בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 

 
ברוכים הבאים לעולם המתכונים
פה תמצאו מתכונים מכל העמים והעדות
תודה מיוחדת לידידי גיורא }{
מחדר נשואים נשואות בצאט תפוז:)
תודה על תרומתך לאתר זה:))
תהנו ובאהבה מהפרפר על הD ובהצלחה:)

 
    דף הבית
    פורום עולם המתכונים
    תזונה נכונה חשוב לדעת
    לוח מידות ומשקלים
    ראש השנה
    חנוכה
    פורים
    פסח
    פסח בשר ושונות
    קינוחים לפסח
    ספרון מתכוני פסח
    מתכונים עם קמח מצה
    מהמטבח שלי לפסח
    מקבץ מתכונים לפסח
    מתכונים לשבועות
    ט'ו בשבט
    מנות חמות
    ספר מתכוני החורף/תוכן
    מתכוני חורף 1
    מתכוני חורף 2
    מתכוני חורף 3
    מתכוני חורף 4
    מתכוני חורף 5
    מרקים
    מאכלי חורף
    מתכוני דגים
    פשטידות ותוספות
    ממולאים
    ספר המתכונים של
    בורקסים
    מאפינס מכל הסוגים
    סלטים
    חמוצים וכבישות
    פשטידות
    מאפים מלוחים
    אוכל סיני
    מתכוניים תמניים
    ספר הבצקים1
    שום פלפל ושמן זית/תוכן עניינים
    המתכונים/שום פלפל ושמן זית1
    המתכונים/שום פלפל ושמן זית2
    ספרון מתכוני רוגע-לך
    ספרון מתכוני תותים
    עוגת גבינה
    מתכוני עוגיות
    סלטים 1
    מתכונים לקפה
    משקאות
    ליפתנים וקינוחים
    עוגות מכל מיני
    ספרון המתכונים למתכוני אגוזים
    מתכוני לימון
    ספרון מתכוני פילו
    ספר עוגות הקרם
    ספר מתכוני שוקולד
 
 
                       חמוצים וכבושים
 
 

תחמיץ פלפלים ירוקים

 

צולים על האש (או בתנור חם מאוד) פלפלים ירוקים רחוצים, מצננים בכלי מכוסה ומקלפים את הקליפה הדקה, מכניסים בקערת זכוכית ויוצקים על הפלפלים תערובת של חומץ הדרים, מעט שמן, מלח פלפל מעט סוכר וכמה שיני שום מעוך משהים לפחות יום.

 

 

כרובית כבושה

 

החומרים: 1 כרובית טריה בינונית,3/2 ליטר מים, 1/3 ליטר חומץ, 1/4 כוס מלח, 1 כף סוכר, 2-3 עלי דפנה, כמה גרגרי פלפל אנגלי, שום לפי הטעם.

אופן ההכנה: רחצי היטב את הכרובית וחלקי אותה לפרחים. בשלי אותה במי מלח רותחים בשלי אותה במי מלח רותחים כעשר דקות, סנני. הרתיחי יחד את החומץ, המים המלח הסוכר והתבלינים הכניסי את פרחי הכרובית לנוזלים הרותחים והשלי כעשר דקות.

צקי את הכל לתוך צנצנת רחוצה ושטופה במים חמים סגרי היטב בעוד הכל חם, הכרובית תהיה יפה לאכילה כעבור יומיים שלושה.

 

 

כרוב כבוש

 

חומרים : ½ 1 1 ק"ג כרוב , חופן עלי סלרי, 1 גזר גדול, 1-2  פלפל חריף, ½ 2 כפות מלח , מים.

אופן ההכנה :  שוטפים את הכרוב וחותכים לרבעים, מסירים את החלק הקשה בתחתית הכרוב ופורסים לרצועות בעובי של כחצי ס"מ.

שמים בכלי  גדול, מוסיפים עלי סלרי קצוצים, גזר מקולף ומגורר גס ופלפל חריף.

ממיסים ½ 2 כפות מלח ב- 1 ליטר מים ומוסיפים לכרוב, ממלאים עד הסוף מים ומערבבים.

מניחים על הכרוב צלחת כבדה שתשמור את הכרוב מכוסה מים, מניחים במקום חם למשך יומיים. בתום יומיים מערבבים שוב היטב ומחזירים לעוד 2 1 ימים. כאשר מוכן מעבירים לקרור.

 

 

לפת כבושה

 

לחתוך את הלפת לפרוסות בעובי כ- ½ ס"מ , להמיס 3 כפות מלח דק ב- 3 כוסות מים רותחים, מעט
  היכנס לעריכת כותרת תחתונה לשינוי טקסט זה