בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 

 
ברוכים הבאים לעולם המתכונים
פה תמצאו מתכונים מכל העמים והעדות
תודה מיוחדת לידידי גיורא }{
מחדר נשואים נשואות בצאט תפוז:)
תודה על תרומתך לאתר זה:))
תהנו ובאהבה מהפרפר על הD ובהצלחה:)

 
    דף הבית
    פורום עולם המתכונים
    תזונה נכונה חשוב לדעת
    לוח מידות ומשקלים
    ראש השנה
    חנוכה
    פורים
    פסח
    פסח בשר ושונות
    קינוחים לפסח
    ספרון מתכוני פסח
    מתכונים עם קמח מצה
    מהמטבח שלי לפסח
    מקבץ מתכונים לפסח
    מתכונים לשבועות
    ט'ו בשבט
    מנות חמות
    ספר מתכוני החורף/תוכן
    מתכוני חורף 1
    מתכוני חורף 2
    מתכוני חורף 3
    מתכוני חורף 4
    מתכוני חורף 5
    מרקים
    מאכלי חורף
    מתכוני דגים
    פשטידות ותוספות
    ממולאים
    ספר המתכונים של
    בורקסים
    מאפינס מכל הסוגים
    סלטים
    חמוצים וכבישות
    פשטידות
    מאפים מלוחים
    אוכל סיני
    מתכוניים תמניים
    ספר הבצקים1
    שום פלפל ושמן זית/תוכן עניינים
    המתכונים/שום פלפל ושמן זית1
    המתכונים/שום פלפל ושמן זית2
    ספרון מתכוני רוגע-לך
    ספרון מתכוני תותים
    עוגת גבינה
    מתכוני עוגיות
    סלטים 1
    מתכונים לקפה
    משקאות
    ליפתנים וקינוחים
    עוגות מכל מיני
    ספרון המתכונים למתכוני אגוזים
    מתכוני לימון
    ספרון מתכוני פילו
    ספר עוגות הקרם
    ספר מתכוני שוקולד

קובנה

 

 

מאפה מבצק שמרים, מעין עוגת לחם הנאפית במשך כל הלילה.

את הקובנה אופים בסיר מיוחד בעל דפנות גבוהות ומכסה מתאים, שאפשר להכניסו לתא האפיה בתנור. אפשר להשתמש גם בסיר נירוסטה.

 

 

החומרים

 

½ ק"ג קמח (4 כוסות)

20 גרם שמרים טריים

3 כוסות מים

3 כפות סוכר (אפשר יותר, לפי הטעם)

100 גרם מרגרינה/חמאה

מעט מלח

 

אופן ההכנה

 

לערבב את השמרים עם הסוכר ולהמיס במעט מים פושרים.

בקערה עם הקמח ליצור גומה ולהוסיף את השמרים .

ללוש בצק  ותוך כדי כך מוסיפים את המים בהדרגה.

מתקבל בצק גמיש וחלקלק, לכסות הקערה ולהניח להתפחה כפולה.

בסיר של הקובנה, להמיס את המרגרינה/חמאה

להוסיף את הקובנה מעל השומן ולכסות עם המכסה.

לאפות כל הלילה בתנור בחום חלש 120 מעלות.                  

 

פיתות שוהמיות  (פיתה תימנית)

 

 

 

החומרים

 

1 ק"ג קמח קשה (שטיבל 2)

3 חלמונים

1 כף שמן זית

50 גרם שמרים טריים

1 כף מלח

½ 2 – 3 כוסות מים

 

אופן ההכנה

 

מערבבים את הקמח, חלמונים, מלח ו-2 כוסות מים – ללוש.

להוסיף מים (1/2 עד 1 כוס) וממשיכים ללוש כ- 8 דקות.

להוסיף את השמרים וללוש עוד 2 דקות.

