בניית אתרים
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 

 
ברוכים הבאים לעולם המתכונים
פה תמצאו מתכונים מכל העמים והעדות
תודה מיוחדת לידידי גיורא }{
מחדר נשואים נשואות בצאט תפוז:)
תודה על תרומתך לאתר זה:))
תהנו ובאהבה מהפרפר על הD ובהצלחה:)

 
    דף הבית
    פורום עולם המתכונים
    תזונה נכונה חשוב לדעת
    לוח מידות ומשקלים
    ראש השנה
    חנוכה
    פורים
    פסח
    פסח בשר ושונות
    קינוחים לפסח
    ספרון מתכוני פסח
    מתכונים עם קמח מצה
    מהמטבח שלי לפסח
    מקבץ מתכונים לפסח
    מתכונים לשבועות
    ט'ו בשבט
    מנות חמות
    ספר מתכוני החורף/תוכן
    מתכוני חורף 1
    מתכוני חורף 2
    מתכוני חורף 3
    מתכוני חורף 4
    מתכוני חורף 5
    מרקים
    מאכלי חורף
    מתכוני דגים
    פשטידות ותוספות
    ממולאים
    ספר המתכונים של
    בורקסים
    מאפינס מכל הסוגים
    סלטים
    חמוצים וכבישות
    פשטידות
    מאפים מלוחים
    אוכל סיני
    מתכוניים תמניים
    ספר הבצקים1
    שום פלפל ושמן זית/תוכן עניינים
    המתכונים/שום פלפל ושמן זית1
    המתכונים/שום פלפל ושמן זית2
    ספרון מתכוני רוגע-לך
    ספרון מתכוני תותים
    עוגת גבינה
    מתכוני עוגיות
    סלטים 1
    מתכונים לקפה
    משקאות
    ליפתנים וקינוחים
    עוגות מכל מיני
    ספרון המתכונים למתכוני אגוזים
    מתכוני לימון
    ספרון מתכוני פילו
    ספר עוגות הקרם
    ספר מתכוני שוקולד

ממולאים

 

אינדקס קליל מנפלאות הוורד...

 

פרק א: ממולאים עם בשר. 2

1.              מחבר : זיו – כל מיני ירקות ממולאים בבשר ואורז 2

2.              מחבר : קובי - מתכון לתפוחי אדמה ממולאים בבשר עם צנוברים. 4

3.              מחברת : droli - פלפלים ממולאים של אהרוני (אז אהרוני המחבר... ) 4

4.              מחברת :  ורד - עלי גפן ממולאים - הגירסה שלי 5

פרק ב: ממולאים עם גבינות. 6

5.              מחברת : ספיר –בשלושה מתכונים של פלפלים ממולאים בגבינות!! 6

5.1                        פלפל ממולא בגבינות - מוגש חם. 6

5.2                        פלפל ממולא בגבינה. 6

5.3                        פלפלונים במלית גבינת עיזים ורוטב משמש. 7

6.              מחברת : שלי -   חצילים ממולאים בגבינות ומטוגנים. 8

7.              מחברת : טלי של הנסיך - פירות ממולאים גבינה. 8

8.              מחברת :  שירה שלו - עלי גפן ממולאים גבינת צאן 9

9.              מחברת :  סיון -  תאנים ממולאות בגבינת עיזים. 9

פרק ג: ממולאים פרווה. 10

10.            מחברת : גלית - מתכון לכרוב ממולא. 10

11.            מחברת : גילי - מתכון לחצילים ממולאים ללא בשר. 10

12.            מחבר   : זיו – מילוי צמחוני שמתאים לכל הממולאים. 11

13.            מחברת :  ורד - עלי גפן ממולאים - הגירסה החמצמצה, של גיסתי 11

 

פרק א: ממולאים עם בשר

 

1.                 מחבר : זיו – כל מיני ירקות ממולאים בבשר ואורז

המילוי:
חצי קילו בשר צוואר טחון ( טיפ!! לטחון פעמיים את הבשר)

