סגולותיהם הבריאותיות של 16 מזונות ירוקים    מצוות שכתובות בספר בראשית    מצוות שכתובות בספר שמות    לאוכל בשבת יש טעם מדוע?
   פרשת השבוע על פי הרב יואב שוכר    השביעיות המדהימות ביהדות
 
    דף הבית
    פרשות השבוע
    סגולות
    סגולות שבצמחים
    סגולה למצוא אבידה
    דת
    הלכות
    נרות חנוכה
    חודשים
    שבועות
    כיפור
    פרשת המן
    פרשת התשובה
    קישורים ודרשה
    מעשה ניסים
    חיים לאחר המוות
    ברכה על תופעות טבע
    צור קשר

ברוכים הבאים לאתר 

http://avigv55.com

דת ויהדות
של אברהם גבריאל

מי"ז בתמוז עד תשעה באב
 

*    כיון שבשבעה עשר בתמוז התחילו צרות החורבן , לכן נוהגין קצת אבלות מיום זה עד אחר תשעה באב. ובימים אלו במיוחד ראוי לכל ירא שמיים לעשות "תיקון חצות" לאחר חצות היום (עד השקיעה) ואומרים "תיקון רחל" בלבד (גם בשנת שמיטה) (עיין כה"ח תקנא ס"ק רכא, רכב). ואין צריך לומר שטוב לעשות תיקון חצות (תיקון לאה בשנת שמיטה) בחצות לילה.

*    אין אומרין "תיקון חצות" של יום בימי שישי, ראש חודש אב, ותשעה באב. אמנם אחר חצות לילה אומרם "תיקון חצות" (עיין בא"ח דברים כה).

*    נוהגים שלא לישא אישה משבעה עשר בתמוז עד תשעה באב אפילו למי שעדיין לא קיים מצוות פרו ורבו, וכן נהגו האשכנזים בכל מקום. ויש מקומות שנהגו שלא לשאת בהן נשים רק מר"ח אב ואילך. וברוב קהילות הספרדים החמירו מי"ז בתמוז, כיוון שאין בזמן זה סימן ברכה. (עיין בא"ח דברים ד. כה"ח תקנא ס"ק מג).

*    יש שנהגו להמנע גם מאירוסין מהטעם הנ"ל, ויש שהקלו באירוסין בלי סעודה עד ר"ח אב (עיין כה"ח תקנא  ס"ק מג, מד, מ"ב שם ס"ק טז. בא"ח דברים ד, שזה מנהג בגדד).

גננת הצריכה להשמיע לילדים שירים על מנת להעסיקם ולהשתלט עליהם יכולה להקל להשמיע שירים עד ר"ח, וראוי שתשמיע שירים מעניין הזמן והציפיה לגאולה.

*    השומע חדשות ובין קטעי החדשות יש קטעי נגינה, לא צריך לכבות את הרדיו מעיקר הדין אלא אם כן הם שירי פריצות שאז חובה לכבות בכל זמן והמחמיר לכבות בין קטע לקטע שלא לשמוע נגינה – תבוא עליו ברכה.

*    הוא הדין לזה המתקשר בטלפון ושומע מנגינה בשעת ההמתנה שיכול לשומעה כיון שאינה לתענוג  אלא להנעים את המתנתו.

*    יש נוהגין שלא לאכול בשר ושלא לשתות יין מי"ז בתמוז עד אחר תשעה באב אם לא בשבת או בסעודת מצווה. אך מחמירים הספרדים בבשר ויין רק ממוצאי ראש חודש אב. (עיין כה"ח תקנא ס"ק קכה, קכו. בא"ח דברים טו) ואשכנזים נוהגים איסור גם בראש חודש עצמו (ומ"ב שם ס"ק נח).

*    לא יכו את התלמידים או הבנים בימים אלו, אפילו לא מכה קלה. וכן יש להתרחק מכל דבר אפילו שהוא ספק סכנה (עיין שו"ע שם סע' יח).

*    נהגו לא לאכול או ללבוש דבר חדש שמברכים עליו "שהחיינו" כל שלושת השבועות, מלבד בשבת.

*    מנהג האר"י לא להסתפר מי"ז בתמוז, וכן נהגו האשכנזים. והעושה כן תבוא עליו ברכה. ולדעת השולחן ערוך האיסור הוא רק משבוע שחל בו תשעה באב.

*    טוב להמנע מללכת לבריכה בזמן זה מפני הסכנה, אומנם בקייטנה וכדומה שצריך להעסיק את הילדים שלא יסתובבו ברחובות, מותר ובתנאי שיגבירו את הזהירות ויכפילו וישלשו את מספר המצילים.

 (הלכות חגים – הרה"ג מרדכי אליהו שליט"א)
אתר זה נבנה על ידי יוסף גבריאל 0502839992