בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 

 
ברוכים הבאים לעולם המתכונים
פה תמצאו מתכונים מכל העמים והעדות
תודה מיוחדת לידידי גיורא }{
מחדר נשואים נשואות בצאט תפוז:)
תודה על תרומתך לאתר זה:))
תהנו ובאהבה מהפרפר על הD ובהצלחה:)

 
    דף הבית
    פורום עולם המתכונים
    תזונה נכונה חשוב לדעת
    לוח מידות ומשקלים
    ראש השנה
    חנוכה
    פורים
    פסח
    פסח בשר ושונות
    קינוחים לפסח
    ספרון מתכוני פסח
    מתכונים עם קמח מצה
    מהמטבח שלי לפסח
    מקבץ מתכונים לפסח
    מתכונים לשבועות
    ט'ו בשבט
    מנות חמות
    ספר מתכוני החורף/תוכן
    מתכוני חורף 1
    מתכוני חורף 2
    מתכוני חורף 3
    מתכוני חורף 4
    מתכוני חורף 5
    מרקים
    מאכלי חורף
    מתכוני דגים
    פשטידות ותוספות
    ממולאים
    ספר המתכונים של
    בורקסים
    מאפינס מכל הסוגים
    סלטים
    חמוצים וכבישות
    פשטידות
    מאפים מלוחים
    אוכל סיני
    מתכוניים תמניים
    ספר הבצקים1
    שום פלפל ושמן זית/תוכן עניינים
    המתכונים/שום פלפל ושמן זית1
    המתכונים/שום פלפל ושמן זית2
    ספרון מתכוני רוגע-לך
    ספרון מתכוני תותים
    עוגת גבינה
    מתכוני עוגיות
    סלטים 1
    מתכונים לקפה
    משקאות
    ליפתנים וקינוחים
    עוגות מכל מיני
    ספרון המתכונים למתכוני אגוזים
    מתכוני לימון
    ספרון מתכוני פילו
    ספר עוגות הקרם
    ספר מתכוני שוקולד

עוגת גבינה בטעם קפה

רכיבים:
-2/3  כוס שקדים טחונים
- 1/2 כוס קמח
- כוס סוכר
-100  גרם מרגרינה או חמאה.
-350  גרם גבינה לבנה
-4  ביצים
- כפית תמצית וניל
- כפית א. קפה נמס מומס במעט מים
- 5 כפות קמח

- 1/2  כוס חלב
-3/4  כוס סוכר.

אופן הכנה:

 

מערבבים בקערה:2/3 כוס שקדים+ 1/2 כוס קמח+ 1/4 כוס סוכר+100 גרם מרגרינה או חמאה. מעבדים לעיסה חלקה ומשטחים בתבנית אפיה משומנת עגולה או מלבנית, מאחסנים במקרר.


בקערה גדולה מערבבים: 350 גרם גבינה לבנה+ 4 חלמונים+ כפית תמצית וניל+ כפית א. קפה נמס+ 1/4 כוס סוכר+ 5 כפות קמח+ 1/2 כוס חלב= מערבבים לתערובת חלקה.
בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עם 3/4 כוס סוכר. מערבבים את תערובת הגבינה עם הקצף, יוצקים על הבצק, אופים בתנור שחומם מראש (חום בינוני) כשעה.רצוי לקרר את העוגה בתוך התנור המכובה, למניעת נפילת העוגה.


 

עוגת גבינה בציפוי שוקולד

 

החומרים לבצק:


100
 גר´ חמאה
1/2
 כוס סוכר
1
 ביצה + 1 חלמון
1 1/2 כוס קמח תופח

החומרים למלית:


4  ביצים
1
 כף תמצית וניל
1
 1/4 כוס סוכר
1
 כף קמח
3
 כפות קורנפלור
 1
גביע שמנת חמוצה
1/4
 כוס חלב
2
 קופס´ גבינה לבנה 9% (של 250 גר´)

החומרים לציפוי השוקולד:


1/2
 כוס מים
1/2
 כוס סוכר
 200
גר´ שוקולד מריר
1 1/2 כפות קקאו

תבנית עגולה מס´ 26

אופן ההכנה:
לשים מחומרי הבצק בצק אחיד. משמנים את התבנית ומרפדים את התחתית ואת הדפנות בבצק. מערבבים במערבל במהירות גבוהה את הביצים השלמות עם כל הסוכר כ-7 דקות, עד שהתערובת מסמיכה. מערבבים עם יתר החומרים בבחישה בכף עץ. יוצקים על הבצק ואופים בחום בינוני כ-45 דקות. מקררים.