כוס אורז ריזוטו עגול או יבש רגיל או אורז בסמתי (ממש משפר את המילוי)

לחם טרי

פטרוזיליה

נענע

תבלינים - כמון, כורכום, פפריקה, פלפל שחור, קטשופ, חרדל, תבלין גריל למי שאין את כל השאר ירקות למילוי:

פלפלים רגילים, עגבניות, קישואים שמנים וקצרים-בינוניים, תפו"א, חציל שמן וארוך, בצל גדול, בטטה שמנה ולא גדולה, פלפלים ירוקים חריפים (הארוכים לא הצרים להחמצה), עלי כרוב לבן אבל! סגול יוצא ממש מגניב בבישול.

 

לרוטב:
1 קופסה של עגבניות מרוסקות קלופות של פריניר 260 גר'

1 קופסה של כאלה אבל עם תיבול שום

בצל גדול

שמן זית

2 גזרים

בזיליקום, רוזמרין

מלח, פלפל

3 עלי דפנה

1 כף קטשופ

1 כף גרגירי חרדל

2 כפות חרדל

1/3 כוס יין אדום לבישול



ההכנה:
מילוי - לבצוע מתוך הלחם הטרי גוש יפה של "הרך", להרטיב במים בתוך קערה, לסחוט היטב ממים ולפורר לתוך קערה אחרת. אפשר גם לחתוך לקוביות ממש קטנות. להוסיף את כל השאר ולערבב היטב (ללוש כמו בצק). 2 שפריצים של קטשופ ושניים של חרדל. לתת לזה לנוח בצד.

בינתיים לשקף בצל קצוץ בשמן זית בסיר ממש רחב, לא עמוק ועדיף מאלומיניום של פעם. להוסיף את שתי הקופסאות של העגבניות, ולמלא אותם במים. לערבב היטב עם הבצל. להוסיף את כל התבלינים ולערבב היטב. להוסיף את שתי הקופסאות המלאות במים. לקלוף את הגזרים לפרוס ולחתוך לחצי את הפרוסות (אפשר הפוך, לחתוך לחצי, לאורך, ואז לפרוס). להוסיף לרוטב. אחרי 2-3 דק' על אש גבוהה להוסיף עוד 2 קופסאות מים וכל הזמן לערבב היטב שלא יידבק לתחתית. להנמיך לבינונית



הירקות: אני מכין לפני הכל ושם בצד


להוריד את הראש לעגבניות (שמנות) בפרוסה עבה שישמש למכסה אחר כך. לרוקן בזהירות את העגבניה. הבצל. להוריד את הראש אבל בפרוסה דקה כאילו רק את הצ'ופציק של הבצל מלמעלה אבל שיהיה אפשר לראות את השכבות לא להוריד את
 

התחתית עם השורשים. רק לנקות את השורשים היבשים. עם סכין דק להוציא בעדינות מהמרכז שכבה אחר שכבה אבל להשאיר את שתי השכבות הגדולות (החיצוניות) יחד. פלפל חריף - להוריד את הראש ולשמור, לנקות מגרעינים.

שאר הירקות חוץ מהחציל והבטטה, לרוקן את התוכן שלהם עם שמכשיר שמוציא את הלב של התפוח עם הגרעינים. אח"כ אפשר להגדיל את החור עם סכין אבל שתישאר מעטפת יפה ועבה של הירק. לתפו"א בינוני זה 3-4 חורים כאלה אחד ליד השני ואז להחליק עם סכין. לשמור את כל התוכן של כל הירקות בצד.

