כוסות)

1/3 כוס דבש

קליפת תפוז מגוררת

1 ו-2/3 כוסות קמח

כפית מחוקה סודה לשתייה

כפית מלח

225 גרם חמאה

1 ו-2/3 כוסות סוכר

4 ביצים

2 חלבונים

גביע יוגורט

1 כפית תמצית וניל

אבקת סוכר 

 

....1 מחממים את התנור ל-175 מעלות צלזיוס. מורחים בחמאה תבנית עגולה גבוהה עם חור באמצע. מפזרים סוכר ומנערים.

 

....2 מערבבים בקערה את הפרג עם הדבש וקליפת התפוז המגוררת עד שמתקבלת תערובת פירורית לחה ושמים בצד.

 

....3 בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, הסודה לשתייה והמלח ושמים בצד.

 

במעבד מזון או בקערה גדולה מערבלים את החמאה בסוכר עד שמתקבלת תערובת אחידה ורכה. בוחשים לתוכה את תערובת הפרג עד שמתקבלת תערובת אחידה. בהדרגה מוסיפים את החלמונים ולאחר מכן את היוגורט ואת הווניל. עכשיו, בבת אחת בוחשים לתערובת הזו את תערובת הקמח ומערבלים לתערובת אחידה.

 

........4 בקערה יבשה נוספת או במיקסר מקציפים את החלבונים. בוחשים את הקצף בתערובת הפרג ויוצקים לתבנית. אופים במשך 60-55 דקות או עד שנועצים בעוגה קיסם או שיפוד

והוא יוצא יבש. מוציאים בזהירות ומאפשרים ל עוגה להתקרר בתבנית 15 דקות לפני שהופכים אותה על צלחת להמשך ההתקררות. זורים אבקת סוכר ומגישים. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

עוגת שוקולד דבש  

 

מאה וחמישים גרם מרגרינה בטעם חמאה,

כוס סוכר חום,

קורט מלח,

שליש כוס דבש,

שתי ביצים,

שתי כפיות תמצית רום,

כפית תמצית וניל,

קינמון וציפורן,

קליפת לימון מגוררת,

שתי כפיות קקאו,

אחד ושלושת רבעי כוסות קמח תופח,

חצי כוס יין מתוק. 

  

 

מקציפים את המרגרינה עם הסוכר, קורט מלח ודבש לתערובת קציפתית.

מוסיפים ביצים בזו אחר זו, תצית רום ווניל, קינמון, ציפורן, קליפת לימון וקקאו. מקציפים היטב.

מוסיפים את הקמח בהדרגה ובסוף את היין. י

וצקים לתבנית מאורכת גדולה, מרפדים בנייר אפייה ואופים ב-180 כ-50-45 דקות .

 

הופכים על צלחת הגשה 

   

פסטל דה פאפאס - עוגת דבש ומשמשים מיובשים  

 

חומרים לתבנית אינגליש קייק:

כוס וחצי משמשים מיובשים

רבע כוס רום טוב (לא תמצית)

שתי ביצים

כוס דבש

שליש כוס שמן סויה

גרירה מקליפה של לימון אחד

מיץ מלימון אחד

גרירה מקליפה של תפוז אחד

מיץ מתפוז אחד

שליש כוס סוכר

כפית מחוקה מלח

שליש כוס ריבת משמשים

שתי כוסות קמח

חצי כית אבקת אפיה

חצי כוס שקדים שלמים 

  

 

משרים מראש את המשמשים ברום עד שיספגו את כל הנוזל.

מחממים תנור לחום 180 מעלות.

בתוך קערה מערבבים ביצים, דבש, שמן, גרירה ומיץ לימון ותפוז, מלח, סוכר וריבת משמש. אם נשאר רום בכלי עם המשמשים מוסיפים אותו לתערובת.

מנפים את הקמח ומערבבים אותו עם אבקת האפיה. מוסיפים בכמויות קטנות, ומקפלים בזהירות להטמעת הקמח בתערובת בצורה אחידה. מוסיפים את המשמשים המיובשים. שופכים לתוך תבנית אינגליש קייק ומוסיפים את השקדים למעלה.

אופים 40 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. לא רצוי לפתוח התנור במהלך האפיה. 

 

 

 

 

 

 

 

טורט שוקולד שקדים ודבש  

 

175 גרם שוקולד מריר משובח, שבור לקוביות

175 גרם חמאה חתוכה לקוביות

4 ביצים מופרדות לחלבונים ולחלמונים

3 כפות דבש

1/2 כוס שקדים טחונים לאבקה

1/4 כוס קמח

1 קורט מלח

1/4 כוס סוכר

לציפוי:

175 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות

100 גרם חמאה חתוכה לקוביות

2 כפות דבש

50 גרם שוקולד חלב מומס, לקישוט

כלים:

תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ, משומנת ומרופדת בנייר אפייה 

 

1. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (170 מעלות צלזיוס).

