בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 

 
ברוכים הבאים לעולם המתכונים
פה תמצאו מתכונים מכל העמים והעדות
תודה מיוחדת לידידי גיורא }{
מחדר נשואים נשואות בצאט תפוז:)
תודה על תרומתך לאתר זה:))
תהנו ובאהבה מהפרפר על הD ובהצלחה:)

 
    דף הבית
    פורום עולם המתכונים
    תזונה נכונה חשוב לדעת
    לוח מידות ומשקלים
    ראש השנה
    חנוכה
    פורים
    פסח
    פסח בשר ושונות
    קינוחים לפסח
    ספרון מתכוני פסח
    מתכונים עם קמח מצה
    מהמטבח שלי לפסח
    מקבץ מתכונים לפסח
    מתכונים לשבועות
    ט'ו בשבט
    מנות חמות
    ספר מתכוני החורף/תוכן
    מתכוני חורף 1
    מתכוני חורף 2
    מתכוני חורף 3
    מתכוני חורף 4
    מתכוני חורף 5
    מרקים
    מאכלי חורף
    מתכוני דגים
    פשטידות ותוספות
    ממולאים
    ספר המתכונים של
    בורקסים
    מאפינס מכל הסוגים
    סלטים
    חמוצים וכבישות
    פשטידות
    מאפים מלוחים
    אוכל סיני
    מתכוניים תמניים
    ספר הבצקים1
    שום פלפל ושמן זית/תוכן עניינים
    המתכונים/שום פלפל ושמן זית1
    המתכונים/שום פלפל ושמן זית2
    ספרון מתכוני רוגע-לך
    ספרון מתכוני תותים
    עוגת גבינה
    מתכוני עוגיות
    סלטים 1
    מתכונים לקפה
    משקאות
    ליפתנים וקינוחים
    עוגות מכל מיני
    ספרון המתכונים למתכוני אגוזים
    מתכוני לימון
    ספרון מתכוני פילו
    ספר עוגות הקרם
    ספר מתכוני שוקולד

מאקי - סושי

 

קיימים סוגים שונים של סושי , אך זה שלפניכם הוא המעניין ,המגוון  והדקורטיבי ביותר.

תחילה יש להכין את האורז:

 

מצרכים למלית האורז:

1 כוס אורז עגול

1.5 כוס מים

2 כפיות חומץ אורז

1 כפית מירין (ייו אורז מתוק)

קורט מלח

 

4 אצות נורי

גזר, מלפפון, פלפל ירוק חתוכים לרצועות דקות

חסילונים (שרימפס) קלופים

רצועות סלמון טרי

 

אופן ההכנה:

שוטפים היטב את האורז מעבירים לסיר בינוני. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.

מכסים את הסיר, מקטינים את האש וממשיכים לבשל עד שכל המים מתאדים.

מכבים את האש ומשאירים את הסיר סגור עוד כ-10 דקות. מוסיפים את חומץ האורז, המירין והמלח. מערבבים היטב בכף עץ.

האורז צריך להיות דביק אך לא להפוך לעיסה. מעבירים את האורז המוכן לצלחת או קערה שטוחה ומצננים.

 

מניחים אצת נורי על מחצלת קש. משטחים עליה רבע מכמות האורז. מניחים בקצה אחד רצועת מלפפון או ירק אחר, חסילונים או סלמון בשורה לכל אורך האצה. מגלגלים בעזרת המחצלת לגלילה מהודקת. מצננים היטב וחותכים כל גלילה ל-4-6 חלקים.

המטבלים

הסושי מוגש כשלצידו רוטב סויה, וואסאבי (חזרת יפנית חריפה) וג'ינג'ר צעיר פרוס דק ומוחמץ.

 

ארוחה יפנית

 

מרק מיסו

המצרכים:

 

300 גרם  דג

חצי כוס גזר חתוך

חצי כוס צנון יפני חתוך

80 גרם מיסו (SOY-BEAN PASTE)

חצי כפית סוכר

חצי כפית MSG (לא הכרחי)

בצל ירוק קצוץ דק

 

אופן ההכנה:

 

חותכים את הדג לנתחים וחולטים אותו במים רותחים. מוציאים מיד ומצננים. מרתיחים 3.5 כוסות מים, מוסיפים את הצנון והגזר ומבשלים עד שהם מתרככים. מוסיפים את הדג ומביאים שוב לרתיחה.

מסירים את הקצף שנוצר ומוציאים את הדג. מוסיפים למרק את המיסו, הסוכר וה-MSG   ובוחשים היטב. מכבים את האש, מפזרים בצל ירוק ומגישים מיד. (אפשר להוסיף למרק המוכן גם אצה חתוכה או עלי תרד חתוכים).