 

אופן הכנת הציפוי:

ממיסים את הסוכר במים תוך בישול על אש קטנה. מוסיפים 200 גר´ שוקולד
חתוך והקקאו ומערבבים עד שמסמיך. מצפים את העוגה גם מעל וגם מסביב.


טיפ:
אני מקשטת מעל בשמנת מתוקה מוקצפת ומזליפה במזרק פרחים, יוצא שיגעון
וגם בציפוי השוקולד אני שמה 100 גר´ שוקולד ולא 200 כי זה יוצא המון.


בתיאבון ולהנאה. יוצאת עוגת גבוהה למדי ופשוט יפה וגם טעימה מאוד למראה.

עוגת גבינה הכי טובה שיש

רכיבים:


קבוצה א´:
2 גבינה לבנה 9% (אפשר גם 5%)
4 כפות לבן או שמנת חמוצה
4  כפות אינסטנט וניל
4 כפות קורנפלור
3/4 כוס סוכר
4  חלמונים
1
שקית סוכר וניל (בערך 3 כפיות)

קבוצה ב´:
4 חלבונים
1/4
כוס סוכר

אופן הכנה:

מקציפים את קבוצה א´.
מקציפים את קבוצה ב´.
מערבבים את קבוצה א´ עם קבוצה ב´

מכניסים את העוגה לתנור, לשלב התחתון של התנור, בחום גבוה ל– 10 דקות ואח"כ מנמיכים את חום התנור לחום נמוך (עד נמוך מאוד), לפחות לשעה.
נותנים לעוגה להתקרר בתנור.

לציפוי העוגה:
שמנת מתוקה
שארית האינסטנט וניל
1/2
 כוס חלב

מקציפים ומורחים על העוגה (מומלץ יום למחרת).


עוגת גבינה ומשמשים יבשים

 

225 גרם גבינת שמנת
150  גרם סוכר
3 ביצים מופרדות
1 מיכל שמנת מתוקה
חצי כוס קמח מנופה
קליפה מגוררת מלימון אחד
150  גרם משמשים יבשים קצוצים גס
חצי כוס מים

1.  שמים בסיר את המשמשים, המים ומחצית מכמות הסוכר. מביאים לרתיחה ומבשלים

     על להבה נמוכה, עד שרוב הנוזלים מתאדים. מוסיפים את קליפת הלימון, מערבבים

     ומסירים מהאש.

2.  מורחים בחמאה תבנית חסינת-חום בקוטר של 26 ס"מ (לא תבנית קפיצית).

3.  שמים בקערת המיקסר את הגבינה ואת הסוכר ומקציפים כמה דקות. מוסיפים את

     החלמונים, את השמנת ולבסוף את הקמח.

4. מקציפים את החלבונים לקצף רך ומערבבים אותו אל תערובת העוגה.

5. מוסיפים אל התערובת את המשמשים הקצוצים ומערבבים.

6.  יוצקים הכול לכלי המרוח בחמאה. שמים את הכלי בתבנית התנור, ובה מים חמים

     שיגיעו עד מחצית גובה הכלי עם העוגה.

7.  אופים בחום של 140 מעלות כ-40 דקות, בודקים באמצעות קיסם שיצא יבש ומקררים.

     מפזרים מעל אבקת סוכר בעזרת מסננת ומגישים.


עוגת גבינה ופרג מקור- עיתון במקום


150 ג"ר ביסקוויטים פתי בר
75  ג"ר חמאה מומסת
1 כפית קינמון
1  כוס פרג טחון טרי (הכי טוב לטחון וללכת להכין את העוגה-תטעמי את הפרג לפני שטוחנים אותו כך תדעי שלא עמד בחנות זמן רב. אם הוא לא טוב לפני טחינה בטוח

שלא יהיה טוב אחרי הטחינה...)

