בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 

 
ברוכים הבאים לעולם המתכונים
פה תמצאו מתכונים מכל העמים והעדות
תודה מיוחדת לידידי גיורא }{
מחדר נשואים נשואות בצאט תפוז:)
תודה על תרומתך לאתר זה:))
תהנו ובאהבה מהפרפר על הD ובהצלחה:)

 
    דף הבית
    פורום עולם המתכונים
    תזונה נכונה חשוב לדעת
    לוח מידות ומשקלים
    ראש השנה
    חנוכה
    פורים
    פסח
    פסח בשר ושונות
    קינוחים לפסח
    ספרון מתכוני פסח
    מתכונים עם קמח מצה
    מהמטבח שלי לפסח
    מקבץ מתכונים לפסח
    מתכונים לשבועות
    ט'ו בשבט
    מנות חמות
    ספר מתכוני החורף/תוכן
    מתכוני חורף 1
    מתכוני חורף 2
    מתכוני חורף 3
    מתכוני חורף 4
    מתכוני חורף 5
    מרקים
    מאכלי חורף
    מתכוני דגים
    פשטידות ותוספות
    ממולאים
    ספר המתכונים של
    בורקסים
    מאפינס מכל הסוגים
    סלטים
    חמוצים וכבישות
    פשטידות
    מאפים מלוחים
    אוכל סיני
    מתכוניים תמניים
    ספר הבצקים1
    שום פלפל ושמן זית/תוכן עניינים
    המתכונים/שום פלפל ושמן זית1
    המתכונים/שום פלפל ושמן זית2
    ספרון מתכוני רוגע-לך
    ספרון מתכוני תותים
    עוגת גבינה
    מתכוני עוגיות
    סלטים 1
    מתכונים לקפה
    משקאות
    ליפתנים וקינוחים
    עוגות מכל מיני
    ספרון המתכונים למתכוני אגוזים
    מתכוני לימון
    ספרון מתכוני פילו
    ספר עוגות הקרם
    ספר מתכוני שוקולד

 

קציפת לימון עם אוכמניות  

 

120 גרם   אבקת סוכר

100 גרם  אוכמניות כחולות blueberrys

200 גרם  אוכמניות מסוג raspberrys

100 גרם  אוכמניות שחורות

3  ביצים

100 גרם  חמאה ללא מלח רכה

100 מל  מיץ לימון

40 גרם  סוכר קפוא

4   ענפים של עלי מנטה טריים לקישוט

 

 

1. להכנת הקציפה ממלאים מחבת גדולה עם מים ומחממים עד לרתיחה עדינה. מכינים כלי חסין אש שיונח מעל המחבת מבלי לגעת במים שבמחבת. שמים בכלי את הביצים, הסוכר והמיץ לימון ומניחים מעל המים הרותחים. טורפים לקבלת מקצפת עדינה וממשיכים להקציף עוד כ-20-25 דקות לקבלת תערובת סמיכה בצבע צהוב בהיר המותירה עקבות בתנועתה.

2. מסירים את הכלי ממקור החום וטורפים םפנימה את החמאה, כפית אחר כפית. מעבירים לקערה נקייה המונחת מעל קרח וטורפים במשך 15 דקות נוספות, עד אשר התערובת קרה מאוד. מסירים את הכלי מהקרח ומקררים במקרר כשעה נוספת עד להגשה.

3. מניחים בצד 4 אווכמניות מכל סוג ומערבבים את השאר עם הסוכר הקפוא. ממלאים את הרבע התחתון של ארבע כוסות יין או שמפניה עם הקציפה, מניחים שכבת פירות, מכסים עם שכבה נוספת של קציפה ופירות, ומסיימים בשכבת קציפה. מסדרים את האוכמניות שהושארו בצד על הקינוח ומעטרים בענפי מנטה. מקררים עד להגשה.

 

 

 

מאפינס בטעם לימון  

 

 

2 כפות  אבקת סוכר

2  ביצים טרופות

100 גרם  גבינת שמנת

110 גרם  חמאה ללא מלח מומסת

20 גרם  חמאה ללא מלח מרוככת

1/4  כפית אבקת אפייה

1 כף  מיץ לימון

125 גרם  סןכר דק

2 כפות  קליפת לימון מגוררת

300 גרם  קמח תופח

185 מל  ריוויון

  רצועות דקות של קליפת לימון לקישוט

1 כפית  תמצית ווניל

 

  

 

1. מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה של 200 מעלות. משמנים בחמאה מומסת או בשמן תבנית מאפנס שבה 12 שקעים, בעלי קיבולת של 125 מל כל אחד. מנפים לתוך קערה גדולה את הקמח, אבקת האפייה והסוכר. מוסיפים את קליפת הלימון המגוררת, מערבבים ויוצרים גומה במרכז.

2. מערבבים בקנקן קטן את הזיצים , הריוויון ותמצית הווניל.

3. מוזגים לתוך הגומה את החמאה המומסת ואת תערובת הביצים. בוחשים בכף מתכת לערבוב כל החומרים. יש להמנע מבחישת יתר - בתערובת צריכים להישאר גושים.

4. מעבירים את העיסה לתוך 8 מבין השקעים שבתבנית, ממלאים כל שקע עד לכ- 3/4 מגובהו. אופים כ- 10-12 דקות , או עד ששיפוד המוחדר למרכז אחד המאפנים בתבנית יוצא נקי. משאירים את המאפינס בתבנית למשך 5 דקות, ולאחר מכן מוציאים אותם ומניחים אותם על רשת לקירור.

