בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 

 
ברוכים הבאים לעולם המתכונים
פה תמצאו מתכונים מכל העמים והעדות
תודה מיוחדת לידידי גיורא }{
מחדר נשואים נשואות בצאט תפוז:)
תודה על תרומתך לאתר זה:))
תהנו ובאהבה מהפרפר על הD ובהצלחה:)

 
    דף הבית
    פורום עולם המתכונים
    תזונה נכונה חשוב לדעת
    לוח מידות ומשקלים
    ראש השנה
    חנוכה
    פורים
    פסח
    פסח בשר ושונות
    קינוחים לפסח
    ספרון מתכוני פסח
    מתכונים עם קמח מצה
    מהמטבח שלי לפסח
    מקבץ מתכונים לפסח
    מתכונים לשבועות
    ט'ו בשבט
    מנות חמות
    ספר מתכוני החורף/תוכן
    מתכוני חורף 1
    מתכוני חורף 2
    מתכוני חורף 3
    מתכוני חורף 4
    מתכוני חורף 5
    מרקים
    מאכלי חורף
    מתכוני דגים
    פשטידות ותוספות
    ממולאים
    ספר המתכונים של
    בורקסים
    מאפינס מכל הסוגים
    סלטים
    חמוצים וכבישות
    פשטידות
    מאפים מלוחים
    אוכל סיני
    מתכוניים תמניים
    ספר הבצקים1
    שום פלפל ושמן זית/תוכן עניינים
    המתכונים/שום פלפל ושמן זית1
    המתכונים/שום פלפל ושמן זית2
    ספרון מתכוני רוגע-לך
    ספרון מתכוני תותים
    עוגת גבינה
    מתכוני עוגיות
    סלטים 1
    מתכונים לקפה
    משקאות
    ליפתנים וקינוחים
    עוגות מכל מיני
    ספרון המתכונים למתכוני אגוזים
    מתכוני לימון
    ספרון מתכוני פילו
    ספר עוגות הקרם
    ספר מתכוני שוקולד

 עוגת פירות יבשים של 'על השולחן'

 

רכיבים:

6 ביצים מופרדות

1/2 כוס סוכר

1/2 כוס שמן צמחי

1/2 כוס יין אדום מתוק

11/2 כוס קמח תופח

1 כוס אגוזים מרוסקים

100 גרם שוקולד מריר, מגורר, או שוקולד צ'יפס

3/4 כוס פירות יבשים (שזיפים, משמשים, צימוקים) חתוכים לפיסות ומגולגלים בקמח (בכדי שלא ישקעו בעוגה)

 

אופן הכנה:

מחממים תנור ל180- מעלות.

מקציפים חלבונים לקצף יציב.

מערבבים היטב בקערה סוכר, חלמונים ושמן, ומוסיפים לסירוגין את היין וכמויות קטנות מהקמח. כשהעיסה אחידה מוסיפים לה אגוזים, שוקולד ופירות יבשים ומערבבים.

מקפלים את החלבונים לתוך שאר המסה.

אופים 30-25 דקות. מצננים מעט וחותכים לריבועים

 

הערות:

חומרים לעוגה בתבנית בגודל 30*40 ס"מ

מתאים לט"ו בשבט

שינויים שעשיתי:

קודם הקצפתי את החלמונים והסוכר לתערובת תפוחה, אוורירית ובהירה.

בהדרגה הוספתי את השמן, וערבלתי היטב.

לדעתי יותר מדי שוקולד - אפשר להפחית את הכמות לחצי או אפילו לוותר.

 

מקור המתכון:

על השולחן


 

ביסקוטי

 

רכיבים:

לבצק בסיסי:

1 כוס סוכר

2 ביצים בטמפ' החדר

1/3 1 כוסות קמח רגיל

1/3 כוס קמח תופח

 

לגיוונים:

אגוזים וקפה:

1 כף אבקת קפה נמס חזק מומסת ב 2 כפיות מים

1/3 כוס אגוזים טחונים

 

תפוזים והל:

2 כפיות קליפת תפוז (כתום) מגוררת

2/3 כוס שקדים לבנים קלופים טחונים

1 כפית הל טחון

 

זנגביל:

להחליף 2/3 מהסוכר הלבן לסוכר חום

1 כפית זנגביל טחון

1/2 1 כפית קינמון

1/2 כפית סודה לשתיה

1/2 כפית ציפורן טחון

1/2 כפית אגוז מוסקט טחון

 

אופן הכנה:

לחמם תנור לטמפ' של 180 מעלות.

להכין 2 תבניות אינגליש קייק באורך 20 ס"מ או תבנית תנור גדולה מרופדות בנייר אפיה

(אני מעדיפה להשתמש בתבניות אינגליש קייק כי אז הבישקוטי יוצאים גבוהים ולא יוצאים "מעוכים" כמו בתבנית רגילה)

להקציף את הביצים והסוכר במהירות גבוהה עד אשר מתקבלת תערובת תפוחה ואוורירית שנפחה כפול מהתערובת המקורית.

להוסיף בהדרגה את הקמח + קמח תופח ולערבב היטב עד אשר מתקבל בצק דביק ואחיד.להוסיף את חומרי התוספות ולערבב היטב להטמעות של החומרים.

לחלק את הבצק לשני חלקים. בידיים מקומחות לעצב "גליל" (זה נדבק ומעצבן, נראה בלתי אפשרי אבל שווה את ההשקעה והטרחה) ולהניח בתוך התבנית. באותו אופן להניח בתבנית את הבצק השני. אם משתמשים בתבנית גדולה אז ליצור שני גלילים צרים באורך 20 ס"מ במרחק של 5 ס"מ אחד מהשני ומדפנות התבנית.

לאפות בתנור במשך 30-35 דקות, עד אשר מתחיל להזהיב וכשמקישים על הגליל נשמע קול חלול. לשמור שלא ישחים!

להוציא מהתנור (אך לא לכבות אותו), ובעודם חמים, להוציא בזהירות את הגלילים ולהניח על משטח נקי. לחתוך את הגלילים לפרוסות אלכסוניות ברוחב של עד 1 ס"מ (אני אוהבת דקות יותר – בערך 7 מ"מ). לסדר את הפרוסות לרוחב (כשהן "שוכבות" עם הפנים למעלה) בתבנית גדולה ולאפות 12 דקות. להוציא מהתנור, להפוך את העוגיות (כדי שגם הצד השני ישחים) ולהכניס שוב לתנור ל 12 דקות נוספות.

להוציא, לצנן לטבול בכוס קפה ול-ט-ר-ו-ף!

ניתן לשמור בכלי אטום בטמפ' החדר עד חודש.

 

הערות:

 

 

מקור המתכון:

דנה 20


עוגיות תמרים פריכות

 

רכיבים:

1/2 2 כוסות קמח

200 גרם חמאה/מרגרינה

4 כפות מי קרח

מעט מלח

 

למלית:

1 קופסה ממרח תמרים

100 גרם אגוזי פקאן קצוצים

מעט קינמון (אם אוהבים)

 

אבקת סוכר

 

אופן הכנה:

מערבבים את כל מרכיבי הבצק במעבד מזון, מקררים כשעה.

מערבבים את כל חומרי המלית לעיסה.

מחלקים את הבצק לשניים ועובדים על כל חלק בנפרד:

מרדדים את הבצק לעלה מלבני בעובי 1.5 ס"מ.

מורחים את המלית ומגלגלים לרולדה (בזהירות, כדי שלא תשבר).

מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מניחים את הרולדה על בתבנית וחותכים לפרוסות ברוחב 1-2 ס"מ. את הפרוסות משאירים דבוקות זו לזו ולא מפרידים ביניהן.

אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני כ- 20 דקות, או עד שהעוגיות מזהיבות מעט.

בכל מקרה, צבען נשאר בהיר.

מצננים ובוזקים אבקת סוכר.

שומרים בכלי סגור

 

הערות:

 

 

מקור המתכון:

גורמה


עוגה בחושה עם קליפות מסוכרות ושוקולד

 

רכיבים:

2 כוסות קמח

1 שקית אבקת אפיה

200 גרם חמאה רכה

1/4 1 כוסות סוכר

1 כף תמצית וניל

3 ביצים גדולות

1 גביע שמנת חמוצה 15% או אשל

50 גרם שוקולד בטעם תפוז קצוץ

2 כפות קליפות תפוזים מסוכרות , קצוצות

 

אופן הכנה:

1. מחממים את התנור ל 175 מעלות ומשמנים את התבנית

2. מערבבים את הקמח ואת אבקת האפייה בקערה גדולה.

3ץ שמים בקערת מערבל את החמאה , הסוכר ,הוניל  והביצים ומערבלים במהירות בינונית כדקה וחצי. מוסיפים תוך כדי ערבול ולסירוגין  את השמנת ותערובת הקמח ומערבלים עד שהעיסה אחידה. מוסיפים את השוקולד וקליפות התפוז ומערבלים קצת עד לפיזור אחיד. כדאי להקפיד שהערבול כולו לא  יעלה על 4 דקות.

4. יוצקים לתבנית  ואופים כשעה או עד שהעוגה  מזהיבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש. מצננים והופכים על צלחת הגשה . אם רוצים, מעטרים באבקת סוכר.

 

הערות:

תבנית טבעת 24

גיוונים: במקום שוקולד וקליפות מסוכרות אפשר להשתמש  בכוס תערובת של אגוזי פקאן, משמש מיובש קצוץ, צימוקים בהירים ו2 כפות סוכר..

אני השתמשתי בקליפות מסוכרות מצופות שוקולד וזה עוד יותר טעים.

 

מקור המתכון:

אתי שמר ורחל צבי - שף, גיליון 114


 

עוגת אפרסקים ואגוזי לוז

 

רכיבים:

להכנת התבנית:

מעט חמאה

מעט קמח

לעוגה:

1/2 2 כוסות קמח

מעט מלח

1 שקיק אבקת אפיה

150 גרם חמאה רכה

1 כפית תמצית וניל

3 ביצים

1 מיכל שמנת חמוצה

2 כוסות אפרסקים או שזיפים או משמשים או תערובת שלהם חותכים לקוביות בגודל 1 ס"מ

 

לאגוזים:

1/2 כוס סוכר חום

100 גרם אגוזי לוז שבורים לפיסות

1 כפית קינמון

 

אופן הכנה:

1. מחממים תנור לחום בינוני-גבוה (180), משמנים ומקמחים  את התבניות.

2. מערבבים את הקמח עם אבקת האפיה והמלח בקערה ומניחים בצד.

שמים את החמאה , הסוכר, הוניל והביצים בקערת מערבל ומערבלים  עד שנוצר קרם חלק. מוסיפים את תערובת הקמח ואת השמנת החמוצה לסירוגים ובהדרגה תוך ערבול עד שנוצרת עיסה חלקה. מוסיפים את הפירות ומערבבים ידנית.

3. מערבבים בקערה את כל המרכיבים של תערובת האגוזים.

4. יוצקים כמחצית מעיסת הבצק לתבנית או לתבניות  ומפזרים עליה  מחצית מתערובת האגוזים. מכסים ביתרת הבצק ויוצקים מעל את יתרת תערובת האגוזים. אופים 45-50 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.

 

הערות:

2 תבניות אינגליש קייק או תבנית בקוטר 26

זמן הכנה כולל אפיה : שעה וחצי

דרגת קושי : קל מאוד

איך שומרים:בכלי אטום במקרר עד שבוע

 

לדעתי - כפית קינמון זה יותר מדי, אבל זה ענין של טעם.

 

מקור המתכון:

קלי מגר-עוגת השבוע, "לאשה"


 

עוגת בננות

 

רכיבים:

140 גרם סוכר

110 גרם חמאה רכה

3 ביצים

250 גרם קמח

1/2 1 כפיות סודה לשתיה

מעט מלח

50 מ"ל שמנת חמוצה

3 בננות מעוכות (240 גרם בלי הקליפה)

 

מעט חמאה לשימון התבנית

 

אופן הכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות.

משמנית במעט חמאה את התבנית.

מנפים יחד את הקמח, הסודה לשתיה והמלח.

בקערה נפרדת, מקציפים את החמאה והסוכר כחמש דקות עד שמתקבל קרם בהיר.

מוסיפים את הביצים אחת אחרי השניה ומערבלים היטב אחרי כל ביצה.

מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים לסירוגין ובהדרגה את הקמח והשמנת החמוצה. לערבל היטב .

(להתחיל ולסיים בקמח, משום מה זה יוצא יותר מוצלח ככה)

מוסיפים את מחית הבננות ומערבבים היטב ביד.

אופים כ 30-40 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

 

הערות:

תבנית אינגליש קייק

אני אוהבת לאפות בתבנית טבעתית 24-26.

אפשרות גיוון - שוקולד צ'יפס.

אפשר לקשט מעל בפרוסות בננות.

 

מקור המתכון:

לאשה


 עוגת בננות, תמרים ואגוזים

 

רכיבים:

175 גרם חמאה רכה

1 כוס (200 גרם) סוכר

300 גרם בננות בשלות במיוחד (4 בינוניות)

4 ביצים

1/3 2 כוסות קמח (320 גרם)

1/2 1 כפיות (10 גרם) אבקת אפיה

10 תמרים לחים ומגולענים, קלופים וקצוצים

אפשרות : 1/2 כפית הל טחון או 1 כפית תמצית וניל

אפשרות : 1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס

 

לציפוי: (אם רוצים)

200 גרם שוקולד ומס בבן מארי או מיקרוגל

 

אופן הכנה:

1. מחממים את התנור לחום בינוני 180 מעלות ומשמנים את  התבניות

2. שמים בקערת מערבל את החמאה והסוכר ומקציפים  כדקה, עד לקבלת קרם אוורירי.  מוסיפים את הבננות ומערבלים כחצי דקה. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השניה ומקציפים אחרי כל הוספה עד שהתערובת אחידה.

מוסיפים פנימה תוך כדי ערבול את הקמח, אבקת האפיה ואת ההל או הוניל. ממשיכים לערבל רק עד שהעיסה אחידה.

מוסיפים את התמרים והאגוזים (אם רוצים) ומערבבים בכף עץ עד לפיזור אחיד.

3. יוצקים לתבניות ואופים : 40 דקות לתבנית אינגליש קייק, 12 דקות לתבניות אישיות, עד שדפנות העוגה נפרדות מהתבנית ושיפוד עץ הננעץ במרכזה יוצא יבש.

4. מחלצים את העוגות מהבתניות ומצננים מעט.

5. אם רוצים מצפים בשוקולד : את העוגות הקטנות אוחזים בתחתית, הופכים וטובלים בשוקולד, על העוגות הגדולות פשוט יוצקים מלמעלה. מצננים מעט.

