בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 

 
ברוכים הבאים לעולם המתכונים
פה תמצאו מתכונים מכל העמים והעדות
תודה מיוחדת לידידי גיורא }{
מחדר נשואים נשואות בצאט תפוז:)
תודה על תרומתך לאתר זה:))
תהנו ובאהבה מהפרפר על הD ובהצלחה:)

 
    דף הבית
    פורום עולם המתכונים
    תזונה נכונה חשוב לדעת
    לוח מידות ומשקלים
    ראש השנה
    חנוכה
    פורים
    פסח
    פסח בשר ושונות
    קינוחים לפסח
    ספרון מתכוני פסח
    מתכונים עם קמח מצה
    מהמטבח שלי לפסח
    מקבץ מתכונים לפסח
    מתכונים לשבועות
    ט'ו בשבט
    מנות חמות
    ספר מתכוני החורף/תוכן
    מתכוני חורף 1
    מתכוני חורף 2
    מתכוני חורף 3
    מתכוני חורף 4
    מתכוני חורף 5
    מרקים
    מאכלי חורף
    מתכוני דגים
    פשטידות ותוספות
    ממולאים
    ספר המתכונים של
    בורקסים
    מאפינס מכל הסוגים
    סלטים
    חמוצים וכבישות
    פשטידות
    מאפים מלוחים
    אוכל סיני
    מתכוניים תמניים
    ספר הבצקים1
    שום פלפל ושמן זית/תוכן עניינים
    המתכונים/שום פלפל ושמן זית1
    המתכונים/שום פלפל ושמן זית2
    ספרון מתכוני רוגע-לך
    ספרון מתכוני תותים
    עוגת גבינה
    מתכוני עוגיות
    סלטים 1
    מתכונים לקפה
    משקאות
    ליפתנים וקינוחים
    עוגות מכל מיני
    ספרון המתכונים למתכוני אגוזים
    מתכוני לימון
    ספרון מתכוני פילו
    ספר עוגות הקרם
    ספר מתכוני שוקולד

 

תוכן העניינים

 

מרק אפונה

מרק אפונה הולנדי

מרק בטטות ותפוזים דל קלוריות

מרק גולאש

מרק גזר

מרק האנוי (פו)

מרק חומוס zuppa di ceci

מרק ירקות איטלקי עם רביולי או טורטליני

מרק ירקות וחומוס

מרק ירקות עשיר

מרק כרישה ותפוחי אדמה

מרק מכובע הנזיר

מרק נטיפי ביצה

מרק עגבניות ופרנו קר

מרק עדשים

מרק עוף עם גלינגל Tom Kha Gai

מרק קארי עם אטריות

מרק קובה

מרק קרם אספרגוס

מרק קרם בטטות

מרק קרם כרובית

מרק שעועית לבנה

מרק תפוחי אדמה וכרישה

מרק תפוחי עץ וכרובית בקארי


מרק אפונה

 

רכיבים:

 

חצי ק"ג אפונה קפואה

2 בצלים.

50 גרם חמאה.

5 כוסות מים.

מעט רוטב סויה.

אבקת מרק בטעם עוף לפי הטעם.

מעט טבסקו.

מלח ופלפל .

2 שיני שום.

 

אופן הכנה:

 

קוצצים את הבצל.

ממיסים את החמאה בסיר ומטגנים את הבצל עד

שמתחיל להזהיב.

מוסיפים את האפונה ומטגנים מעט.

מוסיפים את המים, אבקת מרק, סויה, שום,

טבסקו וכל שאר התבלינים.

מרתיחים, טועמים ומתקנים תיבול.

מבשלים כחצי שעה על אש נמוכה.

 

 


מרק אפונה הולנדי

 

רכיבים:

 

2 כוסות אפונה ירוקה יבשה

750 גר' בשר אווז מעושן (רצוי ירכיים)

10 כוסות מים

1 גבעול סלרי קצוץ עם העלים

1 גזר קצוץ

1 בצל קצוץ

1 כרישה גדולה שטופה היטב ופרוסה

1 תפו"א קצוץ

פרוסות קבנוס ופטרוזיליה לעיטור

 

אופן הכנה:

 

בוררים את האפונה ומשרים במים לכמה שעות-לילה. שמים את הבשר, האפונה המסוננת, המים, הסלרי, הגזר והבצל בסיר גדול. מכסים את הסיר ומבשלים במשך שעה עד לרתיחה או עד שהאפונה מתרככת.

