בניית אתרים
                                     
 ממטבחה של ליאורה ליליאן                               

 

 

 

 

קרם שניט

750  גרם בצק עלים

 

אופן ההכנה:

לרדד את הבצק על משטח מקומח לעלה מלבני בגודל תבנית אפיה של תנור ביתי.

לגלגל את הבצק על מערוך ולהניחו בזהירות על התבנית כשהיא הפוכה.

יש להרטיב במים את התבנית לפני הנחת הבצק,  לדקור היטב במזלג את כול שטח הבצק

להכניס לתנור שחומם מראש ל-175 מעלות לאפות עד שהבצק משחים יפה.

 

לאחר שהבצק התקרר יש לחתוך ל-2 חלקים שווים, ליישר בסכין את כול הבליטות שמפריעות לבצק להיות שטוח.

למרוח את הקרם על חלק אחד להניח מעל את החלק השני, להדק מעט ולפזר אבקת סוכר בנדיבות, או ציפוי פונדט למי שרוצה להשקיע מעט.

 

אופציה שנייה לציפוי למי שרוצה להשקיע מעט:

להמיס 3-4 כפות פונדט (זיגוג סוכר שנמכר במשקל) בכלי יבש בתוך כלי עם מים רותחים, (בשפה המקצועית זה נקרא - אבמט מרים)

לדלל עם כפית מים, ובעודו חם ונוזלי לשפוך על חלק אחד של הבצק, להמיס 100 גרם שוקולד מריר, להכניס לקונוס מנייר פרגמנט או

בקבוקון עם פיה שפיצית, לזלף קווים לרוחב, לקחת סכין לעבור לאורך ליצור מן פס, זה נותן טקסטורה מעניינת.  

 

 

 

 

 

חומרים לקרם פטיסייר:

 3 כוסות חלב

כוס סוכר

3  שקיות סוכר וניל

 כפית תמצית וניל

3  כפות קורנפלור גדושות

4  חלמונים

1 שמנת מתוקה (קרה מאוד)

 

אופן ההכנה:

לשים בכלי: 2 כוסות חלב, את סוכר, סוכר וניל ותמצית הוניל, להניח על אש גבוהה עד לכמעט רתיחה ולהנמיך.

בכלי נפרד לערבב היטב את הכוס חלב הנותר, קורנפלור וחלמונים, לערבב היטב שלא יהיו גושים  להוסיף לחלב החם,  ולערבב כל הזמן עד שהתערובת תתקשה ותייצר בועות, לקרר היטב.

 

לנער היטב את מיכל השמנת מתוקה ששהה בהקפאה לפחות 1/4 שעה, לשפוך למיקסר להוסיף כף סוכר, להקציף במהירות לא מקסימלית עד לקבלת קרם יציב, להוסיף לקערת המיקסר את הקרם פטיסייר שהתקרר היטב

ולערבל במיקסר על מהירות נמוכה עד לקבלת תערובת חלקה,  לקרר את הקרם לפחות שעה או יותר לפני מריחתו על הבצק.

 

הערה: לגבי הקצפת השמנת, יש להיזהר מהקצפת יתר העלולה לפרק  את הקצפת ולהפוך אותה לחמאה.

 

בהצלחה רבה! ליאורה ליליאן

  

lioragolan53@walla.com
  שם העסק | כתובת | טלפון | אימייל (לחצו "עריכה" כדי לשנות)  
האתר נבנה במערכת 2all   בניית אתרים