בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 

 
ברוכים הבאים לעולם המתכונים
פה תמצאו מתכונים מכל העמים והעדות
תודה מיוחדת לידידי גיורא }{
מחדר נשואים נשואות בצאט תפוז:)
תודה על תרומתך לאתר זה:))
תהנו ובאהבה מהפרפר על הD ובהצלחה:)

 
    דף הבית
    פורום עולם המתכונים
    תזונה נכונה חשוב לדעת
    לוח מידות ומשקלים
    ראש השנה
    חנוכה
    פורים
    פסח
    פסח בשר ושונות
    קינוחים לפסח
    ספרון מתכוני פסח
    מתכונים עם קמח מצה
    מהמטבח שלי לפסח
    מקבץ מתכונים לפסח
    מתכונים לשבועות
    ט'ו בשבט
    מנות חמות
    ספר מתכוני החורף/תוכן
    מתכוני חורף 1
    מתכוני חורף 2
    מתכוני חורף 3
    מתכוני חורף 4
    מתכוני חורף 5
    מרקים
    מאכלי חורף
    מתכוני דגים
    פשטידות ותוספות
    ממולאים
    ספר המתכונים של
    בורקסים
    מאפינס מכל הסוגים
    סלטים
    חמוצים וכבישות
    פשטידות
    מאפים מלוחים
    אוכל סיני
    מתכוניים תמניים
    ספר הבצקים1
    שום פלפל ושמן זית/תוכן עניינים
    המתכונים/שום פלפל ושמן זית1
    המתכונים/שום פלפל ושמן זית2
    ספרון מתכוני רוגע-לך
    ספרון מתכוני תותים
    עוגת גבינה
    מתכוני עוגיות
    סלטים 1
    מתכונים לקפה
    משקאות
    ליפתנים וקינוחים
    עוגות מכל מיני
    ספרון המתכונים למתכוני אגוזים
    מתכוני לימון
    ספרון מתכוני פילו
    ספר עוגות הקרם
    ספר מתכוני שוקולד

 

מאפה פילו במילוי תרד וגבינה עם תבשיל פירות חם  

 

2 עלי פילו

2 כפות חמאה מומסת

1 כף גבינת ריקוטה

1 כף גבינת פרמז´ן מגוררת

1 כף גבינת רוקפור מפוררת

חופן עלי תרד שטופים

1 שן שום כתושה

מלח ופלפל שחור

לתבשיל:

2 כוסות פירות - ענבים שחורים וירוקים, ונקטרינות

2 כפות סוכר חום

1 בצל סגול, פרוס

1/2 כוס יין לבן יבש

מעט חמאה

 

  

1. מכינים את תבשיל הפירות: מאדים את הבצל בחמאה, מוספים סוכר חום ובוחשים עד המסה. מוסיפים את הפירות והיין ומבשלים על להבה נמוכה, עם מכסה במשך כ-7 דקות - עד שהפירות מתרככים.

 

2. מכינים את המילוי: מערבבים את הגבינות יחד. במחבת חמה מקפיצים במשך דקה אחת את התרד והשום במעט חמאה, מעבירים למסננת ומוסיפים לגבינות, מערבבים.

 

3. חוצים את עלי הפילו ומברישים בחמאה. מניחים שני חצאי העלה אחד על השני. מניחים חצי מכמות המלית במרכז העלה, מקפלים למעטפה סביב הגבינה ומניחים על נייר אפייה. מקפלים באותו אופן גם את העלה השני.

 

4. אופים בתנור שחומם מראש ל-185 מעלות צלזיוס, במשך כ-8 דקות או עד שהבצק מזהיב. מגישים חם עם תבשיל הפירות.

