בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 

 
ברוכים הבאים לעולם המתכונים
פה תמצאו מתכונים מכל העמים והעדות
תודה מיוחדת לידידי גיורא }{
מחדר נשואים נשואות בצאט תפוז:)
תודה על תרומתך לאתר זה:))
תהנו ובאהבה מהפרפר על הD ובהצלחה:)

 
    דף הבית
    פורום עולם המתכונים
    תזונה נכונה חשוב לדעת
    לוח מידות ומשקלים
    ראש השנה
    חנוכה
    פורים
    פסח
    פסח בשר ושונות
    קינוחים לפסח
    ספרון מתכוני פסח
    מתכונים עם קמח מצה
    מהמטבח שלי לפסח
    מקבץ מתכונים לפסח
    מתכונים לשבועות
    ט'ו בשבט
    מנות חמות
    ספר מתכוני החורף/תוכן
    מתכוני חורף 1
    מתכוני חורף 2
    מתכוני חורף 3
    מתכוני חורף 4
    מתכוני חורף 5
    מרקים
    מאכלי חורף
    מתכוני דגים
    פשטידות ותוספות
    ממולאים
    ספר המתכונים של
    בורקסים
    מאפינס מכל הסוגים
    סלטים
    חמוצים וכבישות
    פשטידות
    מאפים מלוחים
    אוכל סיני
    מתכוניים תמניים
    ספר הבצקים1
    שום פלפל ושמן זית/תוכן עניינים
    המתכונים/שום פלפל ושמן זית1
    המתכונים/שום פלפל ושמן זית2
    ספרון מתכוני רוגע-לך
    ספרון מתכוני תותים
    עוגת גבינה
    מתכוני עוגיות
    סלטים 1
    מתכונים לקפה
    משקאות
    ליפתנים וקינוחים
    עוגות מכל מיני
    ספרון המתכונים למתכוני אגוזים
    מתכוני לימון
    ספרון מתכוני פילו
    ספר עוגות הקרם
    ספר מתכוני שוקולד

 


מרובעי אגוזים

 

 

 

 

לשכבת הציפוי:

150 גר' חמאה מומסת

½ כוס דבש

4 כפות שמנת מתוקה

½ כוס דחוסה סוכר חום

350 גר' אגוזי מלך או פקאן קצוצים דק

 

 

רכיבים:

 

לבצק:

100 גר' אבקת סוכר

2 כוסות קמח רגיל

225 גר' חמאה או מרגרינה מומסת בטמפ' החדר

 

אופן הכנה:

 

  1. מנפים את הקמח והסוכר לקערה. מוסיפים את החמאה/מרגרינה ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
  2. שוטחים את הבצק בתבנית מלבנית 22/30 ס"מ משומנת, ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני, במשך 20 דקות. מוציאים ומצפים בציפוי.
  3. להכנת הציפוי, מערבבים את החמאה המומסת, הדבש, השמנת המתוקה והסוכר בקערה, מוסיפים את האגוזים ויוצקים על הבצק האפוי.
  4. מוציאים, מצננים וחותכים למרובעים.

 

 

 


מרובעי פקאן

 

 

 

 

1 קופסה חלב ממותק מרוכז

1 ביצה

2 כפיות תמצית ווניל

½ 1 כוסות אגוזי פקאן קצוצים

 

 

רכיבים:

 

¼ 1 כוסות קמח

1 כוס סוכר

כוס אבקת קקאו מנופה

125 גר' מרגרינה קרה

אופן הכנה:

 

  1. מערבבים את הקמח, הסוכר והקקאו בקערה, מוסיפים את המרגרינה ומערבבים עד לקבלת תערובת פירורית.
  2. משטחים את התערובת בתבנית 22/32 ומהדקים. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני, כ-15 דקות.
  3. בזמן אפיית התחתית מערבבים בקערה את החלב המרוכז, הביצה, תמצית הווניל והאגוזים.
  4. משטחים את התערובת על התחתית האפויה ומכניסים לתנור לאפיה נוספת של כ-25 דקות, או עד שהשכבה העליונה משחימה קלות.
  5. מוציאים ומצננים, חותכים לריבועים ומאחסנים במקרר.

