בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

מתכונים  מהמטבח

הערבי בישראל
 

  
   מדריך הדפסה וחיפוש    צור קשר    פורום    המומלצים    הטחינה    כתבות    תן חיוך    זכויות נכים ומוגבלים
 
    דף הבית
    תרבות האוכל הערבי
    על המאכלים המסורתיים
    תבלינים
    מילון ערבי-עברי-ערבי
    סלטים שונים
    סלטים דגנים וקטניות
    סלטים וירקות מבושלים
    מתכונים - ביצים וירקות
    מתכונים - דגנים וקטניות
    מתכונים - בצקים מאפים
    מתכונים - עם יוגורט
    מתכונים - מרקים
    מתכונים - דגים
    מתכונים - עוף
    מתכונים - ממולאים
    מתכונים - בשר /עגל
    מתכונים - טלה וכבש
    מתוקים, עוגיות ועוד
    תרופות בית !

גלילות חצילים ממולאות באגוזים


החומרים ל - 10 מנות :
3 חצילים גדולים
מלח גס
קמח - לפי הצורך
שמן לטיגון - לפי הצורך (עדיף שמן זית)

למלית:
300 גרם אגוזי מלך טחונים
5-4 שיני שום כתושות
1/2 פלפל חריף קצוץ (או לפי הטעם)
1 בצל קצוץ
מעט פפריקה חריפה
מעט כורכום
1/4 צרור כוסברה קצוצה
4-3 כפות תערובת עשבי תיבול קצוצים: שמיר, בזיליקום, נענע
1/4 כוס חומץ יין לבן (או לפי הטעם)
גרגירים מ-1/2 רימון
מלח, לפי הטעם


הכנת החצילים:
פורסים לאורך לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ. בוזקים על הפרוסות מלח גס ומניחים בתוך
מסננת שלוש שעות. ומייבשים במגבת.
מחממים שמן במחבת. מקמחים את פרוסות החצילים ומטגנים משני הצדדים עד שהן מזהיבות היטב.
מניחים על נייר סופג.
 
הכנת המלית :
מערבבים את חומרי המלית. צריכה להתקבל עיסה נוחה למריחה, הדומה במרקמה לחומוס. אם 
התערובת סמיכה מדי, מדללים במעט מים.
 
הכנת הגלילות :
מורחים את המלית על פרוסות החצילים ומגלגלים לגלילות, עם יש צורך נועצים קיסם עץ.
משהים במקרר שעה לפני ההגשה, לספיגת הטעמים.
 
 
 
מקור המתכון: גולשים
 
 
 

 
תודתי ניתנת לכל הבשלנים וכותבי המתכונים שאת עמלם
אנו מפרסמים באתר זה
וכל המוסיף יבורך
תודה