 

 

 

 

בצק פילו במילוי גבינת עיזים  

 

 

1 חבילה בצק פילו

1 חבילה חמאה מומסת

1 גבינת פרומעז

1 גבעול רוזמרין

2 שיני שום

מלח ופלפל 

  

 

המלית:

קוצצים או טוחנים את הרוזמרין

מועכים את השום

מערבבים הכל עם הגבינה ומוסיפים מלח ופלפל

 

הבצק

פותחים את הבצק. מכסים בנילון ומעליו מניחים מגבת בד לחה

חותכים את הבצק לריבועים 10-12 ס´מ

מניחים עלה של בצק. מורחים מעליו חמאה מנייחים מעליו עוד עלה

מורחים שוב בחמאה ומניחים מילוי במרכז הריבוע

אוספים את הפינות

אופים ב 180 מעלות עד שמזהיב 

 

 

 

שכבות פילו, תפוחים מסוכרים וגבינת פטה  

 

 

½ קג` עלי פילו

 

2 תפוחי-עץ גרנד סמית מגולענים וקצוצים לקוביות שטוחות

 

100 גר` חמאה

½ כוס סוכר חום

קורט אבקת קינמון

קורט אגוז מוסקט

קורט ג`ינגר קצוץ דק

2-3 נעצי ציפורן

150 ג` פטה צאן רכה

¼ כוס סיידר תפוחים

מעט שמן זית

להגשה - עגבניות שרי מקופסא

 

  

 

מטגנים את התפוחים בחמאה עם אגוז מוסקט, קינמון וג`ינג`ר.

מוסיפים סוכר חום לקשירה ומבשלים 3-4 דקות. מצננים.

מברישים את עלי הפילו בחמאה מומסת וחותכים לריבועים בגודל של 15X15.

על גבי שני עלים צמודים מנחים כף מתערובת התפוחים ,

סוגרים בשני עלים נוספים אבל לא חופפים.

מניחים מעל מתערובת הגבינה וסוגרים בשני עלים נוספים, שוב לא בצורה חופפת.

מרימים כלפי מעלה את כל העלים ומסובבים לקשירה. אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 15 דקות.

מגישים בליווי עגבניות שרי ושמן זית

 
 
 
 שטרודל תפוחים מבצק פילו  

 

(4 מנות)

 

למלית -

4 תפוחי עץ חמצמצים,

קלופים מנוקים מליבות

ופרוסים דק.

2 כפות צימוקים

2 כפות סוכר

1 כפית קינמון טחון

½ כפית עמילן תירס

(קורן פלור).

¼ כפית קליפת לימון מגורדת

6 עלי בצק פילו

2 כפות מרגרינה

מומסת, לבירוש.

½ כפית אבקת

סוכר לזרייה

תבנית חסינת חום

תרסיס שמן לשימון התבנית 

  

 

.1 מחממים תנור לחום בינוני גבוה (190 צ)

.2 להכנת המלית: מערבבים את כל חומרי המלית יחד

.3 מפשירים את עלי הפילו לפי הוראות היצרן, שוטחים

עלה אחד על משטח נקי ומברשים בכפית מרגרינה

מומסת. פורסים עליו עלה נוסף ומברשים גם אותו

בכפית מרגרינה. ממשיכים כך עם כל העלים.

.4 שוטחים את המלית על הבצק, ומותירים מרווח של

כ- 3 ס´מ משלושה צדדים. מגלגלים את

הבצק לגלילה ומסמנים חלוקה ל- .4

.5 משמנים את תבנית האפייה בתרסיס שמן, ומניחים

בה את הגלילה. אופים כ-20 דקות, או עד שהבצק

יזהיב, זורים אבקת סוכר ומגישים חם או קר. 

 

 

 

 

פאי גבינה מפילו מיוון  

 

2 כוסות חלב

1/2 כוס סולת חיטה

1/4 חבילה חמאה

1/2 1 כוס פטה מפוררת

3/4 כוס קשקוול או פייסה מגוררת

3 ביצים

מעט מוסקט מגורר

פלפל לבן

12 דפי פילו

100 גרם חמאה מומסת (או חצי כוס שמן זית, אחר לגמרי מהמתכון המקורי וטעים מאוד) 

  

 

בסיר כבד מערבבים חלב, סולת וחמאה ומביאים לרתיחה.

מערבבים תוך כדי רתיחה עדינה עד שהתערובת מסמיכה, מבשלים עוד שתי דקות מוסיפים את הגבינות ומערבבים עד שמעורבב היטב. מסירים מהאש.

טורפים פנימה את הביצים בהדרגה עד שהן נבלעות בתערובת.

מחממים תנור ל- 200 מעלות.

