בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 

 
ברוכים הבאים לעולם המתכונים
פה תמצאו מתכונים מכל העמים והעדות
תודה מיוחדת לידידי גיורא }{
מחדר נשואים נשואות בצאט תפוז:)
תודה על תרומתך לאתר זה:))
תהנו ובאהבה מהפרפר על הD ובהצלחה:)

 
    דף הבית
    פורום עולם המתכונים
    תזונה נכונה חשוב לדעת
    לוח מידות ומשקלים
    ראש השנה
    חנוכה
    פורים
    פסח
    פסח בשר ושונות
    קינוחים לפסח
    ספרון מתכוני פסח
    מתכונים עם קמח מצה
    מהמטבח שלי לפסח
    מקבץ מתכונים לפסח
    מתכונים לשבועות
    ט'ו בשבט
    מנות חמות
    ספר מתכוני החורף/תוכן
    מתכוני חורף 1
    מתכוני חורף 2
    מתכוני חורף 3
    מתכוני חורף 4
    מתכוני חורף 5
    מרקים
    מאכלי חורף
    מתכוני דגים
    פשטידות ותוספות
    ממולאים
    ספר המתכונים של
    בורקסים
    מאפינס מכל הסוגים
    סלטים
    חמוצים וכבישות
    פשטידות
    מאפים מלוחים
    אוכל סיני
    מתכוניים תמניים
    ספר הבצקים1
    שום פלפל ושמן זית/תוכן עניינים
    המתכונים/שום פלפל ושמן זית1
    המתכונים/שום פלפל ושמן זית2
    ספרון מתכוני רוגע-לך
    ספרון מתכוני תותים
    עוגת גבינה
    מתכוני עוגיות
    סלטים 1
    מתכונים לקפה
    משקאות
    ליפתנים וקינוחים
    עוגות מכל מיני
    ספרון המתכונים למתכוני אגוזים
    מתכוני לימון
    ספרון מתכוני פילו
    ספר עוגות הקרם
    ספר מתכוני שוקולד

תוכן עניינים

 

עוף עם רוטב סילאן וגינג'ר.............................................................................. 4

עוף עם אננס (הכי מהיר)................................................................................ 5

מעדן בצל וצימוקים כתוספת לארוחה................................................................ 6

פטה כבד עוף וריבת בצל על טוסט, מוגש עם מחית תרד.................................... 7

כבד עוף עם פטריות...................................................................................... 9

מדיאס....................................................................................................... 10

תבשיל פול (פשוט וטעים להפליא)................................................................. 11

תבשיל אורז עם תרד................................................................................... 12

פסטו כוסברה עם חזות עוף.......................................................................... 13

כרובית בתנור............................................................................................. 14

מאפינס קישואים......................................................................................... 15

כרוב אדום כתוספת לבשר............................................................................ 16

פלפלים קלויים ממולאים גבינה...................................................................... 17

פשטידת לחם............................................................................................. 18

ממרחי החמאה........................................................................................... 19

סלט ברוטב חזרת....................................................................................... 20

סלט עוף מענין............................................................................................ 21

סלט חסה, תירס ולבבות דקלים..................................................................... 22

סלט עגבניות שרי........................................................................................ 23

פסטה עם חלב............................................................................................ 24

בואיקטוס................................................................................................... 25

סוכריות סולמון............................................................................................ 26

עוגת ריבועי שוקולד..................................................................................... 28

בומבה שוקולד (המשפריצה)......................................................................... 29

עוגת גבינה ניו יורקית................................................................................... 30

עוגת לימון רטובה וטעימה............................................................................. 32

עוגת מוס תמרים ברוטב שוקולד.................................................................... 34

קרמליטה................................................................................................... 36

מוס תמרים, על בסיס שקדים........................................................................ 38

קונכיות מרנג עם מוס תפוחי עץ בקרמל.......................................................... 39

מוס תפוחי עץ בקרמל.................................................................................. 39

עוגת שוקולד ודבש עם קרם שוקולד ודבש...................................................... 40

גלידת עוגת גבינה וצימוקים........................................................................... 41

טריו........................................................................................................... 42

מופלטה..................................................................................................... 44

גלידת שושנים............................................................................................ 45

עוגת גבינה עם אננס................................................................................... 46

קרואסונים.................................................................................................. 47

בראוניז...................................................................................................... 48

גלידת פסיפלורה......................................................................................... 49

עוגת מיפל.................................................................................................. 50

עוגת מעדן וניל............................................................................................ 51

עוגת שוקולד ואגוזים.................................................................................... 52

עוגה טעימה מהירה לפסח בנוסח סברינה....................................................... 53

בצק פריך הסבר + מתכון............................................................................. 54

רולדות ממולאות......................................................................................... 55

מלבי הכי פשוט ,והכי קל שבעולם.................................................................. 56

תפוחים אפויים ממולאים ברוטב שקדים.......................................................... 57

עוגה קלה וטעימה למתחילים........................................................................ 58

קרם ברולה, קדאיף, ערמונים וקצפת.............................................................. 59

עוגיות בטעם תפוז עם גבינת שמנת, לפסח..................................................... 60

טופי בננה................................................................................................... 61

עוגיות שוקולד ציפס נחטפות ונעלמות............................................................. 62

עוגיות אגוזים לפסח..................................................................................... 63

עוגת שוקולד לכבוד שבת............................................................................. 64

גלידות....................................................................................................... 65

 

 

עוף עם רוטב סילאן וגינג'ר

מרכיבים:

6-8  שוקים

8 תפוחי אדמה קלופים חתוכים ל4- לאורך

6 בצלים פרוסים לרצועות

1/2  כוס סויה

4 שיני שום

פפריקה מתוקה

 

4-5 כפות סילאן

1 כפית זינגוול טחון

1 כוס יין לבן (יבש)

1 כוס מים

מלח

 

אופן ההכנה:

1.    מטגנים את רצועות הבצל עד להזהבה

2.    בינתיים מורחים את העוף בפפריקה וזנגוויל

3.    מוסיפים את העוף המתובל וממשיכים עוד מעט

4.    מוסיפים את תפוחי האדמה ,את השום,הסילאן ,הסויה ,היין,המים,המלח מכסים ומבשלים על אש בינונית כ1/2- שעה

5.    טועמים מתקנים (בודקים מדי פעם אם חסרים נוזלים )

6.    מכניסים לתנור ל3 שעות על חום נמוך כמו פלטה בערך 110-120 מעלות.

 

עוף עם אננס (הכי מהיר)

 

1.    מסדרים בתבנית חלקי עוף

2.    מסביב להם פילחי אננס (משומרים)

3.    לוקחים את הנוזלים שנשארו בקופסא מערבבים היטב עם 2כפות רסק עגבניות או קטשופ, כף אבקת מרק עוף אמיתי ושופכים על חלקי העוף.

4.    אופים בתנור חם 180 מעלות מכוסה 30 דקות.

5.    מסירים את הכיסוי וממשיכים עד שמוכן (עוד 30 דקות או עד שמזהיב ורך )

 

 


מעדן בצל וצימוקים כתוספת לארוחה

מרכיבים:

500 גרם בצלים קטנים מנוקים חתוכים לרבעים

100 גר'' חמאה

150 גר'' צימוקים

2 כפות סוכר חום

200 גר שיזיפים יבשים

2 כפות קטשופ חריף (או כף רסק מעורב עם מעט פפריקה חריפה וכף מים)

1.5 כוסות יין אדום יבש

1 כפית אגוז מוסקט

1 כפית קינמון

מלח לפי הטעם

 

אופן ההכנה

1.    מטגנים מעט את רבעי הבצל בחמאה עד שיזהיבו מעט.

2.    מסדרים בכלי חסין אש (פירקס) מפזרים מעל את הצימוקים והשזיפים.

3.    מערבבים בקערה נפרדת יחד :קטשופ, סוכר, יין קינמון, אגוז מוסקט, מלח. שופכים את התערובת מעל הבצלים מכסים את הכלי ואופים בתנור בחום בינוני כחצי שעה.

4.    מסירים הכיסוי, אם יש יותר מדי נוזלים אופים עוד כמה דקות ללא כיסוי

5.    מגישים כתוספת לבשר.

 


פטה כבד עוף וריבת בצל על טוסט, מוגש עם מחית תרד

מרכיבים לטרין פטה:

100 גרם חמאה

100 גרם שומן אווז

1 בצל גדול, קצוץ

1 ק"ג כבדים, יפים נקיים

2 עלי ג´לטין (מי שסולד, יכול לוותר. אבל הטרין עומד טוב יותר)

1 כף קוניאק או ברנדי

מלח ופלפל שחור, טחון טרי

מרכיבים לריבת בצל:

1 ק"ג בצל

50 גרם חמאה

250 מ"ל יין אדום יבש, מאיכות טובה

250 גרם סוכר

1/3 כוס חומץ בלזמי

מרכיבים למחית תרד:

50 גרם חמאה

400 גרם תרד קפוא, מופשר

2 כפות שטוחות קמח

1 כוס חלב

1 שמנת מתוקה

מלח ופלפל לבן

אבקת שום

להגשה:

בגט פרוס, קלוי עד הזהבה

פלפל שחור, גרוס טרי

 

אופן הכנה:

1.    מכינים את הכבד: במחבת ממיסים חמאה ושומן אווז. מטגנים את הבצל עד הזהבה, מוסיפים את הכבדים ומטגנים קלות, כ2- דקות מכל צד. מעבירים את תכולת המחבת החמה למעבד המזון. טוחנים למחית חלקה.

2.    משרים ג´לטין במים למשך חמש דקות, סוחטים ומוסיפים לתערובת החמה, תוך כדי עירבול. מוסיפים קוניאק, מלח ופלפל.