מוסיפים את הכרישה ותפו"א ומבשלים במשך 30 דק' או עד שהירקות רכים.

מוציאים את בשר האווז מן הסיר, מפרידים את הבשר מהעצמות. את הבשר קוצצים ומחזירים לסיר.

מצננים מעט. מעבדים בבלנדר לתערובת חלקה. מעבירים את התערובת דרך מסננת. מחזירים את הנוזל לסיר ומחממים היטב.

מעטרים בפרוסות קבנוס ופטרוזיליה, מגישים עם לחם.

 

הערות:

ניתן להכין רק סמיך יותר אם לא מסננים.

ניתן להמיר את האפונה בעדשים אדומות או צהובות.

 

מקור המתכון: בישול עולמי

 


מרק בטטות ותפוזים דל קלוריות

 

רכיבים:

 

1 בצל קצוץ

1 שן שום קצוצה

1 גבעול רוזמרין

750 גר' דלעת קלופה ומגולענת

500 גר' בטטות קלופות וחתוכות לפרוסות

3 כוסות מים

1 כוס מיץ תפוזים

 

אופן הכנה:

 

מערבבים את כל החומרים בסיר גדול ומביאים לרתיחה. מכסים ומאדים 15-20 דק' או עד שהירקות רכים.

מוציאים את הרוזמרין.

מעבדים את המרק בבלנדר.

להגשה, מחממים שוב, יוצקים לקערות ובוזקים פלפל שחור טרי טחון.

 

הערות:

מתאים מאד עם פוקצ'ה (אבל כבר לא דיאטטי). מוגש גם קר, עם מעט שמנת או יוגורט.

 

מקור המתכון: בישול עולמי

 


 מרק גולאש

 

רכיבים:

 

1/2 ק"ג בשר בקר לגולאש

1/2 סלסילת עגבניות שרי קטנות

1 כוס גרגרי אפונה סנפרוסט

3-4 כפות קמח

2-3 בצלים גדולים

2 כפות רסק עגבניות

2 כפיות גדושות פפריקה מתוקה

1 כפית שטוחה פפריקה חריפה (לא חובה)

2-3 שיני שום כתושות

1/2 1 ליטר מים חמים

שמן

 

אופן הכנה:

 

חותכים את הבשר לקוביות קטנות ומקמחים אותן.

בסיר גדול מטגנים את הבשר במעט שמן כדי לסגור אותו מכל הכיוונים.

מוציאים את הבשר .

קוצצים את הבצל גס ומטגנים בשמן בסיר הגדול עד שנעשה שקוף. מוסיפים את השום וממשיכים לטגן. מוסיפים חזרה את הבשר. מתבלים בפפריקה מלח ופלפל, מוסיפים את המים החמים ורסק העגבניות ומרתיחים. מוסיפים את האפונה ועגבניות השרי, מנמיכים את האש לאש קטנה-בינונית ומבשלים בכיסוי חלקי עד שהבשר רך.

מתקנים תיבול ומגישים.

 

מקור המתכון: ענבל ברנר

 


מרק גזר

 

רכיבים:

 

500 גר' גזר

1 בצל גדול

60 גר' חמאה

1 כף קמח

5 כוסות מרק ירקות צח

3/4 כוס שמנת מתוקה

מלח, פלפל

עירית לעיטור

 

אופן הכנה:

 

קולפים את הגזרים. חותכים את הגזרים והבצל לפרוסות דקות.

מחממים את החמאה בסיר גדול, מוסיפים את הגזר והבצל, ומערבבים תוך בישול על אש קטנה עד שהבצל רך.

מוסיפים את הקמח ומערבבים. מסירים מהאש, מוסיפים את המרק, ומערבבים לתערובת אחידה. מחזירים לאש ומבשלים על אש קטנה עד שהמרק רותח ומתעבה. מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה עוד 25 דק' או עד שהגזר רך.

מעבירים למעבד מזון ומעבדים לתערובת חלקה.

מחזירים את המרק לסיר, מוסיפים את השמנת המתוקה, מלח ופלפל ומחממים היטב תוך בחישה.

מגישים בעיטור עירית קצוצה.

 

הערות:

להכנת מרק גזר ותפוזים מוסיפים קליפת תפוז מגוררת דק ומיץ משני תפוזים ומערבבים. אפשר להוסיף מעט זנגביל מגורר. מעטרים ברצועות דקות של קליפת תפוז.