החציל - לטגן פרוסות ארוכות ועבות (1 סמ') מכל צד עם הקליפה.
הבטטה. לקלף ולטגן דקה בדיוק מכל צד כדי שתיסגר לפני השימוש במכשיר של התפוח. ההרכבה:
למלא כל ירק 2/3 גובה בבשר. להניח את הירקות בסיר בעדינות ובצפיפות אחד ליד השני. את הפלפלים הארוכים לדחוף בין הירקות בעמידה. לכסות כל ירק עם הראש שלו. להכין קציצה ארוכה ביד שיהיה לה נפח של כדור טניס, ולעטוף היטב בשתי פרוסות חצילים מטוגנות כך שהפרוסות יעטפו את כל הקציצה(חייבת להיות מוארכת ולא עגולה אחרת זה יתפוצץ) וישאר עוד פתח עליון של 1/3 מעבר לבשר. מעין שק של חציל כאשר הפתח העליון פתוח.

להניח בעדינות בסיר (אפשר למסמר את זה עם 2 קיסמים מעץ שלא יתפרק).

להוסיף מים עד גובה הירקות, להרתיח על אש גבוהה, להוריד לאש בינונית ואחרי 45 דק' הכל מוכן

 

משהו על חצילים ממולאים והכלי לרוקן את התוכן של הירקות -

 

יש כמה אופציות. למתקדמים ולמנוסים אפשר להכין כמו שאני אוהב. פרוסות עבות לאורך החציל מיובשות ומטוגנות קלות בשמן. אפשר להזליף עליהם אחרי הטיגון כמה טיפות בלסמי או סויה. מכל שתי פרוסות מכינים מעין כיס למילוי. כמו מימיה למים. ממלאים תמיד רק 2/3 אחרת זה יגרום לחציל להתפוצץ.


אופציה נוספת: חצי חציל בינוני מינוס. לרוקן את התוכן ולהוסיף מילוי. לכסות בכובע של החציל. אבל מה עושים עם הקליפה המרירה הנה הפטנט  מקלפים רצועות מהקליפה שיראה בסוף כמו פיג'מה עיראקית (בלי גזענות). ככה זה ישמור על הצורה ועל הטעם.

עוד חצילים - יש בסופרים עכשיו חצילונים קטנים שהם ממש מעולים לממולאים. אותו פטנט לכל אורך החציל עם הפיג'מה. רק להוריד את הראש ולנקות.



הכלי לניקוי.


אז יש את זה של התפוחים שכולם מכירים עם הטבעת בקצה. אני מתכוון לכלי דומה אבל בלי טבעת בקצה. הוא כמו צינור מאורך (10-12 ס"מ) חצוי לאורכו. מעין מסילה עגולה ארוכה. לקנות ברוחב של לא יותר מ-8 מ"מ. מאוד קל לעבודה ולא לפחד לרוקן את הקישואים/בצל/חצילים/תפו"א/בטטה/גזר וכל השאר. רק לוודא שהירקות ישרים בלי עקמומיות או גליות באמצע. יענו לא בננות מכופפות.

 

* בסוף יש גם מתכונים למלית צמחוניתלאותו מתכון.
 

 

1.                 מחבר : קובי - מתכון לתפוחי אדמה ממולאים בבשר עם צנוברים

 

לפני ההכנה:

מבשלים תפ"א על קליפתם במים עם מלח 25 דקות ומצננים.
בעזרת כף פריזאית פותחים חור במרכז השטח הרחב של התפוח, ודרכו מרוקנים
את המרכז בעדינות ,כך עד שמקבלים עובי דופן רצוי (עניין של טעם אישי).

להכנת המילוי:

500 גרם בשר טחון

בצל יבש קצוץ דק

חופן צנוברים קלוי בתנור ללא שמן (אפשר גם על מחבת)

מעט טימין טרי

עגבנייה מגוררת בלי גרעינים

מלח פלפל שחור וכמון לתיבול

שמן זית לטיגון.

מטגנים תחילה את הבצל ומוסיפים את הבשר משחימים מעט יחד ומתבלים בפלפל וכמון מוסיפים את הטימין והעגבניה וממליחים.

מבשלים עד לייבוש של הנוזלים. מוסיפים את הצנוברים וממלאים את התפוחים (בלי לקלף).

על התפו"א מורחים מרגרינה ומפזרים מלח גס מכניסים לתנור חם ל-25 דקות.

