בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

מתכונים  מהמטבח

הערבי בישראל
 

  
   מדריך הדפסה וחיפוש    צור קשר    פורום    המומלצים    הטחינה    כתבות    תן חיוך    זכויות נכים ומוגבלים
 
    דף הבית
    תרבות האוכל הערבי
    על המאכלים המסורתיים
    תבלינים
    מילון ערבי-עברי-ערבי
    סלטים שונים
    סלטים דגנים וקטניות
    סלטים וירקות מבושלים
    מתכונים - ביצים וירקות
    מתכונים - דגנים וקטניות
    מתכונים - בצקים מאפים
    מתכונים - עם יוגורט
    מתכונים - מרקים
    מתכונים - דגים
    מתכונים - עוף
    מתכונים - ממולאים
    מתכונים - בשר /עגל
    מתכונים - טלה וכבש
    מתוקים, עוגיות ועוד
    תרופות בית !
עלת (עולש בר) עם בצל מטוגן
עלת הוא עולש בר. בחורף ניתן ללקטו מהשדות ובשאר העונות הוא נמצא בשווקים,
מאחר שמגדלים אותו צרור עלים מחוברים בבסיסם, עם גבעולים די ארוכים ושפת עלה משוננת מעט. העלים מרירים. משתמשים בו גם טרי, בסלט, וגם מבושל.
עלי עולש. ניתן לקטוף בשדה או לקנות בשווקים.
 

 

חומרים:
1 ק"ג עילת שטוף וחתוך לרצועות באורך 3 ס"מ
2 ליטר מים רותחים עם כף מלח ומיץ מלימון אחד
4 יח' בצל בינוני חתוך לרצועות
1/2 כוס שמן זית
מלח
מיץ לימונים
פלפל שחור לפי הטעם (לא הכרחי)
אופן ההכנה:
בוררים את עלי העולש ומסירים את החלקים היבשים.
שוטפים וחותכים גס.
מרתיחים בסיר את המים ומבשלים את עלי העולש במשך 4 דקות.
מסירים מהאש ומסננים היטב את העלים תוך כדי סחיטה בעזרת הידיים, על-מנת להיפטר מכמה שיותר מים עודפים.
מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצלים עד להזהבה/השחמה. מוסיפים פנימה את עלי העולש,
מתבלים במלח ומאדים כ-5 דקות.
 מסירים מהאש וסוחטים מיץ לימון טרי על הסלט. מגישים מייד.


 הדפס דף זה !

מקור המתכון :מיתוך מגזין דרך האוכל
מתכון של השף חוסאם עבאס ממסעדת "אל באבור"
 

 
 

 
 
תודתי ניתנת לכל הבשלנים וכותבי המתכונים שאת עמלם
אנו מפרסמים באתר זה
וכל המוסיף יבורך
תודה