מקור המתכון: בישול עולמי

 

 

 

 

 

 

מרק האנוי (פו)

 

רכיבים:

 

4 כוסות ציר מרק עוף/בשר

250 גרם אטריות אורז רחבות

2 כפות גרגרי פלפל

1 ראש שום

2 כפות בצל לבן/ירוק חתוך

2 כפות פטרוזיליה חתוכה

2 כפות שמן שומשום

1 כף שמן צ'ילי

1 כף רוטב דגים

1 כף ליים סחוט

1 כף רוטב סויה

2 כפיות סוכר

 

קורט מכל אחד: פלפל, מלח, אניס קינמון וג'ינג'ר.

 

תוספות אפשריות: שמן שומשום, שמן צ'ילי, רוטב דגים, רוטב סויה, רוטב צ'ילי.

 

אופן הכנה:

 

להכניס לסיר את כוסות הציר, השום והפלפל ולהביא לרתיחה.

להוסיף את שאר המצרכים, לבד מהאטריות, הבצל והפטרוזיליה ולבשל כחמש דקות.

לפני ההגשה להוסיף את הבצל והפטרוזיליה.

 

בינתיים, לבשל את האטריות יחד עם מים מספיקים בסיר למשך כעשרים דקות - ולהוסיף למרק ממש לפני ההגשה - אחרת האטריות עלולות להפוך לעיסתיות.

 

להגיש בקערות מרק גדולות, למלא את מחציתן אטריות, אחר-כך לשפוך את הציר עד למילוי 3/4 הקערה, ולהוסיף את התוספות האפשריות - לפי הטעם.

 

הערות:

גרסה מערבית למרק אטריות ובקר ויאטנמי מסורתי

 

מקור המתכון: http://www.sini.co.il

 

מרק חומוס - zuppa di ceci

רכיבים:

 

250 גרם פולי חומוס מיובשים, שרויים במים למשך לילה

6 כוסות מים

1 גבעול רוזמרין

2 שיני שום שלמות

3 כפות שמן זית

1 שן שום מעוכה

1 בצל קצוץ

1 קופסה קטנה רסק עגבניות

1/2 כוס מים

2 כפיות אבקת מרק בשר (קנור)

פלפל טחון

עלי פטרוזיליה קצוצים

 

אופן הכנה:

1. מסננים את החומוס השרוי ושמים בסיר עם המים, הרוזמרין ר-2 שיני השום. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהחומוס יתרכך, כשעתיים.

2. בסיר גדול מחממים את שמן הזית, מוסיפים את השום המעוך והבצל ומטגנים עד שהבצל ייעשה שקוף.

מסירים מהאש.

3. בסיר קטן מערבבים את רסק העגבניות עם המים ואבקת המרק, מביאים לרתיחה ומוסיפים לסיר עם הבצל.

4. מוציאים את הרוזמרין מסיר החומוס. מעבירים מחצית מהחומוס המבושל עם מעט ממי הבישול למעבד מזון מצויד בלהב פלדה ומעבדים למרק סמיך.

מעבירים לסיר עם תערובת הבצל ורסק העגבניות, בוחשים ומתבלים במלח ובפלפל.

5. מסננים את גרגרי החומוס הנוספים ומעבירים למרק.

אם המרק סמיך מדי, מדללים במעט מנוזלי בישול החומוס.

לפני ההגשה מוסיפים הפטרוזיליה.

 

אפשר לבשל 250 גרם פסטה (פוזילי או צדפים), לסנן ולהוסיף למרק. מבשלים יחד 5 דקות.

 

מקור המתכון: פורום אורט
 

 

מרק ירקות איטלקי עם רביולי או טורטליני

 

רכיבים:

 

4 כפות שמן זית 

50 גרם מרגרינה (או חמאה, או 3 כפות שמן זית נוספות)

3 גזרים חתוכים לקוביות

2 קישואים חתוכים לקוביות בקליפתם

200 גרם תרד חתוך לרצועות

1 כוס פרחי כרובית 

3 בצלים ירוקים קצוצים

5 גבעולי סלרי קצוצים

1/2 כוס אפונה קפואה 

1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה

1/4 כוס ריחן קצוץ(אם רוצים)

2 עגבניות קלופות וקצוצות

6 שיני שום קצוצות

1 כוס כרוב חתוך לרצועות

2 כפות רסק עגבניות 

מלח ופלפל שחור טחון טרי

10 כוסות מרק עוף צח

להגשה:

300 גרם רביולי או טורטליני מוכנים, ממולאים בתרד

 

אופן הכנה:

 

1. ממיסים את השמן והמרגרינה בסיר כבד. מוסיפים את הירקות, מכסים ומאדים 15 דקות, תוך ערבוב מפעם לפעם.