 

 

2.                 מחברת : droli - פלפלים ממולאים של אהרוני (אז אהרוני המחבר... )

 

מצרכים:

6 פלפלים אדומים בשרניים גדולים וטריים

מעט שמן זית

1/3 כוס יין לבן יבש

כ-10 גבעולי טימין שלמים

 

 

למילוי:

חצי כוס שמן זית

1 בצל גדול קצוץ דק

4 שיני שום קצוצות דק

6 משמשים יבשים קצוצים דק

2 גבעולי טימין, עלים בלבד

100 גר' בשר מעושן שמן קצוץ

250 גר' בשר בקר או כבש טחון גס

כוס וחצי אורז בסמטי שטוף ומסונן

מלח, פלפל שחור טחון טרי

חצי כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה

 

אופן ההכנה:

לרוקן את הפלפלים, חותכים בסכין קטנה וחדה חתך מסביב לכל פלפל, באזור הבסיס ליד העוקץ שלו, כך שייווצר "סיר" פלפל עם "מכסה". גם את ה"סיר" וגם את ה"מכסה" מנקים היטב מכל החרצנים והחלקים הלבנים ועיקר העיקרים דואגים לא לבלבל את הסדר, כלומר לכל סיר יש להשאיר את המכסה שלו.
 

שמים בסיר רחב את השמן ומאדים בו את הבצל, השום והטימין 7-8 דקות

מוסיפים את שני סוגי הבשר ומטגנים אותם, עד שהם שחומים, מוסיפים את האורז, המשמשים המלח והפלפל מערבבים ומבשלים יחד כשתי דקות. מוסיפים מים כדי כיסוי האורז, מביאים לרתיחה ומבשלים יחד כ-10 דקות. מכבים את האש ומקררים.

אז-מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים היטב. בודקים תיבול ומתקנים לפי הצורך.

ממלאים את הפלפלים בכף, כמעט עד הסוף דוחסים מעט את המילוי אבל לא יותר מדי, כדי להשאיר לו קצת מקום לתפוח.

שמים על כל "סיר" פלפל ממולא את ה"מכסה" שלו ומהדקים ל"סיר" או בקיסמים או קושרים כל פלפל בחוט משיכה כמו חבילה.

את הפלפלים הממולאים שמים בתבנית חסינת חום, שתכיל אותם בנוחות. מזליפים עליהם שמן זית, ולתחתית התבנית יוצקים כשליש כוס יין לבן יבש.

בינות לפלפלים מפזרים את גבעולי הטימין.

את התבנית מכניסים לתנור בחום של 200 מעלות ואופים כשעה ורבע. אחרי כחצי שעה כשהפלפלים שחורים דיים אך לא מדיי מכסים את התבנית בנייר אלומיניום, לבל ישחירו הפלפלים יתר על המידה.

 

 

1.                 מחברת :  ורד - עלי גפן ממולאים - הגירסה שלי

 

ב"צעירותי" היה לי תחביב, כל תחילת קיץ כשעלי הגפן טריים, צעירים ורעננים לעשות יום קטיף אחד בגינה של הוריי ולהעביר את אחה"צ במילוי עלי גפן (100, 200, 300!) אח"כ מקפיאים ויש לתקופה ארוכה....

 

אז ככה:
כמות קטנה של אורז - חצי מבושל

כמות בשר טחון פי 1 וחצי מהאורז

פטרוזיליה קצוצה

מלח

פלפל

פפריקה

ואפשר להוסיף כפית, כפית וחצי רסק עגבניות

אפשר קצת אורגנו, או בזיליקום או מה שבא...

 

 

אופן ההכנה:

מערבבים את המצרכים.

מניחים בסיר שכבת עלי גפן, עליהם שמים את עלי הגפן בצורה דיי צפופה (גם קיפול העלים צריך להיות דיי הדוק! - האורז חצי מבושל והבשר מצטמק!) שכבות שכבות עד שהסיר מלא.

