בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 

 
ברוכים הבאים לעולם המתכונים
פה תמצאו מתכונים מכל העמים והעדות
תודה מיוחדת לידידי גיורא }{
מחדר נשואים נשואות בצאט תפוז:)
תודה על תרומתך לאתר זה:))
תהנו ובאהבה מהפרפר על הD ובהצלחה:)

 
    דף הבית
    פורום עולם המתכונים
    תזונה נכונה חשוב לדעת
    לוח מידות ומשקלים
    ראש השנה
    חנוכה
    פורים
    פסח
    פסח בשר ושונות
    קינוחים לפסח
    ספרון מתכוני פסח
    מתכונים עם קמח מצה
    מהמטבח שלי לפסח
    מקבץ מתכונים לפסח
    מתכונים לשבועות
    ט'ו בשבט
    מנות חמות
    ספר מתכוני החורף/תוכן
    מתכוני חורף 1
    מתכוני חורף 2
    מתכוני חורף 3
    מתכוני חורף 4
    מתכוני חורף 5
    מרקים
    מאכלי חורף
    מתכוני דגים
    פשטידות ותוספות
    ממולאים
    ספר המתכונים של
    בורקסים
    מאפינס מכל הסוגים
    סלטים
    חמוצים וכבישות
    פשטידות
    מאפים מלוחים
    אוכל סיני
    מתכוניים תמניים
    ספר הבצקים1
    שום פלפל ושמן זית/תוכן עניינים
    המתכונים/שום פלפל ושמן זית1
    המתכונים/שום פלפל ושמן זית2
    ספרון מתכוני רוגע-לך
    ספרון מתכוני תותים
    עוגת גבינה
    מתכוני עוגיות
    סלטים 1
    מתכונים לקפה
    משקאות
    ליפתנים וקינוחים
    עוגות מכל מיני
    ספרון המתכונים למתכוני אגוזים
    מתכוני לימון
    ספרון מתכוני פילו
    ספר עוגות הקרם
    ספר מתכוני שוקולד

 

 

תבלין חוויאג' למרק

החומרים

 

1 כוס כמון שלם

½ כוס פלפל שחור

8-10 גרגרי הל שלמים

3-4 גרגרי ציפורן

כורכום (ראה פירוט)

מעט אגוז מוסקט

זעפרן

1 כפית קימל

 

 

אופן ההכנה

 

 

לטחון הכל במטחנה.

לגבי הכורכום – על כל כוס תערובת מוסיפים 1 כוס כורכום.

 

לסיר מרק גדול מוסיפים 4 כפות חוואג'.

 


 

רוטב עגבניות

 

המתכון נוסה

 

 

 

החומרים

 

4 כפות שמן

1 בצל גדול קצוץ

4 שיני שום קצוצות

1 קופסת שימורים גדולה של עגבניות קלופות מרוסקות

1 כף אבקת מרק עוף

פלפל שחור

 

אופן ההכנה

 

מטגנים בשמן את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב.

מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים אגב ערבוב עוד כדקה.

מוסיפים את העגבניות המרוסקות (זהירות זה משפריץ) ואת אבקת המרק והפלפל.

מערבבים היטב, מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים את האש.

מבשלים בביעבוע עדין כ- 20 דקות.

 

הערה:

 

הרוטב הפשוט הזה מצויין גם כרוטב עגבניות לכל תבשיל.

ניתן להקפיא אותו או לשמור במקרר עד שלושה ימים.

 

להכנה קלה יותר

 

לרסק עגבניות במגררת, להוסיף מלח, פלפל שחור, שמן, סחוג.


 

סחוג  אדום תימני

 

המתכון נוסה

החומרים

 

 

8 פלפלים ירוקים חריפים מאוד

3 פלפלים אדומים קטנים חריפים (פלפל שאטה)

4 עלי נענע או כוסברה

8 שיני שום

1 כף שמן

7 ניצני ציפורן

1 עגבניה בינונית

 

 

 

אופן ההכנה

 

 

טוחנים את כל החומרים יחד בבלנדר ומוסיפים ¼ - ½ כוס מים, בהתאם למידת החריפות הרצויה.

