x
בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
   דף הבית    עודף משקל    הפרעות קשב    ספורט טיפולי    קידום בריאות בקהילה    ספורט תחרותי
   ספרים ופרסומים
 
 
 
 
הפרעת קשב עם או בלי היפראקטיביות (ADD/ADHD) היא אחת ההפרעות ההתנהגותית השכיחות בילדים, ולפי הערכות שונות לוקים בה בין 3% - 10% מתלמידי בתי הספר היסודיים. ההפרעה קיימת גם בילדים צעירים ובוגרים יותר ושכיחה יותר בבנים.

הפרעת קשב וריכוז נובעת ככל הנראה ממכלול גורמים גנטיים, ביולוגיים ופסיכו-סוציאליים.

האבחנה של הפרעת קשב וריכוז היא קלינית בעיקרה ומבוססת על הקווים המנחים שפורסמו במדריך לאבחנות פסיכיאטריות, הכוללים שלושה תסמינים עיקריים:

1) ליקוי בקשב: מתבטא בקושי לשמור על ריכוז: קושי להקשיב להוראות מילוליות ולבצען, לעתים מאבד חפצים הדרושים למטרות שהוא נדרש לבצע.
2) היפראקטיביות: מתוארת כדיבור מופרז, קושי להישאר, תנועתיות יתר (תנועות גפיים עצבניות) וכו'.
3) אימפולסיביות: מתאפיינת בנטייה להתפרץ, במתן תשובה מהירה לפני תום השאלה, בהתפרצות למשחקים של אחרים ובקושי להמתין. 
 
חשוב לציין כי התסמינים יכולים להיות שונים מאוד בחומרתם ובעצמתם בין ילדים שונים, ואף באותו ילד עצמו במצבים שונים. התסמינים אף משתנים באופיים עם הגיל. במחקרים גנטיים נמצא כי קיימת העברה משפחתית בין-דורית גבוהה ביותר של הפרעת קשב, כ-75% - 85%.
 
מרבית המחקרים בילדים עושים שימוש בהליך הבדיקה במשימות קוגניטיוויות שמטרתן ליצור מתח פסיכולוגי, הגורם לעלייה בהורמוני הדחק. פעילות גופנית היא אחד הגירויים הפיזיולוגיים העיקריים להפרשת הורמוני דחק. נוסף על כך, בניגוד לגירויי דחק אחרים, אפשר לכמת את עצמת הפעילות הגופנית ולהתאימה לכל נבדק, וכך להשוות בין נבדקים.
 
ממצאי מחקר שנערך באוניברסיטת קליפורניה מספקים תמיכה עקיפה לקשר שבין פעילות גופנית לבין גירוי מערכת הורמוני הדחק בילדים עם ADHD, ומדגים לראשונה שימוש בפעילות גופנית לצורך הערכת הפרשת הורמוני דחק בילדים עם הפרעת קשב וריכוז.
הן פעילות גופנית והן שימוש בטיפול תרופתי מסורתי (ריטלין וכו') עבור ילדים עם ADHD מעלים את התפקוד הביצועי של המוח. מחקרים מראים שביצוע ארוך טווח של פעילות גופנית קשור לשיפור הישגים אקדמיים בתלמידי בית ספר יסודי ויש המקשרים בין הישגים אקדמיים לבין הפרשת אפינפרין. חרף התפקיד הפיזיולוגי שפעילות גופנית עשויה למלא בטיפול ב-ADHD, למיטב ידיעתנו הפוטנציאל הטיפולי והאבחוני שיש לפעילות גופנית בילדים עם ADHD, טרם מוצה.
 
לאור המחקר וניסיוננו רב השנים נפתחה במרכז הספורט תוכנית חדשה לטיפול בהפרעת קשב וריכוז באמצעות פעילות גופנית.
הפעילות נעשית בקבוצות קטנות לפי גילאים בהדרכת מאמנים מוסמכים. את התוכנית מרכזים רופאי ילדים מומחים ונוירולוג ילדים העוקב אחר מצבו של הילד.
 
 

  חדשות ועדכונים

ברוכים הבאים לאתר הבית של מרכז ספורט ובריאות לילדים ונוער
    
זכרו, לפחות עוד אימון אחד בשבוע אחר הצהריים מעבר לפעילות במרכז !!!
 
  

 

 

 

 

מרכז רפואי מאיר, רח' טשרניחובסקי 59 כ"ס, מיקוד 44281
                       www.meirsport.com