דיאטה ותזונה רפואית בשיטת Diet2All

תירורסין-T4 סינטרואיד, אלתרוקסין - ד"ר קובי עזרא

 

התירוקסין (T4) הינו יותר חלש משאר התחליפים הורמוני התירואיד שיש בשוק. זהו למעשה T4 סינטטי, אם יש לך רמות T3 טבעיות נמוכות אז אתה בנראה צריך T4 שימיר אותו ל-T3 דרך דרכי המטבולים הטבעיים בגוף, שמערב את אנזים הדאודיאנס.

 
בלוטת התריס או בלועזית: thyroid gland הינה בלוטה אנדוקרינית הממוקמת בבסיס הצוואר. הבלוטה מורכבת משתי אונות שנמצאות משני צידי קנה הנשימה ומחוברות על-ידי מיצר. בלוטת התריס מווסתת את קצב חילוף החומרים בגוף, על-ידי הפרשת הורמון בלוטת התריס; הפרשתו של הורמון זה מתאפשרת ע"י הפרשת הורמון מגרה בלוטת התריס (tsh) מבלוטת יותרת המוח, ומלווה בצריכת כמות מזערית של יוד.
 
תריודוטירונין (T3), הוא הורמון המופרש אלטרוקסין (T4), ושניהם משתתפים בוויסות קצב חילוף החומרים בגוף.
אבל מחקרים מראים כאשר יש צריכת קלוריות מוגבלת או כאשר צריכת הפחמימות יורדת משמעותית, רמות הדאודיאנס יורדות, מה שגורם למניעת המרת T4 ל-T3 פעיל. אז בדיאטה יש פחות אנזימי דאודיאנס וכך גם תהיה פחות המרה של התרופה ל-T3 (מה שאנחנו לא רוצים) וזה למה מפתחי גוף לפני תחרות
משתמשים ב-T3 ולא ב-T4 והחומר גם לא טוב למי שבדיאטה קטוגנית מעגלית. וגם צריך לקחת מינון יותר גבוה כדי לראות אותם תוצאות כמו לקיחת T3 ובגלל זה גם הוא לא חסכוני מבחינה כספית ולכן אם אין לך גישה לשורפי שומן אחרים כמו T3 וקלנבוטרול אז ניתן להשתמש ב-T4.

 
תריודוטירונין (T3) קיים בטבליות (ציטומל / צינומל) נמצא כרכיב טיפולי בחולים הסובלים מתת-פעילות בלוטת התריס אשר קיימת אצלם בעיה בהמרת ההורמון תירוקסין לתריודוטירונין, כלומר המרת ה- T4 ל- T3, או כאשר נדרש טיפול לזמן קצר. זאת במקום השימוש המקובל בכדורי התירוקסין (אלטרוקסין).
logo בניית אתרים