בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 

 
ברוכים הבאים לעולם המתכונים
פה תמצאו מתכונים מכל העמים והעדות
תודה מיוחדת לידידי גיורא }{
מחדר נשואים נשואות בצאט תפוז:)
תודה על תרומתך לאתר זה:))
תהנו ובאהבה מהפרפר על הD ובהצלחה:)

 
    דף הבית
    פורום עולם המתכונים
    תזונה נכונה חשוב לדעת
    לוח מידות ומשקלים
    ראש השנה
    חנוכה
    פורים
    פסח
    פסח בשר ושונות
    קינוחים לפסח
    ספרון מתכוני פסח
    מתכונים עם קמח מצה
    מהמטבח שלי לפסח
    מקבץ מתכונים לפסח
    מתכונים לשבועות
    ט'ו בשבט
    מנות חמות
    ספר מתכוני החורף/תוכן
    מתכוני חורף 1
    מתכוני חורף 2
    מתכוני חורף 3
    מתכוני חורף 4
    מתכוני חורף 5
    מרקים
    מאכלי חורף
    מתכוני דגים
    פשטידות ותוספות
    ממולאים
    ספר המתכונים של
    בורקסים
    מאפינס מכל הסוגים
    סלטים
    חמוצים וכבישות
    פשטידות
    מאפים מלוחים
    אוכל סיני
    מתכוניים תמניים
    ספר הבצקים1
    שום פלפל ושמן זית/תוכן עניינים
    המתכונים/שום פלפל ושמן זית1
    המתכונים/שום פלפל ושמן זית2
    ספרון מתכוני רוגע-לך
    ספרון מתכוני תותים
    עוגת גבינה
    מתכוני עוגיות
    סלטים 1
    מתכונים לקפה
    משקאות
    ליפתנים וקינוחים
    עוגות מכל מיני
    ספרון המתכונים למתכוני אגוזים
    מתכוני לימון
    ספרון מתכוני פילו
    ספר עוגות הקרם
    ספר מתכוני שוקולד

מרק עוף – פניצילין יהודי

מחברת: לילית

חומרים:
חזה עוף גדול
כנף של הודו או "פולקע" של הודו
חתיכת בשר בקר מאיכות טובה - למרק
גזרים,קישואים,דלעת,חתיכת כרוב,כרישה
המון סלרי עלים, צרור הגון של פטרוזיליה

ההכנה:

לכל הבשרים נותנים רתיחה קצרה כדי להוציא את הקצף ואת ה"איכסים". שוטפים אותם במים קרים.
מכניסים את הבשרים לסיר עם כל הירקות (הקלופים) פרט לירק למרק.
אחרי הרתיחה הראשונה מורידים את הסיר ללהבה נמוכה ומוסיפים את כל כמות הירק למרק.
לבשל המון זמן ולא להוסיף נוזלים גם את נראה שהמרק הופך ומצטמצם. להמליח לפי הטעם.
כמות הבשר וכמות הירקות גורמים למרק להיות כל כך מרוכז שאין צורך להכניס אפילו טיפה אחת של אבקת מרק.

לסנן את כל הירקות (אני עושה מהם פשטידה אח"כ) והמרק נשאר פשוט ציר מרוכז ומשגע.

התוספות: אטריות כמובן,קניידלך וכל אחד לפי טעמו.

 

מרק עוף ובשר – עוד פניצילין יהודי

מחברת: אחלה בשלנית

במקור זהו המרק של ליל הסדר ולכן הוא טעים במיוחד עם קניידלאך
אני בכוונה לא נותנת כמויות מדויקות כל אחד יודע לאיזה כמות הוא זקוק
מצרכים:

עוף
בשר בקר למרק
3-4 עצמות מוח
5-6 גזרים בחתיכות לא גדולות מדי
5-6 קישואים חתוכים לחתיכות לא גדולות מדי
2 שורש
2 פקעות סלרי
שמיר
פטרוזיליה
סלרי עלים
מים
מלח

ההכנה:

רוחצים את העוף העצמות והבשר
שמים בסיר עם כל הירקות מוסיפים מים ועשבי תיבול
מרתיחים מקפים את כל הקצף. מבשלים עד שהגזרים רכים והבשר רך. ממליחים תוך כדי בישול מקררים ומורידים את שכבת השומן. מסננים דרך בד חיתול

רוחצים את הירקות ומחזירים למרק מרתיחים ומגישים את הבשר והעוף מגישים בנפרד.
אצלנו מהעוף מכינים סלט דומה לסלט טונה ואת הבשר מגישים פרוס עם רוטב חזרת לבן

במרק אפשר לשים לוקשן או קניידלאך או אם אתם זיו- אז צ'יפס. אין דבר טוב מזה לריפוי כל מחלות החורף...נו טוב גם הקיץ....

 

מרק עוף וגרונות

מחברת: איילת ב.

החומרים:
‏3 חתיכות גרון הודו
‏4 פולקעס עוף גדולים

אופן ההכנה:
רבע שעה בישול בהרבה מים
בנפרד במחבת לטגן ב- ‏2 כפות שמן זית:
‏2 גזרים קוביות, ‏2 מקלות סלרי קצוצים, בצל גדול

בתום רבע שעה בישול של הבשר - להכניס את תוכן המחבת + ‏1 עגבנייה קצוצה + ‏2 כפות אבקת מרק עוף
לבשל יחד רבע שעה.
אחרי רבע שעה - קופסא גרגרי חומוס מסוננים (אם מכניסים חומוס רגיל - להכניס מהתחלה עם הבשר), פלפל מלח ומעט שום.
‏10 דקות לפני סוף הבישול - להוסיף תפו"א מגורר במגררת גסה.
סיכום זמני הכנה למי שאיבד כיוון..:
רבע שעה רק הבשר
רבע שעה עם הירקות (בלי החומוס)
חצי שעה עם החומוס
רבע שעה עם התפו"א.
סה"כ שעה ורבע.

מרק עוף מוליגנטוני

מחברת: ספיר

רכיבים:
150 גר עדשים אדומות חצויות, מבוררות, שטופות ומסוננות
6 כוסות מרק עוף
½ כפית כורכום
1 תפוח אדמה קטן
200 גר' חזה עוף ללא עור ועצמות
¼ 1כפית מלח
פלפל שחור טחון טרי
5 שיני שום קלופות
1 קוביית זנגביל בגודל 3 ס"מ קלופה וקצוצה גס
½ 4 כפות + 1 כוס מים
3 כפות שמן צמחי
1 כפית זרעי כמון טחונים
1 כפית זרעי כוסברה טחונים
1/8 – ¼ כפית אבקת צ'ילי
כ-1 כף מיץ לימון (לפי הטעם)

אופן הכנה:
שמים את העדשים, מרק עוף והכורכום בסיר בינוני, כבד ומביאים לרתיחה.
מכסים את הסיר, מותירים מרווח צר בין המכסה לסיר מנמיכים את האש ומבשלים 30 דקות.
מקלפים את תפו"א וחותכים לקוביות קטנות. מוסיפים את תפו"א למרק ומבשלים עוד 30 דקות.
בינתיים שמים את הזנגביל, השום וארבע וחצי כפות מים במיכל ממחה (אפשר גם במוט) ומעבדים למשחה חלקה.
חותכים את חזה העוף לקוביות של 1 ס"מ, שמים בקערה זורים עליו 1/4 כפית מלח ופלפל שחור ומערבבים.

שכשהמרק מוכן מעבירים לממחה ומרסקים למחית, מוסיפים מלח.
שוטפים את הסיר ומנגבים, יוצקים את השמן מוסיפים את משחת התבלינים עם הכמון, הכוסברה ואבקת הצ'ילי מטגנים תוך בחישה רצופה עד שתערובת התבלינים תשחים ותיפרד מעל השמן.
מוסיפים את נתחי העוף ומטגנים תוך בחישה רצופה 2-3 דקות עד שהבשר ילבין ויאבד את גוונו הוורדרד.
מוסיפים כוס מים ומביאים לרתיחה, מכסים מבשלים 3 דקות על אש נמוכה עד שהבשר יתבשל.
יוצקים לסיר את המרד המעובד למחית ואת מיץ הלימון, בוחשים ומביאים לסף רתיחה, טועמים ומתקנים את התיבול, אפשר להוסיף עוד כפית מיץ לימון.
מבשלים את המרק על אש נמוכה כ-2 דקות נוספות, אפשר לדלל במעט מרק עוף או מים.