5. להכנת הציפוי, מקציפים במערבל חשמלי את החמאה וגבינת השמנת. מוסיפים את אבקת הסוכר ואת מיץ הלימון וממשיכים לערבל עד שמתקבלת תערובת סמיכה וחלקה. ממתינים שהמאפינס יתקררו לגמרי ומורחים עליהם את הציפוי. מעטרים ברצועות דקות של קליפת לימון. 

  

 

 

 

 

 

 

טארט לימון  

 

  אבקת סוכר לפיזור

1  ביצה טרופה קלות

4   ביצים

1 כמות   בצק מתוק לפי החומרים הבאים:

70 גרם  חמאה ללא מלח

ארבעה  לימונים כמיץ

קמצוץ גדול  מלח

150 גרם  סוכר דק

80 גרם  סוכר דק

1  קליפת לימון מרוסקת דק

200 גרם   קמח לבן

למלית: 150 מל  שמנת סמיכה

1-2 טיפות  תמצית ווניל

 

  

 

בצק מתוק:

1. בקערה גדולה מנפים יחד את הקמח והמלח. חותכים את החמאה לקוביות של 1 ס"מ ומניחים בתוך הקמח. משפשפים את החמאה בתוך הקמח באצבעות עד שמקבלים תערובת דומוית פירורי לחם דקים.

2. מוספים את הסוכר ומערבבים, יוצרים גומה במרכז. יוצקים פנימה את הביצה ואת הווניל ומעבדים באיטיות את התערובת בעזרת מרית מריחה או מגרד בצק. אם הבצק יבש מדי מוסיפים מעט מים רק עד שהבצק נצמד יחד

3. מוציאים את הבצק מן הקערה אל משטח מקומח קלות, ובעזרת שורש כף היד לשים אותו מן הגוף קדימה עד שהוא חלק.

4. אוספים את הבצק לכדור ומשטחים מעט. עוטפים בעטיפת ניילון נצמד ומקררים במשך 20 דקות לפני השימוש

למילוי הפאי:

1.מושחים את תחתיתה של תבנית פלאן בקוטר 18 או 20 ס"מ בעומק 4 ס"מ בעלת תחתית נשלפת בחמאה מומסת.

2. על משטח מקומח, מרדדים את הבצק לעיגול בעובי 3 מ"מ ומניחים בתבנית פלאן. מצננים במקרר במשך 30 דקות. מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה של 190 מעלות. אופים אפייה עיוורת במשך 10 דקות עד שהבצק יציב. מרחיקים את הנייר והשעועית ואם תחתית הבצק נראית לחה אופים במשך 3-4 דקות נוספות. מנמיכים את חום התנור לחום נמוך מאוד של 140 מעלות.

3. להכנת המלית: מחממים את השמנת בסיר קטן על אש נמוכה. בקערה גדולה, מקציפים את הביצים, הסוכר ומיץ הלימון. מוסיפים את קליפת הלימון ויוצקים אל שכבת הבצק האפוייה. מחזירים אל התנור ואופים במשך 35 דקות או עד המלית יציבה למגע. כאשר הטארט יוצא מן התנור הוא יראה רך כלמדי במרכזו. מניחים להתקרר לחלוטין, מוציאים מן התבנית ומצננים מקרר למשך מספר שעות או למשך לילה שלם עד שהמלית יציבה מספיק כדי לחתוך. ממש לפני ההגשה מפזרים מעל אבקת סוכר.

 

 

 

פאי לימון עם מקצפת ביצים  

 

1 כפית  אבקת סוכר לזרייה על המקצפת

1  ביצה

4  חלבונים

3  חלמונים

30 גרם  חמאה ללא מלח

100 גרם  חמאה ללא מלח חתוכה לחתיכות קטנות

1 כפית  סוכר דק

150 גרם  סוכר דק

200 גרם  סוכר דק

2 כפיות  קליפת לימון מגוררת דק

200 גרם  קמח רגיל מנופה

1 כפית  תמצית וניל

 

  

 

1.להכנת בצק פריך,מנפים את הקמח הסוכר וקורט מלח לתוך קערה.מוסיפים את החמאה ומפוררים בזרת קצות האצבעות עד שנוצרים פירורים דקים.יוצרים גומה במרכז מערבבים את הביצה,הוניל ו-2 כפיות מים ויוצקים לתוך הגומה.בוחשים לאט בעזרת סכין רחבה.

אם העיסה דביקה מוסיפים עוד קמח.

יוצרים כדור בצק,עוטפים בפלסטיק ומצננים במקרר למשך 20 דקות.

 

2.מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות צלסיוס.

מרדדים את הבצק בעדינות בין שני דפים של נייר אפייה לעלה בעובי 2.5 מ"מ.

משמנים תבנית פלאן בקוטר 22 ס"מ,בעלת דפנות מחורצות ותחתית הניתנת לפירוק.

אופים את הקלתית הריקה במשך 10 דקות,,מסירים את האורז או השעועית ואת נייר האפייה.

אופים במשך 10 דקות נוספות או עד שמרכז הקלתית מתחיל להשחים.

מוציאים מהתנור ומניחים על רשת לקירור.