3.    מעבירים את המחית לטרין מרופד בנילון נצמד ומקררים למשך כמה שעות במקרר.

4.    מכינים את הריבה: במחבת ממיסים חמאה. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שנעשה שקוף. מוסיפים יין, סוכר וחומץ בלזמי. מבשלים מעל להבה נמוכה עד שהריבה מצטמצמת והבצל רך במידה הרצויה, לפחות שלושים דקות.

5.    מכינים את התרד: במחבת רחבה ממיסים חמאה. מוסיפים תרד ומאדים עד שהנוזלים נעלמים. מוסיפים קמח תוך כדי עירבוב. מוסיפים חלב ושמנת מתוקה תוך בחישה מתמדת, מוסיפים מלח, פלפל ואבקת שום. ממשיכים לבשל עד שרותח ומסמיך. מנמיכים את הלהבה ומבשלים תוך בחישה כ5- דקות נוספות. מצננים.

6.    מרכיבים את המנה: במרכז הצלחת מניחים טוסט בגט. עליו מורחים מעט ריבת בצל ומעליה מניחים פרוסת פטה. מסביב לטוסט עורמים מעט מחית תרד, מפזרים פלפל גרוס טרי ומגישים את המנה.

הערות:

זו מנה למשקיענים שרוצים לפנק את האורחים שלהם.

ההכנה בכלל לא קשה, רק שיש כאן שלושה מרכיבים שדורשים כל אחד הכנה נפרדת. התוצאה על הצלחת וגם הטעם - שווים את המאמץ.

החומרים כאן מספיקים לכ15- מנות. מהריבה ישאר לכם גם בשביל

 


כבד עוף עם פטריות

מתכון ל - 4-6 מנות

מרכיבים

1 כף שמן

2 בצלים, פרוסים

1 סלסלת שמפיניון טריות וקטנות

1/2 כוס יין לבן יבש

מלח ופלפל שחור, טחון טרי

1 כפית טרגון יבש, או חופן עלים קצוצים

 

אופן ההכנה:

1.    במחבת ממיסים חמאה עם שמן.

2.    מטגנים את הכבדים 2 דקות מכל צד, מעבירים לכלי אחר.

3.    באותה מחבת מטגנים את הבצלים עד הזהבה מוסיפים פטריות, יין ,מלח , פלפל וטרגון.

4.    מבשלים עוד 5-4 דקות ומגישים ליד קוסקוס או אורז.

 


מדיאס

חצאי קישואים ממולאים בדרך כלל בבשר מבושלים ברוטב (או עגבניות או אחר)

 

קח קישואים לא גדולים מידי ולא קטנים מידי, חצה אותם ל-2, רוקן את הפנים

מתוכן כך שיוצרו סירות.

המילוי:

בשר טחון ½ ק"ג

שום כתוש ו/או בצל מגורר על פומפיה

כף פירורי לחם

1 ביצה

מלח, פילפל, (אני שמה מעט בהרט)

לערבב הכל יחד.

למלא את הסירות כאשר מבצבצת מעל גבעה לא גבוהה

 

מכינים 2 קערות: אחת עם ביצה השניה עם קמח:

טובלים בביצה ואחר כך בקמח ולטגן טיגון קצר משני הצדדים.

הרוטב:

אני מכינה רוטב חמצמץ ולא של עגבניות המורכב מ:

מעט פפריקה,כורכום ,1 כוס ציר מרק עוף מרוכז או כוס מים עם כף אבקת מרק מיץ מחצי לימון סחוט , קורט סוכר ואם רוצים קצת נענע או בזיליקום או קוסברה.

מבשלים את חומרי הרוטב מעט.

 

מסדרים פנימה את הסירות המטוגנות ומבשלים על אש גבוהה.

לאחר הרתיחה כ-10 דקות מנמיכים וממשיכים לבשל על אש נמוכה עוד כחצי שעה -שלושת רבעי שעה.

תבשיל פול (פשוט וטעים להפליא)

מרכיבים:

כמות הבשר שתוכנס לתבשיל היא לפי רצונו של כל אחד, אני השתמשתי בספר ריבס עגל חלב

800 גרם פול גרעינים (לאחר הקילוף) או סנפרוסט

צרור קוסברה קצוץ דק

בצל ירוק - 5 ראשים קצוצים

 

אופן ההכנה

1.    שמים שמן זית בסיר מטגנים את חתיכות הבשר ושמים בצד

2.    שמים בסיר את הפול הקוסברה הבצל הירוק, מסדרים את הבשר, ממלאים מים עד כדי כסויי מעט פחות ומתחילים לבשל.

3.    כשרותח מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה (שעה וחצי ,או יותר כמה שיותר זמן ככה יותר טוב).

4.    ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.

5.    מגישים עם אורז ,סלט ירקות ערבי קצוץ דק ופלח לימון.

 

זהו הנוסח שלנו על פי המסורת הספרדית לארוחת הצהרים של ערב ליל הסדר

 


תבשיל אורז עם תרד

1.    לסיר שלי נכנסו על מעט שמן:

2.    שני בצלים חתוכים מעט ושום.

3.    לאחר שהפכו הבצלים שקופים נוספו אליהם חתיכות של בשר פרגיות שהוקפצו עד שצבעם השתנה.

4.    לכבודה הוספו מלוא חופניים תרד, קצת עלי בזיליקום, ולבסוף 2 עגבניות שעברו דרך הפומפיה, מלח, לימון סחוט, פלפל גרוס, וכף גדושה רסק עגבניות.

5.    הכל התבשל וביעבע בזמן ששתי כוסות אורז עגלגל שרו להם במים חמים נרחצו ועמדו על המסננת להתיבש.

6.    בינתים הוספו לסיר שלוש כוסות של ציר עוף (למי שאין מים רותחים עם מעט אבקת מרק ) ואת האורז המסונן הכנסנו לסיר כשרתח הקטנו את הלהבה.

7.    המתנו 20 דקות.

 
 

פסטו כוסברה עם חזות עוף

לוקחים פסטו כוסברה (ההכנה שלו היא כמו פסטו בזיליקום ואני מחליפה את הבזיליקום בכוסברה , ושמה גם גבינת פרמיזן בפנים).

לוקחת חזות עוף, פרפרים.

על כל מחצית מורחת כמות נדיבה של פסטו ומקפלת ל-2 (אין צורך בקיסמים ולא תפירה  זה לא נפתח!).

בכל אופן מורחת את התבנית ואת החזות בשמן מכינה בקערונת תערובת של:
ציר עוף אם אין אבקת מרק זה בסדר גמור עם מיץ לימון, מעט תבלינים צהובים כורכום או חוויג' למרק או מעט קארי או איזה שהיא ערבוביה אחרת, מעט סוכר או דבש.

טועמת, שופכת מעל ו"אופה" בתנור עד שמוכן (הצבע הופך לבהיר והקצוות מעט משחימות והבשר עשוי!).

כל חצי פרפר כזה= מנה !

 

 

 

כרובית בתנור

מרכיבים:

כרובית מפורקת לפרחים טרייה או קפואה

2-3 כפות פירורי לחם

2 כפות אבקת מרק עוף אמיתי

3 כפות מיונז

1 כפית חרדל

מלח

רבע כוס מים (לפי סמיכות התערובת)

 

אופן הכנה:

מנקים ושוטפים את פרחי הכרובית (אם היא טרייה אין צורך לבשל מראש).

בקערה גדולה מערבבים את פירורי הלחם עם אבקת המרק מכניסים את הכרובית פנימה.

מקפיצים את הפרחים בתערובת.

מסדרים בתבנית פירקס את הפרחים בשכבה אחת.

בכלי קטן ניפרד מערבבים חרדל ,מיונז, מים לתערובת לא מימית מידי.

בעזרת כף , מטפטפים על כל פרח מן התערובת.

מכניסים לתנור חם בערך כ-30 דקות או עד שמזהיב,

אני באופן אישי משתמשת בכרובית קפואה , ניתן לעשות את ההכנות מראש ולשים במקרר ולאפות לפני הארוחה.

מתכון מדהים וטעים והכי חשוב קל

 


מאפינס קישואים

מתוק וטעים !!!

מרכיבים:

3 כוסות קמח

1.5 כוסות סוכר

1 כפית קינמון

קורט מלח

1 כפית אבקת אפיה

קורט סודה לשתיה

2 כוסות קישואים מגורדים על פומפיה (ניתן להחליפם בגזר, בננה, תפוחי אדמה, תפוחי עץ, סלק, דלעת וכו')

2 כפות שמנת

1.5 אגוזים שבורים

1 כוס צימוקים (לא חובה )

3 ביצים

1 כוס שמן

 

אופן ההכנה

1.    מערבבים בקערה חומרים יבשים.

2.    בקערה נפרדת מערבבים חומרים רטובים.

3.    מאחדים את שתי התערובות לתערובת אחת הומוגנית,שופכים את התערובת לתבנית שקעים.

4.    אופים 25 דקות בחום 180 מעלות צ.

 


כרוב אדום כתוספת לבשר

מרכיבים

1 ראש כרוב אדום

1 חב'' חמאה

½ כוס סוכר

1 תפוח עץ חמוץ מקולף חתוך לרצועות

½ כוס (בערך)יין אדום יבש

מלח, פלפל.

 

אופן ההכנה:

1.    משרים את הכרוב במים רותחים עד שמתרכך (אני סוגרת בנילון וכניסה למקרו ל-10 דקות).

2.    מורידים כ- 10 עלים גדולים ויפים תוך כדי הסרת הקטע הקשה ומניחים בצד.

3.    את יתרת הכרוב חותכים לרצועות דקות, ממליחים מעט.