הערות:
מתכון של מדהור ג'אפרי

מרק העוף של אמא שלי

מחברת: אם החיטה

 

המצרכים:
1 עוף חתוך לרבעים ללא העור (זה שיגעון שלי לחיסכון בשומן(
4 גזרים חתוכים ל 3 וכל שליש ל 4
1 שורש סלרי קלוף חתוך לרבעים
1 שורש פטרוזיליה קלוף חתוך לרבעים
1 קולרבי קלוף חתוך לקוביות
3 שיני שום קלופות
1 בצל בינוני קלוף שלם
1 עגבנייה בינונית
1 פלפל ירוק קטן
צרור פטרוזיליה
4 גבעולי סלרי
מים קרים
מלח פלפל פפריקה מתוקה לפי טעם
1 כף אבקת מרק קנור או 2 קוביות OXO (רק למכורים)
1 כוס אפונה קפואה - לבחירה
ההכנה:

להניח את חלקי העוף השטופים היטב בסיר גדול. למלא מים קרים עד למחצית גובה הסיר. (לוודא כיסוי העוף) ולהביא לרתיחה עדינה. לקפות את הקצף העכור המצטבר על פני המים המבעבעים. רק כשהמים נקיים לחלוטין להוסיף את הירקות. לבשל בחום נמוך תוך רתיחה קלה 1 שעה. (לקפות מדי פעם את הקצף המצטבר).
לאחר שעה לוודא שהירקות והבשר רכים, להוסיף תיבול לפי הטעם, להוציא מהסיר את כל האלמנטים המיותרים. בשבילי הם כוללים: בצל, שיני שום, עגבנייה, פלפל, שורש פטרוזיליה, שורש סלרי ואת העלים. לא לשכוח לומר תודה על הטעמים שתרמו ו...לפח.
זה השלב להוסיף אפונה אם רוצים, או/ו זר עלי פטרוזיליה רענן ואז לבשל 5 דקות נוספות.
להגיש עם אורז לבן, אטריות שבושלו ונשטפו או שקדי מרק שתמיד יהיו בעדיפות ראשונה.

 

מרק עצמות זנב שור (או עצמות אחרות) שלי

מחברת: ורד יפן

 

מרק מאוד עשיר שמהווה כמעט ארוחה בפני עצמו

 

מצרכים:

4-5 עצמות זנב שור עם בשר ומוח
1 בצל בינוני קצוץ כגודל הקוביות של הבצל ותפו"א
3 שיני שום
2 גזרים חתוכים לקוביות בגודל 0.5*0.5 ס"מ
2 תפו"א קלופים חתוכים כנ"ל
גבעול סלרי חתוך לחצי באורכו ואז פרוסות בעובי 0.5 ס"מ
2.5 כפות גריסים
פטרוזיליה קצוצה גס
פפריקה
מלח/פלפל
אבקת מרק (מעט ולא חובה)
אם רוצים אפשר להוסיף: 3 כפות חומוסים מקופסא ו/או 3 כפות אפונה קפואה ו/או פרחי ברוקולי וכו'

שתי שיטות להכנה:
1. להכניס את העצמות (לא קפואות
) לגריל לצלייה טובה מצד אחד ואח"כ מהצד השני - עד שנעשים שחומים ונוטפים
2. אפשרות שניה- בסיר בישול המרק מעט מרגרינה או חמאה ולטגן את העצמות טוב טוב משני הצדדים. להוציא החוצה מהסיר.

מטגנים מעט את הבצל במרגרינה או חמאה עד שמתחיל לשנות את צבעו מוסיפים את הגזר, מטגנים עוד מעט ומוסיפים את תפו"א, בשלב זה חייבים לערבב כל הזמן אחרת תפו"א נדבק לסיר אחרי דקה להוסיף את הסלרי. כשהכל מקבל ציפוי דקיק ושקוף להוסיף כף כף וחצי פפריקה איכותית לערבב כשניה (להיזהר הפפריקה נשרפת בקלות) להוסיף את העצמות ולמלות במים (+- 2 ליטר, אני שמה כמה שבא לי ולפי זה משנה את המרכיבים...)
מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה במשך שעה וחצי. עדיין לא מוסיפים מלח. מוסיפים את הגריסים, ויתר התוספות הרצויות ומבשלים כשעה שעה וחצי נוספים. אם נוצר קצף מעל יש להסירו במהלך הבישול. לבסוף להוסיף את המלח, ושאר התבלינים ורק לקראת הסוף גם את הפטרוזיליה הקצוצה.
המרק יוצא דיי סמיך ועשיר וטטעעיייים נורא...........
בתאבון. ואחלה חורף לכולם!

 

מרק עצמות עם כריכונים

מחבר: דוד (האחר)

 

צריך ככה:
כמה עצמות בריאות עם מח וסחוס ובשר מסביב
חבילה של גרונות הודו
1 דלורית מקולפת וחתוכה לריבועים
2 גזרים קלופים וחתוכים לעיגולים
1 ראש סלרי מקולף וחתוך + 3-4 גבעולים ועלים קצוצים
1 בצל גדול חתוך לריבועים
רבע חבילה של כוסברה קצוצה
½ חבילה של פטרוזיליה קצוצה
מלח
½ כפית גדושה של פלפל שחור
1 כפית של חוואייג' למרק
1 כפית כמון
¼ כפית אגוז מוסקט
½ כפית הל טחון
מים לכיסוי + 4 ס"מ
1 סיר לחץ

ההכנה:

מבשלים את העצמות והגרונות
נפטרים מהג'יפה
מוסיפים את שאר החומרים
מבשלים בסיר לחץ כשעה.

מוציאים את העצמות והגרונות
מפרקים את הבשר
קוצצים
מקררים
מוסיפים מעט מהירקות שבמרק
2 כפות מיונז
1 כף חרדל
2 כפות צ'אטני
מערבבים היטב
משהים לפחות חצי שעה.
אפשר להוסיף פלפל שחור גרוס גס.

לפני ההגשה בוחרים פרוסות של לחם טוב
מורחים עליהם שכבה עבה של תערובת הבשר
מכניסים לתנור לרבע שעה בחום של 130 מעלות.
יוצאים כריכונים פריכים ומגישים אותם יחד עם המרק.

 

מרק פול מזרחי – 2006

מחברת: אורני

 

מצרכים:

חצי קג' פולים גדולים יבשים,

1 בצל גדול קצוץ,

1 כף אבקת מרק עוף (או טעם עוף או ½ כף מלח),

1 חבילת כוזברה קצוצה,

1 כפית כמון,

7 כוסות מים.

 

אופן ההכנה:

יוצקים על הפולים מים רותחים ומשרים למשך הלילה. מסירים את הקליפה. מזהיבים את הבצל במעט שמן, מוסיפים את כל השאר ומבשלים כשעה. הפולים נמסים מעצמם.

 

מרק פטריות

מחברת: דנה 20

מצרכים:
8 כוסות מרק עוף צח
1 בצל גדול
25 גרם חמאה
200 גרם פטריות טריות
3 כפות קמח
פלפל שחור

אופן הכנה:
1. חותכים את הבצל לקוביות קטנות מאוד. ממיסים את החמאה בסיר בינוני-גדול. מטגנים את הבצל בחמאה עד שהוא הופך שקוף ורך אך אינו משחים.
2. מוסיפים את הפטריות ומטגנים טיגון קל.
3. מוסיפים את הקמח ומטגנים בבחישה 2-3 דקות עד שהקמח מבעבע. מוסיפים את המרק לרביכה תוך כדי בחישה (חשוב לבחוש כל הזמן שלא ייווצרו גושים)
4. מבשלים 20 דקות על אש בינונית, טועמים ומתבלים במלח ופלפל.