 

הערות:

2 תבניות אינגליש קייק או 24 תבניות סברינה אישיות בקוטר 7 ס"מ או 24 מאפינס

כדי לקבל את העוגה הטעימה ביותר כדאי להשתמש בבננות בשלות מאוד מאוד - כאלו שעדיין לא רקובות אבל ברור שלאכול אותן ככה זה כבר מוגזם

לא היו לי תמרים לחים אז השתמשתי ב 4 כפות ממרח תמרים.

 

אני השתמשתי ב 2 בננות גדולות ושמנות

כמו כן שמתי פקאנים במקום אגוזי מלך, נראה לי יותר מתאים

לי לקח יותר מ 40 דקות אפיה באינגליש קייק - כמעט שעה.

וגם השתמשתי ב 4 כפיות ממרח  תמרים במקום תמרים לחים

 

מקור המתכון:

מיכל מוזס-"עוגת השבוע", לאשה


 עוגת גזר ואננס

 

רכיבים:

לעוגה:

1/2 1 כוסות שמן צמחי (עדיף מזולה כי אין לו טעם וריח לוואי)

3/4 כוסות סוכר

4 ביצים טרופות קל במזלג

2 כוסות קמח

1/2 כפית מלח

1/2 1 כפיות סודה לשתיה

3/4 כפית קינמון טחון

2 כוסות גזר קלוף מגורר דק

1 כוס אננס (טרי או משומר ומסונן) קצוץ

1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים גס

 

לציפוי:

3/4 כוס (150 גרם) אבקת סוכר

350 גרם גבינת שמנת טבעית

1 כף מיץ תפוזים

1 כפית קליפת תפוז, מגוררת

1 כפית תמצית וניל

50 גרם חמאה רכה

 

לקישוט:

פתיתי קוקוס

 

אופן הכנה:

1. מחממים תנור לחום בינוני -נמוך (160) ומשמנים תבנית.

2. שמים את השמן והסוכר בקערת מערבל ומקציפים כדקה. יוצקים פנימה בהדרגה ותוך כדי הקצפה את הביצים הטרופות וממשיכים להקציף כ 4 דקות עד שנוצר קרם אחיד תפוח ובהיר.

3. שמים את הקמח, המלח, אבקת האפיה והקינמון בקערה גדולה ומערבבים ידנית. מוסיפים את התערובת לקרם הביצים ומערבבים. מוסיפים את הגזר, האננס והאגוזים, מערבבים היטב ויוצקים לתבנית.

4. אופים כ 50 דקות עד שהעוגה מזהיבה, קיסם שננעץ במרכזה יוצא נקי ודפנותיה נפרדות מהתבנית. מצננים מעט, מחלצים את העוגה מהתבנית ומצננים לגמרי.

מקציפים את כל החומרים עד שנוצר קרם אחיד. מקררים מספר שעות (או לילה) במקרר. מורחים על העוגה. מקשטים בפתיתי קוקוס.

 

הערות:

תבנית 24 או אינגליש קייק

 

מקור המתכון:

מיכל מוזס-"עוגת השבוע", לאשה


 

 עוגת גזר ושקדים

 

רכיבים:

1 גזר בינוני, מבושל קלות

רבע כוס חלב

175 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

300 גרם אבקת סוכר

5 ביצים מספר 2

1 כוס קמח רגיל

1 כפית אבקת אפייה

1 כוס שקדים טחונים (כ-150 גרם)

לקישוט: חצי כוס שקדים פרוסים

 

אופן הכנה:

מחממים מראש את התנור לחום בינוני-גבוה 180 מעלות צ'. מעבדים את הגזר במעבד מזון עם החלב לקבלת מחית אחידה. שומרים בצד. מקציפים את החמאה עם אבקת הסוכר

לקבלת קרם אוורירי. מוסיפים בהדרגה את הביצים. בכלי אחר מערבבים יחד היטב את השקדים עם הקמח ואבקת האפייה. מוסיפים את התערובת היבשה למיקסר לסירוגין עם

כמה כפות של מחית גזר, עד שמתקבלת בלילה אחידה. משמנים היטב את תבניות האפייה האישיות או תבנית אפייה גדולה (עדיף תבניות עם ציפוי טפלון בפנים).

מניחים בתחתית מעט שקדים פרוסים. (אם משתמשים בתבניות אישיות אז יוצקים את הבלילה לתבניות רק עד לכדי שני שליש מהגובה). אופים במרכז התנור במשך 30 דקות, או עד שקיסם עץ הננעץ במרכז יוצא יבש. מצננים בתבנית, מוציאים ומפזרים מעט אבקת סוכר לקישוט.

 

הערות:

אפשר להכין שש מנות אישיות בתבניות גוגלהוף מיניאטוריות (בקוטר 7 ס"מ) או בתבנית  גוגלהוף (טבעתית) אחת גדולה כרגיל.

לי לקח בתנור יותר מ - 30 דקות : משהו כמו 45 דקות.

 

מקור המתכון:

תמי סירקיס אקרמן


 עוגת דלעת

 

רכיבים:

3 כוסות סוכר

1 כוס שמן

2/3 כוס מים

2 כוסות דלעת קצוצה בבלנדר

4 ביצים

31/2 כוסות קמח

11/2 כפיות מלח

1 כפית קינמון

1/2 כפית אגוז מוסקט

כפיות אבקת אפיה

2 כוסות צימוקים

1 כוס אגוזים קצוצים

 

אופן הכנה:

 

לערבב את החומרים על פי סדר החומרים

לאפות כשעה

בשתי תבניות של אינגליש קייק

 

הערות:

 

 

מקור המתכון:

פורום Ynet


 

עוגת יוגורט ופקאנים

 

רכיבים:

½ 1 כוס קמח

½ 1 כפית אבקת אפיה

½ כפית קינמון טחון

80 גרם חמאה או מרגרינה רכה

2/3 כוס סוכר

¼ כפית מלח

1 גביע יוגורט

1 כפית תמצית וניל

2 ביצים מס' 3

 

למלית:

70 גרם אגוזי פקאן קצוצים

1/3 כוס סוכר

½ כפית תמצית וניל

1 כפית קינמון טחון

 

אופן הכנה:

1. משמנים ומקמחים תבנית מלבנית באורך 30 ס"מ.

2. מערבבים בקערה קמח, אבקת אפיה וקינמון.

3. מקציפים את החמאה, הסוכר והמלח.

4. מוסיפים את הביצים זו אחר זו תוך כדי הקצפה.

5. מוסיפים את הוניל והיוגורט.

6. מוסיפים את החומרים היבשים ומערבבים לתערובת אחידה.

7. מערבבים את כל חומרי המלית.

8. משטחים חצי מכמות התערובת בתבנית, מפזרים מעליה את המלית ומשטחים מעל את יתרת התערובת.

9. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני במשך 25-30 דקות.

 

הערות:

אני את המלית חילקתי לשניים : 1/2 כמות יצקתי בין שתי התערובות, ואת החצי השני פיזרתי מעל העוגה לפני האפיה. יוצא טעים מאוד וגם יותר יפה.

 

מקור המתכון:

פסטו


 

 עוגת תבלינים ותפוחים

 

רכיבים:

2 כוסות קמח

1 שקית אבקת אפיה

1 כפית קינמון טחון

1 כפית אגוז מוסקט טחון

1 כפית ציפורן טחון

1/2 כפית מלח

200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

2 כוסות סוכר

4 ביצים

1/4 כוס ברנדי (אם יש אז קלבדוס-ברנדי תפוחים צרפתי)

1 כפית תמצית וניל

3 תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות של 1ס"מ

1 כוס אגוזי פקאן קצוצים גס

להגשה:

קצפת או גבינת מסקרפונה ממתוקת קלות

 

אופן הכנה:

1. מחממים את התנור לחום בינוני (175 מעלות) ומשמנים את התבנית.

