בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

מתכונים  מהמטבח

הערבי בישראל
 

  
   מדריך הדפסה וחיפוש    צור קשר    פורום    המומלצים    הטחינה    כתבות    תן חיוך    זכויות נכים ומוגבלים
 
    דף הבית
    תרבות האוכל הערבי
    על המאכלים המסורתיים
    תבלינים
    מילון ערבי-עברי-ערבי
    סלטים שונים
    סלטים דגנים וקטניות
    סלטים וירקות מבושלים
    מתכונים - ביצים וירקות
    מתכונים - דגנים וקטניות
    מתכונים - בצקים מאפים
    מתכונים - עם יוגורט
    מתכונים - מרקים
    מתכונים - דגים
    מתכונים - עוף
    מתכונים - ממולאים
    מתכונים - בשר /עגל
    מתכונים - טלה וכבש
    מתוקים, עוגיות ועוד
    תרופות בית !
רגליים ועצמות
 
 
סרדין כבוש  (סַרְדִין מַטְבּוּח, سردين مطبوخ)
מעדן דגים מזין ועתיר סידןלחיזוק העצמות.
 
כאבי רגליים ( ألم (ج) آلام  ترجٌل)
לשים מים חמים בקערה גדולה עם 2 כפות מלח בישול.
משרים את הרגלים בתוך הקערה למשך כ -20 דקות.

שלפוחיות צעידה (יבלות) (الضارة)
1. למרוח שמן קיק על היבלת, ולשפשף היטב.
2. לערבב בצל מרוסק עם כף חומץ תפוחי עץ. למרוח סביב היבלת.

אקזמה  (اكزيما)
1. לטחון - בזיליקום, כף שמן זית מכבישה קרה, שני שיני שום כתוש, מלח
   ופלפל, ולמרוח.
2. לשתות ½ כפית כורכום + חצי כוס מים - מערבבים ושותים .

כאבי פרקים ( فرغ, حرر)

1. לעסות את הפרקים עם דבש 10 דקות לפני השינה. לאחר מכן, להניח עלה
   של כרוב עד לכיסוי השטח הכואב ולעטוף בחיתול מחומם. להשאיר עד הבוקר.

 

 
 
 
תודתי ניתנת לכל הבשלנים וכותבי המתכונים שאת עמלם
אנו מפרסמים באתר זה
וכל המוסיף יבורך
תודה