בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

מתכונים  מהמטבח

הערבי בישראל
 

  
   מדריך הדפסה וחיפוש    צור קשר    פורום    המומלצים    הטחינה    כתבות    תן חיוך    זכויות נכים ומוגבלים
 
    דף הבית
    תרבות האוכל הערבי
    על המאכלים המסורתיים
    תבלינים
    מילון ערבי-עברי-ערבי
    סלטים שונים
    סלטים דגנים וקטניות
    סלטים וירקות מבושלים
    מתכונים - ביצים וירקות
    מתכונים - דגנים וקטניות
    מתכונים - בצקים מאפים
    מתכונים - עם יוגורט
    מתכונים - מרקים
    מתכונים - דגים
    מתכונים - עוף
    מתכונים - ממולאים
    מתכונים - בשר /עגל
    מתכונים - טלה וכבש
    מתוקים, עוגיות ועוד
    תרופות בית !
שישבארק

השם מתורגם מערבית ל"כובעים" על שום צורתם.
כמעט בכל עדה יש כאלה, בשלל טעמים וצורות קוראים להם כיסונים,
קרפלאך, פילמני, דים סם גוז' גישה, דושפרה ובטוח שיש עוד.
 
בתמונה שישברק ביוגורט
   

 
המצרכים הדרושים ואופן ההכנה :
לבצק:
1 ק"ג קמח, מים לפי הצמיגות של הבצק ומלח לפי הטעם וללוש לבצק גמיש
אך לא דביק, לתת לבצק לנוח קצת.
 
למילוי:
להכניס לקערה
כ- 3/4 ק"ג בשר טחון
1-2 בצלים גדולים - קצוצים לחתיכות הכי קטנות.
(לחיסכון בזמן אפשר להשתמש גם בקולינר)
כרפס (סלרי שורש) להשתמש בעלים ירוקים טריים.
להפריד בין העלים לגבעולים. (לא לזרוק - לשניהם יש שימוש)
לקצוץ את העלים קצוץ קטן מאוד ולהוסיף לקערה.
להוסיף - מלח, פלפל שחור, כף שלמה של בהרט וזהו.
לערבב היטב את תערובת הבשר ולהניח בצד לספיגת טעמים.
   
חוזרים לבצק:
לשים שוב, ומכינים משטח עבודה , עדיף על השיש , ומומלץ לשים שמן.
לשים מעט קמח על המשטח, לחלק את הבצק ל- 2 חלקים (למען הנוחות).
מניחים את הבצק על המשטח המקומח ומרדדים לעיגול במערוך.
קורצים עיגולים עם פיית הכוס הכי צרה בבית - (מאוד מתאים כוסיות של
"הקפצות טקילה למיניהם, כוסיות וודקה קטנות וכו')
כך עושים על כל הבצק , את השאריות לאסוף וללוש ולרדד בחזרה ושוב
לקרוץ עיגולים.
  
הכנת הכיסונים:
לוקחים ביד (נא לקמח קודם)את העיגול וממלאים מעט תערובת באמצע,
השתמשו בכפית קטנה קטנה.
לקפל לשניים לקבלת צורת סהרון קטנטן ומיד אחר כך לקפל את הפינות כלפי מטה,
כך שיווצר מעין "כובע" להניח במגש מקומח.
לא צפוף מידי בבקשה , יש להם נטייה להידבק אחד לשני.
(במידה ותרצו אח"כ להקפיא, יש להפריד בין כל שכבה - להיזהר שלא למעוך אותם.)
 
 
 הדפס דף זה !
 
מקור המתכון : נעמי

  קורס חינם
אך לעשות כסף באינטרנט ללא ידע מוקדם !
 
קורס כסף באינטרנט בחינם
כולם מדברים על כסף באינטרנט... בוא
לעשות במקום לדבר! הירשם עכשיו בחינם

http://www.clickim.co.il/
 
 
תודתי ניתנת לכל הבשלנים וכותבי המתכונים שאת עמלם
אנו מפרסמים באתר זה
וכל המוסיף יבורך
תודה