מתבלים במעט מלח  ( ½ כפית).


 

סחוג שבעת המרכיבים

 

החומרים

 

1 זר כוסברה גדול

10 פלפלים ירוקים חריפים

ראש שלם שום – לקלף

1 כף מלח

1 כפית פלפל שחור

1 כף כמון

1 כפית הל

 

אופן ההכנה

 

קוצצים גס את הכוסברה ושמים במעבד מזון עם להב פלדה.

נפטרים מעוקצי הפלפלים החריפים (אבל לא מהזרעים)

קוצצים גס ומוסיפים למעבד המזון

מוסיפים את יתר החומרים ומעבידים למחית אחידה במשך 1 דקה

מעבירים לצנצנות נקיות וסוגרים.

הסחוג נשמר היטב במקרר אפילו חודשיים שלושה, אבל הוא מאבד בהדרגה את צבעו הזרחני.

 

הערות

 

1.  מידת החריפות של הפלפלים משתנה לפי הזן וגם לפי עונות השנה. אפשר לקבוע     את כמות הפלפלים לפי מידת החריפות הרצוייה.

 

2.  סחוג אינו מיועד רק כתוספת לקובנה. ניתן להוסיף אותו לצלחת המרק ברגע האחרון. והכי כיף למרוח פרוסת לחם בגבינה לבנה ועליה כפית סחוג.


 

חילבה – גירסה 1

 

החומרים

 

2 כפות אבקת חילבה טחונה

½ כפית מלח

2 כפות סחוג ירוק

מים

 

אופן ההכנה

 

שמים בקערה את החילבה והמלח ומכסים במים כדי שתי אצבעות.

משאירים כך לילה שלם.

למחרת שופכים את המים ומקציפים במיקסר או במעבד מזון עם להב פלדה את החילבה, יחד עם הסחוג ואגב  הוספת  ½ כוס מים טריים בהדרגה.

 

הערות

 

1.  ניתן להקפיא את החילבה המוכנה  ולהפשיר לפני השימוש.

 

2.  בגלל הריח העז של אבקת החילבה, רצוי לשמור אותה בצנצנת במקפיא.

 

3.  כף חילבה בצלחת מרק עוף או בשר תשפר אותו פלאים.


 

חילבה – גירסה 2

 

החומרים

 

½ כוס גרגרי חילבה

1 כוס מים

1 כפית מלח

¼ כפית פלפל שחור

מיץ מ- ½ - ¼ לימון

 

אופן ההכנה

 

משרים את גרגרי החילבה למשך יממה (אם משתמשים באבקה משרים אותה רק

2-3  שעות בלבד)

שוטפים את הגרגרים ומכניסים אותם לבלנדר עם המים.

מערבלים עד שמתקבלת מחית אחידה.

מעבירים לקערה עמוקה ומשהים למשך ½ שעה.

מערבבים בכף, בתנועות סיבוביות ומהירות עד שהמחית משנה את צבעה מצהוב ללבן ותופחת פי שניים מהכמות המקורית.

מוסיפים את התבלינים ומערבבים (אפשר להוסיף תבלינים מעל לכמות המצויינת).

 

הערה

 

אם רוצים שהחילבה תישמר ימים אחדים, יש לחמם אותה תוך בחישה עד לנקודת הרתיחה ואז להסיר מהאש ולצנן.


 

זלביה – בצק מטוגן

 

החומרים

 

½ ק"ג קמח

1 כפית שמרים

1 כפית מלח

2 כוסות מים פושרים

1 כפית סוכר

1 כף מרגרינה

שמן לטיגון

 

אופן ההכנה

 

לערבב וללוש את כל החומרים, עד קבלת בצק.

כאשר הבצק מוכן, לתת לו לנוח מכוסה במכסה ומגבת כ- ½ שעה.