4.    ממיסים את החמאה בסיר מוסיפים סוכר וממיסים אותו,שלא יהפוך לקרמל.

5.    מוסיפים את הכרוב והתפוח עץ מוסיפים יין ומבשלים עד לריכוך.

6.    מתקנים את הטעם.

7.    להגשה לוקחים עלה שלם של כרוב ומניחים במרכזו 2 כפות כרוב מאודה וסוגרים כמו כדור.

8.    מגישים לכל צלחת כדור שכזה כתוספת.

 


פלפלים קלויים ממולאים גבינה

אין מידות מדויקות אך יש מתכון פלפלים בגבינה:

1.    קולים פלפלים על האש סוגרים בשקית אטומה, מקררים, מקלפים.

2.    מכינים מלית מ: גבינה בולגרית, כף פירורי לחם, קשקבל מגורד, ביצה.

3.    לדאוג שהמלית לא תיהיה מימית.

4.    ממלאים באופן שרוצים אך לא לדחוס.

5.    מצפים בפירורי לחם ומטגנים.

 

 

פשטידת לחם

מרכיבים:

כ- 8 פרוסות חלה

2 סלסילות של פטריות טריות פרוסות

100 גרם חמאה

1-2 כפות אבקת מרק בצל

2 ביצים

2 שמנת מתוקה

מלח, פילפל

פרמיזן מגורד

 

אופן ההכנה:

1.    מרפדים תבנית פירקס בפרוסות חלה ישנה (בת יום)

2.    ממיסים 50 גרם חמאה ומטפטפים על הפרוסות.

3.    ביתר החמאה מטגנים מעט את הפטריות מפזרים מעל הפרוסות באופן שווה.

4.    מערבבים בקערה את השמנת, הביצים, מלח, פלפל, אבקת מרק, ושופכים מעל.

5.    מפזרים פרמיזן כמה שאוהבים ומכניסים לתנור מחומם 180 מעלות בערך 40 דקות.


 

ממרחי החמאה

הנושא קצת בעייתי מאחר ואין מידות מדויקות אך בכל זאת יש כמה כללים בסיסיים:

חמאת תפוזים הל ודבש

חמאת לימון וגינג''ר

חמאת אגוזים וחרדל

וחמאת שום עם מי פריחת הדרים

 

1.    לוקחים חמאה מאיכות טובה איזו כמות שרוצים

2.    (רצוי לקחת כמות גדולה ובאותה ההזדמנות להכין מס'' טעמים).

3.    אז מכניסים את החמאה למיקסר ומקציפים אותה זמן מה ללא שום תוספת ועד שהיא מתרצה והופכת קרמית ואוורירית.

4.    מחלקים לכמויות (ל 4 - לדוגמה):

     하나.     חמאת תפוזים הל ודבש
מעבירים רבע לקערה אחרת מוספים גרדה מתפוז אחד כפית של דבש מעט הל, טועמים מעט עד שמרוצים מהטעם וכך הלאה.

        둘.        חמאת אגוזים וחרדל
קולים מעט אגוזי מלך וטוחנים (כף גדושה) כפית חרדל מאיכות טובה, מעט מלח לערבב לטעום לתקן.

        셋.        חמאת לימון עם ג'ינג'ר:
מוסיפים גרידת לימון (מלימון אחד) וג'ינג'ר מגורד סחוט (כלומר מגרדים על פומפייה הכי דקיקה שיש ג'ינג'ר. את מה שגרדנו סוחטים. מי שאוהב מוסיף את כל הגרידה מי שרוצה שיוסיף רק את הנוזל שנסחט, מעט מלח, אפשר להוסיף כמה טיפות לימון,

        넷.        חמאת שום ומי פריחת הדרים:
לערבב חמאה שום כתוש שתים עד שלוש שיניים מעט מלח וכמה טיפות של מי זהר.

 

התוצאות מדברות בעד עצמן ועם לחם טוב וטרי כמו של דוד מה עוד צריך???

 

היות וזו אינה אפיה אין כאן ענין של דיוק , יש מקום ליצירתיות והשתוללות עם טעמים.

 

סלט ברוטב חזרת

החומרים:

חסה

תפוז מקולף חתוך לקוביות

תמרים מגולענים חתוכים לעיגולים דקים

אם רוצים – חופן שבבי שקדים קלויים

הרוטב:

1 שמנת מתוקה (אפשר לערבב חצי שמנת מתוקה וחצי שמנת חמוצה או מחצית קרם פרש)

2 כפות חזרת לבנה

2 כפיות סוכר

מלח לפי הטעם

 

לערבב את כל חומרי הרוטב לשפוך על הסלט סמוך להגשה

(אם חסר לכם טעם חמצמץ אפשר להוסיף כף חומץ לרוטב)

 

סלט עוף מענין

מרכיבים

1 חזה עוף מבושל (אפשרי אפילו במים)

1 פיטריות קצוצות(קופסא של טריות חלוטות או משומרות)

1 מלפפונים חמוצים

1 סלרי קצוץ

½ צרור פטרוזיליה קצוצה

5 בצל ירוק קצוצ

 (אפשר לשנות כמויות)

 

הרוטב

4 כפות מיונז

2 כפות שטוחות חרדל

מלח

לימון

 

לערבב את כל החומרים ולשפוך על הסלט

 

 

 

 

 

 

 


 

סלט חסה, תירס ולבבות דקלים

מרכיבים:

1 חסה חתוכה גס (בידים )

1 קופסה תירס גרגרים

1-2 אבוקדו (לא בשלים מאוד ) חתוכים לקוביות

לבבות דקלים (מקופסא אחת ) חתוכים עיגולים

מלפפונים חמוצים קוביות

2 עגבניות חתוכות לקוביות

 

אופן ההכנה:

את כל הירקות לסדר בקערה ,כאשר החסה למטה וכל היתר למעלה .

 

בכלי ניפרד מכינים את הרוטב המורכב מ:

1 כפית חרדל

שמן זית - 3-4 כפות (אם רוצים אפשר יותר )

מיץ מלימון

שן שום כתושה

מלח

 

מערבבים יחד את החומרים, שופכים על הסלט קרוב לזמן האכילה, מערבבים ומגישים .

 

דרך אגב זהו סלט ארוחה עם לחם טוב , לא צריך יותר דבר, מקסימום קצת גבינה טובה

 

 


 

סלט עגבניות שרי

סלסילת עגבניות שרי חצויים לחצי

בצל ירוק קצוץ

שקדים משובבים + צנוברים , חופן מכל סוג לטגן קלות במעט שמן

לרוטב: שמן זית, מיץ מ 1/2 לימון, 1 כף חומץ בלסמי

שמים את הכל בקערה מערבבים ומגישים מיד.

 




 

פסטה עם חלב

מתכון לשאריות פסטה שבושלה במים ולא עורבבה עם רוטב כלשהו.

1.    לטגן במעט חמאה את שאריות הפסטה בקסרול.

2.    להוסיף מעט סוכר ואת הפסטה, לטגן מעט, להוסיף קינמון, בלי פחד ואז להוסיף חלב ולהרתיח. כמות החלב לפי הרצון (מקערית ועד צלחת מרק).

3.    למזוג לצלחות.

 

הערה: אם שאריות הפסטה זה ספגטי – אז לקצר.

 

 

 


 

בואיקטוס

מרכיבים:

200 גרם חמאה

500 גרם קמח תופח

1 קוטג'

1 שמנת חמוצה (הכוונה לרגילה)

2 ביצים

250 גרם גבינה בולגרית

50 גרם קשקבל מגורר דק

אופן ההכנה:

1.    ללוש את החומרים במערבל את החומרים (לטעום מה חסר). אם יצא דליל מידי להוסיף עוד טיפה קמח (לא לעשות בטון)

2.    ליצור עיגולים קטנים בקוטר 3 ס"מ, אפשר בעזרת כפית על ניר אפיה.

3.    לגרד מעל קשקבל ולאפות בחום 180 מעלות עד שמזהיב.

4.    לצנן להכניס לכלי אטום ולדרך להגיש עם לימונדה קרה תוצרת הבית.

 

את הקומפוזיציה הזאת אפשר לשנות בהתאם למה שיש במטבח

אפשר להוסיף גבינות צהובות להחליף את הקוטג' בגבינה אחרת וכו'.

תמיד מצליח, רצוי לאכול חם אפשרי לאפות מראש ולחמם

 


 

סוכריות סולמון

המצרכים :

עלי פילו.

חמאה מומסת למריחה.

דובדבנים חמוצים בסירופ.

דג סלמון, טרי, חתוך לקוביות קטנות (2*2),כמספר המנות שרוצים להכין.

תרד עם בזיליקום. (יש הוראות למטה )

גבינת פרומעז,חתוכה לפרוסות בעובי של סמ'' וכל פרוסה ל 4.

 

התרד,הכנות מוקדמות:

תרד טרי שטוף היטב או חבילה של מדליוני תרד קפוא

צרור בזיליקום קצוצ דק,50 גרם חמאה,

ממיסים חמאה,מוסיפים תרד ובזיליקום מאדים עד שלא נשארים נוזלים , מוסיפים מלח ופלפל שחור גרוס טרי (לפי הטעם ).

ההרכבה

מניחים עלי פילו על משטח,מורחים עליו היטב בחמאה מומסת.

מעל, עלה מס' 2 חוזרים על המריחה, מעל, עלה 3 וגם אותו מורחים היטב.

הפילו אוהב חמאה (ואתם כולסטרול).

חותכים לריבועים של 10*10.

בכל ריבוע מניחים אחד על השני על פי הסדר הבא:

כפית מלאה תרד,מעל קובית סלמון,מעל קובית גבינה,מעל דובדבן אחד ללא חרצן חתוך ל-2.