 

2. מוסיפים את רסק העגבניות, מתבלים במלח ובפלפל, מוסיפים את מרק העוף ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה נמוכה כשעה וחצי.

 

3. מבשלים את הרביולי במי מלח רותחים כ-10 דקות, מסננים ממי הבישול. מגישים את המרק חם מאוד יחד עם הרביולי.

 

מקור המתכון: מוסף "שף" של "לאשה"


מרק ירקות וחומוס

 

רכיבים ל 8 מנות:

 

6 כפות שמן זית

15 שיני שום קצוצות

3 כרישות פרוסות דק (כולל החלק הירוק הבהיר)

10 עלי מרווה טרייה קצוצים

2 עלי דפנה

1/2 לימון שטוף, מנוקה מחרצנים, קצוץ דק (כולל הקליפה)

2 כוסות קוביות בטטה קלופה (כ 2 בטטות בינוניות)

2 כוסות גרגרי חומוס מבושלים, מסוננים

7 כוסות מרק ירקות (אפשר מאבקה)

 

להגשה:

1 כוס בצל ירוק קצוץ דק

1/2 כוס גבינת פרמז'ן פרוסה דק-דק בקולפן ירקות (לא הכרחי)

 

אופן הכנה:

 

בסיר גדול מזהיבים את השום בשמן (זהירות שום נשרף מהר)

מוסיפים את הכרישה, המרווה ועלי הדפנה. מטגנים תוך ערבוב כ 5 דקות

מוסיפים את הלימון הקצוץ, קוביות בטטה וגרגרי חומוס מסוננים, מוסיפים את מרק הירקות ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים בבעבוע עדין עד שגרגרי החומוס רכים.

טועמים, מתקנים תיבול, מעבירים לצלחות הגשה אישיות ומוסיפים לכל צלחת בצל ירוק קצוץ ושבבי פרמז'ן

 

מקור המתכון: עושים שוק עם גיל חובב - שוק נצרת (עיתון)

 


מרק ירקות עשיר

 

רכיבים:

 

2 בצלים קצוצים גס

2 שיני שום מעוכות או קצוצות דק

3 גזרים

3 תפוחי אדמה קטנים או שניים בינוניים

3 קישואים או זוקיני

1 כוס עדשים ירוקים מבוררים ורחוצים

מלח ופלפל לפי הטעם

כף או שתיים אבקת מרק עוף פרווה

2-3 עלי דפנה

2-3 כפות שמן

 

אופן הכנה:

1. מחממים את השמן בסיר גדול ומטגנים בו את הבצל עד שנהייה

שקוף. מוסיפים את השום המעוך.

2. חותכים את כל הירקות לקוביות בגודל 1x1 ס"מ ומוסיפים לבצל

המטוגן. מוסיפים גם את העדשים הירוקים.

3. מוסיפים מים לכיסויי הירקות ואת אבקת המרק ועלי הדפנה.

ומבשלים עד שהירקות כולם רכים.

4. מתקנים תיבול ומוסיפים מים אם צריך.

 

הערות:

המרק בטבעו הוא סמיך ועשיר. ניתן לדלל אותו עם יותר מים.

אפשר להוסיף באמצע הבישול אטריות או פסטה, אבל המרק עשיר דיו גם בלי הפסטה, שתעשה אותו עמילני יותר.

 

מקור המתכון: פורום מתכונים - bali

 


מרק כרישה ותפוחי אדמה

 

רכיבים:

 

1/4 כוס שמן

500 גרם בשר בקר טרי (שריר), חתוך לקוביות בגודל

5 על 5 ס"מ

1 ק"ג תפוחי אדמה, חתוכים גס

מלח ופלפל

1/2 2 ליטרים מים

4-5 כרישות (פרסות) נקיות וחתוכות גס

2 חלמונים, טרופים

 

להגשה:

 

שמיר קצוץ

מעט אגוז מוסקט

שמן זית

 

אופן הכנה:

 

מחממים את השמן בסיר גדול ומטגנים את הבשר מכל הצדדים, עד שהוא משחים. מוסיפים את תפוחי האדמה, ממליחים ומפלפלים, ומטגנים עד להזהבה. יוצקים את המים, מכסים את הסיר באופן חלקי ומביאים לרתיחה. מנמיכים הלהבה ומבשלים שעה.