הערות: 8 מנות

 

מרק פטריות מאולתר

מחברת: הצמחונית

פורסים כמה שיותר פטריות טריות, וחייבות להיות שם גם פורטבלו (אחרת מה הטעם?). אפשר גם לקצוץ גבעולי סלרי, ולשמור את העלים.
ועושים טבעות מבצל.
מטגנים את הבצל בשמן זית.
אחרי שנהיה שקוף או זהוב או שחום, לפי הטעם האישי, מוסיפים את הסלרי, ואחריו את הפטריות. נותנים להן להוציא נוזלים.
מכסים במים, מוסיפים את עלי הסלרי, מלח, פלפל, ובזיליקום קצוץ (אפשר גם את הקרטיבים של דורות). אפשר גם פורצ'יני מיובשות שהושרו במים חמים (אני משתמשת במטחנה עם פורצ'יני של ארומה די טוסקנה).
לוקחים חצי מהכמות בערך, וטוחנים קצת (עם בלנדר מקל, או רגיל). שלא יהיה גרברי, אבל יסמיך. מחזירים לסיר ומבשלים עוד קצת.
זה הבסיס.
הלא-צמחוני מוסיף לזה שמנת, אני אוהבת את זה ככה.
עם קרוטונים זה פתיח משובח לכל ארוחה.

 

מרק פטריות עם חלב קוקוס  - 2006

מחברת: שרוני

 

מצרכים:

40 גר' חמאה
¼ כוס שמן זית
2 בצלים קצוצים
5 שיני שום כתושות
כ 3 סלסלות פטריות (מכל סוג שהוא - אפשר מעורב) טריות
2 פחיות חלב קוקוס
יין לבן
ציר מרק עוף לעצלנים אפשר מאבקה - אבל רצוי שלא...

אופן ההכנה:

מטגנים בשמן ובחמאה את הבצל הקצוץ עד שקיפות להוסיף את השום
מוסיפים 3/4 מכמות הפטריות ומטגנים עוד קצת...
מוסיפים מלח, פלפל לפי הטעם ומערבבים
מוסיפים את חלב הקוקוס, היין (בערך 3 שלוקים) וציר המרק ומביאים לרתיחה
מנמיכים ומבשלים עוד 5 דק'
מעבירים לבלנדר לקבלת מרקם חלק
מוסיפים את שאר הפטריות ומבשלים עוד דקותיים...

יאמי..
בתיאבון...
דרך אגב אפשר גם עם ברוקולי לעשות את המרק למרות שעדיין לא ניסיתי...
חורף נעים וחמים וטעים...

מקור המתכון - לא ידוע / זכור לי הוא נמצא אצלי הרבה זמן צ'טערת...

 

מרק פלפלים

מחברת: net

מצרכים:

½  כוס שמן זית
4 שיני שום
1 בצל
1 עלה דפנה
6 גבעולי טימין
6 פלפלים צהובים חתוכים ומנוקים
5 כוסות מרק עוף צח
60 גר' חמאה

שמים בכלי חסין אש את השום הבצל (חתוך לרבעים), הפלפלים, עלה הדפנה, התימין, מלח ופלפל שחור גרוס טרי. 
ויוצקים מעל הכל את השמן זית.
סוגרים עם נייר כסף. מכניסים לתנור ב200 מעלות למשך 45 דק'. מוציאים ומקררים מעט.
זורקים את העלה דפנה והתימין ומרסקים היטב בבלנדר.
שמים בסיר את המרק ומחית הפלפלים, מביאים לרתיחה ומבשלים 10 דק'.
מתקנים תיבול במידת הצורך. ממיסים פנימה את החמאה תוך כדי ערבוב.
בהגשה מזליפים קצת שמן זית.

 

מרק פלפלים אדומים קלויים – 2006

מחבר: שמני

מתכון בלקני, עם "שיפצורים" של שמני
4 מנות

מצרכים:
4 פלפלים אדומים גדולים
2 כפות שמן זית טוב
2 שיני שום, פרוסות
1 בצל סגול קטן, פרוס
4 עגבניות בשלות, מקולפות, וחתוכות לקוביות
מלח ופלפל שחור

להגשה
:
יוגורט סמיך
זיתים שחורים מגולענים, חתוכים גס
גרד מקליפת לימון
עלי רוזמרין, קצוצים

אופן ההכנה:
מחממים את תנור האפיה (גריל) לחם גבוה. חותכים את הפלפלים לחצאים, מגלענים. מניחים הפלפלים עם הקליפות כלפי מעלה, בתבנית מרופדת בנייר אלומיניום,
וצולים במשך 20-30 דקות או עד שהפלפלים רכים ונפוחים.
מכניסים הפלפלים לסיר ריק ומכסים, כדי "שיזיעו".אחרי כ-10 דקות קולפים, וחותכים לרצועות/קוביות.
במחבת עמוק או סיר קטן, מחממים שמן זית ומטגנים פרוסות הבצל והשום במשך כ-5 דקות.
מוסיפים למחבת/סיר את העגבניות וכשמתחיל לבעבע מוסיפים הפלפלים, מערבבים. ממליחים ומפלפלים.
מוסיפים 750 סמ"ק מים רותחים, מכסים ומבשלים על אש קטנה, במשך כ-30 דקות.
מרסקים את תוכן המחבת/סיר עם בלנדר ידני.
המרק אמור להיות די סמיך.
מגישים חם, בכל צלחת שמים כף יוגורט, מעט זיתים שחורים, גרד קליפת לימון ורוזמרין.

 

מרק פסטה עם שעועית

מחברת: שירה שלו

 

מצרכים:

2 שיני שום

2 כוסות ירקות מעורבים

2 כפיות מלח

בצל גדול קצוץ

כף א.מרק

קופ' שעועית לבנה במיץ עגבניות

כוס עשבי תיבול

½ כוס אטריות קטנות

 

ההכנה:

מזהיבים את הבצל והשום, מוסיפים את הירקות ומטגנים מס' דק' על אש נמוכה בסיר מכוסה.

מוסיפים 6 כוסות מים, מלח ואבקת מרק ומבשלים 20 דק'.

מוסיפים את השעועית ועשבי התיבול ומבשלים עוד 15 דק'.

מוסיפים את האטריות ומבשלים עד התרככותן.

 

מרק פרסי - אשה רשתה - מתאים גם לצמחונים – 2006

מחברת : אורני 


צירוף הקטניות והאטריות שיש במרק, יוצר שלמות חלבונים שמהווה תחליף נאות למנה בשרית.
פירוש השם אַשֵהּ הוא מרק. רֵשתֵהּ זה אטריות. בילדותי סבתא והדודות נהגו להכין בעצמן אטריות רחבות למרק הזה ועד עכשיו אני זוכרת איך היו פורסים סדין על השולחן ואפילו על אחת המיטות, ועליו היו מיבשים רצועות ארוכות של אטריות רחבות.
כיום אפשר לוותר על השלב הזה ולהשתמש באטריות רחבות קנויות.

המרק סמיך, מחמם, טעים ומאד קל הכנה.

ואופן ההכנה:
משרים חומוס, שעועית חומה ואפשר גם עדשים מהסוג החום-ירקרק.
מטגנים בצל, מוסיפים חבילה גדולה של תרד שטוף היטב וקצוץ. אפשר להחליף את התרד
במנגולד (סילקא)  ואפשר להוסיף גם שפע עלי כרפס קצוצים.
מאדים תוך בחישה כמה דקות, מוסיפים 2-3 כוסות קטניות שרויות, מים ומלח (מי שאוהב יכול להוסיף אבקת מרק עוף אבל מטעמי בריאות מומלץ לוותר)
מרתיחים ומבשלים עד שהקטניות רכות.
מבשלים בנפרד אטריות רחבות, שוטפים מיד במים צוננים כדי לעצור את הבישול
ומוסיפים למרק. מבשלים עוד 2-3 דקות ומכבים.

 

מרק צ'ורבה

מחברת: SHOSHWE

 

הערה: על אותו הבסיס אפשר להכין עם בשר בקר, או הודו, או דגים או עם קציצות בשר. אפשר גם ללא בשר כלל  רק המתכון הבסיסי, לצמחונים. .

 

מצרכים:

1 בצל גדול

1 וחצי פלפל אדום

1 פלפל ירוק

2 גזרים מגוררים + 2 גזרים

שורש פטרוזיליה גדול

שורש סלרי

1-2 קישואים (לא חובה)

דלעת (לא חובה)

½ כוס אורז

2-3 שיני שום

שמיר (ביד רחבה)

פטרוזיליה

לאושטיאן (חובה! בלעדיו זה לא צ'ורבה)

מלח, פלפל

לימון בשפע,

פלפל חריף (לפי הטעם, אפשר גם בלי)

 

אופן ההכנה:

מטגנים קלות את הבצל, מוסיפים את קוביות הפלפל, מערבים ומצרפים גם את הגזר המגורר.  לאחר  אידוי קל מוסיפים מים, את יתר הגזר,השורשים הדלעת והקישואים. בשלב זה מוסיפים את הבשר (לפי הבחירה).  כמובן שאם מדובר בקציצות בקר או דגים מוסיפים אותם יותר מאוחר (כעבור כחצי שעה).  אם בוחרים בצ'ורבה דגים, רצוי להוסיף ראשים של דגים ואדרות בשלב מוקדם יותר, ואת בשר הדג לקראת סוף הבישול.  מוסיפים את השום והאורז.

