בניית אתרים
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 

 
ברוכים הבאים לעולם המתכונים
פה תמצאו מתכונים מכל העמים והעדות
תודה מיוחדת לידידי גיורא }{
מחדר נשואים נשואות בצאט תפוז:)
תודה על תרומתך לאתר זה:))
תהנו ובאהבה מהפרפר על הD ובהצלחה:)

 
    דף הבית
    פורום עולם המתכונים
    תזונה נכונה חשוב לדעת
    לוח מידות ומשקלים
    ראש השנה
    חנוכה
    פורים
    פסח
    פסח בשר ושונות
    קינוחים לפסח
    ספרון מתכוני פסח
    מתכונים עם קמח מצה
    מהמטבח שלי לפסח
    מקבץ מתכונים לפסח
    מתכונים לשבועות
    ט'ו בשבט
    מנות חמות
    ספר מתכוני החורף/תוכן
    מתכוני חורף 1
    מתכוני חורף 2
    מתכוני חורף 3
    מתכוני חורף 4
    מתכוני חורף 5
    מרקים
    מאכלי חורף
    מתכוני דגים
    פשטידות ותוספות
    ממולאים
    ספר המתכונים של
    בורקסים
    מאפינס מכל הסוגים
    סלטים
    חמוצים וכבישות
    פשטידות
    מאפים מלוחים
    אוכל סיני
    מתכוניים תמניים
    ספר הבצקים1
    שום פלפל ושמן זית/תוכן עניינים
    המתכונים/שום פלפל ושמן זית1
    המתכונים/שום פלפל ושמן זית2
    ספרון מתכוני רוגע-לך
    ספרון מתכוני תותים
    עוגת גבינה
    מתכוני עוגיות
    סלטים 1
    מתכונים לקפה
    משקאות
    ליפתנים וקינוחים
    עוגות מכל מיני
    ספרון המתכונים למתכוני אגוזים
    מתכוני לימון
    ספרון מתכוני פילו
    ספר עוגות הקרם
    ספר מתכוני שוקולד

 

ספר מתכוני מאפינס

תוכן העניינים

 

מאפינס אוכמניות בציפוי פירורים............................................................. 3

מאפינס אננס.......................................................................................... 4

מאפינס בננה.......................................................................................... 5

מאפינס בננה וזנגביל............................................................................... 6

מאפינס סובין (בראן) עם דבש ופירות יבשים............................................... 7

מאפינס גבינה-שוקולד............................................................................. 8

מאפינס גלידה........................................................................................ 9

מאפינס דבש......................................................................................... 10

מאפינס דובדבנים יבשים........................................................................ 11

מאפינס הפתעה- קפה וריבה................................................................... 12

מאפינס וניל......................................................................................... 13

מאפינס לבריאות (סובין)........................................................................ 14

מאפינס לימון....................................................................................... 15

מאפינס משמשים טריים........................................................................ 16

מאפינס ניו-יורק (תפוחים)...................................................................... 17

מאפינס פטל......................................................................................... 18

מאפינס פטריות.................................................................................... 19

מאפינס פינה-קולדה.............................................................................. 20

מאפינס פיצה....................................................................................... 21

מאפינס קינמון-פקאן............................................................................. 22

מאפינס קפה ושוקולד צ'יפס................................................................... 23

מאפינס שוקולד.................................................................................... 24

מאפינס שוקולד מושחת!........................................................................ 25

מאפינס שוקולד צ'יפס........................................................................... 26

מאפינס שוקולד - תפוז........................................................................... 27

מאפינס תותים..................................................................................... 28

מאפינס תפוזים.................................................................................... 29

מאפינס תפוחים.................................................................................... 30

עוגת קפה-שוקולד מדהימה.................................................................... 31

 


 

 

 

מאפינס אוכמניות בציפוי פירורים

 

מתכון נפלא זה קבלתי מחברתי לעבודה עדית. עדית מוכרת בצוותנו כבשלנית נהדרת ומהווה מקור למתכונים טעימים ומרשימים. המלצה של עדית תמיד מצליחה. נסו והווכחו!

 

 

 

אופן ההכנה

 

חומרים (18 מאפינס)

1.       חמם מראש תנור לחום 180°. שמן את השקעים בתבנית המאפינס.

2.       ערבל את המרגרינה והסוכר, תוך כדי העירבול הוסף ביצים, ווניל.

3.       ערבל את החומרים היבשים, הוסף את תערובת החומרים היבשים לתערובת הביצים לסירוגין עם החלב תוך כדי עירבוב.

4.       ערבב את האוכמניות עם 2 כפיות הקמח הנוספות, והוסף לתערובת.

5.       צוק את תוכן הבלילה לתבנית.

6.       ערבב את חומרי הציפוי כך שיווצרו פירורים. בזוק על התערובת.

7.       אפה כ- 30 דקות או עד שקיסם שתחדיר לאמצע המאפינס יצא נקי.

 

 

·       ½ 2 כוסות קמח + 2 כפיות קמח נוספות

·       1/3 1 כוסות סוכר

·       1 כף אבקת אפיה

·       1 כפית מלח

·       75 גר' מרגרינה בטעם חמאה

·       1/3 1 כוסות חלב

·       3 ביצים

·       כף תמצית וניל

·       חב' אוכמניות קפואות מופשרות (200 גר')

ציפוי

·       2 כפות סוכר

·       50 גר' מרגרינה קרה

·       3 כפות גדושות קמח

 

 

 

 

 

 

 

מאפינס אננס

 

כל כך טעים וכל כך קל ומהיר להכנה

 

 

 

אופן ההכנה

 

חומרים (12 מאפינס גדולים)

1.       חמם מראש תנור לחום בינוני. שמן 12 שקעים בתבנית המאפינס.

2.       ערבב בקערה קמח, סוכר, אבקת אפיה, מלח.

3.       בקערה נפרדת טרוף קלות את הביצים, הוסף את מיץ האננס, והחמאה.

4.       הוסף את תערובת הביצים לתערובת הקמח. שלב את שתי התערובות. הזהר לא לערבב יתר על המידה. במידה והעיסה קשה מדי הוסף חלב.

5.       מלא כל שקע 2/3 מנפחו.

6.       אפה כ- 20 דקות או עד שקיסם שתחדיר באמצע המאפינס יצא נקי.

