בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 

 
ברוכים הבאים לעולם המתכונים
פה תמצאו מתכונים מכל העמים והעדות
תודה מיוחדת לידידי גיורא }{
מחדר נשואים נשואות בצאט תפוז:)
תודה על תרומתך לאתר זה:))
תהנו ובאהבה מהפרפר על הD ובהצלחה:)

 
    דף הבית
    פורום עולם המתכונים
    תזונה נכונה חשוב לדעת
    לוח מידות ומשקלים
    ראש השנה
    חנוכה
    פורים
    פסח
    פסח בשר ושונות
    קינוחים לפסח
    ספרון מתכוני פסח
    מתכונים עם קמח מצה
    מהמטבח שלי לפסח
    מקבץ מתכונים לפסח
    מתכונים לשבועות
    ט'ו בשבט
    מנות חמות
    ספר מתכוני החורף/תוכן
    מתכוני חורף 1
    מתכוני חורף 2
    מתכוני חורף 3
    מתכוני חורף 4
    מתכוני חורף 5
    מרקים
    מאכלי חורף
    מתכוני דגים
    פשטידות ותוספות
    ממולאים
    ספר המתכונים של
    בורקסים
    מאפינס מכל הסוגים
    סלטים
    חמוצים וכבישות
    פשטידות
    מאפים מלוחים
    אוכל סיני
    מתכוניים תמניים
    ספר הבצקים1
    שום פלפל ושמן זית/תוכן עניינים
    המתכונים/שום פלפל ושמן זית1
    המתכונים/שום פלפל ושמן זית2
    ספרון מתכוני רוגע-לך
    ספרון מתכוני תותים
    עוגת גבינה
    מתכוני עוגיות
    סלטים 1
    מתכונים לקפה
    משקאות
    ליפתנים וקינוחים
    עוגות מכל מיני
    ספרון המתכונים למתכוני אגוזים
    מתכוני לימון
    ספרון מתכוני פילו
    ספר עוגות הקרם
    ספר מתכוני שוקולד
 
                        מתכוני דגים
 
סלט דגים בשמנת

 

החומרים: 400 גרם פילה דגים קפוא, 2 ביצים קשות, 3 כפות שקדים קלופים, מלח ופלפל לפי הטעם, כוס מיונית, כוס קטשופ, כוס (או יותר) שמנת חמוצה, מיץ לימון לפי הטעם, 1 כף גמבה קצוצה דק, 1 תפוח עץ קלוף וחתוך לקוביות קטנות.

אופן ההכנה: בשלי את הדג במעט מים עם מלח, סנני וצנני.

קלפי את השקדים ע"י חליטה במים רותחים, חתכי אותם לרצועות לאורכם. פוררי את הדג בעזרת מזלג אך אל תמעכי אותו. הפרידי בין החלמונים והחלבונים, חתכי את החלבונים לקוביות קטנות וערבבי עם הדגים, השקדים הגמבה והתפוח.

הכיני רוטב מהמיונית, קטשופ, והשמנת ותבלי במיץ לימון, מלח ופלפל, צקי על הסלט וערבבי היטב. מעכי את החלמונים מבעד למסננת רשת כקישוט מעל לסלט. (סלט זה יפה למילוי אבוקדו, עגבניות או עלי חסה).

 

 

ממרח טונה

 

החומרים : 2 כפות מיונז, קופ' טונה, 2 כפות קטשופ, 4 מלפפונים חמוצים, 7 זיתים ירוקים, ביצה קשה,1/3 כוס מים.

אופן ההכנה : מכניסים הכל לפוד - פרוססור ומערבבים עד למחית חלקה.

 

 

מוס טונה

 

החומרים : 2 קופסאות טונה, 4 כפות מיונז, 1/4 כוס מיץ לימון, בצל קטן, כפית מלח פלפל שחור,2 כפות קטשופ, 1 מיכל שמנת או יוגורט, ג'לטין 18 גרם, 1/4 כוס מים קרים, כוס מים רותחים .

אופן ההכנה : לערבב ז'לטין + מים בפוד פרוססור להוסיף לתערובת ולערבב יחד עד לתערובת אחידה, להכניס לתבנית ל4- שעות במקרר.
 
 
 
 

סלט טונה ישראלי

 

החומרים :1 קופסת טונה,1 ראש חסה,2 אבוקדו קלופים, 2 מלפפונים חמוצים פרוסים דק,1 בצל קצוץ דק,2 בצלים ירוקים קצוצים דק, 2 עגבניות, 3 ביצים קשות,12 זיתים שחורים, עלי פטרוזיליה,1 כוס רוטב אלף האיים.

אופן הכנה: בקערית שטוחה ונאה עורכים את החסה החתוכה לקוביות גדולות עליה עורכים בצורה שווה את פרוסות האבוקדו, מלפפון חמוץ, בצל קצוץ דק בצל ירוק, טונה מפוררת קלות, עגבניות פרוסות, ביצים קשות פרוסות ומעטרים בזיתים ופטרוזיליה. מגישים ואת הרוטב מגישים בנפרד.