חותכים את הפילו למידות תבנית מלבנית. משמנים את התבנית ומרפדים במחצית עלי הפילו.

משמנים כל דף בחמאה מומסת.

יוצקים את המילוי ומכסים בשאר העלים. מצננים שעה במקרר.

מתיזים על העלה העליון מעט מים וחותכים למרובעים עד לעומק השכבה הראשונה. מתיזים מעט מים על הבצק ואופים.

מנמיכים את חום התנור ל- 175 מעלות ואופים 15 דקות בחלק התחתון של התנור (אם לא טורבו ) מעלים לרשת העליונה ואופים עוד 30 דקות עד שנהיה זהוב.

מוציאים מהתנור ומשהים 5 דקות לפני האכילה. 

 

 

 

 

צרורות בצק פילו במילוי תפוחים אגוזים ודבש  

 

50 גר´ חמאה

1 ק´ג תפוחים -גרנד קלופים וחתוכים

רבע כוס סוכר

רבע כוס ליקר גרנד מרינייר

חצי כוס אגוזי מלך קלויים וקצוצים

חצי כוס שקדים קלויים וקצוצים

רבע כוס פיסטוק קלוי וקצוץ

3 כפות דבש

1 כף מיץ לימון

10 דפי פילו

200 גר´ חמאה מומסת

1 כוס (בערך) סוכר 

  

 

מלאוח עלה פילו בחמאה מומסת לפזר סוכר. לקפל את הדף לחצי למרוח בחמאה ושוב לפזר סוכר. עכשיו לקפל שוב לחצי ושוב למרוח בחמאה ולפזר סוכר למרוח את המילוי, לאסוף קצוות להדק ולתנור בחום 178-180 מעלות.

המילוי:

להמיס חמאה במחבת להכניס קוביות תפוחי העץ לפזר סוכר ולאדות עד שמתרכך. להוסיף ליקר לאדות עד שהאלכוהול מתנדף. לכבות האש ולקק. להוסיף אגוזים קצת מיץ לימון ודבש

 

 

 

פילו ממולא פירות ושמנת  

 

2 כפות חמאה מומסת ומקוררת

3 כפות פיסטוקים

3 דפי פילו

11/2 כפות סוכר חום

1/2 אפרסק קטן

כוס פירות יער

2 כפות דבש

כף מיץ לימון

1/2 כפית תמצית וניל

1/4 כוס שמנת חמוצה 

  

 

לאפות את הפיסטוקים כ-10 דקות, לקרר ולקצוץ.

לחתוך כול עלה פילו ל 4 מרובעים, לשמור תחת מגבת

לשמן תבנית שקעי ם, להניח מרובע פילו, להבריש עם מעט חמאה מומסת, לערבב כף פיסטוקים עם כף סוכר לפזר מעט על העלים, להניח מעל עלה נוסף, להבריש לפזר פיסטוקים וחוזר חלילה עד שנגמרים כול בעלים. לקפל את הקצוות הבולטים

לאפות 10 דקות, להומיא בזהירות מהשקעים, לקררץ

בנתיים לערבב פירות, אפרסק חתוך, דבש, לימון ווניל להניח ל15 דקות

לערבב את השמנת עם הסוכר הנותר, למלא את הקילתית הקרה, לערום מעל את תערובת הפירות, לפזר מעל את שארית הפיסטוקים ומעט ממיץ הפירות  

 

 

בורקס מבצק פילו עם תרד וגבינה  

 

לבצק - 2 דפי פילו

 

למלית

 

1/2 1 ק"ג תרד טרי שטוף וקצוץ

1 ק"ג גבינה לא שמנה

1 קוביה גבינה בולגרית

מעט שמן זית

350 גרם קמח

מעט פלפל שחור

מעט אגוז מוסקט 

  

 

מורחים מעט שמן על דף בצק הפילו, מניחים עליו דף נוסף ושוב משמנים.

מערבבים את חומרי המלית ומכניסים לשקית זילוף.

מזלפים את המלית על חלקו הקידמי של הדף, מגלגלים את הבצק למעין שבלול חורפי לבסוף למרוח בביצה (תערובת של חלבון+כפית שמן)

אופים בחום בינוני 200 מעלות כ-30 דקות.