אחרי ½ שעה לשטוף את הידיים במים ולהקפיץ את הבצק.

שוב לתת לו לנוח מכוסה כ-20 דקות.

לחזור על פעולה זו  - 3 – פעמים.

לאחר  מכן, מחלקים את הבצק לחלקים קטנים בגודל קציצות.

לשים שמן עמוק במחבת ( ½  כוס) כשהשמן חם, לטגן את הבצק משני צידיו, על אש נמוכה.


 

לחוח

 

 

הלחוח הוא מעין בצק מטגן , חביתיות עבות או פינקייקס בטעם עדין.

הוא מוגש בתוספת מטבלים שונים וסחוג.

 

החומרים

 

2 כפיות גדושות שמרים טריים

2 כוסות מים פושרים

1 כפית מלח

2 כוסות גדושות קמח

 

אופן ההכנה

 

מערבבים את השמרים, המים המלח וכף קמח בקערת זכוכית. מניחים להתפחה כפולה.

נותנים את הקמח בקערה עמוקה. מוסיפים את השמרים המותפחים ומערבבים עד שמתקבלת עיסה דלילה. משהים מכוסה במקום חמים כ- 20 דקות.

מחממים מחבת ומשמנים אותה במעט מרגרינה.

נוטלים בעזרת מצקת קטנה מהעיסה המוכנה ויוצקים למחבת , בערך בעובי ½ ס"מ,

כאשר נוצרות בועות והחלק התחתון חום זהבהב הלחוח מוכן.


 

פטוט  ביצים

 

 

המתכון נוסה

 

 

 

החומרים

 

3 ג'חנונים קפואים

3 ביצים

¼ כוס חלב

גבינה צהובה מגוררת, לפי הטעם

מלח

פלפל שחור

מרגרינה – לטיגון

 

אופן ההכנה

 

להפשיר את הג'חנונים במיקרוגל כ-40 שניות.

לחתוך את הבצק לחתיכות קטנות

לטגן את הבצק במחבת עד שמזהיב קלות.

טורפים את הביצים בכלי נפרד עם החלב ותבלינים

להוסיף את תערובת הביצים למחבת ולטגן עד שהביצה מוכנה.

מפזרים את הגבינה הצהובה על הפטוט, ומערבבים עד שהגבינה נמסה.

 

הערה

 

1.  אם רוצים פטוט מתוק - לוותר על התבלינים והגבינה הצהובה  ולהוסיף      לתערובת הביצים 2 כפות סוכר. כשהפטוט מוכן לפזר מעל אבקת סוכר.

 

2.  אם רוצים פטוט מרק -  בסיר לצקת מנה מרק, להוסיף 1 פיתה תימנית- מפוררת לחתיכות קטנות, חילבה-לפי הטעם,      לערבב  הכל בסיר  עד שנוצרת  עיסה.


 

ג'חנון  אסלי – גירסה 1

 

 

המתכון נוסה ומוצלח

 

 

החומרים

 

1 ק"ג קמח (8 כוסות)

2 כפות סוכר

5 כוסות מים

מעט מלח

300 גרם מרגרינה מומסת

 

אופן ההכנה

 

ללוש את הקמח עם המלח, הסוכר והמים עד שיווצר בצק גמיש וחלקלק.

להניח לבצק מכוסה כ-2 שעות.

לחלק את הבצק לכדורים שווים, בגודל של תפוח.

לקמח משטח עבודה ולהניח את הכדורים מעל. להניח לכדורים כשהם מכוסים  עוד

כשעתיים.

לרדד כל בצק לעלה דק ולמשוח מעליו מרגרינה.

לקפל כל עלה ארבעה קיפולים בצורת מעטפה ובסוף ליצור ממנו כדור.

לערוך את כדורי הבצק המוכנים בסיר, אפשר בשתי שכבות.