 

3.להכנת המלית,מחממים מים בסיר בינוני כמעט עד לנקודת הרתיחה.

מקציפים את החלמונים והסוכר בקערה גדולה חסינת אש עד שמתקבלת תערובת קלילה.מוסיפים את קליפת הלימון המגוררת והמיץ ולאחר מכן את החמאה.

מניחים את הקערה מעל לסיר המים החמים וממשיכים להקציף במשך 15-20 דקות,עד שהתערובת מסמיכה.

הרפרפת מוכנה כאשר היא נוטפת מהמקצף בצורת חוט דק.

מוזגים את הרפרפת החמה לתוך קלתית הבצק שהתקררה.

 

4.מכניסים לסיר בינוני את הסוכר ו-50 מ"ל מים ומחממים לאט עד שהסוכר נמס.

מרתיחים ומכינים מקצפת איטלקית :מרתיחים את הסירופ בלי לבחוש.לבדיקת חום הסירופ מטפטפים כפית סירפ למי קרח ,אם הסירופ מספיק חם הוא ייקרש במי הקרח,אך עדיין יהיה רך למגע.

מקציפים את החלבונים בקערה גדולה חסינת אש.כאשר נוצר קצף גמיש יוצקים את הסירופ לתוך הקצף תוך כדי הקצפה במקצף יד עד שמתקבלת מקצפת סמיכה ומבריקה.ממשיכים להקציף עד שהקציפה מתקררת.

 

5.מכניסים את המקצפת לשקית זילוף עם פיה בצורת כוכב בקוטר 1 ס"מ.

מתחילים במרכז,ומזלפים את המקצפים במעגלים עד שהיא מכסה את כל הרפרפת.

לא מכסים במקצפת את שולי קלתית הבצק.

זורים על המקצפת אבקת סוכר ואופים במשך 5 דקות,או עד שהמקצפת משחימה מעט.מניחים לפאי להתקרר ולאחר מכן מצננים במקרר למשך 20 דקות,או עד שהמלית מתייצבת.

 

 

 

 

עוגת גבינה בלימון  

 

3  ביצים

250 גרם  גבינה שמנה

200 גרם  גבינת ריקוטה

80 גרם  חמאה

1/4 כוס  מיץ לימון

כוס  סוכר

250 גרם  עוגיות חמאת אגוזים

2 כפות  קורנפלור

2 כפיות  קליפת לימון מגוררת

כף  קליפת לימון מגוררת

1/3 כוס  ריבת תות שדה

3/4 כוס  שמנת חמוצה

500 גרם  תות שדה חצויים

 

  

 

1. מרפדים בנייר אלומיניום תבנית בגודל 20 על 30 ס"מ. מכניסים את העוגיות לקערת מעבד מזון. מעבדים 20 שניות, או עד לריסוק דק. מעבירים לקערה בינונית, מוסיפים חמאה ולימון, מערבלים היטב. מעבירים לתבנית ומהדקים היטב לתחתית. מקררים 20 דקות, או עד שמתקשה.

2. להכנת המילוי: מחממים מראש תנור לחום בינוני של 180 מעלות. מערבלים את הגבינות במעבד חשמלי עד לקבלת מרקם אחיד וחלר. מוסיפים סוכר וקורנפלור. מוסיפים ביצים, אחת אחת, ומערבלים היטב אחרי כל הוספה. מוסיפים קליפת לימון, מיץ לימון ושמנת חמוצה. מערבלים עד לקבלת מרקם חלק. מעבירים את התערובת לתבנית שהוכנה מראש. אופים 50 דקות או עד שמתייצה. מצננים, ומקררים עד שמתקשה.

3. מסדרים את חצאי התותים על פני העוגה. מחממים את הריבה על אש עד שהיא נמסה, מורחים את התותים. מקררים עד שמתייצב. חותכים ל- 12 ריבועים. 

 

 

 

עוגת סולת וסירופ לימון  

 

1 1/2  אבקת אפייה

2  ביצים טרופות מעט

כוס  חלב

150 גרם  חמאה

1/2 כוס  מיץ לימון

1/2 כוס  סוכר

3/4 כוס  סוכר

1 1/2  סולת דקה

  קליפת לימון 1

2 כפיות  קליפת לימון מגוררת דק

כוס  שקדים טחונים

 

 

1. מחממים תנור ל 180 מעלות. מברישים תבנית טבעת עמוקה, מסולסלת, בקוטר 23 ס"מ, בשמן או בחמאה מומסת. בקערה קטנה של מערבל חשמל מערבלים חמאה וסוכר לתערובת בהירה וחלקה. מוסיפים ביצים בהדרגה, ומערבלים היטב אחרי כל כל תוספת. מוסיפים את קליפת הלימון, ומערבלים עד שהחומרים מתערבבים.

2. מעבירים את התערובת לקערה גדולה. בעזרת כף מתכת, מקפלים פנימה סולת מעורבת בשקדים ובאבקת אפייה, לסרוגין עם החלב. בוחשים לתערובת חלקה.

3. מעבירים לתבנית המוכנה, ומחליקים את פני השטח. אופים 45 דקות, או עד שקיסם המוכנס למרכז העוגה יוצא יבש. משאירים את העוגה בתבנית במשך 5 דקות, ולאחר מכן הופכים אותה על צלחת הגשה. מברישים סירופ על חלקה העליון של העוגה ועל דפנותיה. מקררים וזורים אבקת סוכר מנופה.