 

2. ממיסים את השוקולד עם החמאה בסיר כפול על אדים (באן מארי), על אש נמוכה. מסירים מהאש.

 

3. בקערת מערבל מקציפים את החלמונים עם הדבש לקציפה תפוחה ובהירה. מוסיפים בהדרגה את תערובת השוקולד החמימה. מוסיפים את אבקת השקדים ואת הקמח.

 

4. בקערת מערבל אחרת מקציפים את החלבונים עם המלח לקצף רך... מוסיפים בהדרגה את הסוכר, ומקציפים לקצף יציב וגמיש.

 

5. מערבבים במרית כרבע מכמות הקצף אל תערובת השוקולד. מקפלים את הקצף הנותר אל תערובת השוקולד.

 

6. יוצקים את התערובת לתבנית, ואופים כ 30-25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא ועליו פירורים דביקים ולחים. מוציאים מהתנור, ומצננים בתוך התבנית על רשת. מוציאים מהתבנית

 

7. מכינים את הציפוי: ממיסים את השוקולד עם החמאה והדבש בסיר כפול על אדים. מסירים מהאש ומניחים לצינון. כשהתערובת פושרת וסמיכה, אבל עדיין נוזלית, יוצקים אותה אל מרכז העוגה, ובעזרת מרית מתכת ארוכה מצפים את פני העוגה ואת צידיה (ניתן גם להניע את העוגה מצד לצד, כך שהציפוי יגלוש באופן אחיד).

 

8. כשהציפוי מתקרר ומתייצב מקשטים את העוגה: ממלאים שוקולד חלב מומס בתוך פינה של שקית ניילון ´פסגור´ קטנה. עושים ממנה מעין שקית זילוף ע´י חיתוך דקיק של פינת השקית במספריים, ומזלפים פסי ´זיג-זג´ מעל לעוגה לקישוט.

 

אופן ההגשה: מגישים בטמפרטורת החדר עם מעט קצפת רכה. 

 

 

 

 

 

 

 

טארט תפוחים או אפרסקים בקרם שקדים ודבש  

 

לבצק פריך-

300 גר´ קמח

150 גר´ חמאה קרה

70 גר´ סוכר

2 חלמונים

כף מי קרח

 

למלית-

100 גר´ שקדים מולבנים טחונים דק

100 גר´ חמאה

100 גר´ דבש

40 גר´ קמח

1 ביצה

20 מ"ל אמרטו

8 תפוחי עץ/ אפרסקים, קלופים וחתוכים לרבעים.

ריבת משמש לזיגוג 

 

בצק: במעבד מזון מעבדים קמח, סוכר וחמאה לאבקה אחידה, מוסיפים חלמונים ומים ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומאפסנים במקרר לשעה.

 

לאחר שעה מרדדים את הבצק על משטח מקומח ומניחים בתבנית טארט. מצננים 20 דקות ואופים אפייה
עיוורת 20דקות. מקררים.

קרם שקדים: במיקסר מקציפים חמאה ואבקת סוכר עד לקבלת עיסה אוורירית, מוסיפים את הביצה והאמרטו,בסוף מקפלים פנימה קמח ושקדים מנופים.

מורחים את קרם השקדים על קלתית הבצק, מסדרים מעל את רבעי הפרי בצורה נאה.

אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 35-45 דקות. עד אשר פני הטארט מזהיבים ויציבים למגע.

מזגגים בריבת משמש רותחת, בעוד הטארט חם, ומצננים לפני ההגשה.

 

 

 

 עוגיות דבש - (קינדל)  

 

לבצק העוגיות:

1/2 4 כוסות קמח מנופה

1 אבקת אפיה

4 חלמונים

1/2 כוס יין אדום

1/2 כוס שמן

4 כפות גדושות דבש

למלית:

1/2 1 כוסות אגוזים או בוטנים

3/4 כוס סוכר

50 גר´ צימוקים

כפית קליפת לימון מגורדת

שמן למריחה

1/2 כוס ריבה

1 ביצה למריחה

 

 

הבצק: מערבבים את כל החומרים ולשים לבצק אחיד וחלק.

מחלקים את הבצק לשניים. מרדדים לעלה בעובי 1/2 ס´מ על משטח מקומח.

בעקרה מערבבים את המלית.

מברישים את הבצק במעט שמן, מורחים מעט ריבה ועל זה מחצית התערובת. מגלגלים ומברישים בביצה. כך גם בחלק הבצק השני. חותכים פרוסות אלכסוניות ושמים בתבנית משומנת. אופים בחום בינוני של 180 מעלות 25-20 דקות. 

 

 מאפה אפרסקים ודבש  

 

החומרים למלית:

6 אפרסקים, 3 כפות דבש, ½ כפית קינמון, 2 כפיות מרגרינה, 1 כף מיץ לימון.

