בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

מתכונים  מהמטבח

הערבי בישראל
 

  
   מדריך הדפסה וחיפוש    צור קשר    פורום    המומלצים    הטחינה    כתבות    תן חיוך    זכויות נכים ומוגבלים
 
    דף הבית
    תרבות האוכל הערבי
    על המאכלים המסורתיים
    תבלינים
    מילון ערבי-עברי-ערבי
    סלטים שונים
    סלטים דגנים וקטניות
    סלטים וירקות מבושלים
    מתכונים - ביצים וירקות
    מתכונים - דגנים וקטניות
    מתכונים - בצקים מאפים
    מתכונים - עם יוגורט
    מתכונים - מרקים
    מתכונים - דגים
    מתכונים - עוף
    מתכונים - ממולאים
    מתכונים - בשר /עגל
    מתכונים - טלה וכבש
    מתוקים, עוגיות ועוד
    תרופות בית !
 
 
 
חיפוש באתר 
הקלד צירוף מילים/מילת מפתח
המנוע ימצא עבורך את הדף/דפים שבו מופיעה המילה

 

 
  
 
 
שלום אורח יקר
הסתבר לי שזו משימה קשה ומיגעת, של שעות רבות של
עבודה מול המחשב, ובמטבחים של חברים וחברים של חברים.

והכל כדי להגיע למקסימום דיוק בשאלה :

מה זה מתכון ערבי אמיתי "אסלי" ?

ומה זה סתם "אלתור" מזרחי ?  
המסקנה שהגעתו אליה היא :
לנו היהודים יש בארץ מתכונים
מכל התפוצות והעדות,
וכמובן חלוקי דעות על המאכלים המסורתיים שלנו,

כמו חמין, מרק עוף, קניידלך ואפילו על צורת ההכנה של הגפילטע פיש,
האמהות שלנו יריבו במטבח.

גם לערביי ארץ ישראל יש את אותה בעיה טובה במטבח.

המטבח הערבי בארץ מפוצל לאזורים שונים.

הצפוניים מתבססים על השיטות והטעמים של האוכל הסורי, והלבנוני.

במרכז מתבססים על שיטות הבישול הירדני (בדואי) והפלסטינאי,

עם השראה לבנונית ומצרית.

בדרום רוב המתכונים מתבססים על המטבח הבדואי והמצרי.

כך שעל כל מתכון יהיה ערבי ישראלי שיאמר "זה לא מתכון

ערבי, במטבח של אמא שלי מכינים את זה אחרת.."


ששון אבי (אברהם)
 
חברים תנו כמה דקות לחיים, הכנסו רק לרגע,
זה לא עולה כסף !
זה רק מציל חיים.

המרכז הלאומי להשתלות – אדי



 
 
 

 
תודתי ניתנת לכל הבשלנים וכותבי המתכונים שאת עמלם
אנו מפרסמים באתר זה
וכל המוסיף יבורך
תודה