*המתכון דורש כ- 1/3 מתכולת קופסת שימורים של 840 גרם אננס. **ניתן להוסיף 1/2 כוס קוקוס לתערובת החומרים הרטובים

 

·       2 כוסות קמח

·       3/4 כוס סוכר

·       3 כפיות אבקת אפיה

·       1/3 כפית מלח

·       2 ביצים

·       50 גר' חמאה מומסת (או מחמאה)

·       1 כוס אננס מעוך מסונן + 2/3 כוס מיץ הנותר בקופסת השימורים

·       1/4 כוס חלב (אם צריך)

 

 

 

 

 

מאפינס בננה

 

מאפינס נהדרים בצ'יק צ'ק (המאפינס אינם מתוקים ללא תוספת צימוקים או ציפוי הסוכר החום. לכן, אם אתם נמנים על אוהבי המתוק הגדילו את כמות הסוכר במתכון)

 

 

 

אופן ההכנה

 

חומרים (9 מאפינס ענקים)

1.       חמם מראש תנור לחום 180°. שמן 9 שקעים בתבנית המאפינס. את הנותרים מלא במים כמחציתם.

2.       מעך את הבננות

3.       הוסף סוכר וביצה טרופה. ערבב.

4.       הוסף את החמאה וערבב.

5.       הוסף את החומרים היבשים וערבב אך לא יתר על המידה.

6.       מלא את השקעים 3/4 מנפחם. ניתן לבזוק סוכר חום על המאפינס טרם אפייתם.

7.       אפה כ- 15 דקות או עד שקיסם שתחדיר לאמצע המאפינס יצא נקי.

וריאציות- מאפינס בננות-אגוזים הוסף 1/2 כוס אגוזי המלך או פקאן לתערובת. מאפינס בננות-שומשום הוסף 1/4 כוס שומשום לתערובת. מאפינס בננות-צימוקים הוסף 1/3 כוס צימוקים לתערובת.

 

·       3-4 בננות גדולות

·       3/4 כוס סוכר

·       75 גרם חמאה מומסת

·       1 ביצה

·       1 כפית אבקת אפיה

·       1 כפית סודה לשתיה

·       1/2 כפית מלח

·       1/2 1 כוסות קמח רב תכליתי

·       סוכר חום לציפוי (לא חובה)

 

 

 

 

 

מאפינס בננה וזנגביל

 

השילוב בין הבננה והזנגביל, המועשר בדבש מעניק למאפינס עושר וייחוד

 

 

 

אופן ההכנה

 

חומרים (12 מאפינס ענקים)

1.       חמם מראש תנור לחום 180°. שמן את השקעים בתבנית המאפינס

2.       ערבב בקערה קמח, סוכר חום, זנגביל טחון וזנגביל מסוכר. צור גומה.

3.       המס את החמאה והדבש בסיר קטן על אש נמוכה. שפוך לתוך הגומה.

4.       טרוף את הביצים והחלב. שפוך לתוך הגומה יחד עם הבננות המעוכות.

5.       ערבב את כל החומרים יחדיו אך הזהר מעירבוב יתר! על התערובת להיות גושית.

6.       מלא את השקעים 3/4 מנפחם ואפה כ- 20 דקות או עד שקיסם שתחדיר לאמצע המאפינס יצא נקי.

7.       קרר את המאפינס לגמרי טרם הוספת הציפוי.

8.       ערבב את הגבינה, אבקת הסוכר וקליפת הלימון למירקם קרמי, מרח על המאפינס וקשט עם חתיכות קטנות של זנגביל מסוכר.

 

עיצה- לפני חיתוך הזנגביל המסוכר כדאי לשטוף אותו במים קרים.

 

·       ½ 2 כוסות קמח תופח מאליו

·       ½ כוס סוכר חום

·       ½  כפית זנגביל טחון

·       1/3 כוס זנגביל מסוכר קצוץ

·       50 גרם חמאה

·       3 כפות דבש

·       2 ביצים

·       ½  כוס חלב

·       3 בננות בשלות מעוכות

ציפוי

·       ½  גביע גבינה 9%

·       3 כפות אבקת סוכר

·       2 כפיות קליפת לימון מגוררת דק

·       זנגביל מסוכר לקישוט

 

 

מאפינס סובין (בראן) עם דבש ופירות יבשים

 

אופן ההכנה

 

חומרים (16-14 מאפינס)

1.       חמם מראש תנור לחום בינוני. שמן את השקעים בתבנית המאפינס.

2.       ערבב בקערה קמח, סובין, סוכר חום,אבקת אפיה, מלח, קינמון.

3.       בקערה נפרדת טרוף קלות את הביצה, הוסף את החלב, הדבש והשמן.

4.       הוסף את תערובת החלב לתערובת הקמח. שלב את שתי התערובות. הזהר לא לערבב יתר על המידה.

5.       הוסף את הפירות הקצוצים בתנועות קיפול.

6.       מלא כל שקע 2/3 מנפחו.

7.       אפה כ- 20 דקות או עד שקיסם שתחדיר לאמצע המאפינס יצא נקי.

 

* ניתן לאחסן את התערובת במקרר בכלי אטום עד 3 ימים או לאפות מיידית. לאחר אחסנה במקרר יש לערבב את התערובת.

 

·       ½ 1 כוסות קמח

·       ½ כוס סובין חיטה- wheat bran

·       1/4 כוס סוכר חום

·       1 כף אבקת אפיה

·       1/4 כפית מלח

·       1 כפית קינמון

·       1 ביצה

·       1/4 1 כוסות חלב

·       3 כפות גדושות דבש

·       1/4 כוס שמן

·       ½ כוס צימוקים או פירות יבשים קצוצים: משמשים,תמרים, אוכמניות, דובדבנים

 

 

 

 

 

מאפינס גבינה-שוקולד

 

מאפינס קלי הכנה בעלי מראה מרשים. כדאי להגיש חם ליד הקפה

 

 

 

אופן ההכנה

 

חומרים (9 מאפינס גדולים)

1.       חמם מראש תנור לחום בינוני. שמן 9 שקעים בתבנית המאפינס.

2.       ערבב יחדיו קמח, אבקת אפיה, מלח, סוכר וקקאו. צור גומה באמצע.

3.       בקערה נפרדת טרוף את הביצה, החלב והשמן. הוסף לגומה בקערת החומרים היבשים.

4.       ערבב את הגבינה ושתי כפות הסוכר לתערובת חלקה ואחידה.

