בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 

 
ברוכים הבאים לעולם המתכונים
פה תמצאו מתכונים מכל העמים והעדות
תודה מיוחדת לידידי גיורא }{
מחדר נשואים נשואות בצאט תפוז:)
תודה על תרומתך לאתר זה:))
תהנו ובאהבה מהפרפר על הD ובהצלחה:)

 
    דף הבית
    פורום עולם המתכונים
    תזונה נכונה חשוב לדעת
    לוח מידות ומשקלים
    ראש השנה
    חנוכה
    פורים
    פסח
    פסח בשר ושונות
    קינוחים לפסח
    ספרון מתכוני פסח
    מתכונים עם קמח מצה
    מהמטבח שלי לפסח
    מקבץ מתכונים לפסח
    מתכונים לשבועות
    ט'ו בשבט
    מנות חמות
    ספר מתכוני החורף/תוכן
    מתכוני חורף 1
    מתכוני חורף 2
    מתכוני חורף 3
    מתכוני חורף 4
    מתכוני חורף 5
    מרקים
    מאכלי חורף
    מתכוני דגים
    פשטידות ותוספות
    ממולאים
    ספר המתכונים של
    בורקסים
    מאפינס מכל הסוגים
    סלטים
    חמוצים וכבישות
    פשטידות
    מאפים מלוחים
    אוכל סיני
    מתכוניים תמניים
    ספר הבצקים1
    שום פלפל ושמן זית/תוכן עניינים
    המתכונים/שום פלפל ושמן זית1
    המתכונים/שום פלפל ושמן זית2
    ספרון מתכוני רוגע-לך
    ספרון מתכוני תותים
    עוגת גבינה
    מתכוני עוגיות
    סלטים 1
    מתכונים לקפה
    משקאות
    ליפתנים וקינוחים
    עוגות מכל מיני
    ספרון המתכונים למתכוני אגוזים
    מתכוני לימון
    ספרון מתכוני פילו
    ספר עוגות הקרם
    ספר מתכוני שוקולד

כדורי שוקולד

 

החומרים : 150 גרם מרגרינה או חמאה רכב, 5 כפות סוכר, 1 כפית תמצית וניל, ¾ כוס אגוזים קצוצים, ½ כוס שוקולד צ'יפס, 1 כף אבקת קקאו, 1 כפית קינמון, ½ 1 כוסות קמח.

אופן ההכנה : להכניס לקערה חמאה, סוכר, שוקולד צ'יפס, אגוזים ולשים בצד.

לערבב קקאו, קינמון, קמח, להוסיף חמאה ולהוסיף לעיסה הקודמת.

לשמן תבנית אפיה, לצקת כף מהתערובת, לאפות 15 10 דקות בחום בינוני-גבוה , לקרר דקה ולגלגל באבקת סוכר.

 

 

עוגת גבינה עם אוכמניות

 

החומרים לבצק:  3 חלבונים , 3 כפות סוכר להקציף לקצף חזר, להוסיף 3 חלמונים (צהובים), 3 כפות קמח, לאפות כ- 20 דקות בחום בינוני ולקרר.

מילוי : 2 חבילות גבינה % 9 , 14 גרם ג'לטין מומס ב- 1 כוס מים , לערבב על האש עד המסה (לא להרתיח).

כאשר מתקרר קצת להכניס לגבינה ולערבב, להקציף 2 שמנת מתוקה + 1 כוס סוכר, להוסיף לגבינה, להניח על הבצק ולקרר במקרר כשעתיים.

למרוח מעליה ריבת אוכמניות או אחרת.
 
 

 

 

עוגת גבינה עדינה

 

החומרים : 4 ביצים, 3 חב' גבינה % 9 , ½ חב' אינסטנט  פודינג וניל, 1 שמנת חמוצה, 4 כפות קורנפלור, ½ כוס סוכר (לקצף) + ½ כוס סוכר (לבצק).

אופן ההכנה : מפרידים ביצים, מקציפים את הלבנים עם ½ כוס סוכר, בקערה מנפרדת מערבבים את יתר החומרים ומוסיפים את הקצף.  אופים 10 דקות בחום גבוה ואח"כ בחום בינוני.