 

 


 

סהרוני אגוזים

 

 

 

למלית אגוזים:

350 גר' אגוזי מלך, טחונים גס

250 גר' סוכר

 

לקישוט:

אבקת סוכר

 

רכיבים:

לבצק:

500 גר' קמח

175 גר' חמאה, קרה מאד

175 גר' מרגרינה, קרה מאד

1 ביצה

¼ כוס מים קרים

קמצוץ שמרים

אופן הכנה:

 

  1. מכינים את הבצק: מערבבים את השמרים עם המים. שמים את כל החומרים בקערת המיקסר ומערבלים במהירות נמוכה עד שנוצר בצק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים שעה לפחות.
  2. מכינים את המלית: מערבבים את האגוזים עם הסוכר. מרטיבים במעט מים, רק עד שהעיסה הופכת דביקה ולא מתפרקת. נזהרים שלא להרטיב יותר מדי, אחרת העוגיות יפרישו מים בזמן האפייה.
  3. מחלקים את הבצק ל-8 חלקים. מרדדים כל חלק לעיגול ומחלקים ל-8 משולשים שווים.
  4. מרדדים שוב כל משולש, מניחים מעט מלית בתלולית קטנה ומגלגלים (כמו קרואסון). נותנים לכל עוגיה צורת ירח.
  5. מחממים תנור ל180- מעלות.
  6. מניחים על הרשת של התנור (לא על תבנית) נייר אפייה ומסדרים עליו את העוגיות. אופים 20-15 דקות. העוגיות אינן צריכות להזהיב, ויש להיזהר שלא לייבש אותן באפיית יתר.
  7. מוציאים מהתנור, מצננים ומפזרים אבקת סוכר.

 

 


עוגיות תמרים

 

 

 

למלית תמרים:

1 חבילה מלבנית תמרים

50 גר' מרגרינה רכה (במידת הצורך)

אגוזי מלך, שבורים לרבעים (¼ אגוז לכל עוגיה)

 

לקישוט:

אבקת סוכר

 

רכיבים:

 

לבצק:

500 גר' קמח

175 גר' חמאה, קרה מאד

175 גר' מרגרינה, קרה מאד

1 ביצה

¼ כוס מים קרים

קמצוץ שמרים

אופן הכנה:

 

  1. מכינים את הבצק: מערבבים את השמרים עם המים. שמים את כל החומרים בקערת המיקסר ומערבלים במהירות נמוכה עד שנוצר בצק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים מינ' שעה.
  2. שמים את התמרים בקערת המערבל, ואם הם קשים מוסיפים להם מעט מרגרינה או מעט מים ומעבדים עד שהעיסה הופכת נוחה לעבודה.
  3. מרדדים את הבצק ובעזרת כוס צרים עיגולים. מרדדים ומגדילים מעט כל עיגול בצק (שיהיה נוח למילוי), שמים במרכזו מעט ממלית התמרים, מניחים חצי אגוז, אוספים את שולי העיגול, מכווצים וסוגרים על המלית. מהדקים היטב והופכים את העוגיה, כך שתהיה על "צד התפר".
  4. מחממים תנור ל 180 מעלות מניחים את העוגיות על נייר אפייה ואופים 25 דקות. מצננים ומפזרים אבקת סוכר.

 


 

 


כדורי אגוזי פקאן

 

 

 

2 כוסות אגוזי פקאן קצוצים

½ כוס קמח

½ כפית מלח

אבקת סוכר לקישוט

 

רכיבים:

 

250 גר' חמאה מלוחה רכה

6 כפות גדושות סוכר חום

1 כפית תמצית ווניל

½ כפית סירופ מייפל

אופן הכנה:

 

  1. מקציפים את החמאה והסוכר, ומוסיפים את שאר החומרים, פרט לאבקת הסוכר. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. קורצים מהבצק כדורים בקוטר 2.5 ס"מ ומניחים על נייר אפייה בתבנית.
  3. אופים את הכדורים בתנור שחומם מראש לחום בינוני, בין 20-30 דקות.
  4. מוציאים ומצננים על רשת צינון, ומגלגלים באבקת סוכר לקישוט.