 

דקותיים לפני שמורידים מהאש מוסיפים את הלאושטיאן, השמיר, הפטרוזיליה והלימון.

 

מרק צ'ורבה - בשר וירקות רומני

מחברת:חבצלת השרון

רכיבים:
6 עצמות מוח יפות
קילו בשר בקר לא רזה (שפונדרה או חזה) חתוך לקוביות
גדולות
2 בצלים
2 כרשות
ראש כרוב גדול
5-6 גזרים גדולים
2 כפות אורז
6 עגבניות בשלות
צרור גדול פטרוזיליה
צרור גדול שמיר
4-5 גבעולי סלרי
צרור קטן עלי סלרי
2 שורשי פטרוזיליה
4 שיני שום
2 כפות חומץ הדרים
מלח ופלפל
פלפל ירוק קטן
מעט סוכר אם צריך
3-4 תפוחי אדמה

אופן הכנה:
בסיר גדול, מרתיחים את העצמות והבשר שהומלחו היטב במים עד כדי כיסוי.

מבשלים 5 דקות על אש גבוהה, מורידים את האיכס מלמעלה.

מוסיפים מים רותחים עד לגובה 5 ס"מ מעל לתכולה, את הבצלים ושיני השום בשלמותם, ומבשלים על אש בינונית כשעה וחצי.

בזמן הזה שרים שירים ברומנית וגם מטפלים בירקות: מגרדים גזר בפומפייה גסה אותו דבר עושים לשורשי הפטרוזיליה קוצצים כרוב לרצועות צרות וארוכות קוצצים שמיר ופטרוזיליה וסלרי דק-דק, חולטים עגבניות, מקלפים וחותכים לקוביות. גם תפוחיי האדמה יהפכו לקוביות קטנות, והכל ייזרק אל הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים עוד שעה לא מכוסה, מדי פעם מוסיפים מעט מים רותחים אם צריך בחצי השעה האחרונה.

משליכים פנימה את האורז והחומץ בודקים תיבול ומוסיפים קורט סוכר אם נורא צריך  רומנים אסלים יכתתו את רגליהם לשוק הכרמל ביום שישי וירכשו ליאושטיאן, עשב תיבול מסתורי ולא לגמרי הכרחי לטעם.האסלים נוהגים לעתים להשתמש במי כרוב מוחמץ  בצ'ורבה במקום החומץ, וכשהם מגישים את זה בפנכות ענקיות ומהבילות, יחד עם עצמות ובשר

 

מרק צ'ילי קון קרנה

מחברת: effyba

 

רכיבים:
1 בצל קצוץ
2 שיני שום כתושות
1 כף שמן זית
500 גרם  בשר טחון
קופסא גדולה (או 2 קטנות) שימורי שעועית ברוטב
1 קופסא עגבניות כתושות
1 קופסא קטנה רסק עגבניות
700 מ"ל מרק עוף/ירקות
חופן צ'ילי גרוס
2 קוביות שוקולד מריר (כן….) מעולה
מלח ופלפל שחור להשלמת התיבול
כוסברה טרייה
פטרוזיליה
פרמזן מגורר להגשה

 

אופן הכנה:
מאדים בצל ושום ומוסיפים את הבשר. מפוררים את הבשר ומוסיפים את תכולות קופסאות העגבניות,שוקולד, שימורי שעועית והמרק.
מבשלים כחצי שעה,מערבבים מידי פעם.

משלימים תיבול ומוסיפים את עלי הכוסברה והפטרוזיליה לפי הטעם.

מגישים עם פרמזן מגורר או קרוטונים בטעם שום, או סתם כך.

מרק נפלא!!!!!!!!!

 


מרקארי בטטה

מחבר: oh_yes

אני לא יודע אם זה ממש המרק שלי לחורף, כי הם כל הזמן מתחלפים, אבל:

 

מצרכים:

שתי בטטות גדולות

בצל סביר

תפוח אדמה

כרבע עד שליש כפית: כורכום, ציפורן טחונה, גרגירי כוסברה מרוסקים גס (בכף(

מעט אגוז מוסקט מגורר

פלפל שחור גרוס - מעט

קטשופ

מלח

 

ההכנה:

מקבבים את הבטטה והתפו"א

קוצצים את הבצל ומטגנים אותו עד שקיפות במעט שמן ניטרלי

מוסיפים את התבלינים עד המלח ומטגנים אותם עד שעולה ניחוח טוב

מוסיפים כף עד שתיים קטשופ ומטגנים עוד כדקה, תוך ערבוב

מוסיפים מיד מים - שש עד שמונה כוסות

מוסיפים את הירקות ומביאים הכל לרתיחה. מנמיכים האש וממשיכים בבישול עד שהירקות התרככו.

מוחים את הירקות בתוך הסיר עד שמתקבלת עיסה אחידה, ומוציאים את מה שלא הצלחתם לרסק, בעזרת כף מחוררת, למג'ימיקס.

מרסקים הכל ומעבירים דרך מסננת חזרה למרק (בקיצור, יוצרים מרק כמה שיותר סמיך אבל חלק(.

מתקנים תיבול. מגישים חם, אפשר עם שמנת חמוצה או יוגורט.

 

מרקי קובה (כ- 30 יחידות קובה) – 2006

מחברת: אורני

 

חשוב: ההסבר נראה מפורט ומעט מבהיל, אבל ההכנה פשוטה למדי ואחרי שמתנסים בזה פעם אחת, זה כבר בכלל לא מפחיד.

 

מרק אדום

מצרכים:

בצל גדול (או 2 בינוניים) פרוס או קצוץ,

שפע כרפס קצוץ,

כ- 1 ק"ג עגבניות בשלות קצוצות, 2

 סלק אדום מקולף ומגורר בפומפיה גסה,

2-3 קישואים ו/או דלעת חתוכה לקוביות, כנפי עוף,

200 גר' רסק עגבניות,

כף גדושה סוכר,

כפית מחוקה מלח לימון,

2 כפות אבקת מרק עוף או כף מחוקה מלח,

כף מחוקה פפריקה מתוקה.

 

אופן ההכנה:

מכניסים הכל לסיר (רצוי נירוסטה) בנפח 8-10 ליטר (10 הכי מתאים), מוסיפים מים ומשאירים רווח של כ- 12 ס"מ משולי הסיר. מרתיחים, מעבירים לאש קטנה ומבשלים כחצי שעה. בינתים מכינים את הקובה.

 

מרק חמוסטה

שפע עלים תרד, סילקא (מנגולד), כרפס, פטרוזיליה, כרישה (או בצל רגיל פרוס) התרד (או המנגולד) והכרפס, הם חובה. אם אין כרישה חייבים להכניס בצל גדול פרוס.

כוס גרגרי חומוס או גרגרי סויה שהושרו כמה שעות במים.

בשר בקר רצוי עם עצם (הכי טוב אוסו בוקו) או גרונות הודו חתוכים.

 

כמות הירק שוקעת עם הבישול. כמות הירק והבשר גם יחד לפני הבישול כ- ¾ מנפח הסיר כולו (לפחות 8 ליטר ועדיף סיר נירוסטה של 10 ליטר). מוסיפים כף מחוקה מלח לימון, כף גדושה אבקת מרק או כף מחוקה מלח. מים בכמות שתגיע עד 12 ס"מ משולי הסיר. מרתיחים, מעבירים לאש קטנה ומבשלים עד שהקטניות והבשר מתרככים.

 

מרק חמו

גזר, בצל, שורש כרפס ו/או פטרוזיליה, אפשר דלעת, -

הבצל שלם וכל השאר חתוך לחתיכות גדולות.

אבקת מרק עוף או טעם עוף,

כורכום,

מים.

המרק צריך להתקבל צהבהב וזך. אפשר כמובן להוסיף כנפיים וכיו"ב.