 

אפשר להשתמש ידני ללא שקית הזילוף

 

 

 

 

מאפה פילו וגבינה  

 

1 ק"ג בצק פילו או בצק סיגרים

1 ק"ג תערובת גבינות פיקנטיות (גבינה כחולה, טל העמק, צ´דר, קשקבל) מגוררות .

3/4 חבילת מרגרינה

ליטר חלב

7 ביצים 

  

 

לחתוך את הפילו לריבועים של בערך 25X25 ס´מ.

משמנים תבנית ב-1/4 חב´ מרגרינה.

בקערה מערבבים את הגבינות המגוררות.

ברבע הראשון של עלה הבצק מניחים מעט מתערובת הגבינות (כף פלוס).

מגלגלים לגליל (רפוי לא הדוק) ואת הגליל סוגרים לשבלול - שוב שיהיה רפוי.

מניחים את השבלולים כל פעם בתבנית. מהודק אך עדיין אוורירי.

מידי שורה מולץ לתקן את הגילגול.

ממלאים את התבנית.

טורפים את החלב עם הביצים. יוצקים את הבלילה על השבלולים בעזרת מצקת, לאט לאט, מלמעלה.

חותכים את המרגרינה לקוביות ומניחים על כל יחידה חתיכונת קטנה.

מניחים לבלילה להיספג, אפשר לקחת קצת מהבלילה ולצקת שוב מלמעלה. להניח כשעה.

מחממים תנור לחום 180 מעלות בערך.

אופים כחצי שעה או עד שמחחים היטב למעלה.

* אפשר לאפות, לצנן ואז לחמם שוב כעשר דקות.

להגיש חם. 

 

 

ספנקופיטה -פשטידת תרד וגבינות יווני עם עלי פילו  

 

500 גרם עלי פילו (20 עלים) מופשרים יממה

150 גרם חמאה מומסת

1/2 כוס שמן זית

 

למלית:

 

1/4 כוס שמן זית

1 ק"ג עלי תרד טריים שטופים היטב, מיובשים וקצוצים דק

6 בצלים ירוקים קצוצים דק

500 גרם גבינת פטה או בלגרית עיזים מפוררת

250 גרם גבינת קשקבל מגוררת

4 ביצים

מעט מלח (לטעום לפני ההוספה)

פלפל שחור גרוס טרי 

  

 

תבנית בגודל 28X38.

 

להכנת הפשטידה:

 

מחממים תנור לחום גביה 200 - 250 מעלות

מערבבים את החמאה המומסת עם שמן הזית ומשמנים את התבנית במעט שומן.

שוטחים עלה פילו על התחתית ומשמנים בתערובת החמאה והשמן.

משטחים מעליו עלה נוסף ומשמנים וכך הלאה עם מחצית מעלי הפילו.

שולי העלים יגלשו מעבר לתבנית , וזה בסדר.

שוטחים את המלית בתבנית ומקפלים את קצות עלי הפילו על המילית.

מכסים בעלה פילו ומשמנים, וכך הלאה עם שאר העלים הנותרים.

תוחבים את קצות העלים מן השכבה העליונה בין דופן התבנית לבין שכבת העלים שבתחתית.

מסמנים על שכבת העלים העליונה חלוקה למנות בסכין חדה, יוצקים על הכל את תערובת החמאה והשמן ומברישים.

אופים כשעה בחום בינוני עד שהבצק נהיה פריך וזהוב.

מוציאים מהתנור, משהים כ-20 דקות, חותכים למנות ומגישים.

 

הכנת המלית:

 

מחממים בסיר גדול את השמן ומוסיפים את עלי התרד הקצוצים והבצל הירוק.

מאדים על אש בינונית עד שכל הנוזלים יתאדו ומניחים להצטנן היטב.

מעבירים את התרד והבצל לקערה, מוסיפים את הגבינות, הביצים והתבלינים ומערבבים היטב. 

 

 

 

 

בוריק טריפוליטאי

 

8 עלי בוריק עגולים (בסופר מוכרים אותם תחת השם "פסטליה", בדוחק אפשר גם עם פילו)

4 ביצים

מלח ופלפל שחור, טחון טרי

שמן לטיגון

 

 

 

* מחממים מחבת עם שמן.