4. להכנת סירופ לימון: מערבבים מיץ לימון, קליפה וסוכר בסיר קטן. בוחשים על אש בינונית מבלי להרתיח, עד שהסוכר נמס. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 5 דקות

 

 

 

 

 

שכבות חמאת לימון  

 

  אבקת סוכר

3  ביצים

1/2 כוס  גבינת שמנת, מרוככת

30 גרם  חמאה ללא מלח, מומסת

1/3 כוס  חמאת לימון מוכנה

1/2 כוס  סוכר

1 כוס  קמח תופח

1/2 כפית  תמצית לימון

 

  

 

 

1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מברישים תבנית עגולה עמוקה, בקוטר 20 ס"מ, בחמאה מומסת או בשמן. מרפדים את בסיסה של התבנית בנייר אפייה, ומשמנים את הנייר.

2. בקערה קטנה של מערבל חשמלי מקציפים ביצים, סוכר ותמצית לימון במהירות גבוהה במשך 5 דקות, או עד שהתערובת בהירה, סמיכה ומבריקה. בעזרת כף מתכת, מקפלים פנימה בעדינות את הקמח ולאחר מכן את החמאה. מערבבים בקלילות ובמהירות עד שהתערובת חלקה.

3. מעבירים את התערובת אל התבנית. אופים במשך 25 דקות, או עד שעוגת הספוג זהובה מעט ונפרדת מדפנות התבנית. הופכים על רשת ומניחים להתקרר.

4. כשהעוגה קרה, חותכים אותה לרוחבה לשתי שכבות זהות בעזרת סכין חד. מורחים שכבה אחת בגבינת שמנת, ולאחר מכן בחמאת לימון. מניחים מעל את שכבת העוגה השנייה. להגשה, מפזרים מעל אבקת סוכר. 

 

   

טארט לימון ולבנדר  

 

חומרים לבצק

2 כוסות קמח מנופה

180 גרם חמאה קרה מאוד חתוכה לקוביות

1 ביצה

3 כפות מים קפואים

קורט מלח

4כפות סוכר

 

חומרים למלית

4 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים

1 כוס סוכר

1 מיכל שמנת מתוקה

מיץ מ- 2 לימונים

קליפה מגוררת מלימון אחד

1 כפית פרחי לבנדר יבשים 

  

הכנת הבצק

לערבב את החומרים זמן קצר עד שכל החומרים מתגבשים לבצק

לרדד את הבצק לעלה ולהניח בתבנית.

להדק את הבצק אל התחתית והשוליים של התבנית, לדקור את פני הבצק ולאפות כ- 12 דקות. להוציא ולקרר.

 

הכנת המלית

 

1 מקציפים את החלמונים עם שליש כוס מהסוכר לתערובת בהירה ותפוחה .

2 מוסיפים את השמנת ומיץ הלימון וקליפות הלימון ומערבבים , לצקת את התערובת על הבצק ולאפות כ- 45

דקות .

3 בינתיים מכינים את הקצף ,מקציפים את החלבונים לקצף יציב ומוסיפים את שני שליש כוס הסוכר עד קבלת קצף נוקשה .

4 לזלף או למרוח את הקצף עם כף גדולה ולפזר את פרחי הלבנדר

5 לאפות בחום 220 מעלות עוד 5 דקות . 

 

 

 

 

פאי אגוזים עם קרם לימון  

 

לבצק:

150 ג` חמאה חתוכה לקוביות

2 כוסות קמח

1 כוס דחוסה סוכר חום (אפשר סוכר לבן)

1 ביצה

1 כפית תמצית וניל

1 כפית אב` אפיה (אני שם שקית שלמה)

1/4 כפית מלח

 

למילוי:

1 מיכל שמנת מתוקה

3 ביצים

3/4 כוס סוכר לבן

חצי כוס מיץ לימון סחוט טרי

קליפה מגורדת מלימון אחד

1 כף קורנפלור

לציפוי:

חצי כוס דחוסה סוכר חום

חצי כפית קינמון טחון

חצי כוס שמנת מתוקה

1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס 

  

 

לבצק:

שמים בקערת המיקסר או במעבד מזון את החמאה והסוכר ומערבלים כשתי דקות. מוסיפים את הביצה ואת תמצית הוניל ומערבבים עוד דקה. מוסיפים את כל שאר חומרי הבצק וממשיכים לערבב עד שהתערובת אחידה.

- מרפדים תבנית פאי בקוטר 26 בבצק, חותכים וזורקים שוליים מיותרים. אופים את הבצק בתנור בחום של 180 מ.צ. כרבע שעה, עד שהוא מזהיב מעט.

- מכינים את המילוי: שמים בסיר קטן את הביצים והסוכר ומקציפים מעט. מוסיפים פנימה את כף הקורנפלור ומערבבים. מוסיפים את השמנת, את המיץ ואת קליפת הלימון ומבשלים על אש קטנה תוך בחישה, עד שהתערובת מתחילה להסמיך (ושלא ירתח).

- יוצקים את המילוי על הבצק ואופים בתנור בחום בינוני כחצי שעה, עד שהמילוי מוצק .

- מצננים את הפאי ומפזרים על מרקם הלימון את האגוזים.