 

1/3 כוס חלב
4 קופסאות גבינת שמנת 30%
1 גביע שמנת חמוצה
4 ביצים
1 עד 1.5 כוסות סוכר (לפי מידת המתיקות הרצויה)
2 כפות קמח
1 כפית תמצית וניל


תבנית בקוטר 26 ס"מ


אופן ההכנה:


1. מחממים התנור ל-175 מעלות. משמנים התבנית ומרפדים בנייר אפיה (השימון ידביק

    את הנייר).


2.  מרסקים הביסקוויטים לפירורים דקים, מוסיפים חמאה מומסת וקינמון ומערבבים

     לתערובת פירורית מעט. מעבירים לתבנית ומשטחים היטב (לא צריך שוליים מוגבהים).


3.. מניחים פרג+חלב בקלחת בינונית. מערבבים ומבשלים על אש נמוכה. מוסיפים מחצית

     מכמות הסוכר. מבשלים כ-15 דקות ומצננים לחלוטין. מוזגים את הפרג המבושל על

     משטח הביסקוויטים ומשטחים.


4.  בקערה רחבה שמים את הגבינה, השמנת, יתרת הסוכר, ביצים וקמח. מערבבים היטב,

     מוסיפים תמצית וניל ומערבבים. מוזגים על שכבת הפרג בתבנית ומחליקים.


5.  אופים בתנור החם כ-35 דקות. מכבים התנור ונותנים לעוגה להתקרר בתנור כשעה.

     מוציאים ומקררים במקרר כשעתיים לפני ההגשה עד שמתייצבת היטב. לעיטור:

     תותים שלמים או פירורי שוקולד לבן וגרגרי פרג

 

עוגת גבינה ושוקולד
 
 
חומרים:


תחתית:
בסקויט בטעם שוקולד עורב בחמאה מומסת עם מעט שוקולד מריר שנלושו יחדיו והודקו לתחתית התבנית והושמו בקירור כמחצית השעה.

מילוי:
300 גרם גבינת שמנת ללא מלח[
חצי כוס סוכר
תמצית וניל או ליקר שוקולד או מעט קוניאק
2 ביצים+שני חלמונים

2 כפות קורנפלור
חצי כוס עד שלושת רבעי אבקת חלב
חצי גביע שמנת חמוצה


ציפוי עליון:
150 גרם שוקולד מריר משובח+שתי כפות קוניאק
ארבע כפות חמאה


אופן הכנה:
לחמם תנור ל-  160 מעלות.
להדק את תחתית הבסקויט לתחתית תבנית עגולה קפיצית 26

לטרוף במיקסר את גבינת השמנת עם הסוכר הוניל או הקוניאק,להוסיף תוך כדי טריפה את יתר המרכיבים של המילוי.

לצקת את המילוי על תחתית הבסקויט ולהכניס לאפיה לתנור החם מכוסה בנייר אלומיניום למשך 25 דקות
לאחר 25 דקות להסיר את נייר האלומיניום ולהמשיך לאפות במשך כ 40 דקות נוספות או עד שהיקף בעוגה נראה קשיח מעט ופני העוגה מוזהבים למרות שהעוגה מרטטת קלות.


להמיס את השוקולד המריר והחמאה לתבל במעט קוניאק או ליקר משובח ולקרר מעט בצד.

לקרר את העוגה בתנור פתוח מעט ומכובה עד לקירור מושלם
ל קרר את העוגה כשעתיים נוספות במקרר במקרר

לאחר הקירור במקרר לצקת על העוגה ולמרוח בעדינות את הציפוי העליון(השוקולד) ולהחזיר לקירור כ 4 שעות לפני חלוקה למנות
עוגת גבינת שמנת ושוקולד אלוהית
רכיבים
:

לתחתית:
200 גר´ עוגיות חמאה מרוסקות
70 גר´ חמאה מומסת
2 כפות קקאו

למלית:
500 גר´ גבינת שמנת
3 ביצים
2 כפות קורנפלור
גרגרים ממקל וניל אחד
1 גביע שמנת חמוצה
1 כוס סוכר
100 גר´ שוקולד מריר, שבור לקוביות

לציפוי:
200 גר´ שוקולד מריר
1 מיכל שמנת מתוקה

אופן הכנה:
מערבים את פירורי העוגיות עם החמאה והקקאו. מהדקים לתוך תבנית אפייה.
מערבבים את כל חומרי המלית עד לקבלת עיסה אחידה.
יוצקים את הבלילה עד ½ מגובה התבנית, מפזרים את קוביות השוקולד ויוצקים את החצי השני.
אופים כ-40 דקות בחום של 160 מעלות. מצננים.
לציפוי- מרתיחים את השמנת ויוצקים אותה על השוקולד. מערבבים ויוצקים על העוגה הקרה.