 

חשוב: כמויות המים והירק כאן די גדולות כי במשפחה שלי אוהבים מעט קובה עם הרבה רוטב. אפשר גם להכין פחות מרק ואז הקובה צפוף יותר ומגישים כמה קובבות עם מעט רוטב.

 

קובה למרקים

½ ק"ג ג'ריש (בורגול שלא עבר חליטה. להשיג בשווקים) שוטפים בקערה עם מים ומחליפים את המים כמה וכמה פעמים עד שמפסיק לצאת מזה אבק לבן. משאירים בקערה עם המים כחצי שעה. מסננים אך לא סוחטים, מוסיפים קמח או סולת בתחילה בערך כוס ואחר כך מוסיפים אם צריך. כף שמן, כפית מחוקה מלח או כף מחוקה אבקת מרק עוף. לשים בצק ואם הוא לא אחיד, מוסיפים עוד קמח או סולת. מכינים את הקובה מיד.

מלית:

350 גר' בשר בקר טחון,

מלח, פלפל.

אפשר להוסיף פטרוזיליה קצוצה דק מאד ו/או בצל מגורר (מקפיאים לרבע שעה ואפשר לגרר דק בלי לבכות). מערבבים היטב.

 

אופן ההכנה:

מניחים על השולחן צלחת שטוחה, קערית קטנה עם מים ואת הבצק. חשוב להרטיב את הידיים במים בין גלגול קובבה אחת לשניה. צובטים מהבצק חתיכה בקוטר כ- 3 ס"מ, מגלגלים לכדור ומשטחים ללביבה בכף היד. מניחים במרכזה קמצוץ בשר, סוגרים מסביב ומגלגלים כך שלא יהיה שום חור. עובי הלביבה כשליש ס"מ. מניחים את הקובה המוכן בצלחת. מעבירים את סיר המרק לאש גבוהה. בכל פעם שהצלחת מתמלאת, מכניסים את הקובבות אחת אחת לסיר, מכסים וממשיכים לבשל. כאשר כל הקובבות בסיר והמרק מבעבע, מחזירים לאש קטנה ומבשלים כחצי שעה.

מרק קוקוס וקארי

מחברת: ערגלית


הרבה מאוד חברים שלי, שהיו בתאילנד וחולים על אוכל תאילנדי, אמרו שזה יותר טוב מהרבה תאילנדים מקוריים שטעמו. חברים אחרים, שנסעו לתאילנד אחרי שטעמו מהמרק אמרו שבזבזו המון זמן בלנסות לחפש משהו טוב כמו שלי ולא מצאו. אז קבלו אותו - מרק תאילנדי מושלם, חריף במידה ומשגע.

חומרים:
2 כפות שמן
500 גרם חזה עוף בקוביות
8 שיני שום קצוצות
1 כרישה פרוסה לטבעות
5 גבעולי סלרי קצוצים דק
500 גרם שעועית ירוקה טריה (רצוי הזן הבהיר והשטוח) מנוקה מהקצוות ופרוסה לפיסות של 1 ס"מ
1 כף סוכר חום
1 קופסא חלב קוקוס
1 כפית גדושה קארי תאילנדי ירוק (משיגים בחנויות מזרח רחוק)
3 כפות רוטב סויה משובח
כחצי ליטר ציר עוף או מים + אבקת מרק

הכנה:
מחממים שמן במחבת גדולה, מוסיפים את נתחי העוף לכמה שניות ומוציאים, שומרים בצד. מוסיפים למחבת את הירקות ומערבבים מספר דקות. מוסיפים את הסוכר ומערבבים. מערבבים בקערה חלב קוקוס, קארי וסויה, יוצקים על התערובת שבמחבת ומערבבים היטב.
מוסיפים תוך ערבוב את ציר העוף עד למרקם נכון. מקטינים את האש ומבשלים כ 10 דקות
טועמים ומתקנים תיבול, מוסיפים עוד חריף או סויה. מוסיפים את נתחי העוף, מבשלים עוד 10 דקות ומגישים.

גיוונים - אפשר להוסיף כל ירק ירוק שאפשר לבשל (אפונה ירוקה (אפשר קפואה), פלפל ירוק וכו')
אפשר להחליף את העוף בפירות ים, בקר וכו'
אפשר להחליף את הקארי הירוק באדום ולהכין את הכל עם ירקות אדומים וכתומים
אפשר להוריד את ציר המרק ולהפוך את זה לתבשיל , להגיש עם אורז לבן

 

מרק קישואים

מחברת: שלי

 

מרכיבים:
2 ק"ג קישואים (לפני קילוף)
בצל גדול קצוץ לקוביות קטנות
2 כפות אבקת מרק עוף
1 כף קמח (לא הכרחי)
מלח, פלפל
ליטר חלב (אפשר חלק חלב וחלק שמנת לבישול)
גביע שמנת חמוצה
3- 4 כפות שמיר קצוץ
אופן הכנה:
קולפים את הקישואים וחותכים לקוביות. מטגנים במרגרינה תוך ערבוב מתמיד. מוסיפים קצת מים, מכסים את הסיר ומבשלים כ-10 - 15 דקות.
מוסיפים את אבקת המרק והקמח ומערבבים היטב. מוסיפים את החלב ומביאים לסף רתיחה. מכבים את האש ומצננים קצת את המרק.
טוחנים היטב בבלנדר, בכמה פעמים, ומוסיפים בכל פעם כף גדושה של שמנת חמוצה.
כשהכל טחון מחזירים לסיר, מחממים, מתבלים, מוסיפים המון שמיר.
אוכלים עם קרוטונים.


מרק קרופניק שהוא ארוחה בפני עצמה ובאמת אין צורך בכלום יותר.העיקר העצם

מחברת: לילית

המרק הזה נחשב ל"מרק של עניים" בגלל ההרכב הלא-בשרי שלו אבל אני - מוכנה כל החורף לחיות ממנו ומי שמתעסק בענייני דיאטה - תאמינו או לא זו ארוחה שלמה - ומי שיוכל לקום מהשולחן ולדרוש עוד משהו - שיקום.

אני אישית קונה עצמות מוח - שאין עליהם שומן אלא רק סחוס. זה כל הכיף אח"כ. לא צריך כלום !
חומרים:
4-5 גזרים
2-3 קישואים
4-5 תפוחי אדמה
בצל גדול חתוך לפרוסות עגולות בעובי בינוני
1 וחצי כוס גריסי פנינה- מושרים ושטופים היטב
2 עצמות מוח - שיש עליהם סחוס וקצת בשר
המון פטרוזיליה וסלרי עלים - שטוף ורחוץ

הכנה:
לשטוף ולהשרות את הגריסים
לחתוך את כל הירקות לקוביות בגודל בינוני

להכניס לסיר לפי הסדר הבא:
לטגן את פרוסות הבצל עד שישחים.
להוסיף הגזר, הקישואים ואת העצמות. לערבב היטב ולאדות כ- 5-6 דקות.
להוסיף כף אבקת מרק עוף ולהמשיך לבחוש
להוסיף מים עד כמה שגודל הסיר מאפשר ולהרתיח. להוריד את האש ללהבה בינונית ולבשל כ-10 דקות.
להוסיף את הגריסים השטופים ואת תפוחי האדמה ושוב לתת רתיחה קטנה.
להוסיף בשל זה את הצרור הגדול של הירק למרק ולבשל כ- חצי שעה נוספת על אש בינונית עד נמוכה או עד שהגריסים ותפוחי האדמה מוכנים. בשלב זה לא לבחוש יותר מדי בסיר על מנת שתפוחי האדמה יישארו במצב של קוביות. במהלך הבישול בשום פנים ואופן לא להוסיף מים נוספים לסיר. לטבל במלח לפי הטעם. אפשר להוסיף לקראת סוף הבישול פטריות מיובשות.

 

מרק (מבוסס) קרופניק – גריסים

מחבר: oh_yes

חומרים:

שני שוקי עוף "לכביסה"
שלושה תפו"א בינוניים - קלופים ומקובבים
בצל אחד מחולק לשמיניות
שני גזרים - פרוסים גס ביותר
מקל סלרי אחד - כנ"ל
אפשר עלה דפנה או פלפל אנגלי
כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם וקובית
OXO בשר.
כוס וחצי גריסים
שמן לטיגון
סיר ומים

ההכנה:

מאדים את הירקות בשמן על אש גבוהה כחמש דקות - חשוב לערבב מדי פעם לא ידבקו לתחתית הסיר.
מוסיפים את העוף והגריסים, מערבבים עוד דקה.
מוסיפים שש או שבע כוסות מים, את המלח והפלפל ואת קובית האוקסו. מניחים להתבשל כשעה על אש קטנה, מכוסה. מוסיפים מים אם צריך.
צורכים חם.