5.       מלא כל שקע בכף גדושה של תערובת השוקולד. צוק כפית מתערובת הגבינה באמצע. כסה את תערובת הגבינה בתערובת שוקולד נוספת.

6.       מלא את השקעים הנותרים במים עד חציים.

7.       אפה כ- 20 דקות או עד שקיסם שתחדיר לאמצע המאפינס יצא נקי.

8.       ניתן לפזר מעט אבקת סוכר מעל המאפינס לאחר שהתקררו.

 

·       1 כוס קמח

·       2 כפיות אבקת אפיה

·       ½  כפית מלח

·       ½  כוס סוכר

·       3 כפות קקאו

·       1 ביצה

·       2/3 כוס חלב

·       1/3 כוס שמן

·       1/3 גביע גבינה לבנה 9%

·       2 כפות סוכר

 

 

 

 

 

מאפינס גלידה

 

נכון שכבר השם מעורר עניין וחשק לאפותם? התוצאות רק מאשרות את

האינטואיציה שלך. היה כדאי להשקיע את 2 הדקות האלה לעירבוב החומרים... מאפינס עדינים וקלילים

 

 

 

אופן ההכנה

 

חומרים (8 מאפינס)

1.       חמם מראש תנור לחום 180°. שמן את השקעים בתבנית המאפינס.

2.       רכך את הגלידה אך לא עד כדי המסתה!

3.       טרוף את הביצה, הוסף את השמן.

4.       ערבב בקערה את הקמח והסוכר. הוסף את הביצה השמן, והגלידה ערבב אך לא יתר על המידה!

5.       חלק את התערובת לשקעים. מלא את הנותרים במים עד חציים.

6.       אפה כ- 15 דקות או עד שקיסם שתחדיר לאמצע המאפינס יצא נקי.

 

·       ½ 1 כוסות קמח תופח מאליו

·       ½ כוס סוכר

·       2 כוסות גלידת וניל

·       1 ביצה

·       2 כפות שמן

וריאציות

·       ניתן להחליף את הגלידה בגלידת שוקולד ציפס או באחרת ע"פ טעמך

 

 

 

 

מאפינס דבש

 

לא רק לראש השנה! לעוגת דבש בתבנית 22X30 הכפל את כמויות המתכון.

 

 

 

אופן ההכנה

 

חומרים (12 מאפינס ענקיים)

1.       חמם מראש תנור לחום בינוני. שמן 12 שקעים בתבנית המאפינס.

2.       ערבב את הקפה השחור ב 1/2 כוס מים רותחים.

3.       הבא לרתיחה: קפה שחור, סוכר חום, סוכר לבן ודבש. קרר.

4.       ערבב בקערה קמח, אבקתאפיה, סודה, קינמון, זנגביל, ציפורן ואגוז מוסקט טחון.

5.       בקערה נפרדת טרוף את הביצים, הוסף את השמן, מיץ לימון, מיץ תפוזים, קליפה מגוררת של הלימון והתפוז.

6.       הוסף אל תערובת הביצים את תערובת הקפה והדבש ואת תערובת החומרים היבשים לסירוגין.

7.       מלא כל שקע 3/4 מנפחו.

8.       אפה כ- 25 דקות או עד שקיסם שתחדיר לאמצע המאפינס יצא נקי.

·       לעוגת דבש בתבנית 22X30 ס"מ הכפל את כמויות המתכון.

 

·       ½ 1 כפיות קפה שחור מעורבבים ב 1/2 כוס מים רותחים

·       ½ כוס סוכר חום

·       ½ כוס סוכר לבן

·       6 כפות גדושות דבש

·       ½ 2 כוסות קמח

·       ½ 1 כפיות א.אפיה

·       ½ כפית אבקת סודה לשתיה

·       1/4 כפית קינמון

·       1/4 כפית זנגביל

·       1/4 כפית ציפורן

·       1/4 כפית אגוז מוסקט

·       2 ביצים

·       1/4 כוס שמן

·       ½ לימון:מיץ+קליפה

·       ½ תפוז:מיץ+קליפה

 

 

 

 

 

 

מאפינס דובדבנים יבשים

 

סוד ההצלחה טמון בדובדבנים. אלה מוסיפים גם טעם, גם צבע

 

 

 

אופן ההכנה

 

חומרים (12 מאפינס)

1.       השרה את הדובדבנים בחלב כ- 30 דקות.

2.       חמם את התנור לחום בינוני. שמן 12 שקעים בתבנית המאפינס.

3.       ערבב בקערה קמח, אבקתאפיה, סודה לשתיה ומלח.

4.       בקערה נפרדת ערבל את החמאה והסוכר, הוסף את הביצים והליקר, וערבב.

5.       צור גומה במרכז תערובת החומרים היבשים, שפוך לתוכה את החלב והדובדבנים. הוסף את תערובת הביצים. ערבב בזהירות. אל תערבב יתר על המידה!

6.       חלק את התערובת לשקעים.

7.       אפה 15-20 דקות או עד שקיסם שתחדיר באמצע המאפינס יצא נקי.

 

·       1 כוס דובדבנים יבשים ללא גלעינים

·       1 כוס חלב

·       3/4 1 כוסות קמח

·       2 כפיות אבקת אפיה

·       1 כפית סודה לשתיה

·       קורט מלח

·       50 גרם חמאה

·       3/4 כוס סוכר

·       2 ביצים

·       ½ 1 כפות ליקר דובדבנים (בחירה)

 

 

 

 

 

מאפינס הפתעה- קפה וריבה

 

לנגוס במאפינס ולגלות בפנים הפתעה - לכל אוהבי הריבות

 

 

 

אופן ההכנה

 

חומרים (12 מאפינס)

1.       חמם מראש תנור לחום בינוני. שמן 12 שקעים בתבנית המאפינס.

2.       ערבב בקערה קמח, סוכר ואבקת אפיה.

3.       בקערה נפרדת טרוף קלות את הביצים, הוסף את החלב, הקפה והמרגרינה המומסת.

4.       הוסף את תערובת החלב לתערובת הקמח. הזהר לא לערבב יתר על המידה.

5.       מלא כל שקע 1/2 מנפחו. הוסף כפית ריבה במרכזם ואז הוסף את שארית התערובת.

6.       אפה כ- 25 דקות או עד שקיסם שתחדיר בצד המאפינס יצא נקי.