 

מוסיפים הכרישה, מכסים הסיר באופן חלקי ומבשלים כשעה נוספת. מסננים (שומרים הנוזלים) ושומרים את הבשר בצד. מעבירים את כל הירקות ומעט מהנוזלים לבלנדר וטוחנים היטב. מחזירים את הירקות הטחונים, הבשר והמרק לסיר.

 

לפני ההגשה מחממים את המרק, מוסיפים את החלמונים, בוחשים ומחממים, אך נזהרים לא להביא לרתיחה. מגישים עם מעט שמיר קצוץ, אגוז מוסקט ושמן זית.

 

מקור המתכון: טעמים  - תכנית הטלוויזיה

 

מרק מכובע הנזיר

 

רכיבים:

 

עלים של כובע הנזיר

מעט חמאה

1 תפו"א

3 כוסות מים

מיץ לימון

מלח, פלפל

 

אופן הכנה:

 

את העלים הטריים לטגן בסיר עם החמאה. כאשר התרככו להוסיף תפו"א חתוך לקוביות, מים, מלח ופלפל.

להרתיח עד לריכוך התפו"א. לעבד בבלנדר ולהוסיף מיץ לימון.

 

הערות:

לעלים ולפרחים טעם חרדלי חריף. אפשר להוסיף אותם לכל סלט חסה.

ב-100 גר' של עלים ירוקים יש 285 מיליגרם ויטמין C. נחשב לתרופה נגד ברונכיט ובעיות בדרכי הנשימה.

 

מקור המתכון: עמוס קינן

 


מרק נטיפי ביצה

 

רכיבים:

 

1.5 ליטר מרק עוף (מרק צח) מאבקה

2 כפות עמילן תירס (קורנפלור) מעורבב עם רבע כוס מים קרים

2 ביצים טרופות

2 גבעולי בצל ירוק חתוך

 

אופן הכנה:

 

להרתיח את המרק בסיר גדול.

להוסיף בעדינות את תערובת עמילן התירס והמים, תוך כדי ערבוב המרק, עד שהוא נעשה

סמיך.

להנמיך את האש, כך שהמרק ימשיך להתחמם.

להוסיף את הביצים תוך כדי ערבוב. ברגע שכל תערובת הביצים בתוך הסיר, להוריד מהאש.

להגיש עם בצל ירוק קצוץ מעל.

 

אפשרות נוספת להכנה - מרק עגבניות עם נטיפי ביצה. כל מה שצריך היא פחית עגבניות

מרוסקות (לשים לב שהחתיכות יהיו קטנות דיין - אם לא, לרסק) אותה יש להוסיף למרק

העוף הרותח, ואח"כ להרתיח שוב, להוסיף את תערובת עמילן התירס, ולהמשיך בהתאם

להוראות הנ"ל.

 

מקור המתכון: http://www.sini.co.il


מרק עגבניות ופרנו קר

 

רכיבים:

 

1 ק"ג עגבניות בשלות, בקוביות

1/4 כוס שמן זית

1 בצל קטן, קצוץ

4 שיני שום כתושות

1/2 צרור כוסברה, קצוצה

מלח, פלפל

1 כפית סוכר

1/2 כוס שמנת מתוקה

1/4 כוס פרנו (או פסטיס או ערק עם מעט סוכר)

 

אופן הכנה:

 

מבשלים את העגבניות על אש נמוכה כ-10 דק', עד שמתרככות.

מחממים את השמן במחבת גדולה, ומטגנים את הבצל עד שנהיה שקוף. מוסיפים את השום ומטגנים עוד 2 דק'. מוסיפים כוסברה, מערבבים, ומבשלים עוד 2 דק'.

מעבירים את תוכן המחבת, ואת העגבניות למעבד מזון, ומעבדים לנוזל חלק.

מסננים את המרק, מוסיפים תבלינים, שמנת ופרנו. מערבבים, מכסים בניילון נצמד, ומקררים 4 שעות לפחות, רצוי לילה. מגישים קר מאד.