* מניחים עלה של בוריק ובמרכזו פותחים ביצה, מתבלים בזריזות במלח ופלפל, וסוגרים בעלה שני.

* כשהעלה התחתון מזהיב הופכים בזהירות ומטגנים את הצד השני.

הערה: בפעם הראשונה ייתכנו שיבושים והביצה עלולה לזלוג החוצה.

 

 

 

 

 

 

בורק במגש בנוסח סורי

 

 

מתכון של השף חני פרבר

 

12 עלי פילו

1 כוס חלב

1 ביצה טרופה

200 גרם מוצרלה, מגוררת גס

200 גרם ריקוטה, מפוררת (שתי הגבינות ביחד מהוות תחליף סביר לגבינת הצאן במתכון המקורי - אפשרות אחרת היא לקחת גבינה ערבית ולהשרות 24 שעות במים קרים)

1/4 כוס פטרוזיליה, קצוצה

2 כפות נענע, קצוצה

מלח ופלפל שחור, טחון טרי

1 חלמון

מעט קמח

 

 

 

1. משמנים תבנית אפייה מלבנית וחותכים את עלי הפילו לגודל התבנית.

2. מחממים תנור ל200- מעלות (אם יש טורבו - מה טוב, אם לא - מניחים בתנור שתי רשתות, בחלק העליון והתחתון של התנור).

3. מערבבים חלב, ביצה, וחמאה - מערבבים את שני סוגי הגבינה עם עשבי התיבול ומתבלים.

4. מרפדים את התבנית במחצית עלי הפילו. מורחים כל אחד בתערובת החלב. מניחים את תערובת הגבינות וממשיכים להניח מעל את יתר עלי הפילו מרוחים כולם מלבד העליון. בעזרת סכין חד חותכים מרובעים לעומק עד שכבת הפילו הראשונה.

5. לתערובת החלב שנותרה מוסיפים חלמון, 3 כפות קמח ומים ומערבבים לבלילה דלילה. מורחים מעל הבורק ומשהים 15 דקות.

6. מנמיכים את חום התנור ל175- מעלות ואופים 15 דקות בחלק התחתון של התנור (אם לא טורבו). מעלים לרשת העליונה ואופים עוד 30 דקות עד שזהוב. מוציאים מהתנור ומשהים 5 דקות לפני האכילה.

 

 

 

 

 

בקלאווה

 

 

מתכון של רות אוליבר

 

30 עלי פילו

300 גרם חמאה מומסת

למלית:

500 גרם אגוזי מלך קצוצים דק

חצי כוס סוכר

1 כפית קינמון

4 טיפות מי פריחת הדרים

לסירופ סוכר:

2 כוסות סוכר

חצי כוס דבש

שתיים וחצי כוסות מים

מיץ מחצי לימון

כמה טיפות מי פריחת הדרים (אופציונלי)

 

 

 

+ מכינים את המלית: מערבבים את כל החומרים בקערה.

+ מכינים סירופ סוכר: מבשלים בסיר את החומרים תוך כדי בחישה, עד שהסוכר נמס. כשהסירופ רותח, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל על אש נמוכה עוד 20 דקות או עד לדרגת כדור רך. מסירים מהאש ומצננים.

+ מחממים תנור ל-180 מעלות.

+ מרכיבים את הבקלאווה: מברישים בחמאה 12 עלים ומניחים אותם זה על גבי זה. מפזרים עליהם שליש מהמלית ומטפטפים מעט חמאה מומסת. חוזרים על הפעולה 3 פעמים, כל פעם עם 6 עלים.

+ מכסים ביתר העלים, חותכים למעוינים ואופים במשך 30 דקות, או עד שמזהיב.

+ מוציאים מהתנור ומיד חוזרים על החיתוך למעוינים. יוצקים עליהם את הסירופ הקר, מצננים ומגישים קר.

 

 

 

חומרים לתבנית בגודל 30X30 ס"מ

 

 

 

 

 

טארט מוצרלה ועגבניות

 

 

מתכון של חני פרבר

טארטים ומאפים נחשבים לעניין מסובך. לא משהו שמכינים סתם כשמתחשק. אבל קצת עזרה מבצק עלים מוכן או עלי פילו, הופכים את הטארט הזה (והרבה אחרים) לעסק פשוט, מהיר וטעים.