 

 

 


כדורי גרנולה

 

 

 

¾ כוס סוכר חום (עדיף דמררה)

2 כוסות שיבולת שועל

¾ כוס פתיתי קוקוס

150 גר' צימוקים כהים

180 גר' אגוזים, קצוצים דק

 

רכיבים:

 

200 גר' חמאה

½ 2 כפות גדושות דבש

4 כפות מים

½ 1 כוסות קמח מלא

½ 2 כפיות אבקת אפייה

אופן הכנה:

 

  1.  מחממים את התנור לחום בינוני (175 מעלות צלזיוס) ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. שמים בסיר את החמאה, הדבש והמים ומחממים על להבה בינונית רק עד שהחמאה והדבש נמסים. מסירים מהכיריים.
  3. מערבבים בקערה את שאר המרכיבים, יוצקים עליהם את החמאה והדבש המומסים ומערבבים היטב.
  4. ממלאים קערה במים, מרטיבים את הידיים במים ויוצרים מהתערובת כדורים בגודל של כדורי פלאפל. חשוב לדחוס ולהדק היטב את הכדורים, כדי שלא יתפרקו בזמן האפייה. מניחים את הכדורים בתבנית ואופים כ- 25 דקות, עד שהם מזהיבים. מצננים בתבנית כמה דקות ומעבירים לרשת צינון.

 

 

 


עוגיות קוואקר, צימוקים ואגוזים

 

 

 

¾ כפית מלח
½ 1 כפיות קינמון
560 גר' שיבולת שועל (קוואקר), קצוצה
200 גר' צימוקים כהים
140 גר' אגוזי מלך קצוצים

 

רכיבים:

 

240 גר' חמאה רכה
390 מ"ל תרכיז תפוחים טבעי, ללא סוכר
2 ביצים קטנות
2 כפיות תמצית וניל
290 גר' קמח מלא
½ 1 כפיות סודה לשתייה

אופן הכנה:

 

  1. במיקסר מערבלים את החמאה עם תרכיז התפוחים. מוסיפים ביצים ווניל ומערבלים לקבלת מירקם קרמי.
  2. בקערה נפרדת מערבבים קמח עם אבקת סודה לשתייה, מלח וקינמון. מוסיפים לתערובת החמאה ומערבלים לקבלת תערובת אחידה.
  3. מערבבים את הקוואקר עם צימוקים ואגוזים, מוסיפים לתערובת ומערבבים בעזרת כף עץ.
  4. מחממים תנור ל180- מעלות.
  5. בעזרת כף יוצרים עוגיות, מניחים על תבנית עם נייר אפייה ואופים כ15- דקות. יש להיזהר מאפיית יתר.
  6. מצננים על רשת ומעבירים לכלי אטום.

 

 

 


עוגיות חמאה ואגוזים

 

 

 

½ 1 כוסות קמח (200 גר')

150 גר' חמאה קרה, פרוסה לפרוסות דקות בעובי ½ ס"מ (רצוי חמאה הולנדית של "תנובה")

 

רכיבים:

 

1 כוס אגוזי מלך (100 גר')

½ כוס אגוזי פקאן (50 גר')

¼ כוס סוכר

אופן הכנה:

 

  1. בקערת מעבד-מזון טוחנים את אגוזי המלך והפקאן עם הסוכר ו 3 כפות מהקמח, עד שהאגוזים הופכים לאבקה.
  2. בקערת מערבל שמים את החמאה, את שארית הקמח ואת תערובת האגוזים, ומערבלים במהירות בינונית בעזרת קרס K במיקסר רב עוצמה במשך 2-1 דקות, רק עד שמתקבל בצק אחיד וחלק. ערבול יתר פוגם במרקם הנימוח (למי שאין קרס K, אפשר לעשות את הבצק ביד).
  3.  מכסים ומצננים במקרר 30 דקות.
  4. מעצבים מהבצק כדורים בקוטר 3.5 ס"מ ומניחים בתבנית במקרר, עד שהם מתקשים, במשך כשעה.
  5.  מחממים את התנור לחום בינוני - נמוך (170 מעלות צלזיוס).
  6. אופים כ 16 דקות עד שהכדורים מקבלים צבע בהיר, ונוצרים עליהם סדקים עדינים.
  7. מצננים בתבנית עד שהעוגיות צוננות לגמרי (אין להזיז את העוגיות בעודן חמות בגלל מרקמן השברירי המתפורר).

 


עוגיות ה-250$  (העוגיות של Neiman Marcus)

 

 

 


60 גר' שוקולד צ'יפס

1 כפית תמצית ווניל

100 גר' שוקולד מריר מגורר

2 כוסות קמח

½ כוס אגוזים קצוצים

½ 2 כוסות פתיתי שיבולת שועל (קוואקר)

רכיבים:

 

250 גר' חמאה

½ כפית מלח

1 כוס סוכר

1 כפית אבקת אפייה

1 כוס דחוסה סוכר חום

½ כפית אבקת סודה לשתייה

4 ביצים

 

אופן הכנה:

 

  1. מכניסים את פתיתי הקוואקר לבלנדר וטוחנים אותם לאבקה דקה.
  2. מקציפים את החמאה והסוכר, מוסיפים את הביצים ותמצית הווניל.
  3. מנפים את הקמח עם אבקת האפייה ומוסיפים לתערובת. מוסיפים גם את הקוואקר הטחון ושאר החומרים.
  4. יוצרים בצק רך ואחיד. קורצים כדורים ומניחים במרחק של 5 ס"מ על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
  5. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני כ-6 דקות ומוציאים לצינון.