 

·       2 כוסות קמח

·       ½  כוס סוכר

·       ½ 2 כפיות אבקת אפיה

·       2 ביצים

·       50גר' מרגרינה מומסת

·       ½   כוס חלב

·       1/3 כוס קפה חזק

·       ריבה

 

 

 

 

 

מאפינס וניל

 

זהו מתכון בסיסי להכנת מאפינס. מומלץ להעשיר אותו ע"פ טעמכם האישי. ניתן לגוון עם תוספת צימוקים, קוביות פירות, שבבי שוקולד וכד'

 

 

 

אופן ההכנה

 

חומרים (12 מאפינס)

1.       חמם מראש תנור לחום בינוני. שמן את השקעים בתבנית המאפינס.

2.       ערבב יחדיו קמח, אבקתאפיה וסוכר.

3.       בקערה נפרדת טרוף את הביצים, החמאה, תמצית הוניל והחלב.

4.       צור גומה בתערובת החומרים היבשים ושפוך לתוכה את תערובת הביצים.

5.       מלא כל שקע 2/3 מנפחו.

6.       אפה כ- 15 דקות או עד שקיסם שתחדיר לאמצע המאפינס יצא נקי.

 

·       2 כוסות קמח

·       2 כפיות אבקת אפיה

·       1 כוס סוכר

·       25 גר' מרגרינה מומסת

·       2 ביצים

·       1 כפית תמצית וניל

·       1 כוס חלב

 

 

 

 

 

מאפינס לבריאות (סובין)

 

מאפינס עשירים בסיבים וממותקים ע"י דבש בלבד. רצוי להגיש חם

 

 

 

אופן ההכנה

 

חומרים (12 מאפינס)

1.       חמם מראש תנור לחום בינוני. שמן את השקעים בתבנית המאפינס.

2.       ערבב בקערה קמח, סובין וצימוקים. צור גומה במרכז.

3.       המס את החמאה והדבש בסיר קטן על אש נמוכה. שפוך לתוך הבאר.

4.       בקערה נפרדת טרוף קלות את הביצים והיוגורט. שפוך אל הגומה.

5.       ערבב בעזרת כף מתכת את החומרים. המנע מעירבוב יתר למרות שהתערובת גושית.

6.       מלא כל שקע 3/4 מנפחו.

7.       אפה כ- 20 דקות או עד שקיסם שתחדיר באמצע המאפינס יצא נקי.

 

·       3/4 1 כוסות קמח תופח מאליו

·       1 כף סובין לא מעובד (bran)

·       1/3 1 כוסות צימוקים

·       60 גרם מרגרינה בטעם חמאה

·       2 כפות דבש גדושות

·       2 ביצים

·       1 יוגורט

 

 


 

 

 

מאפינס לימון

 

 

 

אופן ההכנה

 

חומרים

1.       חמם מראש תנור לחום בינוני. שמן 12 שקעים בתבנית המאפינס.

2.       ערבב יחד את כל החומרים היבשים: קמח, סוכר, אבקתאפיה, סודה לשתיה, קליפת לימון ומלח.

3.       בקערה נפרדת טרוף את הביצה, הוסף את החלב, היוגורט, מיץ הלימון והחמאה המומסת.

4.       הוסף את תערובת החומרים הנוזליים אל החומרים היבשים. ערבב עד להרטבת החומרים היבשים. אין לערבב יתר על המידה!

5.       הוסף את השוקולד צ'יפס בתנועת קיפול.

6.       מלא כל שקע 2/3 מנפחו.

7.       אפה כ- 20-15 דקות או עד שקיסם שתחדיר באמצע המאפינס יצא נקי.

 

·       2 כוסות קמח

·       3/4 כוס סוכר

·       1 כף אבקת אפיה

·       3/4 כפית אבקת סודה לשתיה

·       1/4 כפית מלח

·       1 כפית קליפת לימון מגוררת

·       50 גרם חמאה מומסת

·       2/3 כוס חלב

·       1 ביצה

·       1 יוגורט

·       2 כפות מיץ לימון

·       1/3 כוס שוקולד צ'יפס (בחירה)

 

 


 

 

 

מאפינס משמשים טריים

 

מאפינס נהדרים וקלילים לערבי הקיץ החמים

 

 

אופן ההכנה

 

חומרים (8 מאפינס)

1.       חמם מראש תנור לחום בינוני. שמן 8 שקעים בתבנית המאפינס. מלא את השקעים הנותרים במים עד חציים.

2.       ערבב יחדיו קמח, אבקתאפיה, מלח ואגוז מוסקט.

3.       בקערה נפרדת טרוף את הביצה, הסוכר והמרגרינה.

4.       הוסף לתערובת הביצה את המשמשים והלימון.

5.       הוסף את תערובת החומרים היבשים והחלב לסירוגין אל תערובת הביצה. אין לערבב יתר על המידה!

6.       מלא כל שקע 2/3 מנפחו.

7.       ניתן לפזר מעט סוכר מעל המאפינס.

8.       אפה כ- 15 דקות או עד שקיסם שתחדיר לאמצע המאפינס יצא נקי.

 

·       1/4 1 כוסות קמח

·       2 כפיות אבקת אפיה

·       ½ כפית מלח

·       1/4 כפית אגוז מוסקט

·       50 גר' מרגרינה מומסת

·       ½ כוס סוכר

·       1 ביצה

·       1 כוס קוביות משמשים טריים

·       1 כפית מיץ לימון

·       1/3 כוס חלב

 

 

 

 

 

מאפינס ניו-יורק (תפוחים)

 

אני אוהבת ריח מאפים בתנור המתפזר בחלל הבית. ריח מאפינס התפוחים האלו משגע את כל בני ביתנו ומעמיד את כולם בציפיה ובדריכות לקראת סיום אפייתם

 

 

 

אופן ההכנה

 

חומרים (12 מאפינס)

1.       חמם מראש תנור לחום בינוני. שמן 12 שקעים בתבנית המאפינס.

2.       ערבב יחדיו קמח, סוכר לבן, סוכר חום,אבקתאפיה, מלח, אגוז מוסקט, קינמון, וציפורן.

3.       בקערה נפרדת טרוף קלות את הביצה, הוסף חלב, שמנת, תמצית וניל וחמאה. הוסף לבלילה אגוזים, צימוקים ותפוחים.

4.       הוסף את תערובת הקמח אל תערובת התפוחים. שלב את שתי התערובות אך הזהר לא לערבב יתר על המידה.