- ממסים את הסוכר בסיר קטן. כשהוא מומוס מוסיפים את הקינמון. במקביל מחממים שת השמנת המתוקה כמעט עד רתיחה ומוסיפים במספר מנות את השמנת המתוקה לתוך הסוכר המומס ומערבבים. (תחילה זה קופץ מעט ורותח אבל אח``כ התערובת מקבלת מרקם של טופי).

מפזרים את מרקם הטופי על האגוזים. 

   

 

 

ריבועי לימון   - ג'ודי

 

1 כוס + 3 כפות קמח

1/2 כוס אבקת סוכר מנופה

150 גר´ חמאה קרה חתוכה לקוביות בגודל 1 ס"מ

1 כוס סוכר

4 חלמונים מוקצפים קלות במזלג

1/2 כוס חלב

קליפת לימון מגורדת ו3 כפיות מיץ לימון

קורט מלח 

 

מחממים את התנור ל180 מעלות.

מכניסים לקערת מעבד המזון 1 כוס קמח 1/4 כוס אבקת סוכר

ואת קוביות החמאה, מעבדים עד שהתערובת דומה לקוואקר.

לשים מעט את הבצק שנוצר ומשטחים אותו בתבנית של 20*20 בעומק של כ3-4 ס´מ

אופים במשך 10-20 דקות או עד שהבצק מזהיב קלות.

בנתיים, בסיר קטן מערבבים את הסוכר 3 כפות הקמח וקורט המלח.

יוצקים לסיר את החלב והחלמונים ומבשלים על להבה נמוכה כדי שהחלמונים לא יקרשו, תוך בחישה , כ-5 דקות או עד שהתערובת מתחילה להסמיך.

מסירים מן האש ובוחשיפ פנימה את גרידת ומיץ הלימון ,ומניחים בצד להתקרר.

יוצקים את תערובת הלימון על הבצק האפוי ואופים במשך 25-30 דקות או עד שהציפוי נקרש.

מוצאים את התבנית וזורים מעליה את שארית אבקת הסוכר.

מצננים. חותכים ל16 ריבועים.

מאחסנים במיכל אטום, ריבועי הלימון נשמרים עד יומיים. 

 

 

 

 

סורבה לימון  

 

350 גרם סוכר

500 מ"ל מים

גרירת מקליפות שני לימונים

250 מ"ל מיץ לימון טרי

1 כף וודקה

1 חלבון 

  

 

שמים את הסוכר והמים בסיר קטן, מביאים לרתיחה ומבשלים 5 דקות, עד שהסירופ מסמיך מעט. מוסיפים גרירת לימון, מכבים את הלהבה ומצננים לגמרי.

 

מסננים את הסירופ שנוצר לתבנית או קופסה, מוסיפים כוס מים, מיץ לימון וכף וודקה, מערבבים, מכסים ומקפיאים, עד שנוצרים גבישי קרח רכים.

 

מעבירים למעבד מזון, מוסיפים חלבון ביצה ומעבדים כמה שניות. מחזירים לתבנית, מכסים ומקפיאים שוב לפחות שעה. מגישים או שומרים עד שבוע במקפיא 

 

 

 

 

 

 

   

עוגת מנגו לימון או מנדרינות או תפוזים  

 

120 גרם חמאה

3 ביצים

1 סוכר וניל

170 גרם סוכר

50 גרם תרכיז פרי - פריגת

175 גרם קמח תופח 

  

מקציפים חמאה וסוכרים עד קבלת קרם והכפלת הנפח

 

להכניס את הביצים בהדרגה - רצוי לערבב אותם בנפרד ולשפוך אותם לאט לאט במהירות נמוכה יותר

 

לאחר מכן מוסיפים את תרכיז הפרי ומערבבים למספר שניות עד קבלת מסה הומוגנית - לא לערבב יותר מדי הקרם יכול להתפרק!

 

בסוף - להוריד מהמיקסר ולקפל את הקמח.

 

יוצקים לתבנית אינגליש ואופים בחום של 170 מעלות למשך 35-40 דקות. 

 

   

לימונצ´לו  

 

קליפות מ-8 לימונים (החלק הצהוב בלבד, מומלץ להיעזר בקולפן ירקות)

750 מ"ל (בקבוק אחד) אלכוהול 95%

750 מ"ל מים

300 גרם סוכר 

  

הכנות מקדימות:

משרים את קליפות הלימונים באלכוהול בתוך כלי סגור בטמפרטורת החדר 10 שעות.

 

 

הכנות:

בסיר מעל להבה בינונית מערבבים את הסוכר והמים. מבשלים עד שהסוכר נמס ומצננים לטמפרטורת החדר.

 

מסננים את האלכוהול (ראו הכנה מוקדמת) לקערה ומשליכים את הקליפות.

 

מערבבים את האלכוהול עם מי הסוכר ומצננים במקפיא. הלימונצ"לו מוכן. 

   

 

 

פאי אגוזים עם קרם לימון  

 

לבצק פריך מתוק:

200 גרם קמח

100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

1 ביצה

כפית תמצית וניל

1 כף גרידת לימון

קורט מלח

 

למילוי:

1 כף קורנפלור

1 מיכל שמנת מתוקה

3 ביצים

3/4 כוס סוכר

חצי כוס מיץ לימון סחוט טרי

קליפה מגוררת מלימון אחד

 

 

לציפוי אגוזים וקרמל:

1/2 כוס סוכר חום

20 גרם חמאה

1/2 כוס שמנת מתוקה

1 כוס אגוזי פקאן קלויים מעט

 

תבנית פאי 26 ס"מ 

  

 

לבצק:

מעבדים את חומרי הבצק בקערה עד ליצירת בצק אחיד ומקררים במקרר 1/2 שעה.