 

 

 


בראוניס

 

 

 

½ כוס קמח

1 כפית אבקת אפייה

1 כפית תמצית ווניל

2 ביצים

 

רכיבים:

 

100 גר' חמאה

100 גר' שוקולד מריר

1 כוס סוכר

1 כוס אגוזי פקאן קצוצים

אופן הכנה:

 

  1. מחממים את התנור לחום בינוני, ומשמנים תבנית מרובעת 20X20.
  2. ממיסים את החמאה והשוקולד (אפשר במיקרוגל), ובוחשים בקערה. מוסיפים את כל שאר החומרים, מלבד הביצים, ובוחשים היטב.
  3. מוסיפים את הביצים, ובוחשים שוב לאיחוד כל החומרים.
  4. יוצקים את הבצק לתבנית המשומנת ואופים בין 30 ל-45 דקות. בודקים את הבראוניז ע"י נעיצת קיסם. הוא צריך לצאת נקי. חשוב שלא לייבש מדי את הבראוניז, אלא להשאירם לחים ועסיסיים.

מוציאים מהתנור, מצננים וחותכים.

 

 

                                                                    

עוגיות מנז' א טרואה

 

 

 

½ כפית אבקת אפייה

½ כפית מלח

350 גר' שוקולד מריר חתוך לקוביות

270 גר' שוקולד חלב חתוך לקוביות

270 גר' שוקולד לבן חתוך לקוביות

 

רכיבים: [ל-30 עוגיות ענק]

 

480 גר' שוקולד מריר

180 גר' חמאה

4 ביצים

½ 1 כוסות סוכר

1 כף תמצית ווניל

½  כוס קמח

 

אופן הכנה:

 

  1. ממיסים את השוקולד והחמאה ומצננים לטמפ' החדר.
  2. מקציפים את הביצים והסוכר במשך כ05 דקות במהירות גבוהה, עד שהתערובת אוורירית ובהירה.
  3. מקפלים בעזרת מרית את השוקולד המומס לביצים.
  4. שומרים רבע מקוביות השוקולד לקישוט, ומוסיפים את שאר הקוביות לתערובת.
  5. יוצרים בעזרת כף גלידה תלוליות מרווחות על נייר אפייה (טובלים מדי פעם את הכף במים חמים).
  6. מקשטים בקוביות השוקולד ששמרנו.
  7. אופים בחום של º170 במשך 15 דקות בלבד. העוגיות יהיו רכות מאד וסדוקות מעט, ולא ייראו מוכנות, אבל זה הזמן להוציאן מהתנור.
  8. לצנן בתבנית (להתאפק – הן תפרקות כשהן חמות). לאחר הקירור להפריד את העוגיות מנייר האפייה ולאחסן בשכבה אחת בקופסת פלסטיק אטומה.

 

 

 


עוגיות פאדג' שוקולד

 

 

 

½ כוס סוכר לבן

1 ביצה (1)

1 כפית תמצית ווניל

50 גר' שוקולד מריר מומס ומצונן

200 גר' שוקולד מריר קצוץ

 

רכיבים:

 

1 כוס קמח

½ כפית אבקת אפייה

½ כפית מלח

120 גר' חמאה רכה

½ כוס דחוסה סוכר חום

אופן הכנה:

 

  1. מנפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח לקערה.
  2. בקערת המיקסר מקציפים את החמאה עם 2 סוגי הסוכר עד לקבלת תערובת קלה ונפוחה. מוסיפים את הביצה ותמצית הווניל ומערבבים.
  3. במהירות נמוכה מוסיפים את תערובת הקמח ב-2 פעמים, מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומערבבים. מצננים במקרר כ-15 דקות ויוצרים גליל באורך 30 ס"מ. עוטפים בניילון ומאחסנים במקרר לשעתיים.
  4. מחממים תנור לחום בינוני, חותכים את הגליל ל-24 פרוסות, מגלגלים כל פרוסה לכדור ומניחים על נייר אפייה במרחק 5 ס"מ בין העוגיות.
  5. אופים 14 דקות, או עד שכשנוגעים בעוגיה עם האצבע נותר שקע קטן. לא לאפות יתר על המידה. מוציאים ומצננים כ-2 דקות, מעבירים לצינון מלא על רשת צינון.

