שעועית אזוקי בירקות כתומים - כ4 מנות
שעועית אזוקי היא מאוד מזינה וקלה יחסית לעיכול
רכיבים:
כוס שעועית אזוקי, מושרית למשך הלילה או יותר
1 בצל
2 גזרים
בטטה גדולה
חצי ק"ג דלעת
חוויאג' למרק
מלח לפי הטעם
ההכנה:
מבשלים את שעועית האזוקי עם חצי כפית סודה לשתיה עד שהיא רכה. חותכים
לקוביות ומטגנים במעט שמן זית את הבצל, בינתיים קולפים וחותכים לקוביות
את שאר הירקות, מוסיפים לבצל כשמזהיב ומטגנים עוד קצת. מוסיפים מים
רותחים, קצת מתחת לגובה פני הירקות, ומבשלים עד שמתרככים הירקות.
מסננים את שעועית האזוקי מנוזלי הבישול ומוסיפים לירקות.
מתבלים בחוויאג' למרק ומלח, לפי הטעם, ואוכלים בתאבון, עם אורז מלא או
דגן אחר ליצירת חלבון מלא.
|