בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

מתכונים  מהמטבח

הערבי בישראל
 

  
   מדריך הדפסה וחיפוש    צור קשר    פורום    המומלצים    הטחינה    כתבות    תן חיוך    זכויות נכים ומוגבלים
 
    דף הבית
    תרבות האוכל הערבי
    על המאכלים המסורתיים
    תבלינים
    מילון ערבי-עברי-ערבי
    סלטים שונים
    סלטים דגנים וקטניות
    סלטים וירקות מבושלים
    מתכונים - ביצים וירקות
    מתכונים - דגנים וקטניות
    מתכונים - בצקים מאפים
    מתכונים - עם יוגורט
    מתכונים - מרקים
    מתכונים - דגים
    מתכונים - עוף
    מתכונים - ממולאים
    מתכונים - בשר /עגל
    מתכונים - טלה וכבש
    מתוקים, עוגיות ועוד
    תרופות בית !
היצתננות ומחלות
חורף וחום
 
 
 
שמן זית (زَيْتِيّ)
המשובח שבמיני השמנים, פריט חובה בכל מטבח ערבי.
מכאן השימוש הנרחב שנעשה בו גם ברפואה העממית הערבית, המייחסת לו מעל 100 סגולות רפואיות,
נהוג למשוח שמן זית על הגוף, להקלה על שיעול, שפעת או הצטננות.

תה מרווה (שָׁאי מִירָמִיָה, شاي ميرمية
חליטה מצמח המרווה (או בשמו המלא, מרווה משולשת), צמח מרפא ותבלין רב-שימושי.
מומלץ לטיפול בהצטננות.
 
נזלת (نَزْلَة)
1. בסיר גדול יש להרתיח מים עד לגובה 3/4 הסיר. כאשר המים רותחים,
   להוריד את הסיר מהאש, ולהוסיף 3 כפות ערק . לרכון על הסיר, כאשר
   הראש מכוסה במגבת גדולה, ולשאוף את האדים במשך 20 דקות. יש לחזור
   על האדים פעמיים ביום .
2. להמיס כפית מלח במעט מים, לטבול פיסת צמר גפן, ולטפטף מעט לתוך האף.

הצטננות (زُكَام)
לערבב למשקה: מיץ מלימון, 1 כף שטוחה של דבש, 1 כף ברנדי ולשתות כף אחת שלוש פעמים ביום.

הורדת חום (تخفيض السخونة)
1. לעסות את הגוף בשמן זית מחומם. לאחר העיסוי יש להתרחץ במים פושרים, 
    להתלבש בבגדים חמים ולהיכנס למיטה חמה.
2. להורדת חום לילדים יש למרוח אלכוהול על כל הגוף, ולעטוף היטב בשמיכה לכל הלילה.
 

ברונכיט  (إلتهاب الشعب الرئوية)
לחמם על מחבת עלים של עץ הקיקיון. לפרוש על החזה המקורר למשך הלילה עד הבוקר.

שיעול (سعال)
1. לשתות משקה מ- 1/2 כוס חלב עזים רותח, 1/2 כוס סודה קרה.
    לערבב ולשתות לאט.
2. לחמם חלב עזים, להוסיף כף דבש ולשתות.
3. לשתות משקה מחלב חם עם לדר משמשים.
4. לשתות עלי זעתר טרי עם תה מתוק, עוזר לדקה את השעול

גרון כואב (حلق)
1. לסחוט חצי לימון טרי . לגרגר כמה שיותר זמן בגרון . חוזרים על הגרגור
   שלוש פעמים ביום.
2. כאב גרון : לבשל שיני שום ובצל יבש מקולף במים רותחים, עד שיהיו רכים
   לחלוטין  לגרגר במים ולאכול.
 

  קורס חינם
אך לעשות כסף באינטרנט ללא ידע מוקדם !
 
קורס כסף באינטרנט בחינם
כולם מדברים על כסף באינטרנט... בוא
לעשות במקום לדבר! הירשם עכשיו בחינם

http://www.clickim.co.il/ 
 
 
 
תודתי ניתנת לכל הבשלנים וכותבי המתכונים שאת עמלם
אנו מפרסמים באתר זה
וכל המוסיף יבורך
תודה