 

מרק קרם דלעת וזעפרן

מחבר: אילנד

מצרכים:

2 בצלי אשלוט קצוצים
1/2 ק"ג דלעת חתוכה לקוביות
1/4 כוס לערך שמן זית
2 כוסות ציר ירקות "מעושן"
1/4 כפית חוטי זעפרן מושרים במים חמים
100 גרם חמאה

40 גרם חמאה קפואה
1/3 כוס שמנת מתוקה מוקצפת קלות
מלח ים(רצוי
Fleur de Sel) ופלפל שחור
מחממים את השמן ומטגנים את הבצלים והדלעת עד לריכוך ראשוני.מוסיפים ציר עד כדי כיסוי ומבשלים עד לריכוך מלא של הדלעת.טוחנים לפירה חלק(רצוי בעזרת מטחנת פירה ידנית).מוסיפים את יתרת הציר,100 גרם חמאה,השמנת והזעפרן ומבשלים על אש קטנה.מתבלים ומערבלים שוב הפעם בעזרת בלנדר.ממש לפני ההגשה מוסיפים את החמאה הקפואה ומקציפים את המרק על מנת לקבל אפקט של "קפוצ'ינו".בהצלחה ובתיאבון

מרק קרם שום

מחברת: עזית

מצרכים:

90 גר' חמאה
שיניים משני ראשי שום (קלופות)
2 בצלים קצוצים דק
300 גר' תפו"א חתוכים לקוביות
500 מ"ל חלב
500 מ"ל ציר עוף (או מים)

ההכנה:

ממיסים את החמאה, מוסיפים את שיני השום ומבשלים על אש בינונית 5-7 דק' או עד שיזהיבו. מוסיפים את הבצל ומבשלים עוד 2-3 דק', מוסיפים את התפו"א ויתרת החמאה וממשיכים לבשל עד שהבצלים מתרככים תוך בחישה. מוסיפים את הנוזלים ומבשלים על אש קטנה עד שהתפו"א מתרככים. מרסקים בעזרת בלנדר ומתבלים במלח/פלפל.
אני מוסיפה גם כחצי מיכל שמנת מתוקה וקצת אגוז מוסקט.
הכי כיף להגיש עם: קרוסיני שעליו זיתים שחורים קצוצים שתובלו בשמן זית, מלח ופלפל.
שיבוא כבר הגשם

 

   מרק שום  

מחברת :דנה 20

 

רכיבים:
4-5
כפות שום כתוש
4
כוסות מרק צח/עוף
כוס יין לבן
1
מיכל שמנת מתוקה
מלח ופלפל לבן
 50 גרם
חמאה

 3 כפות קמח
להגשה
: גבינת קממבר, קרוטונים

אופן
הכנה:
מרתיחים את המרק, מוסיפים את השום, המלח והפלפל ובוחשים היטב.
מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה

מוסיפים את השמנת המתוקה ומביאים לרתיחה
בסיר אחר ממיסים את החמאה , מוסיפים בהדרגה את הקמח תוך כדי בחישה מתמדת (על מנת לא ליצור גושים). מוסיפים את המרק לתערובת הקמח והחמאה תוך כדי בחישה מתמדת.
מביאים לרתיחה ומגישים עם גבינה וקרוטונים.

הערות
:
מרק פיקנטי בעל טעם מיוחד
כמובן שאפשר לשחק עם הכמויות של השום, הכל לפי הטעם. עצתי - להתחיל עם כף אחת , לטעום, ולהוסיף בהדרגה לפי הטעם , כף אחת כל פעם.

 

 

מרק שום ונענע – 2006

מחברת: תמר האחרת

 

מאדים:
שני בצלים קצוצים דק
ראש וחצי שום - קלוף ופרוס
צרור סלרי - רק הגבעולים, פרוסים דק
שש עגבניות טחונות במג'ימיקס
מים - בסיר גדול, עד מעל לאמצע (מדויק, מה?)
מיץ מלימון גדול
(הוספתי גם שום טחון עם לימון)
חופן עלי נענע
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

מבשלים כחצי שעה, מתקנים טעמים, מוסיפים עוד נענע, שיהיה גם מהטעם הרענן, ומכניסים את הקובות הישר מהמקפיא.
מבשלים לפחות חצי שעה, אבל אם מבשלים יותר המרק מסמיך וזה עוד יותר טעים.

מרק בשני צבעים

מחברת: גאיה5  

 

יו איזה מרק אלוהי יצא לי, אז משתפת אתכם בתענוג

זוכרים ששאלתי פה על מרק בשני צבעים ולא ידעו לענות לי? אז החלטתי לאלתר בעצמי והנה התוצאה שהצליחה היטב להפליא: אדון גאיה ליקק אצבעות:

 

מרק בשני צבעים - בטטה ומלפפון (כן כן..)

מכינים שני מרקים בסירים נפרדים:

1. שתי בטטות חתוכות גדול, מטגנים קודם חצי בצל חתוך (לא קטן מדי) להזהבה, מוסיפים את הבטטות , מים (אפשר קרים) לפי העין כיסוי פלוס פלוס, כשרותח מוסיפים אבקת מרק עוף (כמעט כף) מעט כמון בעדינות, מעט מאוד אגוז מוסקט , פלפל שחור ולבן, מקטינים את האש ומרככים את הבטטה, מכבים.

 

2. שלושה מלפפונים וקישוא אחד, קלופים וחתוכים לעיגולים - מטגנים כמו קודם חצי בצל (אפשר סגול, אני מעדיפה את טעמו העדין יותר, בשני המרקים) מוסיפים מים לפי העין לכיסוי פלוס פלוס, חופן נדיב שמיר קצוץ, אבקת מרק עוף, ופלפל כנ"ל. מבשלים לריכוך ומכבים אש.

 

בעזרת מצקת מנקזים את הנוזלים המיותרים מכל מרק עד שנותר ממש כיסוי מינימלי לירקות,, את הנוזלים שומרים בכלי נפרד למקרה שרוצים אחר כך לדלל. אני מנקזת את הנוזלים האלה על רשת ומחזירה את התוכן שיצא איתם חזרה לסיר המתאים.

 

טוחנים בעזרת בלנדר ביד, בסיר , כל מרק בנפרד, בודקים את רמת הסמיכות, אפשר להוסיף מהנוזלים ולטחון שוב למחית מתאימה למרק.

 

הגשה: בצלחת מרק רחבה יוצקים קודם את מרק הבטטה - כשלוש מצקות, ובאמצע מצקת וחצי ממרק המלפפונים הירוק. באמצע מרק המלפפונים טיפה אחת לא גדולה של שמנת מתוקה לקישוט, שתשמש אחר כך לעיבוי וטעם.

 

מקשטים בעירית קצוצה ומגישים. טעים ויפה, חורפי ויאמי.

 

מרק שעועית לבנה - באדיבות אמא שלי – 2006  

מחברת: נעמי דה פירסט


להכניס לסיר לחץ
1 חבילה שעועית לבנה (אני משתמשת בסנפרוסט- המוקפא.- אין צורך להשרות)
בשר בקר - אני אוהבת לשים שילוב של שפונדרה או רגל ובשר לא שמן
מתבלים במלח,פלפל, רסק עגבניות וקצת פפריקה וסוגרים .
מחשבים זמן בישול מרגע הרתיחה - כ- 40 דקות.- אש קטנה.
לאחר שפותחים את המכסה (אחרי שהצטנן כמובן) שמים שוב על האש, מביאים לרתיחה, בודקים ומתקנים תיבול לפי הצורך.