לחלק ל- 10 יחידות, כ- 150 גרם כ"א,

לפזר קמח  על משטח עבודה להניח מעל את 10 היחידות מכוסות במגבת (למניעת ייבוש).

לחמם תנור חם.

בתבנית מקומחת משטחים כל יחידה ומותחים אותה (משתדלים שהעוביה יהיה אחיד 10מ"מ )

לקבלת פיתה עירקית 3-4  מ"מ.

אופים בתנור בחום בינוני,

הפיתה העירקית  מוכנה  תוך זמן קצר כשהיא תופחת ומתקשטת בנקודות חומות.

את הפיתה התימנית יש צורך להפוך.

 

פיתה תימנית

 

 

 

החומרים

 

1 ק"ג קמח

50 גרם שמרים טריים

מעט שמן לשימון התבנית

1 כפית  מלח

6 כוסות מים

 

אופן ההכנה

 

להמיס את השמרים ב-2 כפות מים פושרים – להניח להתפחה כפולה.

בקערה שמים את הקמח והמלח ולהוסיף את השמרים שתפחו .

ללוש את הבצק ותוך כדי לישה,  להוסיף את שארית המים.

להניח בצד להתפחה כפולה מכוסה במגבת.

לקרוץ כדורים מהבצק. לפתוח כל כדור לעלה דק, מעל תבנית משומנת.

לאפות  בגריל  כ- 5-10 דקות עד שמתקבלות בועות ולהפוך לצד השני.

 


 

רולדות למילוי או עוגת צמות שמרים ממולאה

 

המתכון הוא ל-  4-6  רולדות

החומרים לבצק

50 גרם  שמרים טריים

3 כפות  סוכר

1 כוס  חלב רותח

1  מרגרינה בלי מלח

2  ביצים שלמות

5 כוסות קמח רגיל

 

החומרים למילוי

100 גרם  קקאו מעורב בסוכר / או  ריבה כלשהי ומעליה מעט קוקוס

1 מרגרינה בלי מלח   - בטמפרטורת החדר

הערה – הבסיס במילוי  חייב להיות מרגרינה.

 

הכנת סירופ לזיגוג

2   כוסות  -  סוכר, 2   כוסות  -   מים,  מעט  רום/תמצית שקדים  -   לפי הטעם

ה ע ר ה  - לעוגה חמה יוצקים סירופ קר – ולהיפך.

 

אופן ההכנה

בקערה גדולה, לערבב את הסוכר עם השמרים.  בשלב זה אין צורך  בהתפחה.

להרתיח את החלב  להוריד מהאש ולהוסיף  את המרגרינה.

להוסיף לקערה עם השמרים את שאר החומרים.

כשהחלב מתקרר להוסיף גם אותו לתערובת.

ללוש את הבצק לישה ארוכה עד לקבלת בצק שלא  נדבק  ביד. (אם הבצק נדבק ליד, להוסיף עוד קצת קמח). להתפיח הבצק מכוסה במגבת במקרר כ-2 שעות.

לאחר ההתפחה ללוש לישה קצרה ולחלק הבצק ל- 4.

להתפיח הבצק מכוסה  כ-¼ שעה.

לחלק את המרגרינה של הציפוי ל-4 כך שכל ¼ של בצק יימרח ¼ מרגרינה.

לפתוח כל  ¼ בצק לעלה בינוני מאורך , על משטח מקומח.

למרוח   מרגרינה מעל הבצק ולפזר מעל תערובת של הקקאו + הסוכר או כל מילוי אחר.

לצורת רולדה -  לסגור הבצק קודם בצדדים הקצרים ואחר"כ לסגור בגילגול רחב.

לצורת צמות   -  לסגור הבצק קודם בצדדים הקצרים כמו מעטפה כפי שסוגרים  בצק עלים. לחתוך בסכין ל-3 ולקלוע צמה ארוכה.

להמשיך כך עם שאר חלקי הבצק.