לאחר שהעוגה התקררה להכין קרם מ- 1/3 כוס חלב, 1 שמנת מתוקה, ½ אינסטנט וניל ולשפוך על העוגה.

 
 

 

 

עוגת גזר

 

החומרים : ½ 1 כוסות קמח, 1 כפית אבקת אפיה, ¾ כפית סודה לשתיה, ¼ כפית מלח,1 כפית קינמון, ¾ כוס חמאה, 1 כוס סוכר חום, 2 ביצים, 1 כוס גזר מגורר דק.

אופן ההכנה : מערבבים קמח, מלח, קינמון, חמאה, סוכר , מוסיפים את הביצים אחת אחת  ומערבבים היטב. מוסיפים את יתר החומרים ואופים עד שמשחים.

 
 

עוגת ריבה

 

החומרים לבצק : 2 כוסות קמח רגיל,  2 כפות סוכר, 1 מרגרינה, 4 צהובים , ללוש לבצק ולאפות.

למרוח מעל העוגה ריבה על זה  קצף מ- 4 החלבונים ו- ½ כוס סוכר, ו- 2 כפות קמח. ולאפות עד שמשחים.

 

 

עוגת שוקולד קרה חגיגית

 

החומרים : 6 ביצים, 1 כוס סוכר, 2 אינסטנט שוקולד.

להקציף את הלבנים  והסוכר, להוסיף את הצהובים ואינסטנט שוקולד , לאפות ולקרר.

מילוי : 1 שמנת מתוקה, 1 אינסטנט וניל, 1 כוס חלב להקציף יחד לקרם ולשפוך על העוגה.

ציפוי : 1 שוקולד מריר , 50 גרם מרגרינה, 2 כפות מים, 2 כפות סוכר.

 
 
 

 

עוגת תפוחי עץ

 

החומרים: 1 ק"ג תפוחי עץ , 1/3 כוס סוכר, ½ כוס מים, 2 פרוסות לימון לבשל יחד כ- 10 דקות.

הבצק : 2 כוסות קמח, 1 כפית אבקת אפיה, 1 כוס סוכר, 150 גרם מרגרינה, 2 חלמונים, 1 כף סוכר.

אופן ההכנה: לסנן את התפוחים ולשטוח על 2/3 הבצק, 1/3 מהבצק לשמור לפיזור כפרורים מעל העוגה. מעל הפרורים לפזר כף סוכר ואת יתר המרגרינה ולאפות עד שמשחים.

 

 

עוגת 6 6 6

 

החומרים לבצק: 6 צהובים, 6 כפות סוכר, 6 כפות קמח רגיל, 6 כפות שמן, 6 כפות תמצית וניל,  ¾ שקית אבקת אפיה.

אופן ההכנה : לאפות את הבצק ולקרר, לגרד 150 גרם שוקולד מריר על העוגה, לפזר אגוזים , קליפת לימון ומיץ מחצי לימון להוסיף את הקצף ולאפות עד שמקבל גוון שחום.

 

 

סברינה

 

החומרים : 5 כפות פירורי לחם מנופים, 1 כף קמח אוסם, 5 כפות סוכר, 5 ביצים, 2 חב' סוכר וניל.

אופן ההכנה :  לערבב במיקסר חלמונים , סוכר וניל, ½ מכמות הסוכר, להקציף ולהוסיף את הקמח ופרורי הלחם. להקציף את החלבונים ויתר הסוכר ולאפות.

לשפוך למעלה סירופ : 1 כוס מים, 5 כפות סוכר להמיס על האש, להוסיף 2 כפות רום ולשפוך על העוגה החמה.

הקרם : 2 שמנת מתוקה מוקצפת עם 3 כפות אבקת סוכר.

 
 

 

עוגת שטרודל

 

החומרים : 4 כוסות קמח, ½ כוס מים מהברז, ½ 1 מרגרינה, 1 אבקת אפיה.

המילוי : ריבה, ½ כפית קינמון, קליפת לימון, צימוקים.