2. מערבבים את הקמח, אבקת האפיה, התבלינים והמלח קערה בינונית.

3 שמים את החמאה והסוכר בקערת מערבל ומערבלים כ 2 דקות במהירות גבוהה, עד שנוצר קרם בהיר. מוסיפים את הביצים בהדרגה תוך ערבול איטי. מוסיפים את הברנדי ותמיצ הוניל ומערבבים ידנית. מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח ומערבבים עד שהמרקם אחיד. מוסיפים את התפוחים והאגוזים ומערבבים ידנית כדקה לעיסה אחידה.

4. יוצקים את העיסה לתבנית , משטחים ומחליקים את פניה במרית. אופים 50 דקות או עד שפני העוגה שחומים. מצננים 15 דקות או בטמפרטורת החדר ומגישים.

 

הערות:

תבנית 24

זמן הכנה כולל אפיה וצינון-שעה ורבע

דרגת קושי:קל מאוד

שומרים בכלי אטום בטמפ' החדר 3 ימים או במקרר שבוע

 

מקור המתכון:

מיכל לוי אלחלל-"עוגת השבוע", לאשה


 

 עוגת תפוז בחושה של 'ארקפה'

 

רכיבים:

125 גרם חמאה מומסת

10 מ"ל (2 כפיות) שמן תירס

קליפה מגוררת מתפוז אחד

6 כפות תרכיז תפוזים קפוא

85 גרם (3 כפות) אבקת סוכר

50 גרם (2 כפות גדושות) שקדים טחונים

125 גרם קמח מנופה

2 ביצים טרופות

15 מ"ל (1 כף) חלב פושר

6 גרם (1 כף מחוקה) אבקת אפיה

2 כפות שקדים פרוסים

 

אופן הכנה:

1. מחממים תנור לחום בינוני (175 מעלות) ומשמנים את התבנית.

2. שמים בקערה 2 כפות מהחמאה , את השמן, קליפת התפוז והתרכיז הקפוא ומערבבים היטב.

3. שמים את יתרת החמאה  ואבקת הסוכר במערבל ומערבליםפ לקרם אחיד. מוסיפים בהדרגה ותוך פעולת המכשיר את השקדים ומערבלים עד שהם נטמעים בקרם . מנמיכים את מהירות המערבל למינימום ומוסיפים בהדרגה מחצית מכמות הקמח עד שהוא נטמע לחלוטים בעיסה. מחזירים את המהירות לבינונית ומערבלים רק עד שהבצק אחיד. מוסיפים את קרם התפוזים ומערבלים מספר שניות לקבלת מרקם אחיד.

מנמיכים למהירות איטית ומוסיפיםאת הביצים בזרם דק. מוסיפים את החלב , שארית הקמח, ואבקת האפיה, מערבלים עד לקבלת קרם אחיד, יוצקים לתבנית ומפזרים את השקדים.

4. אופים 40 דקות עד שהעוגה זהובה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש. מצננים.

 

הערות:

תבנית אינגליש קייק

התפרסם במדור "ביקשתם-קיבלתם"

 

מקור המתכון:

ארקפה-פטיסארט


 
 

עוגיות שיבולת שועל, צימוקים ואגוזים

 

רכיבים:

1 כוס צימוקים

2 כוסות קמח

3 כוסות שיבולת שועל

1 כפית קינמון

1/2 כפית אבקת סודה לשתיה

1/2 כפית אבקת אפיה

1/2 כפית מלח

120 גרם חמאה רכה

110 גרם מרגרינה (או חמאה)

1 כוס סוכר דמררה

1 כוס סוכר לבן

2 ביצים גדולות (מס' 1)

1 כפית תמצית וניל

1 כוס אגוזי מלך/פקאן קצוצים גס

 

אופן הכנה:

1. שמים את הצימוקים בקערה ויוצקים עליהם מים רותחים. משהים 10-15 דקות.

2. מחממים את התנור חום בינוני גבוה (190 מעלות) ומרפדים תבנית תנור בנייר אפיה.

3. מערבבים בקערה את הקמח, שיבולת השועל, הקינמון

 הסודה, אבקת האפיה והמלח.

4. שמים את החמאה , המרגרינה ושני סוגי הסוכר בקערת מערבל ומערבלים כ 2 דקות לקרם אחיד. ממשיכים לערבל ומוסיפים בהדרגה את הביצים והוניל, עד לקבלת מרקם אחיד. מפסיקים את פעולת המערבל ומקפלים פנימה את תערובת שיבולת השועל.

5. מסננים את הצימוקים ומוסיפים לעיסה. מערבבים, מוסיפים את האגוזים ומערבבים היטב.

6. מניחים על התבנית תלוליות מהעיסה בעזרת 2 כפות , במרווחים של 1 ס"מ זו מזו, ומשטחים קלות בעזרת גב כף משומנת או בידיים.

7. אופים 10 דקות, רק עד ששולי העוגיות משחימים קלות. מוציאים מהתנור ומשהים עוד 10 דקות בתבנית, לצינון.

 

הערות:

30 עוגיות

זמן הכנה כולל אפיה - 40 דקות

דרגת קושי - קל

איך שומרים-את העיסה הלא אפויה במקפיא כחודש. את העוגיות המוכנות בכלי אטום כחודש.

 

מקור המתכון:

מיכל מוזס-לאשה


 

עוגת שמרים עם שקדים אגוזים וצימוקים

 

רכיבים:

לבצק:

25 גרם שמרים לחים

1/4 כוס סוכר

3/4 כוס חלב פושר

3 כוסות קמח

1 ביצה

2 חלמונים

100 גרם חמאה מומסת ומצוננת

1 כפית תמצית וניל

מעט מלח

 

למלית:

100 גרם חמאה רכה

1/4 כוס סוכר

1/4 כוס דבש נוזלי

1 כפית תמצית וניל

2 כפיות קינמון טחון

1 ביצה בטמפרטורת החדר

2/3 כוס צימוקים זהובים

1/3 כוס צימוקים שחורים קטנים

1 כוס אגוזי מלך או פקאן קצוצים גס וקלויים קלות

1 כוס שקדים חתוכים גס, קלויים

3 כפות ריבת תפוזים

 

לציפוי:

1 ביצה, טרופה

1 כף סוכר

 

אופן הכנה:

1. הבצק:

מפוררים את השמרים בקערה קטנה, מוסיפים את הסוכר והחלב ומערבבים היטב. משהים כ 5 דקות, עד שהתמיסה תוססת.

שמים את הקמח בקערה רחבה , יוצרים גומה במרכזה ומכניסים לתוכה את שאר המרכיבים. מוסיפים את תמיסת השמרים  ומערבבים בידיים בתנועות מעגליות עד שנוצר בצק. לשים עד שהבצק אחיד ונפרד מדופן הכלי. יוצרים ממנו כדור , מניחים במרכז הכלי ומכסים במגבת לחה. משהים לתפיחה 30 דקות או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

2. טופחים על הבצק להוצאת האוויר הלכוד בו. משהים לתפיחה נוספת 20 דקות או עד שהנפח מוכפל. עוטפים בניילון נצמד ומשהים במקרר 30 דקות נוספות.

3. המלית:

שמים את החמאה, הסוכר והדבש בקערת המערבל ומקציפים לקרם אוורירי. מוסיפים את הוניל , הקינמון והביצה ומערבבים עד שהביצה נבלעת לגמרי. מניחים בצד.