5.       ערבב יחד את כל חומרי הציפוי.

6.       מלא כל שקע 2/3 מנפחו. פורר את תערובת הציפוי מעל.

7.       אפה כ- 20 דקות או עד שקיסם שתחדיר לאמצע המאפינס יצא נקי.

 

·       1 כוס קמח

·       1/4 כוס סוכר

·       1/2 כוס סוכר חום

·       1 כפית אבקת אפיה

·       1/4 כפית מלח

·       קורט אגוז מוסקט טחון

·       3/4 כפית קינמון

·       1/4 כפית ציפורן

·       תפוח חתוך לחתיכות גסות

·       1/4 כוס אגוזים קצוצים

·       1/4 כוס צימוקים

·       1 ביצה

·       50גר' חמאה מומסת

·       1/4 כפית תמצית וניל

·       1/3 גביע שמנת חמוצה

·       1/3 כוס חלב

ציפוי

·       1/4 כוס אגוזים קצוצים

·       1/2 כפית קליפת לימון

·       1/2 כפית קינמון

·       2 כפות קמח מחוקות

·       1/4 כוס סוכר חום

·       25 גר' חמאה מומסת

 

 

 

 

מאפינס פטל

 

מאפינס מרשים ביותר במינימום השקעה! נהדר לאירוח. ריח ציפוי האגוזים המתפשט בחלל והמראה הזגוגי מפתים לאין שיעור. מומלץ להגיש עם כדור גלידה בצד

 

 

 

אופן ההכנה

 

חומרים (12 מאפינס)

1.       חמם מראש תנור לחום בינוני. שמן 12 שקעים בתבנית המאפינס.

2.       אבק את הפטל ב- 2 כפות קמח, ושים בצד.

3.       ערבב בקערה את הקמח הנותר, סוכר, סוכר חום, אבקת אפיה, מלח, קינמון.

4.       צור גומה וצוק לתוכה ביצה טרופה, מרגרינה מומסת וחלב. ערבב רק על מנת לשלב בין החומרים. הזהר לא לערבב יתר על המידה!

5.       הוסף את הפטל וקליפת הלימון ושלבם בתערובת במהירות.

6.       מלא כל שקע 3/4 מנפחו.

7.       להכנת הציפוי: ערבב אגוזים קצוצים, סוכר חום, קמח, קינמון וקליפת לימון. הוסף מרגרינה מומסת וערבב עד ליצירת פירורים.

8.       פזר את הפירורים מעל המאפינס

9.       אפה כ- 20 דקות או עד שקיסם שתחדיר לאמצע המאפינס יצא נקי.

 

 

ניתן להחליף את הפטל בתערובת פירות יער, אוכמניות וכד'.

 

·       ½ 1 כוסות קמח מחיטה מלאה- מחולקים

·       1/4 כוס סוכר

·       1/4 כוס סוכר חום דחוס

·       2 כפיות אבקת אפיה

·       1/4 כפית מלח

·       1 כפית קינמון

·       1 ביצה מס' 1

·       100 גרם מרגרינה מומסת

·       ½ כוס חלב

·       1/4 1 כוסות פטל קפוא או טרי

·       1 כפית קליפת לימון מגוררת

ציפוי

·       ½ כוס אגוזי פקאן קצוצים

·       ½ כוס סוכר חום דחוס

·       1/4 כוס קמח מחיטה מלאה

·       1 כפית קינמון

·       1 כפית קליפת לימון מגוררת

·       2 כפות מרגרינה מומסת

 

 

 

 

 

מאפינס פטריות

 

מומלץ להגשה בארוחת הצהריים ליד מרק, בשר בקר, עוף או סלטים

 

 

 

אופן ההכנה

 

חומרים (12 מאפינס)

1.       חמם מראש תנור לחום 180°. שמן את השקעים בתבנית המאפינס

2.       ערבב בקערה פטריות, פטרוזיליה, ביצים, שמן, חלב ותבלינים.

3.       הוסף את הקמח וערבב על מנת לשלב את החומרים יחדיו אך הזהר מעירבוב יתר!

4.       אפה כ- 25 דקות או עד שקיסם שתחדיר לאמצע המאפינס יצא נקי.

וריאציות

פטריות ואגוזים- הוסף 1/2 כוס אגוזים קצוצים לתערובת החומרים הרטובים.

פטריות וטרגון- הוסף 2 כפיות שטוחות טרגון יבש או 2 כפות טרגון טרי לתערובת הרטובה.

פטריות וקבנוס- הוסף 1/2 כוס קבנוס חתוך דק לתערובת הרטובה.

פטריות ושיפון- השתמש ב 1 כוס קמח תופח מאליו + 1 כוס קמח שיפון + 2 כפיות אבקת אפיה.

 

·       1/2 2 כוסות קמח תופח מאליו

·       1 כוס פטריות קצוצות

·       2 ביצים

·       1/4 כוס שמן

·       3/4 כוס חלב

·       2 כפות פטרוזיליה קצוצה

·       מלח

·       קורט קורנית יבשה

 

 

 


 

 

 

מאפינס פינה-קולדה

 

לפעמים ניתן לסכם הכל במילה אחת: טעים!

 

 

 

אופן ההכנה

 

חומרים (12 מאפינס)

1.       חמם מראש תנור לחום בינוני. שמן 12 שקעים בתבנית המאפינס.

2.       ערבב בקערה קמח, סוכר, אבקת אפיה, מלח וסודה לשתיה.

3.       בקערה נפרדת טרוף קלות את הביצה, השמנת, תמצית הרום, מיץ האננס והמרגרינה.

4.       הוסף את תערובת השמנת לתערובת הקמח. שלב את שתי התערובות. אל תערבב יתר על המידה.

5.       הוסף אננס וכמחצית מכמות הקוקוס.

6.       מלא כל שקע 2/3 מנפחו.

7.       פזר מעל את שארית הקוקוס.

8.       אפה כ- 20 דקות או עד שקיסם שתחדיר באמצע המאפינס יצא נקי.

* המתכון דורש כ- 1/3 מתכולת קופסת שימורים של 840 גרם אננס. ניתן להכפיל או לשלש את כמות כל החומרים ולהקפיא המאפינס.

