בניית אתרים
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 

 
ברוכים הבאים לעולם המתכונים
פה תמצאו מתכונים מכל העמים והעדות
תודה מיוחדת לידידי גיורא }{
מחדר נשואים נשואות בצאט תפוז:)
תודה על תרומתך לאתר זה:))
תהנו ובאהבה מהפרפר על הD ובהצלחה:)

 
    דף הבית
    פורום עולם המתכונים
    תזונה נכונה חשוב לדעת
    לוח מידות ומשקלים
    ראש השנה
    חנוכה
    פורים
    פסח
    פסח בשר ושונות
    קינוחים לפסח
    ספרון מתכוני פסח
    מתכונים עם קמח מצה
    מהמטבח שלי לפסח
    מקבץ מתכונים לפסח
    מתכונים לשבועות
    ט'ו בשבט
    מנות חמות
    ספר מתכוני החורף/תוכן
    מתכוני חורף 1
    מתכוני חורף 2
    מתכוני חורף 3
    מתכוני חורף 4
    מתכוני חורף 5
    מרקים
    מאכלי חורף
    מתכוני דגים
    פשטידות ותוספות
    ממולאים
    ספר המתכונים של
    בורקסים
    מאפינס מכל הסוגים
    סלטים
    חמוצים וכבישות
    פשטידות
    מאפים מלוחים
    אוכל סיני
    מתכוניים תמניים
    ספר הבצקים1
    שום פלפל ושמן זית/תוכן עניינים
    המתכונים/שום פלפל ושמן זית1
    המתכונים/שום פלפל ושמן זית2
    ספרון מתכוני רוגע-לך
    ספרון מתכוני תותים
    עוגת גבינה
    מתכוני עוגיות
    סלטים 1
    מתכונים לקפה
    משקאות
    ליפתנים וקינוחים
    עוגות מכל מיני
    ספרון המתכונים למתכוני אגוזים
    מתכוני לימון
    ספרון מתכוני פילו
    ספר עוגות הקרם
    ספר מתכוני שוקולד

בוריקיטס

 

לבצק:

4 כוסות קמח

1 שמנת חמוצה

רבע כוס חלב

50 גר' חמאה

2 ביצים

רבע כפית מלח ורבע כפית סוכר

למלית:

200 גר' קצ'קבל

250 גר' גבינה בולגרית או פטה

200 גר' פרמז'ן או אחרת מגרדת

250 גבינה לבנה                                                  לציפוי:   ביצה ושומשום

3 שיני שום כתושות

 

ההכנה:

  1. ליצור בצק ולקרר שעתיים.
  2. לגרד ולפורר את כל הגבינות. לערבב עם שאר חומרי המלית.
  3. את הבצק לחלק ל 4 ולרדד. לקרוץ עיגולים בגודל 6 ס"מ.
  4. ליצור בורקס חצי עיגול.
  5. להבריש בביצה לפזר שומשום. לאפות 20 דק על חום בינוני-גבוה בתנור שחומם מראש.

 

 

מהחוברת של תנובה לשבועות.
 

חטיפי גבינה ובצק – סימה ביטון

 

החומרים:


לבצק: 350 גרם קמח תופח מאליו
200 גרם מרגרינה בטעם חמאה או חמאה
1 כפית חומץ
150 גרם יוגורט
1 ביצה
1 כוס גבינה בולגרית טבעית 5% מפוררת
1/2 כוס גבינת קשקבל מגוררת
140 גרם קוטג' 5%
מלח לפי הטעם

להברשה:ביצה טרופה+טיפה אחת של שמן
1/2 כוס גרגירי שומשום

 

אופן ההכנה:
שמים את כל החומרים בקערה ולשים לבצק אחיד. מקררים כשעה.
מחממים תנור לחום גבוה (190 מעלות) יוצרים כדורים מהבצק ומסדרים אותם בתבנית אפייה ברווחים. מברישים בביצה הטרופה ובוזקים שומשום. אופים כ- 20 דקות עד הזהבה.
אם רוצים להפחית את רמת המליחות של הגבינה הבולגרית , ניתן להשרות במעט חלב
.

 

 

מקלות מלוחים עם קצ'קבל

 

חומרים ל 140 מקלות:

 

150 גר' גבינת קשקבל מגורדת

25 גר' שמרים טריים

ק"ג קמח

300 גר' חמאה

חצי כוס שמן

2 ביצים או 5 חלמונים        כוס מים

שקית אבקת אפיה    כפית מלח

לציפוי – ביצה ושומשום

 

ההכנה:

מכינים בצק מכל החומרים. מכסים ומפיחים במשך חצי שעה.

מחלקים את הבצק לחמש. מרדדים לעובי של ס"מ. חותכים למקלות באורך 10 ס"מ ורוחב 1 ס"מ.

מברישים בביצה ומפזרים שומשום.

אופים 30 דק' בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות.

 

 

מהחוברת של תנובה לשבועות.
 

מאפה גבינות מהיר               (6-8 מנות תבנית 24 משומנת)

 

חומרים:

 

250 גר' גבינה לבנה 5%

250 גר' גבינה בולגרית מגורדת דק

1 מיכל שמנת מתוקה

300 גר' גבינות קשות מגורדות (קשקבל, טל עמק, צ'דר)

4 ביצים

3 כפות קמח

צרור עירית קצוצה

פלפל שחור טחון טרי

 

ההכנה:

 

1.      מחממים תנור לחום בינוני. מערבבים את כל החומרים ויוצקים לתבנית.

2.      אופים 45 דק' עד הזהבה.

3.      מוצאים מהתנור. משהים 20 דק'. חותכים למנות ומגישים.