להניח את כל הרולדות/צמות בתבנית אפיה משומנת, למרוח מעל מעט ביצה ומעט סומסום. בתנור שחומם מראש, לאפות בחום בינוני 200 מעלות.

בגמר האפיה, לשפוך מעל את סירופ הזיגוג.

 

בצק לעוגיות מתוקות פשוטות לילדים

 

 

החומרים

 

¼2 כוסות קמח רגיל

½ כוס סוכר

2 חלמונים

1 כפית תמצית וניל

1 קליפת לימון (מלימון 1)

200 גרם מרגרינה  - בטמפרטורת החדר

¼  כפית מלח מחוקה

 

 

אופן ההכנה

 

לערבב את כל החומרים יחד – פרט למרגרינה.

לחתוך את המרגרינה לקוביות ולהוסיף בהדרגה לתערובת .

ללוש יחד עם המרגרינה לבצק אחיד.

לאפות בחום בינוני  200º - כ-10 דקות.

 

הערה -  העוגיות נשארות בצבע בהיר, לא מקבלות צבע צהוב.

 

 

 

 

בצק  לעוגיות מתוקות פשוטות

 

 

צורת העוגיות נעשית עם מכשיר מיוחד לעוגיות המורכב  במכונת בשר

 

 

 

החומרים

 

½ 1 כוסות סוכר

1 ק"ג  קמח רגיל

2 שקיות אבקת אפיה

2 שקיות אבקת וניל

1  ביצה

1 כוס  חלב פושר

1 קליפת לימון (מלימון 1)

200 גרם מרגרינה  - בטמפרטורת החדר

 

אופן ההכנה

 

לערבב את כל החומרים יחד , אפשר במיקסר  – פרט למרגרינה.

לחתוך את המרגרינה לקוביות ולהוסיף בהדרגה לתערובת .

ללוש יחד עם המרגרינה לבצק אחיד.

להרכיב  את מכשיר הצורות במכונת הבשר

להכניס את הבצק למכונת הבשר וליצור צורות. (צורת כוכב)

לאפות בחום בינוני  200º - כ-20 דקות.

 

אפשר להוסיף לשיבוח הטעם, 1 כוס קוקוס, אבל אז צריך להוריד מכמות הקמח

1 כוס.

אם הבצק דביק בזמן הכנסתו למכונת הבשר, צריך לקמח מעט את פתח המכונה.

 

 

 

בצק  לעוגיות (סנדביץ) מתוקות  עם ריבה

 

 

עוגיות  סנדביץ ממולאות בריבה כשהעוגיה העליונה עם חור ומעל אבקת סוכר

 

 

 

החומרים

 

¾ ק"ג  קמח רגיל

1 שקית אבקת אפיה

1 שקית  אבקת וניל

400 גרם מרגרינה ללא מלח (2 חבילות) – בטמפרטורת החדר

1 גרידה ומיץ מלימון/תפוז

1 ביצה

1 כוס סוכר

ריבה

אבקת סוכר

 

 

אופן ההכנה – ניתן להשתמש במיקסר

 

מערבבים היטב את המרגרינה עם הסוכר.

להוסיף את הביצה (חלבון+חלמון), לערבב.

להוסיף את גרידת התפוז/לימון והמיץ.

להוסיף את שאר החומרים (פרט לאבקת הסוכר והריבה).

ליצור בצק. להניח למנוחה כ-10 דקות.

להכין 2 תבניות אפיה משומנות.

על משטח מקומח מעט, לפתוח עלה דק. בעזרת כוס  לקרוץ עיגולים.

למלא תבנית ראשונה.

בתבנית השניה, מניחים עיגולים כמו בתבנית הראשונה, אך באמצע כל עיגול קורצים עוד חור קטן (אפשר להשתמש באצבעון).

לאפות בחום בינוני 200 מעלות כ-20 דקות ( יש להיזהר- העוגיות נאפות מהר ועלולות להישרף)

לאחר האפיה, ולאחר שהעוגיות התקררו, למרוח מעל העוגיה השלמה ריבה, ולהדביק מעל את העוגיה עם החור.