 

 

טמפורה ירקות

(ו/או טמפורה מאכלי ים)

 

מצרכים:

8 חתיכות דלעת (או בטטה)

8 תרמילי שעועית ירוקה שטוחה (סינית)

8 פטריות שחורות (שיטאקי)

8 גבעולי אספרגוס

8 יחידות תירס גמדי

8 חסילונים (שרימפס)

1 ביצה טרופה

1 כף מי קרח

קמח טמפורה יפני - לפי הצורך

 

מטבל 1:

 

1 כף דאשי

חצי כפית מירין

חצי כפית רוטב סויה

5 גרם טונה מפוררת (בוניטו)

 

מטבל 2:

 

כף צנון יפני מרוסק וכפית ג'ינג'ר מרוסק.

 

אופן ההכנה:

 

מערבבים את הביצה, מי הקרח וקמח הטמפורה לבלילה אחידה. טובלים את הירקות והחסילונים בבלילה. מטגנים את הירקות והחסילונים המצופים בשמן עמוק עד שמזהיב. מוציאים בכף מחוררת ומניחים על צלחת הגשה. מערבבים את חומרי המטבלים ומגישים אותם לצד הטמפורה החמה.

 

גיוון

אפשר להוסיף לטמפורה גם קוביות טופו רך טבולות בקמח ומטוגנות בשמן עמוק.

 

 

שפודי יקיטורי

 

המצרכים:

400 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות של 2 ס"מ

1 בצל בינוני, חתוך לקוביות של 2 ס"מ

1 פלפל ירוק, חתוך לקוביות של 1 ס"מ

100 גרם פטריות קטנות

 

לרוטב:

1 כפית רוטב סויה

1 כפית מירין

4 כפיות סוכר

1 כפית קמח

 

להגשה:

 

תערובת שבעת התבלינים

 

אופן ההכנה:

 

משפדים לסירוגין את קוביות העוף, הפלפל, הפטריות והבצל על שפודי במבוק קטנים. מביאים את חומרי הרוטב לרתיחה, מסירים מהאש ומצננים.

משרים את השפודים ברוטב ל- 10 דקות. מסדרים את השפודים על רשת גריל וצולים ארבע דקות בצד אחד. הופכים את השפדים, יוצקים עליהם מהרוטב שהצטבר מתחת וצולים עוד ארבע דקות. אפשר לצלות את השפודים גם על גריל פחמים (מנגל). לפני ההגשה מפזרים מעט תערובת שבעת התבלינים ומגישים.

 

 

כיסוני טופו ממולאים

(אינרי סושי)

המצרכים:

 

10 כיסוני טופו (2 חבילות)

2 שקיות דאשי, 10 גרם כ"א (אבקת מרק דגים יפנית) מומסות ב-2/3 כוס מים

5 כפות סוכר

3 כפות רוטב סויה קיקומן

1 כוס מים

2 כפות חומץ אורז

4.5 כוסות אורז לסושי

2 כפיות שומשום שחור

ג'ינג'ר מוחמץ - לפי הטעם


 

אופן ההכנה:

חותכים שפה אחת של כל כיסון.

מכניסים לסיר את הדאשי,  הסוכר וסויה ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל עד לקבלת נוזל סמיך. מורידים מהאש ומצננים.

מערבבים בקערה את כוס המים וחומץ האורז. טובלים את שתי הידיים בקערה וממלאים את הכיסון באורז לסושי. מפזרים על האורז מעט שומשום שחור. מגישים יחד עם ג'ינג'ר מוחמץ.

 

הערה: ניתן להוסיף פטריות שחורות, צנון יפני וגזר לסיר שבו מבשלים את הנוזלים.

 

ארוחה תאילנדית

 

מרק חמוץ חריף עם חסילונים

 

המרכיבים:

 

6 פרוסות שורש גלנגה

3 כפיות לימונית (למון גראס)

6 עלי ליים (קאפיר)

4 כוסות ציר מרק דגים

(אפשר להשתמש באבקת מרק דגים

הנמכרת באריזה של 10 שקיות, 10 גרם כ"א)

4 חסילונים

4 פטריות (טריות)

1 עגבניה חתוכה לרבעים

2 צ'ילי יבש

1 בצל ירוק

1 גבעול כוסברה

ליים סחוט-לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

 

מרתיחים את ציר מרק הדגים עם שורש הגלנגה, הלימונית ועלי הליים במשך חצי שעה.