 

ל"רפד" סיר מיוחד לג'חנון או סיר נירוסטה , להרטיב פיתה, לעטוף אותה בנייר כסף ולהניח בתחתית הסיר (אם הסיר רחב  להשתמש ב-2 פיתות).

לתנור שחומם היטב מראש, להכניס את הסיר ולהנמיך החום ל- 120 מעלות.

לאפות במשך כל הלילה .


 

ג'חנון  אסלי – גירסה 2

 

המתכון נוסה

 

 

החומרים

 

1 ק"ג קמח לבן

1 מרגרינה ללא מלח

1 כפית שטוחה מלח

½ 1 כפית שטוחה סוכר

3 כוסות סודה (מבקבוק/פחית)

 

אופן ההכנה

 

לנפות את הקמח ולעשות גומה. להוסיף את המלח, הסוכר והסודה – ללוש היטב.

פעולה זו אפשר להכין במיקסר עם חלק הלישה.

לקמח מעט  (אם הבצק דביק) משטח עבודה וללוש הבצק.

לחלק הבצק ל- 8 כדורים.

להניח מעל תבנית אפייה מקומחת את הכדורים למנוחה של ½ שעה.

להמיס מרגרינה על אש קטנה.

 

למרוח משטח עבודה במעט מרגרינה,  לקחת כדור בצק ולפתוח אותו דק (לא משתמשים במערוך), כשהפתיחה של הבצק נעשית ע"י כרית כף היד, תוך דחיפת הבצק (פעולה זו פותחת דק את הבצק) תוך מריחה במרגרינה – כשאת החלק המוכן מגלגלים.

לפני כל  קטע חדש של הבצק שעדיין לא נדחף,   מורחים  מעט מהמרגרינה.

 

בסוף נוצר גליל ארוך.

להמשיך כך עם כל הכדורים.

 

להניח במקרר עטוף בניילון נצמד למנוחה של 2 שעות לפחות.

 

ל"רפד" סיר מיוחד לג'חנון או סיר נירוסטה , להרטיב פיתה, לעטוף אותה בנייר כסף ולהניח בתחתית הסיר (אם הסיר רחב  להשתמש ב-2 פיתות).

לתנור שחומם היטב מראש, להכניס את הסיר ולהנמיך החום ל- 120 מעלות.

לאפות במשך כל הלילה .


 

מלווח  אסלי

 

המתכון נוסה

 

 

החומרים

 

1 ק"ג קמח לבן

1 מרגרינה ללא מלח

1 כפית שטוחה מלח

½ 1 כפית שטוחה סוכר

3 כוסות סודה (מבקבוק/פחית)

 

אופן ההכנה

 

לנפות את הקמח ולעשות גומה. להוסיף את המלח, הסוכר והסודה – ללוש היטב.

פעולה זו אפשר להכין במיקסר עם חלק הלישה.

לקמח מעט  (אם הבצק דביק) משטח עבודה וללוש הבצק.

לחלק הבצק ל- 8 כדורים.

להניח מעל תבנית אפייה מקומחת את הכדורים למנוחה של ½ שעה.

להמיס מרגרינה על אש קטנה.

 

למרוח משטח עבודה במעט מרגרינה,  לקחת כדור בצק ולפתוח אותו דק (לא משתמשים במערוך), כשהפתיחה של הבצק נעשית ע"י כרית כף היד, תוך דחיפת הבצק (פעולה זו פותחת דק את הבצק) תוך מריחה במרגרינה .

מכינים את הבצק כמו הג'חנון במתכון קודם , אך במקום לגלגל את הבצק לגליל, בזמן הפתיחה , צריך לפתוח לעלה גדול , תוך שימוש במרגרינה מומסת מעל,  לקפל הבצק ל-2 ושוב לפתוח לעלה דק (ללא מריחת מרגרינה). חוזרים על פעולה זו 2 פעמים.

שומרים במקרר עד לטיגון.


 

קובנה

 

מאפה מבצק שמרים, מעין עוגת לחם הנאפית במשך כל הלילה.