כעת אוספים את 4 הקצוות לצורת שקית לוחצים מעט בעזרת האצבעות (זה לא נפתח בזמן האפייה , מניסיון).

אופים עד שמזהיב בחום של 180 מעלות .

 

מכינים את הרוטב:

מבשלים על האש ומצמצמים את:

יתרת הדובדבנים על נוזליהם + 1/3 כוס חומץ בלסמי. מצמצמים לכדי חצי כמות הנוזלים.

 

מסננים את הדובדבנים טוחנים אותם ומחזירים אל הנוזלים תוך כדי עירבוב עד לצימצום הכמות וקבלת מירקם סמיך.

הגשה כף רוטב אדום ומעליו מניחים סוכרית סלמון אחת!

 

לכאורה ההסבר ארוך ההכנה קלה ופשוטה והתוצאה טעימה ומענינת

 

 

עוגת ריבועי שוקולד

מרכיבים לבסיס:

200 גרם פתי בר בטעם שוקולד

200 גרם חמאה מומסת

מרכיבים למלית:

800 גרם חלב משומר ממותק

2 כפות דבש

50 גרם חמאה

150 (כוס) אגוזי לוז או מקדימה קצוצים

מרכיבים לציפוי :

200 גרם שוקולד מריר 50 גרם חמאה

הכנת הבסיס :

מפוררים את הפתי בר (יותר קל במעבד מזון), מערבבים עם חמאה מומסת ומשטחים על התבנית. שמים לנוח במקרר .

הכנת המלית :

מערבבים בסיר מעל להבה בינונית את החמאה הדבש והחלב , כשהחמאה נמסה ממשיכים לבשל תוך ערבוב בלתי פוסק עוד 8-10 דקות מורידים .

מוסיפים את האגוזים שופכים מעל שכבת הבסיס ומצננים במשך חצי שעה.

הכנת הציפוי:

ממסים שוקולד וחמאה במקרו מערבבים לתערובת אחידה ושופכים מעל למלית .

 

מצננים, חותכים לקוביות קטנות 2*2 או 3*3 ומגישים.

 


בומבה שוקולד (המשפריצה)

מרכיבים:

8-10 מנות בתבניות אישיות קוטר 9

500 גר´ שוקולד מריר

250 גר´ חמאה

6 ביצים

3/4 כוס סוכר

 

אופן הכנה:

1.    להמיס במיקרו שוקולד וחמאה ולקרר

2.    להקציף ביצים וסוכר לקצף חזק עד שמלבין.

3.    לאחד שוקולד וביצים

4.    לצקת לכלים אישיים משומנים ולסדר בתוך תבנית אפיה

5.    להכניס כלי עם מים לתנור

6.    לאפות 11-12 דקות ב 160 מעלות

7.    לאכול חם

 

טיפים

1.    ניתן להכין את העיסה מראש, בתוך הכלים האישיים, ואז כשרוצים להגיש, מכניסים לתנור ל-12 דקות..ויוצא פיצוץ..עם כדור גלידה וניל למעלה, והקרם מבפנים.....חבל"ז.

2.    אפשר לאפות מראש, וולחמם במיקרו לחצי דקה לפני ההגשה.

3.    אפשר לאפות ולהקפיא ולהוציא להפשרה איטית מראש. לחמם כמה שניות במיקרו ואז זה משתבח

 

 


עוגת גבינה ניו יורקית

מרכיבים לתחתית :

150 גרם פירורי בסקוויט

50 גרם אגוזים שבורים

1 כפית קינמון

מרכיבים למלית :

750 גבינת שמנת

500 גרם גבינת ריקוטה

1 כוס סוכר

גרידה מלימון שלם

4 ביצים מס´ 2

1 כף קמח

וניל

 

הכנת התחתית:

לשבור ביסקוויטים, לערבב עם האגוזים והקינמון לפזר על תחתית תבנית עגולה בקוטר 26.

הכנת המלית:

1.    לערבב ידנית גבינות, להוסיף סוכר, וניל וגרדת לימון ואת הביצים שלמות יחד לערבב לתוך התערובת ובסוף את הקמח.

2.    לשפוך על המלית לאפות בתנור שחומם מראש לחום 220 כ- 10 דקות.

3.    להנמיך את החום ל- 160 ולהמשיך לאפות עוד 40 דקות (העוגה מוכנה כשהתייצבה ולא בהכרח זהובה מאוד).

הערות:

קוטר תבנית 26

אפשר להוסיף למסה של הגבינה 50 גר´ צימוקים

 


כדורי שוקולד לפסח

 

מרכיבים:

200 גר´, חמאה או מרגרינה

1 כוס חלב

1 כוס סוכר

5 כפות קקאו

רום

100 גרם צימוקים

100 גרם אגוזים

100 גרם שוקולד שבור או מגורר

100 גרם קוקוס

12 כפות גדושות קמח מצה

 

הערה (של שיגריס): במתכון המקורי הופיעה גם ביצה אחת אבל לא חייבים, לדעתי (ואני לא חסידה של ביצה לא מבושלת אז הורדתי אותה מהמתכון

 

אופן הכנה:

1.    להמיס חמאה להוסיף חלב וסוכר .

2.    להוסיף קקאו ולערבב עד לתערובת אחידה

3.    להוסיף תוך כדי עירבוב קמח מצה לתערובת אחידה ללא גושים

4.    להוסיף אגוזים,שוקולד,צימוקים וכ-2 כפות קוקוס

5.    לצנן את התערובת חצי שעה במקרר ,ליצור כדורים, לגלגל בקוקוס לעטרות ניר.

 

 


עוגת לימון רטובה וטעימה

 

מרכיבים:

125 גרם חמאה

1 כוס סוכר

4 ביצים

1/3 כוס מיץ לימון

1 כוס קמח תופח מנופה

2 כוסות שקדים טחונים דק לאבקה (אפשר לקנות מוכן)

 

מריכיבים לסירופ:

1 כוס מיץ לימון סחוט מלימונים טריים!

(את הלימונים יש לקלף עם קולפן ואת קליפות לחתוך לסליסים !!!!)

2 כוסות סוכר

2 כוסות מים

להגשה שמנת מתוקה מוקצפת או קרם פרש

 

קוטר תבנית 24 או מלבנית בגודל 23*25

 

אופן הכנה:

1.    מקציפים חמאה וסוכר לתערובת חלקה.

2.    מוסיפים ביצים לאט לאט לחמאה.

3.    כשהתערובת אחידה מוסיפים את מיץ הלימון. מוסיפים לסרוגין תוך כדי בחישה איטית עם הקמח (לא לבחוש יותר מידי).

4.    בסוף מוסיפים את השקדים תוך כדי בחישה , (לא לערבב יותר מידי!) עד שכל המרכיבים מאוחדים.

5.    אופים בחום בינוני כ- 30 דקות או עד שהעוגה שחומה וקיסם יוצא יבש , מניחים
לעוגה להתקרר מעט .

מכינים את הסירופ:

1.    מערבבים את כל חומרי הסירופ כולל את הסליסים של קלפות הלימון, מרתיחים.

2.    לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים כ- 10 דקות.

3.    מסירים מהאש ושופכים על העוגה את כל כמות הסירופ.

4.    את הסלייסים מפזרים מעל ,ומניחים לעוגה לספוג את כל כמות הנוזלים לאט לאט ולהתקרר.

 

הערות:

הקליפות של הלימון מתבשלות בתוך הסירופ והופכות מסוכרות ומשמשות כקישוט


עוגת מוס תמרים ברוטב שוקולד

רכיבים:

2/3 כוס סוכר

קליפה מגוררת מלימון אחד

6 ביצים, מופרדות

150 גרם שקדים טחונים

חומרים למוס תמרים (לעוגה אחת):

15 גרם (שקית אחת) של אבקת ג´לטין

1 כוס מיץ תפוזים

350 גרם מימרח תמרים

4 חלבונים

5 כפות סוכר

250 מ"ל שמנת מתוקה

חומרים לרוטב שוקולד:

250 גרם שוקולד מריר

250 מ"ל שמנת מתוקה

2 כפות סוכר

1 כף ליקר שוקולד

 

אופן הכנת הטורט:

1.    מחממים תנור ל180- מעלות.

2.    במיקסר מקציפים מחצית מכמות הסוכר, גרידת לימון ו4- חלמונים, לתערובת בהירה ותפוחה.

3.    מקציפים את החלבונים עם יתרת הסוכר, לקצף גמיש.

4.    מקפלים לתערובת החלמונים את השקדים ואת קצף החלבונים. יוצקים את העיסה לשתי תבניות קפיציות ואופים כ20- דקות, עד שהיא קפיצית למגע ופניה מזהיבות.

5.    מצננים.

אופן הכנת המוס:

1.    ממיסים את הג´לטין בחצי כוס מיץ תפוזים, מכניסים למיקרוגל ל30- שניות ומערבבים עם מימרח התמרים.

2.    מקציפים חלבונים עם חצי מכמות הסוכר, לקצף יציב ומקפלים את קצף החלבונים לתערובת התמרים

3.    מקציפים את השמנת לקצפת יציבה. ומאחדים בין שתי התערובות.

4.    יוצקים את המוס על הטורט ומקררים 6 שעות.

אופן הכנת רוטב השוקולד:

1.    בסיר אידוי כפול (ביין מארי) ממיסים את השוקולד עם השמנת המתוקה והסוכר. לקראת סיום ההמסה, כשהתערובת אחידה, מוסיפים את ליקר השוקולד.

2.    שופכים את הרוטב על העוגה ומגישים עם קצפת בצד.

 

הערות:

שימו לב שמתקבלים שני טורטים של בצק שקדים, ואילו שאר הכמויות מתאימות לעוגה אחת.