 

החומרים לעיסה:

½1 כפית אבקת אפייה, 1 כוס קמח, קורט מלח, 2 כפיות סוכר, 2 כפות מרגרינה, ½ כוס חלב. 

  

 

קולפים את האפרסקים ופורסים אותם. שמים את הפרוסות בתבנית אפייה משומנת, יוצקים עליהם את הדבש, מפזרים קינמון ושמים חתיכות מרגרינה. מפזרים את מיץ הלימון.

הכנת העיסה: מנפים את הקמח עם אבקת האפייה, מוסיפים את המלח והסוכר. חותכים פנימה את המרגרינה. מוסיפים את החלב ומערבבים היטב. מטפטפים בעזרת כף את העיסה על האפרסקים בפיזור שווה.

אופים בתנור חם עד שהפרי רק והקרום חום. מגישים חם. 

   

 

 

 

 

עוגיות דבש, אגוזים ושוקולד  

 

50 גרם חמאה

3 כפות דבש

3 כפות סוכר

1/4 כוס שמנת מתוקה

2/3 כוס פירות יבשים (דבלים, משמשים, דובדבנים מסוכרים, אננס, פפאיה) חתוכים לקוביות של 1X1 ס"מ

2/3 כוס תערובת אגוזים (שקדים קלופים, אגוזי לוז וכו´) קצוצים

3 כפות קמח

100 גרם שוקולד מריר, קצוץ 

 

1. מחממים את התנור לחום בינוני (170-180 מעלות). משמנים בחמאה ומקמחים במעט קמח 2 תבניות של תנור (עדיף מטפלון).

 

2. שמים את החמאה, הדבש, הסוכר והשמנת בסיר בעל תחתית עבה ומביאים לרתיחה על להבה בינונית. מוסיפים את הפירות המיובשים, מביאים לרתיחה נוספת תוך בחישה, ומסירים מהאש.

 

3. מערבבים את האגוזים עם הקמח, מוסיפים לסיר ומחזירים לכיריים. מבשלים תוך ערבוב על להבה בינונית, כ-3 דקות, מסירים מהאש ומשהים לצינון.

 

4. יוצרים מן העיסה עוגיות בעזרת כפית, מניחים אותן בתבניות ברווחים של כ-7 ס´מ זו מזו ומשטחים בעזרת מזלג טבול במים קרים. משתדלים לשמור על צורה עגולה.

 

5. אופים 15-20 דקות, עד שהעוגיות מבעבעות. מוציאים מהתנור ומשהים לצינון בתבניות עד שהן מתקשות. רצוי להניח את התבנית מעל רשת, לקירור מלא...

 

6. ממסים את השוקולד מעל אדים או במיקרוגל, מורחים את צדן התחתון של העוגיות בשכבה דקה ויוצרים צורת גלים בעזרת מזלג. מצננים עד שהשוקולד מתקשה ומאחסנים בכלי אטום. העוגיות יישמרו טריות עד כשבוע.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

דבשיות שוקולד - מרובעי דבש פריכים עם או בלי זיגוג  

 

כוס + 2 כפות דבש

1/4 1 כוסות סוכר

175 גרם שוקולד מריר

4 כוסות קמח

250 גרם אלסרים טחונים גס

100 גרם קליפות הדרים קצוצות דק מאוד

2 כפיות קינמון טחון

1/2 כפית הל טחון

1/4 כפית זנגויל, ציפורן ופלפל אנגלי

3 ביצים

שוקולד מריר לציפוי (אם רוצים) 

  

 

 

מחממים יחד דבש וסוכר עד שהסוכר נמס. מצננים. ממיסים את השוקולד מעל אדים או במיקרו. מוסיפים לתערובת הדבש.

מנפים את הקמח לקערה גדולה וצרים גומה במרכז. מוסיפים אלסרים, קליפות הדר, תבלינים וביצים טרופות. מוסיפים גם את תערובת הדבש והשוקולד, מערבבים ולשים לבצק לר רך מדי.

עוטפים את הבצק בניר אלומיניום ומקררים במשך לילה. מרדדים הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 5 מ´מ. חותכים לריבועים של 4X6 ס´מ ומעבירים לתבניות אפיה גדולות. משאירים רווח קטן בין המלבנים. אופים בחום בינוני (190 מעלות) במשך כ-15 דקות.

כשהעוגיות מצטננות אפשר לטבול אותן בשוקולד מומס. בלי הציפוי העוגיות ישארו כשבוע בכלי סגור היטב - אם לא יאכלו אותן. (80 עוגיות)

בתאבון

 

 

 

 

לחמניות רוויון ודבש עם או בלי משמשים מיובשים  

 

190 מ"ל מים חמימים

20 גרם שמרים

11/2 כוסות רוויון מחומם

3

כפות דבש

30 גרם חמאה מומסת

1 כף מלח

6 כוסות קמח לבן

100 גרם משמשים מיובשים קצוצים (לא הכרחי) 

 

1. לערבב את השמרים במים. לערבב רוויון, דבש, חמאה ותערובת השמרים. להוסיף מלח ושתי כוסות קמח ולערבב היטב. להוסיף את שארית הקמח בהדרגה וליצור בצק.