הערות:
ניתן להחליף את השוקולד המריר בשוקולד חלב או שוקולד לבן
אם רוצים לקבל עוגת גבינה אוורירית יותר- ניתן להקציף את הביצים לקצף, ולקפלן לתוך העיסה בנפרד.

 
 

 

עוגת גבינה מלוחה

 

רכיבים:

תבנית פיירקס עגולה משומנת בקוטר 24 ס``מ, בערך

 

500 גרם גבינה לבנה 5%

100 גרם פטרוזיליה קצוצה דק מאד (או שמיר או כוסברה)

100 גרם (6 גבעולים) בצל ירוק קצוץ דק

כפית וחצי רסק שום (קנוי או טרי)

2 כפיות מחוקות מלח

1/2 כפית מרק בטעם עוף

1/2 כפית פלפל שחור או לבן

1/2 כפית אגוז מוסקט (אם אוהבים)

6 כפות מחוקות קורנפלור (50 גרם)

6 כפות מחוקות קמח (50 גרם)

3 כפות שמן זית ירוק מכבישה קרה

6 חלבונים (את החלמונים לשמור למתכון אחר לפארפה חלבה למשל)

 

אופן הכנה:

לפני שמתחילים לעבוד - מסדרים בתנור ``בריכה`` :תבנית תנור מרובעת מלאה עד      מחצית גובהה במים.

 

מדליקים את התנור ל-200 מעלות צלסיוס (390 פרנהייט).

 

מערבבים היטב בקערה את כל המרכיבים מלבד החלבונים (שאותם נקציף לחוד).

 

מקציפים את החלבונים בנפרד ומערבבים היטב, אבל בעדינות, את החלבונים עם   התערובת השנייה.

 

יוצקים לתבנית המשומנת.

 

את התבנית הזו מכניסים לתוך הבריכה בעדינות (כי המים רותחים) ואופים כשעה (או       פחות - תלוי בתנור).

 

מוציאים מהתנור ומעבירים סכין סביב הדפנות.

 

שמים למעלה צלחת והופכים את העסק עליה.

 

כשמתקרר קצת פורסים פרוסות משולשות כמו מעוגה ומגישים עם סלט חסה.



 

עוגת גבינה שמנת ולימון


שימו לב- צריך להקפיד על קיפול עדין של הביצים המוקצפות ועל אפייה מבלי לפתוח את דלת התנור.


המצרכים:

לתחתית:
200 גר´ עוגיות חמאה-מרוסקות
70 גר´ חמאה מומסת
2 כפות סוכר

מלית:
500 גר´ גבינת שמנת
3 ביצים
2 כפות קורנפלור
מיץ וקליפה מגוררת מ-2 לימונים
1 גביע שמנת חמוצה
1 כוס סוכר
גרגרים ממקל וניל אחד או כף תמצית וניל משובחת


אופן ההכנה:
מערבים את פירורי העוגיות עם החמאה והסוכר. מהדקים לתוך תבנית אפייה.
מקציפים את הביצים השלמות עם הסוכר, עד קבלת תערובת אוורירית. בערך 8 דקות.
מערבבים את שאר חומרי המלית לתערובת חלקה.
מקפלים בעדינות את הביצים המוקצפות אל שאר חומרי המלית עד לקבלת עיסה אחידה.
יוצקים את הבלילה לתבנית המרופדת בפירורי העוגיות.
אופים כ-40 דקות בחום של 160 מעלות (העוגה צריכה להשאר בהירה וללא צבע). מצננים לילה בקירור.

הערה: יכול להיות שכשזמן האפייה תם, העוגה תראה לא אפויה- אבל זה בסדר- היא תתייצב בקירור.


