דיאטה ותזונה רפואית בשיטת Diet2All

הדיאטה האפריקאיתהדיאטה האפריקאית, דיאטה, דיאטות, הרזיה, חיטוב, תזונאי, דגים, בעלי חיים, מזון צמחי.הסוואנות באפריקה יבש, במיוחד אחרי באזור סהרה הפכה צחיחה אחרי 6000 לפנה"ס, שבטים נוודים העלה בקר, עיזים, כבשים או, אשר שימש כחלק מקור המזון של שבטים. הגידולים היו פחות מושפעת

 

הדיאטה האפריקאית: אם נרצה להבין אודות הדיאטה האפריקאית, אנו צריכים להביט אל ההיסטוריה המוקדמת של האדם והמזון באפריקה. למשל, אנתרופולוגים מסוימים סבורים כי לחץ הבחירה שהוביל היה עיבוד כדי לשנות את סביבות נסיעות מעורב החיפוש של פקעות (מעוגל צמח המחתרת נובעת, כגון תפוחי אדמה).

 
בעמק הנילוס היסטורית היה וממשיך להיות מקור עשיר של דגים, בעלי חיים, מזון צמחי. הסוואנות באפריקה יבש, במיוחד אחרי באזור סהרה הפכה צחיחה אחרי 6000 לפנה"ס, שבטים נוודים העלה בקר, עיזים, כבשים או, אשר שימש כחלק מקור המזון של שבטים. הגידולים היו פחות מושפעת מזג אוויר קיצוניים כמו דגנים (כגון חיטה, שעורה, דוחן, ודורה) פקעות (כגון בטטה) לאט הפך פופולרי ברחבי היבשת, נותר על מצרכים חשובים בתזונה אפריקה היום.

ברחבי אפריקה, הארוחה העיקרית של היום היא ארוחת הצהריים, אשר בדרך כלל מורכב מתערובת של ירקות, קטניות, ולעתים בשר. עם זאת, למרות בשרים שונים נחשבים סטייפלס בתחומים רבים, אפריקאים רבים אינם מסוגלים לאכול בשר לעיתים קרובות, בשל אילוצים כלכליים. בשר בקר, עיזים, כבשים (כבש) הם יקרים למדי באפריקה, ולכן מזונות אלה שמורים ימים מיוחדים. עם זאת, דגים הוא בשפע באזורי החוף ועל אגמים רבים.

שילוב של מזונות שונים נקרא, תבשיל מרק, או רוטב, תלוי באזור. תערובת זו מוגשת לאחר מכן על דייסה או מחית עשוי ירקות שורש כגון: קאסאווה או דגנים כמו אורז, תירס, דוחן, או טף. הבדלים אזוריים משתקפים וריאציות על ארוחה זה בסיסי, בעיקר את התוכן של התבשיל. המגוון הגדול ביותר של מרכיבים מתרחשת באזורי החוף וגם באזור ההררי פורייה. טעם ו וחריפות השתנו בעיקר בשל ההיסטוריה המקומית של הסחר. בתזונה אפריקאי מסורתי, בשר ודגים הם לא המוקד של ארוחה, אלא משמשים במקום לשפר את התבשיל הזה מלווה את מחית או דייסה. בשר הוא אכל רק לעתים נדירות, אם כי הוא נוח לבריות בין טורפים (אוכלים בשר) אפריקנים.

שיטות מסורתיות של בישול לערב מהביל מזון בעטיפות עלים (קליפות בננה או תירס), רותחים, לטגן בשמן, צליה ליד מדורה, צולה על האש, או אפייה באפר. האפריקנים בדרך כלל לבשל בחוץ או בבניין נפרד מן המגורים. מטבחים אפריקאי נפוץ יש סיר הנזיד יושב על שלוש אבנים סדורות מסביב למדורה. באפריקה, ארוחות נאכלים בדרך כלל עם הידיים.

מוכן מקמח דוחן או חומוס. קוסקוס (עשוי חיטה ודוחן קשה) היא לעתים קרובות את המנה העיקרית בארוחת הצהריים, שבה היא הארוחה העיקרית. זו עלולה להיות מלווה סלטים וירקות. מנות עיקריות אחרות כוללות טאג 'ין, על שמו של סיר חרס חרוטית בו ארוחה שלמה מוכנה. למב הוא מבושל tajines כמו גם על kabobs (קלויים על שיפוד). ירקות כוללים במיה, meloukhia (ירוקים כמו תרד), וצנוניות. פירות נפוצים הם תפוזים, לימונים, אגסים, ו דודאים. קטניות כמו שעועית רחבה (פולי הפול), עדשים, אפונה צהובה, אפונה שחורות העין הן גם סטייפלס חשוב. משקאות אלכוהוליים אסורים לפי המסורת האסלאמית. תה מנטה וקפה הם משקאות פופולריים מאוד באזור זה.

שמן דקלים הוא הבסיס של נזיד של גמביה, דרום, ובאזורים המזרחיים. באזור Sahalian, להדביק בטן (חמאת בוטנים) הוא המרכיב העיקרי של התבשיל. תבשילים אחרים המבוססים על במיה (יליד ירקות כדי ביערות הגשם של אפריקה), שעועית, עלים בטטה, או קאסאווה. ירקות אחרים הם חצילים, כרוב, גזר, צ 'ילי, שעועית צרפתית, חסה, במיה, בצלים, עגבניות שרי. כל תבשילים בשטח זה נוטים להיות מתובלים היטב, לעתים קרובות עם פלפלי צ 'ילי.

חלבון מקורות. מקורות בשר של החלבון כוללים בקר, כבשים, תרנגולות, עיזים, כי בשר בקר הוא שמורות בדרך כלל בחגים ובאירועים מיוחדים. פיש הוא אכל את אזורי החוף. בגלל ההשפעה האיסלאמית, חזיר מותאמת לאזורים שאינם מוסלמים. באזורים אלה, "בשר בוש" הוא אכל נרחב, לרבות עכברושים בוש, מכרסם אוכלי עשב גדולים, אנטילופות, ואת הקוף. חלזונות ענק נאכלים גם בחלקים שונים של מערב אפריקה.

סיכונים:
תזונה ומחלות: לבן דרום אפריקאים (צאצאי הולנדית בשם Afrikaaners), האירופים, ו אסיה ההודים באפריקה יש דיאטות בדומה לארצות מוצאם. באזורים העירוניים, לעומת זאת, הדיאטה של האפריקאים (שחור) תלויה יותר ויותר בשר, כמו דיאטה של כמה שבטים פסטורליים מערב אפריקה, כמו גם על קלוריות ריקות ממזונות ארוזות מראש דומים לאלה שנמצאו במדינות המערב. התוצאה היא תזונה לא מאוזנת. בחלקים רבים של אפריקה, את התזונה המסורתית של עמים ילידים הם לעתים קרובות בלתי מספקת של ויטמינים, מינרלים חיוניים, חלבון, אשר יכול להוביל למגוון מחלות. ליקויים ברכיבים מיקרו-נוטריאנטים, במיוחד בוויטמין A, יוד, ברזל הליקויים, אשר עלולה לגרום לקות ראייה, זפק, ואנמיה, בהתאמה, הם נפוצים בכל רחבי הרבה של אפריקה, בעיקר באזורים צחיחים שבהם הקרקע היא לקויה באופן טבעי, או עקב שימוש יתר.

logo בניית אתרים