 

2. ללוש את הבצק כ- 5 דקות עד שהוא חלק. להניח את הבצק בקערה משומנת - להפוך אותו לשימון מכל הצדדים - לכסות בניילון נצמד ולהניח לתפוח שעה.

 

3. אפשר להוציא כ-600 גרם בצק (קצת פחות ממחצית) ולוסיף לו משמשים מיובשים קצוצים ולקפל פנימה, לחלק לחתיכות קטנות וליצור לחמניות. לחלק את הבצק הנותר ללחמניות ולעצב - להניח על תבנית אפייה ולכסות, להניח לתפוח כ- 45 דקות.

 

4. לחמם תנור ל- 200 מעלות ולאפות עם אדים כ-45 דקות.

 

5. אפשר להבריש את הלחמניות לפני האפייה בתערובת חלמון, כף שמנת מתוקה ו-2 כפות פרג 

 

 

ביסקוטי נפוליטני דבש

 

 

2 כוסות קמח

1/2 כוס סוכר

3/4 כוס שקדים טבעיים, קצוצים גס

1/2 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית קינמון

קמצוץ ציפורן טחון

1/3 כוס דבש

1/3 כוס מים

 njממים תנור ל180- מעלות.

מערבל מערבבים את כל החומרים היבשים, כדקה. מוסיפים את הדבש ואת המים וממשיכים לעבד עד לקבלת בצק אחיד.

מעבירים את הבצק למשטח מקומח. מחלקים אותו לשניים ויוצרים שתי כיכרות. מניחים בתבנית על נייר אפייה ואופים כ25- דקות. מצננים.

מנמיכים את חום התנור ל160- מעלות. פורסים את הכיכרות (בעזרת סכין חד ללחם) לפרוסות בעובי 1 ס"מ. מסדרים אותן על רשת ומחזירים לתנור ל15- דקות. מצננים ושומרים בקופסה אטומה.

 

 

 

   

 

 קרם ברולה עם תפוחים ודבש

 

 2 יחידות חלמון ביצה

 2 יחידות ביצה

 2 כוסות סוכר

 750 מיליליטר שמנת מתוקה

1 כוס חלב פרה מפוסטר

  1 יחידה מקלות וניל

 2 כפות סוכר חום

 3 יחידות תפוח עץ  , מזן סמית

 1 כפית קינמון

 100 גרם דבש

 20 גרם חמאה

 מרתיחים בסיר את החלב עם השמנת המתוקה ומקל וניל,  

ומורידים מן האש.

בקערה נפרדת מקציפים עם מטרפה את החלמונים, הביצים,והסוכר עד שהתערובת לבנה ואחידה.

מקלפים וחותכים את התפוחים לקוביות (ללא הליבה). מבשלים בסיר את התפוחים עם החמאה והסוכר החום, עד שיהיו מעט קרמליים. מפזרים את רוב קוביות התפוחים בתוך התבניות, ושומרים בצד חלק קטן לקישוט.

מערבבים את תערובת החלב והשמנת לאט לאט לתוך תערובת הביצים, עד לקבלת מרקם אחיד. לשים לב - למזוג את החלב לאט לאט לתערובת הביצים ולערבב.

מוזגים את התערובת שנוצרה לתוך התבניות עם התפוחים ואופים בתנור שחומם מראש ל 120 מעלות במשך 45 דקות.

מוציאים ומקררים לטמפרטורת החדר. מפזרים על התבניות מעט סוכר חום ודבש, ומניחים מתחת לגריל לעוד כשתי דקות עד לקבלת גוון קרמלי.

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

לחם דבש גרנולה

 

 3 כוסות קמח

  2 חבילות שמרים טריים

  2 כוסות חלב דל שומן

  ½ כוס דבש

  2 כוסות מרגרינה  ,

או חמאה

  1 כפית מלח

  2 יחידות ביצה

  2 כוסות קמח חיטה

מלאה

  1 כוס גרנולה

  1 כוס קמח שיפון

  ½ כוס

  ½ כוס שיבולת שועל

  ¼ כוס שקדי מרק

 

  בקערה גדולה מערבבים 2 כוסות של הקמח ואת השמרים.  

בסיר בינוני מחממים את החלב את הדבש את המלח ואת

המרגרינה.

מוסיפים את תערובת החלב לתערובת היבשה של השמרים יחד עם

הביצים.

מקציפים עם מיקסר חשמלי למשך 30 שניות במהירות נמוכה, תוך

כדי גירוד צידי הקערה.