מוסיפים את החסילונים (חתוכים לחתיכות), העגבניה והפטריות ומביאים לרתיחה.

מוסיפים רוטב דגים,ליים סחוט וצ'ילי לפי הטעם. מקשטים בעלי כוסברה ומגישים.

 


 

מרק עוף וקוקוס

המרכיבים:

 

200 גרם חזה עוף

2 כוסות חלב קוקוס

2 כוסות ציר מרק עוף

6 פרוסות שורש גלנגה

3 כפיות לימונית

6 עלי ליים (קפיר)

1 בצלצלים (שלוטס)

2 כפות רוטב דגים

2 כפות ליים סחוט

1 כפית סוכר

1 כפית מלח

לקישוט: עלי כוסברה ובצל ירוק

 

אופן ההכנה:

מנקים את העוף וחותכים לרצועות. מרתיחים את ציר המרק עם שורש הגלנגה, עלי הליים והלימונית במשך חצי שעה.

מוסיפים את העוף והבצלצלים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הסוכר, רוטב הדגים והמלח.

ליים סחוט וצ'ילי לפי הטעם. מקשטים עם בצל ירוק חתוך וכוסברה ומגישים.

 

 

פאתאי

המצרכים:

170 גרם מקלוני אורז

2 כפות חמאת בוטנים

5 כפות רוטב סויה או תמרינד

1 כף סוכר חום

2 ביצים מקושקשות

6 בצלצלים חתוכים לקוביות

5 שיני שום כבוש כתושות

1/3 כוס חומץ

בוטנים קלופים

ליים סחוט - לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

מכינים מראש מקלוני אורז - מבשלים, מסננים ומצננים.

מערבבים בקערה את חמאת הבוטנים, רוטב הסויה והסוכר.

מחממים את הווק, ומקפיצים בו את הבצל והשום (בשלב זה אפשר להוסיף נבטי שעועית) עד שיתחילו להזהיב.

אחר כך מוסיפים את האטריות ומטגנים-מערבבים עוד כ-5 דקות.

מוסיפים את החומרים שבקערה ואת החומץ ומקפיצים מספר דקות נוספות.

לבסוף, מוסיפים את הביצים ואת הבוטנים ומלהיטים את הווק לזמן קצר מאוד.

מורידים מהאש ומגישים עם הליים כתוספת בצד.

 

 

בקר בקארי ירוק

 

המרכיבים:

 

250 גרם בשר בקר (רצוי סינטה)

50 גרם ממרח קארי ירוק

2 כפות שמן בוטנים

1.5 כוסות חלב קוקוס

2 צ'ילי אדום

כוס חצילים תאילנדים

כוס ציר מרק בשר

רוטב דגים-לפי הטעם

1 כף סוכר

4 עלי ליים (קאפיר)

עלי ריחן תאילנדים - לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

 

פורסים את הבשר לפרוסות דקיקות, מוסיפים את השמן ומטגנים. מוסיפים את ממרח הקארי ומקפיצים.

מוסיפים את חלב הקוקוס ואת ציר המרק ומבשלים מספר דקות. מוסיפים את החצילים, הצ 'ילי, עלי הליים, הריחן והסוכר. מקשטים בעלי ריחן נוספים ומגישים.

 

 

אטריות וורמיצ'לי מוקפצות

 

המרכיבים:

 

150 גרם אטריות אורז וורמיצ'לי

100 גרם חזיר מעושן

100 גרם בייבי שרימפס

1 בצל בינוני חתוך לרצועות

50 גרם נבטים

1 פלפל ירוק

2 פטריות שחורות

1.5 כפיות אבקת קארי

2 כפות רוטב צדפות

2 כפות רוטב סויה

1 כפית קורנפלור

חצי כפית סוכר


 

אופן ההכנה:

 

משרים את אטריות האורז במים קרים למשך 30 דקות. מרתיחים את הבייבי שרימפס לדקה ומסננים.

משרים את הפטריות במים חמים עד שהן מתרככות, ואז יש לסחוט אותן ולחתוך לרצועות. מטגנים את הביצה הטרופה ומניחים בצד.

מלהיטים את הווק, מוסיפים כף שמן ואחר בהדרגה  (תוך כדי הקפצה) מוסיפים את הבצל, הפלפל, הפטריות, הנבטים ולבסוף - החזיר המעושן.

מנמיכים את הלהבה. ומוסיפים אבקת קארי, סויה בהירה ומלח. רק בסוף מכניסים לווק את האטריות.