מרדדים ומשטחים על תבנית פאי. חורצים על הבצק עם מזלג ואופים 15 דקות כד שמזהיב.

 

למלית:

שמים בסיר קטן את הביצים והסוכר ומערבלים. מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים.

מוסיפים את מיץ הלימון וגרידת הלימון ואח´כ את השמנת ומערבבים על אש קטנה עד שהתערובת מסמיכה (ושלא ירתח).

יוצקים לתבנית, על הבצק, ואופים בחום בינוני 1/2 שעה.

מצננים ומפזרים את האגוזים (מסדרים במעגלים).

 

לציפוי קרמל:

ממיסים את הסוכר בסיר קטן. מוסיפים חמאה.

במקביל מחממים את השמנת ומוסיפים במנות קטנות לסוכר

תוך כדי בחישה מתמדת.

מפזרים את הטופי על העוגה ומקררים. 

 

 

פאי לימון  

 

תחתית פאי אפויה

125 מ"ל מיץ לימון

250 מ"ל מיים

12 גר´ ג´לטין

25 גר´ קורנפלור

4 חלמונים

4 חלבונים

75 גר´ סוכר.

 

מרנג שוייצרי:

יחס 1:2 של חלבון לסוכר 

  

לערבב מיים ולימון. להשאיר חצי כוס בצד, ואת השאר לחמם עם הג"לטין תוך בחישה.

לערבב קורנפלור, הנוזלים שהשארנו בצד והחלמונים. להוסיף לנוזל החם תוך טריפה מהירה.

בינתיים להקציף את החלבונים והסוכר 3/4 הקצפה, שיהיה יציב, אך לא קשה מדי.

להוסיף בבת אחת את הנוזל החם לחלבונים, ולהקציף רק עד ש´מתחבר´, לא יותר מדי, כדי לא לשבור את הקצף יותר ממה שחייבים.

לשפוך על התחתית, ולקרר.

 

לצפות במרנג שוייצרי, ולאפות מס" דקות תחת גריל עד להשחמה יפה....

לקרר מהר (לא רוצים שהמילוי יתחמם...), ולאכול.... 

 

 

   

טארט לימון ופטל

 

לבצק

100 גרם חמאה רכה

100 גרם אבקת סוכר

1 ביצה

200 גרם קמח

1 ביצה טרופה להברשה

 

למלית

150 גרם סוכר

100 מ"ל מיץ לימון טרי

3 ביצים

400 מ"ל שמנת מתוקה

גרידה מלימון אחד

120 גרם פטל טרי או קפוא 

  

את הבצק יש להכין ולקרר 24 שעות מראש.

 

להכנת קלתית הבצק

 

מקציפים חמאה ואבקת סוכר, מוסיפים את הביצה ואחר כך את הקמח, בשניים-שלושה מחזורים. מערבלים עד שמתקבל בצק פירורי.

 

מוציאים ולשים מעט בידיים, רק עד שמתקבל בצק אחיד (לישה מוגזמת תפגע בפריכות). עוטפים בניילון ומקררים חצי שעה.

 

מרדדים את הבצק הקר ומרפדים בו תבנית טארט מתפרקת ומקררים לפחות 24 שעות.

 

מחממים תנור ל-180 מעלות.

 

מניחים על קלתית הבצק נייר כסף וקטניות יבשות כמשקולת, אופים כ-20 דקות עד שהתחתית אפויה מעט והשוליים מתחילים להזהיב. מסירים את הנייר והקטניות, מברישים בביצה ואופים כ-15 דקות נוספות עד שהקלתית זהובה כולה.

 

מוציאים מהתנור ומורידים את החום ל-140 מעלות.

 

להכנת המלית

 

בסיר מרתיחים את הסוכר עם מיץ הלימון ומבשלים כמה דקות עד שמסמיך.

 

בקערה טורפים את הביצים ומוסיפים את הסירופ באיטיות ובהדרגה, תוך טריפה.

 

מרתיחים את השמנת המתוקה ומוסיפים בזרם דק תוך כדי טריפה לתערובת הביצים. מעבירים דרך מסננת צפופה ומוסיפים את גרידת הלימון.

 

להרכבת ואפיית המלית

 

יוצקים את התערובת על הקלתית ומפזרים למעלה את הפטל (הפטל יישקע בתערובת הנוזלית).

 

אופים (ב-140 מעלות) כ-20 דקות עד שהמלית מתייצבת (אפיית יתר תהפוך את המלית לחביתה). העוגה מוכנה כשהמלית יציבה אך רכה, וצבעה צהוב בוהק. פני המלית לא אמורים להשחים או לתפוח. 

 

 
עוגת אורדה ולימון  

 

250 גרם שקדים מולבנים

חצי כוס מיץ לימון

קליפה מגוררת משני לימונים

225 גרם חמאה רכה

250 גרם סוכר

6 ביצים מופרדות

2 כפות קורנפלור

350 גרם גבינת אורדה או ריקוטה 

  

 

1. מרסקים דק את השקדים במעבד מזון עם קליפת הלימון.

