דיאטה ותזונה רפואית בשיטת Diet2All

פעילות גופנית ובריאות – השלכות לגיל המבוגר

פעילות גופנית הינה פעילות פיזית שמבצע אדם במסגרות שונות, כגון: ספורט או פעילות נואמלית, כגון: עלייה במדרגות, הליכה ורכיבה על אופניים ועוד...פעילות גופנית ובריאות – השלכות לגיל המבוגר

בריאות איננה מצב של העדר מחלה, אלא כוללת את איכות החיים בהיבטים פיסיקלי, המנטאלי,  והחברתי. החל מגיל 35 -30 שנים מתחילה ירידה הדרגתית ביכולת בצוע עבודות ותפקודים פיסיולוגים שונים. אולם, קצב הירידה שונה בין אנשים ומושפע ממכלול של הגורמים גנטיים. סביבתיים ומרמת הפעילות הגופנית. מדווח רבות בספרות. שללא קשר לגיל, פעילות גופנית בעוצמה ותדירות מתאימים קשורה לשיפור מדיד משמעותי בתפקודים פיסיולוגים, סדרה גודל של השיפור תלוי במספר גורמים כגון הכושר הגופני ההתחלתי. הגיל ודפוסי פעילות הגופנית.

לאורח חיים פעיל במשך תקופה ארוכה קיימות השפעות מיטיבות על בריאות ועל איכות החיים. מחלת לב כללית ((CHD עדיין מהווה את גורם התמותה המוביל בעולם המערבי. ראשיתה של מחלה זו בשנויים ניוונים בצפוי הפנימי של העורקים.

שומנים, כולסטרול ובהמשך כתוצאה מתגובה של מערכת חיסון מתפתחת תגובה דלקתית שמביאה לסתימה חלקית של העורק.מספר גורמי סיכון קשורים להתפתחות מצב זה וביניהם: גיל, מין, עלייה בריכוז השומנים בפלסמה, יתר לחץ דם, עישון, עודף משקל, אורח חיים בלתי פעיל.   
מדווח בספרות כי מעבר לאורח חיים שכולל פעילות גופנית. תזונה נבונה, והפסקת עישון מוריד באופן משמעותי את הסיכון לחלות ב- CHD משפר מגוון תפקודים פסיכולוגים. משפר את מצב הרוח, ואת מערכת החיסונית , את איכות החיים, כדי לשלול סיכונים קליניים העלולים להיגרם עקב מאמץ גופני לדם שאינו פעיל.מומלץ למבוגרים הרוצים לשנות את אורח חייהם ולהתחיל בפעילות גופנית (במיוחד מעל גיל 35 לבצע בדיקות מאמץ) ארגומטריה. הסיכון הכרוך בבצוע בדיקות מסוג זה מזערי לעומת התועלת. הכולל מידע עדכני על מצב בריאותו של הנבדק.   
logo בניית אתרים