מקפיצים (טיגון-ערבוב) היטב עד שהמנה מקבלת צבע צהוב אחיד. כשמוכן, מוסיפים 3 טיפות שמן שומשום ומגישים לשולחן.

 

 

עוף בלימונית בנוסח תאילנד

 

המצרכים:

 

המרינדה:

½ כוס שמן (אפשר גם שמן זית)

2 כפיות אבקת 7 התבלינים

1  גבעול לימונית קצוץ היטב

1 כוס חלב קוקוס

4 חתיכות גדולות של חזה עוף

 

הציפוי:

1 גבעול לימונית קצוץ גס

כמה כפיות שום כתוש

שמן לטיגון

בוטנים קצוצים

 

הרוטב:

½ 1 כפות שמן (אפשר גם שמן זית)

2 כפות מרגרינה

1 גבעול לימונית קצוץ היטב

1 כף שום כתוש

2 כפות בצלצלים חתוכים

2 כפיות מחית צ'ילי

2 כפיות רוטב דגים

2 כפות בוטני אדמה

¾ כוס חלב קוקוס


 

אופן ההכנה:

 

משרים את העוף במרינדה למשך לילה. שמים את העוף בגריל ואח"כ מניחים בצד.

מחממים שמן במחבת ומטגנים את הלימונית טיגון עמוק, מוסיפים את השום ומטגנים עד שהוא נעשה פריך.

מוסיפים את הבוטנים ומניחים בצד. מטגנים קלות את חומרי הרוטב בכדי להביא לאחידות בטעמים.

מעבירים את הרוטב לבלנדר ומערבבים עד לקבלת מרקם סמיך. מוסיפים תבלינים לפי הטעם.

לפני ההגשה חותכים את חזה העוף באלכסון, ומגישים עם הרוטב ומפזרים מעל את הציפוי.

 

 

מעדן טפיוקה

 

המרכיבים:

 

1 ליטר מים

150 גרם טפיוקה

1 קופסה חלב קוקוס (400 מ"ל)

60 גרם אבקת חלב קוקוס

סוכר - לפי הטעם

מלון או תותים חתוכים לקוביות

 

אופן ההכנה:

 

משרים את הטפיוקה במים לכחצי שעה. מרתיחים ליטר מים עם הטפיוקה.

כשהמים רותחים מוסיפים את חלב הקוקוס ואבקת חלב הקוקוס ובוחשים היטב.

ממתיקים לפי הטעם. מקררים ומוסיפים את הפרי החתוך. מוזגים לקערות ומגישים קר.

 


 

ארוחה סינית

 

אטריות ברוטב בוטנים

 

המצרכים:

 

250 גרם אטריות ביצים דקות

 

לרוטב:

 

3 כפות חמאת בוטנים

1.5 כפות רוטב סויה

1.5 כפות רוטב צ'ילי מתוק

5 כפות מים

1 כף שמן שומשום

1 כפית שום כתוש

3-4 טיפות שמן שומשום

בצל ירוק חתוך

 

אופן ההכנה:

 

מבשלים את האטריות בישול קצר במים רותחים עם מעט מלח. מסננים ושוטפים. מערבבים את חומרי הרוטב עד לקבלת תערובת אחידה.

יוצקים את הרוטב על האטריות החמות ומערבבים. מפזרים את הבצל הירוק, טיפות השמן ואם רוצים גם כף בוטנים קצוצים.

מנה זאת מוגשת חמה אבל לא תאבד מטעמה המיוחד גם כמנה קרה.

 


 

עוף סיני עם אגוזי קשיו

 

המצרכים:

 

1 חלבון ביצה

1 כף רוטב סויה סיני

1 כף קורנפלור

750 גרם חזה עוף מנוקה וחתוך לקוביות

 

רבע כוס רוטב סויה סיני

1 כפית קורנפלור

1 כף יין דובדבנים (שרי)

2 כפות חומץ 1 כפית סוכר

רבע כוס שמן בוטנים

2/3 כוס אגוזי קשיו לא ממולחים

ג'ינגר מקולף וחתוך לריבועים גדולים

2 בצלצלים מקולפים וחתוכים 

1 קופסת ערמוני מים - מסוננים וחתוכים

1 פלפל ירוק בינוני חתוך

 

להגשה - אורז לבן מבושל

 

אופן ההכנה:

 

מערבבים את החלבון בקערה, יחד עם המנה הראשונה של הסויה והקורנפלור עד לקבלת תערובת אחידה.

מוסיפים את העוף ומערבבים בעדינות. מחכים רבע שעה.

