בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 

 
ברוכים הבאים לעולם המתכונים
פה תמצאו מתכונים מכל העמים והעדות
תודה מיוחדת לידידי גיורא }{
מחדר נשואים נשואות בצאט תפוז:)
תודה על תרומתך לאתר זה:))
תהנו ובאהבה מהפרפר על הD ובהצלחה:)

 
    דף הבית
    פורום עולם המתכונים
    תזונה נכונה חשוב לדעת
    לוח מידות ומשקלים
    ראש השנה
    חנוכה
    פורים
    פסח
    פסח בשר ושונות
    קינוחים לפסח
    ספרון מתכוני פסח
    מתכונים עם קמח מצה
    מהמטבח שלי לפסח
    מקבץ מתכונים לפסח
    מתכונים לשבועות
    ט'ו בשבט
    מנות חמות
    ספר מתכוני החורף/תוכן
    מתכוני חורף 1
    מתכוני חורף 2
    מתכוני חורף 3
    מתכוני חורף 4
    מתכוני חורף 5
    מרקים
    מאכלי חורף
    מתכוני דגים
    פשטידות ותוספות
    ממולאים
    ספר המתכונים של
    בורקסים
    מאפינס מכל הסוגים
    סלטים
    חמוצים וכבישות
    פשטידות
    מאפים מלוחים
    אוכל סיני
    מתכוניים תמניים
    ספר הבצקים1
    שום פלפל ושמן זית/תוכן עניינים
    המתכונים/שום פלפל ושמן זית1
    המתכונים/שום פלפל ושמן זית2
    ספרון מתכוני רוגע-לך
    ספרון מתכוני תותים
    עוגת גבינה
    מתכוני עוגיות
    סלטים 1
    מתכונים לקפה
    משקאות
    ליפתנים וקינוחים
    עוגות מכל מיני
    ספרון המתכונים למתכוני אגוזים
    מתכוני לימון
    ספרון מתכוני פילו
    ספר עוגות הקרם
    ספר מתכוני שוקולד

 

פשטידת מצות בבשר טחון – 8-6 מנות

(בנויה מכמה שכבות)

 

 

המצרכים

 

12 מצות

8 ביצים

¼ ק"ג בשר טחון

4-3 כפות פטרוסלנון קצוץ

½ כוס גרגרי צנובר

מלח, פלפל שחור – לפי הטעם.

 

אופן ההכנה

טגני הבשר הטחון במחבת על אש קטנה במשך דקות אחדות

טרפי את הביצים יחד

תבלי במלח ופלפל וערבבי עם הפטרוסלינון הקצוץ

הרטיבי את המצות

שמני תבנית אפיה בהרבה שמן

הניחי שתי מצות זו על גבי זו בתחתית התבנית

כסי את המצה העליונה בשכבת בשר וזרי עליה גרגרי צנובר

צקי מעט מבלילות הביצים

כסי במצה וחזרי שוב על התהליך.המשיכי כך לסירוגין

השכבה העליונה גם היא של שתי מצות זו על גבי זו ועליהן גרגרי צנובר ושארית הביצים הטרופות.

 

לאפות בחום בינוני – 50-60 דקות.

 

להגיש חם.

 

 

 

 

מאפה מתפוחי אדמה - בשכבות

 

המצרכים

 

1 ק"ג תפוחי אדמה

1 כוס חלב

3 ביצים קשות

4 כפות מרגרינה

2 כפות קמח תפוח אדמה

1 גביע שמנת חמוצה

מלח, פלפל שחור – לפי הטעם.

 

אופן ההכנה

 

בשלי את תפוח האדמה בקליפתו, קלפי ופרסי לפרוסות בעובי 1 ס"מ.

פרסי גם את הביצים הקשות

הכיני רוטב לבן – מרגרינה, קמח תפוח אדמה, חלב. להוסיף לרוטב את השמנת.

לשמן תבנית אפיה ולסדר לפי הסדר הבא –

שכבה תפוח אדמה, מעליה ביצים פרוסות

לתבל במלח ופלפל

להמשיך לערוך שכבות כאלו לסירוגין.

צקי מלמעלה את הרוטב.

 

אפי בתנור חם כ- 30 דקות.

 

 

 

 

 

 

 

פסטל עם בשר טחון (פשטידה קלה להכנה)

מהמטבח הבולגרי

 

 

המצרכים

 

8 מצות

4 ביצים

1 כוס שמן (כוס קטנה של קפה טורקי)

½ ק"ג בשר טחון

מעט אבקת מרק עוף

מלח, פלפל שחור – לפי הטעם.

 

אופן ההכנה

 

                                                    לערבב את כל החומרים יחד בקערה.

 

לשמן תבנית אפיה ולצקת החומר לפזר כמה חתיכות קטנטנות של מרגרינה מעל.

 

לאפות בחום בינוני כ-40-30 דקות.   

 

הערה:  אפשר להחליף הבשר בפטריות עם גבינה בולגרית.

 

 

 

 

 

טורט פשוט

 

 

המצרכים

 

6-7 ביצים – תלוי בגודל התבנית

1 כוס סוכר

1 שקית אבקת אפיה

1 שקית וניל

4 כוסות קמח תפו"א

4 כוסות קמח מצה

¼ כוס שמן

 

אופן ההכנה

 

להפריד חלבונים מחלמונים.

 

להקציף חלבונים עם הסוכר.

לערבב בקערה נפרדת את שאר החומרים.

להוסיף את קצף החלבונים לקערה ולערבב בעדינות.

לאפות בחום בינוני כ- 40-30 דקות.

פחזניות מקמח מצה – כ-20 חתיכות

 

המצרכים

 

 

1/3  חבילה מרגרינה (כ-3 כפות)

1 כפית מלח

½1 כוסות קמח מצה עדין

5-4 ביצים

1 כף סוכר

1 כוס מים

 

 

 

אופן ההכנה

 

הרתיחי את המים עם המרגרינה, המלח והסוכר.

כשהמים רותחים הוסיפי את קמח המצה ובחשי עד

שהעיסה תיפרד מדפנות הסיר.

הסירי את הסיר מעל האש והוסיפי כל ביצה לחוד כשאת בוחשת אחרי כל הוספה.

השהי את העיסה עד שתיצטנן.

צקי את העיסה בעזרת זקית לקישוט עוגות, על גבי תבנית שטוחה משומנת, ברווחים די גדולים.

פחזניות קטנות אלו יפות להגשה בציפוי שוקולד. אם את רוצה בפחזניות גדולות למילוי, צרי מן הבצק כדורים בעזרת שתי כפות, וערכי על התבנית המשומנת.

 

מלאי את הפחזניות בקצפת, קרם או רפרפת סמיכה.

אפשר למלא גם במילוי לא מתוק כגון: כבד קצוץ, אטריות, גבינות וכו.

 

לאפות בחום בינוני כ- 50-40 דקות.

  היכנס לעריכת כותרת תחתונה לשינוי טקסט זה