חומרים ל2- טורטי שקדים, בתבניות בקוטר 26 ס"מ

 


קרמליטה

שמו של המתכון בה על משקל המרגריטה רק שהיא עשויה עם קרמל.

מרכיבים למסקרפונה:

2 מסקרפונה

1 קרם פרש

½ כוס שמנת מתוקה

20 גרם ליקר (2 כפות) אייריש קרים

3 כפות אבקת סוכר

1 כף נס קפה

 

מרכיבים לטופי:

1 כוס סוכר

1 כוס שמנת

15 גרם חמאה

 

מרכיבים לתפוחים:

1 כוס סוכר

4 תפוחי עץ מסוג גרנד-סמיט קלופים וחתוכים לקוביות חתוכות ל- ½ סמ´ על חצי

50 גר חמאה

30 גרם קלבדוס ליקר

 

מרכיבים לגנאש

100 גרם שוקולד (חלב, מריר או ג´נדוייה )

100 גרם שמנת מתוקה

 

מרכיבים לאגוזים

50 גרם פקאנין מסוכרים או אגוזים מסוכרים אחרים, שבורים לחתיכות קטנות.

בישקוטים-  אופציונלי טבולים בנס קפה קר.

אופן הכנה למסקרפונה:

לערבב היטב את החומרים.

 

אופן הכנה לטופי

על האש ממסים את הסוכר לקארמל, במקביל מחממים את השמנת המתוקה לא לרתיחה

כאשר הקארמל מקבל גוון זהוב מוסיפים לאט ובזהירות את השמנת ומערבבים לקבלת תערובת אחידה וחלקה ללא גושים, ממשיכים לערבב על האש עוד כ - 5 דקות.

מורידים מהאיש ומוסיפים תוך כדי ערבוב את החמאה ומניחים להתקרר.

אופן הכנה לתפוחים עץ

ממיסים את הסוכר לקראמל.

כשהקרמל מוכן מכניסים את תפוחי העץ החתוכים לתוך הקרמל. לא נוגעים עד שהתפוחים מתחילים להגיר נוזלים, אז מערבבים עד שהנוזלים נספגים ומתאדים.

מוסיפים את החמאה תוך כדי ערבוב ואת הקלבדוס.

מסירים מן האש מניחים להתקרר.

אופן הכנה לגנאש

מרתיחים שמנת, מכנסים פנימה את השוקולד שבור לקוביות מערבבים לתערובת אחידה ומצננים.

הרכבת המנה

מזלפים שיכבה מסקרפונה ,כשליש מגובה הכלי (רצוי להקפיא בין שיכבה לשיכבה על מנת שהשכבות יתיצבו ויסתדרו יפה).

מפזרים שיכבה של תפוחים מקורמלים.

מעל מפזרים שיכבה של טופי שיכסה את התפוחים.

מעל אגוזים.

במידה ומשתמשים בבישקוטים-  מניחים חתיכת בישקוט מעל.

מזלפים שוב מסקרפונה עוד כ- שליש מהכלי  מצפים בשיכבה של גנאש בערך בעובי של חצי סמ´.

מקררים ומגישים

 

מוס תמרים, על בסיס שקדים

מרכיבים:

לבסיס שקדים

3 ביצים

1/3 כוס סוכר

75 גר´ שקדים טחונים

קליפת לימון

המרכיבים למוס:

350 גר´ ממרח תמרים

½ כוס מיץ תפוזים

14 גר´ ז´לטין

4 חלבונים

60 גר´ סוכר (5 כפות)

1 שמנת מתוקה

 

אופן הכנת הבסיס:

מקציפים את הביצים שלמות עם הסוכר לקצף אורירי ויציב.

מוסיפים תוך כדי עירבוב את גרדת הלימון ואת השקדים.

אופים בחום 160 כ 15 דקות (או עד שמוכן) ומצננים !

אופן הכנת המוס:

ממסים ג´לטין בחצי כוס מיץ תפוזים.

מוסיפים לממרח התמרים.

מקציפים חלבונים עם 5 כפות סוכר.

מקציפים שמנת מתוקה.

מערבבים את החלבונים עם ממרח התמרים.

מוסיפים לתערובת את השמנת המתוקה ויוצקים על הבסיס.

הערות:

אם רוצים להכין מתמרים טריים יש לקלף וליטחון או בבלנדר או במכונת בשר עם רבע עד חצי כוס מיץ תפוזים

אם רוצים לאחר שהעוגה התמצקה לצפות בגלזורה של שוקולד.


קונכיות מרנג עם מוס תפוחי עץ בקרמל

קונכיות מרנג:

את קונכיות המרנג מכינים בניפרד וניתן למלא אותם במה שרוצים:

4 חלבונים

¼ 1 כוסות סוכר.

להקציף קצף יציב לאפות בתנור בחום 80 מעלות לילה שלם או עד שהן יבשות ומוכנות

 

מוס תפוחי עץ בקרמל

מרכיבים:

כוס סוכר

כף חמאת תנובה

½ ק"ג תפוחים קלופים חתוכים לרבעים

שקית ג´לטין (14 גר´)

2 מכלי שמנת להקצפה %32 שומן מסדרת השף הלבן

 

אופן ההכנה:

1.    בסיר בינוני מחממים את הסוכר עד שהוא הופך לחום בהיר (אין צורך לערבב את הסוכר), מוסיפים את החמאה (גם אם לא כל הסוכר הופך לחום).

2.    מוסיפים את התפוחים ומבשלים על אש קטנה עד שמתרככים.

3.    מעבירים את התפוחים למעבד מזון או בלנדר.

4.    מערבבים את הג´לטין עם המים ומחממים במיקרו גל 30 שניות או עד שהג´לטין נמס. מוספים לבלנדר ומפעילים ל- 2 דקות.

5.    מעבירים לקערה ומצננים כ- 20 דקות.

6.    מקציפים את השמנת במיקסר עד שהיא הופכת ליציבה.

7.    מערבבים בעדינות את השמנת עם התפוחים.

8.    מעבירים לקערת הגשה. יש לצנן את המוס לפחות שעתיים לפני ההגשה.

9.    את הכלים האישיים אפשר להפוך על צלחת ההגשה ע"י הפרדת השוליים בעזרת סכין, וזרם של מים חמים על החלק האחורי של הקערה לפני ההעברה לצלחת.

הערות:

לקערה בינונית או 8 כלים אישיים, מזלפים את המוס המוכן לתוך הקונכיות .


עוגת שוקולד ודבש עם קרם שוקולד ודבש

מרכיבים:

150 גרם חמאה

150 גרם דבש

150 גרם שוקולד

5 ביצים מופרדות

2 כפות סוכר

150 גרם אילסרים טחונים

50 גרם קמח

5 גרם אבקת אפיה (חצי שקית )

מרכיבים לקרם שוקולד

1 שמנת מתוקה

150 גרם שוקולד

3 כפות דבש

 

אופן הכנה:

ממיסים את החמאה השוקולד והדבש מצננים מעט.

מוסיפים חלמונים לתערובת השוקולד אחד אחד תוך כדי ערבוב.

מקציפים החלבונים עם 2 כפות סוכר לקצף יציב ולא קשה מידי.

בקערה מערבבים את כל היבשים (קמח ,אבקת אפיה,ואגוזים).

מוסיפים אגוזים, קמח ואבקת האפייה לתערובת השוקולד .

מוסיפים את החלבונים לתערובת השוקולד בבחישה עדינה.

אופים בתנור בחום של 160 מעלות 30-40 דקות. לבדוק עם קיסם שיוצא יבש.

הכנת הקרם:

להרתיח שמנת ולהמיס בתוכה את השוקולד והדבש.

לצנן לילה במקרר.

להקציף במיקסר ולמרוח על העוגה.

הערות:

גודל התבנית 24

אפשר להחליף את האילסרים בכל סוג של אגוזים.


גלידת עוגת גבינה וצימוקים

חומרים ל-600 גרם:

250 מ"ל שמנת מתוקה

½ כפית קינמון

½ כוס סוכר

3 חלמונים

250 גרם גבינה לבנה 9%

30 גרם צימוקים, מושרים באלכוהול

 

אופן ההכנה:

1.    מרתיחים בסיר את השמנת עם הקינמון. מסירים מהאש ומצננים.

2.    מערבלים במיקסר את החלמונים עם הסוכר לתערובת קרמית.

3.    משווים טמפרטורות:

4.    מוסיפים תוך בחישה 3-2 כפות שמנת לתערובת החלמונים, מערבבים ומוסיפים את השאר.

5.    מבשלים מעל ביין מארי עד שהתערובת מכסה כף עץ (או עד לטמפרטורה של 85 מעלות). מצננים מעל קערת קרח.

6.    מקציפים את הגבינה במיקסר ומוסיפים את תערובת החלמונים המצוננת. מעבירים למקרר.

7.    כשהתערובת קרה מעבירים אותה למכונת הגלידה ומוסיפים צימוקים. כשהגלידה מוכנה מעבירים לתבנית הקפאה ושומרים במקפיא.

 


טריו

תבנית (טבעתית מתפרקת) בקוטר 24 ס"מ.

מרכיבים לבסיס האפוי

200 גרם קוביות שוקולד מריר

4 ביצים, מופרדות

¼ כוס סוכר

½ כוס קפה

קורט מלח

 

מרכיבים לגנאש

½ כוס שמנת מתוקה

100 גרם קוביות שוקולד מריר

 

מרכיבים לקרם חלבה ושוקולד לבן:

(לקרם השוקולד החום אותו הדבר עם שוקולד מריר )

1 כוס שמנת מתוקה

80 גרם חלבה, מפוררת

100 גרם קוביות שוקולד לבן

אם רוצים לקבל מרקם של עוגה אורירית יותר אז במקום קרם שוקולד מריר עם חלווה מכינים את המוס שוקולד.