 
 
 
 
 
 

ממרח טונה

 

החומרים: 1 קופסת טונה, 2 ביצים קשות, מיץ מלימון אחד, 2 כפות חמאה או מרגרינה, קורט מלח ופלפל לבן.

אופן ההכנה: מסננים את הטונה מהשמן, מערבלים את כל החומרים בממחה עד קבלת מחית חלקה ועדינה, מזלפים על רקיקים או ממלאים חלל ביצים ומעטרים בפטרוזיליה וגמבה.

 

 

טונה "וולדורף"

 

החומרים: למנה אחת, קופסת טונה מסוננת, תפוח עץ, מלפפון חמוץ, גמבה אדומה, פטרוזיליה.

אופן ההכנה: לקצוץ את כל החומרים ולצקת עליהם תמיסה של מעט חומץ עם טבלית של תחליף סוכר, להגיש עם מבחר ירקות ופרוסת לחם.

 

 

טונה הפתעה

 

החומרים: (למנה אחת) קופסה טונה ברוטב טבעי מסוננת, קופסת שעועית ירוקה מסוננת, 25 גרם גבינה צהובה מגוררת, כפית בצל מיובש, כפית חרדל, מלח ופלפל.

אופן ההכנה: לערבב את כל החומרים ולתת אותם בכלי אפיה. לאפות בחום בינוני במחצית השעה, להגיש חם עם טוסט ותה.

 

 

טונה א-לה-קינג

 

החומרים: (למנה אחת) קופסת טונה מסוננת, קופסה קטנה של פטריות שמפיניון מסוננת,1/4 כוס חלב, תבלינים לפי הטעם, טוסט.
אופן ההכנה: הכניסי את הפטריות לבלנדר עם החלב והתבלינים לכמה שניות הכניסי רוטב זה לסיר, הוסיפי את הטונה וחממי מעט, הגישי על טוסט חם.
 
 

טונה "קסרול"

 

החומרים: (למנה אחת) קופסת טונה מסוננת, כוס אפונה וגזר מעורב, כוס כרובית מבושלת מעוכה,2 כפיות בצל מיובש, 2 כפות מיץ עגבניות פלפל ירוק קצוץ, מלח ופלפל.

אופן ההכנה: לערבב את הטונה עם הכרובית ולהוסיף את יתר החומרים להכניס לכלי אפיה ולאפות 20 דקות בחום בינוני, להגיש חם בתוספת סלט טרי ממלפפון ושמיר קצוץ.

 
 

סלט דגים פיקנטי

 

מבשלים דג בקלה או פילה כאשר עודנו קפוא. מוסיפים למים מעט מיץ לימון ומלח מוציאים את הדג כאשר התרכך ומצננים מעט. מפוררים ומערבבים עם מעט ירקות טריים, חמוצים ומיונית, מגישים על פרוסות עגבניה עם זית שחור לקישוט.

 

 

דגים ברוטב

 

דג נסיכת הנילוס או דג אחר ללא אדרות, להשחים שום ושמן, להוסיף פטרוזיליה קצוצה, מלח , פלפל

להוסיף את הדג ולכסות במים לבשל עד שהמים מצטמצמים והדג רך להוסיף מיץ מלימון לפי הטעם.

 

 

דג במרינדה

 

החומרים : 2-3 דגי  מקרל, לנקות את הדגים , להוריד את הראש ולפרוס פרוסות בעובי של כ- 3 ס"מ.

למרינדה : לפרוס בצל גדול לפרוסות להניח בפיירקס לבשל יחד עם מים כמה דקות, להכניס קצת חומץ, 1 כפית סוכר, להוסיף עלי דפנה , וקורט מלח, להוסיף את הדג ולבשל עוד כ- 10 דקות , לבסוף להוסיף מיץ מלימון.

 

 

דג סול ברוטב לבן

 

החומרים : 4  פרוסות דג סול, מיץ לימון, מלח, 1 כפית חרדל.

רוטב : 1 כף חמאה, 1 כף גדושה קמח,  ½ 1 כוסות קמח, 3 כפות גבינה מגוררת, פלפל ושמיר קצוץ.

לקישוט : 2 כפות גבינה מגוררת, 2 כפות פירורי לחם.

אופן ההכנה : לשטוף את הדגים לטפטף מיץ מלימון, מלח , חרדל. לסדר את הדג בפיירקס ולבשל במיקרוגל כמה דקות, לשפוך את הנוזלים , לאחר הבישול להכין רוטב לבן , לפזר על הדגים, ולפזר גבינה מגוררת ופירורי לחם. לאפות כמה דקות בתנור.

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

  היכנס לעריכת כותרת תחתונה לשינוי טקסט זה