בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

מתכונים  מהמטבח

הערבי בישראל
 

  
   מדריך הדפסה וחיפוש    צור קשר    פורום    המומלצים    הטחינה    כתבות    תן חיוך    זכויות נכים ומוגבלים
 
    דף הבית
    תרבות האוכל הערבי
    על המאכלים המסורתיים
    תבלינים
    מילון ערבי-עברי-ערבי
    סלטים שונים
    סלטים דגנים וקטניות
    סלטים וירקות מבושלים
    מתכונים - ביצים וירקות
    מתכונים - דגנים וקטניות
    מתכונים - בצקים מאפים
    מתכונים - עם יוגורט
    מתכונים - מרקים
    מתכונים - דגים
    מתכונים - עוף
    מתכונים - ממולאים
    מתכונים - בשר /עגל
    מתכונים - טלה וכבש
    מתוקים, עוגיות ועוד
    תרופות בית !
סְפִיחֶה صفيحة
פיצה ערבית
מאכל הבצק הטעים הזה מצופה בשר טחון, מתובל,
מדיף ניחוח בהרט, משובץ בצנוברים, מה צריך יותר מזה ?
למעט סלט ערבי קטן קצוץ ליד וכף או שתיים של טחינה ...
ספיחה אוכלים בידיים, אחרת אין לה טעם.
 
 

 
החומרים:
לבצק:

500 גרם קמח רגיל
100 מ"ל מים
150 מ"ל שמן זית
2 כפיות שמרים יבשים
1 כפית מלח

לציפוי:
חצי ק"ג בשר כבש טחון, או - בשר בקר טחון עם קצת שומן כבש טחון
יחד בשביל הטעם.
2 י"ח בצלים קצוצים דק דק
1 כפית חומץ
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס טרי
3 י"ח עגבניות בשלות קצוצות דק (להוציא עד כמה שניתן את הגרעינים)
והנוזלים שישאר רק בשר העגבניה
1 כפית שמן זית
2 כפיות טחינה גולמית
50 גרם צנוברים קלויים קלות במחבת ללא שמן

אופן ההכנה:
מנפים את הקמח, מוסיפים לו את השמרים היבשים ואת המים ומתחילים ללוש,
ביד או במיקסר.
מוסיפים בהדרגה את השמן ואת המלח.
לשים עד שכדור הבצק רך וגמיש ואינו נדבק לידיים .
עוטפים את הבצק בלטיפה קלה של יד משומנת בשמן זית, מניחים בקערה
ומכסים אותה היטב, ונותנים לתפוח במקום חמים בערך שעה, עד שהבצק
מכפיל את נפחו .
אחרי שהבצק תפח, חובטים בו מעט כדי לשחרר את בועות האוויר,
ומחלקים אותו ל 10-12 כדורים מניחים את הכדורים במגש, מכסים אותם,
ונותנים לתפוח שוב במשך כחצי שעה.

הכנת הציפוי:
מטגנים במחבת עם שמן זית את הבצל הקצוץ עד שהוא מזהיב יפה.
מסירים מן האש ונותנים לבצל להצטנן מעט .
בקערה מערבבים את הבשר הטחון עם שתי כפיות טחינה גולמית, עם החומץ
המלח והפלפל השחור מוסיפים את הבצל המטוגן שהצטנן
מוסיפים את העגבניות הקצוצות, מערבבים הכל היטב בידיים לעיסה אחידה.
לוקחים כל כדור בצק ופותחים אותו בעזרת מערוך קטן לעיגול/דיסקית בעובי של
בערך ס"מ אחד. משתדלים לתת לעיגול צורה אחידה ויפה.
(יש המעדיפים לרדד את כל הבצק לעלה אחד גדול, ואז לקרוץ ממנו עיגולים בעזרת
כוס עם פיה רחבה, גם זה אפשרי)
מניחים את עיגולי הבצק במגש מצופה בנייר אפיה, במרווחים
עורמים על כל עיגול בצק 2 כפות גדושות של מילוי הבשר
משטחים את המילוי על פני כל עיגול הבצק, שלא יישאר שטח חשוף ללא מילוי
(הבצק מתקשה באפייה, ולכן צריך להגן עליו עם המילוי כדי שלא יהיו
שוליים קשים.
וכשהוא תופח באפיה, ממילא מתרוממים קצת שוליים של בצק מסביב למילוי)
מעל מלית הבשר של כל עיגול מפזרים 4-5 צנוברים קלויים, ובעזרת גב הכף
מהדקים אותם פנימה אל תוך הבשר, ואת הבשר מהדקים אל הבצק.
מחממים תנור לחום בינוני גבוה 190-200 מעלות, ואופים את הספיחה עד שהבשר
נראה עשוי ותחתית הבצק תופחת ומשחימה
בערך 10 -15 דקות.
מוציאים ואוכלים חם. התחתית אמורה להיות פריכה,ואילו החלק העליון קצת
לחלוחיבמלית העשירה שעליו..
אם מכינים כמות גדולה - ניתן לקרר על השיש, ואחר כך להקפיא בקופסה עם ניילון
מפריד בין עיגול בצק אחד למשנהו. ככה ניתן להוציא מההקפאה בכל פעם את
הכמות שרוצים, ולחמם.
תאמינו לי זה יוצא כאילו הרגע נאפה

 
מקור המתכון :

 
 
תודתי ניתנת לכל הבשלנים וכותבי המתכונים שאת עמלם
אנו מפרסמים באתר זה
וכל המוסיף יבורך
תודה