 

 

 

מהספר "ברגע האחרון" של בני סיידא

 

 

בצק לפיצה

 

מדובר בפיצה דקה וקריספית. מתכון של בני סידא.
 
לארבע פיצות אישיות:

 
1/2 3 כוסות קמח
2 כפות שמרית
1 כפית סוכר
1/2 כפית מלח
2 כפות שמן זית
1/3 1 כוסות מים פושרים

במעבד מזון (או בידיים) מעבדים את כל החומרים לבצק דביק מעט. מעבירים למשטח
מקומח ולשים חמש דקות. מתקבל בצק גמיש ומקסים.
מניחים את הבצק בקערה, מכסים בניילון נצמד ושולחים למקרר ל - 8-12 שעות (אפשר
במקום זה להתפיח שעה וחצי במקום חמים. יוצא מצוין).
מחממים תנור ל- 250 מעלות. חובטים בבצק, מחלקים לארבעה כדורים ומרדדים כל
כדור לעובי של כ- 1 ס"מ וקוטר 20 ס"מ. מניחים בתבנית שטוחה מקומחת בקמח תירס (אני לא קימחתי בכלום ויצא אחלה)
מניחים על הבצק את התוספות הרצויות ושלחים לתנור ל 20-30 דקות בחלק התחתון של התבנית
 

פשטידת פטריות קלה                               מתכון שלי

 

החומרים:


 סלסלת פטריות טריות חתוכות לפרוסות דקות

 1 בצל קצוץ    
3
 ביצים
 1
יוגורט
 200
גרם גבינה בולגרית מפוררת
 100
גרם גבינת צ´דר או עמק מגורדת
 כף קוטג´
 3
כפות קמח תופח
מלח, פלפל (להיזהר עם המלח בגלל הגבינות)
ניתן לשים אבקת מרק פטריות או בצל ואז כמובן לא לשים מלח בכלל

ההכנה:


1. מטגנים את הבצל בחמאה או שמן קנולה, מוסיפים את הפטריות. ממשיכים לטגן על  

    אש גבוהה עד שנוזלי הפטריות מתאדים. מצננים מעט.
2. בקערה, מניחים את הגבינות + היוגורט. מוסיפים תבלינים וביצים ומערבבים. מוסיפים

    קמח לבלילה ומערבבים היטב.
3. מוסיפים את הפטריות והבצל לתערובת ובוחשים.
4. מחממים תנור לחום בינוני. את התבנית (תבנית פאי עגולה או מרובעת בינונית) 

    משמנים או מרפדים בנייר אפייה.
    שמים בתבנית ואופים כחצי שעה עד להזהבה וייצוב הפשטידה.

 

 

 

 

עוגיות מלוחות עם גבינת עמק

ל- 30 עוגיות

 תבלינים לקישוט (אם רוצים):
 1/4 כוס שומשום
 2 כפות פפריקה
 2 כפות פרג

1 כוס קמח
1 כוס גבינת תנובה 9%
200 גרם חמאת תנובה רכה
1 חבילה פתיתי עמק למאפים מסדרת "השף הלבן"
1 כפית מלח
1 ביצה להברשה

אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור לחום בינוני (175 מעלות).
2. מרפדים שתי תבניות בנייר אפייה. בקערה בינונית מערבבים את כל החומרים (קמח, גבינה לבנה, חמאה, פתיתי עמק ומלח) בעזרת כף עץ עד שמתקבל בצק אחיד. במידה והבצק לח מדי מוסיפים מעט קמח.
3. מכסים את הקערה ומכניסים למקרר לשעה.
4. על משטח מקומח מרדדים את הבצק בעזרת מערוך, למרובע גדול בעובי 1/2 ס"מ.
5. קורצים מהבצק עוגיות בשלל צורות לפי העזרים שמוצאים בבית (הפשוט ביותר הוא עיגול שקורצים בעזרת כוס).
6. מעבירים את העוגיות לתבניות, מברישים בביצה טרופה ומפזרים תבלינים מעל (אם רוצים).
7. אופים (בעזרת מבוגר) כ- 15 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות מעט.

בתאבון

 

 

קיש בצל                                                                    מתכון שלי

חומרים לתבנית קיש בגודל 26 :

לבצק -
2
כוסות קמח רגיל
150
גר' חמאה קרה
ביצה
רבע כפית מלח
2
כפות מים קרים

למלית -
5-6
בצלים חתוכים לחצאי טבעות
1
חבילת גבינה בולגרית
100
גר' גבינת קשקבל או צ'דר או עמק מגורדת
1
קוטג'
2
כפות גבינה לבנה או יוגרוט
2
ביצים
2
כפות קמח תופח
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

לבצק -
מפוררים את החמאה בקמח עד שנוצרים פירורים גסים. מוסיפים את הביצה, המלח והמים ויוצרים בצק. לא ללוש הרבה. לקרר לשעה. (את התהליך אפשר לעשות גם במעבד)
אחרי שעה מרדדים לגודל התבנית ומשטיחים. דוקרים מעט את הבצק עם מזלג ומכניסים למקרר לעוד חצי שעה.

למלית -
מטגנים את הבצל בחמאה או שמן קנולה או שניהם עד להזהבה והתרככות הבצל (אני טיגנתי הרבה זמן ואז זה משתלב יותר טוב בפשטידה). מצננים מעט.
בקערה מערבבים את הגבינות עם הביצים והתבלינים. מוסיפים את הקמח והבצל ומערבבים היטב.
שוטחים את המלית על הבצק שהיה במקרר ואופים בחום בינוני 45 דק' בערך עד שהקיש מתייצב ומשחים.

  היכנס לעריכת כותרת תחתונה לשינוי טקסט זה  
האתר נבנה במערכת 2all   בניית אתרים