שמים את הסיר על אש קטנה. שמים למעלה 2 כפות גדושות רסק עגבניות (או כף אחת וקופסא קטנה של עגבניות מרוסקות), מלח, פלפל, מיץ לימון (לפי הטעם- אני אוהבת את החמצמצות! אז אני שמה די הרבה)

שופכים מעל הכל 1 כוס מים (אם צריך אח"כ מוסיפים עוד) ומבשלים כ-45 דקות עד שעה. מדיי פעם יש לבדוק שהעלים לא מתייבשים ואם צריך להוסיף קצת מים. לטעום ולשפר תיבול....
נפלא כתוספת למנה עיקרית בארוחה חורפית... או סתם על אורז לבן עם המיץ של העלים.....

 


פרק ב: ממולאים עם גבינות

 

1.                 מחברת : ספיר –בשלושה מתכונים של פלפלים ממולאים בגבינות!!

 

 

1.1                        פלפל ממולא בגבינות - מוגש חם

מקור המתכון: צחי בוקששתר

מצרכים:

6 מנות

3 פלפלים

275 גרם גבינת אורדה / ריקוטה

3 חלמונים

½ כפית נענע יבשה

¼ כפית פלפל שחור


אופן הכנה:

חותכים את הפלפלים לחצי ומנקים אותם. בקערה מערבבים גבינות וחלמונים.

מתבלים בפלפל שחור ונענע יבשה . ממלאים את החצאים בתערובת בתבנית מרופדת בנייר אפיה מניחים את הפלפלים . מכניסים לתנור שחומם ל-190 מעלות. אופים 10-12 דק` עד שהגבינה זהובה ומבעבעת. מגישים פושר עם סלט חסה.

 

 

1.2                        פלפל ממולא בגבינה

מקור המתכון: שום, פלפל ושמן זית

 

מצרכים:

8 פלפלים ירוקים בהירים, רצוי מאורכים ("שושקה")

½ כוס שמן לטיגון

8 כפות גבינה בולגרית או פטה, מגוררת

2 בצלים ירוקים, קצוצים

1-2 פלפלים חריפים ירוקים טריים

1 ביצה, טרופה

½ כוס פירורי לחם

 

 

אופן הכנה:

מסירים את ראשי הפלפלים ומנקים אותם מגרעינים.

מחממים חצי מכמות השמן במחבת ומטגנים את הפלפלים עד שהם מקבלים כתמים חומים פה ושם. מוציאים ומניחים בצד.

מערבבים את הגבינה, הבצל הירוק והפלפל החריף וממלאים את הפלפלים. סוגרים כל פלפל למעלה בקיסם.

טובלים את הפלפלים בביצה הטרופה, ולאחר מכן מגלגלים בפירורי הלחם.

מוסיפים את השמן הנותר למחבת, מחממים ומטגנים את הפלפלים עד שהם זהובים. מוציאים ומגישים מייד.

 

1.1                        פלפלונים במלית גבינת עיזים ורוטב משמש

מקור המתכון: רובנס

מצרכים:

פלפלונים בשלושה גוונים צהוב כתום ואדום

* פלפלונים אדומים קלויים עדין

50 גר´ פקאן קלוף

2 שיני שום

עירית קצוצה או בצל ירוק קצוץ

1/3 גבינת פרומעז

מלח פלפל שחור

* פלפלונים צהובים קלויים עדין

בצל ירוק

זיתים שחורים קצוצים

1/3 גבינת פרומעז

מלח

פלפל שחור

* פלפלונים כתומים קלויים עדין

בזיליקום

3 שיני שום

כפית צלפים במלח

1/3 גבינת פרומעז

פלפל שחור

 

רוטב לאדומים: משמש,סוכר,תרכיז רימונים

רוטב לצהובים: משמש,שום,בלסמי,כף גבינת פרומעז ,סוכר,מלח,פלפל שחור

רוטב לכתומים: שמנת חמוצה, פלפל,מלח,תרכיז רימונים

 

אופן הכנה:

קולפים פלפלים חותכים ראש לא עד הסוף משאירים כובע מחובר. מנקים מגרעינים .