בסוף לפזר מעל אבקת סוכר.

 

 

 

 

בצק  לעוגיות מעמול

 

החומרים  לבצק

½ 2 חבילות מרגרינה ללא מלח

1 ק"ג קמח רגיל

¾ כוס חלב פושר (אפשר להמיר ב-מיץ תפוזים)

1 שקית אבקת אפיה

 

החומרים למילוי

1 חבילת תמרים ללא חרצנים/ממרח תמרים

מעט קינמון

מעט מרגרינה

 

אם משתמשים בממרח תמרים – אין צורך לבשל על האש.

אפשר למלא גם בריבה+קוקוס+ אגוזים קצוצים, רחת לוקום.

 

אופן הכנת הבצק

לחמם את החלב – לפושר.

להמיס על אש נמוכה את המרגרינה

בקערה לערבב את החומרים, להוסיף את החלב הפושר ואת המרגרינה המומסת.

ליצור בצק ולהניח למנוחה כ-10 דקות.

על משטח מקומח לפתוח מהבצק עלה דק מאוד ולקרוץ עיגולים בעזרת כוס.

למלא כל עיגול במלית ולקפל ל- ½. להדק בצדדים.

לצבוט מעל העוגיות ובצדדים,  עם מכשיר צביטה (ניתן לרכוש במרכולים הגדולים).

 

אופן הכנת מילוי התמרים המגולענים

על אש נמוכה, תוך ערבוב מתמיד בכף עץ, להמיס את התמרים (ללא החרצנים) ולהוסיף מעט קינמון ומעט מרגרינה.

מערבבים עד להמסה. המלית צריכה להיות חלקה.

 

במקום לקרוץ עוגיות אפשר לפתוח עלה דק כשמעליו מפזרים את המילוי ואז מגלגלים לרולדה שאותה פורסים לעוגיות.

אפשר להכין את הרולדה הממולאה  ולהשאירה שלמה , בסוף למרוח מעל מעט ביצה ולפזר סומסום.

 

לאפות בחום בינוני 200 מעלות כ-30 דקות.

לאחר האפיה של העוגיות/רולדות, לפזר אבקת סוכר.

 

 

 

 

בצק  להכנת  פיצה

 

החומרים לבצק

4 כוסות קמח לבן

½ חבילת מרגרינה

מעט שמן

30 גרם שמרים טריים

 

החומרים למילוי

3   בצלים קצוצים דק

מלח

מעט שמן

1-2  כפות רסק עגבניות

2 שיני שום כתושות

אורגנו

200 גרם גבינה צהובה

זיתים שחורים חצויים

ניתן להוסיף אנשובי

 

אופן הכנת הבצק

להתפיח את השמרים עם ¾ כוס מים פושרים.

לאחר שתפח כפול, להניח את הבצק על משטח מקומח ולרדד עלה דק.

לשמן תבנית אפייה, ולהניח את הבצק המרודד.

לאפות בחום בינוני , את הבצק כ-10-15 דקות עד להזהבה.

 

אופן הכנת המילוי

לקצוץ דק את הבצל לפזר מעל מלח ולהשאיר בצד.

בקערה לחוד, לשים – שמן, רסק, שום. לערבב ולמרוח מעל הבצק האפויי.

להוסיף את האנשובי (לא חובה),

להוסיף מעל את הגבינה הצהובה המגוררת,

להוסיף מעל את הבצל ,

להוסיף מעל את הזיתים החצויים,

לפזר מעל את האורגנו.

 

לפזר מעל הפיצה חתיכות קטנות של מרגרינה ב-4 פינות התבנית ובמרכז.

לאפות בחום בינוני כ-30 דקות עד להזהבה.