 

חבילת בצק עלים מוכן, מופשר

צנצנת קטנה של אנשובי, שטופים במים,

מסוננים וקצוצים

4 כדורי מוצרלה טרייה, פרוסה

1 כוס פרמזן, מגוררת

1 ק"ג עגבניות אדומות ובשלות, פרוסות

2 בצלים אדומים, פרוסים דק

מלח ופלפל שחור, גרוס טרי

2 כפיות עלי רוזמרין טריים, קצוצים

2 כפיות עלי טימין, טריים

 

 

1. מחממים תנור ל200- מעלות.

2. על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעובי של כחצי ס"מ. מניחים את הבצק על תבנית אפייה משומנת ומקפלים סביב, ליצירת שוליים מוגבהים.

3. מפזרים את האנשובי על הבצק, עליו מסדרים את המוצרלה ומחצית מהפרמזן. על הגבינה מסדרים עגבניות, בצל, שארית הפרמזן, פלפל, מלח ועשבי תיבול. מטפטפים מעט שמן זית על פני המאפה.

4. אופים כ15- דקות, עד שהמעטה מזהיב מעט. מגישים חם או פושר.

 

 

 

 

 

 

 

 

ממתק אגוזי לוז בקעריות פילו

 

 

קרין גורן

לפניכם הפינוק האולטימטיבי לאוהבי סוכריות טופי, אך כאן - הדבר האמיתי. טופי ביתי מקרמל, חמאה ושמנת מתוקה - רך, מתוק

 

חומרים ל-12 ממתקים אישיים בתבנית מיני-מאפינס:

לקעריות פילו:

3 דפי פילו

50 גרם חמאה מומסת

2 כפות אבקת סוכר

לקרמל אגוזים:

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

40 גרם חמאה

40 גרם שמנת מתוקה

1/3 כוס אגוזי לוז, שבורים

 

 

 

* מחממים תנור ל-180 מעלות.

* מכינים את הקעריות: מברישים דף פילו בחמאה מומסת. מפדרים במעט אבקת סוכר. מניחים עליו את הדף השני. משמנים ומסכרים וחוזרים על הפעולה גם עם הדף האחרון. קורצים (או גוזרים) מהיריעה הרב-שכבתית שהתקבלה עיגולים קטנים (לפי גודל השקעים בתבנית).

* מברישים את השקעים בתבנית בחמאה מומסת ומניחים עיגול פילו בכל שקע. דוחסים מעט את העיגולים לתוך השקעים ליצירת קעריות. אופים 10 דקות, עד שהקעריות שחומות ופריכות.

* מכינים קרמל אגוזים: במחבת כבדה מעל להבה בינונית ממיסים סוכר עד לקבלת קרמל...... מנמיכים את הלהבה ומוסיפים חמאה בהדרגה, תוך כדי ערבוב. יוצקים שמנת וממשיכים לערבב עד שכל הגושים נמסים. מסירים מהאש. מערבבים פנימה את האגוזים. מניחים לתערובת להתקרר מעט.

* בעזרת כף ממלאים את הקעריות בתערובת הטופי (אם הטופי מתחיל להתקשות לפני שסיימתם - מחממים אותו כמה שניות על להבה נמוכה והוא חוזר להיות נוזלי). מניחים לממתקים להתייצב. אין סבלנות? אפשר לתת להם מכת קור במקפיא. מנשנשים וקובעים תור לרופא שיניים.

 

 

 

 

 

 

 

פיצה פילו

 

 

מתכון ללא כמויות מדויקות. הבסיס הוא שכבות פילו. מעליו מה שבא לכם, אך רצוי לא להכביד עם גבינות כגון מוצרלה. בכלל הפיצות האלה, לא טוב להן משקל עודף.

 

לבסיס אחד:

3 עלי פילו

שמן זית

 

 

. מניחים עלה על משטח עבודה. מברישים בשמן ומניחים עלה נוסף, גומרים עם השלישי ומקפלים לשניים.

2. חותכים עיגול או משאירים כריבוע ומניחים על תבנית אפיה משומנת.