 

·       1/2 1 כוסות קמח

·       3/4 כוס סוכר

·       1 כפית אבקת אפיה

·       1/3 כפית מלח

·       1/2 כפית סודה לשתיה

·       1 ביצה

·       50 גר' מרגרינה מומסת

·       1 גביע שמנת חמוצה

·       1 כפית תמצית רום

·       1 כוס אננס מעוך מסונן + 1/2 כוס מיץ אננס (שנותר בקופסת השימורים)

·       1/2 כוס קוקוס

 

 


 

 

 

מאפינס פיצה

 

אין ספק שמאפינס אלו יוצאי דופן! מפתים במראה, בניחוח ובטעם. מתאימים לארוחת בוקר או ארוחת ערב

 

 

 

אופן ההכנה

 

חומרים (9 מאפינס ענקיים)

1.       חמם מראש תנור לחום בינוני. שמן 9 שקעים בתבנית המאפינס. בנותרים מלא מים עד כמחציתם.

2.       רכך את העגבניות ע"י השרייתן במים רותחים כ- 10 דקות. אחר סנן וחתוך לקוביות.

3.       ערבב בקערה קמח, סוכר, אבקת אפיה, מלח, פלפל, אורגנו ופרמזן.

4.       בקערה נפרדת טרוף קלות את הביצה, הוסף חלב, שמן זית, בצל וקוביות עגבניה.

5.       הוסף את תערובת החלב לתערובת הקמח. שלב את שתי התערובות מבלי לערבב יתר על המידה.

6.       מלא כל שקע 2/3 מנפחו.

7.       פזר את קוביות הפלפל מעל ואת המוצרלה.

8.       אפה כ- 25 דקות או עד להשחמה קלה.

 

·       2 כוסות קמח

·       1 כף סוכר מחוקה

·       2 כפיות אבקת אפיה

·       1/3 כפית פלפל שחור

·       3/4 כפית מלח

·       3 כפיות אורגנו גדושות

·       1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת

·       1/4 כוס גבינת מוצרלה מגוררת

·       1/3 כוס עגבניות מיובשות

·       1/3 כוס קוביות פלפל ירוק

·       2 כפות בצל קצוץ

·       1 ביצה

·       1/3 כוס שמן זית

·       3/4 כוס חלב

 

 

 

 

 

מאפינס קינמון-פקאן

 

שילוב האגוז והקינמון מעניק למאפינס טעם יחודי מעין כמוהו

 

 

 

אופן ההכנה

 

חומרים

1.       חמם מראש תנור לחום בינוני. שמן 9 שקעים בתבנית המאפינס. מלא את השקעים הנותרים במים עד חציים.

2.       ערבב בקערה גדולה את כל החומרים היבשים: קמח, סוכר, קינמון, אבקת אפיה ומלח. הוסף את האגוזים.

3.       בקערה נפרדת טרוף קלות את הביצה, הוסף את החלב והשמן.

4.       הוסף את תערובת החומרים הנוזליים אל החומרים היבשים. ערבב רק עד להרטבת החומרים היבשים. אל תערבב יתר על המידה!

5.       מלא כל שקע 2/3 מנפחו.

6.       אפה כ- 20 דקות או עד שקיסם שתחדיר באמצע המאפינס יצא נקי.

 

·       1/2 1 כוסות קמח

·       1/2 כוס סוכר

·       1/2 כפית קינמון

·       2 כפיות אבקת אפיה

·       1/4 כפית מלח

·       1/2 כוס אגוזים קצוצים

·       1 ביצה

·       1/2 כוס חלב

·       1/4 כוס שמן

 

 


 

 

 

מאפינס קפה ושוקולד צ'יפס

 

אוהבים מוקה, קפוצ'ינו, שוקולד? אתם אוהבי הטעמים "החומים" תאהבו מאוד מתכון זה. (עבורכם מומלץ

במיוחד גם המתכון לעוגת שוקולד קפה משגעת)

 

 

 

אופן ההכנה

 

חומרים (6 מאפינס גדולים)

1.       חמם מראש תנור לחום בינוני. שמן 6 שקעים בתבנית המאפינס.

2.       ערבב יחד את כל החומרים היבשים: קמח, סוכר, אבקת אפיה, נס קפה ומלח.

3.       בקערה נפרדת טרוף את הביצה, הוסף את החלב, תמצית הוניל והחמאה המומסת.

4.       הוסף את תערובת החומרים הנוזליים אל החומרים היבשים. ערבב עד להרטבת החומרים היבשים. אין לערבב יתר על המידה!

5.       הוסף את השוקולד צ'יפס בתנועת קיפול.

6.       מלא כל שקע 2/3 מנפחו. את השקעים הנותרים מלא במים עד חציים.

7.       אפה כ- 15 דקות או עד שקיסם שתחדיר באמצע המאפינס יצא נקי.

 

·       1 כוס קמח

·       1/3 כוס סוכר

·       1/2 1 כפיות אבקת אפיה

·       1/2 1 כפות נס קפה

·       1/4 כפית מלח

·       50 גרם חמאה מומסת

·       1/2 כוס חלב

·       1 ביצה

·       1 כפית תמצית וניל

·       1/4 כוס שוקולד צ'יפס

 

 

 


 

 

 

מאפינס שוקולד

 

מאפינס אלה בעלי מראה גבוה ומפתה. פריכותם מקנה להם איכות של עוגת שוקולד אישית

 

 

 

אופן ההכנה

 

חומרים (12 מאפינס)

1.       חמם מראש תנור לחום בינוני. שמן 12 שקעים בתבנית המאפינס.

2.       ערבב יחדיו את כל החומרים היבשים: קמח, סוכר, קקאו, שוקו, אבקת אפיה, ומלח.

3.       בקערה נפרדת טרוף קלות את הביצים, הוסף את החלב, תמצית הוניל והחמאה.

4.       הוסף את תערובת החומרים הנוזליים אל החומרים היבשים. ערבב עד להרטבת החומרים היבשים. אין לערבב יתר על המידה!

5.       מלא כל שקע 2/3 מנפחו.

6.       אפה כ- 15 דקות או עד שקיסם שתחדיר לאמצע המאפינס יצא נקי.

 

·       1/2 1 כוסות קמח

·       2/3 כוס סוכר

·       1/4 כוס קקאו לא ממותק

·       1/4 כוס שוקולית

·       3 כפיות אבקת אפיה

·       1/4 כפית מלח

·       1/4 כוס חמאה מומסת

·       3/4 כוס חלב

·       2 ביצים

·       1 כפית תמצית וניל

 

 

 


 

 

 

מאפינס שוקולד מושחת!