4. שמים את שני סוגי הצימוקים בסיר קטן, מכסים במים ומביאים לרתיחה על להבה בינונית מסירים מייד, מסננים ומוסיפים את האגוזים, השקדים והריבה. מערבבים.

5. משמנים את התבנית. מניחים את הבצק על משטח עבודה מקומח ומרדדים לעלה בגודל 30 על 50 ס"מ כך שהצלע הארוכה מקבילה לגוף.

מורחים את המלית כך שיישארו שולים של 1 ס"מ לאורך הצלע הרחוקה מהגוף, ומעליה מפזרים את תערובת הצימוקים. מגלגלים לגלילה כלפי השולים הנקיים  ומגלגלים לצורת שבלול. מעבירים לתבנית, מכסים בבד לח ומשהים לתפיחה 30 דקות או  עד שהבצק מכפיל את עצמו.

6. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).

7. אופים 25 דקות עד שהעוגה מזהיבה במקצת, מוציאים, מושחים בביצה וזורים מעל סוכר, מחזירים לתנור ואופים כ 10 דקות נוספות עד שהציפוי מתייבש ומזהיב.

מצננים לפני ההגשה.

 

הערות:

תבנית קפיץ 24

זמן הכנה: 3 שעות כולל התפחות ואפיה

דרגת קושי : בינונית

איך שומרים: בכלי אטום עד 3 ימים במקרר, או במקפיא כחודש ומפשירים בטמפ' החדר.

 

מקור המתכון:

קלי מגר - "עוגת השבוע" לאשה
 
 
 

פאי אגוזים ותאנים מיובשות בניחוח תפוזים

 

רכיבים:

לרוטב תפוזים:

3/4 1 כוסות מיץ תפוזים (מ -7 תפוזים)

1/4 2 כוסות סוכר

120 מ"ל רום (המשקה ולא התמצית)

לבצק:

2 כוסות קמח

1/3 כוס סוכר

175 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

1 חלמון

3 כפות מים קרים

למלית:

3/4 כוס סוכר

2 כפות רוטב תפוזים

3 כוסות תערובת אגוזים (לוז+מלך+פקאן)

4 תאנים מיובשות , חתוכות לקוביות בינוניות

3/4 כוס שמנת מתוקה קרה

להגשה:

1/4 כוס שמנת מתוקה

3-4 תאנים מיובשות חתוכות לקוביות בינוניות

 

אופן הכנה:

1. הרוטב:שמים את המיץ והסוכר בסיר ומביאים לרתיחה עדינה. מבשלים ברתיחה עדינה כ 15 דקות עד שהנוזלים מצטמצמים ומתקבל סירופ סמיך דומה לריבה. מאחסנים בכלי אטום. (הרוטב יישמר בטמפרטורת החדר במקום חשוך וצונן עד 3 חודשים).

2. הבצק:שמים את קמח,המלח והסוכר במעבד מזון בעל להב מתכת או במיקסר בעל וו גיטרה ומערבבים קצת. מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים רק עד שנוצרים "פירורים". מוסיפים  את המים וממשיכים לעבד רק עד שנוצר כדור בצק. אם הבצק יבש מדי ואינו מתגבש לכדור מוסיפים עוד מעט מים (עד 1/4 כוס). עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים שעתיים במקרר (או במקפיא לחצי שעה). מוציאים מהמקרר, מסירים את הניילון ומרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס"מ. משמנים את התבנית . משטחים את הבצק ודפנות התבנית בשכבה אחידה ומאחסנים במקרר חצי שעה או רבע שעה במקפיא.

3. מחממים את התנור לחום בינוני גבוה (180 מעלות)

4. המלית:שמים את הסוכר ורוטב התפוזים במחבת ומחממים עד שהסוכר נמס. מוסיפים את האגוזים והתאנים ומערבבים כדקה עד שהם עטופים ברוטב הסמיך. מצננים מעט  ויוצקים על הבצק . יוצקים את השמנת ואופים 15 דקות, עד שהקלתית מזהיבה.

5. ההגשה: מצננים מעט, יוצקים את השמנת המתוקה על הפאי (אל דאגה, היא נספגת במהירות) ומגישים עם קוביות התאנים . אם רוצים, מוסיפים גם כדור גלידה וניל.

 

הערות:

זמן הכנה:שעתיים

דרגת קושי:בינונית

איך שומרים: את הבצק בלבד ניתן להכין ולאחסן במקפיא עד כחודש ולהפשיר באיטיות במקרר כשרוצים.  את הפאי שומרים במקרר כ 4 ימים.

לא צריך את כל הכמות של רוטב התפוזים - אפשר לחלק ל 5 את הכמויות וגם יוצא מספיק.

 

מקור המתכון:

מיכל מוזס-לאשה


 

 פאי פקאן

 

רכיבים:

לבצק:

2 כוסות קמח

1/3 כוס סוכר

175 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

1 חלמון

3 כפות מים קרים

 

למלית:

3 כפות חמאה (45 גרם)

1/3 1 כוסות סירופ תירס בהיר (רצוי של "קארו")

2/3 כוסות סוכר חום

1 ביצה

3 חלמונים

1 כף ליקר או ברנדי

1 כפית תמצית וניל

1/4 1 כוסות אגוזי פקאן קצוצים (150 גרם)

350 גרם חצאי פקאן מסוכרים

 

אופן הכנה:

1. להכנת הבצק: שמים במיכל מעבד-מזון את הקמח והסוכר, ומערבבים. מוסיפים את החמאה, ומעבדים קלות רק לקבלת תערובת של פירורי בצק בגודל אפונה זעירה.

2. טורפים את החלמון עם המים הקרים, ומוסיפים לקערת המעבד. מעבדים עד שהבצק מתאחד. מעבדים מעט בידיים, ומעצבים את הבצק לכדור. משטחים לעיגול, עוטפים ומקררים במקרר לפחות 30 דקות.

3. על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעיגול בעובי 4 מ"מ (חשוב שהבצק לא יהיה דק מדי). מרפדים את התבנית והדפנות בבצק, ומקררים במקרר כ- 30 דקות. בינתיים מחממים את התנור לחום בינוני – נמוך (170 צ.).

4. מכסים את הבצק בנייר אפייה, ומניחים עליו שעועית יבשה. אופים אפייה חלקית כ- 20 דקות, עד שהבצק נראה יבש במקצת וצבעו זהוב בהיר מאוד. מסירים את הנייר והשעועית, ומצננים על רשת (אם נוצרו חורים בבצק, ממלאים אותם בשארית בצק לא אפוי, כדי שהמלית הנוזלית לא תחלחל).

5. להכנת המלית: שמים בסיר קטן את החמאה, וממיסים אותה על אש בינונית – נמוכה במשך 3-2 דקות לקבלת צבע זהוב. נזהרים שהחמאה לא תישרף.

6. יוצקים את החמאה לקערה בינונית, מוסיפים את סירופ התירס, הסוכר, הביצה, החלמונים, הליקר והווניל, ומקציפים היטב במקצף ידני לתערובת אחידה.

7. להרכבת הפאי: מניחים את התבנית המרופדת בבצק על תבנית אפייה שטוחה. מפזרים על הבצק את האגוזים הקצוצים, ועורכים עליהם את חצאי הפקאן בעיגולים צפופים (מתחילים בעיגול החיצוני וממשיכים עד שכל הפאי מכוסה). יוצקים בזהירות את המלית על האגוזים.