מרכיבים למוס שוקולד:

200 גרם קוביות שוקולד מריר

4 ביצים, מופרדות

¼ כוס סוכר

½ כוס קפה

קורט מלח

 

אופן הכנת הבסיס:

1.    ממיסים את השוקולד בקערה מעל ביין-מארי.

2.    במקביל מערבלים את החלמונים עם 2 כפות סוכר. כשמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה מוסיפים את השוקולד המומס (תוך כדי ערבול איטי).

3.    מוסיפים קפה וממשיכים לערבל עד שמתקבלת תערובת אחידה.

4.    מחממים תנור ל190 - מעלות.

5.    במיקסר מקציפים את החלבונים עם קורט מלח ויתרת הסוכר, עד שמתקבל קצף יציב. מקפלים לתוך תערובת השוקולד ויוצקים לתוך תבנית משומנת.

6.    אופים כ- 20 דקות, עד שנוצר קרום פריך על פני המוס האפוי.

אופן הכנת הגנאש:

1.    בסיר מרתיחים את השמנת. מוסיפים את השוקולד, מכסים ומשהים כ30 - דקות.

2.    ערבבים היטב ויוצקים על המוס האפוי.

3.    מרפדים את דפנות התבנית ביריעת פלסטיק קשיחה או נייר אפייה (לשמירה על מראה השכבות).

4.    מכינים קרם חלבה ושוקולד לבן (בכלי נפרד את הקרם החלבה עם שוקולד מריר): מרתיחים את השמנת, מוסיפים את החלבה והשוקולד, ומכסים. אחרי שעה מערבבים היטב, מצננים לגמרי ומקררים למשך הלילה (אפשר להקפיא לכמה שעות).

5.    מקציפים את התערובת לקבלת קרם עשיר ומשטחים או מזלפים אותו על שכבת הגנאש. מקררים.

 

אופן הכנת המוס שוקולד:

פועלים בדיוק לפי ההנחיות להכנת הבסיס.

הרכבת העוגה

על שיכבת הבסיס האפויה את קרם השוקולד החום (או את מוס השוקולד)

מעל קרם לבן

מעל גנש

 

לקרר לאכול במנות קטנות (שלא יגמר לעולם )

 

 

 

מופלטה

מרכיבים:

1 קג קמח

50 גרם שמרים

3 כוסות מים פושרים

רבע כוס שמן

 

אופן ההכנה:

1.    שמים בקערה קמח ,מים, שמרים ושמן לשים בצק רך וגמיש.

2.    מחלקים לכדורים (40 בערך) את הכדורים מניחים על מגש משומן לתפיחה.

3.    מחממים מחבת במעט שמן פותחים כל כדור לעלה דק ומטגנים בצד אחד בלבד את הראשון.

4.    הופכים ועל הצד המטוגן מניחים עוד עלה בצק ואז הופכים את השנים יחד ועל הצד המטוגן.

5.    מניחים עוד עלה וכך הלאה עד שיש בוכטה  של עלים .

6.    מגישים עם חמאה ודבש.

 


 

גלידת שושנים

מרכיבים:

250 מ"ל שמנת מתוקה

250 מ"ל חלב

30 ג´ ראשי ורדים מיובשים

6 חלמונים

100 ג´ סוכר

2-3 טיפות תמצית מי ורדים

 

אופן ההכנה:

1.    מביאים לרתיחה את השמנת עם החלב וראשי הורדים מניחים להצטמן מעט עד שהכל ממצה את הטעם

2.    מערבלים את החלמונים עם הסוכר עד שתפוח ובהיר.

3.    משווים טמפ´ בין שמנת לחלמונים ומעבבים ומוסיפים את שארית השמנת מניחים את התערובת מעל בן מארי וממשיכים לערבב עד שמסמיך.

4.    מסננים את התערובת ומקררים כמה שיותר מהר מעבירים למקרר.

5.    כאשר הכל קר מוסיפים את תמצית הורדים ולמכונה.

 

 


 

עוגת גבינה עם אננס

התחתית:

200 גר'' שיברי בסקוויט

100 גרם חמאה מומסת

לערבב יחד לשפוך לתבנית 24 להדק היטב לתבנית ,להניח במקרר לצינון עד שמכינים את היתר .

 

חומרים למילוי

250 גר גבינת שמנת (נפולאון בטעם טבעי  )

1 קופסא חלב מרוכז (400 גר'')

1 קופסא אננס חתיכות לסננן מהנוזלים (לשים כמות של צלוחית קטנה בצד לקישוט)

½ כוס מנוזל האננס

14 גר'' ג''לטין

2 שמנת מתוקה

2 כפות סוכר

 

אופן הכנת המילוי:

1.    את הג'לטין מערבבים עם נוזל האננס ,משהים קצת להתרככות ואז ממסים (35 שניות במיקרו בעוצמה מקסימלית), ומקררים מעט.

2.    את השמנת המתוקה מקציפים עם שתי כפות סוכר לקצפת יציבה.

3.    בקערה ניפרדת את החלב הממותק את גבינת השמנת מערבבים יחד למרקם אחיד מוסיפים תוך בחישה את הג''לטין המומס להוסיף את השמנת המוקצפת תוך בחישה עדינה ולבסוף את חתיכות האננס בבחישה עדינה.

4.    לשפוך לתבנית המרופדת לקרר (3 שעות לפחות).

5.    לסדר חתיכות אננס(מהצלוחית הקטנה) מסביב.

 

 


 

קרואסונים

מתכון ל-25-30 קוראסונים

מרכיבים:

4 כפות שימרית

4 כוסות קמח

4 כפות סוכר

1 כפית מלח

2 ביצים

כ- 1 כוס חלב פושר

לקיפול:

150 ג"ר מרגרינה (אני משתמשת במחמאה)

150 ג"ר חמאה

2 כפות קמח (את החומרים לקיפול מערבבים יחד שמים בצד)

 

אופן ההכנה:

1.    בקערת המיקסר שמרים,קמח ,סוכר, מלח,ביצים,ו80%- מן הנוזלים ללוש היטב כ-10 דקות בערך, אם יש צורך בעוד נוזלים להוסיף.

2.    לכסות להניח ל20- דקות .

3.    ללוש עוד חמש דקות במהירות בינונית לכסות ולמקרר.

4.    ולנוח עוד 15 דקות (בסך הכל מאוד מתחשב מדי פעם קצת מנוחה הה??  )

5.    לרדד על משטח מקומח עלה 20*30 ולמרוח מעל את חומרי הקיפול לסגור כמו מעטפה (כמו בצק עלים)

6.    לרדד שוב לקפל לנוח במקרר (ככה בערך עוד פעמיים) ובסוף לנוח שעה,

7.    לרדד עלה מלבני 25*50 לחתוך משולשים לגלגל מהצד הרחב אל הצר

8.    למרוח בביצה ולאפות בתנור מחומם בחום 190 מעלות לחצי שעה בערך או עד שמזהיב.

 

 

 


 

בראוניז

מרכיבים:

300 גרם שוקולד

200 גרם פקאנים מסוכרים שבורים גס

200 גרם חמאה מומסת

½ כוס קקאו

½ כוס קמח

1 כוס סוכר (אפשרי קצת פחות)

4 ביצים (מס 2)

1 כוס שוקולד צ'יפס

 

אופן הכנה:

1.    להמיס חמאה עם שוקולד ולקרר.

2.    להקציף ביצים שלמות עם הסוכר לתערובת אוורירית, להוסיף תוך בחישה עדינה את הקקאו, הקמח האגוזים והשוקולד המומס לתערובת.

3.    לבסוף להוסיף את השוקולד צ'יפס.

4.    לשפוך לתבנית מלבנית

5.    לאפות בחום 180 מעלות כ25 - דקות

6.    לחתוך לריבועים לצנן ולאחסן בצנצנת אטומה

 

 

 

 

 


 

גלידת פסיפלורה

מרכיבים:

½ כוס מחית פסיפלורה עם הגרעינים

250 מ"ל חלב

250 מ"ל שמנת מתוקה

1 קופסא חלב ממותק

 

אופן ההכנה:

מערבבים הכל מצננים ולמכונה.

 

יוצאת גלידה מעולה, במיוחד למי שלא אוהב את הטעם של החלמונים בגלידה הביתית שלו, והיא גם מאוד קלה ומהירה להכנה ויוצאת כמות יחסית גדולה.

 


 

עוגת מיפל

רכיבים:

2.5 קמח כוסות קמח אסם

6 ביצים

1.5 סוכר

וניל

250 גרם גבינת שמנת

100 גר´ חמאה רכה

1 כוס סירופ מייפל

½ כוס מים

 

אופן הכנה:

1.    לערבב את כל החומרים יחד ולאפות בתנור בחום בינוני.

2.    אייך שיוצא מהתנור (העוגה עדיין חמה), לשפוך 1 כוס סירופ מייפל מעורבב עם מים ומעט קוניאק.

3.    לקרר מעט ולאכול בתאבון.

 

הערות:

למי שרוצה להפחית קלוריות אפשר להכין את המתכון ללא החמאה יוצא מצוין !!!!

 


 

עוגת מעדן וניל

אופן ההכנה:

1.    קחו בישקוטים הרטיבו אותם במעט חלב.

2.    סדרו בתבנית עגולה.

3.    המיסו 10 ג'' גלטין בחצי כוס נוזלים (שמו את הג''לטין במים ערבבי חכי 5 דקות ואחר כך שימי במיקרו ל 30 שניות שניה לא יותר בעוצמה מירבית ).

