דיאטה ותזונה רפואית בשיטת Diet2All

מכסחי הסוכר דיאטה דלת סוכרים

ריקון הקיבה לתריסריון נעשה באופן הדרגתי, ראשית מתפנים, בתוך מספר דקות, אך החומרים המוצקים מתרוקנים לאט יותר, בצורה עיקבית ומסודרת.
הסיבים מתרוקנים אחרונים מהקיבה או החומרים המוצקים שאינם נתינים לעיכול.
אלכוהול ושומן בכמות נכבדת מעכבים את ריקון הקיבה.
 
מטבוליזם (חילוף חומרים) זהו למעשה תהליך הממיר את המזון הנאכל לחומרים כימיים בהם גופינו משתמש.
פחמימה מתפרקת לסוכרים פשוטים, 80% לגלוקוזה והשאר לפרוקטוזה וגלקטוזה.
בניגוד למה שחושבים, לפחמימות מורכבות (נטולות סיבים כגון: פסטה) יש ביכולתם להספג בדומה לסוכרים פשוטים כמו סוכר רגיל. 
 

אינסולין

בנטינג ובסט גילו בשנת 1921 את האינסולין, בלבלב של אדם ממוצע ישנה כ- 200 IU אינסולין.
 
אינדק גליקמי:
ככל שמזון הטבע מעובד יותר, כך הערך הגליקמי שלו גבוה יותר.

גורמי סיכון למחלות קרדיוסקולריות

תורשה, עישון, יתר לחץ דם, סוכרת, היפרכולסטרולמיה, רמת TG גבוהה, השמנה, סטרס ואכילת סוכר.

עישון:

הניקוטין גורם לווזוקונטרקציה (כיווץ כלי דם) ומקטין את רמת האנטי אוקסידנטים בפלזמה - הדבר מגביר את הפלק שנדבק לעורקים כלומר טרשת עורקים.

אסטרוגן:

נשים לפני גיל הבלות יש יתרון בגלל שהאסטרוגן מפחית את רמת האינסולין בפלזמה.

פרוגסטרון:

הפרוגסטרון מגביר את התיאבון ואחסון השומן. גניקולוגים רבים רושמים את הפרוגסטרון לנשים לאחר ניתוחים או מטיפולים אחרים בכדי להגביר את התיאבון.

אסטרוגן:

האסטרוגן מועיל לנשים המעוניינות לרדת במשקלן, משום שהוא מגביר את הרגישות לאינסולין.

מזונות בעלי אינדקס גליקמי נמוך

ירקות

שעועית, עדשים, אפונה, תרד, לפת, חסה, דלעת, קישוא, פטריות, אספרגוס, ארטישוק, לבבות דקל, במיה, כרוב, סלרי, מלפפון, מלפפון חמוץ, צנון, פלפל, עגבניה, בטטה, כרובית , ברוקולי, נבטים, בצל, דלעת.

פירות

תפוח, לימון, אגס, דובדבן, קיווי, משמש, אשכולית, מלון, מנדרינה, תפוז, מנגו, אפרסק, תמר, שזיף, אבוקדו ואגוזים.

מוצרי חלב:

חלב, גבינה, ביצה, יוגורט, שמנת, חמאה.

דגנים:

כל מוצרי הדגנים המלאים (ללא סוכרים וסירופים בכלל)

מזונות בעלי אינדקס גליקמי גבוה:

תפוח אדמה, גזר כתום, גזר לבן, אורז לבן, תירס, סלק, לחם לבן, מזונות המכילים סוכר ומזונות מזוקקים.

  • רוב הכולסטרול מיוצר בלילה, בזמן השינה, לכן לא מומלץ לאכול ארוחות כבדות עתירות סוכרים או שומנים.

  • כאשר אוכלים לאחר הארוחה סוכרים, הדבר יוצר תסיסה הגורם להפרעות עיכול כמו: צרבת והיווצרות גזים (נפיחות בבטן).

  • רוב הפירות מכילים פרוקטוזה (סוכר פירות) הגורם להפרשת אינסולין ברמה של כשליש מזו המופרשת בעקבות אכילת גלוקוזה.

logo בניית אתרים