בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 
המטבח של מאשה
העוגות של מאשה
ארוחות בריאות וקייטרינג צמחוני - טבעוני
ארוחות מזינות ומאוזנות על טהרת הצומח
לפרטים והזמנות6842847 - 052
 
 
    דף הבית
    פורום בישול ואפייה צמחוני טבעוני
    תפריט פסח 2009
    תפריטים דצמבר
    מתכוני עוגות
    טיפים לאפייה טבעונית
    מתכון שבועי
    מה זה, ולמה זה טוב?
    סדנת בישול בריא 12/03/2010
    תפריט פסח 2010

גולאש סייטן ו3 פיטריות

אז נכון שחלבון חיטה זה לא להיט בריאותי, ונכון שלתפוחי אדמה יש ערך גליקמי גבוה וערך תזונתי נמוך, אבל זה ט ע י ם!

סייטן, לפחות לפי דורעם גונט בגלריה באחד מימי שישי, הומצא ע"י נזירים בודהיסטיים,

ואני אומרת - מה שטוב לנזירים בודהיסטיים  מוכרח להיות טוב גם לנו, מלבד חיי פרישות, כמובן.

את המנה הזו אכלתי עם החבר הראשון שלי במסעדה טבעונית בפריז, ונפעמתי.

 

אפשר להשתמש בכל סוג פיטריות שחביב עליכם, כיד הדימיון הטובה.

 

החומרים:

300 גר' סייטן

1/2 ק"ג פטריות פורטבלו

1/2 ק"ג פטריות חורש

1/2 ק"ג פיטריות שמפיניון

3  בצלים פרוסים לפרוסות

6 עגבניות קלופות ומרוסקות

2 גזרים מגוררים

3 שיני שום פרוסות

מעט שמן לאידוי

סילאן תמרים

בהרט

כף מיסו

מעט מוסקט טחון טרי

פלפל שחור טחון גס

כף פפריקה מתוקה

1 כפית מלח

3 כפות רוטב סויה.

 

ההכנה:

מאדים בסיר את פרוסות הבצל, עד שהן הופכות שקופות-זהובות.

מוסיפים שום ופיטריות, וממשיכים לאדות. הפיטריות מצטמצמות מאוד.

מוסיפים עגבניות מרוסקות וגזר מגורד.

(כדי לקלוף את העגבניות, חורצים בהן צורת איקס, וחולטים במים רותחים.

אח"כ, מרסקים על פומפייה, או במעבד מזון).

מוסיפים תבלינים: 2 כפות סילאן תמרים כפית בהרט, חצי כפית פלפל שחור, מוסקט, פפריקה ומלח.

מוהלים חצי כוס מים רותחים עם מיסו, עד היעלמות הגושים, ומוסיפים לסיר.

מבשלים כרבע שעה על אש בינונית, מעבירים לאש נמוכה וממשיכים לבשל.

 

בינתיים, מקפיצים את הסייטן במחבת עם מעט שמן, רוטב סויה, כף סילאן, פלפל שחור ובהרט,

עד שמשחים מעט.

 

מוסיפים גם אותו לסיר הפטריות, וממשיכים לבשל על אש קטנטנה עד שעה.

גולאש מתבשל באופן מסורתי שעות ארוכות, ולמרות שבשלנו אין בשר, הבישול האיטי עושה לו טוב.

בשלו אותו בהתאם למידת הסבלנות שיש לכם לחכות למנה המעלפת הזו.

 

מגישים עם פירה בטטות/ תפוחי אדמה בחלב קוקוס.

 

נפלא ביום חורף סגרירי.

  היכנס לעריכת כותרת תחתונה לשינוי טקסט זה