8. מניחים בתנור את תבנית האפייה השטוחה עם תבנית הפאי, ואופים כ- 50 דקות, עד שהלית יציבה (מסובבים את התבנית מדי פעם להשחמה אחידה, ומכסים בחופשיות ביריעת אלומיניום אם הפאי משחים מדי).

9. מצננים את הפאי בתבנית על רשת כ- 20 דקות. משחררים את התבנית, וממשיכים לצנן (אם קשה לשחרר את הפאי, מחממים את התחתית כמה שנית על אש נמוכה, כדי להמס את המלית שנדברה).

* מגישים חם או בטמפרטורת החדר עם מעט קצפת.

 

הערות:

תבנית פאי

 

מקור המתכון:

רוני ונציה


 

 טרייפל פירות יבשים

 

רכיבים:

לתחתית:

עוגת ספוג חתוכה ל 8 עיגולים בקוטר המתאים לתחתית הכלים האישיים או לקוביות של 1 ס"מ

1/4 כוס ברנדי או קוניאק

1/4 כוס חלב

 

לקרם וניל:

1 גביע גבינת מסקרפונה+1 מיכל שמנת מתוקה

או יוגורט בטעם פרנץ' ונילה (דאבל קרים של יופלה או קרם דה לה קרם של דנונה)

1 כפית תמצית וניל משובחת

2 כפות אבקת סוכר (או לפי הטעם)

 

 

לשכבת הפירות הראשונה:

2 כוסות פירות יבשים מכל המינים והסוגים.

המלצה לחלוקה הבאה:

1/4 כוס צימוקים זהובים

1/4 כוס קוביות משמשים מיובשים

1/4 כוס קוביות שזיפים מיובשים מגולענים

1/4 כוס  קוביות אגסים מיובשים

1/4 כוס קוביות דבלות

1/4 כוס קוביות פפאיה מיובשת

1/4 כוס קוביות תמר מיובש

1/4 כוס קוביות קליפות תפוזים מסוכרות

1/4 כוס דבש

1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי

3 כפות ליקר גרנד מרנייה (אם אין אז אפשר ברנדי או קוניאק)

 

1/4 כוס קוביות אפרסמונים

1/4 כוס קוביות תות

1/4 כוס קוביות תפוח עץ

1/4 כוס קוביות בננה

1/4 כוס קוביות ענבים שחורים ללא גרעינים

1/4 כוס ענבים ירוקים ללא גרעינים

1/4 כוס פלחי פרי הדר ללא קליפה וללא ציפה

כוס תרכיז תפוחים טבעי (סיידר לא מוגז)

 

לציפוי:

1 מיכל שמנת מתוקה

אגוזים קצוצים

שקדים קצוצים

בוטנים טבעיים (לא מלוחים) קצוצים

 

אופן הכנה:

1. יום לפני :

מכינים את שכבת הפירות הראשונה :

שמים בקערה את כל החומרים, מערבבים היטב ושומרים במקרר למשך הלילה.

מכינים את שכבת הפירות השניה :

שמים בקערה את כל החומרים, מערבבים היטב טשומרים במקרר למשך הלילה.

 

2. ביום ההכנה:

מסדרים את פרוסות העוגה בתחתית הכלים האישיים.

מערבבים את החלב והברנדי ויוצקים על כל אחת מהתחתיות.

מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה. מערבבים עם המסקרפונה, הוניל והסוכר עד לקבלת עיסה אחידה.

מקציפים את מיכל השמנת המתוקה הנוסף לקצפת יציבה

 

3. מרכיבים את המנה :

מעל העוגה הטבולה בתערובת הברנדי והחלב יוצקים שכבת פירות יבשים, מעליה יוצקים שכבת מסקרפונה וקצפת, מעליה שכבת פירות טריים ומעל שכבת קצפת.

זורים מתערובת האגוזים ומגישים.

 

הערות:

חומרים ל 8 מנות אישיות

 

מקור המתכון:

דנה 20


עוגת שמרים ופירות יבשים stollen

 

רכיבים:

10 גרם (כף אחת) שמרים יבשים

3/4 כוס חלב פושר

½ כוס סוכר לבן

ביצה אחת גדולה

1/2 כף מלח

75 גרם חמאה

350 גרם (1/2 2 כוסות) קמח לחם

50 גרם (1/2 כוס) מכל אחד: אוכמניות (לא חובה), צימוקים, דובדבנים מסוכרים חתוכים

160 גרם (2/3 כוס) קליפות הדרים מסוכרות וחתוכות

170 גרם מרציפן

 

לקישוט:

כף גדושה אבקת סוכר

1/2 כפית קינמון טחון

 

אופן הכנה:

1. ממיסים את השמרים בחלב ומניחים לעמוד מעט, כ-10 דקות, עד שנוצר קצף. מעבירים לקערה גדולה.

 

2. מוסיפים את הביצה, הסוכר הלבן, החמאה, המלח וכ-2/3 מכמות הקמח. מערבבים היטב. מוסיפים את שארית הקמח, בהדרגה. לשים היטב עד לקבלת בצק אחיד. מעבירים למשטח עבודה מקומח ומכניסים פנימה, תוך לישה, את האוכמניות, הצימוקים, הדובדנים וקליפות ההדרים. ממשיכים ללוש כשמונה עד עשר דקות, עד שהבצק חלק ומשיי.

 

3. משמנים קלות את הקערה ומעבירים אליה את הבצק. מסובבים אותו בקערה ומורחים בשמן מכל צדדיו. מכסים ומתפיחים כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו. אני מתפיח בתנור שחומם ל-50 מעלות, כשהקערה עטופה בשקית ניילון.

 

4. מקמחים שוב משטח עבודה ומשמנים תבנית (או מניחים עליה נייר אפיה). מוציאים את האויר מהבצק ומעבירים אותו למשטח העבודה. משטחים מעט. מגלגלים את המרציפן לגליל או נחש באורך הבצק. מניחים את הנחש במרכז הבצק. מקפלים את הבצק עליו וסוגרים את הקצוות על ידי צביטה. מניחים את הכיכר שנוצרה על נייר האפיה או התבנית, עם התפר כלפי מטה. מניחים שוב לתפוח במשך כ-40 דקות – עד שהנפח שוב מוכפל.

 

5. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.

 

6. אופים את הכיכר/עוגה כ-10 דקות ב-180 מעלות, מנמיכים את החום ל-150 מעלות וממשיכים לאפות עוד כחצי שעה עד 40 דקות, עד שהעוגה חומה-זהובה. מוציאים, מקררים על רשת, מפזרים אבקת סוכר ומעליה קינמון.

 

הערות:

מתוך המדור השבועי ברשת של שגיא קופר - שובו של ההרינג

 

מקור המתכון:

YNET

 

 

אצבעות חלומיות של 'מתוקה'

 

רכיבים:

כמות ל5- רולדות:

 

החומרים לבצק:

500 גר´ חמאה בטמפרטורת החדר

500 גר´ גבינה לבנה 9%

1 ק"ג קמח רגיל, לבן

 

החומרים למלית- עבור כל רולדה:

200 גר´ ריבת פובידל טובה (סה"כ כמות ל-5 רולדות: 1 ק"ג ריבה)

(כדי שלא יהיו "גוש" קשה לפעמים יש לשפוך לקערה ולטרוף במטרף)

50 גר´ אגוזי פקאן קצוצים גס (סה"כ כמות ל-5 רולדות: 250 גר´ אגוזי פקאן)

50 גר´ צימוקים כהים (להפריד שלא יהיו דבוקים) (סה"כ כמות ל-5 רולדות: 250 גר´ צימוקים כהים)

1 כפית מחוקה קינמון (סה"כ כמות ל-5 רולדות: 5 כפיות מחוקות קינמון)

 

אופן הכנה:

במיקסר ביתי מערבבים בוו לישה תחילת חמאה על מהירות נמוכה, עד שהיא נראית כקרם יציב (כדקה) ומוסיפים גבינה. מערבלים על מהירות נמוכה כ-4 דקות, עד שהחמאה והגבינה מתחברות ונראות כמו קוטג´.