 

 

 

 

בצק צרפתי (עלים)

 

החומרים

3 כפות שמן

3 כוסות קמח

מעט מלח – לפי הטעם

2-3 כפות חומץ

1 כוס מים

1 מרגרינה (אפיקל או מה שדומה לה)

 

אופן ההכנה

מערבבים את כל החומרים  (חוץ מהמרגרינה) . מכסים את הבצק ומניחים בצד בערך ל- ½ שעה.

לאחר מכן לחלק הבצק ל-2.  לחלק את המרגרינה ל-2.

 

על משטח מקומח, לפתוח עלה בצורת עיגול,  מחלק אחד של הבצק.

למרוח ½ מרגרינה מעל העלה שפתחנו.

לחתוך ל-8 חלקים את הבצק .

חותכים עד המרכז (כמו בתמונה), כמו  שפורסים עוגה  כשהבצק תפוס במרכז .

 

לאחר הפריסה ל-8 מתחילים לקפל את הבצק, אחד מול השני,  חלק עליון מעל חלק תחתון, וכך הלאה עד שמתקבל בסוף כדור.

חוזרים על כל התהליך עם החלק השני של הבצק.

עוטפים  את שני חלקי הבצק בניילון , מכניסים לפריזר .

למחרת שוב פותחים את הבצק לעיגול , על משטח מקומח, שוב מחלקים ל-8 (כמו קודם – אין צורך יותר למרוח במרגרינה) יוצרים 2 כדורי בצק,  מכסים בניילון ומניחים בפריזר שו ל- 5-6 שעות.

לאחר מכן הבצק מוכן.

 

 

 

בצק  עלים

 

החומרים

 

50 גרם שמרים   

¼ כוס שמן

 1 ק"ג קמח 

מעט מלח – לפי הטעם 

¼  כוס  חומץ 

½ 1 כוס מים 

½ 2 מרגרינה ללא מלח (בטמפרטורת החדר) 

 

אופן ההכנה

 

מערבבים את כל החומרים  (חוץ מהמרגרינה) .  

מכסים את הבצק ומניחים בצד בערך ל- ½ שעה. 

לאחר מכן לחלק הבצק ל-2.  לחלק את המרגרינה ל-2.

על משטח מקומח, לפתוח עלה בצורת עיגול,  מחלק אחד של הבצק. 

למרוח ¼ 1 מרגרינה מעל כל  עלה שפתחנו.  

לסגור בצורת מעטפה ולכסות בניילון נצמד.  

להניח במקרר  2-3 שעות. 

לפתוח את הבצק 3 פעמים כל 2-3 שעות. 

להכין את החלק השני של הבצק באותה צורה שפתחנו את הראשון. 

לאחר מכן הבצק מוכן. 

 

 

 

 

בצק לרולדות - מתוק

 

החומרים לבצק

 

50 גרם  שמרים טריים

1 כוס מים פושרים

1 כוס סוכר

2 מרגרינה  (להמיס על אש קטנה ולקרר)

2 ביצים

1 ק"ג קמח

 

תוספות למילוי

 

1.  למרוח מרגרינה, מעל הריבה, מעל  הקוקוס ומעל אגוזים קצוצים.

2.  למרוח בשוקולד למריחה

 

ציפוי

 

ביצה ושומשום.

 

 

אופן ההכנה

 

להמיס את השמרים עם  ½ מכמות המים  בתוספת מעט סוכר ומעט קמח.

להניח בצד להתפחה כפולה.

בקערה , להכניס את הקמח וליצור גומה להוסיף את שאר החומרים ובסוף להוסיף את השמרים.

ללוש לבצק (הרבה זמן). להניח מכוסה  להתפחה כפולה.

לחתוך את הבצק ל-4 חלקים.

על משטח מקומח, לפתוח 1 עלה ולמרוח מעל  אחת מהתוספות. לגלגל  ולסגור.

להמשיך כך עם כל החלקים של הבצק.