3. על הפיצה אפשר להניח: פלפל קלוי, גבינת עיזים, אנשובי, שום טרי או מבושל בשמן זית, עגבניות טריות, עגבניות קלויות, עגבניות מיובשות, פסטו, טפנד, זיתים, צלפים, רוקט, וכן הלאה וכן כלאה - לא הכל ביחד כמובן.

 

 

 

 

 

 

מאפה בצק פילו במילוי פטריות יער

 

 1 קילוגרם פטריות יער

1 קילוגרם פטריות, שמפניון

לפי הטעם חמאה

2 יחידות בצל, קצוץ

לפי הטעם קמח

2 קילוגרם בצק פילו

1 קילוגרם שעועית אדומה

3 שיני שום, כתוש

לפי הטעם כמון

לפי הטעם מלח

לפי הטעם פלפל שחור 

 

   מטגנים בחמאה את הבצל, מוסיפים את הפטריות הקצוצות, מקמחים קלות ומתבלים.

 

מניחים שני עלים מהבצק בתוך קוקוט אלומיניום, מניחים במרכז את מילוי הפטריות ואופים בתנור עד להזהבת הבצק.

 

משרים את השעועית ללילה ומבשלים אותה עם כפית סודה לשתייה, מסננים וטוחנים למחית חלקה.

 

מוסיפים שום כתוש ומתבלים.

 

מניחים על הצלחת את מחית השעועית ואת המאפה מוציאים מהתבנית ופורסים מעל.

 

 

 

 

 

 

 

 

בורקס מנגולד וגבינה

 

 

 חומרים (4 מנות) 

 

 

2 חבילת בצק פילו 

2/3 חבילת מנגולד 

כף חמאה 

כף שמן זית 

100 גרם גבינת פטה מגוררת

100 גרם גבינת קשקבל מגוררת

1 ביצה 

מלח ופלפל שחור 

לציפוי:

1 ביצה טרופה 

מעט שומשום 

 

 

 אופן ההכנה 

 

 

 

1. מכינים את המלית: קוצצים את המנגולד ומטגנים / מאדים אותו במחבת עם החמאה והשמן. כשכל הנוזלים מתאדים מורידים מהאש ומצננים. בקערה מערבבים את הגבינות עם הביצה, מוסיפים את המנגולד, מתבלים במלח (מעט, כי הפטה מלוחה) ופלפל.

 

2. מחממים תנור ל-200 מעלות.

 

3. מכינים את הבורקס: חותכים את הבצק לרצועות ארוכות וצרות (כ-3 ס"מ). מניחים כפית גדושה במלית בקצה הרצועה ומקפלים למשולשים לאורך רצועת הבצק, עד הקצה. מניחים את הבורקס בתבנית, על נייר אפיה. מי שהטכניקה הזאת קצת מורכבת עבורו - מוזמן לחתוך את הבצק לריבועים (5X5), להניח מלית במרכז ולקפל באמצע, למשולש.

 

4. את הבורקסים המוכנים מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום. שולחים לתנור ל20-30 דקות ומשגיחים שלא ישרפו. מוציאים כשהמאפים שחומים ויש ריח של מאפייה תורכית בכל הבית.

 

 

 

 

גלילת פילו במלית פירות

 

 

1/2 1 ק"ג פירות (משמשים, אפרסקים או מנגו)

1/2 1 כוסות סוכר 

1 כוס מים 

2 כפות קורנפלור 

מעט תמצית וניל 

3 עלי פילו מלבניים

50 גרם חמאה או מרגרינה מומסת

 

 

 

1. מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (190 מעלות צלזיוס). מרפדים תבנית בניר אפייה. שוטפים את הפירות, מגלענים וחותכים לרבעים.

 

2. שמים את הפירות, הסוכר והמים בסיר. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל במשך 15 דקות, או עד שהפירות מתרככים.

 

3. מערבבים את הקורנפלור במעט מים ותמצית וניל, ומוסיפים לפירות. מביאים לרתיחה ומבשלים תוך ערבוב עד שהנוזל מסמיך (אם הרוטב לא הסמיך, מערבבים כף נוספת של קורנפלור במים ומוסיפים לסיר). מעבירים לקערה ומאחסנים במקרר.