 


עוגיות שוקולד צ'יפס 

 

 

 


¼ כפית אבקת סודה לשתיה

250 גר' בננות מעוכות (בערך 4 בננות)

2 כוסות קמח

400 גר' שוקולד צ'יפס

150 גר' אגוזי מלך קצוצים

 

רכיבים:

 

350 גר' חמאה

150 גר' סוכר

225 גר' סוכר חום

3 ביצים

1 כף תמצית ווניל

¼ כפית מלח

 

אופן הכנה:

 

  1. מניחים את החמאה, הסוכר הלבן והחום בקערה של מערבל או מעבד מזון, ומעבדים במשך 5 דקות. מוסיפים את הביצים ומעבדים 5 דקות נוספות. מוסיפים את תמצית הוניל, המלח, אבקת הסודה והבננות, ממשיכים לעבד עד לקבלת תערובת חלקה.
  2. מוסיפים את הקמח, שוקולד צ'יפס, ואת אגוזי המלך ומערבבים היטב. מאחסנים את התערובת במקרר במשך שעתיים לפחות.
  3. מוציאים את התערובת מהמקרר, מקמחים משטח עבודה ויוצרים גלילים בעובי 5 ס"מ. עוטפים את הגלילים בניילון נצמד ומקפיאים.
  4.  מרפדים תבנית בנייר אפיה משומן ומחממים תנור ל 165 מעלות צלזיוס.
  5. מוציאים את הגלילים מהמקפיא ומקלפים את הניילון. חותכים לפרוסות בעובי סנטימטר. מניחים על נייר האפייה ואופים במשך 12 דקות.

 

 


עוגיות שוקולד ושוקולד צ'יפס

 

 

 

1 כוס קמח

1 כפית אבקת אפייה

קורט מלח

½ כוס שוקולד צ'יפס

½ כוס אבקת סוכר מנופה

 

רכיבים:

 

כוס סוכר

100 גר' חמאה מומסת ומצוננת מעט

2 ביצים

¼ כןס + 2 כפות אבקת קקאו מריר משובח

1 כפית תמצית ווניל

 

אופן הכנה:

 

1.      בקערת מערבל מקציפים את החמאה עם הסוכר עד לקבלת תערובת בהירה וחלקה. מוסיפים את הביצים אחת לאחר השנייה ומקציפים היטב בין ביצה לביצה עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית. במהירות איטית מוסיפים את הקקאו ואת הווניל, ומקציפים עד שהתערובת חלקה ואחידה. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח, ומקציפים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את השוקולד צ'יפס.

  1. מכסים את הקערה ביריעת ניילון ומצננים את הבצק שעתיים או לכל הלילה.
  2. מחממים את התנור לחום בינוני (175 מעלות צלזיוס).
  3.  מניחים את הבצק 15-10 דקות במקפיא, רק עד שהתערובת מתקשה מעט, כדי שיהיה יותר נוח לעצב את העוגיות. בעזרת כפית צרים כדורים בגודל של אגוז מלך, ומצפים אותם בנדיבות באבקת סוכר.
  4. מסדרים את העוגיות במרווחים גדולים (5 ס"מ) ביניהם בתבנית עם נייר אפיה.
  5. אופים 12-10 דקות או עד שהחלק העליון נסדק, והעוגיות נראות יציבות אך עדיין רכות כשנוגעים בהן (העוגיות מתקשות בצינון). מוציאים ומצננים על רשת.

 

עוגיות לימון וקינמון

 

 

 

½ כפית גרידת לימון

¼ כפית מלח

 

לציפוי:

1 כוס סוכר

1 כפית קינמון

 

רכיבים:

 

1 כוס סוכר

125 גר' חמאה או מרגרינה

1 ביצה

1 כפית תמצית ווניל

½ 1 כוסות קמח

½ 1 כפיות קינמון טחון

1 כפית אבקת אפייה

 

אופן הכנה:

 

  1. מקציפים את החמאה עם הסוכר לתערובת בהירה, מוסיפים את הביצה ותמצית הווניל.
  2. מוסיפים לתערובת את הקמח, אבקת האפייה, הקינמון, המלח וגרידת הלימון תוך כדי פעולת המערבל. מכסים ומאחסנים במקרר לשעתיים.
  3. מערבבים את הסוכר והקינמון ומניחים בצלחת שטוחה.
  4. קורצים מהבצק כדורים בקוטר 2 ס"מ, ומגלגלים בתערובת הסוכר והקינמון.
  5. מניחים במרחק מה על נייר אפייה בתבנית ומשטחים מעט.
  6. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני במשך כ-10 דקות, או עד שהקצוות מזהיבים.
  7. מוציאים ומצננים על רשת צינון. מאחסנים בכלי סגור.