מקציפים במהירות גדולה למשך 3 דקות.

מוסיפים תוך כדי ערבוב עם כפית מעץ את קמח החיטה המלאה ,

הגרנולה, קמח השיפון, קמח התירס, שיבולת השועל השקדים

וכמה קמח שאפשר.

לשים את הבצק על משטח מקומח עד שקשיח וגמיש.

הופכים את הבצק לכדור.

שמים בקערה משומנת מכסים ומשאירים במקום חם  עד שתופח

(בין 45 דקות לשעה ורבע).

מועכים את הבצק, שמים על משטח מקומח, מחלקים לחצי.

מכסים ומשאירים בחוץ למשך 10 דקות.

משמנים נייר אפיה.

הופכים כל חצי לכדור.משטחים כל כדור עד שקוטרו 15 סנטימטר בערך.

מכסים ושמים במקום חם עד שתופח (בערך 35 דקות).

 אופים בחום של 190 מעלות למשך 30 עד 35 דקות

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

עוף בדבש תפוחי עץ וצימוקים

 

 

  4 יחידות כרעי עוף

  4 כפות דבש

  4 כפות רוטב סויה

  4 כפות קטשופ

  2 יחידות תפוח עץ  , מסוד גרנד

  לפי הטעם קינמון

  ½ כוס צימוקים

 1.מניחים את תפוחי העץ בתחתית התבנית.  

2.מניחים את העוף בתבנית.

3.מערבבים את הדבש, הסויה והקטשופ בקערה.

4.מורחים את הרוטב על העוף ואת השאר שופכים על העוף.

5.מפזרים את הצימוקים ומכניסים לתנור בחום בינוני מכוסה ל- 3/4 שעה.

 6.לאחר מכן מוציאים את הכיסוי ואופים עוד כ- שעה.

 

 

 

פרפה תפוחי עץ על מצע קרפצ'יו אננס וחלת דבש

 

מספק ל24 מנות

 

 

  8  חלמון ביצה

  1 כוס סוכר

  3  תפוח עץ  , מגורדים

  1 כוס ליקר  , תפוחים

  500  שמנת מתוקה  , סמ"ק או קצפת ריצ'

  4 יחידות אננס  , טרי

  לפי הטעם פלפל שחור  , גרוס

  לפי הטעם חלה  , חלת דבש

 1. מקציפים את החלמונים עם הסוכר לקצף לבן ויציב

2. מקפלים פנימה בעדינות את רסק תפוחי העץ והליקר.

3. מקציפים את השמנת המתוקה ומקפלים לקציפת החלמונים.

4. יוצקים לתבנית מלבנית מוארכת ("אינגליש-קייק") ומקפיאים למשך הלילה. (ניתן לרפד את התבנית בניילון נצמד,לשליפה מהירה של הפרפה הקפוא).

5. פורסים את האננס לפרוסות דקות במיוחד, ומסדרים בעיגול בצלחת. מפזרים מעל מעט פלפל שחור גרוס.

6. פורסים את הפרפה

 

 

   

 

שלו בתפוח ודבש

 

 

  4 כפות שמן זית

  3 כפות דבש

  1 קילוגרם תפוח עץ

  2 כוסות מיץ תפוחי עץ

  6  ציפורן  , מסמרים

  10  פלפל שחור  , גרגירים של פלפל אנגלי

  1  קינמון  , מקל

  לפי הטעם מלח

  לפי הטעם פלפל

 

 

 מחממים את התנור ל - 250 מעלות. מנגבים היטב את השלווים מערבבים וקושרים את רגליהם.

מערבבים את השמן עם כף דבש עם הפלפל והמלח ומורחים את השלווים מצידם החיצוני

והפנימי.

קולפים את התפוחים, חותכים לקוביות קטנות או רצועות ומניחים על תחתית תבנית הצלייה, מניחים עליהם את השלווים.

מערבבים את הסיידר או המיץ עם הדבש הנותר ויוצקים לתבנית.

מוסיפים את שאר התבלינים, ואופים כ - 50 דקות או עד שהשלווים יזהיבו.

במהלך האפייה הופכים את השלווים לפחות פעם אחת ומרטיבים בנוזלים שהצטברו בתבנית.

 

 

 

 

    

 

טארט גבינה עם וניל ודבש

 

לקלתית:

60 גרם אגוזי מלך קצוצים

115 גרם פירורי ביסקוויטים

1/2 כוס מיץ תפוזים

למלית:

300 גרם גבינת קוטג' (אפשר דל שומן)

300 גרם גבינת ריקוטה

1/2 כוס דבש

1/2 כוס סוכר

150 גרם יוגורט (אפשר דל שומן)

3 ביצים

1/2 כוס קורנפלור

גרגרים ממקל וניל אחד

1 כפית קינמון

1 כפית קליפת תפוז מגוררת

50 גרם צנוברים

 מחממים תנור ל150- מעלות.

