דיאטה ותזונה רפואית בשיטת Diet2All

פסוריאזיס (ספחת)


פסוריאזיס-ספחת: מחלת עור נפוצה מאוד. המחלה מאופיינת בבניית תאי עור המתחלקים במהירות (פי 1000 מהנורמה). הצטברות תאי העור נותנים את המראה הכסוף האופייני.

מקור הבעיה בתוך התאים עצמם, מנגנון ההתרבות מווסת ע"י איזון בין שני רכיבים CAMP  ו-CGMP  אצל חולי פסוריאזיס, ישנה רמה גבוהה שלCGMP  ורמה נמוכה של CAMP, התוצאה – התרבות מהירה ולא מבוקרת של תאים, איזון בין שני הרכיבים הינו המטרה העיקרית בריפוי המחלה. הסיבות נובעות מעיכול חלבונים לקוי. זיהום פטרייתי במעיים, תפקוד כבד לקוי, אלכוהול ועודף מזון מן החי.

אודות מחלת הפסוריאזיס


קיימים שלושה סוגי טיפול מקובלים למחלת הפסוריאזיס

1. טיפול מקומי (טופיקלי) - הטיפול המקובל הינו ע"י מריחת סטרואידים. או ע"י נגזרות (אנלוגים) של ויטמין D ו\או נגזרות של ויטמין A - רטינואידים.

2. טיפול מערכתי (סיסטמי) - אילו הן תרופות המדכאות את פעילותה של מערכת החיסון. היות ומדובר במחלה אוטואימונית - דיכוי מערכת החיסון מביא להקלה משמעותית מאידך, אל מצד שני חושף אותנו בפני מחלות שונות אחרות. לרבות פגיע בתפקודי כבד והכליות.

3. פוטותרפיה (טיפול באור), בים המלח -חשיפה לאור אולטרה סגול = UVB מרפאת את הנגעים הפסוריאטים בעור.

בדרך כלל ניתן בהתחלה הטיפול המקומי, ואם הוא לא מצליח אז מתקדמים לטיפול המערכתי, ואם הוא לא מצליח אז מתקדמים לטיפול פוטותרפיה או ים המלח.

טיפול טבעי במחלת הפסוריאזיס

גורמים לטיפול פסוריאזיס

1. עיכול בלתי תקין של חלבונים - יש לשפר את תפקוד מערכת העיכול ואת רמות האנזימים ובעיקר המפרקי חלבונים, כך נמנע רכישות יתר של מערכת החיסון.

2. תפקוד כבד פגום ורעלת דם במעיים - שיפור תפקודי הכבד ע"י תהלך דטוקסיפיקציה לניקוי הכבד, וניקוי דרכי העיכול משמרים כגון: קנדידה אלביקנס.

3. צריכת אלכוהול - הפסקת שתיית אלכוהול, היות וידוע שצריכת אלכוהול מחריפה את מחלת הפסוריאזיס.

4. צריכה מוגזמת של שומנים מהחי - מחריפה את המצב. על כן, כדי להפחית את השומנים שמקורם בעולם החי, כגון: שומן המצוי בבשרים, עופות, מוצרי חלב וביצים.

5. חסרים תזונתיים - לפי מחקרים ידוע שצריכת חומצות שומן אומגה-3 (ובעיקר EPA ו- DHA) חיוניים לשיפור בסימפטומים של המחלה. כמו גם, מסייעים ויטמין A, ויטמין D ואבץ הנ"ל חיוניים לשמירת לבריאות העור אצל הסובלים ממחלת הפסוריאזיס.

6. סטרס - יש להפחית מצבי סטרס. היות ומצבי סטרס מחריפים את הסימפטומים של הפסוריאזיס, זאת ניתן לעשות ע"י מדיטציה ודמיון מודרך.

פסוריאזיס בטא קרוטן

ויטמין A מעכב את התפתחותם של הפולי אמינים (תוצרי פירוק רעילים של חומצה אמינית) השייכים להתהוות המחלה, נוגד חמצון כמו בטא קרוטן מדכאים את רמת ה-GMP.

פסוריאזיס ואנזימי עיכול

פורמולה המכילה אנזימים לעיכול ובמיוחד פנקריאטין לעיכול מושלם של חלבונים. פסוריאזיס מתפתחת גם כתוצאה מעיכול לקוי של חלבון ויצור רכיבי אמינים רעילים (פולי אמינים).

פסוריאזיס ומולטי ויטמין

לרדיקלים חופשיים יש חלק באטיולוגיה של פסוריאזיס. נוגדי חמצון מדכאים את רמת ה-GMP, כמו כן רמת הגלוטטיון פרוקסידזה אצל חולי פסוריאזיס נמוכה ביותר, מה שמצריך כמות של ויטמיןE, סיסטאין, גלוטטיון וסלניום (כולם נמצאים בתוך הפורמולה). מוצר זה מכיל גם אנזימים וחיידקים טובים (אסיד ופילוס) שהינם חשובים לטיפול במחלה.

פסוריאזיס וחומצה גמא-לינולאית (GLA)

חומצת שומן גמא לינואלית (GLA) וחומצת שומן EPA  הינן חשובות לטיפול במחלה. גאלה מטפלת בתופעות דלקתיות במיוחד – מניעה של חומצה ארכדונית הגורמת לתופעות דלקתיות ואוטואימוניות ע"י יצירת לוקוטריאנים.

המלצות נוספות אשר עשויים לסייע לטפל במחלת הפסוריאזיס

* חיידקי אסידופילוס בכוס מים פעמיים ביום על בטן ריקה, לשם טיפול בזיהומים פטרייתיים במעיים.

* יש להימנע מאלכוהול, מוצרי בשר וחלבון מן החי.

* שמן דגים או בעיקר את חומצת השומן -EPA– גורם ידוע בטיפול בבעיות אוטואימוניות בכלל ובפסוריאזיס בפרט.

* ברומלין - אנזים המופק מאננס מפרק חלבון, בעיות בפירוק חלבונים הם מרכיב חשוב באטיולוגיה של המחלה.

* ויטמין E, ויטמין B-קומפלקס (חומצה פולית), קווארציטין, כרום, אבץ.

 



logo בניית אתרים