אופן ההכנה : לרדד בצק , לרדד לעלה דק למלא במילוי ושים בתבנית אפיה משומנת, לפני האפיה לחרוץ בבצק את צורת החיתוך , יש להוציא מהתבנית כאשר העוגה עדיין חמה, ולפזר מעליה אבקת סוכר.

 

 

עוגת חלבה

 

חומרים : 200 גרם חלבה, 1 חב' מרגרינה, 1 כוס סוכר, 50 גרם קקאו .

אופן ההכנה : להמיס על האש את החלבה ,המרגרינה, הסוכר והקקאו, לקרר מעט ולפורר כ- ½ ק"ג ביסקויט שבור בתוך העיסה.

לגלגל על נייר פרגמנט ולהקפיא.

 

 

עוגת תפוזים

 

החומרים לבצק : 6 צהובים, 6 כפות סוכר,6 כפות שמן, 6 כפות קמח רגיל, ¾ שקית אבקת אפיה.

מילוי : 2 כוסות מיץ תפוזים או מים, ½ כוס סוכר, 2 כפות קורנפלור מלאות או אבקת פודינג, 1 שמנת רגילה.

אופן ההכנה : לאפות את הבצק ולקרר ,  להכין פודינג סמיך , לקרר מעט , להכניס 3 צהובים וכף מרגרינה לערבב היטב עד שנמס.

מהלבנים להכין קצף עם 3 כפות סוכר, 1 שמנת רגילה , להעביר בזהירות אל הקצף ולשפוך על המילוי , לגרד שוקולד לקישוט.
 
 
 

 

עוגת גבינה ופרורים

 

החומרים לבצק: 1 קמח אוסם , ¼ 1 חב' מרגרינה, 2 ביצים, ¾ כוס סוכר, 3 חב' אבקת וניל.

למילוי : ¾ חב' מרגרינה, 1 ביצה, ¾ כוס סוכר, 3 חב' א. וניל, 2 שמנת רגילה, 1 גביע גבינה % 9 .

אופן ההכנה : ¾ מהבצק לרדד בתבנית , להשאיר ¼ לפירורים מעל העוגה ,לאפות בכלים נפרדים עד שמשחים. לקרר, לשפוך על תחתית הבצק סירופ העשוי ממעט יין ורמוט + 2 כפות מים + 3 כפות סוכר , להוסיף מעל את המילוי ועל זה לפורר את שארית העוגה האפויה.

 

 

עוגת גבינה

 

החומרים לבצק : ½ 1 כוסות קמח רגיל, ½ כוס סוכר, 1 ביצה, 1 אבקת וניל, קליפת לימון, ½ שקית אבקת אפיה.

מילוי : 3 קופסאות גבינה % 9 , 1 כוס חלב, 1 כוס סוכר, 2 כפות קורנפלור או קמח, 1 ביצה, 2 צהובים, 1 וניל , מהלבנים להכין קצף חזק , לערבב הכל יחד לשפוך על הבצק ולאפות.

 

 

עוגת קנמון

 

החומרים : 3 ביצים, 1 קמח תופח, 3 כפיות קינמון, 100 גרם צימוקים, 100 גרם אגוזים, 1 מרגרינה עם חלב או מרגרינה בלי מלח, ½ 1 כוסות סוכר, ½ כוס חלב.

אופן ההכנה :  להקציף 3 חלבונים , ¾ כוס סוכר, לערבב לחוד 3 חלמונים עם ¾ כוס סוכר ומרגרינה, לערבב יחד קמח, קינמון, צמוקים ואגוזים, להוסיף את תערובת הקמח והחלב לחלמונים ולבסוף לערבב את הקצף, לאפות כ- 50 דקות.

 
 
 
 
 
עוגת שוקולד

 

החומרים :  ½ 1 חב' מרגרינה, ½ 1 כוסות סוכר, 3 כפות קקאו , ¼ כוסות מים.

אופן ההכנה :  להרתיח על האש , לקרר להוסיף תמצית רום (כ- ½ בקבוק) , 6 צהובים.  להוציא כוס מהקרם לציפוי העוגה.