מכינים את הטארט: במעבד מזון מעבדים את האגוזים עם פירורי הביסקוויטים ומיץ התפוזים, עד שמתקבלת תערובת פירורית ולחה. משטחים את התערובת בתוך תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ (אפשר מתפרקת).

מכינים את המלית: במעבד מזון מעבדים את כל מרכיבי המלית, פרט לצנוברים. יוצקים לתבנית, מחליקים ומפזרים למעלה את הצנוברים.

מכניסים לתנור ומניחים במדף התחתון של התנור קערה עם מים. אופים כשעה.

מצננים במקרר במשך הלילה, מפרקים את התבנית ומגישים.

 

 

 

    

 

עוגת דבש מתובלת

 

כוס ושלושת רבעי קמח

שתי ביצים

שתי כפות שמן

כפית מלח

כפית אבקת אפייה

חצי כוס סוכר

כפית זנגוויל טחון

כוס אגוזים קצוצים

 

 

 ערבבו שמן, ביצים ואת כל החומרים היבשים. רדדו את הבצק, על מדף

מקומח, לעובי של 1 ס"מ. חתכו למרובעים של אחד על אחד ס"מ

אפשר להכין מהבצק "חבל" ארוך, ואחר כך לחתוך אותו לריבועים

הרתיחו לאט את הדבש עם הסוכר והתבלינים

שימו את ריבועי הבצק בתבנית שטוחה וצקו עליהם את הסירופ

אפו כ- 20 דקות בתנור בחום בינוני מבלי לפתוח את התנור

הוסיפו את האגוזים ונענעו את התבנית

הכניסו לתנור לעוד ½ שעה; אם ה"טיגלאך" מרשרשים, הם מוכנים

קטפו עלי הדרים, רחצו ונגבו אותם, הניחו את ה"טייגלאך" עליהם

הגישו

יש לחתוך אותם לריבועים קטנים; כך הם סופגים טוב יותר את הדבש

בעת האפייה

 

 

 

  

 

טורט מוס נקטרינות עם נקטרינות בדבש

 

לבסיס (עוגת חמאה הולנדית):

200 גרם חמאה רכה

3/4 כוס סוכר

4 ביצים

11/2 כוסות קמח תופח

לנקטרינות בדבש:

9-8 נקטרינות מגולענות וחצויות

2 כפות דבש הדרים

1/2 כוס מים

מעט קינמון

למוס נקטרינות:

10-8 נקטרינות

3-2 כפות סוכר

1/2 כפית לימון

4 חלמונים

21/2 כפות סוכר

21/2 - 3 עלי ג'לטין

2 כפות בקרדי

400 מ"ל שמנת מתוקה

1 שקית סוכר וניל

לקישוט: 4-3 נקטרינות חתוכות לפרוסות דקות ויפות - לא חובה

 מחממים תנור ל180- מעלות.

מכינים את העוגה ההולנדית: מקציפים את כל החומרים יחד באופן יסודי.

מרפדים תבנית 26 בנייר פרגמנט ואופים כ35- דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.

מצננים.

מכינים את הנקטרינות בדבש: מניחים בסיר את את הנקטרינות, מוסיפים מים, דבש וקינמון ומביאים לרתיחה עדינה. מנמיכים את האש ומבשלים עוד 10-8דקות. לא מערבבים כדי לא לפרק את הפירות. בתום הבישול הנקטרינות צריכות להיות רכות אך לא לאבד את צורתן. מצננים את הפירות בתוך הסירופ.

מכינים את המוס: מרסקים את הנקטרינות עם 2 כפות סוכר ומעט מיץ לימון עד שמתקבלת מחית חלקה. מודדים 350 מ"ל מהמחית ושומרים להכנת המוס. את השאר שומרים למתכונים אחרים.

בסיר כפול על אדים מקציפים את החלמונים במיקסר ידני עם סוכר ו2- כפות בקרדי עד שמתקבלת מסה תפוחה ובהירה.

מרככים את עלי הג'לטין במעט מים קרים, מוסיפים למסה וממשיכים להקציף. מניחים להתקרר מעט.

מקציפים שמנת יחד עם שקית סוכר וניל, עד שמתקבלת קצפת יציבה.

מקפלים מעט מחית נקטרינות לתוך מסת החלמונים הפושרת. מקפלים את כל המסה ליתרת המחית ומקפלים פנימה את הקצפת.

מרכיבים את העוגה: חותכים שכבה בעובי 1/3 או 1/4 מעוגת החמאה ההולנדית ומניחים בתחתית של תבנית קפיצית או בתוך טבעת אפייה בקוטר 24 ס"מ. (כיוון שהעוגה שאפינו היא בקוטר 26 ס"מ, כדאי לחתוך את העודפים בעזרת טבעת האפייה).