 

מקור המתכון: "מצפה הימים" "שף" ידיעות אחרונות

 


מרק עדשים

 

רכיבים:

 

1 כוס (200 גר') עדשים אדומות

1/2 4 כוסות מרק עוף צח

1 שן שום כתושה

2 מסמרי ציפורן

3 עגבניות קצוצות

1 בצל בינוני קצוץ

מלח, פלפל

450 גר' תפו"א קלופים וקצוצים

2 כפות מיץ לימון

פרוסות קבנוס צלוי לעיטור

 

אופן הכנה:

 

שוטפים את העדשים היטב ומסננים. שמים אותן בסיר עם המרק, השום, ציפורן, עגבניות, בצל, מלח ופלפל. מביאים לרתיחה, מקטינים את האש, מכסים, ומבשלים 45 דק' עד שהעדשים והירקות רכים.

מוסיפים תפו"א ומבשלים בסיר מכוסה 20 דק' עד שתפו"א רכים.

מצננים מעט, מעבירים את המרק דרך מסננת. מחזירים לסיר, מוסיפים מיץ לימון ומחממים היטב על אש קטנה.

מגישים בעיטור פרוסות קבנוס צלוי.

 

הערות:

ניתן לעבד את המרק במעבד מזון, ולוותר על הסינון. המרק יצא סמיך יותר.

 

מקור המתכון: בישול עולמי

 


מרק עוף עם גלינגל - TOM KHA GAI

 

רכיבים:

 

5 ס"מ גלינגל טרי קצוץ דק

2 כוסות חלב קוקוס

1 כוס ציר מרק עוף

3 פיסות חזה עוף חתוך לקוביות גדולות

1-2 כפיות פלפלים אדומים חריפים קצוצים דק מאוד

2 כפות מי דגים

1 כפית סוכר חום

¼ כוס עלי כוסברה

 

אופן הכנה:

 

מרתיחים בסיר את חלב הקוקוס, הגלינגל וציר המרק.

מבשלים כ- 10 דקות על חום נמוך ללא מכסה.

מוסיפים את העוף, הפלפלים החריפים ומבשלים כ- 8 דקות נוספות.

מוסיפים את מי הדגים.

מוסיפים את עלי הכוסברה ומגישים מייד.

מקשטים בכמה עלי כוסברה טריים.

 


מרק קארי עם אטריות

 

רכיבים:

 

500 גרם אטריות אודון עגולות

2 כפות שמן

3 שיני שום כתושות

1 כף מחית קארי אדום

400 מ"ל חלב קוקוס

30 גרם אבקת חלב קוקוס

500 גרם חזה עוף חתוך

2.5 כוסות ציר מרק עוף

2 כפיות אבקת קארי

1/4 כפית אבקת כורכום

3 כפות רוטב דגים נאמפלה

1 כפית סוכר

1 כוס כרוב חתוך

1.5 כפיות מיץ לימון

2 בצלים ירוקים חתוכים

2 לימונים חתוכים

 

אופן הכנה:

 

למלא 3/4 סיר במים מומלחים ולהביא לרתיחה. להכניס את האטריות ולערבב. להביא לרתיחה שנייה ולבשל עד שהאטריות יתרככו מעט.

להעביר את האטריות למסננת, לשטוף במים קרים ולחלק אותן לארבע קעריות מרק עמוקות.

לחמם את השמן בסיר אחר, להוסיף את השום, לטגן קלות עד שיזהיב. להוסיף את מחית הקארי האדום, לטגן שנית מספר שניות.

למלא כוס עד מחציתה חלב קוקוס ולהוסיף את אבקת חלב הקוקוס ולערבב היטב. להעלות מעט את חום האש, ולהוסיף את התערובת לסיר. לערבב עד לקבלת תערובת אחידה.

להוסיף את העוף ולטגן קלות, ולהוסיף את שאריות חלב הקוקוס, ציר מרק העוף, אבקת הקארי, אבקת הכורכום, רוטב הדגים והסוכר, ולערבב היטב.

לבשל חמש דקות, ואחר להוסיף את הכרוב ולבשל דקה נוספת ולהוריד מהאש.

לפני ההגשה להוסיף מעט מיץ לימון, לשפוך את המרק על האטריות שבקערות ההגשה, ולפזר מעט בצל ירוק בכל קערה. את הלימונים, להניח לצד המנות.

