בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
   

אתר קול האתר הכי מדליק ברשת

 

איך מכינים סופגניות טובות ואווריריות? מתפיחים טוב טוב ומטגנים בטמפרטורה נכונה. אמירה זיו, מפורום אוכל, מסבירה - שלב אחרי שלב

חומרים:

1 כף שמרים יבשים

1 כוס חלב חמים

1/3 כוס סוכר +1 כפית

2 ביצים טרופות קלות

60 גרם חמאה רכה

1 כף גרידת לימון

1 כף ברנדי

1/2 4 עד 5 כוסות קמח (אני משתמשת בקמח ללחם)

שמן לטיגון, עדיף קנולה

הכנה:

1. בקערה גדולה ממיסים את השמרים וכפית הסוכר בחלב החמים ומניחים לתסוס במשך 5 דקות.

2. מוסיפים כוס אחת מהקמח ומתחילים לערבל, מוסיפים את שאר הסוכר, החמאה, הביצים, הברנדי וגרידת הלימון, ומתחילים להוסיף את הקמח בהדרגה. במידה ועובדים עם מיקסר, כשהבצק מתחיל להפרד מדפנות הקערה, מוסיפים קמח כף אחר כף, עד שהוא נפרד מהדפנות לגמרי, וממשיכים ללוש עוד 5 דקות.

במידה ולשים ביד, ברגע שהבצק אינו דביק, מעבירים למשטח מקומח קלות, וממשיכים ללוש 5 דקות, מוסיפים מעט קמח רק אם הוא ממש דביק.

3. משמנים קלות קערה נקיה, מגלגלים בה את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים: מחממים במיקרו שתי מגבות מטבח במשך דקה, מניחם אחת מתחת לקערה ואוספים את השוליים שיחבקו את הקערה מבחוץ, את השניה פשוט מניחים מעל הנילון הנצמד העוטף את הקערה. אפשר לוותר על המגבות המחוממות, אני גרה במקום קר וחייבת לתת דחיפת עידוד לתפיחה, עם משהו חמים.

4. אחרי שעתיים מסירים את הניילון הנצמד, ובעדינות לוחצים עם האגרוף כדי לשחרר את הגזים, עוטפים שוב בניילון, מחממים שוב את המגבות ומתפיחים במשך 45 דקות נוספות.

5. מכינים שתי תבניות, מרופדות בנייר אלומיניום. משמנים בעזרת מגבת נייר או מפית. בשום אופן לא מקמחים את המשטח עליו מניחים את הסופגניות, הקמח העודף נשרף בטיגון ומעכיר את השמן. אני מניחה את הסופגניות על משטח סיליקון (silpat) מרוסס בתרסיס שמן.

6. יוצרים מהבצק כדורים בגודל קלמנטינה קטנה, את הצורה היפה מקבלים על ידי איסוף הקצוות של פיסת הבצק לכיוון תחתית הסופגניה, וסגירת הקצוות בצורה נאה.

7. מניחים את הסופגניות בתבנית, פורסים מעל ברפרוף ניילון נצמד (לא מצמידים) ומעליו מגבת מטבח מחוממת. מתפיחים במשך 45 דקות. בודקים מדי פעם שהניילון לא נצמד לסופגניות ומפריע להן לתפוח.

8. מחממים שמן לטיגון עמוק (בעומק של מינימום 5 ס"מ) ל 180-190 מעלות צלזיוס. אם אין טרמומטר, מחממים את השמן על להבה בינונית בעוצמה הכי גבוהה.
עוד דרך לבדוק היא לטבול ידית של כף עץ בשמן, בניצב לתחתית הסיר. אם בועות עדינות מחוללות סביבה, השמן חם דיו. בכל מקרה, לניסיון, תכניסו סופגניה אחת.

9. מכניסים את הסופגניות לשמן כשהחלק העליון שלהן טובל בו. אני לא מכניסה יותר משתיים מקסימום שלוש ביחד שלא יורידו את הטמפרטורה. מכסים מיד במכסה למשך דקה, מסירים את המכסה ומטגנים עוד כדקה דקה וחצי, הופכים, וממשיכים לטגן עוד שתי דקות בערך.

10. מוציאים בכף מחוררת לצלחת עם נייר סופג, ממלאים בריבה - בעזרת מזרק ומפזרים אבקת סוכר. בתאבון וחג שמייח.
       img301/6930/d7a1d795d7a4d792d7a0d79qo0.jpg   

סופגניה היא אחד מן המאכלים המסמלים את חג החנוכה.

סופגניות נוצרות מכדורי בצק שמרים קטנים המטוגנים בשמן עמוק לאחר תפיחתם. בדרך כלל הסופגניה ממולאת בריבת תות שדה, אך ניתן למצוא סופגניות במילויים נוספים, כגון: שוקולד וריבת חלב. לאחר טיגון ומילוי הסופגניה, בוזקים מעליה אבקת סוכר. בשנים האחרונות, בהשפעת הדונאטס (סופגניות אמריקאיות) יש הנוהגים לצפות את הסופגניות בציפויים שונים.

הסופגניה ידועה כמאכל משמין ביותר, סופגניה בינונית מכילה לפחות כ-350 קלוריות.

מקור הסופגניות הוא מרכז אירופה ודרך יהודי אירופה הגיעו לארץ. שמה של הסופגניה נגזר מן השורש ס.פ.ג, לשם ציון העובדה שהיא סופגת לתוכה את רובו של שמן הטיגון.

על פי המסורת היהודית, נבחרה הסופגניה לסמל את חג החנוכה, כיוון שאופן הכנתה הוא טיגון בשמן עמוק, וחג החנוכה מציין את נס פך השמן.

 

טואול בניית אתרים בחינם