מסדרים על העוגה שכבה צפופה של נקטרינות מבושלות.

מורחים על הנטקרינות את המוס, מחליקים ומעבירים למקרר ל24- שעות.

לפני ההגשה אפשר לקשט את הטורט בפרוסות דקיקות של נקטרינות טריות.

טורבדיקום - מאפה טורקי

 

לבצק:

2 כוסות שמן

1 כוס מים רתוחים ופושרים

מעט מאד מלח

1 כפית קינמון טחון

4 כפות סוכר

1/2 ק"ג קמח (או יותר, במידת הצורך)

למלית:

1/2 ק"ג אגוזי מלך, טחונים גס

מעט ציפורן טחון

100 גרם סוכר

מעט מאד מים

לסירופ:

11/2 כוסות דבש

1 כוס סוכר

3 כוסות מים

 1. בקערת המיקסר שמים את כל החומרים, פרט לקמח ומעבדים בעזרת החלק הנקרא גיטרה (לא קרס הלישה ולא המקצף) עד שהמים והשמן מתחברים. מוסיפים את הקמח בבת אחת וממשיכים לעבד עד שנוצר בצק חלק ונוח לעבודה. במידת הצורך מוסיפים קמח.

2. נותנים לבצק לנוח 1/2 שעה.

3. מערבבים את חומרי המלית ומוסיפים מעט מאד מים, רק עד שמתקבלת עיסה דביקה.

4. מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס"מ וחותכים לרצועות ברוחב 10 ס"מ בערך כל אחת. מניחים מעט מהמלית בחלק התחתון של הרצועה, מקפלים עליה את חתיכה מהבצק באורך 3 ס"מ לערך, ובעזרת כוס חותכים בצורת חצי עיגול (בדומה לאחת הצורות להכנת רביולי). מהדקים היטב ו"מעמידים" את העוגייה כך ש"צד התפר" כלפי מעלה והעוגייה נראית כמו סירה.

5. מחממים תנור ל180- מעלות ואופים 30-25 דקות.

6. מכינים את הסירופ: בסיר גדול מאד שמים את חומרי הסירופ ומביאים לרתיחה.

7. כשהסירופ רותח מכניסים פנימה את העוגיות האפויות, כל פעם חלק. מבשלים כ15- דקות עד שמתקבל ציפוי מבריק, ונזהרים שהעוגיות לא ידבקו זו לזו. מוציאים את העוגיות עם כף מחוררת ומניחים זו לצד זו, כדי שלא ידבקו. העוגיות צריכות להיות יציבות ולא מתפרקות בתום הבישול. ממשיכים כך עם שאר העוגיות. אם הסירופ מסמיך מוסיפים עוד מים, 1/2 כוס בכל פעם.

 

 

עוגת שוקולד ודבש עם ריבת תפוזים

 

מספק ל24 מנות  

 

 60 גרם שוקולד מריר

 2 כוסות קמח

 ½ כפית סודה לבישול

  1 כפית אבקת אפיה

  2 כפיות קינמון

  2 יחידות ביצה

  3 כפות שמן

  3 כוסות דבש

  2 כוסות סוכר חום

  1 כפית זנגביל

  1 כוס מיץ תפוזים

  לפי הטעם ריבה  ,

תפוזים

 מחממים את התנור ל 180 מעלות ומשמנים תבנית מלבנית.

ממיסים את השוקולד למשך דקה במיקרוגל.מערבבים בקערה את הביצים, השמן והדבש, מוסיפים את הסוכר

החום ואח"כ את השוקולד המומס, לבסוף מוסיפים את מיץ התפוזים.בקערה נפרדת מערבבים את: הקמח, הסודה, אבקת האפייה, קינמון וזנגביל. מוסיפים בעדינות את החומרים היבשים לבלילה.

מוזגים את הבלילה לתבנית ואופים במשך 50 עד 55 דקות,מכניסים קיסם לתוך העוגה, אם הוא יוצא יבש - העוגה מוכנה.מקררים ומגישים את העוגה עם ריבת תפוזים.

עוגת שוקולד עם דבש, שמנת ואגוזים

 

מספק ל24 מנות  

 

  1 חבילה קמח תופח

  200 גרם חמאה  , או מרגרינה בטעם חמאה רכה

  1 כוס סוכר

  3 יחידות חלמון ביצה

  3 כפות שמנת חמוצה  , שטוחות

  300 גרם אגוז לוז  , או מלך קצוצים גס

  5 כפות דבש

  200 גרם שוקולד מריר

  ¼ כוס חלב פרה מפוסטר

  ½ חבילה חמאה  , או מרגרינה בטעם חמאה

 לשים 200 גר חמאה, הסוכר, החלמונים, השמנת והקמח בקערה  

וללוש לבצק אחיד. להשהות שעה במקרר. לשטח בתבנית30 על 40

משומנת ומקומחת, למרוח את הדבש ולפזר את האגוזים. לאפות 5

דק ב 200 מעלות ועוד חצי שעה ב 175 מעלות.