4.    קחו 2 מעדן וניל שיפכו לקערה הוסיפו איליו תוך כדי בחישה את הגלטין המומס.

5.    כאשר המירקם אחיד, ערבבו שמנת מתוקה שהוקצפה עם 2-3 כפות סוכר בעדינות פנימה.

6.    את הקצפת והוניל שיפכו מעל הבישקוטים וצננו.

7.    קחו פרי (אפרסקים ,אננס,משמשים מה שתירצו ) וסדרו בצורה נאה מעל הקרם.

8.    גרדו שוקולד לבן מעל (ובלי קמצנות ) והגישו.

 

הערה:

אופציה נוספת לסדר את הפירות ומעל להכין ג''לי בטעם הפרי לשפוך מעל לקרר ולהגיש

 


 

עוגת שוקולד ואגוזים

תבנית 26 משומנת או תבנית מלבנית בתכולה מתאימה

מרכיבים:

5  ביצים

¾ 1  כוסות קמח

1 אבקת אפיה

½ כוס שמן

½ כוס מיץ תפוזים

1/3 1 כוס סוכר

1 וניל

 

אם תירצו לגוון ולהפוך אותה למשהו מיוחד יותר הוסיפו:

50 גרם אגוזים טחונים

50 גרם שוקולד מריר מגורד גס

 

אופן ההכנה

1.    להפריד ביצים

2.    להקציף חלבונים עם מחצית הסוכר

3.    בקערה נפרדת לערבב תוך כדי בחישה חלמונים, שמן, מיץ ואת כל החומרים היבשים.

4.    לערבב את החלבונים עם התערובת השניה לאפות בחום בינוני עד שמוכן

5.    אפשר להכין לעוגה זיגוג שוקולד מ:
4 כפות סוכר
4 כפות חלב
4 כפות קקאו
ממיסים יחד תוך כדי בחישה.
כשנמס מוסיפים 50 גר חמאה ומצפים.

 

 


 

עוגה טעימה מהירה לפסח בנוסח סברינה

מתכון לתבנית 26

מרכיבים לבסיס

6 ביצים שלמות

מעט תמצית וניל

6 כפות סוכר

6 כפות קמח מצה לעוגות אם יש ואם לא אז רגיל גם טוב

הכנת הבסיס

1.    מקציפים את הביצים שלמות עם סוכר לקצף בהיר ואוורירי, מוסיפים וניל, מוסיפים קמח מצה בתנועות עטיפה ומכניסים לתנור.

2.    אופים עד שמזהיב ומוכן.

3.    מצננים את העוגה

מרכיבים לסירופ

1 כוס סוכר

2 כוסות מים

1 בקבוקון רום

הכנת הסירופ

1.    על האש מרתיחים את כל המרכיבים, שופכים חם על העוגה המצוננת ומניחים

2.    להתקרר.

3.    מצפים בריבה טובה את העוגה שהתקררה

קישוט העוגה

מקציפים 2 שמנת מתוקה עם 4 כפות אבקת סוכר מצפים ומקשטים את העוגה בקצפת.

 


 

בצק פריך הסבר + מתכון

בצק פריך אסור ללוש יותר מדי זמן דבר הגורם להתקשותו באפיה.

רצוי לתת לו לנוח מעט במקרר

לישה - אני עושה זאת בן שתי יריעות נילון שקופות כך שאני רואה את גודל הפריסה.

אפיה עיורת - באה על מנת למנוע תפיחה של התחתית הנאפת. במידה ומשתמשים בניר כסף רצוי אחרי 10 עד 15 דקות להסיר את ניר הכסף ואם לא נאפה מספיק להמשיך לאפות עוד מספר דקות.

מתכון:

בצק פריך (מצוין) המתאים לפאי, טרטים, עוגיות במילוי שונה נקרא 1,2,3, (קל לזכור אותו בגלל סדר המספרים המזכיר 1,2,3):

100 גרם סוכר (אני אישית מעדיפה אבקת סוכר)

200 גרם מרגרינה (או חמאה)

300 גרם קמח

(אם רוצים מוסיפים 1 ביצה אני באופן אישי מעדיפה בלי)

1 וניל

מקציפים את המרגרינה (או החמאה ) עם הסוכר היטב מוסיפים את הקמח עד לספיגה.

מניחים את הבצק במקרר לנוח לשעה בערך

 

 

 


 

רולדות ממולאות

מרכיבים:

200 גרם מרגרינה

½ כוס שמן

1 גביע אשל

½ כוס סוכר (אני אוהבת בבצקים מהסוג הזה אבקת סוכר)

1 שקית(קטנה ) +1 כוס קמח תופח

2 וניל

2 כפות ברנדי

אופן ההכנה:

1.    ללוש לבצק רך ונעים שלא נידבק (במידת הצורך ניתן להוסיף מעט קמח אבל לא יותר מידי! ).

2.    להניח לבצק לחצי שעה במקרר.

3.    לחלק ל- 4-6 לחלקים, לרדד, למלא (במה שרוצים), לגלגל, לסמן חריצי חיתוך, לאפות.

4.    בעודו חם – לחתוך, לצנן ולהכניס לצינצנת.

5.    לפני ההגשה לפזר אבקת סוכר מעל.

6.    את המילוי ניתן להכין מכל מה שרוצים.

 

 


 

מלבי הכי פשוט ,והכי קל שבעולם

היחס הוא כזה:

על כל 4 כוסות חלב 1 כוס שמנת מתוקה

על כל כוס נוזלים כף קורנפלור וכף סוכר

 

עכשיו כל אחד יעשה כמה מלבי שהוא רוצה.

מבשלים תוך כדי עירבוב עד שמסמיך(מי שרוצה מוסיף מי-זהר)

מחלקים לכוסות.

מכינים סירופ.

 

מגישים קר אפשר עם אגוזים ו/או קוקוס /בוטנים, או נקי בלי כל מני הסוואות שמחפות על מלבי לא טעים

 

 

 

 


 

תפוחים אפויים ממולאים ברוטב שקדים

חומרים לארבעה סועדים

4 תפוחי עץ גולדן-דלישס

8 תותים יפים או 32 יחידות של פרי יער כלשהו

סירופ מייפל

סוכר ונילין

חומץ בלסמי

קינמון

אגוזי מלך קצוצים

מעט מחמאה

1 כוס תרכיז "רוזטה"

חצי כוס שמנת מתוקה

חצי כוס יין לבן יבש

שני חלמונים

אופן הכנה

1.    בבין-מארי (אמבט בישול) לערבב את תרכיז הרוזטה עם השמנת, היין והחלמונים.

2.    לערבב עד להסמכה.

3.    להוציא מתפוחי העץ את הליבה המעוצה כולל הגרעינים וליצור משטח ישר ב"גג" התפוח ע"י קיטום הצד בו מתחבר התפוח לגבעול.

4.    את התפוחים הקטומים לשים על גבי תבנית אפייה ששומנה במעט מחמאה, כשהצד המיושר פונה כלפי מטה.

5.    את הליבה החלולה יש למלא בסדר הבא: לבזוק קינמון, סוכר ונילין, למלא באגוזי מלך קצוצים, לבזוק עליהם כמה טיפות חומץ בלזמי ולהשלים התהליך עם סירופ מייפל עד שיגלוש לצדדים.

6.    להכניס לתנור לכעשרים דקות בחום בינוני גבוה (180 מעלות צ.).

הגשה

לצלחת הגשה עמוקה וגדולה ליצוק כף גדושה של רוטב רוזטה.

לשים עליו בצד אחד של הצלחת תפוח עץ אפוי ומצידה השני של הצלחת לשתול בתוך הרוטב פרוסות תות שדה או פרי יער אחר.

מרשים והרבה יותר מטעים.

 


 

עוגה קלה וטעימה למתחילים

1.    להרטיב חבילת בישקוטים במעט חלב מעורבב עם כף ליקר כלשהו שיש בבית.

2.    לסדר בתבנית.

3.    להקציף שמנת מתוקה עם שתי כפות סוכר ולמרוח על הבישקוטים.

4.    לסדר מעל בצורה אסתטית חצאי תותים ולהכניס למקרר.

5.    בינתיים להכין חבילה ג'לי בזק בטעם תותים, לצנן מעט ובעזרת כף לשפוך מעל התותים את הג'לי כך שיתכסו.

 

אפשרות נוספת:

כאשר הג''לי יתקרר ויתיצב להקציף עוד שמנת מתוקה עם שתי כפות סוכר, לשים בשקית זילוף ולקשט את העוגה.

 

 


 

קרם ברולה, קדאיף, ערמונים וקצפת

 מרכיבים:

2 שמנת מתוקה

4 ביצים

1/4 כוס סוכר

1 קופסא של ערמונים מסוכרים מסוננים מסירופ שאותו שומרים להגשה של המנה במידה ואין מבער לשרוף את הסוכר מעל לפני ההגשה.

בצק קדאיף - ניתן למצוא בלוינסקי אצל חיים, או בעכו אצל היצרן שנמצא באיזור השוק ליד אורי בורי.

 

אופן ההכנה:

1.    להניח בתחתית התבניות חתיכות די גדולות של ערמונים מסוכרים.

2.    מערבבים את כל החומרים יחד, שופכים לתבניות.

3.    אופים בבן מרי בחום של 145 מעלות 40 ד' בערך או עד שמתייצב.

4.    מעבדים בערך חצי קלוגרם בצק קדאיף ומאווררים אותו.

5.    ממיסים 200 גרם חמאה או מרגרינה מערבבים עם הקדאיף ממשיכים לעסות כמו מסג' ולאורר.