עוגת גבינה פירורים – קטסטרופה



רכיבים:


בצק:
1/4 1 כוס קמח תופח
1 מרגרינה
2 חלמונים
2 כפות סוכר
1 סוכר וניל
אפשרות מומלצת להוסיף לתערובת חופן או יותר אגוזי מלך קצוצים!!!

מלית:
2 חלבונים
כוס סוכר פחות שתי כפות - שהשתמשנו לבצק
1 שמנת מתוקה
2 גבינה לבנה



אופן הכנה:


לערבב את כל חומרי הבצק עד הזהבה.
לאפות 2/3 בתבנית אחת
1/3 בתבנית קטנה יותר - לפרורים מעל העוגה.

אני בד"כ עושה בתבנית אחת הכל ופשוט אחרי אפייה מגרדת קצת עם סכין משונן וכך יש לי בצק לפרורים מעל.

להקציף לקצף חזק חלבונים וסוכר, להוסיף 1 שמנת מתוקה - לא מוקצפת + 2 גבינה לבנה. אפשר את הכל במיקסר במהירות איטית יותר כמובן מאשר הקצפה.

למרוח מלית על בסיס, מעל לפזר פרורים שיש מה-1/3 בצק.

לקרר במקרר לילה אם הצליחה להחזיק מעמד שם בחושך לבד....


עוגת גבינה פרדיסו

רכיבים:


בסיס:
100 גרם חמאה קרה
100 גרם אגוזי פקאן
1 כוס קמח
1 כוס סוכר (לבן או חום)
1 כפית קליפת תפוז או לימון מגוררת
2-3 כפות מים קרים

למלית:

100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
1 כוס סוכר לבן או חום
500 גרם גבינה "טוב טעם"
250 גרם גבינה לבנה 9%
3 כפות תרכיז תפוזים קפוא
1 כפית תמצית וניל
4 כפות קמח תופח
5 ביצים

לקישוט:

1 שקית שמנת לקצפת
1 שקית (100 גרם) אבקת סוכר
פירות טריים חתוכים

אופן הכנה:
מחממים מראש את התנור לחום בינוני גבוה (180 מ´ צלזיוס).
משמנים תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ ומניחים עיגול נייר אפיה על תחתית התבנית.
מכינים תחילה את הבסיס -
חותכים את החמאה לקוביות קטנות, במעבד מזון עם להב מתכת קוצצים עד דק את אגוזי הפקאן, מוסיפים למעבד את קוביות החמאה ומפעילים אותו עד לקבלת תערובת פירורית עדינה, מוסיפים את מים הקרים בהדרגה - רק עד שנוצר כדור בצק אחיד. מקררים את הבצק כ- 10 דקות במקפיא.
מרדדים את הבצק לעלה בעובי אחיד ומניחים על תחתית תבנית הקפיץ. חותכים בסכין את עודפי הבצק. מרדדים אותם שוב לעלה דק ובעזרת חותכן עוגיות, קורצים עוגיות קטנות שישמשו לקישוט אחר כך. אופים בתנור את תחתית העוגה (ואת העוגיות על תבנית שטוחה אחרת) כ- 15 דקות עד שהבצק רק מתקשה. מוציאים מהתנור ומביאים לטמפרטורת החדר.

למלית:

במערבל חשמלי מקציפים את החמאה והסוכר במהירות גבוהה , מוסיפים את הגבינות, תרכיז התפוזים ותמצית הווניל. מקטינים את המהירות ומוסיפים את הקמח עד להבלעתו. מגבירים את המהירות ומוסיפים את הביצים לסירוגין.
יוצקים את הבלילה לתבנית על תחתית העוגה האפויה ומנערים קלות לשחרור בועות אוויר. מורידים את טמפרטורת התנור ל- 150 מעלות צלזיוס. אופים את העוגה במרכז התנור כ- 45 דקות עד שחלקה העליון של העוגה קפיצי ושיפוד עץ הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה עוד 20 דקות. לאחר שהעוגה התקררה והגיעה לטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר, מקררים את העוגה 8 שעות לפחות.

לקישוט:

סמוך להגשה מקציפים את השמנת עם אבקת הסוכר עד לקבלת קצפת רכה ואוורירית, מקשטים בפירות טריים ובעוגיות.




 

 



 
 

 
 
 
  היכנס לעריכת כותרת תחתונה לשינוי טקסט זה