 

4. פורסים עלה של בצק פילו על גבי משטח העבודה, מורחים עליו חמאה ומניחים עליו עלה נוסף. מורחים את העלה הנוסף בחמאה ומניחים עליו את העלה השלישי.

 

5. מסדרים את מלית הפירות הפירות על העלה, לאורך צידו הקרוב אל הגוף, כך שלא תיגע בקצות הבצק. מקפלים את הקצוות פנימה, מעל המלית, ומגלגלים לגלילה.

 

6. מניחים את הגלילה עם התפר כלפי מטה, מורחים בחמאה ואופים כרבע שעה או עד שהבצק משחים מעט.

 

 

 

 

 

 

שטרודל תפוחים

 

 

10 דפי בצק פילו 

100 גרם חמאה 

1/2 1 ק"ג תפוחי עץ ירוקים

מיץ מחצי לימון

1/2 1 כוסות סוכר 

1 כפית תמצית וניל או מעט קינמון

100 גרם שקדים קלופים ופרוסים

100 גרם צימוקים קטנים, שרויים ברום או בקוניאק לשעה

אבקת סוכר 

 

 

 

שוטפים את תפוחי העץ, מחלקים לשמיניות, מסלקים את הליבה ופורסים דק (אם רוצים אפשר לקלוף).

 

2. מעבירים לסיר בינוני, מוסיפים מיץ לימון, 50 גרם חמאה, וסוכר ומבשלים מעל לאש בינונית עד שתפוחי העץ מתרככים והופכים יבשים

(כל הנוזלים המופרשים מהתפוחים מתאדים). מערבבים ומצננים לחלוטין.

 

3. מחממים את התנור ל 200 מעלות צלזיוס.

 

4. ממיסים את שארית החמאה. פורשים עלה בצק ומברישים אותו במעט חמאה מומסת. מניחים מעליו עלה נוסף ומברישים גם אותו בחמאה. באותו אופן מניחים שלושה עלי בצק נוספים (5 עלים סה"כ). מורחים מחצית מכמות המלית הצוננת על כל שטח העלה, פרט לשוליים של 2 ס"מ מסביב. סוחטים היטב את הצימוקים ומפזרים מחצית מהם ומחצית מכמות השקדים באופן אחיד. מגלגלים לגליל, מניחים על תבנית משומנת קלות ומורחים בביצה טרופה. מעצבים גלילה נוספת ואופים בתנור עד שמזהיב. מגישים מיד, או מצננים, מפזרים אבקת סוכר ושומרים בקופסה סגורה.

 

 

 

טארט מבצק פילו במלית תות שדה ותפוחים

 

 תרסיס שמן, רצוי חמניות

150 גרם בצק פילו

3 תפוחי עץ לאכילה ,בינוניים

50 מ"ל מיץ תפוזים טרי

2 כפות אבקת ממתיק מלאכותי

300 גרם תות שדה, חצויים

להגשה

2 כפיות אבקת סוכר

6 כפות קצפת צמחית

 

 

1. מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות) ומרססים בתרסיס שמן תבנית בגודל 23 ס"מ .

2. מניחים בתבנית מחצית מכמות בצק הפילו, מרססים כל עלה בתרסיס שמן מהדקים את הקצוות לדפנות התבנית ואופים כ- 10 דקות במרכז התנור.

3. בינתיים, מקלפים את התפוחים ופורסים אותם לפרוסות. מניחים בסיר קטן עם מיץ התפוזים, מכסים ומבשלים 5 – 8 דקות עד שהם מתרככים. מסירים מהאש, מוסיפים את הממתיק ואת התותים ומערבבים בעדינות. יוצקים אותם לתבנית הבצק.

4. חותכים משארית הבצק רצועות ומסדרים אותם באופן חופשי מעל הפירות. לא שוכחים לרסס כל עלה בתרסיס שמן. אופים עוד 15 – 20 דקות.

5. מצננים מעט את הטארט ,פורסים ל 6 פרוסות ומגישים עם אבקת סוכר וכף קצפת לכל סועד.

  היכנס לעריכת כותרת תחתונה לשינוי טקסט זה