 

2. שמים בקערה את החמאה ואת הסוכר ומקציפים כעשר דקות.

 

3. מוסיפים את תערובת השקדים ואת החלמונים אחד-אחד. אחר-כך מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים היטב.

 

4. מקציפים את החלבונים לקצף יציב ומקפלים בזריזות פנימה.

 

5. מוסיפים את גבינת הריקוטה ומערבבים היטב.

 

6. משמנים את חלקה הפנימי של תבנית קפיצית בחמאה. מפזרים סוכר ומטלטלים כך שפנים התבנית יצופה בשכבה דקה של סוכר.

 

7. יוצקים את התערובת פנימה ואופים בחום של 160 מעלות כ-45 דקות. בודקים בעזרת קיסם, וכשהוא יוצא יבש מהעוגה, מוציאים אותה מהתנור. 

 

 

 

עוגת מרנג עם סורבה תות וקרם לימון  

 

למרנג:

5 חלבונים

חצי כוס סוכר

חצי כוס אבקת סוכר

 

לקרם הלימון:

4 חלמונים

3/4 כוס סוכר

1/3 כוס מיץ לימון סחוט טרי

קליפה מגוררת מלימון אחד

1 מכל שמנת מתוקה

 

עוד צריך:

1/2 ק"ג סורבה תות או פטל

300 גרם תותים יפים חצויים לאורכם 

  

 

1. מכינים את המרנג: שמים את החלבונים בקערת המיקסר ומקציפים לקצף רך. מוסיפים את הסוכר הרגיל לאט ובהדרגה תוך כדי הקצפה. לבסוף מוסיפים גם את אבקת הסוכר ומערבבים סופית.

 

2. לוקחים תבנית קפיצית בקוטר 24 ס´מ, שמים את תחתיתה על נייר אפייה ומשרטטים בעזרתה שני עיגולים. מורחים את הנייר בשכבה דקה של חמאה. מכניסים את קצף הביצים לשק זילוף עם פייה חלקה בקוטר של 1 ס´מ. זולפים על עיגול הנייר את הקצף כמו ספירלה. כדי שזה יצליח בקלות, שימו לב שפיית שק הזילוף תהיה באוויר ולא תיגע בנייר, וככה אפשר אפשר לשלוט בשק הזילוף כאילו היה מכחול. מכינים שתי ספירלות כאלה שיהיו גדולות בסנטימטר אחד מהעיגולים המשורטטים. אופים בתנור בחום של 110 מעלות במשך כשלוש שעות, עד שהמרנג יבש לגמרי. אם הוא לא ממש יבש, ממשיכים לאפות אותו עוד עד שיתרצה ויתייבש. מניחים לו להתקרר מעט.

 

3. מכינים את הקרם: שמים את החלמונים ואת הסוכר בסיר קטן ומקציפים, עד שהתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את מיץ הלימון ואת קליפתו וממשיכים לטרוף. שמים את הסיר על להבה נמוכה, מקציפים במטרפה במשך כל הזמן שהסיר על האש. מקפידים על להבה נמוכה, מקפידים בעניין ההקצפה ובעיקר מקפידים שהתערובת לא תרתח, אלא רק תסמיך. מקררים מעט ואז מקפלים פנימה במהירות קצפת, שהכנו ממכל השמנת המתוקה.

 

4. שלב א" בהרכבת העוגה: מניחים מחוץ למקפיא את הסורבה כדי שיתרכך מעט. מרפדים את תחתית התבנית הקפיצית בעיגול של נייר אפייה. מכניסים פנימה את סורבה התות בשכבה אחידה של כ-3 ס´מ. מקפיאים לכחצי שעה. מוציאים ויוצקים פנימה את קרם הלימון. מכניסים למקפיא.

 

5. שלב ב" בהרכבת העוגה: כעת יש לנו כריך בשני צבעים של סורבה תות וקרם לימון, שני עיגולי מרנג וקערה עם חצאי תותים. שמים על צלחת הגשה שטוחה עיגול אחד של מרנג. משחררים את חישוק התבנית שמתי שכבות הקרם והסורבה ומניחים אותן בעדינות על עיגול המרנג. מדביקים מסביב את חצאי התות (לוחצים ומהדקים בעדינות את חצאי התות, כשצדם החתוך כלפי פנים, אל השוליים של שכבת הקרם והסורבה). מניחים מעל את עיגול המרנג השני. אפשר, לזלוף מעל תלתלי קצפת לא ממותקת. מגישים. 

 

 

 

 

עוגת לימון

 

 

מתכון של קונדיטוריה "קרם פרש", רונה קובו וסיון שטרנבך

 

חומרים ל-2 תבניות אינגליש קייק:

150 גרם חמאה

320 גרם סוכר

קליפה מגוררת מ-2 לימונים

3 ביצים

280 גרם קמח

כפית וחצי אבקת אפיה

קורט מלח

180 מ"ל חלב

חמאה מומסת לשימון

לציפוי:

1/2 כוס מיץ לימון טרי

1 כוס סוכר

 

 

 

* במיקסר מערבלים חמאה, סוכר וקליפת לימון עד שמתקבל קצף אוורירי. מוסיפים את הביצים בהדרגה לקבלת תערובת אחידה.