את הקובנה אופים בסיר מיוחד בעל דפנות גבוהות ומכסה מתאים, שאפשר להכניסו לתא האפיה בתנור. אפשר להשתמש גם בסיר נירוסטה.

 

המתכון נוסה ומוצלח

 

החומרים

 

½ ק"ג קמח (4 כוסות)

20 גרם שמרים טריים

3 כוסות מים

3 כפות סוכר (אפשר יותר, לפי הטעם)

100 גרם מרגרינה/חמאה

מעט מלח

 

אופן ההכנה

 

לערבב את השמרים עם הסוכר ולהמיס במעט מים פושרים.

בקערה עם הקמח ליצור גומה ולהוסיף את השמרים .

ללוש בצק  ותוך כדי כך מוסיפים את המים בהדרגה.

מתקבל בצק גמיש וחלקלק, לכסות הקערה ולהניח להתפחה כפולה.

בסיר של הקובנה, להמיס את המרגרינה/חמאה

להוסיף את הקובנה מעל השומן ולכסות עם המכסה.

לאפות כל הלילה בתנור בחום חלש 120 מעלות.                


 

חטיפי פול יבש – ג'עלה

 

חטיפים פופולריים אצל התימנים

המתכון נוסה

 

 

 

החומרים

 

1 ק"ג  פול  יבש  קטן

1  אבקת אפיה

שמן – לטיגון

פלפל שחור

מלח

 

אופן ההכנה

 

לנקות את הפול מפסולת מיותרת (כולל אבנים קטנות שדומות לפול).

משרים את הפול ל-24 שעות.

מסירים ממנו את הקליפה החומה, מסננים ומניחים על מגבת נקיה

מפזרים אבקת אפיה מעל ומערבבים. מנגבים קלות .

מחממים סיר/מחבת/ווק   עם שמן

מכניסים את הפול ומכניסים לטיגון , מידי פעם מערבבים, עד שהוא מזהיב ומתרכך.

מסננים ומפזרים עליו מלח ופלפל.


 

פיתות שוהמיות – פיתה תימנית

 

החומרים

 

1 ק"ג קמח קשה (שטיבל 2)

3 חלמונים

1 כף שמן זית

50 גרם שמרים טריים

1 כף מלח

½ 2 – 3 כוסות מים

 

אופן ההכנה

 

מערבבים את הקמח, חלמונים, מלח ו-2 כוסות מים – ללוש.

להוסיף מים (1/2 עד 1 כוס) וממשיכים ללוש כ- 8 דקות.

להוסיף את השמרים וללוש עוד 2 דקות.

לחלק ל- 10 יחידות, כ- 150 גרם כ"א,

לפזר קמח  על משטח עבודה להניח מעל את 10 היחידות מכוסות במגבת (למניעת ייבוש).

לחמם תנור חם.

בתבנית מקומחת משטחים כל יחידה ומותחים אותה (משתדלים שהעוביה יהיה אחיד 10מ"מ )

לקבלת פיתה עירקית 3-4  מ"מ.

אופים בתנור בחום בינוני,

הפיתה העירקית  מוכנה  תוך זמן קצר כשהיא תופחת ומתקשטת בנקודות חומות.

את הפיתה התימנית יש צורך להפוך.


 

פיתה תימנית

 

המתכון נוסה

 

 

החומרים

 

1 ק"ג קמח

50 גרם שמרים טריים

מעט שמן לשימון התבנית

1 כפית  מלח

6 כוסות מים

 

אופן ההכנה

 

להמיס את השמרים ב-2 כפות מים פושרים – להניח להתפחה כפולה.

בקערה שמים את הקמח והמלח ולהוסיף את השמרים שתפחו .

ללוש את הבצק ותוך כדי לישה,  להוסיף את שארית המים.

להניח בצד להתפחה כפולה מכוסה במגבת.

לקרוץ כדורים מהבצק. לפתוח כל כדור לעלה דק, מעל תבנית משומנת.