 

מרק שעועית מהיר הכנה

מחברת: פורטובלה

מרכיבים:
כ- ¼ כוס שמן זית
2 שיני שום גדולות קצוצות או מעוכות
1 בצל גדול קצוץ לקוביות קטנות
2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
2 גבעולים סלרי אמריקאי פרוסים דק, כולל העלים
1 פרוסה עבה (כ- ½ ס"מ עובי, בערך 100 גר') חזה אווז מעושן- חתוך לקוביות קטנות או פסטרמה אחרת כלשהי. למרק צמחוני או פרווה, השמיטו פריט זה.
1 עלה דפנה
4-5 יח' פלפל אנגלי שלם
2 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
1 כפית פפריקה מתוקה או חריפה
1 כף קמח
5 כוסות (ליטר ורבע) מרק בשר צח או עוף או ירקות אפשר להכין מקובייה או מאבקה
1 קופסת צ'ילי מקסיקני או שעועית ברוטב עגבניות
כ- 10 גבעולי פטרוזיליה קצוצים דק (עלים בלבד(
מלח ופלפל שחור

 

אופן הכנה:
לחמם את השמן בסיר, להוסיף את השום ולערבב דקה או שתיים עד שמזהיב מעט. להוסיף את הבצל לערבב ולהזהיב. להוסיף את הגזר והסלרי ולערבב היטב כך שיצופו בשמן.
להניח לירקות להתחמם כדקה או שתיים ולהוסיף את האווז. לערבב במשך כשתי דקות ולהוסיף את תפוחי האדמה ולערבב שנית. להוסיף את הפפריקה ולערבב ואחר כך את הקמח ולערבב כך שיעטוף את הירקות ולא ייווצרו גושים. להוסיף ½ מכמות מרק הבשר ולבחוש היטב תוך "גירוד" תחתית ודפנות הסיר על מנת להסיר את כל משקעי הטיגון. להוסיף את השעועית, לבחוש ולהוסיף את יתרת הנוזל ולהביא לרתיחה.  לתבל במלח ובפלפל שחור (רצוי ממטחנה(.
לכסות את הסיר ולהניח למרק להתבשל על אש קטנה כ- 10 דקות נוספות, יש לבחוש מדי פעם,  עד לריכוך תפוחי האדמה והגזר.
לבדוק התיבול, להוציא את עלה הדפנה והפלפל האנגלי ולהוסיף את הפטרוזיליה.

מומלץ להגיש עם פרוסות עבות של לחם שחור או לחם כפרי, רצוי מרוח בחמאה, כתוספת.

 

הערות:
מרק טעים, משביע וזול לימים החורף הקרים והגשומים.
בדרך כלל, הכנת מרק שעועית כרוכה בהשריה מקודמת של השעועית ללילה ובבישול ממושך לאחר מכן. מתכון זה מקצר את הדרך והתוצאה נהדרת.

 

מרק שעועית סמיך עם בצקניות

מחברת: אמא של הבשלניות

מצרכים והכנה:

2 חבילות שעועית לבנה מושרות למשך הלילה, לשטוף, בסיר גדול,(רצוי סיר לחץ)
לטגן בצל 1-2 עד גוון שקוף להוסיף השעועית, להוסיף פפריקה (די הרבה), מלח, פלפל ומים ולהרתיח עד שהשעועית רכה מאוד. לסנן הנוזלים לתוך סיר שני, להשיב לתוכם מחצית מהשעועית ואת השאר לדחוס דרך המסננת לתוך הנוזלים (לזרוק הקליפות).
בצקיות:

מצרכים:

½ 1 כוס קמח

1 ביצה

½ כוס מים

½ 1 כפות שמן

מעט מלח

 

הכנה:

לערבב היטב עד שהבלילה תהיה ללא גבשושיות, ובמרקם של שמנת.
לתוך המרק הרותח מכניסים כף (לחמם) ואז "קורצים" על שפת הכף כל פעם מעט מהבלילה ומטבילים הכף במרק לשחרור.
יאמי יאמי

מרק שעועית בסיסי של סבתא שלי

מחבר: דוד

מרכיבים:
1 ליטר מרק עוף
250 גר' שעועית חומה
2 גזרים
בצל גדול
שורש סלרי חתוך לקוביות
5-6 נקניקיות
200 גר' נקניק סלאמי חתוך לקוביות.
טימין
מלח פלפל כמון

הכנה:
לבשל את המרק עם הירקות. לרסק את הירקות בממחה ולהחזיר למרק.
להכניס את הנקניקיות והנקניק והתימין ולבשל עוד. לתבל עם מלח ופלפל וכמון.
להגיש עם כף גדושה של קרם פרש.

מרק שעועית משגע

מחברת: net

מרכיבים:
½ ק"ג שעועית לבנה קטנה - להשרות כל הלילה (רצוי להחליף את המים מדי פעם)
3-2 גזרים קצוצים
בצל גדול קצוץ
2 גבעולי סלרי קצוצים
החלק הלבן של הכרישה קצוץ
4-3 שיני שום כתושות
לאדות את הכל 4-3 דקות בשמן זית בתוך סיר גדול וכבד.
קופסא גדולה של עגבניות מרוסקות - להוסיף ולאדות עוד כמה דקות.
2 כפות גדושות א.מרק (עוף/בשר)
3-2 גבעולי רוזמרין

ההכנה:

להוסיף לסיר + השעועית ולכסות במים רותחים (5 ס"מ מעל השעועית). מבשלים שעה שעתיים עד שהשעועית מתרככת לגמרי.
מוציאים את הרוזמרין ומעבירים לבלנדר 2/3 מהירקות והשעועית, טוחנים ומחזירים לסיר (אפשר גם עם מוט בלנדר בתוך הסיר , אבל אז יש לשים לב לא לטחון יותר מדי) מערבבים היטב, טועמים ומשפרים.
ממשיכים בבישול על אש קטנה ומערבבים מדי פעם כדי שהשעועית לא תישרף.
בהגשה בוזקים שמן זית + פרמזן / קשקבל
מקור המתכון: מרק שעועית של בת' איילון:

 

מרק תימני

מחברת: סינדרלה

 

מצרכים:

להרתיח בסיר מים + אחד בצל

כשהמים רותחים להוסיף את כרעי העוף

לנקות את הקצף שנוצר

להוסיף שתי כפות גדושות חיוג' למרק תימני, מלח, מרק עוף

להוסיף שני שיני שום, מעט כוסברה (לא קצוצה) ותפוחי אדמה

לבשל כשעה בערך על אש בינונית .

 

בתיאבון.

 

ההצלחה בבישול - זה לעשות מכל הלב וכל הנשמה ועם הרבה סבלנות.

מרק תימני של סבתא מרים

מחברת: חופית1

מצרכים:

סיר עם מים רותחים

4 חתיכות עוף שאוהבים: ירך, שוק, כנפיים וכו'

1 עגבנייה

2 בצלים שלמים מקולפים

3 תפו"א חתוכים לקוביות גדולות

צרור כוסברה

½ כף כורכום

½ כף פלפל שחור

1 כף כמון

1 כף מלח

אבקת מרק בצל

אבקת מרק עוף

 

אופן ההכנה:

מניחים את חתיכות העוף בסיר עם המים הרותחים, מוסיפים את המלח, מבשלים על אש גבוהה, ומוציאים כל הזמן בכף את הקצף.

כאשר העוף מתחיל להיות רך, מוסיפים כמון (בערך כף, אך כל המרבה, הרי זה משובח) פלפל שחור, ועגבנייה שלמה (בעגבנייה יש לחרוץ X )

לאחר 5 ד' מוספים את תפו"א והבצל  (ניתן להוסיף יותר תפו"א ובצל ממה שכתוב במצרכים) וממשכים לבשל בערך עוד 10 ד'

מוסיפים את הכוסברה, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.

מוסיפים את אבקת מרק הבצל ואבקת מרק עוף- כמות לפי טעם המליחות של המרק.

מוסיפים מים לפי הצורך.

מרק תירס... ללא רגשי אשמה (קלוריים)

מחברת: אם החיטה

 

המצרכים:
3 כוסות גרעיני תירס קפואים
5 כוסות ציר עוף (אני מכינה מקוביות עוף של OXO).
2 פרוסות חזה עוף לשניצל חתוכות לרצועות דקות
1 כפית קורנפלור
1 חלבון ביצה
2 כפות קורנפלור
2 כפות יין לבן
מלח
פלפל
1 ביצה
1 כפית שמן שומשום.

להגשה
עירית קצוצה או החלק הירוק מבצל ירוק קצוץ דק.

