בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

מתכונים  מהמטבח

הערבי בישראל
 

  
   מדריך הדפסה וחיפוש    צור קשר    פורום    המומלצים    הטחינה    כתבות    תן חיוך    זכויות נכים ומוגבלים
 
    דף הבית
    תרבות האוכל הערבי
    על המאכלים המסורתיים
    תבלינים
    מילון ערבי-עברי-ערבי
    סלטים שונים
    סלטים דגנים וקטניות
    סלטים וירקות מבושלים
    מתכונים - ביצים וירקות
    מתכונים - דגנים וקטניות
    מתכונים - בצקים מאפים
    מתכונים - עם יוגורט
    מתכונים - מרקים
    מתכונים - דגים
    מתכונים - עוף
    מתכונים - ממולאים
    מתכונים - בשר /עגל
    מתכונים - טלה וכבש
    מתוקים, עוגיות ועוד
    תרופות בית !
ביגלה ערבי
הבגלה המוכר משולי הכבישים באזורים שיש כפרים ערבים.
 
 

החומרים :

30  גרם שמרים טריים או 10 גרם שמרים יבשים (=ככף שמרים יבשים)
1/4  כוס מים פושרים
1.5 כפיות  סוכר
1 ק"ג קמח רגיל
2.5  כוסות מים פושרים
2 כפיות גדושות מלח

שומשום לציפוי


אופן הכנה :
בקערית קטנה ממיסים את השמרים ברבע כוס מים פושרים + הסוכר .

נותנים לזה לתסוס/לתפוח כ-10  דקות.
בקערת המערבל שמים את הקמח, השמרים התוססים ו-2.5  כוסות מים פושרים.

מעבדים עם וו הלישה משך 10  דקות במהירות איטית.
מניחים לבצק לתפוח כשעה [הבצק ניתן כמובן גם ללישה  ידנית]
לאחר שההבצק הכפיל את נפחו, מוציאים לו את האויר, מוסיפים את המלח ולשים שוב.
מחלקים את הבצק ל-10 חלקים שווים ומכדררים מהם כדורים.
מניחים את הכדורים ל-5 דקות .

 

יצירת החור של הבייגלה:
משחילים אצבע באמצע כדור, מנופפים בתנועת 'הולה הופ'  על האצבע וכך נוצר חור הבייגלה.

מותחים אותו לגודל גדול, בערך שיבר קוטר..
מכינים בקערה/צלחת עמוקה מים פושרים ובצלחת שניה שומשום.

טובלים כל כעך במים ומיד בשומשום.
מניחים לתפוח כחצי שעה נוספת.

בינתיים מחממים את התנור לחום גבוהה .(הלחמניות יאפו ש-2 סבבים בתבנית הגדולה של תנור סטנדרטי)
אופים בתנור לוהט של 250  מעלות צלסיוס בין 10  לחמש עשרה דקות.

הצבע צריך להיות בהיר .
[ניתן לאכול בליווי זעתר, מלח, סומק, או מטבל של שמן זית עם חומץ אורז ושום, או סתם כך]
 
 
מקור המתכון:גן עדן (פורום האוכל אורט) עפ"י סלווה ויוסוף
 
 
 
תודתי ניתנת לכל הבשלנים וכותבי המתכונים שאת עמלם
אנו מפרסמים באתר זה
וכל המוסיף יבורך
תודה