לאפות  בגריל  כ- 5-10 דקות עד שמתקבלות בועות ולהפוך לצד השני.


 

סביאה /גחטה

 

 

 

את הסביאה מכינים מבצק המלווח.

 

 

 

מרדדים לעלים דקים.

משמנים תבנית עגולה ומניחים עליה עלה בצק.

מורחים היטב במרגרינה ומניחים עלה נוסף

מורחים שוב במרגרינה ושוב מניחים עלה בצק

כך עד גמר העלים.

את העלה העליון מורחים במרגרינה.

אופים בתנור חם, בחום נמוך מאוד 30-60 דקות.


 

צלי ריאות

 

החומרים

 

1 ק"ג ריאות

4 כפות שמן

1 כף רסק עגבניות

1 כף חוואיג' למרק

מלח

4 כוסות מים

4 כפות כוסברה קצוצה

 

אופן ההכנה

 

צולים את הריאות בגריל, משני הצדדים וחותכים לקוביות גדולות.

מטגנים בסיר את רסק העגבניות ב-4 כפות שמן, מוסיפים את החוואיג' למרק והריאות הצלויות. מערבבים היטב.

מוסיפים מים ומבשלים עד שהריאות מתרככות.

מוסיפים את הכוסברה ומבשלים כ- 15 דקות נוספות.

מגישים את הצלי עם תפוחי אדמה או אורז.


 

מחשוש

 

החומרים

 

1 ק"ג בשר בקר חתוך לקוביות בינוניות

2 בצלים בינוניים

1 ראש שום

חוואיג' למרק

5 יחידות הל כתושות

½ כפית מלח גס

½ כוס מים רותחים

1 כף אבקת מרק

 

אופן ההכנה

 

לטגן את הבצל עם 1 כף שמן זית (במידה ומשתמשים בבשר כבש, אין צורך בשמן)

להוסיף את הבשר ולטגן אותו כרבע שעה.

להוסיף מחצית מכמות השום, את ההל הכתוש, והמלח.

להנמיך את האש ולבשל בסיר מכוסה על אש נמוכה, כ- ½ שעה תוך כדי בחישה מידי פעם.

לאחר מכן להוסיף את המים הרותחים, אבקת המרק ומחצית השום שנותרה ולבשל ½ שעה נוספת.


 

מרק  עוף  תימני

 

המתכון נוסה

 

לכל סועד  - שוק עוף,  1 תפו"א ,1 כוס מים

 

החומרים

 

שוקי עוף

תפוחי אדמה- חתוכים לרבעים

תבלין חוויאג' למרק

אבקת מרק עוף

3 כפות שמן

2 כפות תבלין כוסברה/כמה עלים

1 בצל שלם

מים

 

אופן ההכנה

 

בסיר להכניס את שוקי העוף ולהוציא את הקצף הלבן.

להנמיך הלהבה ולהוסיף את שאר החומרים.

לבשל על אש נמוכה עד שהעוף מוכן כ-  ¾ שעה.

 

להגיש בתוספת חילבה.


 

מרק  בשר  תימני

 

המתכון נוסה

 

6   מנות

 

החומרים

 

750 גרם בשר מרק חתוך לקוביות

3 תפוחי אדמה בינוניים

2 קישואים

200 גרם דלעת

1 עגבניה

1 בצל

½ כפית חוויאג'

¼ כפית כורכום

 

אופן ההכנה

 

בסיר שמים את הבשר ומכסים במים. מרתיחים ומוציאים את הקצף הלבן.

מוסיפים תבלינים

לקלף תפו"א ולהוסיף לסיר בשלמותם.

לחצות את הקישואים ולהוסיף לסיר

להוסיף את הדלעת בשלמותה וכן את הבצל.

לכסות את הסיר ולבשל על אש נמוכה כ- 1 שעה ויותר, בהתאם לסוג הבשר עד לריכוכו.

אל תרבו להוסיף מים לסיר. המרק חייב להיות מרוכז ומגישים כמות מעטה של נוזלים.