מוסיפים את הקמח בכמה פעמים תוך לישה איטית. ממשיכים לערבל היטב כ-5 דקות, מכבים מיקסר, עוזרים ליצירת הבצק במרית (כדי להרים שאריות קמח מתחתית הקערה), ושוב מפעילים מיקסר ומערבלים כ-5 דקות. מכבים מיקסר. מסיימים בכמה "מעיכות" ולישות בריאות של הבצק ביד על משטח עבודה נקי.

מחלקים את גוש הבצק (2 ק"ג) ל-5 כדורים של 400 גר´ כל כדור. עוטפים כל כדור בניילון נצמד ומאפסנים ליממה במקרר. יש להקפיד להשתמש בבצק תוך שלושה ימים לכל היותר, אחרי שלושה ימים מופיעות על הבצק נקודות שחורות.

 

מקמחים את משטח העבודה. מרדדים כל כדור בצק לריבוע של 36x36 ס"מ בערך, הבצק צריך להיות דק מאוד.

מורחים כל עלה באופן אחיד בריבת פובידל עד ס"מ אחד מהשוליים של כל צלע. זורים בתפזורת אחידה פקאן, צימוקים וקינמון.

מגלגלים כל עלה מרוח בעדינות. צובטים את הבצק חתיכה-חתיכה לכל רוחבו כדי לגלגל רולדה די צמודה והדוקה יחסית. (מילת המפתח- עדינות). מהדקים בצביטה-לחיצה את שני הקצוות הפתוחים של הרולדה וסוגרים בקיפול מתחת לרולדה. אחרי הקיפול מתקבלת רולדה באורך של 35 ס"מ ורוחב של 6 ס"מ בערך. משטחים אותה קצת בעדינות. מרימים כל רולדה בעדינות במרית גדולה ומעבירים לתבנית אפיה, כאשר ה"תפר" של הגלגול למטה והרולדות במרחק של כ3- ס"מ זו מזו.

מורחים על כל רולדה שכבה דקה מאוד של ביצה טרופה וזורים גרגרי סוכר.

אופים בתנור מחומם מראש בחום של 175 במשך 50-65 דקות לשיזוף יפה.

מוציאים, מצננים דקה וחותכים פרוסות בעובי 3 ס"מ.

כשהן פושרות לגמרי מאפסנים בקופסה אטומה.

 

הערות:

הערות: אפשר להכין בצק, ליישן יממה במקרר, לרדד, למלא, לגלגל ואז להקפיא. בעת הצורך מוציאים הרולדה מהמקפיא, מברישים בביצה, זורים סוכר ומכניסים ישר לתנור. אופים עם תוספת זמן עד שהרולדה משחימה יפה.

 

מקור המתכון:

7 ימים, אודטה, "מתוקה

 

 

 

 

 

מתכון: סהרוני שקדים

 

רכיבים:

100 גרם אבקת סוכר

200 גרם חמאה  רכה

1 כפית תמצית וניל

200 גרם קמח

1 כפית שטוחה אבקת אפייה

100 גרם שקדים טחונים

 

לציפוי :

אבקת סוכר

 

אופן הכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים  תבנית תנור בנייר אפיה. (אם יש שתי תבניות אפשר גם להכין 2 מראש)

מקציפים את החמאה עם אבקת הסוכר עד לקבלת קרם. מוסיפים את תמצית הוניל ומערבבים.

בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, אבקת האפיה והשקדים.

מוסיפים את תערובת הקמח לקרם החמאה ומערבבים היטב עד לקבלת בצק אחיד וגמיש.

משלב זה אפשר לעבוד בשני אופנים: למי שאין זמן שידלג לחלק ללא קירור של הבצק. למי שיש זמן - אפשר לבחור מה שבא. בשני המקרים יוצא מצוין, רק שאם הבצק אחרי קירור, אפשר ליצור צורות שונות עם חותכן עוגיות.

1. עבודה עם קירור:

מקררים את הבצק במקרר שעה לפחות. מוציאים ומרדדים לעלה בעובי 1/2 1 - 1 ס"מ. קורצים סהרונים (בעזרת חותכן או 2 כוסות) או כל צורה אחרת.

2. עבודה ללא קירור:

מחלקים את הבצק לשני כדורים.

(כל כדור בצק מיועד לתבנית אחת. אפשר להכין הכל מראש ולהכניס כל פעם תבנית, אם יש תנור שאפשר להכניס בו 2 תבניות בבת אחת אפשר להכניס הכל, או להכין כדור אחד ולחזור על הפעולה עם כדור שני)

בוצעים כדור קטן מכדור הבצק, ומגלגלים ל"נקניק" קטן בקוטר 1 ס"מ. מקפלים לצורת סהרון ומניחים בתבנית. חוזרים על הפעולה עם יתר כדור הבצק עד שהתבנית מתמלאת .

לשני החלקים:

מניחים במרחק של כ 3 ס"מ אחד מהשני. (בערך 25 בתבנית)

אופים כ 15 דקות, או עד שהסהרונים מזהיבים.

מוציאים ומצננים. המרקם עדין ולכן הצינון חשוב.

זורים אבקת סוכר ולא מפסיקים לזלול….

 

הערות:

המתכון במקור מתוך גורמה אבל הוא היה כל כך חסר ולקוי בהוראות שערכתי בו שינויים רבים וזאת הגירסה שעשיתי .

 

מקור המתכון:

דנה 20

 


 

עוגיות דבש וג'ינג'ר

 

רכיבים:

150 גרם חמאה רכה

2/3 כוס סוכר חום

1 ביצה

2/3 כוס דבש

2 כפיות שורש ג'ינג'ר טרי, קלוף ומגורר

1/4 3 כוסות קמח

1 כפית שטוחה אבקת אפיה

1/4 כפית אגוז מוסקט טחון

1/4 כפית ציפורן טחון

1/4 כפית קינמון טחון

1/2 כוס אגוזים ושקדים קצוצים

 

אופן הכנה:

1. שמים את החמאה והסוכר בקערת המערבל ומערבלים 2-3 דקות, עד שנוצר קרם חלק. מוסיפים את הביצה ומערבלים עד שהיא נבלעת בקרם. מוסיפים את הדבש והג'ינג'ר ומערבלים עד שהם נטמעים.

2. מערבבים בקערה את קמח, אבקת האפיה, התבלינים והאגוזים. מוסיפים את התערובת לקרם ומערבלים עד שנוצר בצק אחיד ורך.

3. מפדים תבנית אינגליש קייק בניילון נצמד. יוצקים את הבצק לתבנית ועוטפים בניילון. מאחסנים כשעתיים במקפיא עד שהבצק מתקשה.

4. מחממים תנור ל חום גבוה (200 מעלות) ומרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפיה.

5. מחלצים את הבצק  וחוצים אותו לאורכו, כך שמתקבלים שני מלבני בצק. פורסים את מלבני הבצק לפרוסות דקות של 4 מ"מ האחת ומניחים בתבנית במרחק של 1 ס"מ זו מזו.

6. אופים כ 5 דקות עד שמשחימות.