 

שמות רבים למאפינס אלה: "טריפל שוקולד", "שוקולד כפול ומכופל" "שוקולד מושחת", וכולם מתארים נאמנה את המאפינס הנהדרים האלו. ריח השוקולד המתפשט בעת האפיה או בעת הכנת הקרם , מראה שוקולד הציפס הלבן המנקד את כל המאפין, נימוחות העוגית בפה, ליקוק האצבעות בסוף, פשוט מאפינס שמטריפים את כל החושים (כמעט)

 

 

 

אופן ההכנה

 

חומרים (12 מאפינס)

1.       חמם תנור לחום בינוני.

2.       ערבב יחדיו את כל החומרים היבשים: קמח, סוכר, קקאו, אבקתאפיה, ושוקולד צ'יפס לבן.

3.       בקערה נפרדת טרוף קלות את הביצה, הוסף את השמן, המים ותמצית רום.

4.       ערבב את שתי התערובות עד להרטבת החומרים היבשים. אין לערבב יתר על המידה!

5.       השהה את התערובת מספר דקות עד להסמכה קלה. בינתיים, שמן 12 שקעים בתבנית המאפינס.

6.       מלא כל שקע 3/4 מנפחו.

7.       אפה כ- 15 דקות או עד שקיסם שתחדיר לאמצע המאפינס יצא נקי.

8.       לאחר שהמאפינס יתקררו הכן את הקרם: המס את כל החומרים פרט למרגרינה על אש נמוכה עד לבעבוע.

9.       הסר מן האש והוסף את המרגרינה. ערבב עד לקבלת תערובת חלקה.

10.   קרר לגמרי את הקרם. צוק מעל המאפינס ובתאבון.

רעיון להגשה- להגיש חם (קצת במיקרו) ולהוסיף בצד כדור גלידת וניל.

 

·       1/2 1 כוסות קמח

·       1 כוס סוכר

·       1/2-1/3 כוס קקאו לא ממותק

·       2 כפיות גדושות א.אפיה

·       1/2 כוס שמן

·       1 כוס מים פושרים

·       1 ביצה

·       1 כפית תמצית רום

·       1/2 חב' שוקולד ציפס לבן

קרם שוקולד (בחירה)

·       1/2 חב' שוקולד מריר

·       3 כפות קקאו

·       4 כפות סוכר

·       1/4 כוס חלב

·       מעט רום

·       25 גרם מרגרינה

 

 


 

 

 

מאפינס שוקולד צ'יפס

 

 

אופן ההכנה

 

חומרים

1.       חמם מראש תנור לחום בינוני. שמן 12 שקעים בתבנית המאפינס.

2.       ערבב בקערה גדולה את כל החומרים היבשים: קמח, סוכר חום, סוכר לבן, אבקת אפיה ומלח.

3.       בקערה נפרדת טרוף את הביצים, הוסף את החלב החמאה ותמצית הוניל.

4.       צור גומה במרכז החומרים היבשים, והוסף את החומרים הנוזליים. ערבב רק על מנת לשלב בין התערובות. אל תערבב יתר על המידה!

5.       הוסף את השוקולד צ'יפס והאגוזים בתנועת קיפול פנימה.

6.       חלק את התערובת לשקעים.

7.       אפה 15-20 דקות או עד שקיסם שתחדיר באמצע המאפינס יצא נקי.

 

·       2 כוסות קמח

·       1/3 כוס סוכר חום

·       1/3 כוס סוכר לבן

·       2 כפיות אבקת אפיה

·       1/2 כפית מלח

·       2 ביצים

·       2/3 כוס חלב

·       3/4 חב' חמאה מומסת

·       1 כפית תמצית וניל

·       חב' שוקולד ציפס (300 גר')

·       1/2 כוס אגוזים קצוצים (בחירה)

 

 

 


 

 

 

מאפינס שוקולד - תפוז

 

מאפינס עשירים בטעם ומראה. השילוב הנהדר של השוקולד והתפוז מוצלח וטעים גם במאפינס

 

 

 

אופן ההכנה

 

חומרים (18-16 מאפינס)

1.       חמם מראש תנור לחום 180°. שמן את השקעים בתבנית המאפינס

2.       ערבב קמח, סוכר, קקאו, אבקת אפיה, מלח, קינמון, קליפת תפוז, חתיכות תפוז ושוקולד צ'יפס.

3.       טרוף את הביצים, הוסף את החלב והחמאה המומסת.

4.       הוסף את תערובת הביצים אל תערובת החומרים היבשים. וערבב על מנת לשלב את התערובות יחדיו אך הזהר מעירבוב יתר!

5.       אפה כ- 20 דקות או עד שקיסם שתחדיר לאמצע המאפינס יצא נקי.

 

·       1/2 2 כוסות קמח

·       1/2 כוס סוכר

·       1/2 כוס קקאו לא ממותק

·       1 כף אבקת אפיה

·       1/4 כפית מלח

·       1/2 כפית קינמון

·       2 כפות קליפת תפוז מגוררת

·       2 תפוזים קלופים החתוכים לקוביות קטנות.

·       2/3 כוס שוקולד צ'יפס

·       50 גר' חמאה או מרגרינה מומסת

·       1 כוס חלב

·       2 ביצים

 

 

 

 

 

מאפינס תותים

 

מאפינס נפלאים קלים להכנה. ניתן להחליף את התותים בכל סוגי האוכמניות והפטל.

 

 

 

אופן ההכנה

 

חומרים (12 מאפינס גדולים)

1.       חמם מראש תנור לחום בינוני. שמן 12 שקעים בתבנית המאפינס.

2.       ערבב יחדיו קמח, סוכר, וקליפת לימון מגוררת.

3.       בקערה נפרדת טרוף ביצים, מרגרינה מומסת, יוגורט, חלב ומיץ לימון.

4.       הוסף לתערובת הקמח את התותים וערבב מבלי למעכם.

5.       הוסף את תערובת הביצים לתערובת הקמח. אין לערבב יתר על המידה!

6.       חלק את התערובת בין השקעים.

7.       ניתן לפזר מעט קינמון מעל המאפינס.

8.       אפה כ- 20 דקות או עד שקיסם שתחדיר לאמצע המאפינס יצא נקי.

