בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

מתכונים  מהמטבח

הערבי בישראל
 

  
   מדריך הדפסה וחיפוש    צור קשר    פורום    המומלצים    הטחינה    כתבות    תן חיוך    זכויות נכים ומוגבלים
 
    דף הבית
    תרבות האוכל הערבי
    על המאכלים המסורתיים
    תבלינים
    מילון ערבי-עברי-ערבי
    סלטים שונים
    סלטים דגנים וקטניות
    סלטים וירקות מבושלים
    מתכונים - ביצים וירקות
    מתכונים - דגנים וקטניות
    מתכונים - בצקים מאפים
    מתכונים - עם יוגורט
    מתכונים - מרקים
    מתכונים - דגים
    מתכונים - עוף
    מתכונים - ממולאים
    מתכונים - בשר /עגל
    מתכונים - טלה וכבש
    מתוקים, עוגיות ועוד
    תרופות בית !
 
 "פַטְאיִר" בשמן זית
כיסני בצק ממולאים בעלי סלק בלדי 
 
 
 
לבצק :
1 ק"ג קמח
1 כוס שמן זית
2-3 כוסות מים פושרים
2 כפות שמרים (שימרית)
כפית מלח
כפית סוכר

למלית:
2 ק"ג עלי סלק (הירוק בלבד) טורקי "בלדי" או מנגולד חתכים דק
חצי ק"ג בצל קצוץ.
2 כפות מלח
מיץ מ-3 לימונים
1 כף פלפל אדום יבש טחון חריף או מתוק לפי התעם
2 כפות כמון
1 כפית פלפל שחור
1/4 כוס שמן זית
הכנת הבצק :
מכניסים את הקמח לקערה מוסיפים את השמרים, המלח , הסוכר והשמן.
מערבבים היטב. מוסיפים את המים הפושרים ולשים היטב.
משאירים את הבצק בקערה עם כיסוי עד שיתפח .

הכנת המלית :
מוסיפים את המלח לעלי הסלק החתוכים ומשרים לחצי שעה.
אחר כך סוחטים אותם טוב עד שכל המים יוצאים,
מוסיפים את מיץ הלימונים 'את הפלפל האדום, השמן, הכמון
ופלפל השחור ומערבבים היטב .
מחלקים את הבצק לחתיכות קטנות, מרדדים וצרים עיגולים.
מוסיפים כף גדושה מהמלית וסוגרים בצורת חצי עיגול.
טובלים או מצפים בשמן זית ומנחים בצד לתפיחה נוספת למשך חצי שעה .
מצפים את תחתית תבנית אפיה בשמן זית ואופים את הפטאיר בחום גבוה 250 מעלות
עד שיזהיבו.

הדפס דף זה !

מקור המתכון : גולשים

כמה כסף ובריאות ישארו לך בייד כל חודש, 
כשתעבור לסגרייה האלקטרונית ?
 
הפתרון האלטרנטיבי להתמכרות לסיגריות!
חדש חדש בישראל
סיגרייה אלקטרונית כתחליף לעישון!

http://www.tako.co.il

 
 
תודתי ניתנת לכל הבשלנים וכותבי המתכונים שאת עמלם
אנו מפרסמים באתר זה
וכל המוסיף יבורך
תודה