ליתר הקרם להוסיף ½ 1 כוסות קמח רגיל + 1 חב' אבקת אפיה, ½ מיץ מלימון וקצף מ- 6 הלבנים , ½ כוס סוכר, לערבב לאט ולשפוך לתבנית ולאפות .

כאשר העוגה קרה, לשפוך עליה סירופ 2 כוסות מים, 4 כפות סוכר, ½ בקבוק רום.

 

 

עוגת שמרים מבצק שמרים קר

 

החומרים : 4 כוסות קמח רגיל ,  4 צהובים, 3 כפות קוניאק, 3 כפות סוכר, 2 חב' מרגרינה, 50 גרם שמרים מומסים ב- ¼ כוס מים פושרים.

הצעה למילוי : גבינת כנען (רזה ), 1 ביצה, 1 סוכר וניל, צימוקים.

 

 

עוגת קוקוס

 

החומרים : 1 שקית קמח אוסם ( כ- ½ 2 כוסות),  ½ 1 סוכר, 1 תפוז או מיץ תפוזים מבקבוק, 5 ביצים, ½ כוס שמן, 150 גרם קוקוס, 100 גרם שוקולד מריר מגורר.

לבצק : 5 צהובים, ½ כוס סוכר, ½ כוס שמן, 1 כוס קמח, מיץ תפוזים .

אופן ההכנה:  להכין בצק ולרדד בתבנית אפיה, על הבצק למרוח ריבה, עליה לפזר את השוקולד המגורר, להקציף את הלבנים + ½ 1 סוכר ולהוסיף בסוף את הקוקוס לאפות בחום בינוני.

 

 

עוגת תמרים וביסקויט

 

החומרים : 1 ביצה, 1 חב' תמרים ללא חרצנים, 1 חב' מרגרינה מומסת, 300 גרם ביסקויט,  אגוזים קצוצים.

אופן ההכנה : לשפוך על הביסקויט המרוסק מרגרינה מומסת ולפרוש על ניר פרגמנט, לערבב תמרים + אגוזים + ביצה ולשפוך על הבסיס.
 
 

 

"באבא" ברום (סברינה)

 

החומרים לבצק: 3 כוסות קמח, 6 כפות סוכר, 3 ביצים, חצי כפית מלח, כוס וחצי חלב פושר, 30 גרם שמרים, שתי כפות קוניאק, 6 כפות חמאה או מרגרינה.

אופן ההכנה: בחצי כוס חלב פושר וכף מן הסוכר המיסי את השמרים והניחי במקום חם כדי שיתפחו. רככי את החמאה או המרגרינה והקציפי עם הסוכר.

הוסיפי לאט לאט את תפיחת השמרים, הביצים, הקמח, החלב והקוניאק. הבצק צריך להיות אחיד, חלק ורך. הניחי במקום חם (ליד התנור) או כסי בשמיכה.

קחי קעריות פיירקס עמוקות לא גדולות, שמני במרגרינה, פזרי קמח ונערי את העודף. הכניסי את העיסה לקעריות בכף, כמעט עד מלא (בזמן האפיה הבצק תופח ועולה מעבר לפי הקערית ויוצר מעין פיטריה) אחרי שהבצק תפח בתוך הכוס כחצי שעה, אפי עד שיתקבל גון זהוב. שחררי בסכין והוציאי מהקעריות.

 

הכיני סירופ: לכל באבא - קחי 3 כפות מים, כפית סוכר, כפית ריבת מישמש, כף רום (במידה ורוצים יותר חריף תני שתי כפות רום) ושתי כפות מים. בשלי סירופ סמיך וצקי על הבאבות, הגישי עם קפה.

 

 

עוגת קרם שמנת

 

החומרים לבצק: 3 כוסות קמח, 1 שקית אבקת אפיה, 3/4 כוס סוכר, 2 ביצים, 1/3 כוס חלב, 1 וניל, קורט מלח, 200 גרם מרגרינה קרה.

קרם: 150 גרם מרגרינה או חמאה רכה מאוד, 3/4 כוס סוכר, 2 ביצים 1 כף תמצית וניל, 3 שמנת רגילה (או 1 גביע גבינה 9% + 1 שמנת).