לשני הרטבים: מביאים לרתיחה מים בסיר מוסיפים חצי קג´ משמשים מבשלים 15-10 דקות מוציאים מפסיקים בישול קולפים ומעבדים למחית חלקה

מחלקים לשניים

רוטב א: מערבבים משמש עם כפית סוכר ו2 כפות תרכיז רימונים.

רוטב ב: מאדים בשמן זית שום פרוס מוסיפים בלסמי משמשים סוכר ומבשלים דקותיים

מוסיפים גבינה ומתבלים .

רוטב ג: מערבבים שמנת חמוצה עם תבלינים

יוצקים על הפלפלים הממולאים יוצקים מעל 2 כפות תרכיז רימונים

מלית א: במעבד למחית פקאן ושום שמים בקערה מוסיפים שאר ממצרכים מערבבים ממלאים פלפלים יוצקים חלק מהרוטב לכלי הגשה מסדרים פלפלים ויוצקים עליהם את שאר הרוטב.

מלית ב: מערבבים את כל החומרים יוצקים רוטב לכלי הגשה שמים פלפלים יוצקים שאר הרוטב.

מלית ג: במעבד צלפים ושום למחית קוצצים בזיליקום ומערבבים את כל החומרים ממלאים פלפלים מסדרים בכלי הגשה יוצקים את הרוטב מעל מכסים בניילון נצמד ושומרים עד 25-20 דקות לפני ההגשה ואופים בחום בינוני 180 מ´

 

 

1.                 מחברת : שלי -    חצילים ממולאים בגבינות ומטוגנים

 

שוטפים היטב את החצילונים, חוצים לשניים ומוציאים את התוך כדי ליצור מעין "אמבטיה" עם מסגרת של כחצי ס"מ. שומרים את בשר החצילים בצד ואת החצילונים משרים במים מומלחים לשעתיים בערך. כעבור כשעתיים מסננים את המים ומייבשים את החצילונים.

מכינים תערובת גבינות (בולגרית מפוררת, גלעד מגוררת, פרמזן מגוררת, פטה ולמעשה גבינות שונות לפי הטעם, בתוספת גבינה לבנה, ביצה ו-3 כפות פירורי לחם, מלח ופלפל ואפשר להוסיף עלי בזיליקום קצוצים).

ממלאים את החצילים בתערובת הגבינות וטובלים אותם בבלילה (לא נוזלית מדי) שמכינים מביצים, קמח, מלח ופלפל, ומטגנים (קודם את הצד הפתוח).

עכשיו יש שתי אפשרויות: או להגיש אותם כך או כמו שאני הכנתי ברוטב עגבניות.
מטגנים בצל חתוך לקוביות, מוסיפים שום וחלק מבשר החצילים (ששמרנו בצד) חתוך גם הוא לקוביות קטנות. מוסיפים רסק עגבניות, אבקת מרק עוף, מים, מלח, פלפל, 2 -3 טיפות טבסקו ומביאים לרתיחה. "מגלישים" פנימה את החצילונים המטוגנים, מבשלים על אש קטנה כשעה. מכבים את האש ונותנים לנוח קצת.

אחרי כן אפשר לפתוח את המכסה ולהסתער בליווי לחם טוב לניגוב הרוטב.

 

 

 

 

 

2.                 מחברת : טלי של הנסיך - פירות ממולאים גבינה

 

מצרכים:

125 גר' גבינה לבנה

125 גר' גבינת פטה מגוררת

1 כף חמאה רכה

מלח

1-2 כפות שמן זית

 

פירות אפשריים למילוי:

תמרים לחים/יבשים

תאנים טריות

משמשים טריים

 

אופן הכנה:

את התמרים חותכים בזהירות ומוציאים את הגרעין.

את המשמשים חוצים ומגלענים עם כן.