* בקערה מערבבים קמח, אבקת אפיה, מלח וחלב ומוסיפים לאט ובהדרגה לתערובת הביצים עד שמקבלים בצק יציב.

* מחממים תנור ל150- מעלות.

* יוצקים את בלילת הבצק לתבניות משומנות ואופים במשך כחצי שעה. מצננים.

* מכינים את הציפוי: בסיר מרתיחים מיץ לימון וסוכר ומקררים לטמפרטורת החדר. טובלים את העוגה בשלמותה בסירופ, לציפוי מכל הצדדים.

 

 

 

 

 

פאי לימון עם עשבים לימוניים

 

 

 

 

לבצק:

2 כוסות קמח לבן מנופה

1/4 כוס סוכר

150 גרם חמאה רכה

2 כפות שמנת מתוקה

2 כפות מים

2 חלמונים

לקרם הלימון:

8 חלמונים

200 גרם סוכר

300 מ"ל שמנת מתוקה

1 כפית לימון מגורר

4 כפות של אחד או יותר מעשבי התיבול הבאים, קצוצים: מליסה, לואיזה, טימין לימוני.

 

 

+ מכינים את הבצק: מערבבים יחד את הקמח, הסוכר והחמאה עד לקבלת פירורים אחידים בגודלם. יוצרים גומה במרכז ויוצקים לתוכה את השמנת, המים והחלמונים. מערבבים מעט רק עד שמתקבל כדור בצק אחיד.

+ עוטפים את הבצק ומאחסנים במקרר במשך חצי שעה.

+ מכינים את הקרם: מקציפים את החלמונים והסוכר בקערת המיקסר כ10- דקות, עד שמתקבל קצף תפוח ואוורירי.

+ מוסיפים את השמנת, גרידת הלימון ועשבי התיבול ומערבבים היטב עד שמתקבל קרם אחיד.

+ מחממים את התנור ל180- מעלות.

+ מרדדים את הבצק לעלה בעובי חצי ס"מ ומשטחים בתבנית אפייה בקוטר 26 ס"מ, או ב6- תבניות אפייה אישיות. מצפים בנייר כסף ומפזרים למעלה קטניות כמשקולת.

+ אופים את הקלתית כרבע שעה ומוציאים מהתנור. מסירים בזהירות את נייר הכסף ויוצקים פנימה את הקרם. אופים כ20- דקות, מוציאים ומצננים

 

 

 

 

 

 

 

טארט לימון עם פטל

 

 

מתכון של אורנה ואלה.

זהו מתכון מסורתי המוגש באין ספור וריאציות בכל פטיסרי בצרפת. בסיסו בצק פריך

והמלית היא מעין חביצה (פלאן) - פופולרית מאוד בצרפת ופחות אצלנו. אפשר להכין את העוגה על בסיס בצק פריך אחר. הבצק במתכון זה הוא מתוק יחסית כיוון שמלית הלימון הי

 

חומרים לטארט בגודל 26 ס"מ:

לבצק:

100 גרם חמאה רכה

100 גרם אבקת סוכר

1 ביצה

200 גרם קמח

1 ביצה טרופה, למריחה

למלית:

150 גרם סוכר

100 מ"ל מיץ לימון טרי

3 ביצים

400 מ"ל שמנת מתוקה

גרידה מלימון אחד

120 גרם פטל טרי או קפוא

 

 

 

1. מכינים את הבצק: מקציפים חמאה ואבקת סוכר, מוסיפים את הביצה ואחר כך את הקמח

בשניים - שלושה מחזורים. מערבלים עד שמתקבל בצק פירורי.

2. מוציאים ולשים מעט בידיים עד שמתקבל בצק אחיד, עוטפים בניילון ומקררים לפחות 24 שעות.

3. מרדדים את הבצק הקר על תבנית טארט מתפרקת ומקררים לפחות חצי שעה.

4. מחממים תנור ל180- מעלות.

5. מניחים על הבצק נייר כסף או נייר אפייה וקטניות למשקולת אופים כ20- דקות, מסירים את הנייר, זורקים את הקטניות ואופים עוד כ15- דקות.

6. מורחים את הבצק בביצה הטרופה ומחזירים לתנור לעוד דקה, מוציאים מהתנור ומורידים את החום ל140- מעלות.

7. מכינים את המלית: בסיר מרתיחים את הסוכר עם מיץ הלימון עד שמתקבל סירופ.

8. בקערה טורפים את הביצים ומוסיפים מעט מהסירופ. ממשיכים לטרוף ומוסיפים עוד סירופ באיטיות ובהדרגה, עד שמתקבלת תערובת פושרת. מוסיפים תוך כדי טריפה את יתרת הסירופ.

9. מרתיחים את השמנת המתוקה ומוסיפים בזרם דק ותוך כדי ערבוב לתערובת הביצים. מעבירים דרך מסננת דקה ומוסיפים את גרידת הלימון.

01. שופכים את התערובת על הקלתית ומפזרים למעלה את הפטל (הפטל ישקע בתערובת הנוזלית).

11. אופים ב140- מעלות כ20- דקות. צריך להיזהר מאפיית יתר, אחרת המלית הופכת לחביתה.

העוגה מוכנה כשהמלית יציבה אך רכה וצבעה צהוב בוהק. פני המלית לא אמורים להיות שחומים או תפוחים.

 

 

  היכנס לעריכת כותרת תחתונה לשינוי טקסט זה