6.    יוצרים קונכיות, ממלאים בערמון שלם (מסוכר) שנטבל בחמאה ובתערובת של אגוזים טחונים מעורבבים עם מעט סוכר וקינמון.
במידה ומשתמשים בערמונים אחרים יש צורך לודא שהם רכים ואם לא יש לבשל ולרכך אותם ואז לטבול בחמאה ולעטוף לאפות עד שמזהיב וכשמתקרר לשפוך מעל סירופ סוכר חם.

7.    מגישים עם קצפת של שמנת מתוקה וסירופ הערמונים מסביב למנה

 

 

 

 


 

עוגיות בטעם תפוז עם גבינת שמנת, לפסח

 

מרכיבים:

150 גרם חמאה

125 גרם גבינת שמנת

2/3 כוס סוכר

2 ביצים

3 כפיות קליפת תפוזים (מרוסקת , מגורדת )

כפית תמצית וניל

 

1 כוס קמח מצה (מיוחד לעוגות)

1/2 כוס קמח תפוחי אדמה

1 כוס פיצפוצי שוקולד (רצוי שוקולד צ'יפס קטנים)

 

 

אופן ההכנה

1.    מחממים תנור

2.    מערבבים קמח מצה עם קמח תפוחי אדמה יחד.

3.    בקערת מערבל שמים את החמאה, גבינת השמנת, ביצים, וניל, רסק תפוזים ומערבלים יחד לתערובת אחידה.

4.    מוסיפים את הקמח, ממשיכים לערבב שוב לתערובת אחידה ולבסוף מוסיפים את השוקולד צ''יפס.

5.    בעזרת כפית מורדים לתבנית מכוסה בניר אפיה יש להקפיד לשים את התערובת במרחקים אחד מהשני.

6.    אופים בערך 20 ד'' בחום בינוני.

 

 


 

טופי בננה

מרכיבים:

1 כמות בצק פריך 123:

100 גרם סוכר

200 גרם חמאה

300 גרם קמח

אם רוצים חלמון אחד

 

2-6 בננות חתוכות עיגולים

ריבת חלב מאיכות טובה

1 שמנת מתוקה

2 כפות סוכר

 

אופן הכנה:

1.    מכינים את הבצק: מערבבים את כל החומרים לבצק עד שמתגבש. מניחים לשעה. מרפדים תבנית פאי 26 כולל שוליים,אופים בחום בינוני כ 15 - דקות לערך ומקררים.

2.    מורחים שיכבה דקה של ריבת חלב.

3.    מסדרים מעל בננות ומעל שיכבה נדיבה של ריבת חלב.

4.    מקציפים שמנת מתוקה עם 2 כפות סוכר ומצפים מעל.

 

הערות:

העוגה נשמרת עד יומיים.

 

 

 

 

 


 

עוגיות שוקולד ציפס נחטפות ונעלמות

מרכיבים:

1 חבילה מרגרינה

1.5 כוסות סוכר

2 ביצים

¼ 2 כוסות קמח

1 כפית סודה לשתיה

קורט מלח

1 חבילה שוקולד צ´פס

 

אופן הכנה:

1.    להקציף את הביצים עם סוכר ומרגרינה.

2.    להוסיף קמח, סודה, מלח ובסוף את השוקולד צ´פס.

3.    בעזרת כפית להוריד לתבנית מרופדת בניר אפיה, רצוי לא לשים כמויות גדולות ולא קרוב מידי.

4.    לאפות בחום בינוני 180 מעלות בערך 15 ד´ או עד שמוכן

 


 

עוגיות אגוזים לפסח

החומרים

300 גר קמח מצה

2/3 כוס קמח תפוחי אדמה

300 גר'' חמאה

3/4 כוס סוכר

1 כוס אגוזי אילסר טחונים

1/3 כוס מים

 

אופן ההכנה:

1.    מערבבים את כל החומרים במעבד מזון לבצק חלק.

2.    מחלקים ל-4, מרדדים כל חלק על משטח מקומח (בקמח מצות כזה של עוגות) לעובי של סמ'. קורצים עיגולים בעזרת כוס ומסדרים בתבנית.

3.    כך מעבדים את כל הרבעים, יש לאפות מספר זוגי של העוגיות .

4.    אופים כ-20 דקות בחום בינוני.

5.    מקררים היטב את העוגיות .

6.    כעת מדביקים כל זוג עוגיות בעזרת ריבה מאיכות טובה.

 

ציפוי

להמיס 150 גרם שוקולד (אפשר במקרו), למרוח מעל כל זוג ולפזר מעל מעט אילסרים קצוצים.

 


 

עוגת שוקולד לכבוד שבת

מרכיבים:

120 גרם חמאה

120 גרם סוכר

סוכר וניל

4 ביצים מופרדות ,

120 גרם שוקולד מריר מגורר

120 גרם אגוזי לוז גרוסים

30 גרם קמח

1/4 חבילה אבקת אפיה

 

אופן ההכנה

1.    מקציפים חלמונים עם החמאה ומחצית הסוכר לקצף אוורירי

2.    מוסיפים אגוזים שוקולד קמח אבקת אפיה

3.    את החלבונים מקציפים בקערה נפרדת עם יתרת הסוכר וסוכר וניל לקצף יציב ולא נוקשה

4.    מאחדים את שתי התערובות אופים בחום בינוני עד שקיסם יוצא יבש

5.    כשהעוגה מתקררת למרוח ריבה ומעל אם רוצים אפשר קרם שוקולד או ציפוי שוקולד

 


 

גלידות

גלידה ללא מכונה

רק כדי להבין את הפוטנציאל, נסו להכין גלידה ביתית פשוטה, בשתי ידיים. קחו את אחד המתכונים שמופעים בהמשך ונהגו כך:

את תערובת הגלידה מוזגים לכלי מתכת מלבני ושטוח, ומכסים במכסה או בניילון נצמד. מכניסים למקפיא להתייצבות למשך שעה או מעט יותר. כשהגלידה מתחילה להתייצב וקופאת חלקית, בוחשים אותה מהשוליים פנימה, לכיוון המרכז. חוזרים על תהליך הבחישה עוד שלוש פעמים, כל 30-20 דקות, ובשלב האחרון, ממש לפני ההקפאה הסופית, מעבירים את התערובת לקערת מיקסר ומקציפים אותה לקרם חלק ואוורירי.

 

גלידה במכונה ביתית

למי שמתחיל להיכנס לעניינים ברצינות מוצעת המכונה הביתית הרגילה. רוב המכונות שתמצאו בשוק נבדלות זו מזו בעיקר בקלות ניקוי המכשיר, ברעש שהן מייצרות בזמן העבודה ובנפח הגלידה שאפשר לייצר בהן. רוב המכשירים מצוידים במנוע שבוחש את תערובת הגלידה בזמן הכנתה (המיושנים יותר מופעלים ידנית). את המיכל הנייד שלתוכו יוצקים את התערובת חייבים לקרר במקפיא כמה שעות מראש. מקץ 20 דקות של בחישה המכונה מפסיקה לעבוד. לא להיבהל! המכונה לא התקלקלה, היא פשוט מתוכנתת לעבוד 20 דקות בלבד בכל פעם ולנוח. מחירי המכונות נעים בין 300-600 ש"ח, תלוי ביצרן ובנפח.

החסרון של מכונות מסוג זה הוא שאפשר להכין רק גלידה אחת בכל פעם, כי המיכל חייב להתקרר מחדש לפני שמחזירים אותו לפעולה. מלבד זאת, רוב המכונות מייצרות גלידה רכה למדי, ולכן צריך לצקת את הגלידה המוכנה לתבנית שטוחה ולתת לה מנוחה במקפיא לפני ההגשה. 

 

גלידה במכונה מקצועית-ביתית

זה החלום של כל חובב גלידה רציני. המכונה מצוידת במערכת קירור פנימית (עם מדחס), במנוע ערבול ובמיכלי נירוסטה (אחד קבוע ואחד נשלף) בנפח 1.5 ליטר. היא קלה לניקוי, ומתאימה להכנת כל מיני הקפואים וגם לקירור מהיר של בקבוקי משקה. בשונה מהמכונה הביתית, כאן ניתן להכין כמה גלידות בזו אחר זו (ללא המתנה להתקררות המיכל). התוצר הסופי הוא גלידה ברמה מקצועית, מוכנה לאכילה מיד ללא כל הקפאה נוספת. המכונה מיובאת מאיטליה על ידי "ברון מ.ש.מ" ומחירה 2,900 ש"ח. נכון, בחו"ל המחיר נמוך יותר (כ900 ש"ח באיטליה), אבל הבעיה היא שתצטרכו לסחוב כ12- ק"ג בתיק היד שלכם, וחוץ מזה להוסיף (או לא, אבל זה עניינכם) תשלום נכבד לרשויות המכס.

 


 

טיפים

·        לא משנה באיזו מכונה אתם משתמשים, כל תערובת של גלידה או סורבה רצוי לקרר היטב לפני הכנסתה למכונה.

·        לקבלת גלידה או סורבה במרקם חלק, מסננים את התערובת לפני העברתה למכונה/למקפיא.

·        אין סוכר בבית. מה עושים? בטעמי גלידה מסוימים אפשר להחליף את הסוכר בדבש או במייפל. הגלידה תקפא לאט יותר, ולפעמים טעם הדבש או המייפל עשוי לצוץ ולהתבלט.

·        כשמכינים גלידות משתמשים בהרבה חלמונים. מה עושים עם החלבונים? מכינים מרנג ומגישים עם הגלידה.

·        כשמכינים סורבה לימון משתמשים בהרבה לימונים. מה עושים עם הקליפות? מגררים ושומרים במקפיא או מייבשים. זה ישמש אתכם לתיבול גלידות וסורבטים וגם לאפיה.

 

 


 


 

  היכנס לעריכת כותרת תחתונה לשינוי טקסט זה