לשטח את הבצק על תבנית פיירקס ,להפריד ממנו כרבע ולאפות בתבנית קטנה. לערבב את הקרם עד שאין גושים לקרר מעט ולשפוך על התבנית הגדולה מעליה לפורר את הבצק האפוי אשר בתבנית הקטנה.

 

 

סהרוני שוקולד במילוי תותי פרוטי

 

חומרים: 400 גרם חמאה או מרגרינה, 3/4 כוס סוכר, ביצה,500 גרם קמח,100 גרם קקאו, 3-2 כפות מים, כוס תותי פרוטי בטעם מישמש.

אופן ההכנה: לשים מהמרגרינה, הסוכר הביצה הקמח הקקאו והמים בצק אחיד. מחלקים ומרדדים כל חלק על משטח מקומח לעלה. קורצים משולשים ומורחים כל משולש בתותי פרוטי. כורכים לסהרון (מהצד הרחב לכיוון הקודקוד) אופים בחום בינוני כ20- דקות.

 
 

 

טארט טאטן (עוגת תפוחים)

 

להכנת הבצק הפריך: מערבבים בקערה את הקמח עם הסוכר והמלח, מאחדים עם החמאה עד שהתערובת דומה לפירורים גדולים. מערבבים בכוס את החלמון והמים, מזליפים את התערובת ומרטיבים בה את כל הבצק. אוספים בבת אחת לכדור, עוטפים בפלסטיק ומצננים 30 דקות. אפשר להשתמש בבצק עלים במקום בצק פריך ובאותה תוצאה.

בינתיים מחממים את התנור לחום בינוני, מניחים במחבט גדולה את כוס הסוכר והמים, מבשלים על להבה גבוהה עד שהסוכר נמס וממשיכים לבשל עד שמתקבל סירופ בצבע חום זהוב. יוצקים את הסירופ לתבנית פאי בקוטר 22 ס"מ. מסדרים על פניו את התפוחים כשצידם הקמור כלפי מטה.

מסדרים את כל חצאי התפוחים במעגל ואת יתר התפוחים קוצצים וממלאים בהם את הרווחים שנוצרו, מערבבים את יתר 2 כפות הסוכר עם הקינמון וזורים על התפוחים, מפזרים את המרגרינה.

מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעיגול בקוטר 25 ס"מ. מניחים את העיגול על פני התפוחים ודוחפים את הקצוות סביב סביב, אופים כשעה.

מצננים את העוגה על רשת והופכים אותה בזהירות על צלחת הגשה עם שוליים (כדי שתוכל לקלוט את הנוזלים).

 

 

פאי קרמל

 

בצק הפאי: לשים בצק מ3- כוסות קמח,1 חבילה מרגרינה, חצי כוס מים קרים חצי כפית מלח, מרדדים את הבצק לעובי חצי ס"מ, מרפדים כלי פיירקס, דוקרים במזלג, אופים כ20- דקות עד שיזהיב.

 

החומרים למילוי: 2 כוסות חלב, 2 חלמונים, 2 חלבונים, חצי כוס סוכר,2 כפיות אבקת סוכר,3 כפות מלאות פודינג וניל, קורט מלח, תמצית וניל, כף חמאה.

 

אופן ההכנה: משחימים את הסוכר בתוך סיר (מחממים עד שימס ויהיה בצבע דבש) מורידים מהאש ומקררים מעט, מוסיפים 2 כוסות חלב חם וחמאה. ביתר החלב מערבבים את הפודינג עם החלמונים ומוסיפים לחלב הרותח. מבשלים תוך בחישה 3-2 דקות, יוצקים את התערובת לתוך בצק הפאי האפוי. מקציפים את החלבונים עם 2 כפיות אבקת סוכר, מוסיפים תמצית וניל מורחים את הקצף על התערובת בפאי ואופים כ15- דקות עד שהקצף משחים.

 
 
 
 
 
  היכנס לעריכת כותרת תחתונה לשינוי טקסט זה