מתכונים:
פיצה פיתה:
מתכון לשתי מנות:
מצרכים דרושים:
-
פיתה אחת
-
קטשופ
-
2 פרוסות גבינה צהובה
-
12 זיתים |
אופן ההכנה:
1. חתכו את הפיתה ל-2, כך שיתקבלו 2 עיגולים מכל פיתה. 2. בינתיים הדליקו תנור בחום בינוני - גבוה. 3. כתבו על כל עיגול פיתה "מו" ומרחו עם הכפית. 4. כעת, שימו פרוסת גבינה צהובה אחת על כל עיגול פיתה, לאחר מכן סדרו 6 זיתים על כל פרוסת גבינה. 5. הכניסו את היצירה לתנור במשך 5-8 דק', [עד שהגבינה נמסה מעט. 6. הוציאו בעזרת מבוגר את היצירה מהתנור, ובתאבון! |
בורקס:
מתכון ל-6 מנות:
מצרכים דרושים:
|
אופן ההכנה:
1. מגררים את הגבינה הצהובה במגררת, את הגבינה שמים בקערה, ומוסיפים גבינה מלוחה, כף קמח ובוחשים היטב,טורפים את הביצה בצלחת קטנה ומוסיפים כף אחת מהביצה לתערובת הגבינות.
2. מחממים את התנור בחום בינוני - גבוה משמנים את התבנית. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בגודל של 24 * 36 ס"מ.
3. מחלקים את הבצק ל - 6 ריבועים, כל אחד בגודל של 12 * 12 ס"מ. שמים כפית מתערובת הגבינות במרכז הריבוע. מקפלים את ריבועי הבצק מעל הגבינה ומניחים על תבנית אפייה.
4. מורחים את הבצק העליון בשארית הביצה. נזהרים שלא יזלו טיפות. זורקים שומשום על הביצה.
5. אופים בתנור המחומם במשל כ-20 דקות עד שהבצק מזהיב. מוציאים את התבנית בעזרת מטלית סירים. שמים על מגש - ומגישים חם.
בתאבון! |
פנקייק:
מצרכים דרושים:
-
גבינת קוטג'
-
קמח
-
חלב
-
ביצה אחת
-
שמן לטיגון
כלים:
|
אופן ההכנה:
לוקחים קוטג' מרוקנים לקערה ממלאים את מיכלית הקוטג' בקמח ומרוקנים שוב עכשיו ממלאים שוב בחלב הפעם ומרוקנים שוב לקערה מוסיפים ביצה ומערבבים הכול מחממים שמן במחבת ומוסיפים עוגולים בגודל קטן -בינוני מהתערובת. שמים על נייר סופג ומגישים חם. אפשר לשים סירוף בסוף או שאפשר להוסיף סוכר חום וקינמון לתערובת במקום |
קורנפלקס מצופה:
מצרכים דרושים:
-
קורנפלקס
-
250 גרם שוקולד לבישול
-
2 כפות סוכר
-
4 כפות קקאו
-
רבע כוס חלב
-
מים חמים [לפי הטעם] |
אופן ההכנה:
לוקחים קערה ושמים בה את השוקולד הסוכר הקקאו החלב והמים החמים עד שיוצא מרק חום דליל. מחממים בתנור עד שהשוקולד נמס ושמים בקערה את הקורנפלקס. מערבבים ועושים כדורים שמים במנג'טים ומכניסים למקפיא. |
שקשוקה:
מצרכים דרושים:
-
1/2 ק''ג עגבניות רכות
-
400 גר' עגבניות משומרות
-
100 גר' רסק עגבניות
-
½ כוס עגבניות מיובשות
-
6 שיני שום
-
1 פלפל אדום
-
1 פלפל צהוב
-
1 פלפל ירוק
-
4 ביצים
-
קורט סוכר
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
שמן לטיגון
-
מלח ופלפל לפי הטעם |
אופן ההכנה:
1. חותכים את הבצל ואת הפלפלים לרצועות 2. חותכים את העגבניות הרכות והמשומרות לקוביות 3. מטגנים את רצועות הבצל בסיר גדול, מוסיפים את קוביות העגבניות הרכות עד לרתיחה 4. מוסיפים את העגבניות המשומרות, ומבשלים על אש נמוכה עוד מס' דקות. 5. מטגנים במחבת את רסק העגבניות, יחד עם השום, ורצועות הפלפלים. 6. מוסיפים לסיר ומרתיחים שנית 7. מכניסים לבלנדר את העגבניות המיובשות יחד עם הפלפל, המלח, הפפריקה והסוכר ומערבבים. 8. מוסיפים את התערובת לסיר ומבשלים על אש נמוכה כשעה וחצי. 9. לקראת הסוף מוסיפים את הביצים.
* צימחוני * כשר |
ארטיק ביתי:
מצרכים דרושים:
- כוס (פלסטיק)
- תרכיז מיץ
- כפית
- פריז'ר (מקפיא)
|
אופן ההכנה:
1. בוחרים תרכיז מיץ, איזה שאתם רוצים.
2. שיפכו בדיוק את אותה הכמות של תרכיז, כמו שאתם מכינים לעצמם מיץ, לתוך הכוס והוסיפו מים.
3. הכניסו לתוך הכוס כפית, הכניסו לפריז'ר [מקפיא], חכו 2-3 שעות טובות, ובתאבון! |
סלט כרוב:
מצרכים דרושים:
|
אופן ההכנה:
חותכים את הכרוב לחתיכות דקות דקות.. שמים מלח לימון ושמן לפי הטעם.
מערבבים טוב טוב ובתאבון! |
|
|
|