 

מקור המתכון: http://www.sini.co.il

מרק קובה

 

רכיבים:

 

10 עגבניות מרוסקות

כף רסק עגבניות

10 כוסות מים רותחים

1 כפית מלח

פלפל שחור

1/4 כוס מיץ לימון או רבע כפית מלח לימון

2-3 שיני שום

מעט סוכר לפי הטעם

1 חבילה קובה ביתי קפוא (לא מטוגן)

 

אופן הכנה:

 

1. לאדות את העגבניות בסיר על אש בינונית.

2. להוסיף מלח, פלפל שחור, שום כתוש, רסק עגבניות ומים רותחים.

לבחוש הכל יחד ולהגיע לרתיחה.

3. לגלגל את הקובה אחד אחד בידיים רטובות, להכניס לסיר ולבחוש בזהירות

עם כף מעץ.

4. אחרי הרתיחה השניה להעביר לאש נמוכה למשך כשעה וחצי.

ניתן להוסיף בשלב זה: במיה, דלעת או קישואים

 

מקור המתכון: פורום מתכונים "תפוז"

 


מרק קרם אספרגוס

 

רכיבים:

 

750 גר' אספרגוס

60 גר' חמאה

1 בצל קטן קצוץ

1 גבעול סלרי קצוץ

1/4 כוס קמח

3 כוסות מרק ירקות צח

2/3 כוס שמנת מתוקה

 

אופן הכנה:

 

חותכים את ראשי האספרגוס וקוצצים את הגבעולים. חולטים את ראשי האספרגוס במי מלח רותחים במשך דקה, ומסננים.

מחממים את החמאה בסיר גדול, מוסיפים את הבצל, הסלרי, וגבעולי האספרגוס הקצוצים. מבשלים תוך ערבוב כ-5 דק' עד שהבצל רך. מוסיפים את הקמח ומערבבים לתערובת אחידה.

מורידים את הסיר מהאש ומוסיפים את המרק. מערבבים למרקם אחיד. מחזירים את הסיר לאש. מכסים ומבשלים 20-25 דק', או עד שהירקות רכים. מוסיפים את ראשי האספרגוס ומחממים 5 דק' נוספות.

מעבירים את התערובת לבלנדר ומעבדים לתערובת חלקה.

מחזירים לסיר.

מוסיפים את השמנת ומערבבים היטב. בוחשים תוך חימום על אש קטנה, עד שהמרק חם מאד.

 

מקור המתכון: בישול עולמי

 


מרק קרם בטטות

 

רכיבים:

 

1 ק"ג בטטות

1 ליטר מרק עוף מוכן מאבקה

1 בצל גדול

2 שיני שום כתושות

מעט שמן זית

פלפל שחור גרוס

מלח

2 עלי דפנה

 

אופציה: 1/2 מיכל שמנת לבישול השף הלבן

 

אופן הכנה:

 

קולפים את הבטטות וחותכים לקוביות גדולות.

קוצצים את הבצל ומטגנים בשמן זית עד שנעשה שקוף. מוסיפים את השום והבטטות ומטגנים כמה דקות.

מוסיפים את המרק והתבלינים ומבשלים על אש בינונית עד שהבטטות מתרככות.

מוציאים את הבטטות למעבד מזון ומרסקים למחית חלקה.  מחזירים את המחית לנוזלי המרק ומבשלים עד שחם. טועמים ומתקנים תיבול. אם צריך, מוסיפים עוד מים רותחים כדי לדלל את המרק.

 

לפני ההגשה אפשר להוסיף למרק מעט שמנת לבישול של השף הלבן. אחרי הוספת השמנת אסור להרתיח את המרק, אלא רק לחמם על אש קטנה.

 

מקור המתכון: ענבל ברנר

 


מרק קרם כרובית

 

רכיבים:

 

750 גר' כרובית

1 כף שמן

3 כוסות מרק ירקות צח

1 כוס שמנת מתוקה

1/4 כפית אגוז מוסקט טחון

מלח, פלפל

 

אופן הכנה:

 

חותכים את הכרובית לפרחים קטנים. מחממים את השמן בסיר גדול, מוסיפים את הכרובית ומטגנים תוך ערבוב 3 דק', או עד שהכרובית מתחילה להתרכך.

מוסיפים את המרק, מכסים את הסיר ומבשלים 10-15 דק' עד שהכרובית רכה. מוסיפים את השמנת ומערבבים.