 

מרק דגים תימני

 

4 מנות

 

החומרים

 

1 קרפיון במשקל 1 ק"ג חתוך לפרוסות בעובי 2 ס"מ

מעט שמן

1 בצל קצוץ דק

2 שיני שום כתושות

1 כף רסק עגבניות

1 כפית פפריקה

1 כפית (וקצת יותר) חוויאג' למרק

מלח

פלפל שחור

מעט צ'ילי

 

להגשה – רבעי לימון וכוסברה קצוצה

 

אופן ההכנה

 

בסיר רחב עם מעט שמן מטגנים את הבצל והשום עד שיהפכו שקופים ורכים.

מוסיפים את פרוסות הדג ויוצקים 1 ליטר מים

מביאים לרתיחה ואז מנמיכים את הלהבה.

מוסיפים את הרסק והתבלינים ומבשלים מכוסה 45 דקות.


 

מרק רגל תימני

 

 

החומרים

 

2 ק"ג עצמות רגל, רצוי עם מח עצמות, מנוקות ושטופות היטב

2 ליטר מים

4 בצלים חתוכים לרבעים

8 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לרבעים

3 כפות חוואיג' למרק

מלח

פלפל שחור

2 כוסות גרגירי חיטה שלמה שטופים

 

אופן ההכנה

 

שמים את העצמות בסיר עם המים.

מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה וחצי, כשמידי פעם מסירים את הקצף מעל פני המרק.

מוסיפים את תפו"א, בודקים ומתקנים את הטעם.

מבשלים כ-45 דקות נוספות.


 

דגי קרפיון  מבושלים

 

 

6 מנות

 

 

החומרים

 

½ 1 ק"ג דגים - קרפיון או דגי- ים, פרוסים לפרוסות

5 גבעולי פטרוזיליה

6 גבעולי נענע

3 בצלים ירוקים

4 גלדי שום

1 עגבניה מגורדת

1 כפית חוואייג'

מעט מלח

 

אורח ההכנה

 

לקצץ  את הפטרוזיליה, הנענע, הבצל והשום ולערבב עם העגבניה המגורדת. להוסיף חוואיג' ולערבב.

לרחוץ היטב את הדגים ולהוסיף אותם לתערובת הירק. לערבב ולהוסיף מלח במידת הצורך.

בסיר לבשל את כל התערובת עד לרתיחה.

להנמיך הלהבה לכסות הסיר ולבשל על אש נמוכה ביותר כ- ½ שעה עד שהדגים יתרככו.


 

פלאפל

 

החומרים

 

½ כוס קמח רגיל

1 ק"ג גרגירי חומוס

2 חבילות כוסברה קצוצה

1 כף שום כתוש

½ 1 כפות כמון

1 כפית אבקת סודה לשתיה

4 כפיות מלח/לפי הטעם

¾ כוס מים

 

אופן ההכנה

 

לנקות ולהשרות  את החומוס ל5-6 שעות.

במכונת בשר לטחון את שאר החומרים , (פרט למים).

להוסיף לתערובת הטחונה תבלינים ומים לפי הצורך.

לחמם שמן עמוק.

ליצור כדורים קטנים בידיים רטובות ולטגן בשמן, עד להזהבה .


 

קפה  גישר

 

החומרים

 

5 כפות קליפות של פולי קפה (להשיג בשווקים)

¼ כפית קינמ ון

¼ כפית זנגביל

5 כפות סוכר

5 כוסות מים

 

אופן ההכנה

 

קולים את קליפת הקפה בתנור עד שהן משחימות וכותשים אותן עד דק.

מוסיפים את שאר החומרים, ומבשלים כשעה על להבה נמוכה.

מוזגים לכוסות ומגישים חם.

 

טיפ

 

מומלץ נגד אבנים בכליות וטוב גם לניקוי אבן בקומקום.

 

  היכנס לעריכת כותרת תחתונה לשינוי טקסט זה