לשמן תבנית אפיה ולהניח את הרולדות כשהסגירה כלפי מטה.

למרוח מעל  ביצה ושומשום.

 

 

 

בצק לרולדות מלוח

 

 

החומרים לבצק

 

50 גרם  שמרים טריים

1 כוס מים פושרים

חופן  מלח

2 מרגרינה  (להמיס על אש קטנה ולקרר)

1 ק"ג קמח

 

תוספות למילוי

 

בשר/פטריות

 

ציפוי

 

ביצה ושומשום.

 

אופן ההכנה

 

להמיס את השמרים עם  ½ מכמות המים  בתוספת מעט קמח.

להניח בצד להתפחה כפולה.

בקערה , להכניס את הקמח וליצור גומה להוסיף את שאר החומרים ובסוף להוסיף את השמרים.

ללוש לבצק (הרבה זמן). להניח מכוסה להתפחה כפולה.

לחתוך את הבצק ל-4 חלקים.

על משטח מקומח, לפתוח 1 עלה ולמרוח מעל  אחת מהתוספות. לגלגל  ולסגור.

להמשיך כך עם כל החלקים של הבצק.

לשמן תבנית אפיה ולהניח את הרולדות כשהסגירה כלפי מטה.

למרוח מעל  ביצה ושומשום.

 

 

 

 

בצק  לחם בסיסי

 

 

 

החומרים

 

1 ק"ג קמח לבן

מלח – לפי הטעם

½ 1 כוסות מים פושרים

50 גרם שמרים

1 כפית סוכר

 

אופן ההכנה

 

להמיס את השמרים ב- ½ כוס מים + מעט קמח ומעט סוכר. להניח להתפחה כפולה.

בקערה עם הקמח להוסיף 1 כוס מים פושרים  ואת שאר החומרים.

ללוש  לעיסה,  כ-10 דקות, להניח מכוסה להתפחה כפולה.

 

לשמן ולקמח תבנית אפייה ללחם.

להניח את העיסה בתוך התבנית , לחרוץ כמה חריצים באלכסון עם סכין לפזר מעט קמח מעל.

 

לאפות בחום 220 מעלות עד להזהבה.

 

 


 

בצק   לעוגיות   שושנים

 

ניתן  להכין את העוגיות יום –יומיים קודם  ולקחת לפיקניק .

 

החומרים

1 חבילה קטנה של  קמח אוסם

1 מרגרינה ללא מלח – מומסת

1 שמנת חמוצה

4 חלמונים

2 כפות סוכר

 

המלית

4 חלבונים

1 כוס סוכר

1 פודינג אינסטנט  ואניל

 

אופן הכנת הבצק

בקערה  עם  הקמח להוסיף את המרגרינה המומסת (שהתקררה), סוכר, שמנת, החלבונים.

לערבב  לעיסה היטב. להניח למנוחה של ½  שעה.

לשמן תבנית אפייה.

 

על משטח מקומח,  ללוש  את הבצק. לחלק ל-4.

לפתוח חלק אחד של הבצק, למלא במלית ולגלגל לרולדה.

לפרוס את הרולדה ל-8-10 חתיכות.

להניח בתבנית אפייה במרווחים גדולים, כשהצד החתוך כלפי מעלה. מתקבלת צורה של חילזון ממולא.

 

לחזור על פעולה זו עם שאר חלקי הבצק הנותרים.

 

אופן הכנת המלית

להקציף החלבונים עם הסוכר לקצף קשה,  להוסיף אינסטנט פודינג ולהמשיך להקציף לאט.

 

 

 

 

בצק   לפנקייקס

 

 

החומרים

 

1 כוס חלב

1 ביצה

2 כפות שמן

1 כפית תמצית וניל

2 כפות סוכר

1 כוס קמח תופח

 

 

אופן ההכנה

 

בקערה לערבב את הביצה, החלב, השמן והוניל.