 

הערות:

80-100 עוגיות

זמן הכנה:3 שעות כולל קירור של שעתיים ואפיה

דרגת קושי : קל

שומרים בכלי אטום עד שבועיים

הערה חשוב לגבי הג'ינג'ר: תבלים זה מאוד דומיננטי ומשתלט על הטעם. אם אתם אוהבים ג'ינג'ר והמתכון הזה הוא לעצמכם - אז אפשר להשתמש במה שכתוב. אבל אם אתם מכינים את המתכון לאחרים(ולא כולם אוהבים ג'ינג'ר) או אתם  בעצמכם לא חסידים של   ג'ינג'ר - אפשר לוותר על השורש הטרי הקצוץ, ואף להשתמש בפחות ב 1/4 כפית ג'ינג'ר טחון.

 

מקור המתכון:

לאשה


 

 עוגיות דבש ותפוזים

 

רכיבים:

חומרים:

150 גרם חמאה

1/2 כוס סוכר

1 ביצה

1/2 כוס דבש

1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר

3 כפות מיץ תפוזים טרי

קליפה מגוררת מתפוז אחד

3 כוסות קמח

1 כפית אבקת אפייה

 

לקישוט:

 

1/4 כוס גרידת תפוז

2 כפות סוכר

2 כפות אבקת סוכר

 

אופן הכנה:

1. בקערת המערבל, מקציפים את החמאה והסוכר במשך 10 דקות. מוסיפים את הביצה, הדבש, הג'ינג'ר, המיץ וגרידת התפוז. ממשיכים להקציף עד לקבלת קרם חלק.

 

2. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה. מוספים את תערובת הקמח לקערת המערבל בהדגרה, תוך כדי הקצפה. ממשיכים להקציף עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים למקרר לשעה לפחות.

 

3. מוציאים את התערובת מהמקרר. על משטח מקומח מרדדים את התערובת לגלילים בעובי 4 ס"מ. חותכים את הגלילים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

 

4. אופים בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות צלזיוס במשך 12 דקות.

 

5. מערבבים את גרידת התפוז, הסוכר ואבקת הסוכר. מוציאים את התבנית מהתנור, מחכים דקה וזורים את התערובת מעל העוגיות. מצננים ומעבירים לכלי אחסון.

 

הערות:

שינויים שעשיתי, איך לא:

1. בסוף שלב 2, במקום להעביר הכל למקרר, בידיים מקומחות יצרתי "נקניקים" של הבצק, עטפתי בניילון נצמד ושלחתי למקפיא. ככה בשלב 3 כל מה שנותר הוא לחתוך לפרוסות.

2. לפרוס לפרוסות דקות דקות, משהו בסביבות  3 מ"מ, כי אחרת העוגיות יוצאות עבות עם הרגשה וטעם שהם לא נאפו מספיק.

3. לאפות יותר מ 12 דקות אפילו קצת יותק מ 15 דקות. עד שקצוות העוגיה משחימים ופני העוגיה מזהיבים.

 

 

מקור המתכון:

ליאור אדרי

 
 

עוגיות דבש, תפוח עץ וגרנולה של 'לחמי'

 

רכיבים:

1/2 1 כוסות סוכר חום דמררה

200 גרם חמאה רכה

קורט מלח

קורט אבקת סודה לשתיה

2 ביצים

4 כפיות דבש

2 כוסות שיבולת שועל

1/4 1 כוסות תפוחי עץ (עדיף דלישס) חתוכים לקוביות קטנטנות או שבבי תפוחי עץ מיובשים

1/3 1 כוסות קמח מלא

קורט קינמון

 

אופן הכנה:

מערבבים את החמאה והסוכר עד שמקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הביצים וממשיכים לערבב היטב. מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים ואת הדבש ולשים ביד עד לקבלת בצק אחיד. יוצרים מהבצק גלילים בעובי 3-4 ס"מ ומניחים במקרר לצינון למשך שעתיים לפחות. לאחר הצינון חותכים את הגליל לפרוסות בעובי 1 ס"מ ומניחים על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה. אופים במשך 15-20 דקות ב 170-180 מעלות.

 

הערות:

לאחסן בכלי אטום במקום קריר ויבש.

 

מקור המתכון:

לחמי


 
 

עוגיות חמאה ופקאן

 

רכיבים:

200 גרם חמאה רכה

1/2 כוס אבקת סוכר

1/2 כוס אגוזי פקאן קצוצים

1 חלמון

2  כוסות קמח

לקישוט:

חצאי פקאן

 

אופן הכנה:

מחממים תנור לחום בינוני-גבוה (200 מעלות) ומרפדים תבנית תנור בנייר אפיה

מערבבים היטב את כל החומרים בקערה עד שנוצר בצק אחיד.

יוצרים מהבצק כדורים קטנים בקוטר 2 ס"מ. מניחים בתבנית  במרחק של 1 ס"מ אחד מהשני ומשקעים בכל כדור חצי פקאן.

אופים 15-20 דקות, או עד שהעוגיות מזהיבות

 

הערות:

אני אוהבת ליצור מהבצק 2 גלילים באורך 30 ס"מ כל אחד, לעטוף בניילון נצמד ולהקפיא כשעתיים, להוציא מהמקפיא ולפרוס לפרוסות בעובי 1 ס"מ, להניח בתבנית וישר להכניס לתנור לאפיה.

כמו כן, ניתן לשמורא את הבצק במקפיא עד 3 חודשים.

 

מקור המתכון:

נגה דואר-מוסף "שף"

 


מנדלברויט

 

רכיבים לתערובת בסיס:

2 חלבונים

1/3 כוס סוכר

3/4 כוס קמח מנופה

כפית אבקת אפיה

 

אפשרות 1:

1/4 כפית קינמון טחון

1/4 כפית אגוז מוסקט טחון

1/3 כוס שקדים

1/3 כוס פיסטוקים קלופים

75 גרם משמשים מיובשים, קצוצים

 

אפשרות 2:

גזר חתוך לקוביות של 1*1 מבושל במים ו3 כפות סוכר

1/3 כוס ג'ינג'ר מסוכר קצוץ

1/3 כוס שקדים

 

אפשרות3:

3/4 כוס תערובת של פירות יבשים מכל הסוגים והמינים

 

אופן הכנה:

1. מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות, ומרפדים את התבנית בנייר אפיה.

2. מקציפים לקצב יציב את החלבונים והסוכר.

3. מנפים את הקמח ואבקת האפיה אל תוך הקצף ומקפלים בעדינות. מוסיפים את יתרת המרכיבים ובתנועות עטיפה מביאים לפיזור אחיד בתערובת.

4. יוצקים לתבנית ואופים כ 30 דקות או עד שמזהיב. מצננים בתבנית, עוטפים בנייר כסף ושומרים למשך לילה.

5. מחממים מראש תנור לחום נמוך 80-100 מעלות

6. בעזרת סכין משוננת פורסים פרוסות דקיקות מהכיכר . מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים 20 דקות

 

הערות:

תבנית לחם בגודל 8*25

להכנת 30-35 פרוסות

כדאי להכין יום מראש

מאחסנים במיכל אטום עד שבועיים

האופציה עם הגזר והג'ינג'ר הפחידה אותי ויצאה הכי מוצלחת ומיוחדת.

 

מקור המתכון:

הבסיס והאפשרות של הגזר והגי'נג'ר -  קלי מגר, מוסף "שף" של "לאשה". יתר האפשרויות אלתורים שלי.

 

 
 
 
 
 
  היכנס לעריכת כותרת תחתונה לשינוי טקסט זה