לבשל את השוקולד,

רם אחיד. לקרר מעט החלב ושאר החמאה בלהבה נמוכה עד ל

 ולשפוך על העוגה.

 

 

 

   

 

עוגת דבש

 

 

  4 יחידות ביצה

  1 כוס סוכר

  ½ כוס קפה

  2 כפות שמן

  4 כוסות קמח

  3 כפיות אבקת אפיה

  1 כפית סודה

  ¼ כפית ציפורן

  ½ כפית קינמון

  ½ כוס אגוזים  , מקוצצים

  1 כוס צימוקים

  ½ כוס קליפות תפוז  , מסוכרות

 2 כפות ברנדי

 1.מקציפים את הביצים והסוכר עד שהתערובת נעשית סמיכה ובהירה.

2.מערבבים את הקפה והדבש. מוסיפים את השמן תוך ערבוב.

3.מערבבים את תערובת הדבש לתוך קצף הביצים. מנפים את הקמח עם כל החומרים היבשים, מוסיפים לקמח את האגוזים,הצימוקים והקליפות ומערבבים. מוסיפים לעיסה את הקמח, ומערבבים בזהירות תוך קיפול לבסוף מוסיפים את הברנדי.

 4.אופים בתבנית מרובעת משומנת, בחום בינוני, כשעה.

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

עוגת דבש מתובלת

 

 

5 ביצים מופרדות

11/4 כוסות סוכר

1/2 כוס שמן

3 כפות דבש גדושות

2 כוסות קמח

1 כפית סודה לשתייה

3/4 כוס תמצית קפה (מ2- כפות גדושות קפה שחור).

1 כפית ציפורן

1/2 כפית קינמון

1 כפית הל

50-100 גרם אגוזים קצוצים

 מקציפים את החלמונים עם כוס סוכר, וכשהתערובת בהירה ותפוחה, מוסיפים בערבוב ידני את שמן ודבש. מוסיפים לתערובת החלמונים את הקמח, הקפה והתבלינים, לסירוגין ותוך ערבוב.

בקערית מנפים סודה לשתייה ומלח, ושופכים על תערובת החלמונים.

מקציפים את החלבונים לקצף יציב, ולקראת סיום ההקצפה מוסיפים את רבע הסוכר הנותר.

מקפלים בעדינות את הקצף לתוך תערובת החלמונים.

משמנים תבנית מלבנית, ויוצקים לתוכה את התערובת. מפזרים למעלה אגוזים.

מכניסים לתנור קר, מחממים ל170- מעלות ואופים 35 דקות.

 

 

 

 

עוגת גבינה ודבש

 

למלית:

500 גר' גבינת שמנת

500 גר' גבינת ריקוטה

1/2 כוס +כף סוכר

1/2 כוס+ כף דבש

4 ביצים גדולות

2 כפיות תמצית וניל

לתחתית:

1/2 כפית תמצית לימון

100 גר' חמאה

2 כפות דבש

1 1/2 כוסות פרורי ביסקוויט

3/4 כוס שקדים קלופים

3/4 כוס אגוזי מלך

  1/4 כפית מלח

 

 

 להכנת התחתית:

מחממים את התנור לחום בינוני.

ממיסים בסיר קטן את החמאה עם הדבש ומניחים בצד.

מכניסים את השקדים ואגוזי המלך למעבד מזון ומפעילים עד לקבלת תערובת פירורית

מעבירים לקערה ומוסיפים את פרורי הביסקוויט ומערבבים.

יוצקים את תערובת החמאה-דבש על התערובת ומוסיפים את המלח, מערבבים היטב,

משטחים את התערובת בתבנית קפיצית 24-26 על התחתית וכ- 2 1/2 ס"מ

על הדפנות ומהדקים.

מכניסים את התבנית לתנור ואופים עד להזהבה, מוציאים ומצננים.

מערבבים את חומרי המלית היטב ויוצקים לתבנית, מנמיכים את חום התנור לחום

בינוני נמוך, מניחים כלי עם מים בתחתית התנור ומכניסים את התבנית לתנור,

מניחים נייר אלומיניום באופן חופשי על התבנית ואופים כשעה ו-10 דקות.

מצננים על רשת.

 

   

 

עוגיות קוקוס ודבש

 

  1 כוס דבש

  ½ כוס קוקוס

  ½ כוס בוטנים

  ¾ כוס מים רותחים

 .מערבבים את החומרים.  

2.משטחים את כל החומרים ביחד על תבנית משומנת  ומניחים בקירור כשעה.

  היכנס לעריכת כותרת תחתונה לשינוי טקסט זה