ההכנה:
לבשל את גרעיני התירס בציר העוף כ 10 דקות. ולכבות את האש.
להוציא כוס אחת של גרעיני תירס מהסיר ואת היתר לטחון בבלנדר מוט או במעבד מזון. להחזיר לסיר  (גם את גרעיני התירס השלמים),ולהמשיך לבשל על אש קטנה.
לערבב חלבון וכפית קורנפלור בקערה ולטבול את רצועות העוף בתערובת.
להוסיף למרק ולהמשיך לבשל עד שרצועות הבשר מבושלות (כ-5 דקות).
לערבב 2 כפות קורנפלור ביין ולהוסיף למרק תוך בחישה.
לבדוק תיבול ולשים מלח ופלפל שחור לפי הטעם.(לפעמים די בטעם ציר העוף ואין צורך בתבלינים נוספים).
להוסיף לביצה את שמן השומשום ולערבב לקבלת מרקם אחיד. להוסיף למרק בזרם דק תוך ערבוב מתמיד לקבלת "חוטים".
לכבות את האש, להגיש עם מעט עירית קצוצה.
 

מרק תירס סיני

מחברת: סם

 

יוצא 8 מנות

מצרכים:

2 קופסאות תירס עם המיץ (אני משתמשת בתירס קל)

6 כוסות מים

3 כפות אבקת מרק עוף

3 כפות קורנפלור

3 ביצים

2 שקיות סוכרזית

מלח + פלפל לפי הטעם

 

ההכנה:

בסיר גדול להרתיח את התירס (כולל המיץ שבקופסה), המים, אבקת המרק והסוכרזית. לערבב את הקורנפלור עם מעט מים (על מנת להמיסו) ולאחר רתיחה להוסיף את הקורנפלור לסיר ולתבל עם מלח ופלפל. לשבור את הביצים ולקשקשן ואז בזרימה איטית למזוג לסיר ולערבב  תוך כדי על מנת ליצור חוטים דקים מהביצים...להמשיך לבשל לרתיחה נוספת ואז להוריד מהאש.

ניתן לתקן תיבול לפי הטעם... 

 

מרק תירס קטיפתי

מחברת: לישר


חומרים:

1 ½ ליטר מים
1 כף לא גדושה של כורכום
1 שקית של גרגירי תירס קופאים
1 קופסא של גרגירי תירס ללא סוכר
2 חלבונים
3 כפות רוטב סויה
2 כפות יין לבן יבש
מלח ופלפל
1 כף קורנפלור מדולל במים/ או 1 תפוח אדמה מבושל ורך.
1 בצל ירוק קצוץ (לא חובה(
שמן שומשום(לא חובה(

אופן
הכנה:
יוצקים את המים והכורכום לסיר מביאים לרתיחה ומוסיפים את גרגירי התירס מהשקית ומבשלים כ- 5 דקות. לאחר 5 דקות לוקחים מחצית מכמות התירס טוחנים אותו בבלנדר למחית, ומחזירים לסיר. מוסיפים את גרגירי התירס מהקופסא ומבשלים עוד 5 דקות.
מקציפים קלות את החלבונים במטרף ידני או מזלג.
מוסיפים למרק את היין, רוטב הסויה, המלח והפלפל ומבשלים דקה נוספת.
מוסיפים את הקורנפלור המדולל למרק תוך כדי בחישה מתמדת ומביאים לרתיחה. מוסיפים את החלבונים המוקצפים תוך כדי בחישה ונותנים לרתוח עוד כדקה.
לפני ההגשה ניתן לבזוק מעל המרק בקערית מעט בצל ירוק קצוץ וכמה טיפות שמן שומשום (לא חובה(

 אפשר להסמיך עם תפוח אדמה המבושל פשוט להתחיל איתו בבישול עד שמתרכך מאוד וטוחנים אותו עם התירס.

 

מרק תפוחי אדמה הונגרי Krumplileves – 2006

מחבר: שמני

המקור: סבתא ריטה ז"ל (אמא של שמני)


6
מנות

מצרכים:

50 גרם חמאה 1 בצל
1
גזר 1 גבעול סלרי
4
תפוחי אדמה ½ כפית פפריקה הונגרית
2
כפות אבקת מרק עוף/בשר 1 פלפל ירוק
2
כפות קמח 6 כוסות מים רותחים
שמנת חמוצה

אופן ההכנה:

קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות קטנות. חותכים את הפלפל הירוק
לקוביות קטנות. שמים בקערה/צלחת את הפלפל ותפוח"א הקצוצים.

מקלפים הבצל והגזר וקוצצים אותם. קוצצים את גבעול הסלרי כולל העלים.
בסיר, ממיסים את החמאה (זהירות זה נשרף בקלות), ומוסיפים את הבצל, הגזר
והסלרי הקצוצים. מאדים-מרככים את הירקות במשך כמה דקות.
סוגרים את האש מתחת לסיר.

מוסיפים את קוביות תפוח"א והפלפל ומערבבים.
מוסיפים לסיר את הפפריקה, אבקת המרק והקמח ומערבבים היטב.
מוסיפים 6 כוסות מים רותחים מערבבים ומדליקים שוב את האש.
כשרותח מורידים לאש קטנה ומבשלים עד שתפוח"א רכים.
טועמים את המרק ומוסיפים מלח באם יש צורך.

כאשר מוכן, מכבים את האש ומערבבים לתוך סיר המרק 3-4 כפות שמנת חמוצה.

הערות:
למרק זה אין סוף גרסאות. בהונגריה מקובל לרכך את הירקות עם שומן חזיר מעושן.
יש המוסיפים גם מיורן לתיבול ואחרים מוסיפים לשומן החם לפני הוספת הירקות, גרגרי קימל.
מקובל גם להוסיף פרוסות נקניק מעושן.
כדי לעבות את מרקם המרק יש המוסיפים חלמון ביצה.
אפשר להוסיף לירקות גם עלי פטרוזיליה ועלי דפנה.

 

מרק תפוחי אדמה סמיך

מחבר: זיו

 

מצרכים:

3 בצלים בינוניים
3 תפו"א בינוניים ומעלה
1 גזר
1-2 כפות קמח לבן רגיל
מלחפלפל – רצוי פלפל לבן שלא ישבור את הצבע.

ההכנה:
מטגנים בצל עד שקיפות. לא לתת לו להישרף

חותכים את התפו"א לקוביות של 1.5*1.5 ס"מ בערך, ומוסיפים לבצל. מטגנים את התפו"א 3-4 דקות ומערבבים ואז עוד 3-4 דקות.

מוסיפים את הקמח ומערבבים שוב טוב עד שלא רואים יותר את הקמח. זה ייראה כאילו יש ציפוי מטוגן על הכל.

מוסיפים מים גזר (רצוי לחתוך אותו לפלחים קטנים), מלח פלפל ונותנים לזה לרתוח כשעה. סמיכות המרק בהתאם למים ולמה שאתם אוהבים.

תוספות משפרות טעם:
כרישה חתוכה לטבעות של 1-2 ס"מ עובי. להוסיף לאחר שקיפות הבצל וכ-5 דקות לפני התפו"א.

וכרגיל קבנוס חתוך למרק לקראת סוף הבישול.

 

מרק תפוחי אדמה וכרישה

מחברת: אור

 

הכמות היא לסיר די גדול.

 

2 תפו"א גדולים חתוכים לקוביות קטנות

5-7 כרישות, תלוי בגודל, מנוקות היטב וחתוכות לטבעות

1 בצל בינוני-גדול, חתוך לקוביות קטנות

2-3 שיני שום כתושות

1 גזר גדול, מגורר גס

 

ממיסים בסיר גדול בערך 60-70 גר' חמאה ומסיפים את כל הירקות. מערבבים ומערבבים וכשהירקות מתחילים להתאדות, מוסיפים 3 כפות קמח וממשיכים לערבב. חשוב לגרד את המשקעים מהתחתית.

מוסיפים בערך ליטר וחצי מים רותחים, 2-3 כפות אבקת מרק עוף, פלפל לבן ומלח ומבשלים עד שהירקות רכים לגמרי (כמעט שעה). מתקנים תיבול אם צריך ומורידים מהאש.

מכניסים בלנדר מוט וטוחנים את כל הסיפור.

 

להגשה, אני מתכוננת "לצייר" על כל מנה עם שמנת מתוקה, ובמרכז לשים ערמה של ג'וליינים כרשה מטוגנים בשמן עמוק.

 

 

 

 

 
 
  היכנס לעריכת כותרת תחתונה לשינוי טקסט זה