 

·       1/2 2 כוסות קמח תופח מאליו

·       3/4-1/2 כוס סוכר

·       100 גר' מרגרינה מומסת

·       2 ביצים

·       גביע יוגורט בטעם תות

·       1 כוס קוביות תותים טריים (5 גדולים)

·       קליפה מגוררת+ מיץ מלימון אחד

·       1/2 כוס חלב

·       קינמון (אפשרי)

 

 

 

 

 

מאפינס תפוזים

 

בבית הורי נהגנו כל בוקר שבת לשתות קפה עם עוגת תפוזים. מאפינס אלה מזכירים לי את אותו טעם נעורים. מאפינס פריכים ואוריריים שכיף לאכול בבוקר או בכל הזדמנות אחרת

 

 

 

אופן ההכנה

 

חומרים (18 מאפינס)

1.       חמם מראש תנור לחום בינוני. שמן את השקעים בתבנית המאפינס.

2.       ערבב בקערה קמח, סוכר, מלח, סודה לשתיה. הוסף את קליפת התפוז.

3.       בקערה נפרדת טרוף קלות את הביצים, הוסף את החלב, מיץ התפוז והחמאה.

4.       הוסף את תערובת הביצים לתערובת החומרים היבשים. שלב את שתי התערובות בזהירות. המנע מעירבוב יתר.

5.       מלא כל שקע 2/3 מנפחו.

6.       אפה כ- 20 דקות או עד שקיסם שתחדיר לאמצע המאפינס יצא נקי.

7.       בעוד המאפינס חמים הברש אותם במיץ התפוזים ובזוק מעל סוכר.

 

·       1/2 2 כוסות קמח

·       1 כוס סוכר

·       1/4 כפית מלח

·       1 כפית אבקת סודה לשתיה

·       קליפה מגוררת מתפוז אחד

·       100 גר' חמאה

·       2 ביצים

·       1/3 כוס מיץ תפוזים

·       2/3 כוס חלב

ציפוי (בחירה)

·       1/4 כוס מיץ תפוזים

·       1 כף סוכר מחוקה

 

 

 

מאפינס תפוחים

 

"כדי להצליח צריך להשקיע" זהו כלל נכון אך אין הוא חל על תחום אפיית המאפינס. מתכון זה מאוד קל להכנה, והניחוח המטריף של מאפה התפוחים המתפשט בחלל נותן תחושה של בית

 

 

 

אופן ההכנה

 

חומרים (12 מאפינס)

1.       חמם מראש תנור לחום בינוני. שמן 12 שקעים בתבנית המאפינס.

2.       ערבב בקערה קמח, סוכר, אבקת אפיה, מלח, קינמון. הוסף את התפוחים והצימוקים.

3.       בקערה נפרדת טרוף קלות את הביצה, הוסף את החלב, והחמאה.

4.       הוסף את תערובת החלב לתערובת התפוחים. שלב את שתי התערובות. הזהר לא לערבב יתר על המידה.

5.       מלא כל שקע 2/3 מנפחו.

6.       אפה כ- 20 דקות או עד שקיסם שתחדיר לאמצע המאפינס יצא נקי.

 

·       2 כוס קמח

·       1/3 כוס סוכר

·       3 כפיות אבקת אפיה

·       1/2 כפית מלח

·       1 כף קינמון

·       1 כוס תפוחים מגוררים ללא קליפה

·       1/2 כוס צימוקים

·       1 ביצה

·       50גר' חמאה מומסת

·       1 כוס חלב

 

 

 

 

עוגת קפה-שוקולד מדהימה

 

עוגה זו ידועה בקרב משפחתי וחברי כ"עוגת יום ההולדת של נירית". עוגה זו היא העוגה האהובה עלי ביותר, ואמי נוהגת להכינה מדי שנה לכבוד יום הולדתי. עם השנים נוספו לעוגה זו שמות נוספים כמו "עוגת יום ההולדת של אלון", "עוגת יום ההולדת של שירי" וכך הלאה. לכל אוהבי הטעמים "החומים": שוקולד, קפה, מוקה.

 

אופן ההכנה

 

חומרים

שלב א - הכנת הטורט

1. להקציף את החלבונים ולהוסיף את הסוכר אט אט.

2. את החלמונים לערבב עם אבקת אפיה ומיץ הלימון עד לתפיחה קלה. להוסיף 2 כפות שמן.

3. לשפוך לאט לאט את תערובת החלמונים ואת הקמח לקצף החלבונים ולערבב בתנועות קיפול. להזהר לא "לשבור" את הקצף.

4. לאפות בחום בינוני בתנור שחומם מראש.

שלב ב - הכנת השכבות

1. לאחר שהעוגה התקררה. לחצות אותה לשני חלקים: 1/3+2/3.

2. להרטיב את החלק התחתון (1/3) בתערובת של יין+סוכר+מים.

3. לפורר את ה- 2/3 עוגה.

4. לבשל בסיר על אש קטנה את הסוכר, המים, הקקאו ונס קפה. להסיר מהאש ולהוסיף את המרגרינה והרום.

5. לשפוך את תערובת השוקולד על הפירורים (2/3) ולערבב.

6. להניח את פירורי השוקולד על השכבה התחתונה שהרטבנו.

שלב ג - הכנת הקרם

1. להקציף לקרם אחיד את כל החומרי הקרם יחד.

2. לקבלת עוגה מעוטרת ומרשימה: למרוח 2/3 קרם על העוגה. להזריק 1/3 מהקרם במזרק צורות גלים (~) באופן צפוף עד שלא יוותר "חור" על כל פני שטח העוגה.

 

שלב א - הכנת הטורט

2 כוסות קמח

1/4 1 כוסות סוכר

7 ביצים

1 אבקת אפיה

2 כפות שמן

מיץ לימון

שלב ב - הכנת השכבות

סוכר, יין/רום, מים

1 כוס סוכר

1 כוס מים

3 כפות קקאו

2 כפיות נס קפה (אבקה)

1/2 חב' מרגרינה

1/2 בקבוק תמצית רום

שלב ג - הכנת הקרם

2 שמנת מתוקה

1 אינסטנט פודינג וניל

2 כפיות נס קפה

2 כפיות סוכר

1 כוס חלב

 

 

 

 

 

 

 

 

  היכנס לעריכת כותרת תחתונה לשינוי טקסט זה  
האתר נבנה במערכת 2all   בניית אתרים