 

 


שבלולי קינמון

 

 

 

למלית:

100 גר' חמאה מומסת

½ 1 כוסות סוכר

2 כפיות קינמון

 

לציפוי:

1 כוס אבקת סוכר מנופה

¼ כפית תמצית ווניל

3-4 כפות חלב

 

רכיבים:

 

לבצק:

4 כוסות קמח

1 כף שמרים יבשים

1 כוס חלב

80 גר' חמאה או מרגרינה

  כוס סוכר

2 ביצים

¼ כפית מלח

 

אופן הכנה:

 

  1. מערבבים את הקמח והשמרים.
  2. מחממים את החלב עם החמאה עד לחום פושר, בוחשים להמסת החמאה.
  3. יוצרים גומה בקמח ומוסיפים את החלב הפושר. מערבבים ומוסיפים את הביצים והסוכר. מוסיפים גם את המלח, תוך כדי בחישה. מערבבים עד לקבלת בצק רך וגמיש.
  4. מערבבים את הסוכר והקינמון בקערה קטנה.
  5. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים ומרדדים כל חלק למלבן בעובי 1 ס"מ. מורחים כל מלבן בחמאה המומסת ומפזרים מעל את תערובת הקינמון והסוכר. מגלגלים כל מלבן לכרוכית וחותכים לפרוסות בעובי ½ 2 ס"מ.
  6. מניחים בתבנית על נייר אפייה במרחק של 4 ס"מ ומניחים לתפיחה של כ- ½ שעה.
  7. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני למשך כ-25 דקות, או עד שהמאפים שחומים.
  8. מערבבים בקערה את חומרי הציפוי ומנטפים בעזרת כפית מעל המאפים.

 

 


ג'ינג'רסנאפס

 

 

 

2 כפות אבקת סודה לשתיה

4 כפיות אבקת ג'ינג'ר
1 כפית קנמון
1 כפית הל
1/2 כפית ציפורן (למי שאוהב)
סוכר לציפוי

 

רכיבים:

 

220 גר’ חמאה רכה
620 גר’ סוכר
3 ביצים
1 כוס מולסה כהה
2 כפות חומץ
800 גר’ קמח

אופן הכנה:

 

  1. במיקסר עם וו לישה מעבדים חמאה וסוכר. מוסיפים ביצים, מולסה וחומץ.
  2. בקערה מנפים יחד קמח, אבקת סודה לשתיה ותבלינים ומוסיפים לתערובת.
  3. מקררים כשעתיים את הבצק שהתקבל. יוצרים 4 גלילים (הבצק יהיה רך ודביק אך אסור להתפתות להוסיף עוד קמח) ומקררים למשך יממה לפחות.
  4. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  5. פורסים כל גליל -30 פרוסות ומגלגלים כל פרוסה לכדור. מגלגלים את הכדור בסוכר לציפוי ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה (שומרים על מרווחים גדולים).
  6. אופים כ-10 דקות, עד שכדורי הבצק הופכים לעוגיות דקות ושחומות שמרכזן עדיין רך. מקררים ושומרים בכלי אטום.

 

 

 

 


עוגיות מייפל

 

 

 

½ כפית תמצית ווניל

1 כוס קמח מנופה

¼ כפית מלח

 

רכיבים:

 

¼ כוס שמן קנולה או תירס

100 גר' חמאה

¼ כוס סירופ מייפל

אופן הכנה:

 

  1. מערבבים את השמן והחמאה עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים ומערבבים את סירופ המייפל והווניל. מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
  2. עוטפים בניילון ומאחסנים במקרר ל-15 דקות.
  3. מחממים את התנור לחום בינוני, מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  4. קורצים כדורים בקוטר 2 ס"מ ומניחים בתבנית במרחק 5 ס"מ אחד מהשני.
  5. אופים כ-20 דקות או עד שתחתית העוגיות שחומה. מוציאים ומצננים על רשת צינון.

 

 

  היכנס לעריכת כותרת תחתונה לשינוי טקסט זה