לתאנים מורידים את ה"ראש" ועושים איקס בקודקוד, לוחצים קלות על הפרי, והוא נפתח לפרח.

מניחים כל פרי בעטרת נייר (את המשמשים בחצאים)

מחממים את כל חומרי המלית לתערובת אחידה ומזלפים לחלל הפרי.

מזליפים מעט שמן זית על כל פרי ומכניסים לתנור להקרמה.

 

 

1.                 מחברת :  שירה שלו - עלי גפן ממולאים גבינת צאן

מקור- פותחים שולחן של אהרוני

 

מצרכים:

400 גר' גבינת צאן

1/3 כוס שמן

3 שיני שום כתושות

כפית עלי טימין טריים

8 עלי ריחן קצוצים

מלח, פלפל

24 עלי גפן כבושים

 

אופן ההכנה:
1. חותכים גבינה לאצבעות בעובי ס"מ

2. מערבבים את השמן עם כל התבלינים ומשרים את הגבינה לשעה.

3. שוטפים את העלים ומשטחים על משטח עבודה עם החלק המחוספס כלפי מעלה

4. שמים בבסיס של כל עלה רצועת גבינה, מקפלים שוליים פנימה ומגלגלים את העלה.

5. מניחים עם הפתח כלפי מטה בצפיפות בתבנית ומורחים בשמן זית

6. אופים בחום בינוני (180) 3-4 דקות, רק עד שהגבינה מתחילה להתרכך ומגשים מיד

 

 

 

 

2.                 מחברת :  סיון -  תאנים ממולאות בגבינת עיזים

לוקחים תאנה (מורידים את הצופצ'יק המעצבן) חוצים ל-2 ופותחים "כיס" מכל מחצית.

ממלאים בגבינת עיזים (פרומעז)

מקשטים למעלה בצנוברים קלויים או שומשום קלוי או קצח

לפני ההגשה מכניסים לכמה דקות לתנור כדי שהגבינה תהיה נימוחה

 

וזה טעים-טעים-טעים


פרק ג: ממולאים פרווה

 

1.                 מחברת : גלית - מתכון לכרוב ממולא

 

עשיתי ככה כרוב ומנגולד אבל נראה לי שכל דבר יתפוס. יוצא ממש מעולה.

 

ההכנה:

שמים את הכרוב במיקרוגל ל-9 דקות בערך. מפרידים את העלים בעדינות

 

המלית:

כוס עדשים אדומים מבוררים

פלפל שחור

כוס אורז

בצל קצוץ מטוגן

בצל קצוץ לא מטוגן

גזר

פטרוזיליה

מלח

ציר ירקות שורש

שמן זית

רסק עגבניות (עם בזיליקום)

מיץ לימון

 

שוטפים את העדשים ושמים עליהם הרבה פלפל שחור, שמים את האורז ובוחשים. מוסיפים את הבצל (מטוגן ולא מטוגן), גזר ופטרוזיליה. מוסיפים רסק עגבניות עם בזיליקום עד שמתקבלת עיסה, מוסיפים הרבה מלח .


ממלאים את העלים וסוחטים טוב, שמים בסיר את העלים הממולאים בצפיפות. שמים בסיר שמן זית, ציר ירקות שורש, רסק עגבניות לימון ומלח.

מבשלים כחצי שעה. מעבירים לתנור לחצי שעה נוספת בחום בינוני

 

 

 

2.                 מחברת : גילי - מתכון לחצילים ממולאים ללא בשר

 

לחצות כל חצילון, להוציא התוכן, לקצוץ לטגן קצת עם מעט שמן זית במחבת. לשים בקערה עם הרבה שום, פטרוזיליה (או אחר) קצוצים, כמה כפות פירורי לחם (אני שמה לפי העין, בערך 4), זיתים שחורים משובחים מגולענים קצוצים, קצת צנוברים קצוצים פלפל מלח ולטעום. יתכן שתזדקקי ללימון - להוסיף לפי הטעם). למלא החצילים ולהכניס לתנור. לאפות בחום 180 בערך חצי שעה. אוכלים בטמפ' חדר או מעט מחומם.

