בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

  

  

 

  

   ראשי    my sweet challenge    מתכון-רולדת וניל    אינדקס מתכונים
 
 
רולדה היא עוגה נוסטלגית. כמעט לכל אחד יש זיכרון כלשהו מרולדה.
הרולדה הקלאסית היא בעצם בצק פשוט ומעט ונילי, מגולגל עם קצפת מתוקה מתוקה..
מכירים את שיטת הגלגול? להפוך על מגבת ולגלגל..
למרות שאני בטוחה שאפשר גם בלי המגבת והגלגול המקדים, נלך עם הנוסטלגיה עד הסוף..
אה! התותים הגיעו. רוצו לקנות וקדימה לעבודה..

רולדת וניל עם תותים
 
לרולדה:
3 ביצים
1/2 כוס סוכר
1 סוכר וניל
2/3 כוס קמח מנופה
1/4 כפית מלח
 
לקרם:
1 שמנת מתוקה
1 אינסטסט פודינג וניל
1/2 כוס חלב
 
אופן ההכנה:
מכינים מגבת נקייה ויבשה ועליה מניחים נייר אפיה מפודר באבקת סוכר.
בקערת מיקסר מקציפים את הביצים, הסוכר וסוכר הוניל במשך 5 דקות עד לקבלת קצף תפוח ובהיר.
מוסיפים את הקמח והמלח ומקפלים עד לקבלת בלילה אחידה.
משטחים על נייר אפיה מרוסס במעט שמן ואופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות,
למשך כ-10 דקות (עד להזהבה).
בתום אפיית בצק הרולדה הופכים אותה מיד על נייר האפייה המפודר באבקת סוכר, מסירים בזהירות את נייר האפיה העליון ומגלגלים בעזרת המגבת לרולדה. מניחים בצד לצינון מלא.
מכינים קרם: מקציפים את השמנת, החלב והפודינג עלד לקבלת קצף יציב.
פותחים את הרולדה (אם היא עדיין מעט חמה, תנו לה כמה דקות..) מורחים בנדיבות קרם, מפזרים פרוסות תותים בקצה ומתחילים לגלגל.
מזלפים מעל את יתרת הקרם ומקשטים בתותים.
 

 
 
  מתוקים בעבודת יד. כל הזכויות שמורות