להוסיף את הסוכר והקמח בהדרגה. לערבב היטב עד שהתערובת חלקה וללא גושים.

לשמן מחבת כבד עם נייר סופג. לחמם המחבת לחום גבוה מאוד.

להנמיך את הלהבה ולצקת מהתערובת למחבת, ע"י מצקת קטנה , ליצור צורה של לביבה שטוחה.

ברגע שרואים בועות קטנות בבצק, הופכים את הלביבה.

הלביבה צריכה להיות בצבע חום בהיר בשני הצדדים.

 

מגישים חם בתוספת – סירופ שוקולד, סירופ מייפל, דבש, ריבות, חמאה, סוכר.

 


 

בצק   לבלינצ'ס

החומרים לבלינצ'ס

1 כוס קמח רגיל

½ 1 כוסות חלב

4 ביצים

מעט מלח

4 כפות מרגרינה רכה

 

אופן הכנת הבלינצ'ס

במיקסר מערבבים את החלב והביצים . מוסיפים את שאר החומרים בהדרגה. להעביר את התערובת דרך מסננת. לשמן מחבת בנייר סופג, ע"י מצקת קטנה, לצקת מהתערובת ללביבה שטוחה. כשמופיעות בועות להפוך את הלביבה. הלביבות צריכות להיות בצבע חום בהיר.

אפשר למלא עם – גבינה וצימוקים ומעל אבקת סוכר, בשר עם פטריות, תפו"א, פטריות.

 

מלית בשר עם פטריות

100 גרם פטריות

3 כפות שמן

1 בצל בינוני

¼ ק"ג בשר טחון

מלח

פלפל שחור

½ כפית כמון

 

אופן הכנת המלית

לחתוך את הפטריות המנוגבות לריבועים לטגן בשמן חם. להוציא את הפטריות

להוסיף למחבת את הבצל הקצוץ ולטגן להוסיף את הבשר ולהשחים .

להוסיף את הפטריות המטוגנות.  לתבל בפלפל , מלח, כמון ופלפל.

 

מלית גבינה וצימוקים

500 גרם גבינה לבנה

1 שמנת חמוצה

מעט  תמצית וניל

מעט  קינמון

100 גרם צימוקים

סוכר – לפי הטעם

 

אופן הכנת המלית

שמים בקערה את הגבינה, מוסיפים את השמנת, מעט תמצית וניל, קינמון טחון, 100 גרם צימוקים, סוכר. מערבבים היטב.

 

בצק  - לרולדה בשר

 

 

החומרים לבצק

 

½ 1 כוסות קמח תופח

אבקת וניל

½ חבילה מרגרינה

1 כוס שמן (כוס קטנה של קפה שחור)

1 כוס מים (כוס קטנה של קפה שחור)

מעט מלח

 

אופן ההכנה

 

במיקסר לערבב  את המרגרינה והקמח. להוסיף את המלח, השמן, המים.

ללוש לבצק,  לעטוף, ולהשאיר ללילה במקרר.

למחרת , מוציאים את הבצק להפשרה בטמפרטורת החדר.

פורסים ניילון על משטח עבודה משמנים, מניחים מעל את הבצק ומכסים בניילון נוסף.

 

חשוב מאוד – אין אפשרות לפתוח את הבצק ללא הניילונים.

 

  

בצק  פריך

 

מאוד  רך – מומלץ

 

 

החומרים

 

½ מרגרינה

½ 1 קמח תופח

1 כוס קמח רגיל

1 כוס חלב (כוס קטנה של קפה שחור)

1 כוס שמן (כוס קטנה של קפה שחור)

2-3 כפיות סוכר

 

אופן ההכנה

 

מכינים קערה ובה הקמח הרגיל והתופח, מוסיפים את המרגרינה.

בשתי כפות הידיים לוקחים את החומרים ומפוררים כל הזמן עד

שהחומר כולו נהיה  פירורים  והמרגרינה נספגת בכל הפירורים.