באותו אופן אפשר למלא עגבניות קטנות, סירות קישואים, פלפלים קטנים (אבל אז לוקח יותר זמן לאפות). אפשר לגוון המילוי עם עשבי תיבול שונים, אפשר להוסיף צלפים או קצת אנשובי קצוץ, ופרמזן מגוררת.

 

(ככה היא כתבה... )

 
 

1.                 מחבר   : זיו – מילוי צמחוני שמתאים לכל הממולאים

 

מצרכים:

2 כוסות אורז ריזוטו.

צרור קטן של שמיר קצוץ בלי גבעולים

גזר חתוך לקוביות קטנות.

1 תפו"א חתוך לקוביות קטנטנות.

2 כף מרק טעם עוף

1/3 תוכן של לחם טרי (בלי הקשה)

מלח, פלפל


ההכנה:
להרטיב ולסחוט את הלחם. לפורר היטב. לערבב הכל מכל בקערה. למלא לא יותר מ-2/3 אפילו פחות את הממולאים.

 

 

2.                 מחברת :  ורד - עלי גפן ממולאים - הגירסה החמצמצה, של גיסתי

 

מצרכים:

אורז שטוף - לא מבושל

פטרוזיליה קצוצה דק

כוסברה קצוצה דק

שמיר קצוץ דק

נענע קצוצה דק

מעט זעתר (עדיף יבש - אך לא תערובת)

מלח

מעט שמן

מלח לימון או מיץ לימון (לפי הטעם)

 

אופן ההכנה:

מכינים את המילוי מכל המצרכים לעיל. אין כמויות כי אני עושה זאת לפי העין. תלוי כמה עלי גפן הולכים למלות ואיך אוהבים את הטעמים, אך חשוב שהתערובת תראה 1/2 ירוקה (ירק) 1/2 לבנה (אורז), ושוב תיבול לפי הטעם.

לשים בסיר שכבת עלים על הקרקעית. למלות את העלים לא בכמות גדולה ולשים בסיר האחד ליד השני (לא מאוד צפוף אך צמודים). למעלה מעל לכל העלים הממולאים לשים שכבה נוספת של עלים שתכסה את הממולאים.

לשפוך מעל מעט שמן (אך לא מעט מאוד) ומים עד גובה העלים. לשים על אש נמוכה בין שעה וחצי לשעה ו-45 דקות.

ניתן לאכול עם יוגורט קר! - אני מעדיפה לאכול פושר ללא יוגורט!

(מניסיוני הייתי עושה את זה עם אורז רבע מבושל שהתקרר.)

 

1.                 מחברת : גילי – שיפורים ועצות

 

כמה טיפים שמשדרגים לטעם העילאי:

 

1. כדאי להשתמש בפלפלים כמה שיותר קטנים.

2. להוסיף בצל מטוגן.

3. כפית כמון לא מזיקה.

4. שום קצוץ.

5. הרבה עשבי תיבול.

6. חובה למלא באורז עגול - אין מה להשוות בכלל.(אסור לשטוף אותו קודם, אגב).

7. לא לשכוח, חוץ מהרוטב שמערבבים עם האורז לפני המילוי, להוסיף קצת מים לכל פלפל, שיתבשל כמו שצריך.

8. לבשל לאט לאט ובסבלנות, על אש פצפונת - כמה שלוקח, עד שהפלפלים מרוככים לגמרי והאורז מוכן (לפחות שעתיים).

9. לשכוח מסיר לחץ במקרה הזה.

10. בתחתית, מעל השמן, לפזר פרוסות עגבניות נגד חריכות של הפלפלים - נותן גוף לרוטב וקצת נחרך ומוסיף טעם משגע לכל העסק.

 


 
 
 
 
 
 

 
 
  היכנס לעריכת כותרת תחתונה לשינוי טקסט זה  
האתר נבנה במערכת 2all   בניית אתרים