בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

מתכונים  מהמטבח

הערבי בישראל
 

  
   מדריך הדפסה וחיפוש    צור קשר    פורום    המומלצים    הטחינה    כתבות    תן חיוך    זכויות נכים ומוגבלים
 
    דף הבית
    תרבות האוכל הערבי
    על המאכלים המסורתיים
    תבלינים
    מילון ערבי-עברי-ערבי
    סלטים שונים
    סלטים דגנים וקטניות
    סלטים וירקות מבושלים
    מתכונים - ביצים וירקות
    מתכונים - דגנים וקטניות
    מתכונים - בצקים מאפים
    מתכונים - עם יוגורט
    מתכונים - מרקים
    מתכונים - דגים
    מתכונים - עוף
    מתכונים - ממולאים
    מתכונים - בשר /עגל
    מתכונים - טלה וכבש
    מתוקים, עוגיות ועוד
    תרופות בית !

פיתה ערבית אסלית
מדהימות רכות ומיוחדות לניגוב, מתכון להכנה בתנור הביתי.


 
החומרים הדרושים:
מרכיבים:

1 כף שמרים יבשים
2 כפיות סוכר
1 כף שמן
1 כף גדושה מלח
1 ק"ג קמח לבן מנופה
21/2 כוסות מים פושרים

אופן ההכנה:
לערבב את השמרים, והסוכר עם הקמח. ליצור גומה בקמח,
להוסיף את המים ולערבב כלפי פנים (לגומה עם המים) את הקמח,
להוסיף את השמן ולבסוף את המלח.
ללוש לבצק. להפוך על משטח מקומח ולהמשיך ללוש כ-8-5 דקות
עד לקבלת בצק אחיד חלק וגמיש. אם הבצק דביק יש להוסיף מעט קמח.
לשמן קערה ולהניח את כדור הבצק בתוכה להפכו מס´ פעמים בכדי
שיצופה במעט שמן, לכסות את הקערה במגבת לחה מעט, ולהניח
להתפחה כשעה או עד לקבלת נפח כפול מהנפח המקורי.
לטפוח על הבצק להוצאת האוויר ולהחזירו לגודלו המקורי.
מחלקים את הבצק לכדורים לפי הגודל הרצוי. משטחים/מרדדים
כל כדור לעיגולים בעובי 1 ס"מ ומניחים על משטח מקומח
לתפיחה של 20 דקות.
מניחים תבנית תנור הפוכה בשליש העליון של התנור ומחכים
שהתנור יתחמם למקסימום
פותחים את התנור ומניחים במהירות (שחום התנור לא ירד) 3-4 יחידות על
התבנית החמה .
וסוגרים.
הפיתה מוכנה כאשר היא תופחת למעין כדור ומזהיבה מעט.
מוצאים ומניחים לצינון, ממשיכים באותו התהליך עם שאר היחידות.
יש לשמור על טמפרטורת תנור גבוהה אחרת הפיתות לא תתפחנה,
יש לסגור את דלת התנור מיד לאחר כל פתיחה.

הדפס דף זה !
 
מקור המתכון : גולשים
                                   לעשן בכל מקום !
                          ולהיפטר מהתמכרות לסיגריות !
 
לעשן במסעדה, בקניון ואפילו במטוס !
טאקו, סיגירה אלקטרונית ללא רעלים
וניקוטין , פשוט לעשן בכל מקום

http://www.tako.co.il
 
 
 
תודתי ניתנת לכל הבשלנים וכותבי המתכונים שאת עמלם
אנו מפרסמים באתר זה
וכל המוסיף יבורך
תודה