להוסיף בהדרגה  את החלב , הסוכר והשמן.  לערבב לבצק .

(לא לערבב  את הבצק יותר מידי, אלא רק עד שהחומרים נספגים) .

מכניסים לקירור ל-1-2 שעות כשהבצק מכוסה.

אופים בחום בינוני.

 

מתאים למילויי בשר/גבינות.....

 

 

 

 

בצק  לסלסילות בודדות

 

 

המתכון בולגרי

 

הבצק  לא רך כל כך כמו  שאר הבצקים,  הוא צריך להיות קצת קשה בכדי שהסלסילות לא יתפרקו בזמן אפייתן.

 

 

החומרים

200 גרם מרגרינה/חמאה

400 גרם קמח רגיל

1 מיץ לימון וקליפתו המגוררת

1 ביצה שלמה

1 חלמון ביצה

100 גרם אבקת סוכר

אם מכינים סלסלות לחלקי פנים (בשרי) – לא להוסיף סוכר, כן להוסיף מלח.

 

אופן ההכנה

לערבב את הביצים עם המרגרינה  ולהוסיף את מיץ הלימון והקליפה וגם את

אבקת הסוכר.

להוסיף בהדרגה את הקמח ולערבב  (לא לערבב  את הבצק יותר מידי, אלא

רק עד שהחומרים נספגים) .

צריך לשמן את הסלסילה ובתחתית לשים עיגול של נייר אפייה.

ליצור צורת סלסילה מהבצק, בתוך סלסילה מברזל, לפזר מעל הסלסילה

כמה גרגרים של שעועית לבנה (שהבצק לא יתנפח).

ליצור מהבצק  ידיות לסלסילה בצורת האות ח' ,לפי כמות הסלסילות,

ברוחב  קטן יותר מהסלסילה, הידיות ייכנסו פנימה לתוך הקרם שבסלסילה.

לאפות את הסלסילות ואת הידיות , בחום חזק 200 מעלות עד להזהבה קלה.

 

מילוי  לסלסילות

1.       למלא בתחתית ¼ מגובה  הסלסילה בריבת דובדבנים/תותים מעל ממלאים¼ נוסף בקרם וניל, מעל זה מפזרים פירות כמו: דובדבנים, תותים, ומעל ידית הסלסילה שתוקעים אותה בתוך הקרם.

 

2.       למלא בתחתית ¼ מגובה  הסלסילה בריבת דובדבנים/תותים  מעל ממלאים ¼ נוסף קרם וניל, ומעל שמנת מתוקה מוקצפת עם  אינסטנט פודינג. את השמנת המוכנה מחלקים ל- 3 וכל חלק צובעים בצבעים שונים. להכניס כל צבע לשקית זילוף  ולקשט את הסלסלות, ומעל ידית הסלסילה שתוקעים אותה בתוך הקרם.

 

 

3.       תחתיות אלו טובות גם כמנה ראשונה,  כשממלאים אותם בתערובת של בצל, שטוגן עם חתיכות חלקי פנים, (כמו בורקס שמגישים באולמי שמחות) .

יש לשים לב  - מהחומרים של הבצק צריך להוריד את אבקת הסוכר.  כ"כ  אין צורך בידית הסלסילה.

 

 

הכנת קרם  וניל

 

החומרים

צריך לבדוק את הכמות – יכול להיות שצריך להוסיף עוד חלב.

1 כוס חלב

1 כפית קמח

מעט מאוד וניל

½ כפית חמאה

 

אופן הכנת קרם וניל

מרקם הקרם צריך להיות- כמו שמכינים דייסה

בסיר קטן על האש לערבב את החלב עם הקמח ובהדרגה להוסיף את שאר החומרים עד לקבלת דייסה.  להשתמש בקרם רק לאחר שהתקרר.

 

 

 

  היכנס לעריכת כותרת תחתונה לשינוי טקסט זה