מערבבים היטב את הכמות השניה של הסויה והקורנפלור, עם היין, החומץ והסוכר בקערה קטנה ומניחים בצד זהו הרוטב.

מחממים ווק על אש בינונית יחד עם השמן, מוסיפים את הקשיו ומטגנים-מערבבים למשך כדקה.

אוספים (עדיף בעזרת כף מחורצת) את הקשיו ומניחים בצד.

מוציאים מהמחבת 1/3 מכמות השמן שבו, ומכניסים את הג'ינג'ר, הבצלצלים וערמוני המים מטגנים-מערבבים למשך כדקה.

מכניסים פנימה את חתיכות העוף, את הרוטב ואת הפלפל הירוק. מבשלים, תוך שבוחשים, עד שהתערובת מתחילה להיות עבה (סמיכה).

מוציאים את חתיכות הג'ינג'ר, מכניסים את הקשיו והעוף מוכן. מומלץ להגיש מעל אורז לבן חם.

 


 

בקר עם ברוקולי

 

המצרכים:

 

200 גרם נתחי בשר בקר

4 כפות שמן

200 גרם ברוקולי

 

למשרה:

 

1 כף מים

1 כפית סויה

1 כף קורנפלור

1 כפית שמן שומשום

1 כפית סוכר

קורט פלפל לבן

 

הרוטב:

 

3 כפות מים

חצי כפית שמן שומשום

1 ביצה טרופה

1 בצל ירוק קצוץ

2 בצלצלים (שלוטס)

 

לתיבול:

 

4 כפות ציר מרק עוף

חצי כפית מלח

חצי כפית סויה בהירה

3 טיפות שמן שומשום

1 כף שמן

 

אופן ההכנה:

 

מרתיחים מים, מוסיפים כפית שמן, חצי כפית מלח, את הברוקולי ומבשלים במשך 3 דקות. משרים את הבשר למשך 10 דקות בחומרי המשרה.

מלהיטים את הווק, מוסיפים שתי כפות שמן ומטגנים את הבשר. מסננים ושמים בצד.

מחמים את הווק שוב עם כף שמן נוספת, מטגנים את הג'ינג'ר עד שיזהיב ואז מוסיפים את הבשר. מוסיפים את החומרים שנותרו ומבשלים עד שהמנה מקבלת צבע אחיד. כשמוכן, בוזקים טיפות שמן שומשום ומגישים.

 


 

אטריות לו-מיין

 

המרכיבים:

 

1 חבילת אטריות שטוחות

2 כפות שמן צ'ילי

2 כפות ג'ינג'ר חתוך

2 שיני שום מעוכות

1 חבילת פטריות שיטאקי

1 פלפל אדום בינוני

2 כוסות כוסמת

חצי כוס ציר מרק ירקות

חצי קופסת אפונה

2 כפות רוטב סויה תמרי

2 כפות חומץ אורז

1 כף שמן שומשום קלוי

רבע כוס בוטנים או אגוזי קשיו חתוכים

 

אופן ההכנה:

 

מבשלים את האטריות ע"פ ההוראות שעל גבי האריזה. בינתיים מחממים את הווק עם השמן. מוסיפים את הג'ינג'ר והשום ומבשלים כחצי דקה.

מוסיפים את הפטריות, הפלפל והכוסמת ומבשלים שלוש דקות, תוך עירבוב. מוסיפים את הציר והאפונה ומבשלים במשך 3-5 דקות.

מוסיפים רוטב סויה תמרי וחומץ אורז. מסננים את האטריות, ומוסיפים אותן לתבשיל בווק. מוסיפים שמן שומשום ולבשל עוד כדקה. מסירים מהאש, מפזרים את הבוטנים/האגוזים הקצוצים ומגישים.

 


 

סלט פירות וג'ינג'ר

 

המרכיבים:

 

1 קופסת אננס בסירופ

1 קופסת ליצ'י בסירופ

1 כף דובדבנים מסוכרים חתוכים

2 כפות ג'ינג'ר מסוכר חתוך

1 ספל שקדים קלויים

 

אופן ההכנה:

 

מסננים את הפירות מהסירופ. מערבבים בעדינות את האננס, הליצ'י והדובדבנים המסוכרים בתוך קערת הגשה.

מפזרים את השקדים מעל ומגישים קר.

 

בתיאבון!

 

 

 

 

www.sini.co.il

 

 

 

 

© 1999 כל הזכויות שמורות למכולת הסינית ולחברת וובטולס פתרונות אינטרנט בע"מ

 

  היכנס לעריכת כותרת תחתונה לשינוי טקסט זה