מעבירים למעבד מזון ומעבדים לתערובת חלקה.

מחזירים את המרק לסיר ומוסיפים תבלינים.

מחממים היטב ומגישים מיד.

ניתן לעטר בפלפל אנגלי טחון.

 

הערות:

כדי להכין מרק עשיר יותר מוסיפים כוס של גבינת צ'דר מגוררת.

 

מקור המתכון: בישול עולמי


מרק שעועית לבנה

 

רכיבים:

2 כוסות שעועית לבנה

1 בצל קצוץ

2 כפות רסק עגבניות

1 כף חוויג'  למרק - תבלין תימני

2 כפות אבקת מרק עוף

1/2 כף כמון

3 תפו"א חתוכים לקוביות

6 כוסות מים

 

אופן הכנה:

בקערה משרים את השעועית למשך לילה במים. בסיר בינוני מטגנים את הבצל, מוסיפים מים עד חצי הסיר וכשרותח מוסיפים את השעועית ומבשלים 5 דקות. מנמיכים את האש ומוסיפים את החוויג', כמון ורסק העגבניות ומבשלים כ-30 דקות. מוסיפים את תפו"א ומבשלים עוד 20 דקות. לקראת סוף הבישול מוסיפים מרק עוף ומבשלים עוד 5 דקות.

 

מקור המתכון: מפנקס התפריטים של דליה


מרק תפוחי אדמה וכרישה

 

רכיבים:

 

למחית שום:

30 שיני שום שלמות

1/2 כוס שמן זית

כפית מלח גס

 

למרק:

4-5 גבעולי כרישה (החלק הלבן בלבד, פרוס דק)

3 בצלים קצוצים

כף זרעי כוסברה טחונים

1 ק"ג תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות

2 ליטר ציר עוף או ירקות

פלפל שחור ומלח

10 בצלי שאלוט פרוסים

 

אופן הכנה:

 

השום:

מחממים תנור ל180 מעלות. מערבבים שמן, שום ומלח ואופים כשעה. מצננים מעט וסוחטים את תכלות שיני השום. שומרים את השמן.

 

המרק:

בסיר כבד ורחב מחממים את השמן בו נאפו שיני השום ומטגנים את הכרישה, הבצל והסלרי כ- 20 דקות, עד שהם רכים אך לא משחימים.

מוסיפים את זרעי הכוסברה, מערבבים ומבשלים 2 דקות.

מוספים את תפוחי האדמה, מערבבים ומבשלים עוד 2 דק'. מוסיפים את השום והציר ומבשלים כ1/2 שעה.

מעבירים את תכולת הסיר בכמה מחזורים לבלנדר וממחים למרק קרם חלק. מחזירים לסיר ומתבלים.

מחממים את יתרת השמן זית ומטגנים את השאלוט עד שהם צהובים ופריכים מעט.

מעבירים את הסלט לצלחות הגשה. מפזרים מעט שאלוט בכל מנה ומגישים חם.

מקור המתכון: דני מאייר - TABLA, NY (עיתון)


מרק תפוחי עץ וכרובית בקארי

 

רכיבים:

 

4 כוסות ציר עוף

2 כפות מרגרינה

2 בצלים בינוניים קצוצים דק

2 כפות אבקת קארי

מעט חוטי זעפרן

3 תפוחי עץ חמצמצים (דלישס) מקולפים ופרוסים דק

1 כרובית מפורקת לפרחים קטנים

250 מ"ל שמנת לבישול או קרם פרש

מלח פלפל

עירית קצוצה לעיטור

 

אופן הכנה:

 

מחממים את הציר בסיר.

בסיר נפרד מטגנים את הבצל במרגרינה, מוסיפים את אבקת הקארי והזעפרן לאחר  2-3 דקות מוסיפים את תפוחי העץ למשך 5-6 דקות התפוחים מתחילים להתרכך. מוסיפים את פרחי הכרובית וממשיכים לטגן עוד דקה. מוסיפים את הציר לסיר. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית מכוסה כעשרים דקות עד להתרככות הכרובית.  מכבים את האש ומעבים את המרק בשמנת או קרם פרש עד לדרגת הסמיכות הרצויה. מתבלים במלח ופלפל.

להגשה זורים מעל עירית קצוצה.

 

מקור המתכון: אהד - פורום  מתכונים "תפוז"

 


 

 

  היכנס לעריכת כותרת תחתונה לשינוי טקסט זה